Forum: Orice altceva WOW !
RostogolArixa10, ce-o sa spun in continuare nu se aplica pe situatia in care esti tu. Tie iti zic doar spor la treaba, sigur o sa fie bine in final. Hugs!
08.12.2011, 23:50:07
punctG, am descoperit recent lucrarile domnisoarei de mai jos, si mi-am amintit ca am vrut la un moment dat sa fac ceva similar, inspirata fiind de magazinul vostru:
http://www.flickr.com/photos/alexameade/4843752057/in/photostream
Personal v-am vazut mereu lucrarile ca pe niste picturi ridicate in 3D. Nu stiu daca asta a fost intentia voastra, dar ideea mi se pare in continuare fenomenala.
Imi aduc aminte ca imediat (am si notat pe undeva) am vrut sa "fur" (sau poate sa inversez?) conceptul si sa-l aplic pe propriile mele obsesii.
Daca as fi avut background-ul vostru in pictura, fara nicio ezitare mi-as fi facut macar veioza impresionista. Si-as fi pus-o si-n magazin. Asta apropo de inspiratie, proces creativ si originea ideilor.
Nu m-as fi gandit la momentul respectiv ca gestul ar putea fi vazut ca un plagiat. Voi asa l-ati fi considerat?
Intamplarea face ca pictura sa fie destul de straina de mine, asa ca eu una n-am mai facut nimic in directia asta. Dar uite, ca dovada ca nu suntem asa de speciali, s-a mai gandit cel putin un om la asta, aproape in acelasi timp, tocmai la Washington.
Cateodata, in astfel de situatii, mi se pare chiar reconfortant sa stiu ca mai sunt oameni care fac aceleasi sinapse ca si mine. Si-asa suntem destul de singuri si fara sa fim "unicat".
:) And on that sad little note, noapte buna.
danielabedeMa simt atat de prost pentru ceea ce s-a intamplat, incat nu reusesc sa imi revin. Am aflat abia in seara asta, de la Irina, ca ale mele nu catadicseau sa-mi spuna. Sunt matusa Alexandrei (ABI), eu am rugat-o pe Irina sa ii faca cateva borsete. Am o multime, pe toate culorile si si-a dorit neaparat sa aiba si ea. Imi cer scuze in numele ei, ca ea nu are de gand, i se pare normal, nici acum nu intelege cu ce a gresit sau, mai precis, nu vrea. Ne-am certat tare, cu ea, nepotica, cu mama ei, adica sora mea, care a spus sa le sterg numarul din telefon, va imaginati cam ce a fost...Asta e. Am urat intotdeauna copiatul, mai ales cand e vorba de arta, de creatie.
09.12.2011, 02:16:42
Irinuca, imi cer scuze, inca o data sau de o mie de ori! Intotdeauna ti-am spus, esti frumoasa, talentata, mi-esti draga. Sunt foarte suparata ca ti s-a intamplat asta tocmai prin intermediul meu. Mi-e invatatura de minte pe viata, crede-ma
Mult spor sa aveti fetelor de pe breslo! Va admir creativitatea si originalitatea!
BeadsandFlowersArixa imi pare rau pentru situatia urata creata de copiatoare.Asa cum au spus si fetele,poseta ta este mult mai frumoasa,mai calitativa,culorile sunt mai bine alese,detaliile sunt finisate.Nu se mai poate modifica feedback-ul?Sunt noua pe aici dar citisem ca se poate modifica feedback-ul parca.Nu-i nici asta o solutie insa nu merita un feedback pozitiv de la tine.
09.12.2011, 02:32:04
arixa10Nu mi-as dori pentru nimic sa sterg feedback-ul lasat ei.In clipa cand a fost lasat lucrurile stateau altfel.Eu stiu ca a fost bucuroasa sa le primeasca,ca i-au placut....schimbarea oamenilor,alegerile fac parte din noi.Si eu am gresit fata de multi,pe alte planuri.Nu o urasc, o stiu de la Daniela,o tipa magnifica (nu pentru ca a comandat atatea,ci pt toate discutiile mele cu ea despre viata,situatii)...doar ca nu mi se pare ca este loc aici sa cream aceleasi lucruri,pe culori diferite.Ori eu,ori ea.Am spus multora si repet :banii chiar sunt pe locul 2 pt mine.
09.12.2011, 10:22:22
arixa10Daniela,daca ora aia de la mesaj e reala ..ma SIMT ORIBIL !la 2 dimineata tu scriai aici?Nu ma asteptam sa treaca lucrurile dincolo de discutia noastra din telefon ,NU VREAU SA STRICI VREO RELATIE CU FAMILIA TA PENTRU NISTE POSETUTE.Te suparai pe mine ca fac reduceri mereu sau ca trimit gratuit..NU MA INTERESEAZA BANII MAI MULT DECAT OAMENII.Nu pot sa cred ca se ajunge la astea de la ei...daca ABI vrea sa vanda...o face pentru bani.........:((
09.12.2011, 10:29:18
arixa10Ca sa ma fac mai inteleasa....ii trebuia o singura poseta de la mine ca sa faca ce a facut.Daca ea a luat 9,a luat pentru ca ii placeau foarte mult.Poate nici nu a fost ideea ei sa faca si sa vanda...ma-ntelegeti?De asta nu as schimba feedback-ul.
09.12.2011, 11:13:57
BresloI-am trimis lui ABI urmatorul mesaj:
09.12.2011, 11:16:25
"Buna ziua,
Acesta este un mesaj de atentionare.
Produsele dumneavoastra ne-au fost semnalate ca fiind rezultatul unui proces premeditat de copiere.
In urma analizei situatiei, va rugam sa stergeti produsele respective. In caz contrar, in termen de 24 de ore, magazinul dumneavoastra va fi suspendat pentru nerespectarea Termenilor si Conditiilor cu care ati fost de acord cand ati creat acest cont.
www.breslo.ro/Help/terms
Va multumim,
Echipa Breslo"
simohandmade1Este un pas bun pt inceput!!!
09.12.2011, 11:19:49
blanitzaMultumesc, echipa Breslo, pentru promptitudine, mesajul pe care l-ati trimis arata acum ca sustineti originalitatea creatorilor de pe Breslo, si-n caz contrar, luati masuri clare.
09.12.2011, 11:30:07
BresloEchipa breslo nu tolereaza plagiatul. Dar pentru ca noi sa putem lua masuri executive impotriva ei, trebuie sa nu exista niciun dubiu asupra situatiei.
09.12.2011, 11:34:49
Suspendarea magazinelor direct, fara atentionare, fara explicatii, sau fara sa dam dreptul persoanei in cauza sa se justifice ar fi un gest abuziv.
Un gest abuziv este si stergerea mesajelor de pe forum in acelasi mod.
Pentru al doi-lea, am facut mea culpa, si am declarat ca de acum inainte acest tip de gesturi nu isi va avea locul pe Breslo.
Nu puteti fi impotriva unuia, si pro celalalt, doar pentru ca nu va afecteaza personal. Cenzura devine acceptabila atunci cand cenzorii sunteti voi?
Repetam, cand observati ca cineva va copiaza produsele, pasii sunt urmatorii:
1.incercare de a rezolva conflictul direct: mesaj personal trimis de catre voi, in care i se explica plagiatorului civilizat si clar, ca produsul este copiat, de ce este copiat, CARE SUNT EXACT ELEMENTELE COPIATE, si i se cere sa isi retraga produsele, pentru ca acest tip de comportament nu este acceptat pe Breslo.
2.daca persoana in cauza nu reactioneaza pozitiv, ne este raportata noua, printr-un mail catre [email protected], in care ne este explicata situatia, si NE SUNT ARATATE TOATE MESAJELE schimbate intre cei doi utilizatori, care au legatura cu acest subiect.
3.dupa ce evaluam situatia, DACA VOM CONSIDERA CA ESTE CAZUL, ii vom trimite si noi un mesaj de atentionare.
4.daca nu isi sterge produsele nici dupa avertismentul nostru, le vom sterge noi, si contul respectiv va fi suspendat.
Semnalarea acestor probleme pe forum, sau in alt mod, nu va grabi cu ABSOLUT NIMIC rezolvarea lor.
Va multumim pentru intelegere.
______
Produsele inscrise in concurs ce nu respecta regulamentul vor fi sterse pana la inceperea votului.
Cei ce le-au postat au fost deja atentionati.
user21asta daca e vorba de produsele noastre.
09.12.2011, 11:52:41
eu petrec ceva timp "rasfoind" paginile breslo - o data cand creez liste, o data cand trebuie sa ma hotarasc asupra unui produs pentru rubrica de pe blog.
asa am ajuns sa imi exersez memoria vizuala :), si sa vad sdin pacate, destul de multe "replici".
unii membri care nu fac asta, si care se pot gasi in situatia arixei, e posibil sa nu aiba habar ca exista un fan atat de infocat care trece de linia subtire care separa admiratia de copiat.
mi se pare destul de ciudat sa te apuci sa corespondezi cu cineva, in numele altcuiva.
in acest caz cum se procedeaza?
BresloIn acest caz, ii semnalezi situatia persoanei care a fost copiata, dai copy-paste la pasii pe care i-am scris noi mai sus, si o lasi sa rezolve personal.
09.12.2011, 11:57:22
Din exterior nu o sa avem niciodata toate datele probleme. Poate asa zisul "plagiator" are acordul personei respective.
punctGDraga @breslo, sa nu confundam termenii, cenzura este una furtul alta, despre cenzura nu mai vrem sa vorbim, noi am trecut cu vederea, dar o persoana pentru furt face puscarie in orice civilizatie sau sufera sanctiuni/pierderea unor drepturi naturale sau dobandite - ca libertatea de exprimare - (dreptul la libertate fiind un drept natural cu care ne nastem si totusi pentru furt se face puscarie - adica privare de libertate) acest tip de furt (furtul intelectual) nu este cu nimic mai prejos decat orice alt tip de furt . Noi nu vom lua legatura cu aceste magazine... ar fi chiar ciudat, ce sa le zicem? draga @x te rog frumos nu ma mai fura? ca te zic lui @breslo? :))
09.12.2011, 15:35:21
Normal mi se pare sa pot raporta direct catre echipa breslo magazinul in culpa cu argumente si linkuri (din moment ce raportez este clar ca nu i-am dat voie) iar mai departe sa se ocupe si sa decida ce si cum... ma bucura sa vad totusi ca in cazul acestui topic s-a luat initiativa.
GheorghitzaAtat timp cat un produs, nu are "Marca inregistrata"
09.12.2011, 16:04:10
nimeni nu va pati nimic, indiferent ce filosofii dezbatem noi, aici.
Nici unul dintre produsele "furate" nu sant identice.
SEAMANA foarte mult dar acest aspect NU ESTE O PROBA nicaieri.
Ramane doar o problema de etica si morala. de bun simtz daca vreti.
In rest, veti umple pagini intregi cu fel fel de exemple de "furturi"
dar fenomenul nu il veti rezolva.
Pana nu de mult, se vanau piesele Handmade care nu erau Handmade...
Acum se vaneaza altceva... Cred ca atunci cand apare un asemenea caz,
persoana pagubita trebuie sa rezolve problema cu cel in cauza.
Este daca vreti, un litigiu intre parti. Doar partile implicate isi pot rezolva
diferendele si nu altcineva.
punctG@Gheorghita drepturile de autor sunt una iar marca inregistrata alta, s-a mai dezbatut asta, s-a mai argumentat, devine plictisitor cel putin pentru noi, ma loveste un "deja-vu" vorba @bwe.
09.12.2011, 16:55:29
Am vazut ca cineva a si trecut rapid la descrierea magazinului ca toate produsele sunt marca inregistrata, de curiozitate am cautat, just for fun, si evident ca nu este marca inregistrata, nici nu ar avea cum sa inregistreze produsele ci doar marca, pe produse are drept de autor, ca sa ai drepturi de autor asupta unei opere nu este necesar sa ai o marca inregistrata. Noi nu vom da in judecata pe nimeni ca nu avem chef sa ne pierdem timpul dar asta nu inseamna ca daca am da in judecata am pierde :) am convingerea ca @breslo nu face aceasta confuzie de termeni intre marca inregistrata si drept de autor, in plus @breslo are obligatia sa ne apere drepturile de autor prin termenii si conditiile acceptate la deschiderea contului, despre asta vorbesc eu, deci sa nu mai batem campii exista legislatie care reglementeaza foarte exact ce inseamna fiecare din cei doi termeni.
CinnamonClovesIar eu sunt cat se poate de acord cu Gheorghita.
09.12.2011, 16:59:52
Sunt intr.adevar multe cazuri de produse copiate 100%, chiar si de mai multe produse copiata din acelasi magazin. Nu am nicmi impotriva ca aceste cazuri sa fie raportate echipei si sterse.
Problema mea incepe cand totul devine o vanatore de vrajitoare, lumea arunca cu linkuri in stanga si in dreapta si nu mai exista nicun simt al masurii. Mai demult un magazin a acuzat alt magazin de furt de identitate pentru ca amadoi aveau la avatar simbolul Ying si Yang (desi poza nu era nici macar identica).
Din pacate internetul nu este mediul potrivit pentru cei care au probleme foarte mari de pe urma furtului de idei. Acestaora din urma le recomand inregistrarea produselor la OSIM (sau orice alti pasi legali sunt necesari, nu ma pricep pentru ca nu mi-am pus problema) si luarea de masuri legale impotriva copiatorilor. Asta e din pacate singura solutie viabila.
CinnamonClovesAm mai gasit ceva util: Art. 14. � Prin reproducere, in sensul prezentei legi, se intelege realizarea integrala sau partiala a uneia ori a mai multor copii ale unei opere, direct sau indirect, temporar ori permanent, prin orice mijloc si sub orice forma, inclusiv realizarea oricarei inregistrari sonore sau audiovizuale a unei opere, precum si stocarea permanenta ori temporara a acesteia cu mijloace electronice.
09.12.2011, 17:11:26
punctG@cinnamon :) stiu deja parerea ta, aici nu se pune problema cu cine esti tu personal de acord, sub avatarul tau scrie admin deci daca emiti o judecata de valoare ar fi bine sa sti despre ce vorbesti inainte, tocmai spuneam ca pentru drepturi de autor nu trebuie sa te inscrii nicaieri pur si simplu dupa ce ai facut opera publica (inclusiv publicarea ei pe internet) ai drepturi de autor asupra ei, si legislatia cuprinde o plaja foarte mare de variante inclusiv modificari ale operei integral sau partial...
09.12.2011, 17:16:28
Noi nu am pus niciodata linkuri pe forum nici de produse nici de magazine, vreau doar atat sa pot raporta un magazin care ma fura si imi lezeaza imaginea direct administratie Breslo (care se presupune ca stie legislatia) cu care am semnat contractul, eu nu sunt partener de afaceri cu alte magazine ca sa cad la pace cu ei sau sa ma milogesc de ei sa nu ma mai fure, eu sunt partener cu Breslo, cel putin pana imi expira taxa, iar Breslo mai departe este partener cu restul de magazine, unde are obligatia sa rezolve aceste probleme daca apar.
Sper sa primesc un raspuns clar si la obiect in conformitate cu termenii si conditiile Breslo si cu legislatia in vigoare nu un raspuns subiectiv pe viitor, chiar si pe privat, chiar as prefera pe privat ca nu mai vreau sa apar in astfel de topicuri...
punctGScriam si nu am vazut ca ai postat...
09.12.2011, 17:17:32
GheorghitzaMa incearca un sentiment de regret,
09.12.2011, 17:40:32
gandindu-ma ca santem deja in cea mai spirituala luna a anului.
in luna in care fiecare trebuie sa sa-si faca introspectia sufleteasca,
sa gaseasca acele cai de comunicare prin care sa ne apropiem unii de altii
si nu sa ne improscam cu vorbe grele.
N-au ajuns cele peste 300 de zile ale anului pentru galceava?
Chiar trebuie sa mai cautam si in LUNA BUCURIILOR,
LUNA CADOURILOR, motive de cearta?
Oare pana unde poate merge orgoliul unora?
Acest subiect nici nu trebuia deschis. Aveati unde sa reclamati
aceste aspecte. Mai mult, pentru a PAREA deosebit de interesant
acestui subiect i s-a dat si un titlu pe masura: "WOW"
de parca cine stie ce minuni ni s-ar oferi.
Acest aspect ma face sa cred ca acest subiect s-a deschis
dintr-un cu totul alt motiv decat cel al COPIILOR.
Si anume posibilitatea sa ne tot legam de cineva...
Haideti sa gasim ceea ce este mai bun intre noi
si nu ceea ce ne separa. Haideti sa devenim o comunitate
ca o fratietate. Decat sa ne tot gasim greseli unii-altora,
haideti sa vedem, CEVA BUN GASIM?
Gheorghitza" Nu aud, nu vorbesc, nici nu vad RAUL din juru-mi.
09.12.2011, 17:58:45
Odata ce lepad tot raul DIN MINE,
nimic rau... nu mi se va mai releva"
cand incetam sa distingem realitatea sub specia dualitatii,
OMUL se va afla DINCOLO de ori si ce rau,
deoarece raul, nu este altceva decat un defect intelectual.
Cine vede raul si il popularizeaza,
nu face altceva decat sa traiasca in el.
punctG@Gheorghita noi nu am venit pe Breslo in cautarea pacii interioare, daca ai regrete bea o cafeluta pe celalat topic aici esti un pic off topic si destul de slab informat :) mai mult pentru noi nu este luna cadourilor este luna in care s-a nascut Mantuitorul (adica nu cadourile sunt motivul nostru de bucurie), mai este o luna incarcata spiritual si anume luna cand cade Pastele si eventual cu 10 zile mai devreme dar nu vad ce legatura are subiectul asta cu prefectura...
09.12.2011, 17:59:01
Astept in continuare o pozitie oficiala... si haideti sa nu facem ditamai carnatul de topic lucrurile pot fi si simple.
GheorghitzaA fost ultima mea interventie aici
09.12.2011, 18:00:34
si dorindu-va multa bucurie si pace launtrica
va urez cu toata dragostea, TUTUROR
Sarbatori Fericite !
punctG@Gheorghita o decizie inteleapta, din inima iti dorim si noi un Craciun Fericit! No hard feelings!
09.12.2011, 18:06:46
simohandmade1Este ultima interventie pe acest subiect ...
09.12.2011, 19:51:21
Tot ceea ce am inteles eu prin pozitia adoptata de Breslo este ca ... INTRE DOUA NU TE PLOUA ... dar, nici bine nu iti e ... pacat, sint foarte dezamagita ...
punctG@simonahandmade cred ca este prematur sa luam o decizie, eu zic sa asteptam un raspuns oficial...
09.12.2011, 19:59:19
betty.bijuteriiBuna, fetelor!
09.12.2011, 20:17:43
Care credeti ca vor fi urmatoarele produse postate de ABI?
betty.bijuteriiEu, deja, ma gandesc la ceva... mai micut...
09.12.2011, 20:20:44
betty.bijuteriiUn... portofel?! O... husa?! Poate...
09.12.2011, 20:22:40
IGFashionDesignEu m-am apucat de dosaru pt OSIM pt marca inregistrata.
09.12.2011, 23:07:34
mady68Poate sunt cam directa,dar subiectul'' inspiratiei' a cam depasit limitele, cred ca trebuie recitita politica Breslo ,printre randuri ar fi indeajuns '' Listarea si Vanzarea . Descrierea Listarii: Prin listarea unui produs pe Site garantati ca Dvs. si toate aspectele ce tin de produsul listat respecta politicile Breslo. Garantati de asemenea ca puteti vinde in mod legal produsul''. Cate din ''fanele'' aparute meteoric pentru 45 de zile sunt in legalitate?
09.12.2011, 23:17:30
IGFashionDesignCate din ele au citit politica Breslo inainte de a isi deschide magazinu? :)))))) sa fim serioase......
09.12.2011, 23:21:47
Trebuia sa scrie "aici tipare gratis" sa de click.
Deja devin rea, al dracului si nu ma prinde.........
....... dar pana la urma se leaga
arixa10Feteleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, Breslo a luat masuri !Nu mai fiti suparate :).Pupici !
09.12.2011, 23:24:24
mady68Produse si Activitati Interzise, Contestabile si Ilicite
09.12.2011, 23:24:33
Sunteti singurul responsabil pentru conduita si activitatile Dvs. de pe si in legatura cu Breslo si pentru oricare si toate datele, textele, informatiile, numele de utilizator, grafica, imaginile, fotografiile, profilele, audio, video, articole, si link-uri (impreuna, "Continut"), pe care le trimiteti, publicati, si afisati pe Breslo.
Activitati restrictionate: Continutul Dvs. si utilizarea Dvs. a serviciilor Breslo nu trebuie sa:
1. Fie false, inexacte sau sa induca in eroare
2. Fie frauduloase sau sa implice vanzarea ilegala, falsificare sau produse furate
3. Incalce asupra oricarei terte parti drepturile de autor, brevetele de inventie, marca, secretul comercial sau de proprietate sau alte drepturi de proprietate intelectuala sau drepturi de publicitate sau intimitate
4. Incalce prezentul Acord, orice politica a Site-ului sau reguli ale comunitatii, sau a oricei legi aplicabile, statut, ordonanta sau regulament (inclusiv, dar nu limitat la, cele care reglementeaza controlul de export, de protectie a consumatorului, concurenta neloiala, anti discriminare sau publicitate falsa)
5. Contina produse ce au fost semnalate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) ca fiind periculoase pentru consumatori
6. Fie defaimatoare, calomnioase, periculoase in mod ilegal, hartuitoare in mod ilegal, sa joace rolul sau sa intimideze orice persoana (inclusiv echipa Breslo sau alti utilizatori), sau sa sustina fals sau altfel intr-un mod eronat asocierea sau afilierea Dvs. cu oricare alta persoana, ca de exemplu folosirea unei adrese de email similare, porecle similare sau crearea unui cont sau conturi false sau prin orice alta metoda sau mijloc
mady68Arixia,acum nu aparam numai dreprul tau ci al tuturor ,doar suntem o cominitate,cel putin eram
09.12.2011, 23:26:32
IGFashionDesignEu tocmai am primit zilele trecute o comanda venita prin breslo, dar direct la mine pe mail de la o tipa de la Garda Financiara. Acuma lucrez la ea.
09.12.2011, 23:29:58
simohandmade1Ma bucur tare mult pt tine Irina, bravo! Te pup si eu!!!!!!!!
09.12.2011, 23:56:31
ABIUn mesaj catre echipa Breslo..
10.12.2011, 13:16:48
Buna seara,
Am inteles mesajul, de aceea imi voi sterge produsele din magazin, dar inainte de aceasta, doresc sa spun si eu cateva lucruri referitoare la ceea ce se intampla de cateva zile!
Eu sunt noua in aceasta comunitate, nu am venit pentru a face scandal, probleme si tensiune, m-am inscris initial pentru a cumpara, iar pe parcurs mi-am dat seama ca ceea ce cumpar, imi doresc sa creez!
Fiind absolut noua in acest domeniu, am incercat ceva ce mi-a fost la-ndemana, mi-a placut si am continuat! Pe mine nu m-a indrumat nimeni si nu m-a invatat nimeni sa creez ceva,a fost dorinta mea, iar acum este placerea mea.
Referitor la persoana care a facut acest scandal, pot sa spun ca nu o inteleg! Am vorbit cu ea, mi-a urat chiar si succes si nu a fost nicio problema din partea ei!
Ceea ce m-a deranjat foarte tare a fost ca a facut public ceva ce nu i-a placut, au inceput discutii neplacute, jignitoare la adresa mea pe forum, fara sa incerce sa imi spuna mie personal! Si toate acestea peste noapte!
Scandalul a luat proportii la care chiar nu ma asteptam, pentru ca seara mi s-a urat succes in ceea ce fac, acesta este mesajul pe care l-am primit cu o seara inainte de a incepe scandalul!
Ce faci ,ABIIIII ?
Te-ai pus pe treaba :)))
Vezi ca vor sari fetele pe forum, cum mi-au facut mie la inceput si m-au amenintat adminii ca ma vor exclude.
Folosesti aproape acelasi tipar + _ , sistem de prindere si unele din aplicatii exact ca ale mele-flori .
SUCCES LA VANZARI !
Pupici !
Referitor la mesaj, am inteles ca si ea a avut probleme la inceput si totusi nu a fost exclusa!
simohandmade a scris
Si eu trec prin aceste momente, opinia mea sincera este ca aceste "magazine" sint PENIBILE.
Asa ca va inteleg perfect ceea ce simti cind vezi o copie, chiar daca aceasta este total nereusita!
Si pot da si 3 exemple:
Originalul:
www.breslo.ro/Sold/simohandmade/Colier-vandut_720994
Copia:
www.breslo.ro/Product/COLAN-DUBLU-DIN-ROZETE-COLORATE-CROSETATE_477012
Originalul:
www.breslo.ro/Product/Colier-vandut_390033
Copia:
www.breslo.ro/Product/colier_487533
Originalul:
www.breslo.ro/Product/Brosa-vanduta_385238
Copia:
www.breslo.ro/Product/brose_487541
Acesta este un mesaj de pe forumul in care sunt eu principalul subiect, dar observ ca sunt si alte persoane acuzate de "furt".
Le-ati trimis si acestor magazine mesajul pe care l-am primit eu?
Desigur, acestea sunt doar cateva exemple, magazinele in "situatia" mea sunt mult mai multe, daca este nevoie mai caut cateva!
Ideea este ca ma simt de parca am dat in cap cuiva, am fost jignita pe forum, impreuna cu alti utilizatori si prin mesaje private si toate astea pentru ca bulinele, florile, crosetatul, margelutele si insailatul s-au inventat cu mult inainte de a ne naste noi, iar unii au impresia ca este meritul lor absolut pentru toate acestea existente in zilele noastre.
Mi-e teama sa confectionez alte modele, altceva, orice... pentru a nu fi din nou acuzata de "furt" si eu chiar imi doresc sa fac parte din aceasta comunitate. Poate o flacara cu doua capete ar fi ok??
Apropos, aceasta "copie ordinara" exista si in magazinele Meli-Melo
*Si-acum un mesaj catre "echipa" de fete de pe forum..
Sincera.. eu chiar am ce sa fac cu valorosul meu timp! :) Dar pentru ca mi-ati acordat atatea zile, sunt de parere ca meritati si voi 5minute.
NU raspund jignirilor de pe forum si nici din privat pentru ca asa cum am mai spus, timpul meu este taaare valoros, asa ca imi voi expune doar o parere despre toata aceasta situatie!
"Ceea ce fac pe Breslo este singurul meu venit" Sunt vorbele Irinei catre matusa mea (danielabede)
"Ca sa sustin ce le-am zis catorva persoane,anume ca nu doar pentru bani fac ce fac..sunt dispusa sa ma retrag de pe Breslo,daca mai exista creatii identice." Iar acestea sunt cuvintele Irinei scrise pe forum.
Acum ce pot eu sa spun? Pe langa ca este pura contradictie in aceste doua afirmatii, ea inca exista pe Breslo, si pe buna dreptate daca este singurul venit!
"...daca ABI vrea sa vanda...o face pentru bani.........:((" Acestea sunt cuvintele Irinei scrise pe forum la adresa mea, pot spune, cea mai mare jignire.
Irina draga, crede-ma, nu-mi sti situatia financiara... nu inteleg de ce vorbesti in necunostinta de cauza!!
Eu nu traiesc din vanzarea posetelor din piele si crede-ma, chiar nu o fac pentru a-ti lua tie painea!
Este vorba de ceea ce fac in timpul liber, nu principala mea ocupatie, deci e pura placere!
Cat despre matusa mea (danielabede), este tare simpatica ea cum "da din casa" doar ceea ce o avantajeaza, limbajul de mahala, injuriile grosolane si cuvintele grotesti, toate acestea fiind pastrate doar pentru familie si de aici reactia mamei mele de a intrerupe orice legatura cu matusa mea, sora ei.
Irina, nu are rost sa te simti oribil din cauza orei la care matusa mea scria pentru ca oricum nu are altceva de facut, deci nu reprezinta un sacrificiu gestul ei, ci lipsa de ocupatie.
Cat despre activitatea mea, o voi continua cu cea mai mare placere, chiar aici pe Breslo cu convingerea ca pielea, insailatul, posetele, accesoriile si orice altceva nu au fost inventate de cineva care ar mai putea fi in viata astazi!
Spor la treaba fetelor, oricare ar fi ea!! ;)
veronicadSalutam atitudinea -aviz amatorilor!
10.12.2011, 13:40:15
CinnamonCloves@all:
10.12.2011, 14:22:07
Pozitia oficiala Breslo vis.a vis de copiatori a fost postata mai sus:
"Repetam, cand observati ca cineva va copiaza produsele, pasii sunt urmatorii:
1.incercare de a rezolva conflictul direct: mesaj personal trimis de catre voi, in care i se explica plagiatorului civilizat si clar, ca produsul este copiat, de ce este copiat, CARE SUNT EXACT ELEMENTELE COPIATE, si i se cere sa isi retraga produsele, pentru ca acest tip de comportament nu este acceptat pe Breslo.
2.daca persoana in cauza nu reactioneaza pozitiv, ne este raportata noua, printr-un mail catre [email protected], in care ne este explicata situatia, si NE SUNT ARATATE TOATE MESAJELE schimbate intre cei doi utilizatori, care au legatura cu acest subiect.
3.dupa ce evaluam situatia, DACA VOM CONSIDERA CA ESTE CAZUL, ii vom trimite si noi un mesaj de atentionare.
4.daca nu isi sterge produsele nici dupa avertismentul nostru, le vom sterge noi, si contul respectiv va fi suspendat.
Semnalarea acestor probleme pe forum, sau in alt mod, nu va grabi cu ABSOLUT NIMIC rezolvarea lor.
Va multumim pentru intelegere."
@punct G, problema mea nici nu era cu voi, mi se pare ok sa se poata raporta undeva magazinele si plagiatele. Nu mi se pare normal sa existe pe Forum o zona pentru asta, pentru ca subiectul este delicat si, repet, se ajunge foarte usor la acuzatii nefondate. Deci, daca credeti ca cineva va plagiaza, urmati pasii descrisi mai sus si NU deschideti topicuri pe tema asta, nu foloseste nimanui.
punctGAha, adica daca avem ghinionul sa fim copiati este problema noastra deci sa incercam sa ne-o rezolvam singuri... cel putin ciudat, am certitudinea ca se vor mai deschide acest tip de subiecte si pana la urma veti lua masurile corecte, momentan am senzatia ca nu va faceti temele cum trebuie.
10.12.2011, 14:59:17
BresloNu ne place nici noua tipul asta de situatie. Chiar vrem sa va ajutam. Dar nu o putem face fara pasii pe care vi i-a amintit si Cinnamon mai sus.
10.12.2011, 15:10:29
Ca sa nu mai pierdem cu totii inutil timp si nervi cu aceste probleme neplacute, haideti sa ii urmarim.
Nu trebuie sa vedeti interventia voastra personala ca pe o umilire, o negociere, sau ca pe o lipsa de interes din partea Breslo. Vorbim despre un mesaj pe care il scrieti dintr-o pozitie in care v-ati castigat dreptul sa fiti. Tot ce va rugam sa faceti este sa ii anuntati ca exista o problema, si le spuneti cum se poate rezolva. Daca nu sunteti dispusi sa faceti asta, nu avem cum sa va ajutam.
Un singur mesaj este de ajuns. L-am scris mai jos. Trebuie doar completat cu produsele in cauza. Va rugam sa il folositi de fiecare data cand credeti cineva va fura ideile.
"Buna ziua,
Am sesizat ca produsul "link spre copie" este o replica a produsului meu, "link spre original."
Elementele originale pe care le-ati reprodus sunt urmatoarele:
- descriere element
- descriere element
- descriere element
- descriere element
Breslo nu sustine acest tip de comportament. Va rog sa retrageti produsele in cauza din magazin, pentru a nu risca suspendarea lui.
www.breslo.ro/Help/terms
Va multumesc."
Sa recapitulam:
1. Trimiteti mesajul de mai sus persoanei care va copiaza.
2. Daca nu reactioneaza pozitiv, trimiteti-ne un mail cu subiectul PLAGIAT, in care sa includeti mesajele pe care le-ati schimbat cu persoana in cauza. (ce i-ati scris voi si ce vi s-a raspuns)
3. Noi vom analiza situatia si, daca vom considera ca este cazul, vom lua masurile necesare in cel mai scurt timp.
simonahandmade si punctG, speram ca veti face asta cat mai curand.
CinnamonClovesPunct G, mie mi se pare normal si civilizat ca atunci cand ai o problema cu un utilizator de pe aceasta platforma sa incerci sa iei intai contactul cu persoana respectiva si sa solutionati conflictul pe cale amiabila. Nu cred ca este un efort atat de mare sa trimiteti un mesaj magazinului problematic. Daca nu vine nicio reactie (pozitiva), va puteti adresa desigur echipei, si sa nu uitam ca mai exista si calea legala, la care aveti cu totii acces.
10.12.2011, 15:11:30
Parerea mea este ca suntem cu totii maturi si responsabili si ne putem rezolva in mare parte singuri problemele fara sa fie nevoie mereu de interventia "celor de sus" ca la gradinita. Imi pare rau ca nu suntem aici pe aceeasi lungime de unda.
punctGAm inteles, nici noi nu suntem adeptii rezolvarii problemelor pe forum cu atat mai putin cu trimiteri de linkuri spre produs/magazin pe forum, vroiam doar o procedura oficiala. In regula acum mai ales ca exista si un formular oficial.
10.12.2011, 15:17:54
BresloThere you go, pe perete, oficial, in caz ca mai are cineva nevoie vreodata:
10.12.2011, 15:43:56
www.breslo.ro/Forum/Daca-suspectati-ca-cineva-va-copiaza-produsele_topic_6336
punctGOK multumesc, cred ca se poate inchide acest topic.
10.12.2011, 15:45:17