Forum: Orice altceva Five o'clock - 2

• soso07
    soso07

Eu va spun noapte buna, mai vorbim maine - pe seara.

Meloterapie, licori magice ...
    Sa aveti o duminica pretioasa !

08.02.2014, 23:06:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Despre Usturoi si Lamaie, avem informatii abundente.
    dar, sant cateva lucruri pe care inca noi nu stim prea bine iar egiptenii le stiau.
    Mai intai ca in coaja de lamaie sunt multe minerale si substante deosebite. De asemenea, albeata aia aflata intre coaja si miez are niste proprietati, nu prea cunoscute noua ( si nu stim cum sa curatam mai bine lamaia sa nu mai aiba pielitele alea albe, pe care.. le aruncam)
    Apoi, Usturoiul contine Seleiu si Germaniu (poate singurul alimet care care contine asa ceva)
    Aceasta licoare aduce cel mai mare aport de Vitamina A (naturala) in organism
    - Ea ajuta la sporirea densitatii si elasticitatii pielii (si a tesuturilor comjuctive din organism)
    - Desfunda, dezinfecteaza caile urinare, detoxificand organismul prin urina si NU PRIN TRANSPIRATIE. Implicit, marind cantitatea de urina se reduc si se elimina TRANSPIRATIILE (uneori abundente si urat mirositoare)
    - Prin continutul de Siliciu aflat in Usturoi, are loc o reanoire a maduvei osoase (mareste si densitatea osoasa fiind deci recomandata in osteoporoza sau boli grave ale maduvi)
    - Favorizeaza hematopoeza (productia de globule rosii)
    Prin Germaniu, se favorizeaza marirea densitatii MUSCULARE in timp ce grasimile se ard (implicit scade colesterolul)

08.02.2014, 23:15:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata asupra caror afectiuni actioneaza licoarea magica ANTIC:

- Previne raceala frecventa, afectiunile cailor respiratorii (inferioare si superioare, tuberculoza, fiind considerat ca un vaccin impotriva racelilor)
    - Excelent TONIC si TROFIC general
    - Reglator al functiilor gastro intestinale
    (regleaza digestia, absorbtia din alimente, tranzitul intestinal, deparaziteaza intestinul subtire si colonul)
    - Benefic in afectiunile hepato-biliare
    - Dezinfectant al cailor urinare
    - Vindeca Stenocardia
    - Protejeaza inima impotriva infarctului miocardic (regleaza tensiune arteriala)
    - Curata vasele sanguine si le dezoptureaza
    - Grabeste vindecarea ranilor si refacerea tegumentelor exfoliate. regenereaza pielea.
    -recomandat in gingivite, paradontoza si scorbut

08.02.2014, 23:23:25
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Eu, am primit reteta azi. maine deja imi fac licoarea si va voi spune din cand in cand, care sunt rezultatele, deoarece eu chiar am sa o iau...

08.02.2014, 23:24:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Noapte buna!

08.02.2014, 23:24:49
  • carmenn
    carmenn

buna! azi am chiulit ,nu numai eu...:) ce faceti...bunaciuni de papat sau va relaxati...

09.02.2014, 16:15:28
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Au disparut...

09.02.2014, 17:12:26
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

Ma bate si pe mine gandul sa fac licoarea... Gheorghita, iti multumim!

09.02.2014, 18:34:21
  • carmenn
    carmenn

buna.....da G....sigur e buna...insa citricele de la noi sunt date cu chimicale...pentru a tine mai mult si nu e indicat sa punem coaja...eu nici nu razui,cum faceam altadata...nici pe maica-mea nu o las...da ea tot razuie...ca ne bagam si asa destule toxine in corp...

09.02.2014, 19:27:49
  • carmenn
    carmenn

o sa o pregatesc si eu...dar fara coaja de lamaie...:(

09.02.2014, 19:30:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Eu am facut licoarea si deja este la rece. Am folosit un borcan de sticla de 3L si l-am inchis la gura cu tifon. Poate am uitat sa va spun ca pe durata macerarii, borcanul nu trebuie inchis ermetic ci protejat cu cateva straturi de panza de tifon

Foarte important ca lamaiile sa fie bine spalate sub jet de apa.

Lamai naturale netratate ... poate in gradina lui Doamne-Doamne am am mai gasi.
    Asa ca am mers pe mana grecilor si mi-am facut licoarea.
    Usturoi, am gasit de la noi si este 100% natural si nemodificat genetic.
    De Miercuri incep tratamentul si va voi tine la curent .
    Am mai facut experimente din astea cu niste amestecuri de plante pentru anumite boli mai deosebite asa ca nu imi fac probleme.

09.02.2014, 19:45:24
  • soso07
    soso07

Reteta pentru scoaterea pesticidelor (o buna parte) din fructe si legume este sa le tineti putin in apa cu bicarbonat de sodiu.

09.02.2014, 20:06:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Bine ca a venit soso si ne-a lamurit.

09.02.2014, 20:18:01
  • soso07
    soso07

Am capul plin de sfaturi. Sa vad si cum le voi aplica...
    Trebuie sa invat si doi psalmi pana data viitoare :)
    Ce m-a distrat astazi cand ne vorbea despre Adam si Eva. Adam este om, dar Eva nu ... Eva este femeie, dar nu e om :)) Si are mintea creata ...

09.02.2014, 20:43:12
  • carmenn
    carmenn

aoleu ma Soso...ai grija cu astia.... cursurile lor...sa nu-ti spele creierul...:(....au fost si prin constanta din astia...erau pana la urma nush ce sectanti veniti prin romania de peste ocean...ca astia-s ciudati rau...:)

09.02.2014, 20:50:17
  • soso07
    soso07

Carmen, stai linistita :) Mai si glumim ...
    Cand ma voi limpezi putin (ca acum sunt invalmasite informatiile) va voi da cateva sfaturi de mare pret.
    Dar, pana atunci, va rog eu mult sa beti apa, cat mai multa !!! 35 ml/kg corp.

09.02.2014, 21:00:46
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

Sorina mama...eu trebuie sa beau aproape 4 litri de apa...

09.02.2014, 21:10:55
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

Sa vad cum fac :) macar 3 litri pe zi sa pot bea. Incepe oricum postul Pastelui peste trei saptamani, asa ca putina pregatire nu strica.

09.02.2014, 21:13:56
  • soso07
    soso07

Da, Florina, putin cate putin si merge. Eu am ajuns sa beau aproape trei litri de apa (e mai greu cand sunt plecata), dar am slabit patru kilograme, pentru ca noi mancam in loc sa bem apa. Si mai trebuie respectate cu mare atentie pauzele intre mese. Fara absolut nimic, nici macar o aluna !!!

09.02.2014, 21:17:27
  • carmenn
    carmenn

pai ai tinut regim...si ai baut si apa...sau ai mancat ca de obicei si ai baut apa multa...eu nu prea beau...doar din lapte....ciorba...cafea...fructe...mai beau atunci cand mananc branza ....sa zicem...dar si eu ar trebui sa beau peste 3 l/zi ...cine naiba poate asa mult...doar sa stau numai pe buda...dar sa stii ca o sa incerc....tot stau pe acasa...fara sa plec insa la drum...si asteptam si alte sfaturi :)

09.02.2014, 21:31:16
  • carmenn
    carmenn

numai ca eu auzisem ca daca bei chiar asa multa apa...mai elimini si mineralele...se elimina si toxinele sigur...dar eu stiu ce sa mai cred...:)

09.02.2014, 21:33:57
  • soso07
    soso07

Apa sa o bei asa, cate putin, si atunci nu vei merge des la baie. Pentru ca ea hidrateaza corpul. Stii cum este cand e pamantul uscat si apa nu intra in sol cand plua mult. Asa e si la noi : daca nu bem apa o vreme si apoi bem multa odata. Trece direct, fara sa se absoarba si atunci ai nevoie la baie.

09.02.2014, 22:24:43
  • soso07
    soso07

Cred ca va voi scrie cate un sfat pe zi :) Sau doua, ca sunt multe ...

09.02.2014, 22:25:16
  • soso07
    soso07

Mi-am amintit ca azi nu am scris "Cuvinte de intelepciune"

9 Februarie
    Lucrurile se destrama
    Uneori viata vine in valuri si fiecare val este o purificare, o dizolvare a atasamentelor, o stergere a tablei pe care ai facut insemnari de judecata si evaluare.
    Vechi limite, vechi roluri, vechi credinte si valori, vechi imagini ale SINELUI sunt modificate sau sterse - si este trasat un nou teritoriu. Lucrurile care erau prioritare inainte, inceteaza sa mai fie atat de importante.
    Totul pare sa fie diferit acum. Dar ceva nu este diferit. Ceva in adancul nostru ramane la fel. De fapt, acest ceva vine acum in centrul atentiei noastre. Atunci and circumferinta cercului se modifica, esenta Sinelui se afirma. Acolo trebuie sa mergem noi pentru a ne recentra si a gasi indrumare. Acolo gasim fundamentul pe care ne putem reconstrui vietile.

09.02.2014, 22:31:50
  • soso07
    soso07

Va spun noapte buna ca mi se cam inchid ochii :)

09.02.2014, 22:32:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Noapte buna!

09.02.2014, 23:11:51
  • soso07
    soso07

Buna dimineata, dragi breslasi :)

10 Februarie
    EGALITATE
    Daca exista o singura persoana care nu e demna de acceptarea si de iubirea ta, atunci nu poate fi vorba de o egalitate adevarata. Daca vrei egalitate, nu exclude pe nimeni de la ideea ta despre adevar si dreptate.

10.02.2014, 07:55:34
  • soso07
    soso07

O saptamana frumoasa sa avem si cu mult SPOR !!!

10.02.2014, 07:56:21
  • carmenn
    carmenn

neatza! multumim ,la fel...

10.02.2014, 10:25:13
  • nicolebijou
    nicolebijou

Ar trebui sa stii ....
    ...ca viata este o joc de bumeranguri.

Gandurile, faptele si cuvintele noastre se reintorc la noi, mai devreme sau mai tarziu, cu o precizie uluitore.

Florence Scovel Shinn a facut aceasta afirmatie si avea dreptate.

Asadar, inainte de a gandi, de a face sau de a spune ceva, imagineaza-ti cum ar fi sa primesti tu, ceea ce trimiti. Apoi, mergi chiar mai departe. Decide, in avans, ce ti-ar placea sa primesti... si apoi, trimite. Cu buna stiinta. Adica, dă sau fă să se întâmple in viaţa altcuiva, ceea ce ti-ar placea tie sa experimentezi acum.

Apoi, priveste cum se produce magia!

10.02.2014, 15:55:03
  • soso07
    soso07

Nicolebijou, eu recent am primit ceva care m-a impresionat pana la lacrimi ... Cuvintele pe care le-am spus persoanei pe care am admirat-o cu toata fiinta mea le-am primit inapoi spunandu-mi ca, de fapt, asa sunt eu si dansa a fost o oglinda.

10.02.2014, 16:09:38
  • soso07
    soso07

Nicu Alifantis
    Vis

Te-am visat azi-noapte.
    Se făcea că erai
    și mai frumoasă.
    Călăreai cel mai alb
    cal din lume,
    pe cea mai verde
    și întinsă câmpie…
    Învelită în tine,
    purtai o podoabă
    de cireși înfloriți.
    Vântul
    îți vântura părul,
    cerul își cernea
    îngerii,
    ochii-mi lăcrimau
    fără de lacrimi,
    iar eu,
    pur și simplu,
    nu existam.

N. Alifantis, februarie 2014

10.02.2014, 19:44:38
  • carmenn
    carmenn

frumos...

10.02.2014, 19:55:01
  • soso07
    soso07

Un om sarac l-a intrebat pe Buddha:
    “De ce sunt atat de sarac?”
    Buddha a spus: “nu ai invatat sa oferi”.
    Asa ca omul sarac zise: “daca nu am nimic?”

La care Buddha raspunse: “ai cateva lucruri
    Fața, care poate oferi un zambet;
    Gura, care poate aprecia sau alina pe ceilalti;
    Inima, care o poti deschide pentru ceilalti;
    Ochii, care-i pot privi pe ceilalti cu bunatate;
    Corpul, care poate fi folosit pentru a-i ajuta pe altii.”

De fapt, nu suntem saraci deloc, saracia spiritului este adevarata saracie.

10.02.2014, 20:43:00
  • soso07
    soso07

Noapte buna !

http://www.youtube.com/watch?v=79kSLfZMx3A

10.02.2014, 23:42:08
  • soso07
    soso07

Buna dimineata ! Vine PRIMAVARA :)
    Speram ...

11 Februarie
    OCAZIA DE A AVEA INCREDERE
    Uneori, se manifesta in viata ta forte cu mult mai mari decat cele pe care le poti tu mobiliza. A le opune rezistenta nu face decat sa inrautateasca lucrurile. Singura alegere este aceea de a ceda si a lasa lucrurile sa fie asa cum sunt.
    Aminteste-ti ca orice situatie asupra careia nu mai ai control, iti ofera ocazia de a iubi si de a avea incredere.

11.02.2014, 08:19:48
  • soso07
    soso07

Cred că oamenii buni se nasc buni - nu devin;
    Sunt plămădiţi din iubirea a două suflete gemene şi din dragostea lui Dumnezeu pentru noi.
    Bunătatea unui om se simte în vorbe, gesturi, tăceri.
    Se simte in felul în care te salută spunându-ţi bună dimineaţa precum clinchetul unui clopoţel sau bună seara ca şi cum ţi-ar mângaia sufletul.
    Mereu zâmbeşte, iar zâmbetul lui e precum deschiderea unui boboc de floare.
    Îmbrăţişându-ne o face ca şi cum ar cuprinde Dumnzeu pământul cu braţele sale.
    Omul bun îţi face ziua bună de dimineaţă şi este când îl întâlneşti ca o ploaie de vară peste pământul ars.
    Este trimis pe pământ să ne ridice când suntem îngenuncheaţi de griji, boli, disperare.
    Face toate acestea în locul lui Dumnezeu...
    Angelina Nadejde

11.02.2014, 08:30:31
  • carla69
    carla69

Iar mi-au picat 4 ore,iar dosare de completare de catedra,iar sedinta ,m-am saturat!Ma cam bate din ce in ce mai des gandul sa ma las de scoala,dar nu stiu din ce voi trai si-mi voi plati ratele la banca.

11.02.2014, 10:14:19
  • soso07
    soso07

Carla, te inteleg ! Copilul meu mic are din acest semestru alta invatatoare care nu se stie cat va sta. Este normal sa se gandeasca fiecare profesor in primul rand la el si la familie. Dar ce sa facem cu copiii ?
    Iar imi vine sa ma duc la tara sa cresc ciuperci ... Iar Stefan sa creasca pasari. Sa impletesc ciorapi si caciuli.
    Haideti sa ne mutam cateva familii si sa facem o comunitate undeva, intr-un loc. Sa ne crestem copiii asa cum trebuie, in natura.

11.02.2014, 13:30:12
  • soso07
    soso07

"Alege-ti o ocupatie pe care sa o iubesti si nu vei mai fi nevoit sa muncesti o singura zi din viata ta !"
    Confucius

11.02.2014, 13:36:14
  • carla69
    carla69

Bine spus
    Si mie imi vine sa ma retrag undeva,departe de lumea dezlantuita,...la scoala e din ce in ce mai rau,copiii nu mai invata ca pe vremuri,sunt tot mai putini,...

11.02.2014, 16:03:58
  • soso07
    soso07

Un banc tare bun, aviz studentilor :)

Dumnezeu il trimite pe Sf. Petru sa vada ce fac studentii in sesiune.
    Se intoarce Sf. Petru si zice:
    - Pai aia de la medicina invata de rup, aia de la drept la fel... iar aia de la politehnica ... petrec.
    Nu trece mult timp si iar este trimis Sf Petru. Se intoarce si tot asa, aia de la medicina invatau de rupeau, erau terminati, aia de la drept la fel infipti in carti, la poli tot bairam.
    Se mai intampla faza de vreo cateva ori, in cele din urma Dumnezeu iar
    zice:
    - Sfinte Petru ia vezi ce mai fac studentii in sesiune.
    Se intoarce Sf. Petru si da raportul:
    - Pai doamne aia de la medicina se rup cu invatatul, aia de la drept la fel rup randurile...
    - Si politehnica? intreba Dumnezeu
    - Politehnica se roaga...
    - Bun! Pe astia ii trecem...

11.02.2014, 22:31:29
  • soso07
    soso07

Noapte buna !

11.02.2014, 22:56:39
  • soso07
    soso07

Buna dimineata :)
    Avem din nou o zi de primavara !

12 Februarie
    CRITICA
    Atitudinea critica poate sa nu para un defect major, in afara de faptul a tinde sa devina cronica. Oare mai multe atacuri mici, deghizate cu grija, sunt mai putin vatamatoare decat un singur act de ura sau tradare ? Atunci cand realizezi natura distructiva a atitudinii critice, decizia ta de a te abtine de la a critica devine unn exercitiu de non-violenta.

12.02.2014, 08:29:55
  • soso07
    soso07

Un banc :

In ciuda vechiului proverb "Nu luati problemele cu voi in pat" , multi barbati continua sa doarma cu sotiile lor.

12.02.2014, 08:38:27
  • nicolebijou
    nicolebijou

Bestial....

12.02.2014, 10:28:59
  • nicolebijou
    nicolebijou

Auzit-ai povestea celui mai mare idiot de pe Pământ? Se spune că trăia odată, într-un oraş, un mare idiot. Indiferent ce făcea, indiferent ce spunea – oamenii râdeau mereu de el. Chiar de ar fi spus ceva adevărat, ceva frumos, ceva înţelept, lumea începea să râdă, chiar de la primele lui cuvinte… că doar era cunoscut ca fiind idiotul fără seamăn al oraşului.
    Ajuns în pragul deznădejdii, urmărit de gânduri sinucigaşe, omul nostru a mers la un bătrân înţelept. Nu mai putea suporta. Ori îi spunea bătrânul o cale de rezolvare, ori îşi lua viaţa.
    Bătrânul, zâmbind, l-a asigurat că nu e o problemă aşa de grea. Nu trebuie decât să meargă înapoi şi orice spuneau ceilalţi, el să pună sub semnul întrebării. Dacă cineva ar fi spus “ce frumos e asfinţitul”, el imediat să întrebe unde e acea frumuseţe, ce este frumuseţea, cum o poate dovedi, e o prostie să spui că există frumuseţe pe lume, nu poate fi dovedită, nu poate fi atinsă. Dacă ar fi spus că muzica este “dătătoare de extaz” el să întrebe ce e extazul, cum îl definesc, să conteste existenţa muzicii, e doar zgomot. Au urmat şapte zile de negativism, de contestat, de pus întrebări la care nu se pot da răspunsuri despre dragoste, extaz, viaţă, moarte, Dumnezeu etc. după care să se întoarcă înapoi la el.
    După cele şapte zile, prostul se întoarse la înţelept, urmat de multă lume. Avea o cunună pe cap şi era frumos îmbrăcat. Faţa lui radia fericire. Urmând poveţele bătrânului, a lăsat lumea cu gura căscată. Era privit acum ca un mare filosof, un mare gânditor. Orice ar fi spus ceilalţi oameni, el transforma acel lucru într-o întrebare şi devenea complet negativist. Iar trucul a funcţionat atât de bine, încât acum toţi ceilalţi doreau cu ardoare să îi devină discipoli.
    Oare de câte ori, în viaţa noastră, am ajuns, la fel ca omul din poveste – să punem sub semnul întrebării lucruri importante, ce nu pot fi înţelese cu mintea, ci doar cu inima? Oare de câte ori am negat existenţa acestor lucruri, pentru că mintea noastră ne spunea că nu există aşa ceva? Oare de câte ori ne-am îndepărtat de adevăratul miracol al vieţii, doar pentru a face faţă traiului de zi cu zi, după etaloanele şi la standardele din zilele de azi?

de Ivan Sergheevici Turgheniev

12.02.2014, 11:40:53
  • soso07
    soso07

Bune intrebari ... Si am mai adauga si eu una : Oare de ce, chiar atunci cand ne dam seama ca e bine sa "gandim" cu inima, nu ne tine tot timpul si redevenim rationali ?

12.02.2014, 12:13:06
  • nicolebijou
    nicolebijou

Pentru ca asa am fost educati. De cate ori n-ai auzit " Gandestete bine ce faci!!"

12.02.2014, 12:35:44
  • soso07
    soso07

Da, asa e ...

Energia Iubirii. Atmosfera astrală a perioadei 10-24 februarie
    *Purificare, igienizare, transformare a relatiilor
    *Asezarea relatiilor pe alte baze, mai solide
    *Amplificarea energiei Iubirii

Este momentul să ne acceptăm diferenţele, căci, aşa cum spunea Gabriel Garcia Marquez:
    ”Doar pentru că cineva nu te iubeşte aşa cum vrei tu, nu înseamnă că nu te iubeşte cu toată fiinţa sa!”

12.02.2014, 13:09:53