• Gheorghitza
    Gheorghitza

- Nu stiu ce spune gura lumii si nici nju ma intereseaza. Ai venit gresit la mine.
    - cum? ii spuse tanarul. Am adus cu mine toata averea preschimbata in aur pe care ti-l voi darui fara regrete, tocmai ca tu sa ma inveti. ce ti-am cerut!
    - Esti incapatanat. nu intelegei ca nu-s invatator? INVATATURA o capeti la scoala. acolo gasesti invatatori. Eu, n-am ce invata pe nimeni, nimic deoarece nu ma pricep la asa ceva. SCOALA este cea care iti da INVATATURA, nu eu!

22.10.2014, 22:54:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

- Bine, bine - raspunse tanarul contrariat, atunci, de ce crezi ca lumea vorbeste ca esti un mare cunoscator si intelept?
    batranul ii taie scurt dialogul:
    - Pai, hai sa lamurim niste lucruri: Intelepciunea nu este inteligenta, iar CUNOASTEREA nu este invatatura. Tu nici nu sti ce vrei de fapt! Tu, ai spus ca vrei sa inveti. asta face scoala.
    - Pai atunci, cum obtin raspunsurile la intrebarile mele despte bine si rau, dreptate si nedreptate, despre ADEVAR... nu prin INVATATURA?
    - Nu. Prin CUNOASTEREA REALITATILOR.
    - Si tu, tu, nu poti sa ma indrumi spre cunoastere?
    Batranul il privi cu mila si compasiune:
    - Ba da. Pot incerca. Dar pentru asta, mai intai si mai intai, trebuie sa uiti tot ce ai INVATAT pana acum.

22.10.2014, 23:00:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Povestea are un sambure de adevar. Scoala ne-a invatat multe. Dar ne-a invatat lucruri care au legatura ca Legile dimensiunii noastre. Legile Pamantului. Legile fizicii valabile pentru locul unde traim: Pamantul, Materia vizibila.
    Sufletul apartine altor Legi si nu il poti intelege prin invataturi. Doar prin CUNOASTERE. Iar cunoasterea se dobamdeste doar prin PROPRIIU EFORT si propria CUNOASTERE.
    Faptul ca ne invartim in jurul unor intrebari la care nu putem avea raspunsuri (etichete, cum spune zori) se datoreaza si faptului ca am fost invatati GRESIT.
    multi cred ca detin adevarul si dau lectii altora. ii invata ce sa faca in anumite situatii, uitatnd ca fiecare situatie a unui OM este situatia ACELUI OM si nu este sigur ca este valabila altui OM.
    Propria experienta despre care vorbeam, este cea care ramane si nu este gresita, chiar daca ea, PROPRIA EXPERIENTA este de multe ori dureroasa.
    Este dureroasa cand am invatat ceva GRESIT. Nu cel de langa noi poarta vina supararilor noastre, ci modul in care am abordat noi problema fata de acea persoana.

Cand copil fiind te-ai ars la o flacara, in veci nu vei mai baga mana in foc de buna voie! Asa apare CUNOASTEREA ca flacara... arde si provoaca arsuri dureroase. Daca nu pateam acest lucru, degeaba s-au chinuit parintii sa ne INVETE ca nu este bine sa bagam mana in foc...

22.10.2014, 23:18:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

iar simtamantul arsurii, (usturimea, durerea) il are doar cel care s-a ars.
    Noi, putem doar sa il compatimim, dar arsura... o simte doar cel ars.

22.10.2014, 23:21:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Fiecare stie ce este o priza. In ea putem pune un aparat electrocasnic care sa ne ajute in gospodarie. Ce vom spune?
    - Curentul este bun!
    Dar, daca atingem firele dezizolate de curent, ne curentam. Electrocutarea poate fi mortala. Ce vom spune atunci?
    -Curentul este rau...

Etichetele le punem noi, functie de propria experienta si cunoastere.

22.10.2014, 23:28:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Soso,
    superb exemplu...

22.10.2014, 23:32:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cred ca ar fi util sa discutam si despre un instrument cam uitat de lume:
    DIAPAZONUL

https://www.google.ro/search?q=diapazonul&biw=1073&bih=696&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=XBRIVN70Bsv4yQOJ8IE4&ved=0CDgQsAQ

22.10.2014, 23:34:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Tot ce VEDEM inseamna energie. Vibratie...
    Energie au si cristalele (pietre semipretioase de ex) pe care noi le folosim la crearea bijuteriilor.
    Credeti ca intamplator unele pietre ne atrag si altele nu?
    Depinde cu care dintre ele VIBRAM in ARMONIE.
    La fel este in cazul culorilor...

22.10.2014, 23:37:47
  • soso07
    soso07

Si al muzicii...
    https://www.youtube.com/watch?v=flm4xcOyiCo

23.10.2014, 01:40:26
  • soso07
    soso07

Sa mai si zambim, zic :)

Dragostea are o puterea incredibilă, nu-i așa?
    https://www.youtube.com/watch?v=k5A7xDKx6is

23.10.2014, 09:03:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In seara aceasta va propun sa vorbim despre adevar, viata si existenta. Toti ne invartim in jurul catorva intrebari dar intrebarea cea mai frecventa pe care ne-o punem este EXISTA FERICIRE? Si daca da, cum am pute s-o cunoastem cu adevarat si s-o pastram?
    Viata noastra este presarata cu momente de fericire si momente de suferinta. Ele alterneaza si ne fac viata instabila. Daca ar fi sa asemanam aceste stari de alternanta intre fericire si suferinta cu ceva similar pe care sa-l intelegem mai bine, am putea spune ca pana la urma, viata noastra este un talmeş-balmeş...
    Care sa fie motivul? Doar fiecare dintre noi am dori sa fim fericiti iar aceasta fericire sa fie constanta si permanenta.
    Mai inatai, am putea spune ca nu santem priu nostru stapan. Ne organizam viata in asa fel incat parca tot timpul am depinde de altii.
    Apoi, parca n-am fi in stare sa evitam suferinta. Cauza suferintei , o atribuim tot timpul celor de langa noi.

23.10.2014, 22:36:41
  • soso07
    soso07

Povestea de seara :

A fost odata o insula unde traiau toate sentimentele si valorile umane: Buna Dispozitie, Tristetea, Intelepciunea. .. si, ca toti ceilalti, Iubirea.
    Intr-o zi sentimentele fura anuntate ca insula sta sa se scufunde,…si isi pregatira navele si plecara. Doar Iubirea ramase pana in ultimul moment. Cand insula fu pe punctul sa se scufunde, Iubirea decise sa ceara ajutor. Bogatia trecu pe langa Iubire cu o barca luxoasa si Iubirea ii zise: “Bogatie, ma poti lua cu tine?”
    “Nu te pot lua, caci e mult aur si argint in barca mea si nu am loc pentru tine.”
    Iubirea atunci se hotara sa ceara ajutorul Orgoliului care trecea pe-acolo intr-o superba nava:
    “Orgoliu, te rog, ma poti lua cu tine?”
    “Nu te pot ajuta, Iubire ;” raspunse Orgoliul, “aici e totul perfect, mi-ai putea strica nava.”
    Atunci Iubirea ruga Tristetea, care trecea pe langa ea: “Tristete, te rog, lasa-ma sa vin cu tine!”
    “Oh, Iubire” raspunse Tristetea, “sunt atat de trista incat trebuie sa stau singura…”
    Chiar si Buna Dispozitie trecu pe langa Iubire, dar era atat de multumita incat nu auzi ca o striga.
    Dintr-o data o voce spuse: “Vino, Iubire, te iau cu mine!”
    Era un batran cel care vorbise.
    Iubirea se simti atat de recunoscatoare si plina de bucurie incat uita sa il intrebe pe batran cum il cheama.
    Cand sosira pe tarm, batranul pleca. Iubirea isi dadu seama cat de mult ii datora si intreba Cunoasterea:“Cunoastere, imi poti spune cine m-a ajutat?”
    “Era Timpul”, raspunse Cunoasterea.
    “Timpul?” se intreba Iubirea,” dar de ce tocmai Timpul m-a ajutat?”
    Cunoasterea, plina de intelepciune, ii raspunse: “Pentru ca numai TIMPUL e capabil sa inteleaga cat de importanta e IUBIREA in viata!”

23.10.2014, 22:38:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Practic, pendulam tot timpul intre aceste doua extreme si nicodata nu santem impacati cu noi insine. Tot timpul ceva ne nelinistete.
    Dintre dualitatile pe care le infruntam in viata asta ( viata/moarte; tinerete/batranete; iubire/ura) dualitatea fericire/nefericire ne marcheaza cel mai mult. Ne intrebam de multe ori: oare chiar nu putem scapa de aceasta stare? Este oare viata asta un vis? O fi avand fericirea asta ceva ascuns si noua ne scapa?

23.10.2014, 22:41:40
  • soso07
    soso07

Grea tema si cu fericirea aceasta... Si cat de mult depinde de noi, mai ales ca ne trebuie atat de putin ca sa fim fericiti.

23.10.2014, 22:42:50
  • soso07
    soso07

Un citat : „Este simplu să fii fericit, dar este greu să fii simplu.”
    Eckart von Hirschhausen

23.10.2014, 22:44:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am gasit un poem frumos care ne poate ajuta sa sa patrundem Adevarul, Viata si Existenta noastra. Acest poem (nici pe departe senzational) raspunde unor intrebari pe care le punem neancetat.

"Mai buna decat o viata traita o suta de ani in greseli
    Mai bine o zi petrecuta in contemplare.

Mai buna decat o viata traita o suta de ani in ignoranta
    Mai bine o zi traita reflectand

Mai buna decat o viata traita o suta de ani inactivitate
    Este o zi traita cu determinare.

Mai bine sa traiesti o zi minunandu-te
    Cum toate lucurile apar si mor.

Mai bine sa traiesti o ora
    Vazand viata dincolo de calea zilnica pe care o urmam

Mai bine sa traiesti O CLIPA
    In clipa caii dincolo de calea stiuta zi de zi.

23.10.2014, 22:50:45
  • soso07
    soso07

Ce frumos ... "Clipa CAII dincolo de calea stiuta zi de zi"

23.10.2014, 22:54:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va recomand o reteta:

http://lataifas.ro/retete-naturiste/53501/painea-pustniceasca-necoapta-reteta-manastireasca-vindecatoare-de-boli/

23.10.2014, 23:09:15
  • soso07
    soso07

Foarte interesanta reteta si usor de facut! Merita nu numai incercata, ci chiar consumata continuu.

Iubirea neconditionata
    https://www.youtube.com/watch?v=fGUgWRAN5ro

23.10.2014, 23:34:51
  • soso07
    soso07

La multi ani, George! Sa ai parte de povesti (de fapt de realitati) cat mai frumoase!!!
    Si cred ca nu-ti spun ceva ce nu stii - Fericirea este in noi!

O dedicatie pentru tine:
    https://www.youtube.com/watch?v=KMrvR836TFI

24.10.2014, 00:08:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Multunesc Sorinuto...
    Si voua, din tot sufletul va doresc sa descoperiti, sa cunoasteti adevarata fericire!
    (Atunci si sanatatea isi face loc)

24.10.2014, 00:20:57
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va dedic piesa muzicala care pe mine m-a indrumat in 1994 pe o alta cale.

www.youtube.com/watch?v=C09rKT1AVhk

24.10.2014, 00:37:23
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si o melodie preferata:

Gheorghe Dinica - Vagabondul vietii mele

24.10.2014, 01:05:35
  • zori
    zori

La multi ani George si atatea clipe de fericire cate iti doresti :)

24.10.2014, 09:54:59
  • zori
    zori

Tu decizi daca vrei sa fii fericit acum sau nu.
    Maine la fel.
    Poimaine la fel.
    Intr-o zi poate o sa-ti spui "N-am chef sa fiu fericit azi!"
    si o sa fie cum vrei tu...

24.10.2014, 10:09:41
  • FIMARC
    FIMARC

La multi ani ''Gheorghita''!
    Iti doresc sa ai parte de liniste sa fi impacat cu tine insuti,sa poti sa-ti traiesi viata asa cum doresti.Cat despre fericire,fiecare avem fericirea noastra si cred ca in oarecare masura tu ti-ai gasit-o pe a ta si daca este asa iti doresc sa te bucuri de ea in fiecare zi.

24.10.2014, 11:12:15
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

La mulți ani! Cu sanatate...sa iti dea Domnul tot ce doresti...zile senine si fericire...la mulți ani sa trăiești!
    Gheorghita, sa ne trăiești!

24.10.2014, 15:11:53
  • zori
    zori

Multumesc pentru dedicatie Gheorghita, piesa este superba si de mult o cautam... unde nu trebuie se pare :)

24.10.2014, 15:52:04
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Zori,
    multumesc pentru urare.
    Se spune ca sântem ceea ce mâncăm, sântem ceea ce gândim dar putem spune fara a greşi, ca sântem si ceea ce ne dorim. Asa ca ai dreptate...

24.10.2014, 19:42:10
  • soso07
    soso07

Stardust - Nat King Cole
    https://www.youtube.com/watch?v=DjU6ZjrQulc

24.10.2014, 19:42:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

FIMARC,
    multumesc pentru gandurile tale frumoase.
    Am fost invatat inca de mic sa stiu sa ma bucur din orice. Fie el si un gest.
    Dupa cum am inaintat in ani, am inteles mai bine acest lucru. Fericirea o poti gasi in orice lucru. Depinde daca te sti bucura de el. Atunci, acolo, in acel lucru, isi face loc si fericirea. Eu de exemplu, am sesizat in multe din lucrarile tale ca sant insotite de multa pasiune si dragoste. Negresit printre acestea sant si clipele de fericire.
    Asa am simtit eu.

24.10.2014, 19:46:56
  • forHOPE
    forHOPE

La Multi Ani draga George, sa iti dea Domnul multa sanatate, bucurii, impliniri si numai lucruri bune si frumoase!!!

24.10.2014, 23:01:23
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

forHope, bine ai revenit printre pamanteni...
    Multumesc pentru urare!

Normal ar fi ca maine sa te invitam la o ciocolata calda, doar e si ziua ta!
    Asadar, cu inima larga iti doresc si eu "La multi ani cu sanatate!"
    Sa ai parte maine de o zi binecuvantata si plina de bucurii !

25.10.2014, 00:01:13
  • soso07
    soso07

Diana, si din partea mea cele mai bune ganduri si o imbratisare de la Ploiesti :)
    La multi ani, cu sanatate multa si tot ce-ti doresti sa ti se implineasca!
    Pentru tine:
    https://www.youtube.com/watch?v=erlHtgWuEwk

25.10.2014, 00:18:27
  • forHOPE
    forHOPE

George, George....de ce vrei sa ma ispitesti cu ciocolata? :-p iti multumesc din inima pentru urari.

Si tie, draga Sorinutza. multumesc mult pentru dedicatie.

25.10.2014, 14:56:18
  • carmenn
    carmenn

OOOOOOOOOOO...a fost ziua lui G...SCUZEEEEEEEEEEE...

LA MULTI ANI! MULTA SANATATE SI TOT CE E MAI FRUMOS!

25.10.2014, 15:19:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sanatate multa si tie, draga Carmen!
    Multumesc pentru urare!

25.10.2014, 20:16:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pentru forHOPE:

www.muzicaindiana.com

25.10.2014, 20:45:56
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

http://www.muzicaindiana.com/shalmali-kholgade-shayarana-463.html

25.10.2014, 20:49:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

https://video.search.yahoo.com/video/play;_ylt=A0LEVxY75ktUtMgApkJXNyoA;_ylu=X3oDMTB0ZHAza252BHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDUzNV8x?p=istoria+palatului+taj+mahal&tnr=21&vid=063102933812D4FEF958063102933812D4FEF958&l=291&turl=http%3A%2F%2Fts2.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DUN.607991705286609177%26pid%3D15.1&rurl=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DIehtRPMSwbI&sigr=11bppdecm&tt=b&tit=Marii+Moguli+ai+Indiei-7-Taj+Mahal.&sigt=113roluso&back=https%3A%2F%2Fsearch.yahoo.com%2Fsearch%3Fp%3Distoria%2Bpalatului%2Btaj%2Bmahal%26fr%3Dytff1-msgr%26ei%3DUTF-8&sigb=12kcjrt7f

25.10.2014, 21:07:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pentru ca este Duminica, va dedic un frumos imn religios:
    (cand se deschide pagina, dati click pe primul videoclip)

Nederland Zingt - Grote God, Wij love u

iata cateva versuri din acest minunat imn:

"Doamne mare, Te slăvim,
    Ne-nchinăm puterii tale,
    Te măreşte ceru-ntreg,
    Inaăţându-Ti osanale:
    Mare este slava Ta
    Si în veci va fi aşa!"

25.10.2014, 22:00:35
  • soso07
    soso07

Am venit cu iarna in aceasta seara :) De fapt, am lasat-o la Bucuresti.
    https://www.youtube.com/watch?v=Y8fbVWrn0KA

26.10.2014, 22:14:02
  • soso07
    soso07

Tudor Gheorghe - Dorul calator
    https://www.youtube.com/watch?v=oHcE_ovQ55U

Mi-a fugit dorul de-acasă, dorul
    Cât a fost vremea frumoasă, dorul
    Și-a fugit cam dezbrăcat
    L-a prins vremea rea plecat
    Și mi-e teamă c-a-nghețat, dorul..
    Dar s-a-ntors la săptămână, dorul
    Cu trei flori de gheață-n mână, dorul
    Jumătate nins cu nea,
    jumătate viorea
    Parcă legănat de-o stea, dorul...
    Partea jumătate ninsă, dorul
    S-a topit de steaua-ncinsă, dorul
    Și din dorul călător
    a rămas doar dorul dor
    Numai lacrimă și zbor, dorul

26.10.2014, 22:51:59
  • soso07
    soso07

Fiecare dor este unic. Nu exista doua doruri identice...

26.10.2014, 22:53:35
  • soso07
    soso07

Cred ca mie imi este deja dor de vara :)

26.10.2014, 22:54:14
  • soso07
    soso07

Un filmulet de animatie:
    https://www.youtube.com/watch?v=ZkARp7dqSBk

Noapte linistita!

27.10.2014, 00:27:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cititoarelor acestui topic, le ofer cu mult drag un duel mai aparte:

Celtic dueling violins

29.10.2014, 23:10:37
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Urmarind clipul, am observat ca unei blonde a inceput sa se rupa firele din arcuş
    si mi-am adus aminte de viata lui Nicollo Paganini.
    Avand un fizic mai ciudat (Paganini avea mainile aproape nefires de lungi) multi i-au scos fel de fel de vorbe. Apoi, cand a inceput sa fie cunoscut si a socat pe toata lumea prin virtuozitatea cu care canta la vioara sa, se ajunsese ca in unele cercuri de muzicieni, sa se spuna ca are in el pe Satana. Uneori, interpreta cu atata energie pisele sale (unele nici nu puteau fi interpretate de alti violonisti ai vremii - asa ca aveau motiv sa-l barfeasca) incat chiar in timpul unui spectacol erau voci care susoteau:
    - Are pe diavolul in el...

29.10.2014, 23:20:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Odata, la un concert, era atat de concentrat in interpretarea piesei incat nu a observat ca i s-au rupt aproape toate firele de par din arcus...
    Din sala, cineva spuse:
    - In curand arcusul lui nu va mai avea decat unul sau doua fire de par. Atunci sa vedem cum va mai canta!
    Un spectator din spate ii raspunse:
    - Isi va lua maţele si va face din ele arcus!

Alteori, din cele patru coryi ale viorii, nu ramasese decat cu coarda Sol (cea mai groasa). Toata piesa a cantat-o doar la acea coarda.
    Tot din sala, cineva a strigat:
    -Mai, Nicolo! Scoate-ti intestinul subtire si fa corzi din el!

29.10.2014, 23:26:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nu stim cate dintre aceste remarci chiar s-au intamplat cu adevarat dar virtuozitatea lui Paganini, n-a mai atins-o nimeni!

29.10.2014, 23:27:07