Forum: Orice altceva Comunitate,solidaritate,omenie,normalitate!!!
aigileScuze daca am lasat o alta impresie - sunt multe de scris, si pot pierde multe din vedere, dar nu am vrut sa minimizez vreun aspect - diareea pe un fond de boala Crohn este un pericol serios, doar ca se abordeaza altfel decat la ceilalti, asta am vrut sa subliniez!
03.09.2011, 16:52:33
Nu am pregatire medicala, doar o viata presarata cu multe afectiuni si un parinte medic, care a avut rabdarea sa-mi explice 'de ce!'-urile fiecarei restrictii sau simptome, asa cum mi-am permis sa-i scriu Dianei personal. Pentru ca si eu am o boala autoimuna, am invatat despre acest nume generic ca este un DEFECT al sistemului imunitar, cu care te nasti. Spre deosebire de organismele sanatoase, care dispun de sisteme de aparate impotriva unor agenti straini care ataca celulele sanatoase, cei cu boli autoimune dezvolta sisteme de distrugere impotriva propriilor organe, sisteme declansate fie de alergeni inofensivi pentru ceilalti, fie de cine stie ce alte agresiuni - mecanismul nu e prea clar descifrat, mai ales in cazul bolilor care nu sunt manifeste inca din coplilarie (ca, deh! daca te nasti cu ele, de ca sa-ti dea de furca abia dupa 20-30....ani?!?) Poate ca un medic nu va exprima la fel ca mine cele spuse, eu le-am 'tradus' doar in limbajul nostru, ne-medical.
Tratamentul nu poate inlatura cauza - nu poti 're-formata' sistemul imunitar. Regimul, insa, DA! Pentru ca doar regimul te fereste de acel element care iti agreseaza organismul, declansand reactia de distrugere (rau indreptata impotriva propriilor organe...) Eu, de pilda, trebuie sa ma feresc de GLUTEN (adica ORICE contine grau, orz, ovaz, secara). Contaminarea se produce la cantitati de ordinul micronilor, asa ca asta nu inseamna doar ca renunt la paine&paste - printre altele, am propria mea vesela, pentru ca oricat de bine ai spala, de exemplu o oala in care ai fiert supa de taitei, urmele ramase sunt de-ajuns pentru o contaminare cu aceleasi consecinte ca o lingura sau o farfurie din acea supa... (adio restaurant, agape, etc, in 'deplasare' singura mancare 'safe' e o banana pe care o curat singura!!! - asta pentru ca in Romania statul habar n-are de noi, celiacii, degeaba am pus demult o petitie pe net...)La Diana, cum am spus ca stiu de la cumnatul meu, dusmanii de temut sunt oboseala, stressul, efortul fizic, o alta boala, chiar frigul poate declansa o recadere a bolii! Trebuie un regim de crutare - inclusiv in alimentatie, si dupa ani de experiente, inveti sa traiesti cu boala - chiar s-o domini, cu ajutorul lui Dumnezeu. Stiu ca in tara sunt medici fie depasiti de situatie( lipsa aparatura, lipsa de timp/bani, de unde le creste si lor lipsa de interes...), fie de-a dreptul necunoscatori(mama, ce iubesc eu eufemismele!), si daca dai de multi asemenea in sir, ai sanse sa-ti manance din zile... Cu atat mai multa apreciere pentru cei care inca isi respecta harul si meseria, pentru ca un diagnostic corect pus la timp e mai bun ca un medicament de ultima generatie!
Am sa incerc sa copiez cele stranse din experienta Dianei, si le voi arata medicului meu din Fundeni (nu stiu daca e cazul sa ma feresc de nume?!) si cumnatului meu, ca sa le arate mai departe medicilor din SUA pe la care s-a mai investigat& tratat(doar pentru ca a fost acolo vreo 9 ani la studii, altfel, boala i-a fost diagnosticata si tratata la Fundeni, la acelasi doctor la care am ajuns si eu), si sper sa iasa ceva bun din asta. Inca o data, nu contrazic si nu polemizez - doar ca, avand experiente similare, poate fi ceva de ajutor in cele impartasite. Cum i-am scris Dianei, boala in sine poate fi manageriata, dar recaderile frecvente contituie prin ele insele un pericol in plus, prin procesul degenerativ pe care il declanseaza. Iertati-ma, va rog,daca v-am plictisit cu explicatiile!
GheorghitzaforHOPE,
03.09.2011, 17:01:34
La dragostea pe care incercam sa ti-o aratam multi de aici,
trebuie sa simti ca AI PUTEREA sa lupti cu boala.
Nu deznadajdui nicio data. Soarta noastra, n-o hoataram noi
iar puterea Tatalui Ceresc este mare.
Cred cu tarie ca intr-o zi vom afla si vesti mai bune de la tine.
Asa sa-ti ajute Dumnezeu!
bijouxdemonangeLigia: multumim frumos pentru informatii!!!
03.09.2011, 23:10:37
este super daca ai putea sa dai mai departe unor medici bune!! De undeva, trebuie sa apara si salvarea!
George: ma altur in cele sustinute de tine!!!
In plus, vin cu o veste cat se poate de buna: dupa prima zi de Heartizanat la Roaba de Cultura, cu sprijinul Asociatiei Green Revolution, am reusit sa strangem suma de 799 de ron, la care se adauga 18,5 euro si inca 200 de lei ce vor fi virati direct in contul Dianei! Adica 250 de euro!
pe langa aceasta ne-am simit bine privind tineri si multi copii invatand pictura pe sticla, tehnica servetelului si realizarea de figurine- brose din fetru!! Multi dintre ei si-au luat acasa creatiile, donand bani in schimbul lor!
O zi superba!! Abia o astept pe cea de maine!!
Maine vreau sa pictez si eu pe sticla si poate sa fac si papusi din sosete daca am timp!!!
O seara buna sa aveti!!!
LiveŢIN PUMNII STRÂNŞI SĂ IASĂ TOTUL BINE, ANDRA!
04.09.2011, 01:25:26
bijouxdemonangeSaru'mana! si pt tine! ;)
04.09.2011, 10:57:35
Gheorghitzabijouxdemonage,
04.09.2011, 11:18:00
unde gasesc contul Dianei?
Mi-l poti da si mie?
forHOPEMa bucur nespus Andra ca ai avut parte de o zi superba!!! Regret inca o data ca nu am putut fi si eu prezenta...:(
04.09.2011, 11:30:48
Ma bucur ca lumea a fost receptiva si deschisa la campanie, si ma bucur ca s-au adunat banuti desi nu imi place deloc ca trebuie sa primesc bani de la oameni...naiba sa ii ia de bani ca totul se invarte in jurul lor....
Sa ai si azi o zi minunata Andra! Sunt cu sufletul alaturi de voi!!!
GheorghitzaHi, Diana!
04.09.2011, 11:38:34
Cum regreti ca nu poti fi prezenta?
Vezi? Iata-te: esti aici...
Si prezenta esti tot timpul in sufletele noastre!
GheorghitzaHi,hi,hi niciodata nu vei mai putea spune ca n-ai fost iubita!
04.09.2011, 11:39:36
bijouxdemonangesigur George:
04.09.2011, 11:39:41
DianaBorboly
RON: RO 45 RNCB 008 100 96 86 13 00 01
EURO: RO 92 RNCB 02 93 00 96 86 13 00 01
Sucursala BCR Covasna, str Libertatii 18 Bl. 7 Sc. A-B
Diana: lasa iubita, tu stai si odihneste-te!!! ;)
forHOPEpai ma odihnesc ca de juma'de an n-am iesit din casa...doar spital si acasa...m-am cam saturat de atat odihna....asa m-as da cu parapanta...mi-e dor....
04.09.2011, 11:45:51
Gheorghitzabijouxdemonage,
04.09.2011, 11:47:08
Multumesc si bafta in tot ce faceti...
bijouxdemonangema intrebam, referitor la cele spuse de Ligia, cu privire la alimentatie!
04.09.2011, 11:50:14
Cerealele rafinate stiu ca ele contin gluten, insa stiu ca sunt si (pseudo)cereale INTEGRALE care nu contin gluten, cu acestea putand fi inlocuite cerealele cu gluten:
amarant, hrisca, porumb, mei, orez, sorg, orez salbatic, stir, quinoa, teful
Eu iubesc orezul integral de cand l-am descoperit. Are gust. Serios, cel alb, rafinat nu are nici un gust...
Hrisca e dulceaga, insa nu este satioasa. Dar este bun de adaugat faina de hrisca la preparatele din faina pt gustul mai dulceag. Si poate inlocui cu succes bulgurul (couscous).
meiul...este interesant :D mie imi place adaugat in supe si ciorbe- delicios!
Porumbul este foarte bun, nu cred ca trebuie sa ii fac "reclama" :D
restul nu le-am incercat :D
Nu stiu sa sufar de vreo boala anume, insa in ultimii ani, renuntand la paine si in general la produse din faina, am observat faptul ca ma simt mai bine. Probabil ca o intoleranta la gluten am si eu...
Acum, incerc sa introduc treptat in alimentatie cerealele integrale fara gluten (mai am un frate pe care trebuie sa-l invat, fara sa-si dea seama :D)
Orezul deja l-am schimbat...urmeaza restul :)))
forHOPEDoamne...totul se invarte in jurul banilor si in jurul orezului....:((
04.09.2011, 11:51:50
bijouxdemonangeam inceput cu ma intrebam... ma intrebam daca in bolile astea autoimune nu pot fi inlocuite cu ceel de mai sus :p
04.09.2011, 11:53:31
pt ca sunt paste de orez spre exemplu (care sunt foarte bune), exista faina de orez, mei, hrisca... toate integrale!...se pot prepara in casa paine, taiteti... adica se pot inlocui....
bijouxdemonangece tare esti Diana!!! :)))
04.09.2011, 11:54:22
Serios ca orezul integral este delicios!!!! Nici nu se compara cu cel alb, rafinat!!!
Eu as manca toata ziua :)))) daca nu m-as plictisi!:D
forHOPENu stiu cat sunt de tare dar ia sa vezi daca imi pui in fatza o farfurie de orez cum ma inmoi toata....
04.09.2011, 11:56:54
Cum iti poate placea orezul??
Doamne...de ce nu exista un regim alimentar ceva cu....altceva....nu orez....de exemplu....ciocolata :D
bijouxdemonangeciocolata nu imi place in cantitati mari...mi se face greata numai cand o vad... e buna, dar din cand in cand :D
04.09.2011, 12:05:18
Ai incercat orez integral?
forHOPEOrez integral nu am incercat insa am incercat o cura de orez. Pe bune ca am avut intentii bune; o zi intreaga am mancat terci de orez, pilaf, am baut zeama de orez...insa a fost cam torturant pt mine...
04.09.2011, 12:10:32
bijouxdemonangesa iei orez integral, este mult mai bun pentru cura de orez!!!
04.09.2011, 12:32:40
Celalalt, intr-adevar iti provoaca greturi in cantitati mari...numai cand il vezi :D
forHOPECe ma bucur ca este cineva de acord cu mine :D
04.09.2011, 13:13:19
GheorghitzaSi eu sant de acord cu bijouxdemonage,
04.09.2011, 14:02:42
De maine, lasa orezul ala alb... mananca numai orez integral.
Dar sa mananci.
Ea iti propune ceva serios care poate da rezultate.
Si orezul integral este mai inchis la culoare... gandeste-te ca este ciocolata.
aigileHi, guys! Nu va suparati pentru 'usoara' deviere a topicului, nu? Sper sa nu batem nici campii, dar nici apa in piua, insa poate cineva se mai alege cu un folos.
04.09.2011, 17:10:44
Cerealele care contin gluten sunt toate cele cu spic - grau, orz, ovaz, secara. Este ceva special cu molecula de gluten, nu numai ca forma - este mai mare - dar are si un 'secret', producand 'legarea' aluaturilor. De aceea, oricat de buna ar fi la gust o faina fara gluten, niciodata o prajitura din ea n-o sa fie la fel de crescuta, pufoasa, etc. Ca sa nu spun ca, drojdia, provenind tot din culturi pe malt, este interzisa. Dar... decat nimic, sa vedeti cate prajituri si delicatese am inventat din malai, cand nici nu visam 'abundenta' de fainuri 'gluten free' de-acum!
La fel si cu orezul - timp de 3 ani l-am preparat in TOATE combinatiile posibile, pana cand n-am mai suportat nici eu niciun bob! Dar trebuie aceeasi imaginatie ca la 'insir'te margarite': in cate feluri se pot succeda X forme de margele in Y dimensiuni, cu Z elemente intermediare?! Ei, bine, daca nu ma plictisesc sa descopar noi forme, succesiuni si aranjamente, de ce nu as fi la fel de inventiva si in bucatarie?... Condimentez in asa fel incat sa ascund gustul neplacut, combin in moduri nemaiintalnite - totul pentru a respecta REGULA dietei, pentru ca aceasta 'framantare' e nimic fata de suferinta produsa de incalcarea restrictiilor!!!
Regimul fara gluten este indispensabil celiacilor, si se pare ca incidenta intolerantei la gluten e din ce in ce mai mare, mai ales in cadrul populatiilor care au diete cu multa paine & paste- din orice fel de cereale cu spic, dar nu e de mirare, toate alergiile sunt in crestere... Trebuie insa tinut seama ca glutenul se gaseste in nenumarate produse - de la mustar, sos de rosii, guma de mestecat, mezeluri, cosmetice - ma rog, tot ceea ce trebuie ingrosat, aglutinat. Primul lucru invatat este lista cu alimente permise/interzise. Al doilea lucru - nu mananci nimic pana nu citesti eticheta. Nu e de gluma! Eu am avut recaderi pentru ca am folosit tincturi cu alcool, cum altfel, din cereale! Niciunul din lucrurile astea nu le-am aflat de la medic! Am 'sapat' ani buni dupa informatii...
In legatura cu imbunatatirea starii de sanatate dupa renuntarea la gluten, nu e o simpla iluzie! in SUA se foloseste si pentru imbunatatirea starii suferinzilor de autism... Pana la introducerea kiturilor pentru determinarea intolerantei la gluten dintr-o picatura de sange - daca s-o mai blagoslovi Domnul si de noi!... - asa e cel mai simplu sa probezi daca te numeri printre cei afectati: scoti TOTAL glutenul din alimentatie luni bune, apoi revii; daca simptomele reapar... iata diagnosticul! (se practica mai ales la cei mici, pentru a nu-i traumatiza cu endoscopia)Un ultim amanunt: 'gluten free' are un semn anume - spicul taiat - si doar alimentele marcate astfel sunt safe. Restul pot fi contaminate in timpul procesarii, manipulatii, transportului.Stiti cum scrie pe ciocolata? - 'impachetata intr-o hala in care se proceseaza produse cu gluten'... Asa poate fi si pentru o crema de fata, un ruj, un sampon/gel de dus, etc.
Diana, iarta-ma ca am scris atata despre gluten - a venit vorba, si poate cineva are nevoie de aceste amanunte. Poate printre randuri este un mesaj si pentru tine - oricat de complicat, greu, restrictiv ar fi drumul, daca ma scoate la liman, trebuie sa incerc sa ma conformez... Nu-mi permit sa spun ca as sti prin ce treci, dar vreau sa te incurajez pentru inca un pas mai departe, asa cum eu am fost sprijinita cand eram la capatul puterilor si nu mai aveam resurse sa sper...
Si inca un lucru important; atentie la produsele naturale/naturiste care intaresc sistemul imunitar. Sunt bine -venite pentru un sistem imunitar 'corect', in cazul bolilor autoimune producand o exacerbare a raspunsului 'gresit', impotriva propriului organism!
Tuturor, si mai ales Dianei, multa sanatate va doresc, si, din nou, scuze daca v-am plictisit!
Gheorghitzaaigile,
04.09.2011, 17:22:20
noi ii recomandasem o dieta bazata pe OREZ.
Poate ii spui cateva cuvinte Dianei, cateceva despre ... OREZ.
Multumim pentru comentariu. Este bine de stiut...
aigileCa sa pot sa-i scriu ceva folositor, si fara niciun pericol, mai am nevoie de putin timp, sa cunosc amanunte despre regimul EI. Degeaba i-as spune despre cum il combin eu cu toate legumele si carnurile, daca ea are interdictii in plus... Trebuie sa tin cont de faptul ca existenta unei inflamatii a colonului interzice anumite alimente, pentru ca zona trebuie crutata (e greu sa digeri conopida in acest caz, de exemplu...) Eu am citit in documentele medicale de pe blog niste recomandari speciale in situatia acuta, de asta nu stiu ce as putea sa spun, pana nu 'cercetez' tot... Am trimis sfoara-n tara, si, cu primele vesti, nu voi intarzia sa revin, daca aflu ceva in plus. Iar daca am sa-i spun Dianei lucruri deja stiute, o rog in avans sa ma ierte!... Dar stiti de cate ori am gresit eu, tocmai pentru ca ma obisnuisem prea mult cu 'regulile', de ajunsesem sa le...uit?!
04.09.2011, 20:42:06
bijouxdemonangeFoarte bune informatiile despre gluten!! Stiu ca se afla in foarte multe alimente... e foarte important de citit TOATE etichetele!!!
04.09.2011, 22:32:27
Si intr-adevar frecventa alergiilor este in crestere.... Eu in ultimii ani am mai dezvoltat ceva mici alergii, acum 2 ani de la niste piscaturi de insecte (de pe dealul Mitropoliei) - mi se ummflase foarte tare zona unde ma piscasera si ma durea f tare, chiar nu imi puteam misca degetul spre exemplu, de durere! . Iar vara asta am stranutat intr-una cand ieseam afara, la soare... inca nu sunt sigura de la ce e...dar aflu eu :p Bine ca nu e mai rau! :p
bijouxdemonangeAstazi, la Roaba de Cultura, am mai strans inca 657 de lei!!!
04.09.2011, 22:36:08
In total, banii de ieri si astazi alaturi de cei ce vor ajunge la Diana prin virament, avem putin peste 500 de euro!
Live500 de euro e o sumă...rotunjoară bine! Doamne-ajută!
04.09.2011, 23:52:09
Hai că a fost şi la mine bine: 700 de lei, în total, în cele 3 zile. Plus câteva comenzi. Prinde foarte bine, că aveam de luat câte ceva, plus ceva datorii, plus de lucrat ceva la casă, plus... Da' hooooo, că nu-s din gumă banii ăştia, să-ntind la ei ca nebuna!:))
bijouxdemonangePoze de la Roaba de Cultura:
05.09.2011, 00:34:17
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150315995092241.356760.829627240&type=1
Cristina: bravo, ma bucur pt tine!
bijouxdemonangeNoutati:
06.09.2011, 10:44:09
Teli Iacsa spune: "ca urmare a actiunii Heartizanat Atelier Caritabil, prieten bun doneaza 1000 RON pentru Diana Borboly."
lupuancabuna si eu as dori sa donez cateva bijuterii..dar pe ce adresa sa fac lucrul asta?
06.09.2011, 18:42:34
bijouxdemonangeBuna
08.09.2011, 00:04:58
Imi poti trimite un mesaj privat sau un mail la [email protected] in care sa imi spui ce si cum ai dori sa faci si discutam mai mult!
Multumesc!
Andra
MariusRFBuna! Am adaugat si eu ceva pentru Diana! Nu am stiut cum procedati asa ca le-am postat in magazinul meu:D
08.09.2011, 13:49:21
www.breslo.ro/Product/Donatie-FORHOPE-Camee_433937
www.breslo.ro/Product/Donatie-FORHOPE-Cercei-ploaie-de-flori_433940
bijouxdemonangeE foarte bine asa ! Multumesc!
08.09.2011, 14:09:37
Noi vom face o licitatie online si vom include si cele donate aici pe Breslo!
In urmatoarea saptamana voi verifica toate produsele donate - disponibile, pentru a le include in licitatie!
Licitatia va fi facuta pe facebook iar in momentul in care avem datele cumparatorului si dovada platii le vom transmite celor ce le au in magazin, pt a le trimite!
MariusRFTinem legatura! Multumesc! Spor la treaba!
08.09.2011, 16:15:10
LiveAndra, pune-le şi pe astea, te rog! www.breslo.ro/Shop/live/DIANA-FOR-HOPE_29392
08.09.2011, 16:50:12
bijouxdemonangele voi pune, merci frumos!
08.09.2011, 17:10:33
LiveSă trăieşti, domnişoară dragă!:)
08.09.2011, 23:39:42
bijouxdemonangeahhh am mai uitat sa va spun ceva
09.09.2011, 00:07:25
pe langa cei 1456 ron+ 18,5 euro + 200 ron(virament)+100 euro (vrament) un prieten de-al lui Teli doneaza 1000 ron (nu, nu am scris un 0 in plus) tot ca urmare a actiunii de weekendul trecut.
deci...vreo 740 de euro :)
astept confirmarile, oricum :p
LiveSă te uiţi pe linkul de mai sus, al meu, că pusesem aiurea ceva! Am modificat chestiunea. Dacă ai pus produsele undeva, schimbă şi matale, rogu-te!:)
09.09.2011, 19:17:50
bijouxdemonangestai linistita, nu am pus nimic inca pe nicaieri!!
09.09.2011, 19:54:20
Anunt eu cand e ceva :p
Pupici!!
florinalungAcestea sunt deocamdata produsele pe care vreau sa le donez.
27.09.2011, 20:03:02
Sper sa se vanda cat mai repede:
www.breslo.ro/Product/Brosa-soutache-donatie-forHOPE_439794
www.breslo.ro/Product/Colier-Rose-Marie-donatie-forHOPE_413349
www.breslo.ro/Product/Brosa-clama-Cream-and-cocoa-donatie-forHOPE_407428
www.breslo.ro/Product/Colier-handmade-Lolita-donatie-forHOPE_333281
forHOPEBine ati venit in campanie si va multumim din inima!!!!
27.09.2011, 20:13:53
bijouxdemonangeMultumim, Florina!
27.09.2011, 23:50:00
Vad ca ai scris si aici :p deci iti voi raspunde aici
Produsele le poti pastra si la tine si le trimiti apoi eventualilor cumparatori (poate mai doresc si altceva din magazinul tau)
FIMARCBuna,vreau sa donez 5 produse pt.Diana dar am o problema,nu pot decide pe care,asa ca rog frumos pe cine vrea sau cine are timp sa aleaga 5 produse de la mine din magazin.
27.09.2011, 23:57:34
FIMARCChiar nu vrea nimeni sa ma ajute,nici macar Diana?
28.09.2011, 16:51:53
JewelswithloveIn mod sigur va alege Diana,doar sa vada mesajul!
28.09.2011, 17:38:40
bijouxdemonangeSi eu zic la fel, cand va vedea Diana, te va ajuta sa alegi!
28.09.2011, 17:53:58
Acum, tu stii cel mai bine ce se vinde mai bine dintre produsele tale, tu iti stii publicul tinta :p
FIMARCMa gandeam la faptul ca voi participati si la alte licitatii cu produsele si cam stiti ce se vinde,cred ca ar fi pacat sa donez eu produse mai ieftine care pe Breslo se vind, cand se pot vinde in alta parte unele mai scumpe chiar daca diferenta este de cateva sute de lei.
28.09.2011, 19:30:45
forHOPEBuna seara,
28.09.2011, 20:32:35
FIMARC, va multumesc din inima pentru implicarea in campanie si pentru ajutorul pe care doriti sa mi-l oferiti. Cu privire la alegerea produselor, nu mi se pare normal sa le aleg eu. Este o onoare pentru mine faptul ca imi dati acest "statut" insa chiar nu o pot face...nu imi permit. Alegeti dvs produsele; sunt sigura ca le veti alege mai bine decat mine!:)