Forum: Orice altceva Five o'clock - 2

• soso07
    soso07

Luna februarie se anunta a fi o luna irationala, in care nu putem gasi explicatii logice ale evenimentelor. Nici sa nu incercam sa intelegem ce ni se intampla, pentru ca lucrurile sunt mai presus de noi, ca si cum am fi manevrati intr-un teatru de papusi.

03.02.2014, 08:36:17
  • Live
    Live

Da, George, m-au cam năpădit, dar cel mai tare doare trecerea timpului, pe care o conștientizez acut, vorbind cu fostele colege de acum...26 de ani!:(

Hai că m-ai lovit în moalele capului cu treburile acelea despre februarie, cu iraționalitatea, Sorina! Speram că se îndreaptă lucrurile, și când colo... Și-așa am impresia, de ceva vreme, că trăiesc într-o iraționalitate temeinică...

Stând de vorbă cu una dintre fostele colege azi-noapte, colega fiind medic în Anglia, am ajuns să aflu că și ea are hipotiroidie Hashimoto. Spunându-mi ea de niște manifestări foarte urâte pe care le are la ea boala, am realizat că e posibil ca și eu să am ceva similar, dar cu manifestări mai puțin violente. Pot spune că pe de o parte m-a bucurat ceea ce am descoperit, pt că e posibil să aflu care este cauza unor probleme care mă tulbură. Însă...ceea ce ar putea fi nu este ceva prea îmbucurător. O să-mi fac niște analize săptămâna viitoare și...oi vedea.

03.02.2014, 09:38:21
  • soso07
    soso07

Cristina - Live, m-am abtinut sa nu postez tot ce era scris :)))
    Ideea de baza este sa nu ne agitam, ca lucrurile se aranjeaza de la SINE !

03.02.2014, 11:02:31
  • Live
    Live

A-mi spune mie să nu mă agit e sinonim cu a spune câinelui să nu aibă purici în timpul verii!:D :))

03.02.2014, 14:59:20
  • soso07
    soso07

Si totusi se poate :)
    Eu am petrecut o seara de exceptie !!!

Va spun noapte buna si un somn odihnitor sa aveti !

03.02.2014, 23:14:00
  • soso07
    soso07

Buna dimineata :) O zi cu Soare !!!

4 Februarie
    Nu e nevoie sa te pedepsesti, sau sa te simti vinovat cu privire la ceea ce ai facut. Admite, pur si simplu, adevarul pe care ai incercat sa-l ascunzi de tine insuti si de ceilalti. Din clipa in care ti-ai recunoscut greseala, ai inceput sa o corectezi.

04.02.2014, 09:05:49
  • soso07
    soso07

"Ce are de dat un spirit feminin? O singură fericire, un singur extaz. Şi toată tehnica feminităţii e de a pulveriza acea fericire în nenumărate fericiri, într-o succesiune şi devenire de fericiri minore. Căci ea pleacă de la fiinţă şi atunci caută devenirea şi diversul; în timp ce bărbatul pleacă de la devenire şi e însetat de fiinţă, de unitate. Setea Unului de a se pierde şi setea Multiplului de a se readuna." - Constantin Noica

04.02.2014, 17:19:10
  • carmenn
    carmenn

buna fetelor! azi am lucrat...am niste coronite de facut...:)...voi ce ati mai facut...mai avem doua sapt pana la sfarsitul concursului...

04.02.2014, 19:15:21
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna seara!
    Cam liniste pe aici.... Toata lumea lucreaza intens?

Am citit mai devreme discutia despre concursuri. Din punctual meu de vedere, nu cred ca lipsa sponsorilor este chiar o problema. Cred ca majoritatea concuram de dragul concursului in sine sau de dragul comunitatii. Sau pentru a avea mai multe vizite in magazin.... sau pentru a vedea daca ideile noastre plac si altora... sau...
    Prea putine dintre noi concuram de dragul premiului material.

04.02.2014, 19:23:38
  • soso07
    soso07

Da, asa este, Nicole. Mai ramane atunci sa se gaseasca in fiecare sezon cate trei fete dornice sa duca mai departe stafeta :) Dar toate la timpul lor !
    Acum sa ne concentram pe ce avem in prezent si sa incheiem frumos POVESTEA de IARNA :)

04.02.2014, 19:38:47
  • soso07
    soso07

Cat despre lucrat, ar cam trebui sa mai fac si eu cate ceva ... Se mai odihneste omul, dar nici chiar asa :)))

04.02.2014, 19:40:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cred ca lucreaza lumea ...la Martisoare ! (dar nu spune nimeni nimic)

04.02.2014, 21:24:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am auzit azi, una buna:

In lumba Romana, cuvantul IMPOZANT vine ...de la IMPOZIT

04.02.2014, 21:25:51
  • soso07
    soso07

In traducere libera ... cu cat e mai mare impozitul, cu atat e mai IMPOZANT :)))

04.02.2014, 21:27:20
  • soso07
    soso07

Si la premii mai lucram ... tot trebuie sa iau andrelele sa fac esarfa promisa. Sa ma invat minte ... daca ratacesc lucrurile.

04.02.2014, 21:29:24
  • soso07
    soso07

Dar, pana la andrele, ma duc sa mai citesc ...

04.02.2014, 21:31:21
  • soso07
    soso07

Sarah Brightman :
    http://www.youtube.com/watch?v=x0WGf7ImA-g

04.02.2014, 21:44:04
  • carmenn
    carmenn

apai....lasa cititul...sau fa un suport pentru carte...ca la biserica...:) lucraza si citeste in acelasi timp...:)...unu pe fata...unu pe dos...si doua randuri din carte...:))

04.02.2014, 21:44:12
  • soso07
    soso07

Mi-e sa nu incurc literele cu ochiurile. Mai degraba ar trebui sa-mi citeasca cineva si eu sa lucrez ;) Eventual sa-mi si mai explice ce citeste :))
    Ma descurc, maine fac niste scheme frumos colorate ca sa retin mai usor.

Va spun noapte buna si sa aveti grija ce visati, sa fie frumos :)

04.02.2014, 23:08:33
  • carmenn
    carmenn

noapte buna! ma retrag si eu ca nu mai pot ...ma dor ochii...de atata calculator...trebuie musa sa-i iau niste ochelari de protectie...fara dioptrii...se gasesc oare?

04.02.2014, 23:14:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Noapte buna, harnicutelor!

04.02.2014, 23:56:31
  • carmenn
    carmenn

noapte buna!

05.02.2014, 00:08:04
  • soso07
    soso07

Buna dimineata, dragi breslasi :)

5 Februarie
    Oare ranile noastre sunt REALE ?
    SINELE este Identitatea noastra Spirituala. El este inatacabil. Nu poate fi ranit sau distrus.
    Fiecare Sine este egal cu fiecare alt Sine. Inegalitatea nu e posibila in aceasta dimensiune a existentei. Un Sine nu poate fi mai bun sau mai rau decat altul. Drama trairii unui abuz se petrece la nivelul de constiinta al ego-ului, pentru ca la acel nivel consideram noi ca o persoana poate fi mai buna decat alta. La acel nivel exista atac si aparare, ranire si vindecare.
    Ranirea si vindecarea pot avea valoare in cadrul unui proces care implica cresterea in nivelul de constiinta, dar ele nu au o valoare existentiala. Cineva nu este demn sau nedem, pentru ca el a fost ranit. Si nici nu este demn sau nedemn, pentru ca s-a vindecat sau nu s-a vindecat de rana.
    Rana este o invatatura despre iertare - atat pentru cel care a provocat-o, cat si pentru cel care a primit-o. Odata ce ei si-au ofrit iertare lor insisi si celuilalt, rana nu mai are niciun sens.

05.02.2014, 09:34:49
  • nicolebijou
    nicolebijou

In aceasta zi din viata ta, cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa stii...

...ca nu se rezolva si nu se creeaza nimic, daca stai nemiscat.

Miscarea este procesul Universului. Asa ca, misca-te.
    Fa ceva. Orice. Dar nu sta nemiscat.
    Nu ramane in dilema. Nu ramane indecis.
    Pune piciorul in prag si alege pe care parte sa pasesti - pune un picior in fata celuilalt si incepe sa mergi. Inca de la primii zece pasi, vei sti daca mergi in directia corecta.

A nu lua o decizie inseamna, de fapt, ca iei o decizie.
    Incearca sa nu faci alegeri, in mod implicit.

05.02.2014, 11:10:54
  • soso07
    soso07

Da, mare adevar !!!

05.02.2014, 11:26:12
  • soso07
    soso07

Florile in functie de zodie :

Flori potrivite persoanelor in zodia BERBECULUI
    Berbecul este o zodie de foc, iar nativele acestui semn sunt pline de energie si de optimism. Florile care li se potrivesc cel mai bine sunt cele iubitoare de lumina, care isi deschid corola in soarele placut al primaverii. Din aceasta categorie fac parte narcisele, lalelele si caprifoiul.

Florile ideale pentru zodia TAURULUI
    Doamnele si domnisoarele nascute in semnul taurului sunt incapatanate si preocupate de stabilitatea caminului lor. In acelasi timp, au o fire romantica si adora sa primeasca mici atentii din partea celor dragi. Domnii care vor sa le faca o surpriza trebuie sa stie ca florile potrivite pentru nativele acestei zodii sunt margaretele, violetele si orhideele.

GEMENII sunt un semn de aer, au o fire dinamica si sunt sociabili. Daca esti o nativa a acestei zodii, poti alege un buchet de liliac, de levantica sau de crizanteme pentru a inveseli atmosfera din locuinta ta.

05.02.2014, 14:28:08
  • soso07
    soso07

Florile perfecte pentru nativii din RAC
    Sensibilitatea si emotivitatea sunt trasaturile de baza ale acestei zodii de apa. Florile care ti se potrivesc sunt crinii, lotusii, irisii si magnoliile. Chiar daca nu vei avea ocazia sa te bucuri de ele in propria casa, iti vor incanta cu siguranta sufletul si privirea atunci cand le vei vedea inflorite in natura.

Florile potrivite pentru zodia LEULUI
    Firea ta solara, influentata de elementul foc, te face sa iubesti atentiile si grija din partea celor care iti sunt apropiati. Daca vei primi in dar un buchet in culori stralucitoare de floarea soarelui, de dalii sau de trandafiri, te vei binedispune instantaneu.

Florile ideale pentru zodia FECIOAREI
    Elementul pamant le face pe fecioare sa aiba o fire pragmatica si sa iubeasca ordinea in casa. Daca esti o reprezentanta a acestui semn, vei opta cu siguranta pentru plante de decor in ghiveci. Cele care se potrivesc cu personalitatea ta calculata sunt floarea-de-nu-ma-uita, iedera si violetele.

05.02.2014, 14:29:08
  • soso07
    soso07

Florile perfecte pentru nativii din BALANTA
    Firea artistica si plina de romantism a balantei, influentata de elementul aer, este complimentata de florile gingase, in culori delicate. De aceea, tie ti se potrivesc freziile, gladiolele si gardeniile.

Florile recomandate persoanelor din zodia SCORPIONULUI
    Scorpionii sunt dominati de elementul apa si au o fire puternica si hotarata. Ei adora culorile vii si contrastante. Daca printre persoanele dragi tie se numara si o nativa a acestui semn, ii poti face o surpriza placuta daca ii daruiesti un buchet de trandafiri in nuante de rosu visiniu, cativa bujori sau un ghiveci cu anemone.

Florile ideale pentru cei nascuti in zodia SAGETATORULUI
    Focul ii face pe Sagetatori sa iubeasca libertatea si aventura. Florile simple precum garoafele de gradina si narcisele le va face pe nativele acestui semn sa zambeasca.

05.02.2014, 14:30:15
  • soso07
    soso07

Florile indragiste de nativii din zodia CAPRICORNULUI
    Doamnele si domnisoarele nascute in zodia capricornului sunt guvernate de elementul pamant, care le face sa fie ambitioase si motivate sa duca pana la capat ceea ce intreprind. Panselele, cameliile si calele sunt florile pe care le poti alege pentru decorul locuintei tale sau pentru a le darui unei native a acestui semn.

Florile potrivite pentru zodia VARSATORULUI
    Exuberanta si nonconformismul sunt trasaturile de caracter definitorii ale nativelor din varsator. Gladiolele si orhideea in nuante vii de rosu si de roz sunt florile care ti se potrivesc, daca vrei sa inveselesti decorul locuintei tale.

Florile indragite de nativii din PESTI
    Delicatetea si sensibilitatea care te caracterizeaza ca nativa a acestui semn se datoreaza semnului care te guverneaza, apa. Printre florile aflate in acord cu personalitatea ta se numara macii albi, liliacul si irisii.

05.02.2014, 14:31:34
  • carmenn
    carmenn

da...sa zicem...insa toare imi plac...si maracinii...:)

05.02.2014, 18:00:40
  • nicolebijou
    nicolebijou

Energiile lunii februarie
    Jennifer Hoffman

In aceasta luna se intampla foarte multe din punct de vedere energetic – si mare parte se vor intampla pe plan interior. Inainte sa suspinati „of,nu din nou!!!”, linistiti‑va, pentru ca nu va fi vorba despre munca interioara istovitoare, a ultimilor cativa ani; va fi ceva mult mai subtil si mai cursiv, chiar daca nu voi folosi termenul „mai usor”, deoarece nu numai ca este subiectiv, dar implica si o comparatie ce nu poate fi facuta. Toata lumea isi are propria versiune pentru usor si greu, curgere si blocaj si pentru ce inseamna o problema, fata de o oportunitate. Aceasta luna va fi plina de oportunitati ce pot fi deghizate in probleme – dar, indiferent sub ce forma apar, vor exista si solutii.

In aceasta luna sunt trei mari evenimente energetice. Primul este acela ca planeta Venus a revenit in tranzit direct. Astfel, planeta iubirii si frumusetii merge inainte si toate blocajele legate de iubire pot fi acum rezolvate. Daca ati avut relatii care stagnau sau daca aveati de facut alegeri in legatura cu relatiile, s‑ar putea sa le vedeti, acum, rezolvate. Al doilea mare eveniment este Mercur retrograd in Pesti/Varsator, care incepe pe 6 februarie si se incheie pe 28 februarie. Se aplica atentionarile obisnuite pentru Mercur retrograd: nu semnati contracte, nu incepeti nimic nou (doar daca nu e vorba despre ceva ce a fost planificat inainte de trecerea in tranzit retrograd), verificati‑va de doua ori comunicatiile, salvati‑va datele de pe computer, ganditi‑va de doua ori, inainte sa alegeti – si, ca sa il citez pe mestrul meu, „masurati de doua ori si taiati o singura data”.

Acest Mercur retrograd se afla la inceputul zodiei Pestilor – cel mai spiritualizat semn al zodiacului. El se afla si in conjunctura cu Neptun, ceea ce ii da o amprenta spiritualizata cu atat mai puternica. Mercur guverneaza doua semne, Gemenii si Fecioara. In Gemeni este ca un copilas de doi ani, care alearga in mijlocul strazii, de indata ce ii dai drumul la mana. In Fecioara, este copilul care ia orice decizie, cu mare chin. In Pesti este mai atent – dar asta, pentru ca trebuie sa fie asa si nu pentru ca ar vrea, intotdeauna, sa fie. Atunci cand acordam timp, analizam mai multe optiuni si apoi o alegem pe cea care se aliniaza intentiei noastre, facem progrese intr‑un mod mai echilibrat si mai durabil. Ganditi‑va la ultima data cand ati luat o decizie rapida si, dupa ce ati trait o vreme cu rezultatele ei, ati hotarat ca nu va plac deloc si a trebuit sa alegeti din nou.

Aceasta perioada de Mercur retrograd este buna pentru a ne asigura ca fiecare alegere este facuta din punct de vedere al binelui nostru cel mai inalt si ca ne este de folos. Este buna pentru stabilirea intentiilor intr‑un mod mai constient, mai treaz si mai plin de suflet. Mercur guverneaza mintea si, cateodata, avem nevoie sa fim putin mai „fara minte”, astfel incat sa putem lasa sa straluceasca lumina sufletului. El se misca retrograd in Varsator, care e un semn de aer, ceea ce va sublinia nevoia de a ne gandi un pic mai constient la ceea ce facem, in loc de a inainta orbeste, sperand ca totul va fi bine pana la urma. Mercur iese complet din umbra retrograda, pe 21 martie.

Al treilea mare eveniment din luna februarie este cand Nodul Lunar Nord trece in Balanta (si cel Sud in Berbec), pe 18 februarie. Nodurile Lunare isi schimba semnul zodiacal, la fiecare doi ani si, din 30 august 2012, au fost in Scorpion/Taur. Vreti sa stiti pe ce puteti da vina, pentru toate problemele pe care le‑ati avut din 2012 si pana acum? Nodul lunar Scorpion/Taur este partial raspunzator. De atunci incoace, toate semnele de apa au fost in vizor si a fost ca si cum ar fi existat o pierdere ascunsa de apa in casa, despre care nu ati stiut pana cand nu s‑a surpat podeaua, atunci cand ati calcat pe ea (asta s‑a intamplat la mine acasa si a trebuit sa refac toata baia, pentru a repara gaura din podea).

In Balanta/Berbec, Nodurile subliniaza gasirea echilibrului, crearea armoniei si structurii si trecerea la actiune, in mod constient. Acolo unde viata voastra a fost descentrata, veti putea crea un nou centru, accentul fiind pus pe „nou”. Orice lucru din trecut, care nu mai serveste intentiei voastre pentru bucurie, iubire, pace, armonie, abundenta si succes nu mai este disponibil. Puteti sa creati acum ceva nou – si sunteti sprijiniti sa o faceti. Dar daca incercati sa reinviati vechiul si va dati silinta sa il faceti sa se potriveasca vietii voastre de acum, s‑ar putea sa intampinati unele probleme.

O lectie aflata in desfasurare, in lunile care vor urma, este aceea de a invata sa ne vedem mai intai ca fiinte energetice si apoi ca fiinte fizice, in timp ce cream echilibrul dintre aceste doua aspecte. Avem tendinta sa fim atat de ancorati in corpul fizic, incat uitam de curgerea energiei, care este de fapt modul in care noi functionam la orice nivel. Ceea ce simtim ca fiind elemente ce ne incetinesc, sunt de fapt incercari de a ne face sa ne vedem pe noi insine, in acest mod nou. Atunci cand trebuie sa incetinim, este un semn ca trebuie sa ne asiguram ca ne folosim in intregime mintea si spiritul, in orice situatie. Sursa noastra de energie se află in interiorul nostru, nu in exterior. Orice s‑ar intampla in lumea exterioara este o reflectie a ceea ce se intampla pe dinauntru si o oglinda a modului in care ne folosim energia.

In aceasta luna avem si Marte in umbra retrograda; el devine retrograd pe 1 martie si direct pe 20 mai, iesind cu totul din retrogradare, pe 22 iulie. Este o perioada lunga, in care planeta actiunii sa se afle in tranzit retrograd – dar acest lucru are un anumit scop, acela de a ne ajuta sa incetinim, sa ne analizam sufleteste optiunile si apoi sa trecem la actiunea care ne serveste intentiile, in cel mai bun mod posibil. Vestea buna este ca Venus e acum in miscare directa, asa ca avem sprijinul planetei iubirii si frumusetii. Cuvantul cheie al acestei luni este re‑centrare – gasiti acel nou centru al vostru, in care sa traiti in iubire, pace si bucurie si luati‑o incet; este timp destul sa actionati odata ce veti sti, cu claritate, ce vreti si ii dati sinelui vostru energetic ocazia de a participa la actiune. Sa aveti o luna minunata

05.02.2014, 22:06:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Multumim soso pentru florile tale.

05.02.2014, 22:54:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nicolebijou, grozav comentariul privind Energiile lunii Februarie!
    Multumim.

05.02.2014, 22:55:38
  • Live
    Live

Mercur retrograd... Hmmm, proastă perioadă și-a găsit!

05.02.2014, 23:18:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ai dreptate, Live
    (Dar in ultima vreme, mie, parca toate imi sant retrograde...)

05.02.2014, 23:30:14
  • soso07
    soso07

Deci, trebuie sa fim putin "mai fara minte" ... Asta pentru ca mintea "minte", sa ascultam mai bine de suflet.

05.02.2014, 23:33:57
  • nicolebijou
    nicolebijou

Tot timpul ar trebui sa ascultam de suflet.

05.02.2014, 23:41:20
  • soso07
    soso07

Da, sa avem grija de el ... E greu, dar trebuie.

Eu va spun noapte buna, ca nu mai am putere ...

05.02.2014, 23:46:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Noapte buna!

05.02.2014, 23:49:30
  • soso07
    soso07

Buna dimineata, dragi breslasi :)

6 Februarie
    Originea conflictului
    Necesitatile noastre par sa fie in conflict, numai pentru ca noi credem ca suntem separati. Bineinteles, separarea noastra nu este, in ultima instanta, reala. Separarea are loc atunci cand apare frica. Ea este un fenomen temporar. Atunci cand o luam in serios, nu facem decat sa ne inchinam fricii si sa o institutionalizam.

06.02.2014, 08:10:58
  • soso07
    soso07

Faptele bune sunt ADEVARATA NOASTRĂ COMOARĂ. Ele sunt AUR SPIRITUAL ce noi însine ni-l trimitem înainte pe cale. Fă BINELE și mergi înainte, binele te va întâmpina pe drumul tău atunci când sufletul va avea cel mai tare nevoie. Tot la fel este si cu GÂNDURILE BUNE... despre tine și despre ceilalți.

06.02.2014, 11:30:49
  • soso07
    soso07

Sa ne descretim putin fruntile cu un banc :

Un barbat insurat isi vizita amanta intr-o zi.
    - Gigi, iubitule iti sta foarte bine cu barba, dar tare as vrea sa te razi ca sa-ti pot admira frumosul chip in voie…
    - Nu pot, draga mea, nevasta-mea adora barba asta.
    - Te rog, te rog, il implora ea…
    - Ti-am zis ca nu pot, sotia mea e nebuna dupa barba mea…
    Ea il mai ruga o data, planse putin si el in final ceda. In aceeasi seara, Gigi se strecura in patul sotiei in timp ce ea dormea si-si lipi fata de fata ei:
    - Oh, Misule… nu trebuia sa vii in seara asta! Sotul meu trebuie sa vina din clipa in clipa…

06.02.2014, 15:27:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Perla zilei:

Munca este un izvor de sanatate!
    Atunci, sa munceasca ... cei bolnavi!

06.02.2014, 16:13:35
  • soso07
    soso07

Adica sa muncim cu totii !!!

06.02.2014, 16:16:56
  • nicolebijou
    nicolebijou

In Grecia antica Socrate(469- 399 DC), era foarte mult laudat pentru intelepciunea lui. Intr-o zi, marele filozof s-a intalnit intamplator cu o cunostinta care alerga spre el agitat si care i-a spus:
    - Socrate, stii ce-am auzit tocmai acum despre unul dintre studentii tai?
    - Stai o clipa, ii replica Socrate. Inainte sa-mi spui, as vrea sa treci printr-un mic test. Se numeste Testul celor Trei.
    - Trei?
    - Asa este a continuat Socrate. Inainte sa-mi vorbesti despre studentul meu, sa stam putin si sa testam ce ai de gand sa-mi spui. Primul test este cel al Adevarului. Esti absolut sigur ca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat?
    - Nu, spuse omul. De fapt doar am auzit despre el.
    - E-n regula zise Socrate. Asadar, in realitate, tu nu stii daca este adevarat sau nu. Acum sa incercam testul al doilea, testul Binelui. Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu este ceva de bine?
    - Nu, dimpotriva...
    - Deci a continuat Socrate, vrei sa-mi spui ceva rau despre el, cu toate ca nu esti sigur ca este adevarat?
    Omul a dat din umeri, putin stanjenit. Socrate a continuat.
    - Totusi mai poti trece testul, pentru ca exista a treia proba - filtrul Folosintei. Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu imi este de folos?
    - Nu, nu chiar…
    - Ei bine a conchis Socrate, daca ceea ce vrei sa-mi spui nu este nici Adevarat, nici de Bine, nici macar de Folos, atunci de ce sa-mi mai spui?
    Omul era invins si s-a rusinat…

Astfel Socrate nu a aflat niciodata ca nevasta il insela cu studentul respectiv…
    .

06.02.2014, 16:41:09
  • soso07
    soso07

Si la ce-i trebuia ? :))

"Socrate, om intelept, care cerceteaza toate cele ceresti si cele de sub pamant si schimba faptele rele, facandu-le prin vorbire mai bune."
    "Dialogurile lui Platon"

06.02.2014, 16:47:45
  • carla69
    carla69

..am intrat sa ma mai destind si eu...
    nu-mi place vacanta,m-am lipit de masa de lucru,...cred ca-s bolnava rau,...nu mai fac nimic,doar margelesc...
    innebunesc ca n-am un aparat foto bun,ca nu stiu sa fac poze,ies din ce in ce mai jalnic,nu mai imi vine sa le pun cateodata..
    oare imi voi reveni sau intru in depresie?

06.02.2014, 20:35:26
  • soso07
    soso07

Ce-i aia depresie, cand ai margelute in fata ochilor ??? Mai degraba la mine sa se manifeste, ca am atatea de facut incat margelele au cam ajuns pe loc secund. Dar tot am facut niste brose in seara asta. Si vad eu ce mai mesteresc.
    Tare as vrea si eu o vacanta ...

06.02.2014, 20:55:22
  • soso07
    soso07

"O vorba" peste care am tot dat ... numai buna pentru luna FEBRUARIE :)

"Surprinde-ti iubita de Ziua Indragostitilor ... prezinta-i-o sotiei."

06.02.2014, 20:58:35
  • soso07
    soso07

Poveste de seara :

Povestea chibritului şi a lumânării

A fost odată un chibrit şi o prea delicată lumânare.

Într-o bună zi, bucăţica de lemn se adresă fragilei făpturi din ceară: “A sosit momentul să-mi îndeplinesc sarcina şi să te aprind.”

“Vai, dar nu se poate!” – exclamă lumânarea. “Dacă ard, zilele îmi sunt numărate şi nimeni nu va mai putea admira frumuseţea mea!”

Aparent nemarcat de reacţia acesteia, chibritul o întrebă: “Vrei să rămâi o viaţa întreagă distinsă şi glacială, fără să oferi nimănui strălucirea căldurii tale?”

După o clipă de cugetare, sculpturala creaţie efemeră şuieră înfricoşată: “Focul este dureros şi îmi slăbeşte forţa estetică…”

“Este adevărat”, reacţionă resemnată bucăţica de lemn, “dar, în asta constă sensul existenţei noastre: să oferim lumină, indiferent de preţul sacrificiului indus! Dacă nu te aprind, îmi pierd menirea… de a declanşa scânteia ce aprinde focul liniştii tale!”

Urmă o pauză meditativă şi chibritul continuă: “Nu contează că eu mă sting după ce îmi duc sarcina la bun sfârşit, dar tu eşti o lumânare, predestinată să oferi oamenilor strălucirea şi căldura ta. Toată durerea, tot sacrificiul şi toată puterea ta scursă se schimbă în dăruirea luminii tale… Nu te iroseşti, ci te dăruieşti… Cei ce vor primi mesajul tău vor transmite mai departe această bucurie, această împlinire…”

Fără să stea pe gânduri, lumânarea îşi ridică elegant fitilul şi aproape imploră chibritul să o… aprindă…

06.02.2014, 21:08:15