Forum: Concursuri CONCURS--------"CULOAREA MUZICII"------------------

  • Live
    Live

    Mdeah, şi eu am o problemă cu comenzile acelea în care mi se spune "să fie...aşa!" dar, vorba ta, şi banii ne place sau, altfel spus, şi ei ne trebuiază pentru că ca să mănâncă şi gura noastră! Da' tot zic să vii mai des, că avem nevoie de zăpăuceală!:)

    Am avut un prieten (el mai trăieşte, dar...l-am dus de la iubire maximă la ură pe măsură, faţă de mine) care ar fi trebuit să-l cunoască pe Nichita. N-a mai apucat, căci Nichita a plecat. Bunicul prietenului meu era prieten cu marele om. Prietenul "mustea" de Nichita. M-a bucurat enorm aflarea faptului că acesta ar fi trebuit să vină, alături de mine, pt a mă susţine la orele de literatură, când profesoara mă întreba ce a vrut să spună Eminescu în nu ştiu care poezie. Răspunsul meu era, mereu, că habar nu am ce a vrut să spună Eminescu, că aş putea să-l invoc într-o şedinţă de spiritism, pt a-l întreba, dar că-i pot comunica înţelesurile căpătate în capul meu, la citirea poeziei. Cândva, la Nichita a venit un june, care l-a rugat pe maestru să-i spună ce a vrut să comunice în poezia "Dora", pare-mi-se. Nichita i-a recitat poezioara. Şi i-a spus că...asta a vrut să comunice, că poeziile sunt scrise pentru ca fiecare cititor să se regăsească în felul său, acolo, nu pentru a şti oricine la ce se gândea poetul.

    17.05.2011, 15:23:03
  • soso07
    soso07

    Andra,

    Este f. adevarat ceea ce spui despre generatia tanara. Ma uit la fata mea (aproape 12 ani) si nu stiu de unde s-o apuc. Dar incerc sa-i creez eu niste cai, mai in gluma, mai in serios, si vad ca se prinde. O indrum catre filmele pe care e bine sa le vada, spre muzica pe care s-o asculte, etc. Dar, in rest, multa superficialitate.
    Cred ca si scoala e de vina. Noi aveam in clasele 5-8 ore de lucru manual. Acolo am invatat sa cos, sa tricotez, sa crosetez si abia asteptam sa incerc modele noi, sa vad ce reusesc sa fac. Acum nu am timp pentru cate idei si materiale exista in jurul nostru. Se pare ca scoala lasa in seama noastra, a parintilor, mult prea multe lucruri. Si noi cand sa mai avem timp pentru pasiunea noastra?

    17.05.2011, 15:30:46
  • artemiza.design
    artemiza.design

    O cunosc pe Dora. Mi-e prietena din copilarie. Ti-oi trimite mesaj in privat, sa nu monopolizam discutia si sa suparam gazda cu offtopice. Tema este " culoarea muzicii". Data viitoare, cand o fi tema "parfumul poeziei", reluam., bagam detalii,...versuim cu foc. Amu cantam.

    17.05.2011, 15:40:24
  • Live
    Live

    Sorina, cadrele didactice de aici (printre care se numără şi umila-mi persoană) ţi-ar putea spune cum e situaţia cu ce are de făcut fiecare. Eu predau la I-IV şi descopăr că sunt tot mai puţini părinţii care au habar ce fac ai lor copii, privitor la şcoală. Apoi...programele şcolare sunt gândite cu...mă scuzaţi! Dincolo de asta, se cere a se derula fel de fel de programe, de parteneriate, de activităţi, de...minuni, de iese copilul din şcoală cuc şi altă pasăre, neştiind să facă bine, cu adevărat, ceva. Sunt şcoli în care copiii sunt apăsaţi de povara temelor pentru acasă de nu mai au timp nici să respire, sunt şcoli în care cadrele didactice mai au un pic şi se mută acolo, în şcoală, căci acasă nu prea mai ajung şi, atunci când ajung, o fac pentru a mai lucra ceva pt serviciu.
    Să cos, să croşetez şi să tricotez m-a învăţat bunica mea. E adevărat că-n familia mamei lucrul de mână a fost întâlnit în toate casele. Acum, nu prea mai e aşa, din păcate. Se ajunge la concluzia că orice se poate face cu ajutorul unei maşini şi e mult mai rapid sau mai uşor aşa. Şi...la noi, în România, încă se mai lucrează mult de mână, faţă de alte locuri. Locuri în care handmade-ul este apreciat la adevărata valoare.

    M-am transferat, în acest an, la o şcoală din zonă. Am ales-o pe cea unde ştiam că am să am timp şi pentru pasiunile mele. :) Deci...depinde de ce parte a baricadei eşti. Nu vreau să mă pun în locul părinţilor de copii încărcaţi de teme, proiecte şi alte activităţi! Întotdeauna am dat pentru acasă teme într-o cantitate mai mult decât rezonabilă, gândind să nu ocupe, cu pauze cu tot, mai mult de 2 ore(pe ritm mediu de lucru). Cum să dau 12 probleme la matematică, d epe o zi pe alta, dacă în timpul orei s-au lucrat numai vreo 3? Cât timp îi va lua copilului să-şi lucreze tema? A, şi să transcrie şi textele problemelor! Ăsta-i caz concret.

    17.05.2011, 15:46:35
  • Live
    Live

    Aaaaa, nu, Artemiza, nu există offtopic, aici! Numai lucrările înscrise trebuie să fie ontopic. Discuţiile, nu!

    Trebuie să fie o persoană cu totul specială Dora, dacă a însemnat atât în inima lui Nichita! Asta neînsemnând că nu-mi poţi trimite mesaj privat.:)

    17.05.2011, 15:48:50
  • soso07
    soso07

    Cristina - Live, eu, chiar daca nu am tangente cu invatamantul, decat ca parinte de 2 copii (6 si 12), m-am implicat f. mult in activitati cu tenta artistica pentru ca mi s-a parut (la noi la gradinita si scoala unde sunt copiii mei) ca nu era suficient dezvoltata aceasta latura. Doar ca ... copiii se uita mai mult in gura educatoarei si a invatatoarei, ca sa zic asa. Adica daca invatatura vine din partea dascalilor are mai multa valoare decat daca vine de la mine. Cine-s eu, doar mama. Fata mea mi-a zis cand era la gradinita ca ce stiu eu, doamna are dreptate ...
    Stii, daca la scoala se invata ce spuneam eu (cusut, tricotat, etc. si nu numai teorie), adica e obligatoriu, dau mai multa importanta, dar acasa devine optional. Acum 2 ani, cand au avut de facut martisoare (intr-o seara, dupa program ... cum spuneai), le-am dus la scoala o multime de materiale si erau toti copiii superincantati. Nu spun ce a iesit din manutele lor. De asta spun ca trebuie facut ceva, altfel se pierd indemanarile astea si e pacat.
    Sorina

    17.05.2011, 16:06:35
  • soso07
    soso07

    Acu' plec acasa. Daca mai e ceva, vorbim maine, "la cafea". Imi plac discutiile astea cu scoala, Cristina - Live. Sunt f. multe de spus. Daca nu deranjeaza pe nimeni, poate mai vorbim. Mai am un an de gradinita si apoi iar intru la scoala.
    Sorina

    17.05.2011, 16:18:58
  • Live
    Live

    E, da' să vezi şi cât de frumos se poate distruge acasă ceea ce ai încercat să construieşti la şcoală!:D 3 ani m-am chinuit cu ultimii mei elevi şi...tot la "copiii este" am rămas, cu unii dintre ei. Depinde, deci, şi unde am anume se desfăşoară "acţiunea filmului". Eu am avut parte şi de copii care foloseau "doamna a zis că...aşa!", atunci când nu le convenea ce zic părinţii şi "mama a zis aşa!", atunci când nu le convenea ce vreau eu. Cel mai drăguţ e când copilul e obligat acasă să lucreze după cum îi tună părintelui, modalitatea fiind greşită.:D Am avut parte. Dar am avut parte şi de părinţi cărora nu apucam să le spun că aş avea nevoie de prezenţa lor şi ei...deja erau în clasă. Mi-ai amintit, povestind despre mărţişoare, de ultimii mei elevi din Bucureşti. O clasă grozavă! Nişte haioşi şi nişte isteţi şi nişte glumeţi! Aveam acolo câteva mămici care parcă mi-erau surori(de altfel, mergeau cu noi la teatru, în excursii...pe unde aveam de mers, ba chiar şi la...bere. după festivitatea de premiere din clasa a II-a, când urma să am nuntă şi să plec din Bucureşti). Cu una sunt prietenă în continuare. Ei bine, în clasa a II-a, parcă, am făcut expoziţie cu vânzare, în şcoală. Mărţişoare, felicitări, măşti etc. Au lucrat şi acasă, dar au venit şi la şcoală câteva mame+1 tată, într-o zi, când fiecare părinte şi-a "alocat" câţiva copii. S-au organizat singuri, şi-au împărţit materiale, au venit cu idei, au împărţit sarcini etc. Eu am fost pe acolo numai aşa...că nu puteam pleca, fiind în timpul serviciului.:)) De toată isprava acei părinţi! Nu ştiu dacă voi mai avea parte, vreodată, dar tare mi-aş dori!

    17.05.2011, 16:20:01
  • Live
    Live

    Ok, Sorina! Mâine, la cafea! Nu cred să fie vreo problemă că discutăm astfel de chestiuni. Şi...îmi reintru şi eu "în mână", după acest an de concediu fără plată, la care adaug şi nişte concediu medical, la sfârşitul anului şcolar trecut.
    Te aştept cu drag la pălăvrăgeală!:)

    17.05.2011, 16:21:44
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Ehh Cristina.... cred ca teme am avut si noi...si le faceam...si aveam si timp...si de proiecte si de referate si de 12 probleme la matematica...si de...tot... nu stiu cum se facea ca atunci noua nu ni se parea atat de mult... astazi...si o singura problema li se pare mult...serios acum...si abia stiu cat face 2+2 (daca nu trebuiau sa socoteasca banii probabil ca nici asta nu stiau...)
    Nu mai zic de copiii si tinerii "care este" ;) Pe mine ma zgarie grav pe timpan!!!

    Dar ai mare dreptate, majoritatea parintilor habar n-au ce face copilul nu doar la scoala ci toata ziua.... nu ii intereseaza...ii lasa sa faca ce vor....

    Cam in asta s-a schimbat mentalitatea celor multi acum 21 de ani...in libertate extrema...in nepasare... in superficialitate... "Vaai dar cum sa faca copilul meu referate si probleme si teme?!!! De ce sa citeasca o carte??? El cand se mai uita la TV si cand mai sta la PC?!?!" Adevarul e ca un copil pus in fata TV-ului sau a PC-ului e muuult mai putin solicitant... nu mai vine sa te-ntrebe nimic....sa-ti ceara o parere....nu mai trebuie sa-l ajuti la lectii sa-l supraveghezi...
    Si sa nu-mi spuna nimeni ca e vorba ca muncesc parintii... ca si mama muncea ...si facea si ture de noapte...si era si singura... dar tot avea grija sa ne facem lectiile...sa ne ajute atunci cand era cazul... sa ne asculte chiar...

    Acum parintii pun totul inseama scolii si scoala lasa totul in seama parintilor... e un fel de a arunca mingea de la unul la altul...toata lumea se spala pe maini ca nu e vina nici responsabilitatea lor... Dar scoala si parintii sunt responsabili in aceeasi masura.... pana la urma, o buna parte din timp ni-l petrecem pe bancile scolii...

    Iar scoala...cu ametelile astea noi... pardon cu programele astea noi si tampite.... aprobabte pe criteriul... "stii a scris nevasta-mea un manual de istorie si ii trebuie scarpinat orgoliul, hai sa-l bagam pe gatul copiilor;)" e o nebunie curata... copiii nici n-au cum sa invete ceva pentru ca nu au ce... s-a pierdut substanta de mult si tare mi-e ca nu o vom mai regasi....

    Eu una nici nu veau sa ma gandesc la cum ar fi sa am un copil in ziua de azi (motiv pentru care acest lucru este exclus ) si sa fiu nevoita sa-l cresc intr-o astfel de societate care se mandreste a fi romaneasca....

    Dar apropo de muzica... sa va spun eu cum trisam la orele de muzica :)))

    Eu nu prea stiam notele (nu ca acum leas sti sa le recunosc :D :)) )
    Si trebuia sa invatam cantecele pe note, sa le stim intonatia, etc.... Doamna profesoara ne chema la catedra si ne punea cantecul respectiv in fata, scris pe note, si ne punea sa-l invatam iar eu luam mereu zece chiar daca nu stiam practic sa citesc notele :)))) Si asta pentru ca eu le invatam pe de rost, ordinea in care veneau :))))))

    De cantat, imi placea....dar mi-am pierdut vocea undeva prin liceu (probabil dupa ce m-am apucat de fumat...)... acum vreo cativa ani cantam si eu in grup, dar nu excelam...pana la urma m-am retras spre sonorizare (da, am facut si asa ceva un picut hihi ce mandra mi-s de mine :D)... ureche muzicala am....dar eu ma-ndrept spre alte parti artistice... Mama in schimb, canta si acum foarte bine! Un mare regret al ei a fost ca nu a putut face ceva cu asta...
    Apropo de asta, mama ne canta cand eram mici ca sa adormim (cat de frumos mi se pare asta!!!! In ziua de azi... mai rar asa ceva...)! Mie imi placea "Ciobanas cu 300 de oi" iar fratelui meu "Cucule, pasare sfanta" :p Imi povesteste mama ca in clipa in care incepea cantecul favorit, amuteam si ne linisteam instant :)

    Offf, gata ca am dat-o dintr-una-n alta!! As mai sta, dar mai tre sa ajung la piata...si apoi sa fac mancare si sa spal :( Va pupic!!!

    17.05.2011, 17:49:05
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

    in timp ce voi vorbiti despre scoala unii(adica eu) se chinuie sa invete pentru facultate...maine am examen si inca ma chinui "sa ingras porcul"cum se spune
    ... si culmea e ca cel mai repede invat cu muzica, sau cu TV-ul pornit si sunetul incet.

    17.05.2011, 17:55:17
  • dodo
    dodo

    Draga Vicky, recunosc aici ca am un mare regret prin faptul ca nu ne-am intalnit recent la Sibiu.
    Dar cum timpul nu-i trecut, vine o vara si tot se va intampla daca nu acolo atunci la mine.
    Nici ca se putea ceva mai nimerit decat aceasta melodie care-mi este foarte draga si pentru care-ti multumesc si ma alatur fetelor care te indeamna sa scrii..o faci bine si omul radiaza citind.
    Si cum acest concurs izvorat dintr-un loc unde citim poezia culorii ( Chindea ) invita la acorduri preferate va dedic si eu:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZmIo2nttex8

    17.05.2011, 19:18:37
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

    Vai,ce discutii ati pornit....Educatie,mentalitate,programe,civilizatie...Si,daca tot discutam de profesori si elevi,nu pot sa nu pomenesc de invatatoarea mea draga!!!O chema Silvia,ca si pe mine,si ma striga "tizutza"...Il avusese si pe fratele meu ca elev (el fiind cu 9 ani mai mare decat mine),care frate era puscat in aripa ...nu exista zi in care mama sa nu fie chemata la scoala ca a mai facut ceva...dar,nu obraznic,doar mult prea curios si mult prea independent...si-asa a si ramas..)..de aceea,cand am aparut eu (care unde ma puneai acolo stateam,iar daca imi mai dadeai si o carte nu-mi trebuia nici sa mananc),mirata de enorma diferenta dintre noi,m-a tot luat la dumneaei acasa...Si vorbeam ore in sir...Dumneaei m-a "imbolnavit" de "lecturita"...Am ramas intr-o relatie de adanca dragoste reciproca,pana a plecat definitiv...Si-acum lacrimez cand imi amintesc de dragostea pe care i-o citeam in ochi...dragoste pt mine,cea care nu eram obisnuita cu a fi iubita...imi spunea,chiar si cand mergeam la dumneaei cu fata mea,"fetita mea scumpa"...Am si acum toate scrisorile primite de la dansa...Imi spunea:"Fetita mea scumpa,tu te-ai nascut cu un secol prea tarziu pt firea pe care o ai!",avea vorbe pline de talc...sa va zic macar doua:mergeam pe strada amandoua si a vazut cum cineva a pierdut doua monede de 10 bani...l-a strigat si i-a spus ca i-au cazut banii,dar,respectivul a dat dintr-o mana si a plecat...replica doamnei mele a fost:"CINE NU PRETUIESTE PUTINUL,NU ARE PARTE NICI DE MULT!",iar a doua:desi erau anii '80,nu reusea sa se obisnuiasca nicicum cu imbracamintea mini,si-mi povestea cum umblau imbracate fetele pe vremea ei,cata pudoare exista si a concluzionat:"CUM SA NU-I APUCE DAMBLALELE PE BARBATI,CAND VAD ATATA PIELE GOALA??" :))))

    17.05.2011, 19:31:40
  • artemiza.design
    artemiza.design

    Haoileo,..fetelor! am o erata la mesajul meu de mai sus, cel cu uleiul de peste si cavitul : am vrut sa scriu "m-ai pune". Viteza, bat-o vina! am scris legat.
    Dodo, ne-om intalni vreodata. Asa trag nadejde. Precum vezi, scriu bine, da prost.:))

    17.05.2011, 21:06:34
  • blanitza
    blanitza

    Eeeee, fetele, si voi, da' ce-avurati cu bietii copii care "este"???? Copiii "este", ca e sub 50...!!!??? Cam asa-i iau eu pe domnisorii care...etc, si zau de nu se trezesc nitel, pentru ca tatucul Caragiale stia el ce stia - ironia este mama invataturii, si doar de rusine sa se mai schimbe ceva, dat fiind ca de ureche, macar o ţâră, n-am voie sa-l iau, si nici parintele... Si-asa, nu c-as fi eu de parere ca "bataia-i rupta din rai" cum zicea mamaie, insa frate-miu o mai fura, ca era lenes grozav la toate, si nu cred ca i-a prins rau - a terminat liceul, si-a mers si la facultate, iar dac-ar fi fost lasat in dorul lelii, nici bacul nu l-ar fi luat. La fel si sotul meu, Costin, care facea prostii pe mm patrat, mai incasa cate-o zmetie de la tatal lui, sau mama, care era prin preajma, si-mi spune acum - sa ma cotonogeasca, da' ce n-as da eu sa mai fie pe-aici... Ba chiar o astepta pe mama lui in dud, cand venea de la sedinta cu parintii, realizati de ce!!!
    In consecinta, Andra, ceea ce punctai anterior este perfect adevarat, iar la ce-ai spus, n-as mai adauga decat ca, in opinia mea, actuala societate se mandreste a fi badaranca, pentru ca asa se-ntampla cand se suie scroafa-n copac, sau la putere!!!

    17.05.2011, 23:40:13
  • Alexxia
    Alexxia

    Buna dimineata !
    Superba idee !
    Am sa ma inscriu si eu in concurs cu un colier care e in lucru ( prima mea creatie ). Sper ca duminica sa fie gata si sa postez pozele . Sursa de inspiratie este http://www.youtube.com/watch?v=V9Wvwl9NQ5g

    18.05.2011, 08:19:21
  • soso07
    soso07

    Buna dimineata. Gata cafeaua?

    Ce credeti ca asculta copila mea de 12 ani aseara, in timp ce citea "Narnia"?
    Mozart si Beethoven. Era sa-mi pice din maini siragul de margele pe care-l reparam in bucatarie. Dar care a fost pornirea? A invatat la scoala despre ei... si chiar i-a spus profesoarei ca va duce pentru ora urmatoare C.D.-urile.
    Deci, se poate. Dar cu ajutorul scolii, cum spuneam.

    Jewelswithlove, ai amintiri extraordinare despre invatatoare. Sotul meu a avut un invatator si vorbeste la fel de frumos despre el. La orele de muzica le canta la pian si la vioara, le punea discuri cu muzica clasica. Stia cum sa-i ia pe copilasi si sa-i invete ce e valoarea.

    Andra, am vazut "2010/10/dark-waltz-dansand-cu-destinul-colectia.html". Am ramas fara cuvinte. M-am intrebat daca mai e cazul sa mai continui cu handmade-ul. A fost ca in facultate, cand ma intrebam cine m-a pus sa ma fac arhitect, dar nu aveam pe cine da vina...
    Sorina

    18.05.2011, 09:42:01
  • CORALINA
    CORALINA

    Buna dimineata!
    Propunerea muzicala pentru ecest concurs este:

    http://www.saigonocean.com/nghenhacHoaTau/jukebox.swf

    iar propunerea pentru concurs:

    www.breslo.ro/Product/Bijuterie-2-in-1-alb-ptr-concurs-httpwwwbresloroForumCONCURS--------CULOAREA-MUZICII------------------topic4345_368495

    18.05.2011, 09:48:01
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

    Buna dimineata si buna sa va fie toata ziua si toata viata!
    Discutam despre copii,despre educatie,viata...Unul dintre preferatii mei,Paulo Coelho,spune extrem de frumos urmatorul lucru:
    "Un copil poate oricand sa invete un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste."

    Si,o vorba de-a lui Claude Debussy:"Muzica e aritmetica sunetelor!"

    In rest,ce sa mai zic?
    Coralina,e absolut superba creatia ta!!!Deosebita,eleganta!!!!!!!
    Mi-am baut si eu ceaiul cu voi si am citit ce s-a mai scris,asa ca pot pleca linistita !

    S-aveti o zi perfecta!

    18.05.2011, 10:13:44
  • arima
    arima

    Buna si anume dimineata(vorba cuiva drag mie)! O zi frumoasa tuturor! Am vazut si eu creatiile intrate in concurs pana acum, sunt superbe. Felicitari!

    Ma duc sa definitivez "creatia" mea asa ca va pup si va doresc o zi superba!

    18.05.2011, 10:26:07
  • Live
    Live

    Ia să scriu puţin, să văd dacă aşa îmi pune mesajul! Da, îl pune! Deci nu punea pt că era prea mult scris. Iau pe bucăţi şi postez, atunci.:)

    18.05.2011, 10:49:52
  • Live
    Live

    Bună dimineaţa!
    Când să intru şi eu pe net, aseară...net era, dar nimic nu se încărca. Bine că şi-a revenit!

    Învăţătoarea mea nu a ţipat niciodată la noi. Când eram în clasa a II-a, i-a murit soţul. Uneori, în timpul vreunei ore, o apuca plânsul, cerea scuze şi ieşea din clasă. Imediat ieşeam din bănci fie comandanţii de grupă(făceam concurs gen "cea mai cuminte grupă"), fie un coleg şi eu(prezentam o scenetă, mereu aceeaşi, dar de fiecare dată un pic altfel). Din afara clasei, nimeni nu putea ghici că nu e tovarăşa în clasă.

    18.05.2011, 10:50:55
  • Live
    Live

    Aveam mereu teme, dar timpul îmi permitea să-mi fac temele, să lucrez ceva în plus (cerberii mei de bunici nu mă lăsau aşa...de capul meu, şi bine făceau!), să lucrez de mână ceva (1-2 flori pe mileu, de exemplu), să merg la joacă şi să citesc. Şi...Andra, nu, a avea 12 probleme d epe o zi pe alta, la mate, un copil de clasa a IV-a nu e ok! Cel mult să fie exerciţii sub formă de problemă (exerciţii cu text). A rezolva o problemă presupune multe etape, dacă vrei să faci totul ca la carte, în aşa fel încât să fie de folos, nu doar să o termini, pt amerge mai departe. Gândeşte-te că eu am început liceul în 1988 şi, chiar dacă l-am terminat după '89 (în '93, noi fiind prima promoţie cu 5 ani de liceu, la Pedagogic), profesorii tot cu idei de până-n '89 erau.

    18.05.2011, 10:51:46
  • Live
    Live

    Ei bine...ceea ce am învăţat atunci mi-e foarte bine aşezat în cap şi mă ghidează. Încă din liceu am învăţat că, la I-IV, copilul să nu stea mai mult de 2 ore la masa de lucru (învăţat+scris+ce o mai avea de făcut), hai 3, la clasele III-IV. 8-9 ore doarme noaptea, 1 oră doarme după-amiază, 4-5 ore e la şcoală, 2-3 ore scrie temele. Avem un maxim de 18 ore. Mai rămân 6 ore. Pentru activităţi suplimentare (balet, un sport, un curs la Clubul Copiilor), citit, hobby, un pic de ajutor oferit în casă, joacă. De fapt, cu jocul şi joaca ar fi trebuit să încep, pentru că asta caracterizează copilăria.

    18.05.2011, 10:52:08
  • Live
    Live

    Nici eu nu ador ideea de bătaie. Nu am avut parte de bătaie, în şcoală. O singură dată "mi-am luat-o", pe când am învăţat o perioadă la Bucureşti, în clasa a III-a(eu am locuit cu bunicii, până la sfârşitul clasei a IV-a, dar mai era bolnav bunicul şi...). Acolo am avut o învăţătoare foarte bunăîn profesie, dar dură: lovea cu indicatorul la palmă. Nu am avut grijă de un test şi m-am trezit, când să-i înapoiez, semnată, lucrarea învăţătoarei, că foaia e plină de grăsime: stătuse, în ghiozdan, lângă o felie de cozonac în şerveţel. Profesorii aveau alte "arme", cea mai des folosită fiind...apelul la bunul nostru simţ. dacă era să fie chemaţi părinţii(sau bunicii) la şcoală...deja era jale.

    18.05.2011, 10:53:33
  • Live
    Live

    Nu de bătaie îmi era, neapărat, cel mai rău(că teamă mi-era, nesuportând eu prea bine durerea fizică, de felul meu), cât de pedepse (de obieci, nu mai aveam voie afară, la joacă). Acum...chemi părintele la şcoală şi ţipă la tine, cel mai frumos fiind când asta se petrece de faţă cu copilul. Aaaaa, mi-am amintit de o scenă delicioasă!!!!! Acum nişte ani buni, am luat locul unei învăţătoare care s-a pensionat. Am preluat, astfel, o clasă deosebită, cu părinţi "răsăriţi"(de atunci, am zis că nu mai vreau clasă cu astfel de părinţi, că-i prefer pe cei simpli, normali, cu care mă pot înţelege omeneşte).

    18.05.2011, 10:53:56
  • Live
    Live

    Într-o dimineaţă, mă trezesc cu mama unei fetiţe. Era nemulţumită de faptul că fata luase B la testul de la unităţi de măsură. A, şi de faptul că...eu nu-i iubesc pe copii. A început cu asta cu iubirea. Auzind măreaţa vorbă, fata ei proprie a ţâşnit în sus. de pe scaun, ţipând la mamă-sa "Da' ţi-am zis, mamă, că nu e adevărat!". E, după asta, s-a apucat să-mi spună că nu e corect că le-am dat transformări la test, deoarece...nu am lucra la clasă, cu ei, aşa ceva. Şi a tot zis asta, până când -s a enervat un puşti din prima bancă(un cuminte de copil!). A luat caietul, l-a deschis la nişte transformări lucrate în clasă, a venit la catedră cu caietul, l-a trântit în faţa femeii şi, cu ton ridicat, i-a spus acesteia "Ba uite că domnişoara Cristina a lucrat transformări cu noi!".

    18.05.2011, 10:54:20
  • Live
    Live

    Femeia s-a calmat, am stat apoi de vorbă frumos, mi-a spus că ea înţelege cât de greu e să fii cadru didactic (lucra ca profesoară de muzică) etc. Asta...după ce mi-a ucis o oră şi mi-a făcut nervi pt toată ziua. Bine, pe vremea aia eram bleagă, cu atât mai mult cu cât nu eram în largul meu, în şcoala cu pricina! Acum nu s-ar mai întâmpla aşa ceva, deoarece i-aş arăta uşa, spunându-i (mamei, nu uşii) că o aştept cu mare interes la prânz, deoarece acum am ore.

    18.05.2011, 10:54:40
  • Live
    Live

    M-am lovit de multe, de-a lungul anilor. Una drăguţă de tot a fost când am împrumutat unei mame 100 de lei. La care adăugăm 20 de lei pt cadoul de Crăciun al copilei(nu puteam s-o las fără punguţă). 120 de lei, în total.Pe care nu mi i-am mai recuperat niciodată.:D S.au dus, s-au dus, asta e!

    Da, acum e cauză de mîndrie să fii bădăran, să fii agresiv... E greu să creşti un copil, în aceste zile, dar...mi se pare o provocare destul de interesantă(nu ştiu cum să-i zic altfel).

    18.05.2011, 10:54:58
  • Live
    Live

    Am dus ultimilor mei elevi un CD cu muzică. "MUzică de culturalizare", aşa scria pe CD. Am pus fel de fel, pe ea. Un folder era cu clasică, altul cu "clasici moderni"(Elvis, Beatles etc), unul cu rock(chiar şi mai "dure", dar nu dincolo de Metallicca), unul cu amerindiană. După asta, am tot "ars" CD-uri. Primul, pt un băieţel(aflat în plasament familial, provenind din acea minoritate), cu rock. Nu se băga la somn, până nu asculta câteva melodii, după ce i-am dus CD-ul. Al doilea CD, cu muzică amerindiană, pentru o fetiţă deosebită. Care fetiţă, când stăteam la coadă la bilete pt a intra la salina din Slănic-Prahova, m-a întrebat dacă muzica pe care o auzim nu e cumva amerindiană. Era începutul de la "Muguri de fluier", Phoenix. Începutul e cântat la blockflute sau ceva de genul, instrumentele de suflat fiind specifice muzicii amerindiene " de Sud"(de altfel, am întrebat-o pe fetiţă dacă-i sună a amerindiană de N sau de S şi mi-a spus că de S).
    Mda, cred că mi-e dor să fiu învăţătoare!:))

    18.05.2011, 10:55:20
  • Live
    Live

    Am văzut că au început deja să apară produse la concurs. Bravo! Frumos! La mai multe!:)


    Cer scuze pt cele 100 de postări, dar...nu a vrut să-mi pună mesaje mai lungi! Nu pricep de ce, că doar s-au scris o mulţime de postări lungi, pe aici... Obositor şi enervant!

    18.05.2011, 10:56:33
  • SophiesShine
    SophiesShine

    Buna dimineata fetelor:)

    Am gasit si eu ceva:

    http://www.youtube.com/watch?v=Urfjyj4FnUc&feature=related

    18.05.2011, 11:02:23
  • Live
    Live

    :D Eu îl croşetez.:))

    18.05.2011, 11:04:35
  • Rostogol
    Rostogol

    Lisa Mitchell - Clean white love :)

    asa: http://www.youtube.com/watch?v=aidTSdgPYqE&feature=related


    www.breslo.ro/Product/Copacel-alb_368562

    18.05.2011, 11:21:08
  • Rostogol
    Rostogol

    si Coldplay - Don't panic, sa ne aminteasca de lucrurile frumoase

    http://www.youtube.com/watch?v=MKJ2DBmjuEk

    www.breslo.ro/Product/Print-Canvas-Dont-panic_368588

    18.05.2011, 12:05:17
  • ekorre
    ekorre

    Coldplay si Radiohead sunt sursa mea de inspiratie pacat ca nu mai am timp sa ii ascult atit cit as vrea!

    18.05.2011, 14:00:58
  • arima
    arima

    @Monica foarte tare! Superb copacelul!
    @Live si eu sunt de parere ca trebuie structurat programul unui copil. Sunt dezamagita de ce a ajuns invatamantul romanesc(nu ma refer la tine aici) si ma gandesc cu groaza chiar ca peste vreo 4 ani va incepe si al meu scoala. Mi-e groaza si de gradinita, sincer, dar... e gradinita pana la urma. Si nu atat de teme si de sufocarea lor cu teme, cat de parinti genul descris de tine: "eu sunt cel mai tare si tu tb sa faci ce zic eu ca nu esti decat un invatator/profesor". De genul acesta de oameni mi-e cel mai teama. Pentru ca nu stiu cum as putea explica unui copil cativa ani ca nu e bine sa se comporte asa, cand el vede ca altii o fac si culmea, obtin ceea ce doresc in stilul asta. Este intr-adevar o provocare in ziua de azi sa cresti un copil.

    18.05.2011, 14:16:56
  • cinderellabijou
    cinderellabijou

    Frumoasa tema Chindea!
    Mie imi place foarte mult opera....am cateva opere favorite: L'Elsir d'amore de Donizetti, Cenerentola de Rossini, Don Giovanni de Mozart...si as mai putea continua...trebuie sa ma gandesc bine inainte de a realiza ceva pentru concurs..:-)
    http://www.youtube.com/watch?v=P1drexX62FU&feature=related
    O zi frumoasa tuturor!!

    18.05.2011, 14:22:55
  • Live
    Live

    Andra, uite aici: www.breslo.ro/Product/Perle-de-Mallorca-albe-sfere-6mm_257484 Am vrut să-ţi trimit mesaj privat, dar nu pot. Am probleme cu echipamentul din pod. Sper să se rezolve în seara asta! Nu pot face o mulţime de chestii, pe net...:(

    18.05.2011, 17:07:25
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    @ Cristina: merci frumos!

    @Coralina: foarte faina bratara ta cu inel!!!

    @Monica: superb copacelul si "tablouasul"!!!!

    Eu....in fuga!! Va pup si va imbratisez cu drag!

    18.05.2011, 21:21:09
  • blanitza
    blanitza

    Foarte frumoase creatii vin spre noi, pe aripile muzicii, bravoooo!!!! Monica, ce copacel frumos, superba ideea, iar bratara de perle e un vis, draga Coralina, spune indragostita de perle din mine, mmmm!!!!
    Draga Cristina, am si eu o clasa unde am folosit muzica pentru calmare - e o clasa de baieti ce par a fi iesit de sub o piatra, ceva!!! Ca sa inceteze cu maneaua suburbana, am sacrificat o ora de romana si le-am adus ceva piese Jethro Tull + Pink Floyd, la varsta lor - 17-18 ani - i-am descoperit si eu, si dac-a fost bun pentru mine, trebuia sa fie bun si pentru ei. Nu stiu cat au fost de impresionati, insa si-au schimbat soneriile de la telefoane(aveau manele setate, amaratii), si mi-au mai cerut.

    18.05.2011, 21:23:28
  • BijouxBlackDiamond
    BijouxBlackDiamond

    Avand in vedere tema concursului nu ne-am putut abtine de la participare...Doar muzica este totul pentru Bijoux Black Diamond si pe muzica a luat nastere acest concept minunat pentru sufletele noastre!Iata prima noastra propunere pentru acest concurs cu o tema absolut superba!!!Felicitari sincere chindea! :)
    In ultima vreme am vizionat mai multe materiale pe tema "Dracula" si astfel ne-a "lovit" inspiratia la auzul uneia dintre capodoperele muzicale ce formeaza soundtrackul uneia dintre ecranizarile cartii "Dracula" de Bram Stoker.Mai exact ecranizarea din 1992 care ii are in distributie pe Gary Oldman, Winona Ryder Anthony Hopkins,Keanu Reeves si Monica Bellucci in regia lui Francis Ford Coppola.Piesa care ne-a inspirat in crearea produsului concurent este "Vampire Hunters - Wojciech Kilar", in traducere "Vanatorii de vampiri - compozitor Wojciech Kilar".Speram sa va placa intrarea noastra in concurs si chiar daca putin infricosatoare, melodia este o adevarata capodopera!!!
    Iata si linkul melodiei:

    http://www.youtube.com/watch?v=Gk7sjUfwGd8&feature=bf_next&list=PLD9B36C821D994D5B&index=5

    Si...iata si linkul produsului nostru:

    www.breslo.ro/Product/Colier-Hunters-Web_369317

    19.05.2011, 03:06:38
  • Live
    Live

    Aproape linişte...

    S-a rezolvat problema cu netul.

    Salut produsele înscrise!

    Fetelor, voi aţi citit "1984", a lui Orwell? Dar "Apocalipsa 13-Sfârşitul libertăţii umane"? Pe cea de-a doua o găsiţi pe net, în format electronic. Cine o doreşte pe prima să-mi dea mesaj privat cu adresa de mail, ca să pot trimite cartea(o am eu în format electronic). Trăim nişte vremuri oribile, în care singuri ne punem capu-n jug la Big-Brother (apropo, ideea de Big-Brother e din "1984"). Paranoia mea cu Teoria Conspiraţiei este în spasme...

    19.05.2011, 10:26:37
  • simona.florentina
    simona.florentina

    1948 imi doresc de mult sa o citesc dar nu am gasit-o nicaieri.
    de cealalta nu am auzit dar suna interesant.

    19.05.2011, 12:57:20
  • Live
    Live

    Păi...Simona, trimite-mi adresa ta de mail pe mesaj privat şi-ţi trimit îndată cartea!:)

    19.05.2011, 15:47:27
  • NicArt
    NicArt

    Offfff fetelor am senzatia ca reactionez cam greu :))).
    Abea am descoperit topicul :))))))))))
    Imi place ideea foarte mult imi plac concursurile pt ca ma inspira.
    Micul meu secret a fost descoperit :((( . Eu lucrez intotdeauna sau aproape intotdeauna in liniste. Sa nu uitam ca linistea este de fapt spatiul in care se manifesta muzica. Asa cum este lumina pentru culoare asa este si linistea pentru muzica. Sper sa reusesc sa creez ceva pe masura :)))))).

    19.05.2011, 16:05:31
  • BijouxBlackDiamond
    BijouxBlackDiamond

    Fetelor revenim cu un subiect spunem noi interesant de dezbatut pentru persoanele nu neaparat pasionate de muzica de gen (cea clasica) ci pur si simplu iubitoare de astfel de genuri...Vrem sa va aducem in atentie o piesa superba pe care majoritatea dintre voi suntem sigure ca o stiti in interpretarea minunata a lui Celine Dion.Aceasta este "All by myself"si a fost promovata de aceasta in anul 1996 fiind inclusa pe albumul "Falling into You".
    Iata si linkul acesteia:

    http://www.youtube.com/watch?v=rgECf6qUmqQ

    Ceea ce nu multe persoane cunosc insa sunt originile acestei opere de arta...Intorcandu-ne 21 de ani in timp, in anul 1975, "All by Myself" este o balada interpretata de Eric Carmen un american (cantaret, compozitor, chitarist si pianist), care a scos numeroase hituri de-a lungul anilor 70-80, mai intai ca membru al trupei "Raspberries" iar mai apoi in cariera solo inclusiv hituri cum ar fi "Never Gonna Fall in Love Again", "She Did It", "Hungry Eyes", and "Make Me Lose Control".
    Iata si linkul variantei interpretate de Eric Carmen:

    http://www.youtube.com/watch?v=a4WQfkRhb30&feature=related

    La inca o intoarcere in timp, de aceasta data 75 de ani, aflam ca intre anii 1900-1901 a fost compus "Concertul nr. 2 pt pian si orchestra" de Sergei Rachmaninoff, intre toamna anului 1900 si aprilie 1901.
    Aceasta piesa este una dintre cele mai populare bucati din creatia lui Rachmaninoff şi a stabilit faima sa ca un compozitor concertist,el fiind unul dintre cei mai mari compozitori rusi ai secolului 20.
    Ceea ce si mai putine persoane cunosc, este faptul ca piesa lui Eric "imprumuta" cantitati generoase din a doua miscare(parte) din "Concertul pentru pian nr. 2 de Rachmaninoff", parte pe care o regasim sub numele de "Adagio Sostenuto".
    Iata si linkul variantei ORIGINALE din concert:

    http://www.youtube.com/watch?v=sGR5eNe4TJE

    Deci dragele noastre iata ca si in secolul 21 tot marilor clasici, marilor compozitori si monstrii sacri ai muzicii clasice trebuie sa le multumim pentru ceea ce numim cu adevarat muzica(nu bubuituri si alte asemenea)...
    Speram ca v-a placut mica noastra povestioara si dak ne permite timpul poate va mai prezentam si alte exemple de gen pentru ca sunt foarte multe.Foarte multe creatii pe care in stare "bruta" adik varianta originala multe persoane le considera cel putin neinteresante si care totusi reusesc sa ne faca viata frumoasa chiar si in ziua de azi si trec pe langa noi fara sa le observam "esenta"...
    Va pupacim dulce si speram ca nu v-am plictisit cu istorioara noastra dar cu asa o tema superba de concurs chiar se merita asa o discutie! :)

    19.05.2011, 16:31:28
  • DENISE
    DENISE

    Salutari tuturor!
    particip si eu cu ceva.Sper sa va placa!
    www.breslo.ro/Product/margele-si-cercei-in-nuante-de-albastru_369840
    si acum linkul de la inspiratie:
    http://www.youtube.com/watch?v=qWUD7M-Vf_Y&feature=related
    sa aveti spor si creativitate

    19.05.2011, 21:48:09
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Apropo de scoala: http://www.facebook.com/notes/neacsu-romeo/de-luat-aminte/214933438526255

    Nu trebuie ratat! :)

    20.05.2011, 03:44:21
  • CORALINA
    CORALINA

    De vis; aproape ca nici nu-ti vine sa crezi ca exista asa ceva. A fost acum vreo doi ani si la Protv un serial la stiri pe tema asta realizat de Carmen Avram. La ei e cel mai greu sa devi profesor; e un sistem f. riguros cu multe examene si evaluari facute de elevi si parintii lor.

    Sfarsitul mi-a placut cel mai mult, chiar daca suna a discriminare: "cine nu stie sa scrie si sa citeasca, nu are voie sa faca copii...!"

    20.05.2011, 08:04:07