Forum: Orice altceva care e meseria voastra reala, pe langa pasiunea ptr handmade?
user10697ca pregatire - mecanic-mecanica fina-ceasornicarie, trecuta prin mai multe calificari la diverse locuri de munca (inainte de '89), o mica afacere de familie (dupa '89), de curand pasionata de handmade.
07.09.2010, 23:10:01
delfinehai sa mai indulcesc si eu gustu (sper sa nu dati in diabet) :P - sunt arhitecta, cu un master in urbanism - lucrez in arhitectura (firma proprie)- si in timpul liber ( putin ce-i drept) sunt pasionata de tot ce e arta si literatura.
30.09.2010, 18:04:45
lizzzzziyeEu as incepe cu ce vroiam sa ma fac cand voi creste mare- designer suna pompos nu stiam exact ce era. Am ajuns economist si am aflat ce este un designer si am zis ca trebuie sa ma eu fac unul, asa cum imi doream in copilarie. Asa cred ca am descoperit si handmade-ul. E foarte placut si de familiar sa-mi folosesc imaginatia si mainile si cu baby steps ma fac eu designer :)
30.09.2010, 23:52:55
user93eu am terminat ingineri masini unelte singura facultate din sibiu inainte de revolutie ....am lucrat in acest domeniu dupa care m,au trimis sa mai fac una si anume finante..dar am lungit/o putin ca numai aveam 20 ani ...am lucrat pana acum 4 ani si de atunci am propria afacere
01.10.2010, 18:45:36
rubyblueStudenta la arhitectura :)
10.12.2010, 18:40:14
ghemotoaceeu am terminat foto-video, dar am lucrat mereu in publicitate - designer si bineinteles ca mi-as dori si eu sa am propriul butic/ceainarie/loc magic
10.12.2010, 19:29:31
marybijouProfesor lb. engleza liceu, mamica 2 copii nazdravani, sotie, gospodina ...... in orice ordine. :)
10.12.2010, 21:56:56
O pup dulce pe Dora, una dintre "vinovatele" care m-au adus aici, in familia Breslo.
Artisanfunctionar administrativ primiti? vb Laurei - dacian-moon, unde si ce am facut de la 19 ani si pana acum...dar hanmaker full-time.
10.12.2010, 22:19:34
isabela200578Eu sunt multilateral dezvoltata :))). Profesor matematica si informatica...predau informatica.Am terminat masterul in Managementul Organizatiei...studenta in anul III la Stiintele Comunicarii.Momentan in concediu de crestere copil.
10.12.2010, 23:03:10
isabela200578Si in completare...mi-as fi dorit mult sa studiez design-ul de interior.Handmade-ul l-am descoperit de un an de zile.
10.12.2010, 23:04:58
LuciaBlueFlowerWow, am citit toate postarile. Am ramas impresionata....:)
11.12.2010, 21:51:24
Eu sunt asistent social la Serviciul de Urgenta " Telefonul Copilului", din cadrul DGASPC Gr, o munca solicitanta dar frumoasa.
croseta.fermecataEu sunt de profesie jurist si pasionata de crosetat .
12.12.2010, 10:07:45
CCSM-am trezit cam tarziu, dar, hai sa spun trei cuvinte si despre mine:).
19.03.2011, 00:34:55
Am absolvit Universitatea Bucuresti_Facultatea de Geografie. Am fost profesor liceu timp de 8 ani.
Am continuat ca redactor la un ziar din Bucuresti timp de 2 ani(timp in care am inceput, in paralel o alta facultate- Limbi Straine.
Acum, in sfarsit, m-am orientat catre ceva ce trebuia sa fi facut de la bun inceput- Design.Ma pasioneaza tot ce inseamna arta si incerc sa aflu cat mai multe despre Design.:)
Va pup.
Criss.
CCSAproposito.....m-am bucurat sa intalnesc atat de multi profesori aici.:)
19.03.2011, 00:36:51
Se vede treaba ca, tot meseria de profesor ofera cel mai mult timp liber:)
LiveÎnvăţătoare(mă rog...după ultimele decizii, "profesor pentru învăţământul preşcolar şi primar"), aflată în concediu fără plată, ca să văd dacă rezistă învăţământul românesc fără mine, eu rezistând tot mai greu CU el.:D
19.03.2011, 01:24:15
CCSHahahhah......ai fost simpatika foc Live:)....mor de ras:).
19.03.2011, 21:40:21
Fii convinsa ca vei reusi sa existi fara invatamantul romanesc.
Daca el , nu va rezista fara tine, e problema lui.
Adevarul este ca Invatamantul Romanesc nu ne merita.El vrea sa faca din noi niste voluntari, la limita supravietuirii.
Numai o pasiune nebuna te mai poate tine legata de Invatamantul nostru.
Oricum, bafta, indiferent de ce ai sa faci pe viitor.:)
Criss.
LiveÎmi lipsesc doar copiii. Atât! Am avut mereu relaţii frumoase foc cu ei. Nici nu ar fi de neînţeles, căci...n-au de coborât decât destul de puţin până la mintea mea.:D
19.03.2011, 23:27:23
Mulţumesc mult, Criss! Asemenea!:)
moahimoahiProfesoara limba engleza, acum in concediu de maternitate.
21.03.2011, 11:34:42
CCSSi mie imi lipsesc copiii, si imi pare rau ca nu mai sunt in preajma lor.
21.03.2011, 14:53:05
Aveam dreptate eu ca sunt multi profesori pe aici, am ochit chiar si o geografa de-a mea.:)
Spor tuturor.
LiveHai să cerem şi noi autonomie! Uite...o regiune autonomă a iubitorilor de frumos şi de linişte! Mdeah...sunt pe Antena 3, unde se discută despre bucuriile:D vietii de român.
21.03.2011, 16:15:54
Spor la lucru şi la vânzări să aveţi cu toţii!
carla69Daca sunt asa de multi profesori,mai incap si eu?Profesoara de fizica,pasionata de lucru de mana:croitorie,tricotat,crosetat,macrame,...lista e lunga,mostenire de familie
22.03.2011, 18:33:35
metalcraftyEchipa formata din designeri, specialitatea design de produs si ingineri - cu totii iubitori de arta, cultura si frumos :)
22.03.2011, 19:01:36
LiveE clar: facem şcoală online!:))
22.03.2011, 22:12:48
stephaniepunctez si eu : Roxana (Taraba-cu-cercei) , am terminat acum 3 ani facultatea RISE si n-am vrut sa fac nimic altceva decat FIMOSEALA (cum denumesc eu activitatea) :D am implinit 2 ani de fimoseala in ianuarie si numai din asta traiesc :) le multumesc parintilor pe aceasta cale ca ma lasa sa am camera mea si imi dau de mancare :D v-am pupat si multa imaginatie si muuult spor la mesterit :)
22.03.2011, 23:27:17
LiveLe-aş putea mulţumi şi eu părinţilor tăi, Roxana?:D :)) Desigur, în caz că mai au o cameră şi o farfurie cu mâncare...:))
23.03.2011, 13:02:43
stephaniein cealalta camera sta fratele meu jobless :)) avem parinti true :D
23.03.2011, 13:22:27
mssdelilahPasiunea mea pentru handmade e descoperita tarziu, am cochetat acum ani buni si cu pictura in ulei si am lasat-o usurel ca eu am o dambla.. odata apucata de ceva... nu fac pauza pana nu termin...si imi manca nopti si zile intregi..Eram insarcinata, urma sa vina piticul pe lume...si am zis "stop".
23.03.2011, 14:46:11
Handmade-ul.. (mai precis bijuteriile lucrate din sarma) sunt descoperite anul trecut, din joaca.. confectionand martisoare.. si incercand sa sa le fac "altfel". Apoi, usor usor, indemnata si de sot, si de cateva prietene.. :)
Sunt doar sotie si mamica, in alta ordine de idei, am lucrat, chiar si pentru mine,am fost dezamagita si nu vreau sa mai lucrez pentru nimeni .Imi ramane aceasta singura varianta..bijuteriile lucrate manual, varianta ce indeplineste "toate cerintele" mele :
-program flexibil, fara orar, fara "trebuie sa ajung la ora x " sau "in intervalul x-y" sunt la servici..
-timp cat mai mult cu putinta petrecut cu piticii si cu sotul meu
Sunt multe cerinte, nu? :))
Imi place sa ma joc cu sarma, ma provoaca, ma irita si ma calmeaza in acelasi timp,imi toceste nervii si mi-i redreseaza, prin produsul finit. Ca place si altora ceea ce fac eu, ba mai mult, ca se mai si vinde,cu atat mai bine. Inseamna inca un suflet multumit de bijuteria achizitionata, si, pe langa el, si eu un pic mai motivata sa continui.
Cam atat am sa va spun..
O zi frumoasa sa aveti, si aveti grija de voi .
Multe imbratisari,
luminita
Live:)) Părinţi true, care ascultă Tokyo Hotel?:P :)) Păi...îmi iau lama şi ştreangul şi sosesc!:))
23.03.2011, 16:45:34
LiveDacă ar avea cine să umble să vândă ceea ce lucrez eu, nu m-aş mai gândi(decât foarte rar, pe când mi se face dor de a lucra cu copiii) să mă întorc în învăţământ şi m-aş ocupa numai de lucrul de mână.
23.03.2011, 16:47:49
Să-ţi trăiască piticii, Luminiţa, şi...e clar că nu eşti Geamănă! :))
mssdelilahMultumesc frumos Live, toate cele bune si la tine .Nu, nu sunt "geamana", sunt ditai "capricorn"-ul .
23.03.2011, 17:59:12
LiveOdată ce-ai zis că duci lucrurile la bun-sfârşit, mi-a fost extrem de clar că, în mod normal, trebuie să fii zodie de pământ sau, în orice caz, că n-ai cum să fii de aer(sau...în aer, ca mine:D:)) Soţul meu e Capricorn. Să zicem că duce treburile la capăt(da' doar să zicem), numai că e cam greu să-l determini să înceapă ceva.:)) Dar ştiu că femeile sunt altfel!
23.03.2011, 21:02:38
Buburuzacughetutece observ eu pe aici e ca pasionatii de arta provin de cele mai multe ori din domeniul economic, sau sunt ingineri, profesoare... dar ce ziceti de un contabil?
24.03.2011, 00:36:00
unul mic, abia la inceput de drum, insa mi-ar fi placut sa ajung designer...mi-am ratat vocatia (liceu mate info, intensiv informatica si studenta la contabilitate)
stephanieno nooo , no tokio hotel :D sunt linistita :P
24.03.2011, 01:23:04
LiveContabil, designer, contabil, designer... Bubu, mie-mi dă cu virgulă!:))
24.03.2011, 13:51:21
LiveNo, noo, nooo...no, bine, Steph!:))
24.03.2011, 13:52:04
BuburuzacughetuteCu virgula e bine sa dea, numai sa nu fie pierdere! :))
24.03.2011, 20:49:28
stephaniementionez din nou ca sunt Roxana , colega de magazin a Stefaniei :D
24.03.2011, 23:16:30
LiveTu menţionează fără de grijă, că io nu ţin minte mai nimic, deci nici nume, aşa că mă adresez folosind nickname-ul! :))
24.03.2011, 23:34:28
stephanieokai :D am inteles :P
24.03.2011, 23:35:39
MurmuDeabea acum am vazut acest subiect in lista...very nice i shall say:)) trebuie sa ma laud si eu putin pe aici mai ales ca nu am vazut pe nimeni din lista care sa imi "semene". So..me,Murmu sunt medic veterinar, so..dc aveti ceva probleme cu animalutele voastra nu ezitati:))
28.08.2011, 21:42:51
cockyMurmu, la fix ! :)) catelusul meu are o problema mica, cred... :-/ :(
28.08.2011, 23:35:24
MurmuPoti sa imi trimit un mesaj privat despre problema if you like!
28.08.2011, 23:49:01
blanitzaDupa cum bine-a spus Criss - CSS mai devreme, numai cine simte-o pasiune nebuna pentru invatamant, mai sta... Eeee, pasiunea mea nebuna e pentru limba romana si nu numai, asa ca sunt si mai stau, ca profesor de romana si franceza, fost inginer utilaj petrolier, prin '91... De prin toamna, mi-am ales si CTC-istul in tot ceea ce fac - inginer de foraj si chitarist rock rauuuu...
29.08.2011, 01:05:16
soso07Hai ca vin si eu sa spun. "Prelucrator prin aschiere" dupa liceu, arhitect dupa facultate si pana in prezent (sper si pe viitor, daca trece criza asta odata). Inainte sa ma hotarasc sa dau la arhitectura, parintii mei vroiau sa ma fac bijutier. N-am inteles atunci ce e cu meseria asta, dar se vede ca m-a urmarit ceva vreme si a iesit la suprafata pana la urma (si nu-mi pare rau). Pe langa toate acestea mai adaug si doi copii (6 si 12 ani) si un sot care ma mai intelege ... din cand in cand :)))
29.08.2011, 10:30:56
Mi-a placut de cand ma stiu sa desenez si sa mesteresc tot felul de lucruri.
dana86Buna dimineata ,sint dana86 am 56 ani , pina in 89 am lucrat la Arta Aplicata creator obiecte decorative , dupa pina in prezent am magazine de imbracaminte unde imi si vind creatiile . Am doua fete de 35 si 30 ani casatorite si doua nepotele de 9 ani si 1 an. Am un hobby maree.. si costisitor calatoriile cu masina cit mai lungi si de durata . Cit sint acasa incerc sa creez bijuterii frumoase care sa bucure inima si ochii clientelor mele , cam atit despre mine .
29.08.2011, 10:59:31
FIMARCDeclarant vamal....poate aveti nevoie
29.08.2011, 13:12:57
PapadiileRuxandreiWow, ce de meserii faine pe aici! Daca as avea mai multe vieti, le.as incerca pe toate...
29.08.2011, 13:42:30
Si, totusi, m.am oprit la medicina! Inca 1 an si gata! :)
Am mai incercat sa lucrez si in alte domenii, dar doar pt a-mi mai completa veniturile de student ! :D
aigile(Scuzati 'retardul', abia acum am luat BRESLO 'la pas'.)
30.08.2011, 20:41:31
Am 'terminat' ingineria (adica, facultatea, la Transporturi - Feroviare... - dar chiar am plecat din domeniu)... Mi-am incercat puterile cu lucrurile spre care aveam inclinatie (acum se spune 'management', dar am tot 'condus' pe unde am umblat), asa ca a trebuit sa invat si contabilitate (autorizat, musai), comunicare, PC - ca toata lumea, numai ca vorbim de alte generatii!...:)))) Mi-au folosit exact cat frectia la picior de lemn... sau, ma rog, sunt si azi la curent cu lumea si omul-bun-la toate, desi pensionata (medical) de mai bine 15 ani. Cusut/crosetat/tricotat si alte artisticarii am facut de cand am amintiri despre mine - acesta este reversul artistic al 'aversului' de pamant (cel calculat si inginerit!) - deh, taur... Cu margelele m-am jucat de cand am plecat de acasa (unde erau....aaaa, vreau sa zic SUNT intrezise), ori de cate ori mi-am luat ceva ce am putut imbunatati ori completa (nu asa au inceput toti, scurtand colierul, ca sa iasa si cerceii asortati?!)
Si, cum vad ca se trece si 'casnicia' in CV, sunt, de aproape 12 ani, o mamica intarziata... [nu am ncicio ironie vis-a-vis de statul acasa, I enjoy every minute, nu-mi ajunge nici asa timpul pentru cate as dori sa pot face, 'noroc' ca nu ma (cam mai) tin puterile... ironia cu 'casnicia' era chicoteala mea, ca as putea sa-mi trec in CV 30 de ani de casatorie - asta da, "meserie", dragelor!!!]
magic.bijouxWow, ce diversitate....
30.08.2011, 20:59:41
Eu am terminat ISE-ul, dar nu m-am regasit deloc in meseria de contabil. Asa c-am fost declarant vamal, iar de 8 ani lucrez in aviatie... cu toti nebunii, cum zic de cele mai multe ori :). Dar de mica am avut o inclinatie pt arte si ceea ce tine de hand-made....
aitaSociolog somer,insiratoare de margele.
10.10.2011, 23:54:33