1. Categorii de produse care pot fi vandute pe Breslo

Breslo este o platforma al carei element definitoriu este creativitatea, destinata creatorilor si iubitorilor de handmade romanesc. Prin urmare, pe Breslo se pot vinde doar produse ce se subscriu conceptului de creativitate:

Listarea repetata, cu buna stiinta, a produselor ce nu sunt conforme cu Termenii si Conditiile Breslo poate avea drept urmare suspendarea temporara a contului Breslo, dar si restrictionarea permanenta a accesului pe platforma Breslo si urmarirea in instanta pentru recuperarea daunelor. Membrii suspendati sau restrictionati au in continuare obligatia de a achita toate sumele ramase de plata catre Breslo.

A. PRODUSE HANDMADE

Cele doua conditii principale ca un produs sa fie considerat Handmade pe Breslo sunt existenta unui aport creativ din partea creatorului si evitarea productiei in masa.

Toate produsele handmade vandute pe Breslo trebuie sa fie create chiar de catre vanzator sau echipa sa. Prin "Handmade" intelegem si "Asamblat manual" sau "Modificat manual", in conditiile descrise mai jos:

Pot fi vandute ca Handmade pe Breslo:

NU pot fi vandute ca Handmade de Breslo:

B. MATERIALE, UNELTE SI ACCESORII PENTRU MESTESUGARIT

Aceasta categorie cuprinde produse folosite in crearea altor obiecte, precum accesoriile pentru bijuterii, uneltele pentru mestesugarit, firele de tricotat, masini de cusut, sabloane, clesti, margele, etc.

In categoria Materiale pot fi incluse si produsele ce ajuta activitatea zilnica a creatorilor de handmade, precum ambalajele, etichetele sau suporturile de prezentare a produselor.

Tot in categoria Materiale pot fi incluse si serviciile de prelucrare pentru creatorii de handmade (printare, turnare, taiere, etc.)

NU pot fi vandute ca Materiale pe Breslo:

Pentru alte tipuri de produse de tip Fashion, Home & Beauty poti folosi platforma FashionHunt.ro: primul marketplace de acest tip din Romania.

Produsele ce nu se incadreaza in Termenii si Conditiile Breslo vor fi dezactivate si sterse sau, dupa caz, mutate pe FashionHunt.ro

Fara a se limita la cele anterior mentionate, Breslo isi rezerva dreptul de a inlatura orice produs daca va considera ca nu se potriveste pe Breslo din orice motiv. De asemenea, Breslo isi rezerva dreaptul de a permite din orice motiv vanzarea unui anumit produs pe Breslo.

Listarea repetata, cu buna stiinta, a produselor ce nu sunt conforme cu Termenii si Conditiile Breslo poate avea drept urmare suspendarea temporara a contului Breslo, dar si restrictionarea permanenta a accesului pe platforma Breslo si urmarirea in instanta pentru recuperarea daunelor. Membrii suspendati sau restrictionati au in continuare obligatia de a achita toate sumele ramase de plata catre Breslo.

 

2. Deschiderea unui magazin pe Breslo

Toate persoanele care doresc sa vanda produse pe Breslo.ro, isi pot deschide un magazin virtual in cadrul platformei.

Pentru gazduirea produselor dupa perioada de Trial a magazinului Breslo se vor aplica taxele descrise detaliat in Politica de Taxe.

Este interzisa deschiderea repetata de magazine noi, pentru a evita taxele Breslo. Aceasta practica poate duce la restrictionarea permanenta a accesului pe platforma Breslo.ro.

Incepand cu 05.07.2018, magazinele noi trebuie sa respecte criteriile enumerate mai jos:

 - Sa listeze minim 10 produse in primele 30 de zile de activitate

 - Sa aiba in permenanta minim 10 produse in magazin, pe toata durata existentei pe Breslo

 - Atunci cand listeaza un produs, vanzatorul va folosi doar fotografii de calitate (incadrare optima a produsului astfel incat acesta sa fie vizibil integral; luminozitate si contrast optim pentru a permite o buna vizibilitate a produsului; fundal alb sau neutru; respectarea dimensiunii recomandate de Breslo de 1200 x 900 pixeli, format 4:3)

 - Va adauga minim 5 etichete pentru fiecare produs

 - Va adauga un titlu relevant, conform cu realitatea

 - Se va asigura ca fiecare produs este plasat in categoria/subcategoria corecta de pe Breslo

 - Se va asigura ca magazinul sau este impartit in categorii/subcategorii relevante pentru specificul produselor/activitatii sale

La 30 de zile de la deschiderea magazinului, echipa Breslo va verifica respectarea acestor criterii.

In cazul in care, la aceasta verificare, se constata ca magazinul nu indeplineste criteriile enumerate mai sus, Breslo isi rezerva dreptul de a inchide respectivul magazin. 

3. Listarea produselor pe Breslo

Pe Breslo pot fi listate un numar nelimitat de produse conforme cu Termenii si Conditiile Breslo.

Este interzisa repostarea produselor vechi pentru a induce in eroare algoritmii de cautare sau de afisare a celor mai noi produse adaugate.

In cazul in care Breslo identifica produse repostate, sistemul va retrage automat din contul dumneavoastra un numar de Breslei egal cu valoarea curenta a unei Campanii Publicitare pe Prima Pagina A.

Repostarea repetata a produselor poate avea drept consecinta suspendarea sau inchiderea permanenta a magazinului dumneavoastra de pe Breslo.

IMPORTANT! Repostarea unui produs sterge automat numarul de vizualizari sau favorite ale produsului respectiv, afectand scorul de popularitate al magazinului dumneavoastra si pozitia in rezultatele motorului de cautare.

La listarea produselor, vanzatorii au obligatia de a afisa un pret care reflecta realitatea.

Este interzisa cresterea preturilor si aplicarea de reduceri fictive pentru a induce in eroare algoritmii de afisare a produselor in sectiunea Reduceri sau in campanii promotionale.

Singurele metode de promovare a produselor acceptate pe platforma Breslo sunt https://www.breslo.ro/ads.

4. Disponibilitatea si Pretul produselor listate pe Breslo

Toate listarile de pe Breslo trebuie sa fie produse disponibile pentru a fi cumparate sau comandate.

Nu este permisa crearea de comenzi false pentru a afisa un produs la rubrica vandute, atunci cand produsul nu a fost vandut pe Breslo. Pentru a retrage un produs din magazin ii poti modifica stocul sau sterge din lista de produse.

5. Comanda minima in magazin

Conform OG 99/2000, setarea unei sume minime pe comanda este interzisa prin lege. Exista insa posibilitatea introducerii unei taxe de manipulare pentru comenzi mai mici decat suma dorita, astfel incat toate cheltuielile sa fie acoperite.

6. Imaginile si Descrierile produselor listate pe Breslo

Imaginile listate pe Breslo trebuie sa apartina vanzatorului sau sa aiba acordul scris de folosire din partea proprietarului.

Imaginile trebuie sa reprezinte produsul propriu-zis ce urmeaza sa fie vandut, creat de vazator, care va ajunge la cumparator. Imaginile nu pot reprezenta doar un model, tipar sau macheta a produsului.

In cazul Materialelor pentru mestesugarit sunt permise si imagini ale producatorului, atat timp cat exista acordul scris al acestuia si imaginile reprezinta produsul cu fidelitate.

Descrierile produselor listate pe Breslo trebuie sa fie complete si adevarate.

7. Comunicarea prin mesageria Breslo

Orice membru Breslo are dreptul sa foloseasca mesageria interna pentru comunicarea cu cu alti membri, cumparatori sau vanzatori.

Pe Breslo nu sunt permise mesaje de tip SPAM ce includ oricare dintre elementele de mai jos si nu numai:
- mesajele promotionale neaprobate de Breslo
- reclamele de la reprezentati sau afiliati ai altor servicii exterioare, site-uri sau produse
- redirectionarea catre alte platforme exterioare Breslo

Trimiterea acestui tip de mesaje poate duce la blocarea permanenta a accesului la Breslo.ro

8. Directionarea catre alte site-uri

Nu poti folosi Breslo pentru a redirectiona vizitatorii catre alte site-uri non-afiliate cu Breslo.

Redirectionarea include atat postarea directa a link-urilor cat si punerea la dispozitie a informatiilor necesare pentru a gasi site-urile in cauza.

9. Acordarea Feedback-ului

Feedback-ul este cea mai importanta unealta de siguranta pe Breslo. Orice membru Breslo are dreptul de a acorda Feedback tranzactiilor finalizate. El se acorda astfel:

Pentru acordarea permanenta a Feedback-ului negativ este necesarea pastrarea dovezii unui motiv (fotografie cu produsul necorespunzator, chitanta de la posta, etc.).

Feedback-ul Breslo nu poate fi folosit in vendete sau cu scopuri malitioase. Echipa Breslo isi rezerva dreptul de a sterge Feedback-urile negative sau neutre daca cel ce le-a acordat nu poate prezenta dovezile necesare pentru acordarea lui.

Tranzactiilor carora nu li s-a acordat un Feedback timp de 3 luni li se va acorda din oficiu Feedback Pozitiv.

Dupa anularea unei tranzactii, doar vanzatorul va mai putea acorda Feedback.

10. Returnarea produselor cumparate de pe Breslo

Toate tranzactiile Breslo se subscriu legislatiei romanesti in vigoare.

Conform OG 34/2014, "...consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14."

Orice vanzator online este obligat sa accepte returnarea produselor si sa ramburseze cumparatorul, atat timp cat sunt respectate conditiile descrise in legislatie.

11. Promovarea pe Breslo

Pe Breslo ai asigurata gazduirea produselor tale in mijlocul celui mai mare marketplace creativ din Romania. Pentru ca produsele tale sa iasa in evidenta, poti alege sa le promovezi prin:

Repostarea produselor este interzisa pe Breslo si penalizata prin retragerea automata de Breslei. Numarul de Breslei retras va reprezenta minim valoarea unei campanii publicitare pe prima pagina Bresleo. Vezi sectiunea "3. Listarea produselor pe Breslo"

Pentru alte intrebari, va rugam nu ezitati sa ne scrieti pe [email protected]