Forum: Orice altceva Five o'clock - 2

• Gheorghitza
    Gheorghitza

Foarte multe greseli... nici nu ma recunosc! Dar nu mai scriu inca odata textul. Revin mai tarziu cand ma voi simti mai bine. Sprry

04.03.2014, 18:14:14
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

Nu conteaza greselile de tipar...mult mai importana este informatia pe care o transmiti...si aceasta este foarte pretioasa, oiricine isi poate da seama... eu stau cu gura cascata sa vad ce e cu calcitul asta...

04.03.2014, 18:55:32
  • soso07
    soso07

Da, si eu ! Se face curent :))
    Astazi am stat cu gura deschisa si la dentist. Mi-a facut doua injectii de-am stat jumatate de zi cu falca amortita. Nu spun, ceaiul pe care l-am baut - jumatate a fost pe mine :))

04.03.2014, 19:04:14
  • soso07
    soso07

Ma uitam aseara la cateva poze cu Calcitul acesta "Dog Tooth" si mi-a atras atentia unul foarte interesant :
    http://www..com/listing/118280596/dog-tooth-calcite-reddish-brown-hematite

04.03.2014, 19:07:52
  • soso07
    soso07

4 martie - Toma Caragiu, Doina Badea ...

http://www.youtube.com/watch?v=E2UIzn7_Rkg

http://www.youtube.com/watch?v=p41KUvI3m_s

04.03.2014, 20:36:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Familia CALCITULUI are poate cea mai mare raspandire minerala in scoarta terestra. Sant binecunoscute formele de Stalactite si Stalagmite din pestertile de calcare. Agregatele masive, granulare in mase compacte se numesc MARMORE iar varietatile criptocristaline compacte, uneori stratificate se numesc CALCARE.
    Din aceasta zona, spuneam mai devreme, s-a nascut si falsul ONIX care in realitate este o marmora neagra. Cunoscatorii, il si numesc ONIX DE MARMORMA (pentru a nu fi confundat cu Onixul adevarat, numit ONIX ARABIC (si nu este un calcit ci... o Calcedonie)

04.03.2014, 20:39:36
  • soso07
    soso07

Complicata treaba cu Onixul ... daca nu esti cunoscator.

04.03.2014, 20:48:34
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata culorile sub care se gaseste in general CALCITUL :
    - Incolor (Spat de Islanda, care are o proprietate optica deosebita: privind prin el un obiect, practic se vad doua! - adica dubleaza imagine. Din aceasta cauza, Spatul de Islanda se foloseste de multe ori in tehnicile de magie)
    - Calcit NEGRU (probabil datorita incluziunilor cu Plumb)
    - Calcit AURIU (probabil datorita incluziunilor de Fier, despre care am mai mvorbit)
    - Calcit ROZ (nuanta cromatica datorata incluziunilor de Mangan)
    - Calcit PIERSICA (o combinatie de calcit ROZ cu Calcit AURIU (Fier+Mangan)
    - Calcit ALBASTRU (tot datorita incluziunilor cu Fier)
    - Calcit VERDE (culoare datorata incluziunilor cu Clorit)
    - Calcit ROSU
    - Calcit BRUN (ambele datorandu-si culoarea incluziunilor de Fier)

04.03.2014, 20:57:51
  • soso07
    soso07

Ar fi interesanti niste ochelari cu lentile din Calcit Spat de Islanda :)

04.03.2014, 21:00:28
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

Mai ales când ai de numărat...bani :)

04.03.2014, 21:15:16
  • soso07
    soso07

Da, am lasat la imaginatia fiecaruia ce vrea sa dubleze ;)

04.03.2014, 21:22:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Familia CALCITULUI se caracterizeaza in primul rand formula chimica comuna tuturor mineralelor din aceasta familie si anume CaCO3 dar, tot aceiasi formula comuna o au si Aragonitul, Perla si Coralul.
    Din aceasta cauza, aceste minerale au o caracteristica subtila comuna: Actiune protectoare generala din care cauza (mai ales MARMORA) se foloseste cu precadere in constructia locuintelor (pardoseli, pervazuri, ornamente exterioare)
    da si in elementele constructive ale Catedralelor, Bisericilor, Manastirilor, in confectionarea obiectelor de Cult religios si mai ales in sculpturi religioase. Pana si lespedea de pe morminte este confectionata din marmora (pentru a "proteja" sufletele plecate dintre noi)

04.03.2014, 21:27:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sa le luam pe rand:
    Calcitul incolor (Spatul de Islanda), confera claritate in exprimare; actiune benefica pentru oase si, de multe ori i se recunosc calitati regenarative asupra colonului.
    Este recomandat de asemenea in afectiunile Splinei si Pancreasului (armonizeaza meridianul energetic Splina-pancreas)
    Ne ajuta sa intelegem notiunea de ORIGINAR si PURITATE PRIMORDIALA
    (Adica ne ajuta sa... ramanem cu un comportament copilaresc,; Sincer, natural, pur, "asa cum ne-a facut Dumnezeu")

04.03.2014, 21:35:39
  • soso07
    soso07

Ce frumos !

04.03.2014, 21:51:20
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Calcit NEGRU, exprima ideea de "a fi", "a exista" si a te simti bine in tot si ntoate care se leaga de prima Chakra (Muladhara) fiind cosiderata chakra radacina, cea care face legatura cu viata reala de pe Pamant. Adica, conecteaza fiinta la energiile telurice, ale pamantului. Induce bucuria calma, simpla, de simti trairile corpului fizic asa cum ne-au fost date de Mama Natura.
    Iata ce scrie Dr Dorin Dragos desore Calcitul Negru:
    " Este apa neagra a Styxului, simbol al lui Kundalini, incarcata de de vitalitate creatoare, din care se nasc sabii-unelte. Nu mai suntem aceiasi dupa ce iesim din ea, dar nicii apa nu mai este aceeasi. Ne descalta de opincile stramte si ne spala pe picioare de colbul peregrinarilor inutile, atunci cand ne intoarcem acasa, dupa un drum lung si istovitor, ni le managaie, odihnitoare si calda, moale si ne invata SA FIM (noi insine. nn), umplandu-ne de dulceata regasirii si a fortei implinite. Frumosul nu trebuie sa-l cautam aiurea -il avem deja, exista in noi si il stim""

04.03.2014, 22:09:26
  • soso07
    soso07

"Peregrinari inutile" ...

04.03.2014, 22:10:54
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Calcitul AURIU (spectaculos as indrazni sa spun)
    - Ajuta la focalizarea energiei supra difertitelor organe ale corpului
    - Activeaza "Focul sacru" imbunatatind si optimizand digestia
    - "Sub actiunea Calcitului Auriu, violenta si nepasarea agresiva sunt SUBLIMATE in tenacitatea de a actiona perseverent spre realizarea unor teluri benefice, spre indeplinirea propriei MENIRI spirituale, adoptand flexibil. din exterior, modele de actiune care ne sunt utile, integrandu-ne intr-un sistem de gandire coerent si stabil" (Dr. Dorin Dragos)

04.03.2014, 22:33:56
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Da, soso... de multe ori umblam dupa cai verzi pe pereti si apoi, ajungem acasa obositi, dezamagiti si gasim ca ceea ce am cautat... nici nu trebuia cautat.
    Am sa reproduc cateva versuri ale lui Kabir:
    " Imi vine sa rad cand aud ca pestii din apa mor de sete;
    Tu nu vezi ca Realitatea este la tine acasa
    si ratacesti din padure-n padure, printre munti si vai, mahnit?
    Iata adevarul:
    Du-te unde doresti, cutreera lumea din Benare pana la capatul lumii...
    Daca nu-ti vei gasi sinele,
    lumea va fi ireala pentru tine si tot cautand, vei ajunge sa te ratacesti."

Nota: (Stela Tynei):
    " Aceste versuri se refera la conceptele de ILUZIE si Realitate. Omul obisnuit e prins in capcana conflictului dintre acestea (si asa ajunge un cautator zadarnic nn)

Calcitul auriu, ne ajuta sa nu cadem in plasa MAYA (plasa iluziei care ne incetoseraza ochii)

04.03.2014, 22:45:40
  • soso07
    soso07

Da, cat timp pierdut ... au trecut ani pe langa noi pana sa ne dam seama - si tot parca nu suntem convinsi.

04.03.2014, 22:47:57
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Calcitul ROZ
    - Aduce bucuria dragostei lipsiter griji (acea dragoste sigura sau care aduce siguranta, dragostea celui care priveste totul simplu, clar, fara framantari si indoieli)
    - Induce simtamantul de ALTRUISM generos si al iubirii detasate (neconditionate)
    Calcitul roz, simbolizeaza -daca vreti, senzatiei dragostei dintai (cea sincera, curata, din perioada adolescentei). Uitati cum descrie Dr Dorin Dragos, Calcitul ROZ : " Simbolizeaza dragostea inocenta precum un copil, detasata, fara suferinte sau incrancenari, HRANIND CU LAPTELE ROZ AL DARUIRII

04.03.2014, 22:58:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Mi-a disprut mai mult de jumatate din mesaj!!!!!!

04.03.2014, 22:59:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Incredibil... am scris degeaba atata text!!!!

04.03.2014, 23:00:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sant suparat acum si ma opresc. N-as vrea ca starea aceasta sa-mi strice buna dispozitie pe care am avut-o cand redactam aceste texte pentru voi.

04.03.2014, 23:01:35
  • soso07
    soso07

Bine, George. Eu sunt vinovata ... ca tot nu sunt convinsa de culoarea ROZ. Mai am de invatat !

04.03.2014, 23:05:30
  • soso07
    soso07

Multumesc frumos !

04.03.2014, 23:06:04
  • soso07
    soso07

Noapte buna !

04.03.2014, 23:22:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Noapte buna... am ramas doar noi doi!

04.03.2014, 23:39:51
  • soso07
    soso07

Si-o umbrela ... Ploua si tot ploua ...

05.03.2014, 00:14:38
  • soso07
    soso07

Buna dimineata :) Inca n-am deschis umbrela astazi, dar sunt sanse ... N-am mai vazut SOARELE de o saptamana.

05.03.2014, 07:52:53
  • soso07
    soso07

Ferice de cei ce…

Ferice de cei ce iubesc deşi nu ştiu cum e să fie iubiţi....
    Ferice de cei ce luptă deşi au cunoscut şi căderea.
    Ferice de cei ce îşi păstrează inima curată deşi trăiesc între tâlhari.
    Ferice de cei ce zâmbesc deşi viaţa lor nu e tocmai un zâmbet.
    Ferice de cei ce construiesc, într-o lume care dărâmă.
    Ferice de cei ce au puterea să mângâie deşi cei ce au nevoie de mângâiere sunt ei.
    Ferice de cei ce hrănesc deşi cei ce au nevoie de hrană sunt ei.
    Ferice de cei ce nu doresc să fie stăpânitori deşi au cunoscut şi puterea.
    Ferice de cei ce nu sunt robi ai plăcerilor deşi le-a cunoscut şi dulceaţa.
    Ferice de cei ce nu sunt robi ai patimilor, într-o lume îngenuncheată de păcate.
    Ferice de cei ce nu sunt robi ai banului deşi i-au cunoscut şi puterea.
    Ferice de cei ce sunt cinstiţi, într-o lume plină de înşelăciuni.
    Ferice de cei ce iubesc adevărul, într-o lume a minciunii.
    Ferice de cei ce au arma răzbunării şi nu o folosesc.
    Ferice de cei ce au prilejul să păcătuiască şi nu vor.
    Ferice de cei ce luptă pentru Împărăţia Cerului deşi nu o văd.
    Ferice de cei ce n-au văzut dar au crezut.
    Ferice de cei ce cred, într-o lume care nu mai crede.
    Ferice de cei ce urcă muntele deşi nu îi văd vârful.
    Ferice de cei ce străbat cărarea deşi e plină de spini.
    Ferice de cei ce ştiu să supravieţuiască, într-o lume ce decade.

05.03.2014, 12:06:07
  • soso07
    soso07

„Nu iubi primăvara, ci înfățișarea unei anumite flori în care primăvara s-a închis. Nu iubi dragostea, ci pe cel în care s-a întrupat dragostea”. (Antoine de Saint Exupery)

05.03.2014, 12:13:03
  • soso07
    soso07

Buna seara :)

Va servesc cu un ceai ?

Ceaiuri de primavara
    Ceaiurile de primavara sunt un bun insotitor in celebreaza trezirii la viata a naturii. Ceaiurile va ofera momente placute, cu note florale sau va ajuta sa va pregatiti organismul pentru perioada activa a anului.

Desfatare de primavara
    Acest ceai de plante are un gust usor cu o nota de fructe asemanator cu trezirea delicata a naturii in primavara.
    Ingrediente: Coji de portocale, flori de tei, honeybush, musetel.

Cura de primavara
    Ceai de plante Cura de primavara.
    Ingrediente: Urzica, coada soricelului,Peucedanum ostruthium, lamaita,frunze de coacaze rosii, frunze de mesteacan, ovaz verde, frunze de papadie,hrisca,flori de trandafiri,isop,galbenele, Atriplex rosea, traista ciobanului, paralute.

Ceai de post
    Ceaiul este o combinatie armonioasa de plante care usureaza postul.
    Ingrediente: Roinita, urzica, frunze de alun, frunze de zmeura, flori de albastrele.

Ceai negru - Rose Congou
    Ceai negru Bio - Rose Congou este un ceai aromatizat chinez traditional. Ceaiul are un miros si gust usor dar intensiv de trandafiri. Pentru iubitorii trandafirilor.
    Ingrediente: ceai negru, petale de trandafiri, aroma naturala.

Ceai verde Fructe savuroase
    Ceaiul verde Fructe savuroase este un ceai verde aromatizat cu un gust moale, dulceag de fructe. Ceaiul are un gust placut de mango si un miros proaspat.
    Ingrediente: ceai verde ecologic si aroma naturala.

05.03.2014, 20:22:22
  • soso07
    soso07

Si ceva in ton :

http://www.youtube.com/watch?v=R8p3AtfWl1U

05.03.2014, 20:47:54
  • soso07
    soso07

Aseara George spunea ca am ramas doi. In seara asta am ramas doar eu cu ... radioul :)
    Teatru radiofonic :
    http://teatrale.nobody.ro/2010/06/21/mihail-sebastian-steaua-fara-nume/

05.03.2014, 23:34:25
  • soso07
    soso07

Noapte buna !

05.03.2014, 23:34:38
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Noapte buna!

http://youtu.be/C_sXptJyulQ

05.03.2014, 23:43:20
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna dimineata!!!!

06.03.2014, 08:06:48
  • soso07
    soso07

Buna dimineata :) O noua zi cu ploaie :)) Mai sunt cateva si scapam, poate vedem si mandrul Soare.

Un cantecel :
    http://www.youtube.com/watch?v=wx1dngVwGww

George, frumos videoclip !

06.03.2014, 08:17:58
  • nicolebijou
    nicolebijou

Viata ca un future albastru

A fost odata un barbat caruia i-a murit sotia, astfel incat el locuia impreuna cu cele doua fete ale sale, care erau din fire foarte curioase si inteligente. Fetele ii puneau mereu multe intrebari… la unele stia sa le raspunda, la altele nu…

Tatal lor isi dorea sa le ofere cea mai buna educatie, de aceea intr-o zi si-a trimis fetele sa petreaca o perioada de timp in casa unui intelept. Acesta stia intotdeauna sa le raspunda la intebarile pe care ele le puneau.

La un moment dat una dintre ele a a adus un fluture albastru pe care planuia sa il foloseasca pentru a insela inteleptul.

-Ce vei face? o intreba sora ei.

-O sa ascund fluturele in mainile mele si o sa intreb inteleptul daca e viu sau mort. Daca va zice ca e mort, imi voi deschide mainile si il voi lasa sa zboare. Daca va zice ca e viu, il voi strange si il voi strivi. Si astfel orice raspuns va avea, se va insela!

Cele doua fete au mers intr-o clipa la intelept si l-au gasit meditand.

-Am aici un fluture albastru. Spune-mi, inteleptule, e viu sau mort?

Foarte calm, inteleptul surase si ii zise:

-Depinde de tine… fiindca e in mainile tale!

Asa este si viata noastra, prezentul si viitorul nostru. Nu trebuie sa invinovatim pe nimeni cand ceva nu merge: noi suntem responsabili pentru ceea ce dobandim sau nu. Viata noastra e in mainile noastre, ca si fluturele albastru. De noi depinde sa alegem ce vom face cu ea.

06.03.2014, 08:21:38
  • soso07
    soso07

Cam asa este, Nicolebijou ...

Gandul

Esti liber, constructiv, creator?
    Ingrijeste-te ca fiecare gand de-al tau sa fie liber, creativ si iubitor si te vei descoperi spunand si facand lucruri constructive si actionand in maniera coerenta si afectuoasa. In realitate, intregul tau mod de gandire va fi pozitiv iar viata ta va fi plina de iubire, bucurie, fericire, sanatate, succes si armonie.

Atunci cand ai ganduri negative si distructive, acestea zdruncina fundatia intregii tale fiinte. Privirea ti se intuneca, te simti deprimat si chiar te-nbolnavesti fizic. Incearca sa intelegi ca din cauza modului tau eronat de gandire atragi asupra ta aceasta situatie.

Poti chiar sa te gandesti ca esti inconjurat de nenumarate dificultati si ca tot ce este in jurul tau este vinovat de starea ta sufleteasca negativa, dar este oare adevarat?

Poate gandurile tale nu iti apartin? Schimba-le si se va schimba tot restul!

Esti oare liber sa-ti ridici constiinta si sa ai ganduri binevoitoare, creative, constructive care iti creaza starea de bine?

Alegerea este mereu in mainile (puterile) tale.

Remus Tanase

06.03.2014, 08:41:32
  • soso07
    soso07

Ceva in ton cu vremea de afara ...

http://www.youtube.com/watch?v=1eNFkzXEHUE

06.03.2014, 08:56:52
  • soso07
    soso07

De reflectat :

"Azi, adeseori femeia, ca şi lumea, e o şcoală." - Mihai Eminescu

Ce le mai place barbatilor sa invete ... :)))

06.03.2014, 11:23:01
  • soso07
    soso07

O poezie EXTRAORDINARA ...

Michelangelo Buonarroti
    (6 martie 1475 – 18 februarie 1564)

Când se iubesc doi oameni în tăcere,
    încât destinul ce-ntre ei se-mparte
    rănind pe unul, altul e pe moarte,
    si-n două inimi caste stă o vrere,

şi când, eternizat, un suflet cere
    din două trupuri zbor spre cer, departe,
    când c-o săgeată două piepturi sparte
    aprinde-Amor cu tainică putere

şi când ei speră cu înfrigurare
    într-un sfârșit comun și, peste-aceste,
    iubindu-se, nu se iubesc pe sine

şi când iubirea lor e mult mai mare
    decât o mie de iubiri, cum este
    în stare supărarea să-i dezbine?

06.03.2014, 11:49:19
  • Chrys
    Chrys

Desi de obicei urmaresc "din public" link-urile si povestioarele din topicul asta, azi nu ma pot abtine: soso, esti o comoara! Am cautat mult timp piesa respectiva dupa ce am prins un mic fragment la Cultural, la radio, si a iesit la supafata cand aproape renuntasem la speranta ca o s-o mai gasesc separat de emisiunea de la radio. Multumesc!

06.03.2014, 12:10:16
  • soso07
    soso07

Chrys, mi-ai umplut sufletul de bucurie cu ce ai scris acum !!!
    Si eu iti multumesc !

06.03.2014, 12:22:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Soso, azi am primit un mesaj din partea lui GabyS care mi-a adus multa bucurie in suflet... Parte din aceasta bucurie ti se datoreaza si tie !
    Multumesc pentru tot ce ai facut pentru topicul "La o Cafea" (si nu numai...)

06.03.2014, 12:39:45
  • soso07
    soso07

Voi m-ati lasat fara grai ...

06.03.2014, 12:57:53
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

"Sant vagabondul vietii mele
    Ca intr-un film cu Rajkapur
    Maturator de praf de stele
    Si cusrgiu fara cusur.
    Iar cand adorm spre dimineata,
    Imi reprosez de l-anceput:
    Ca n-am luat totul de la viata
    Si nu i-am dat cat as fi vrut"

In memoriam:

www.youtube.com/watch?v=A4Mod8Yx0iA

06.03.2014, 13:35:40
  • soso07
    soso07

Marele nostru Gheorghe Dinica ...

06.03.2014, 13:37:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si viata nostra care se scurge fara sa ne-ntrebe nimic.

06.03.2014, 13:40:32