Forum: Orice altceva care e meseria voastra reala, pe langa pasiunea ptr handmade?

• tzuki333
    tzuki333

incep eu: profesoara de limba romana si engleza, traducator si acum....baby-sitting:)

05.02.2010, 23:29:48
  • InsideWood
    InsideWood

Student la Conservare-Restaurare, daca se considera meserie a fi student:P

05.02.2010, 23:38:13
  • tzuki333
    tzuki333

sigur ca se considera, vedem si dupa facultate ce va fi! :)

05.02.2010, 23:49:31
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Eu am terminat ASE-ul si acuma studiez marketing :)

06.02.2010, 13:55:35
  • UniqueDesign
    UniqueDesign

Economist. Cadru didactic.

06.02.2010, 15:24:57
  • Lauralia
    Lauralia

Arhitect si pe moment somer. :-( (partial criza, partial vina mea. Chiar ma gandesc daca mi-as putea schimba meseria cu ceva mai handmade!)

06.02.2010, 15:49:08
  • BohemianSin
    BohemianSin

avocat stagiar...da sincer, si eu m-as reprofila pe handmade:))))))

06.02.2010, 18:06:14
  • scharmen
    scharmen

Economista, mama iubitoare si prea rabdatoare, sotie, gospodina si ... iubitoare de DIVINITATE!

06.02.2010, 18:22:50
  • dianabv
    dianabv

intai invatatoare, apoi economista, apoi asistent social. la asta raman ca meserie, ca daca ii mai spun sotului ca vreau vreo scoala, cred ca divorteaza. acum mamica pentru a treia oara, deci muuult timp acasa.

06.02.2010, 18:41:49
  • alinapanait
    alinapanait

studenta arhitectura

06.02.2010, 19:27:30
  • ElvenRose
    ElvenRose

multimedia developer (adica realizez aplicatii multimedia, cd-uri educationale, jocuri, site-uri etc. ocazional afise, bannere, sigle...)

06.02.2010, 19:44:07
  • magiccraft
    magiccraft

Echipa magiccraft: un chitarist de jazz-blues si un biolog (zoolog), freelancers

07.02.2010, 03:18:39
  • juli
    juli

studenta arhitectura, asa ca timp cam putin pt handmade:(

07.02.2010, 11:38:23
  • zozole
    zozole

@dianabv - Sa`ti traiasca toti micutii!
    Eleva in clasa a 11`a. Sunt singura care sunt eleva?:-s

07.02.2010, 14:22:46
  • tzuki333
    tzuki333

dianabv: felicitari pentru cei trei copilasi, sa fie sanatosi! si eu sunt brasoveanca de fel si tare mi-e dor de casa! cine stie, poate ne vedem vreodata pe acolo, cu copiii...

07.02.2010, 15:43:54
  • Ailema
    Ailema

Studenta Arhitectura de Interior.

07.02.2010, 17:02:55
  • alexandragatin
    alexandragatin

vanzari export ... si le-as da oricand pe handmade, daca mi-ar plati facturile :)

07.02.2010, 17:23:53
  • hobbywan
    hobbywan

adaugati putin inginer, dupa gust...

07.02.2010, 17:51:38
  • foambubbles
    foambubbles

wooow.. plin de arhitecti si viitori arhitecti pe aici. :) Si eu sunt studenta la arhitectura, momentan plecata la un schimb de experienta...prin locuri mult prea ploioase.

07.02.2010, 18:09:46
  • miruca
    miruca

... si dupa ce gustati, mai puneti putin inginer, fixeaza toate aromele, ca untdelemnul!

07.02.2010, 21:29:27
  • CAT.E
    CAT.E

eu am terminat Cibernetica - ASE deci sunt economist :D. as fi vrut sa fac roboti dar am facut economie. nu mi-a placut :D. cotizez la stat din 2 locuri si am pfa pt handmade :D

07.02.2010, 22:04:21
  • beadshop
    beadshop

desi mi-ar fi placut sa fac Matematica, am facut tot Cibernetica-ASE si am avut parte de destula matematica :)))..... acum fac un pic din toate dar si handmade :)

07.02.2010, 22:56:37
  • Sophie
    Sophie

Eu sunt studenta in anul 3 la psihologie.

08.02.2010, 09:07:08
  • dodo
    dodo

ea-inginer
    el-inginer
    amandoi-parinti de baietel
    toti trei - de o vreme pasionati de handmade;

08.02.2010, 10:10:27
  • anky
    anky

Eu am terminat marketing-ul si acum lucrez in domeniu si studiez relatii publice..plus frumoasa activitate de handmade :)

08.02.2010, 12:31:04
  • ARTGIFT
    ARTGIFT

manager firma de organizari evenimente corporate. :-D si, desigur, maaaaaare iubitoare de arta si frumos.

08.02.2010, 17:51:00
  • AtelierMikaela
    AtelierMikaela

... iar pentru gusturile mai picante, inca putin inginer :)

08.02.2010, 19:48:40
  • andreaz
    andreaz

Ca si profesie sunt economist,dar am lucrat ca si dog groomer.Acum am impreuna cu sotul meu o firma care se ocupa cu tot ce tine de imprimante si copiatoare, de la service, la reicarcari cartuse.

08.02.2010, 20:23:23
  • scharmen
    scharmen

WOW, ce profesii frumoase! Exact cum imi si imaginam! Sa va dea Dumnezeu multa creativitate si imaginatie in continuare si multa pasiune pentru job-ul vostru! Sanatate si mamicilor dar si bebelusilor de pe Breslo! ;)

08.02.2010, 21:05:54
  • DonaCristina
    DonaCristina

...inca un inginer...e deja prea picant dar, pentru atenuare, lucrez in vanzari export

09.02.2010, 06:23:09
  • justme2
    justme2

primiti si medici? ;)

09.02.2010, 06:36:58
  • DoinaDay
    DoinaDay

La mine,invatatoare absolventa de drept,actualmente pensionara cu diploma:)De fapt,intotdeauna am fost hand-mader!

09.02.2010, 08:44:23
  • arabela
    arabela

Eu lucrez ca si coordonator de transporturi internationale de marfa :P

09.02.2010, 11:56:35
  • dodo
    dodo

mai ca putem constitui un AGI(H)R .......

09.02.2010, 12:11:48
  • LadyA
    LadyA

invatatoare,acum mamica si designer de frumos :)

09.02.2010, 16:07:54
  • tzuki333
    tzuki333

sigur ca primim si medici, just.me! chiar ca e o lista impresionanta...spor la tot ceea ce faceti!

09.02.2010, 18:36:19
  • Dora1
    Dora1

:D sa va zic ce calificari am eu !
    - liceu treapta ! la arta monumentala...pana s-a desfiintat ...deci am invatat cum se lucreaza un mozaic, o fresca, un zgrafitto, dar n-am practicat
    - liceu treapta doi la textil, obtinand calificare de tesator si mecanic de intretinere ...dar nu le-am practicat.
    - in paralel cu liceul am urmat 3 ani la scoala de arta - pictura, ocupatia de baza de fapt
    - un an am lucrat la Aurora din Bucuresti ca sortator de culori (aranjam canetele dupa nuante, pe coduri) si canotor..adica infilam fire pe canetele ce se pun in suveicile cu care se tese :D
    - revenita in Buzau m-am angajat la fabrica de sarma ca operator chimist, dupa aceea m-am calificat ca tratamentist, laborant.
    analizam gazele arse din cuptoarele de calire a sarmei, stiam ce atmosfera trebuie sa fie si eram foarte solicitata cand aveau probleme..ocazie in care steam la 30 cm de cuptoarele incinse, vara si iarna, ca atat era de lung furtunul pana la aparatul de analizat...inhalam mult monoxid de carbon ce imi dadea fregvente dureri de cap si somnolenta si ca atare m-am hotarat si-am renuntat la servici, destul de usor si bine platit, dar riscant (gradul 1 )
    aveam si copil mic cu probleme (o forma de autism)
    - mi-am consumat somajul si dupa aceea nu m-am mai angajat, dar mi-am facut pfa...mai bine ma potoleam...ca mai mult platesc taxe decat castig
    - am mai urmat doi ani o scoala de croitorie...stiu sa-mi confectionez orice articol vestimentar dar nu lucrez pentru altcineva.
    - de doi ani am inceput sa confectionez bijuterii si de un an modelez cu fimo.
    cam asta !

09.02.2010, 19:30:33
  • tzuki333
    tzuki333

dora, impresionant cv si impresionant ce ne-ai impartasit...multa sanatate copilasului tau si mult succes in ceea ce faci! mie imi place foarte mult magazinul tau!!!

09.02.2010, 21:52:31
  • lycurycy18
    lycurycy18

dora si eu am facut liceul de arte in buzau:) m-am nascut in rm sarat si am stat 4 ani in buzau, acum m-am stabilit in bucuresti unde am facut universitatea de arte sectia conservare-restaurare pictura, dupa cativa ani de munca pe santierele de restaurare si pictura murala, acum fac tot ce tine de handmade si pictura dar lucrez pt mine, nu vreau sa mai depind de nimeni...

09.02.2010, 22:30:38
  • dianabv
    dianabv

oau, ce mai de meserii pe aici... dora, ce ma bucur ca nu/s singura care a schimbat macazul de mai multe ori... atat ca eu sufar pentru ca nu imi pot face pfa/ul ala inca un an cat sunt in ingrijirea copilului...
    a, si inca ceva, picanti inginerii astia, dar si ce iese din mainile lor...

09.02.2010, 23:24:36
  • dodo
    dodo

Dora, te felicit pentru determinare si capacitatea de a o lua de la capat iar si iar.cred ca puteai deschide un topic cu povesti de viata, din care fiecare, citindu-le, poate extrage ceva folositor.

10.02.2010, 10:03:36
  • DomnisoaraBabacilu
    DomnisoaraBabacilu

aaa, ce frumos :D ce-mi place ca asa, cate putin, incep sa va cunosc mai bine.

eu sunt studenta la stiinte politice, (la snspa), lucrez la Camera Deputatilor ca referent, mai fac voluntariat pe ici pe colo si cand o sa castig la loto o sa-mi fac ceainarie : ) va invit de pe acum :))

10.02.2010, 14:11:43
  • emilie.veres
    emilie.veres

Ce frumos Domnisoara Babaliciu...sa stii ca eu chiar am sa vin!
    Si visul meu era sa imi fac o ceainarie cand eram prin Bucuresti studenta la Pol.Acum ma gandesc sa deschid una in Tohanu nou langa Bran;)).
    Deci sunt inginer si eu...de profesie software developer.Momentan proaspat mamica. dar daca as incepe si eu lista...cam in ce domenii am lucrat...m-as alinia Dorei.

10.02.2010, 15:11:39
  • Dora1
    Dora1

va multumesc la toate pentru frumoasele cuvinte :)
    Dodo, eu nu am luat-o de la cap, ci am mers pe drumul meu, cu toate piedicile ce mi s-au pus in cale.
    La 10 ani deja stiam ca eu sunt talentata si voi deveni pictor.
    Liceul l-as fi urmat fara probleme, fiind una dintre cei mai buni din clasa, daca nu intrau profesorii de la arte, adica Menzopol, Pricopescu, Rusu, Stoica, poate nu toti, cu cei de la Liceul Pedagogic, ce ne gazduia dupa cutremur...
    Poate ca intram si la liceul Tonitza la examenul de tr. a II-a, nimerindu-ma sub linia admisilor, daca nu aveam nota 10 la proba de creatie, proba secreta...venita in plic sigilat.
    Celelalte subiecte elevii de la Tonitza le stiau deja..profesorii intrau in timpul examenului si le dadeau indicatii..dar asta e alta poveste...
    Da, n-am intrat in urma reexaminarii din cauza lui 10 ! pentru ca mi-au dat cate un punct la desen si studiu in culoare si nu puteau sa-mi dea 11...hm !
    Am dat examen imediat la un liceu din Buzau, fara sa studiez matematica sau limba romana cine stie ce...unde sa ma inscriu ?! Am ales textilul si l-am terminat la specialitate , la bacalaureat cu nota 10.
    Pe cei mai buni i-au repartizat la fabrica textila Aurora Bucuresti si asa m-am pomenit in capitala, pe Soseaua Viilor, in camin de nefamilisti, mancand la cantina de la Chibrit.
    Venind de la arte mi-au dat postul de sortator de culori.
    In urma unor invidii m-au transferat la o filatura, dar n-am stat mult pe acolo.
    Venind in Buzau am facut cerere la Textila, la creatie si la Ductil, vis-a-vis de Textila, pentru ca tata era acolo maistru principal la gaze. Asa am ajuns, dupa o mica scolire sa analizez gazele arse.
    Caram prin toata uzina o cutie de lemn, de dadeam cu ea de pamant.. cu tot felul de vase fragile inauntru, pline cu substante absorbante de oxige, bioxid de carbon si monoxid de carbon. Odata am alunecat pe gheata, lata la pamant, dar cutia n-am dat-o de sol...era intacta :D
    Recoltam gaze, il analizam, dadeam rezultatul, plecam in alt capat al uzinei, la alte cuptoare, de cateva ori pe zi, mers nu gluma ! In restul timpului picoteam fiind ametita de gaze...
    Meseria acesta fiind creata la propunerea lui tata, nu exista in nomenclatorul de meserii si m-am calificat ca tratamentist, laborant si chiar si lacatus mecanic...sunt in cartea de munca :D

Intr-un an, cand abia se infiintase facultatea Spiru-Haret, am dat examen la design, am luat cu nota mare, dar pentru ca nu aveau locatie in Buzau, trebuia sa studiem la Bucuresti, asa ca am renuntat....aveam copil de 3-4 ani...ce sa plec ?

De aceea nici n-am mai incercat sa dau examen la arte si am studiat din carti.
    Am expus in fiecare an, in grup sau singura, de cel putin doia ori pe an, dar de cand am pus manutele pe margelute si fimo, n-am mai deschis sevaletul.
    Am pictat de fapt pe pereti, o frizerie, un afterscool, o camera de copil gihanta, am creat o coperta de carte, am pictat iconite pe sticla, dar nu in ulei.
    aici vedeti mocuta mea
    http://ro.netlog.com/Artadora/photo/photoid=6460763&setid=8712&surr=0#photos
    aici un perete al frizeriei
    http://ro.netlog.com/Artadora/photo/photoid=4790040&setid=8712&surr=0#photos
    aici fragmente de la afterscool, ca lucrarea se intinde pe 12 m
    http://ro.netlog.com/Artadora/photo/photoid=5424210&setid=8712&surr=0#photos
    http://ro.netlog.com/Artadora/photo/photoid=5524475&setid=8712&surr=0#photos

deci, intr-o singura propozitie : eu sunt un zugrav

10.02.2010, 15:35:00
  • dreamcreations
    dreamcreations

Inginer constructor! :D :)) Sper sa nu se vada lucrul acesta in creatiile mele :))

10.02.2010, 16:50:07
  • Dora1
    Dora1

toata stima pentru ingineri/e de ce ? pentru ca sunt ingeniosi ! :)

10.02.2010, 18:07:48
  • MURESANRITA
    MURESANRITA

mai sa fie numa lume ultra scolita,asa sa fie sau mai bagam si din burta?

11.02.2010, 12:21:32
  • dodo
    dodo

din burta.... ce ? din burta... cui ?

11.02.2010, 12:46:21
  • Geoides
    Geoides

Sunt singura de pe aici care lucreaza in mareata cercetare din Romania? :)) Am terminat facultatea de geografie la Universitatea Bucuresti si in prezent lucrez int-un institut de cercetare in domeniul agriculturii si protectiei mediului. In rest... inclin in general spre tot ce inseamna natura, munti, pesteri, pietre :)

11.02.2010, 12:52:12
  • LadyA
    LadyA

@muresanrita:ce inseamna pentru tine ultra scolita?

11.02.2010, 13:34:28