Cercei din sarma cu pietre de granat si opalit - blanco y sangrado

29 LEI40 LEI

Înainte de a vorbi despre semnificaţia magică a cerceilor, amintim câteva fapte legate de partea corpului cu care aceştia sunt asociaţi: urechea. Datorită formei sale de cochilie, de spirală, urechea a fost considerată în multe societăţi un organ magic.Un document egiptean vechi de 5000 de ani, papirusul Ebers, din perioada faraonului Den, cuprinde cea mai veche referire cunoscută la funcţia magică a urechilor. Astfel, în papirusul egiptean scrie că răsuflarea vieţii intră în om prin urechea dreaptă, iar răsuflarea morţii prin urechea stângă.
De la funcţia magică a urechilor la funcţia magică a cerceilor nu este decât un pas. Atributele magice ale acestora se pot împărţi în două mari categorii.
În primul rând, cerceii oferă protecţie. Prin forma lor, prin materialul din care sunt făcuţi şi, uneori, prin inscripţiile sau semnele magice pe care le purtau, cerceii împiedicau energiile negative, spiritele rele sau, după cum se exprimau egiptenii, răsuflarea morţii să intre în ureche. Ba, mai mult decât atât, purtând însemne ale unor zei binefăcători, atrăgeau protecţia şi colaborarea acestora.
În legătură cu acest fenomen, putem aminti personaje istorice celebre care susţineau că sunt dirijate de vocile anumitor spirite, sfinţi sau îngeri, precum Ioana D'Arc, eroina naţională a Franţei, într-un continuu dialog cu diferiţi sfinţi catolici. Poate că reuşea această performanţă tocmai deoarece purta cerceii potriviţi.Va propun astazi o pereche de cercei "magici",cercei din sarma si pietre semipretioase(granat si opalit),o pereche de cercei fini si delicati,usor de asortat ,ce pot fi purtati in orice moment al zilei.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: sarma de cupru placata cu aur, sfere fatetate de opalit, sfere si cipsuri de granat

Dimensiuni: 6.5 cm lungime cu tot cu tortita

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: de la 0 LEI
Curier rapid: de la 0 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Transfer Bancar
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Superbe!

    Anonim | 18.02.2024

  • Foarte drăguțe. Un mărțișor care poate fi utilizat și altfel după! Mulțumim mult!

    Anonim | 01.02.2024

  • Produsele sunt foarte frumoase si deosebite. Colaborare si comunicare excelente.

    Anonim | 13.01.2024

  • Minunata, imi plac si pietrele si charmul. Multumesc.

    Anonim | 13.01.2024

  • Din nou o combinatie fermecatoare de clasic si modern intr -o minunata bijuterie statement.

    Anonim | 13.01.2024