Cercei cu sticla dicroica ''Sanziene''

375 LEI

'Ferigă, ferigă,
Cine te strigă
Cu gânduri curate
Fără păcate,
Să-i dai Floarea de Lună
S-o pună-n cunună
Tot cu flori bune,
Cu el ca să se cunune! ''
Stiati ca la noi feriga e strans legata de noaptea de Sanziene/Dragaica?
Simbolisitica ferigii- planta magica asociata dragostei, increderii, tineretii eterne si sigurantei, este prezenta si in cultura romaneasca.
Marturisesc ca stiam mai multe despre feriga din cultura altor popoare, decat din a nostra, caci in general e greu sa gasesti informatii scrise despre obiceiurile noastre, simboluri, etc.
Deşi feriga nu înfloreşte, se spune că norocul cel mai mare îl aduce floarea ei, albă şi strălucitoare ca o stea, care se iveşte în noaptea de Sânziene, în apropiere de sau chiar la miezul nopţii; dar numai foarte puţini o pot vedea şi culege, din pricina Necuratului, care, cum răsare, cum vrea s-o culeagă. O pot culege şi oamenii, dar numai doi fraţi, împreună cu doi veri primari din fraţi, doi veri de-al doilea din veri primari, toţi coborâtori din aceeaşi familie, sau doi gemeni. Ei trebuie să se îmbrace curat, cu cămăşi albe şi să nu aibă păcate şi să nu fi cunoscut încă femeie.
În noaptea spre Sânziene, se duc la locul unde înfloreşte feriga, se învârt o dată în jurul ei şi priveghează, fără să vorbească, fără să râdă, fără să doarmă şi fără să se aşeze. În timpul cât cei şase oameni stau de pază şi priveghează, apare dracul, care nu vrea să vadă oamenii fericiţi, şi începe a face fel de fel de drăcovenii şi ghiduşii, spre a face pe cineva dintre cei care o păzesc să calce consemnul şi să râdă sau să vorbească. Dacă vreunul dintre ei se lasă înşelat de Ucigă-l-Toaca şi face ceva care nu e slobod, floarea ori dispare ori o fură diavolul. Dacă, dimpotrivă, oamenii se ţin tare şi nu se lasă păcăliţi de şiretlicurile dracului, când răsare floarea, cel mai vârstnic dintre ei se duce la floare, face trei cruci şi mătănii spre Răsărit, o rupe şi o pune într-o năframă curată. Apoi o duc acasă, unde o pun la icoane. După câteva zile, oamenii o pot pune la lucrul ori la locul la care doresc să aibă noroc şi, după aceea, treburile le merg de minune.
Iubesc feriga, la fel cum iubesc si iedera si mi-am propus ca pe viitor sa ii dedic o colectie intreaga.
------------------------------------------------------------------------------------------
Caracteristici:
-Cercei realizati integral manual, din argint 999, argint 925 si sticla dicroica
- Argintul a fost antichizat si apoi lustruit, pentru a scoate in evidenta textura de frunza de feriga.
Aspectul final al metalului este mat cu zone lucioase.
-Bijuteriile cu patina accentuata sunt finisate cu un strat de ceara microcristalina (Renaissance Wax) pentru a incetini procesul de oxidare si pentru pastrarea cat mai mult timp a patinei
- Toate bijuteriile sunt lucrate si finisate manual, prin urmare este absolut normal sa apara mici diferente. Acest lucru le conferă unicitate.
- Bijuteria vine insotita de cutiuta si instructiuni de pastrare.
- Dimensiuni: lungime aproximativa 5.5 cm
- Sistem de prindere cercei: tija cu cheite


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: -

Dimensiuni: -

Disponibilitate: la comanda (1 zi)

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Curier rapid: de la 0 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Transfer Bancar
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Cerceii sunt minunati, ca niste mici bulgari de zapada, perfecti pentru un cadou de Craciun. Comunicarea a fost excelenta, expedierea in timp record, plus instructiuni de ingrijire, deci totul la superlativ! Multumesc mult, recomand si voi reveni!

    Anonim | 16.11.2023

  • Produsele sunt minunate! Comunicarea cu creatoarea excelentă! Dacă doriți podoabe unice aici este răspunsul! Mulțumesc!

    29.08.2023

  • Produsele sunt minunate! Comunicarea cu creatoarea excelentă! Dacă doriți podoabe unice aici este răspunsul! Mulțumesc!

    29.08.2023

  • Ma regasesc in bijuteriile create de Raluca, descopar uneori simboluri care mi se potrivesc, cum s-a intamplat cu rodiile. Voi reveni curand, stiu, vrajita de minuni noi!

    26.02.2023

  • Ma regasesc in bijuteriile create de Raluca, descopar uneori simboluri care mi se potrivesc, cum s-a intamplat cu rodiile. Voi reveni curand, stiu, vrajita de minuni noi!

    26.02.2023