Pandantiv ''Shee''

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Cat Sith (pronuntat si cat-shee nume derivat din cuvintele galice cait care înseamnă pisică și sith termenul pentru zâne), este o pisică mitologică din mitologia celtică.
Pisica Sith, asemănătoare unei fantome, are blana neagră, în afară de o mică pată albă pe piept și se presupunea că bântuia tinuturile Scotiei.
Unii credeau despre ea ca este o zana, tocmai pentru ca zanele din cultura celtica nu erau neaparat fiinte binevoitoare, ci mai degraba creaturi cu un caracter oarecum inselator, puse pe sotii .
In cultura irlandeza, despre pisicile Sith se credea ca nu sunt zâne, ci sunt de fapt vrăjitoare care au capacitatea de a se transforma înainte și înapoi între forma umană și forma de pisică. Totuși, acest putea fi făcut doar de 9 ori, transformarea finală în pisică fiind permanentă. Aceasta este adesea menționată ca originea conceptului de pisici care au 9 vieți.
Scotienii credeau despre pisica Sith ca este un spirit rauvoitor si un hot de suflete. Credința comună era că Pisica Sìth poate fura sufletul persoanei decedate înainte ca acesta sa fie revendicat de zei, si pentru a face asta ii era suficient si doar sa treaca pe langa corpul neinsulfetit. Din aceasta cauza aparusera multe ritualuri in vechea Scotie, conform carora in camera de priveghi nu trebuie sa fie lumina si nici caldura, pentru ca Pisica Sith aparent este atrasa de acestea, iar in camera alaturata se canta si se organizau jocuri sau tot felul de distrageri pentru ca Pisica sa ocoleasca incaperea unde se afla trupul neinsufletit.
Cu toate acestea,totusi Pisica Sith era considerata a fi o fiinta neinfricata, motiv pentru care ea a devenit simbolul pentru multi razboinici celti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pandantivul este lucrat manual din argint si piatra semipretioasa - granat. Nu vine insotit de lantisor, dar daca doriti si lant, am rugamintea sa ma contactati pentru a stabili impreuna dimensiunea si pretul final.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Caracteristici:
-Pandantiv realizat integral manual, din argint 999 si granat.
- Argintul a fost antichizat si apoi lustruit, pentru a scoate in evidenta textura. Aspectul final al metalului este mat cu zone lucioase.
-Bijuteriile cu patina accentuata sunt finisate cu un strat de ceara microcristalina (Renaissance Wax) pentru a incetini procesul de oxidare si pentru pastrarea cat mai mult timp a patinei
- Toate bijuteriile sunt lucrate si finisate manual, prin urmare este absolut normal sa apara mici diferente. Acest lucru le conferă unicitate.
- Bijuteria vine insotita de cutiuta si instructiuni de pastrare.
- Pandantivul face parte din colectia ''Arcane''
- Dimensiuni: aproximativ 4 x 4.5 cm


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: -

Dimensiuni: -

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Curier rapid: de la 0 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Transfer Bancar
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Cerceii sunt minunati, ca niste mici bulgari de zapada, perfecti pentru un cadou de Craciun. Comunicarea a fost excelenta, expedierea in timp record, plus instructiuni de ingrijire, deci totul la superlativ! Multumesc mult, recomand si voi reveni!

    Anonim | 16.11.2023

  • Produsele sunt minunate! Comunicarea cu creatoarea excelentă! Dacă doriți podoabe unice aici este răspunsul! Mulțumesc!

    29.08.2023

  • Produsele sunt minunate! Comunicarea cu creatoarea excelentă! Dacă doriți podoabe unice aici este răspunsul! Mulțumesc!

    29.08.2023

  • Ma regasesc in bijuteriile create de Raluca, descopar uneori simboluri care mi se potrivesc, cum s-a intamplat cu rodiile. Voi reveni curand, stiu, vrajita de minuni noi!

    26.02.2023

  • Ma regasesc in bijuteriile create de Raluca, descopar uneori simboluri care mi se potrivesc, cum s-a intamplat cu rodiile. Voi reveni curand, stiu, vrajita de minuni noi!

    26.02.2023