"Gabrielle d'Estrées"

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Brosa pe suport din cupru, cu dimensiunea totala de 4/5 cm.
Personajul acestei brose este Gabrielle d'Estrées, ducesă de Beaufort și Verneuil, marchiză de Monceaux (1571–1599), care a devenit metresa franceză a regelui Henric al IV-lea al Franței la vârsta de douăzeci de ani în 1591. Deși regele era căsătorit cu Margareta de Valois, Henric și Gabrielle erau foarte afectuoși unul cu celălalt în public. Era o femeie inteligentă și pratică astfel incat Henric îi încredința secretele și îi asculta sfaturile. Născută catolică, Gabrielle a realizat că cea mai bună modalitate de a încheia războailele religioase era ca Henric însuși să devină catolic. Recunoscând înțelepciunea argumentului ei, la 25 iulie 1593 Henric a renunțat la protestantism. Acest lucru a permis ca el să fie încoronat ca rege al Franței la 27 februarie 1594. Gabrielle a devenit cel mai bun diplomat a lui Henric. În martie 1596, Henric a dăruit Gabriellei un set de chei de aur prin care ii conferea un loc în consiliul său. Acest cadou a încântat-o atât de mult pe Gabrielle încât ea a purtat cheile legate de un lănțișor la gâtul său. Timp de șapte ani ea a avut rol de soție, i-a dăruit lui Henric trei copii iar el i-a acordat titlul de ducesă de Beaufort în 1597. Desi Papa Clement al VIII-lea a anulat căsătoria lui Henric cu Margareta de Valois dându-i autorizarea să se recăsătorească, Gabrielle nu s-a putut bucura de statutul de sotie a lui Henric deoarece la 10 aprilie 1599 a murit la Paris, datorita unor probleme de sanatate.
Aceasta este povestea unei femei puternice care infrumuseteaza aceasta brosa si sunt sigura ca va infrumuseta si zilele persoanei care o va purta ;))


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: -

Dimensiuni: -

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: de la 0 LEI
Ridicare Personala: 0 LEI
Curier rapid: de la 0 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Transfer Bancar
Plata la livrare
PayPal

Opiniile clientilor

  • E minunată poșeta. E exact ce îmi doream Calitatea- preț este perfectă. Mulțumesc mult!

    20.11.2022

  • Una din cele mai frumoase bijuterii pe care le am!

    Anonim | 19.12.2020

  • Un model de cercei glamour, foarte eleganti, lucrati cu materiale de calitate. Cristalul este de un rosu rubiniu extrem, asa cum imi doream. Multumesc pentru colaborare si un An Nou Fericit!

    Anonim | 14.12.2020

  • Acesti cercei deosebiti si eleganti mi-au completat colectia de bijuterii si ii voi purta cu drag, pentru ca arata foarte bine, au o alura distinsa. Multumesc pentru ofertele prezentate in cadrul magazinului Dvs.

    Anonim | 14.12.2020

  • Întotdeauna o plăcere să văd ce minuni au mai apărut aici și întotdeauna o plăcere să port aceste minuni. Mulțumesc!

    15.08.2020