Forum: Orice altceva Five o'clock - 2

• soso07
    soso07

Eu fără tine - Adrian Păunescu

"Si brusc am inteles ca fara tine
    Nici eu in toate mintile nu sunt,
    Sa fug si sa ma-ntorc aici imi vine,
    Sa nu-mi mai aflu locul pe pamant.

Atat de grabnic mi-ai intrat in sange,
    Atat de mult traiesti in sinea mea,
    Incat si zgariindu-ma as plange,
    Temandu-ma ca-n stropi te pierd cumva.

Nu este primavara nicaierea,
    Cu muguri morti paltonul ti-l inchei.
    Cu fierea primaverii caut mierea,
    Iar tu existi, iubito-n locul ei.

Si brusc am inteles ca fara tine,
    Eu insumi mor si nu pot invia,
    Desi am fost nascut, cum stii prea bine,
    Ca sa te apar si-mpotriva ta!"

25.03.2014, 10:34:19
  • soso07
    soso07

http://www.youtube.com/watch?v=5Nwdlhx7KvM

25.03.2014, 10:34:24
  • soso07
    soso07

Astazi, ziua cucului! Ziua in care firul de iarba se dezleaga si incepe sa creasca, este ziua in care pamantul si mustele se dezamortesc, este ziua intoarcerii pasarilor calatoare. Ziua bucuriei!!!

25.03.2014, 15:00:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

www.youtube.com/watch?v=-kcOpyM9cBg

sau:

www.youtube.com/watch?v=xBlQZyTF_LY

25.03.2014, 15:25:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Felicitari ca ati inaugurat "PRIMAVARA" .

25.03.2014, 15:29:19
  • carmenn
    carmenn

da....nu mi-a venit sa cred cand am intrat....si repede sa le postez...acum sa ma ocup de celelalte doua lucrari de la fiecare sectiune...:) printre treburile mele de primavara...

25.03.2014, 15:46:14
  • soso07
    soso07

Ce-ati zice de un HOROSCOP SAMANIC ?

GASCA
    de la 21 decembrie la 20 ianuarie

Persoanele guvernate de gasca sunt foarte serioase, mai ales cand sunt aduse in discutie probleme legate de etica si morala. Sunt idealisti si aventurosi, pentru ca le place sa exploreze noul, se cred geniali, neintelesi fiind in permanenta atrasi de necunoscut. Sunt perfectionisti, harnici si entuziasti. Iau in serios orice angajament in care ar putea fi implicati… fie ca e vorba de familie sau de serviciu. Esential pentru gaste este ca sunt ambitioase si mai ales foart incapatanate in dorinta de a atinge anumite obiective. Chiar daca el cauta noul, nativul din gasca este statornic, constant si concentrat, si nici un obiectiv nu este greu de atins pentru el. Uneori gastele sunt persoane foarte rigide. In dragoste, sunt persoane discrete, inchise, neintelese si pot fi, in multe cazuri, egoiste. Nativul din gasca trebuie sa invete sa aiba buna dispozitie deoarece are predispozitie in a strica cheful celor din jurul sau prin felul sau de a fi.

VIDRA
    de la 21 ianuarie la 20 februarie

Persoane influentate de Vidra sunt creative, vesele si au logica in ceea ce fac. Ele sunt idealiste si de multe ori lupta pentru scopurile lor, mai ales atunci cand, sunt implicate persoane slabe si neajutorate. Regula de baza la Vidra este sa caute adevarul in tot ceea ce fac. Persoanele din Vidra au dezvoltat o obsesie din a gasi adevarul. Nu pot trai fara prieteni, care sunt, de obicei, parte din planurile sale. Sunt intuitive, au de multe ori privilegiul unei inteligente peste medie si un grad ridicat de creativitate. Sunt oameni moderni si liberali, care pune mare pret pe libertate. Vidra poate fi foarte excentrica si umanitara. Vidra este rebela si uraste sa traiasca dupa reguli si regulamente, dar de obicei cultiva prietenii profunde, in detrimentul pasiunilor trecatoare.

LUPUL
    De la 21 februarie la 20 martie

Lupii sunt mai presus de toate, LIBERI. Au initiativa, sunt persoane de incredere, generoase si cultiva dragostea pentru cei care ii iubesc. Dragostea este mai presus de orice altceva in viata lor si nu se relaxeaza pana cand nu isi ating scopurile lor. Caracteristicile sale majore sunt compasiune si sensibilitatea. Sunt persoane intuitive si creative, dar foarte agresive atunci cand este necesar. Nu refuza sa ofere ajutor pentru oricine are nevoie. Este timid si lipsa de sensibilitate ii jigneste determinand chiar o oare care agresivitate. Lupul este sincer, de incredere si inchis, de obicei, iubeste neconditionat.

25.03.2014, 20:35:34
  • soso07
    soso07

SOIMUL ROSU
    de la 21 martie la 20 aprilie

Cu o foarte mare intuitie, Soimul rosu este adaptabil si deschis oricarei situatii. Este un lider nascut, este destinat sa fie vocea care comanda, dar pacatul sau este ca uneori este foarte impulsiv. Soimul este preocupat de grupul din care face parte dar mai ales de soarta sa. Soimii sunt oameni cu multa initiativa, dar trebuie sa fie foarte atenti cu actiunile pripite si impulsive. Sunt plini de viata, extrovertit si entuziasmati. Cele mai mari dificultati sunt perseverenta. Din pacate soimii nu reusesc sa pastreze ritmul si directia pentru o lunga perioada de timp. Ei sunt aventurosi si iubitori, si sunt predestinati intr-o misiune pe viata de a-i ghida pe ceilalti. In dragoste, sunt pasionali si li se aprinde focul inimii cu mult usurinta.

CASTOR
    de la 21 aprilie la 20 mai

Castorii sunt persoane practice, stabile si foarte, foarte perseverente. CASTORUL este iubitor de natura iar oamenii care sunt guvernati de semnul castorului au inclinatii antreprenoriale, spirit hotarat si foarte posesiv. Castorul stie doua lucruri: vede lumea materiala mai bine decat oricine si cauta un loc care sa-i confere siguranta – astfel incat sa nu renunte la niciun obiectiv oricat de mic ar fi. Uneori este inflexibil, trebuie sa invete si sa accepte anumite limite. Ca muncitori sunt perseverenti, reusesc chiar sa influenteze si alte persoane din jurul lor sa realizeze ceea ce isi doresc. Cauta neincetat pacea si armonia si au un sentiment foarte puternic estetic. In dragoste este posesiv, dar, de asemenea, foarte grijuliu si dedicat. In viata Castorul ar trebui sa fie mai preocupat de dezvoltarea sa spirituala.

CERBUL
    de la 21 mai la 20 iunie

Persoanele guvernate de cerb sunt puternice, mandre si de multe ori agresive. Elegante si pline de abilitate in orice ar face, cerbii isi gasesc securitatea emotionala in lumea materiala. Nu ca ar fi prea intelectuali si inteligenti, dar sunt de multe ori inconsistenti, agitati si le place sa se labarteze. Le place natura si le place sa vorbeasca. Nimic nu trece neobservat de catre cerb. El este intotdeauna la curent cu tot ce se intampla in jurul sau … dar si al tau. In dragoste, sunt persoane schimbatoare si nestatornice. De obicei este entuziasmat dar la fel de repede isi pierde interesul. Ii plac lucrurile noi dar cu la fel de mult usurinta se descotorosesc de tot ceea ce nu le mai serveste. Cerbii iubesc provocarile si nu se tem de schimbare.

25.03.2014, 20:36:42
  • soso07
    soso07

CIOCANITOAREA
    de la 21 iunie la 20 iulie

Oamenii aflati sub influenta Ciocanitorii sunt emotivi, sensibili si foarte iubitori. Este prea atasat de oameni, de animale si de natura, in general, cea mai mare provocare este de a invata cum sa foloseasca puterea si capacitatea emotionala in lumea materiala in care traim. Ciocanitoarea este foarte atasata de familia ei si se sacrifica cu usurinta pentru persoanele pe care le iubeste. In dragoste are un puternic sentiment matern si romantic, uneori, pierde simtul realitatii. Creativa, artistica, sensibila si protectoare Ciocanitoarea este intotdeauna foarte prietenoasa si respectuoasa.

SOMONUL
    de la 21 iulie la 20 august

Persoanele guvernate de somon sunt generoase, sensibile si poseda un sentiment de caldura si de intimitate care te face sa te simti ca acasa. Creativ si capricios, cel mai mare scopul al somonului este de a trai in armonie cu mediul in care traieste. Somonul este stralucitor si este nascut sa aiba succes, dar uraste sa treaca neobservat. Este entuziast, increzator, puternic si ii place sa joace rolul de lider. Energic si, uneori agresiv, nu face compromisuri dar este de asemenea, generos, iubitor si foarte sensibil. Ii place sa fie in centrul atentiei, asa ca ar putea sa devina arogant si laudaros. Somonul trebuie sa invete sa-si gaseasca stabilitatea… iar in dragoste sa fie mai putin pasional si posesiv, deoarece isi sufoca partenerul.

URSUL BRUN
    de la 21 august la 20 septembrie

Persoanele nascute in semnul ursului brun sunt foarte independente si practice. Nu este foarte implicat emotional si cultiva relatii cat mai simple cu rezultate concrete. Greu de tinut in frau ursul brun este statornic in relatie dar va cauta toata viata perfectiunea. Din acest motiv este foarte critic iar acesta este cel mai mare defect, si totusi este si cea mai buna calitate, deoarece stie sa-si faca autocritica ceea ce poate fi constructiv… sau distructiv. Ursii bruni sunt muncitori de la natura, exigenti, dar, de asemenea, sunt foarte loiali. Mai mult decat atat ursii reusesc sa obtina tot ce isi doresc pe planul material. Nu-i place schimbarea, preferand rutina de de zi cu zi. Adora sa se ocupe de problemele din viata de zi cu zi si o face cu mult succes. In dragoste sunt foarte exigenti si de multe ori isi reprima sentimentele.

25.03.2014, 20:41:05
  • soso07
    soso07

CORBUL
    de la 21 septembrie la 20 octombrie

Persoanele guvernate de corb sunt inteligente, rapide si foarte cumpatate. Mistic prin natura, corbul iubeste pacea si linistea, cautand mereu acea stare de spirit in armonie cu natura. Idealist si fermecator, corbul uraste indoiala si incertitudinea, pentru ca asta creaza o stare de nesiguranta. Corbul stie sa aprecieze valorile prieteniei si uraste singuratatea, trebuie sa fie mereu inconjurat de oameni. Corbul este influentat de natura, oamenii din corb obisnuiesc sa petreaca mult timp in natura. Au toane cand nu poti sa glumesti cu ei, ceea ce le afecteaza imaginea. In rest, corbii sunt diplomatici, corecti si idealisti. Rolul corbului pe lume este de a armoniza. In dragoste sunt puternici si sensibili, dar foarte influentabili de oamenii din jurul lor.

SARPE
    De la 21 octombrie la 20 noiembrie

Serpii sunt misteriosi si sensibili, predispusi la schimbari emotionale profunde si transformari inimaginabile. Sarpele este disciplinat, obsesiv chiar, posesiv, si poseda o mare vointa de a controla partea lui intunecata desi este foarte dificil. Sarpele este plin de secrete, senzual si rezervat, si este foarte rece in cele mai dificile situatii. Sarpele este adaptabil, creativ si determinat, avand o sensibilitate peste medie ceea ce-l face foarte linistit, se poate trece fara ca cineva sa-l observe. El este rabdator si inteligent, si intotdeauna asteptarea este cea mai buna arma a sa. In dragoste este rezervat, si este mai mult interesat sexual desi nu este chiar total indiferent fata de partener.

BUFNITA
    de la 21 noiembrie la 20 decembrie

Bufnitele sunt extrem de atente si de tacute. Se exprima bine – articulat si discret, inteligent si prefera o conversatie buna decat un film prost. Cine are ochii de bufnita vede in detaliu si, prin urmare, oamenii sub semnul bufnitei sunt perfectionisti si solicitanti pentru cei din jur. Libertatea este cel mai mare atribut al bufnitei, mai ales de expresie. Sunt buni oameni de stiinta fiind interesati de cunoastere. Bufnita este curajoasa si poarta in ea darul versatilitatii. Naturala sincera si simpatica, de multe ori sufera de o lipsa de tact si de onestitate excesiva. In dragoste, pretuieste libertatea, dragostea de aventura si este atrasa de oamenii diferiti cu stil mai exotic.

25.03.2014, 20:42:08
  • carmenn
    carmenn

ursul brun...:))

25.03.2014, 20:52:55
  • soso07
    soso07

Vorba lui fi-miu ... ursul bun :)

25.03.2014, 20:56:04
  • carmenn
    carmenn

daaaaaaaaa...ma uit la paprika...m-au tampit astia cu pizzele lor si cu ce mai fac pe aici...

25.03.2014, 21:18:56
  • soso07
    soso07

Eu ma uit pe forum la "zumzetul" creat de toate concursurile ... parca am fi in poezia lui Toparceanu :)

Tudor Gheorghe- Rapsodii De Primavara
    https://www.youtube.com/watch?v=bEjXTvssyYE

25.03.2014, 22:03:24
  • soso07
    soso07

Noapte buna :)

http://www.youtube.com/watch?v=-Usy6iIbwjg

25.03.2014, 22:15:52
  • soso07
    soso07

Buna dimineata :)

De pe-o „bună dimineaţă”
    Cu tulpină de cârcel,
    A sărit un gândăcel
    Cu mustăţile de aţă.

Alţi gândaci, mărunţi şi roşii,
    Care-şi poartă fiecare
    Ochelarii pe spinare,
    Dorm la soare, somnoroşii!

Iar pe-un fir de păpădie,
    Ce se-nalţă, drept, din iarbă,
    Suie-un cărăbuş cu barbă,
    În hăinuţă aurie.

Suie, mândru şi grăbit,
    Să vestească-n lumea mare:
    - Preacinstită adunare,
    Primăvara a sosit!

Otilia Cazimir

26.03.2014, 07:49:50
  • soso07
    soso07

Un test ... de Primavara :

http://www.garbo.ro/quiz/16086/Testul-Soarelui-Ce-culoare-a-Primaverii-esti.html

26.03.2014, 08:13:59
  • soso07
    soso07

Tamplarul si casa

Un batrân tâmplar se afla în pragul pensionarii.
    Era înca în putere de aceea patronul sau îl mai dorea la lucru în echipa sa.

...... Cu toate acestea batrânul era hotarât sa se retraga,
    pentru a duce o viata mai linistita alaturi de familie.
    Renunta la un salariu bunicel dar prefera linistea.

Cu parere de rau pentru pierderea unui mester asa de priceput, patronul îi ceru sa mai construiasca doar o singura casa.

Batrânul accepta, însa nu mai punea suflet în ceea ce facea. Chema ajutoare nepricepute si folosea scânduri nepotrivite. Si lui îi era rusine de cum arata ultima lucrare.

Când în cele din urma o ispravi, patronul veni sa o vada.

Îi darui tâmplarului cheia de la intrare, zicându-i:
    - Aceasta este casa ta, darul meu pentru tine!
    Tâmplarul ramase uimit. Ce mare rusine!
    Daca ar fi stiut ca îsi zideste propria casa, atunci ar fi facut-o cu totul altfel.

Asa e si cu noi.
    Ne construim vietile, punând în ele adeseori nu tot ceea ce e mai bun. Apoi, cu uimire, realizam ca trebuie sa traim în casa care tocmai ne-am construit-o. Daca am putea-o reface, am face-o mult diferita.
    Însa nu ne putem întoarce înapoi.

Ia aminte! Tu esti tâmplarul. În fiecare zi bati un cui, asezi o scândura sau ridici un perete. Viata e întocmai cum ti-o cladesti.

Alegerea pe care o faci azi zideste casa în care vei locui mâine.

Deci nu uita: construiesti ceea ce esti !

26.03.2014, 15:02:08
  • soso07
    soso07

Foarte tare !!! :))

"Fluturasii din stomacul femeilor cam in 3-4 ani se transforma in omizi si daca nu se face o deparazitatre la timp si corecta, omizile vor distruge tot copacul si fructele iubirii acesteai. Vinovat de toate acesta va fi chiar obiectul iubirii ei - barbatul. Chiar este vinovat ca nu a inlaturat iluziile la timp."
    Anatol Basarab

26.03.2014, 17:02:00
  • soso07
    soso07

Noapte buna !

26.03.2014, 22:25:35
  • soso07
    soso07

O zi cu Soare si energie creatoare !!!

27.03.2014, 08:21:52
  • soso07
    soso07

Primăvară
    Lucian Blaga

A cunoaşte. A iubi
    Înc-o dată, iar şi iară
    a cunoaşte-nseamnă iarnă
    a iubi e primăvară.

A iubi - aceasta vine
    tare de departe-n mine.
    A iubi - aceasta vine
    tare de departe-n tine.

A cunoaşte. A iubi.
    Care-i drumul? Ce te-ndeamnă?
    A cunoaşte - ce înseamnă?
    A iubi - de ce ţi-e teamă?
    printre flori şi-n mare iarbă?

Printre flori şi-n mare iarbă,
    patimă fără păcate
    ne răstoarnă-n infinit,
    cu rumoare şi ardoare
    de albine re-ncarnate.

Înc-odată, iar şi iară,
    a iubi e primavară.

27.03.2014, 16:07:08
  • carmenn
    carmenn

frumi versuri...fetele care au castigat de la mine o brosa...la concursuri...sa ma scuze pentru intarziere...am o perioada cu munca multa pe afara si doar seara mai intru prin casa...o sa imi fac timp sa fac cele 4 brose...inca o data sa nu va suparati daca pana acum nu le-am facut...sa ma linistesc putin si sa-mi luminez florile din gradinita ca se iau la tranta cu ierburile zapacite...:)

27.03.2014, 19:23:18
  • soso07
    soso07

Da, Carmen, dar cine are gradina frumoasa ? Cu flori :)

Noapte buna va doresc !

27.03.2014, 23:26:44
  • carmenn
    carmenn

neatza! asa este...abia astept lalelele si restul...acum doar anemonele si cateva narcise le am inflorite...si zambilele

28.03.2014, 07:53:57
  • soso07
    soso07

Buna dimineata si un weekend placut sa aveti :)

28.03.2014, 08:24:47
  • soso07
    soso07

Pana ne mai auzim, va aduc o poveste :

Rubinul fermecat - 1001 de nopti fermecate
    https://www.youtube.com/watch?v=EFkuYeSWfsk

28.03.2014, 08:55:22
  • soso07
    soso07

Primăvara: Furnica sapă, face straturi, pune seminţe. Greierele se plimbă pe stradă.
    - Ce faci greieraş?
    - Merg la un tenis cu băieţii.
    - Măi, măi! Să nu vii la iarnă să-mi ceri mâncare, că nu stiu ce-ţi fac!
    Vara: Furnica seceră, coseşte, adună. Greierele trece pe stradă cu chitară în mână....
    - Ce faci greieraş?
    - Merg să cânt cu băieţii în parc.
    - Nu uita, de la mine să nu ceri mâncare la iarnă!
    Toamna: Furnica pune provizii la cămară pentru iarnă. Greierele trece pe stradă tot cu chitara în mână.
    - Ce faci greieraş?
    - Merg să cânt cu băieţii în bar.
    - La muncă nu te gândeşti să vii până la iarnă?
    - Am cântare la bar, nu înţelegi?
    - Fie cum zici tu dar la mine să nu vii după mâncare la iarnă.
    Iarna: Furnica înfofolită într-un şal cu un ceai fierbinte în mână se uită pe fereastră. Greierele urca într-o limuzină.
    - Ce faci greieraş?
    - Merg la Paris, am concert, am avut succes cu chitara la bar.
    - Baftă, greieraşule! Auzi... și dacă-l vezi pe unu' Topârceanu prin Paris, transmite-i că-mi bag picioarele în fabula lui!

28.03.2014, 13:06:00
  • carmenn
    carmenn

seamana cu mine...furnica asta...:)))

28.03.2014, 19:22:20
  • carmenn
    carmenn

seamana cu mine...furnica asta...:)))

28.03.2014, 19:22:21
  • carmenn
    carmenn

Legenda crestina a narcisei

Inflorind in apropierea sarbatorilor de Paste, narcisa este considerata si un simbol al Invierii. Narcisa este conexata cu Postul Pastelui si cele 40 de zile de pregatire sufleteasca si trupeasca pentru intampinarea Pastelui. In Anglia, exista o legenda conform careia narcisa galbena a rasarit pentru intaia oara in noaptea Cinei celei de Taina, in gradina Ghetsimani, pentru a-i aduce alinare lui Isus in orele sale de indurerare. Gradina Ghetsimani a fost locul de rugaciune si liniste cel mai iubit de Domnul nostru Iisus Hristos din tot Ierusalimul. Dupa Cina cea de Taina, Hristos si ucenicii Sai, s-au retras in aceasta gradina spre a face rugaciune. Acesta este locul in care Mantuitorul s-a rugat cu lacrimi de sange, parasit de ucenicii care adormisera, si tot acesta este locul in care ucenicul Iuda isi va vinde Invatatorul cu acel sarut mincinos.
    In acord cu o alta legenda britanica, atunci cand un inger protector observa o fapta buna (o rugaciune, un act de bunatate sau de sacrificiu), el culege o stea de pe cer si o trimite pe pamant, unde infloreste sub forma unei narcise.

29.03.2014, 18:55:10
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

Frumoasa legenda narcisei. Mai ales ca mai sunt doar doua saptamâni pana la Săptămana Mare, si vom retrai, ca in fiecare an toate Suferințele prin care a trecut Iisus.

29.03.2014, 21:13:36
  • soso07
    soso07

Buna seara, dragele mele :)

29.03.2014, 21:20:49
  • soso07
    soso07

Noapte buna !

29.03.2014, 23:52:41
  • soso07
    soso07

Sa aveti o saptamana asa cum v-o doriti !!! Mai avem putin si pasim in a doua luna de PRIMAVARA :)

Un horoscop pentru luna Aprilie :
    http://horoscop.kudika.ro/articole/33004/horoscopul-lunii-aprilie.html

31.03.2014, 08:35:31
  • soso07
    soso07

31 Martie - Nichita Stanescu

“Eu cred că un om este ceea ce-și aduce aminte despre sine însuși. Bunăoară, eu mă consider pe mine ceea ce îmi aduc aminte că sunt. De asta, uneori, oamenii sunt, în aparență, schimbători, sau în mod diferit, fiindcă de fiecare dată îți aduci aminte alte lucruri despre tine însuți.”

“Poezia justifică dorința omului de a fi în viață.”

“Vai autorului care nu seamănă cu scrisul său – și vai poetului care nu seamănă cu versul său.”

“S-a confundat talentul cu munca, înțeleasă în sensul transportării pe umeri, de saci încărcați cu vorbe și cuvinte… Talentul nu este muncă, ci revelație, el nu rezidă în timpul investit monoton, ci din durerea monotonă izbucnită în strigăt.”

“Fără Miorița noi n-am fi fost niciodată poeți. Ne-ar fi lipsit această dimensiune fundamentală. Miorița este școala tristeții naționale. Matricea. Matca. Regina.”

“Creșterea limbii române este una dintre misiunile cele mai importante pe care le are poetul, pentru că limba este materialul cel mai de seamă pe care îl are poezia.”

“Poezia este singura dimensiune care dă naturalețe omului: poezie existând în orice om, poezia este aceea care îi justifică dorința de a trăi. De aceea arta poeziei uneori se numește frumoasă: pentru că justifică dorința omului de a fi în viață.”

“Întrebarea fundamentală a filosofiei nu este aceea dacă viața merită să fie trăită. Filosofia nu este făcută pentru morți. Ea nu are nici un fel de întrebare fundamentală. Soclul ei este un răcnet de spaimă în fața morții.”

“Uitați-vă numai la Sărutul lui Brâncuși să vedeți că îmbrățișarea este însăși poezia.”

“Dacă nu știi să recunoști iarba după verde și apa după sete, atunci nu-i va fi nimănui dor de tine.”

31.03.2014, 14:06:31
  • soso07
    soso07

Litera P. :-))

- Cum te numeşti, Domnule ?
    -Petru Popescu, poreclit Parpanghel ...
    -Şi ce lucrezi ? ...
    -Prepar peşte prăjit pentru pescari;
    -Bine; şi ce anume faci ?
    -Pun peştele pe plăci, pisez piper, presar piper peste peşti, potrivesc plăcile pe plită; pentru peştele prăjit pregătesc piure; pun peştele pe platouri; pentru placul pescarilor pun pahare pentru palincă.
    -Dar de ce vorbeşti numai cu "P"?
    -Poftim ?
    -De ce vorbeşti numai cu "P"?
    -Pot pronunta pe P perfect perceptibil.
    -Ei, asta e acum ! Pun rămăşag că la întrebările mele vei greşi.
    -Primesc provocarea.
    -Pe cât ?
    -Pun pariu pe patru poli !
    -S-a făcut; spune-mi ce-ţi place să mânânci ?
    -Pastramă, papricaş, pârjoale, pui pane, porumbei, piftie piperată, peşte plachie, prefer păstrăvi, potârnichi, papanaş, paparăi .
    -Şi ce îţi place să bei ?
    -Palincă, pinot, pelin, porto;
    -Şi la desert ?
    -Plăcinte, prăjituri, pişcoturi, pepene, prune, pere, portocale, piersici, papanaşi;
    -Dar îngheţată obişnueşti ?
    -Puţin; profiterol, parfait;
    - Spune-mi cum iţi petreci timpul liber ?
    -Primăvara prefer plimbări prin parcuri, pe poteci, prin pădure, prin poiană;
    -Dar vara ?
    -Plajă, pescuiesc.
    -Şi iarna ?
    -Prefer patinajul.
    -Te pomeneşti că poţi să-mi spui şi o poezie numai cu litera "P"?
    -Pot.
    -Asta nu o mai cred. Spune-o!

Poezia poetului Petru Popescu, poreclit Parpanghel:
    "Prin păduri, peste poiene,
    Prin pustiuri, peste pietre
    Păsări, pâlcuri pribegesc
    Părăsindu-şi puii proprii
    Pe pământul părintesc
    Prima pasăre, pilotul,
    Plescăind puternic pliscul,
    Plutea privind pământul
    Pajiştea, pădurea, piscul."

-Bine, bine ! Dar nevestei, când ai plecat de acasă, ce i-ai spus ?
    -Paraschivo, plec pripit; pentru prânz presară puţin pătrunjel proaspăt peste peştele prăjit; pa păpuşă!
    -Văd că am pierdut .
    -Pardon, pentru pariul pierdut plăteşti patru poli !!!
    -Plătesc.
    -Pune paralele pe portofel.
    -Incă o întrebare.
    -Poftim !...
    -Ce adresă ai matale ?
    -Prelungirea Popa Petrescu, 4, parter, plecând prin Pângăraţi, peste pod.

31.03.2014, 18:22:40
  • soso07
    soso07

Mă culcasem lângă glasul tău.
    Era tare bine acolo și sânii tăi calzi îmi păstrau
    tâmplele.

Nici nu-mi mai amintesc ce cântai.
    Poate ceva despre crengile și apele care ți-au cutreierat
    nopțile.
    Sau poate copilăria ta care a murit
    undeva, sub cuvinte.
    Nici nu-mi mai amintesc ce cântai.

Mă jucam cu palmile în zulufii tăi.
    Erau tare îndărătnici
    și tu nu mă mai băgai de seamă.

Nici nu-mi mai amintesc de ce plângeai.
    Poate doar așa, de tristețea amurgurilor.
    Ori poate de drag
    și de blândețe.
    Nu-mi mai amintesc de ce plângeai.

Mă culcasem lângă glasul tău și te iubeam.

Nichita Stănescu,
    Cântec de dor

31.03.2014, 20:07:26
  • soso07
    soso07

Noapte buna :)

Peste cateva minute intram in a doua luna de primavara - aprilie.

Într-o ramură-nflorită
    E-agăţat un cuib, în tei.
    Ramura e legănată,
    Legănându-şi cuibul ei.
    Vântul murmură prin floare,
    Adormind-o cu descântul.
    Pasărea surâde-n aripi,
    Cunoscând că-i numai vântul.

Mi-a zburat de mult din floarea
    Sufletului pasărea,
    Aripi ca-ntre fulgi cicoarea,
    Verde-n piept ca zarzărea.

O tot caut de atunci
    Prin pădure, prin copaci.

Pasăre cu aripi lungi,
    Unde eşti şi ce mai faci?

April
    de Tudor Arghezi

31.03.2014, 23:45:21
  • soso07
    soso07

Buna dimineata, o zi cu soare si o luna de primavara sa ne mearga a suflet !!!

01.04.2014, 09:12:51
  • soso07
    soso07

Vals si flori ... de APRILIE

https://www.youtube.com/watch?v=JKbvLZzj5RE

01.04.2014, 09:16:57
  • capacel
    capacel

dragul de Nichita ne-a cucerit pe toate, multumim Sorina!

01.04.2014, 09:58:59
  • soso07
    soso07

Cu drag ! Nichita este special ...

01.04.2014, 11:08:45
  • soso07
    soso07

Noapte buna va doresc !

https://www.youtube.com/watch?v=EL0PsHWwkS4

01.04.2014, 22:17:09
  • soso07
    soso07

Buna dimineata, breslasi, oriunde v-ati afla !

https://www.youtube.com/watch?v=0yWbDB6AUYI

02.04.2014, 08:54:14
  • soso07
    soso07

Primăvară
    Ionel Adrian Gugea

Din aburi de trecut se desfăşoară,
    Ca o fantasmă, lunecând prin aer,
    Făptura ta; s-a scurs pe-al vremii caier,
    Un an de-atunci, şi-i iaraşi primăvară.

Şi azi te văd precum odinioară
    În umbra dimineţii, diafană;
    Nu poate-a te reda săraca-mi pană
    A unui început de primăvară.

Simt, clipa-aceea-adânc mă înfioară
    Şi nu pot şterge vie-mi, plăsmuirea
    A unui chip ce mi-a-nrobit simţirea
    Ţinând în păru-i flori de primăvară.

Privirea-ţi, enigmatică fecioară,
    Cea născătoare de adânci eresuri,
    Având o mie şi-unu' de-nţelesuri,
    Purta în suflet veşnic, primăvară.

Pluteşti ca răsărind, a câta oară,
    Să-mprăşti voalul alb ce-ar vrea s-aştearnă,
    Uitarea-n timpul nins o-ntreagă iarnă,
    Spre-a-mi readuce-o altă primăvară.

O, amintirea ta nu vrea să moară,
    Învie iar şi iar ca-ntâia dată;
    De o alung cumva, apare iată,
    Mereu la fel, cu-o nouă primăvară.

02.04.2014, 19:53:11
  • soso07
    soso07

Noapte buna si un somn odihnitor !

02.04.2014, 22:19:56
  • soso07
    soso07

Buna dimineata, dragi breslasi :)

3 aprilie – Cheia - Remus Tanase

Felul in care incepi fiecare zi este foarte important: o poti incepe cu „dreptul” sau cu „stangul”.
    Poti incepe ziua prost dispus, nemultumit si in contratimp sau te poti astepta la ce e mai bun de la ziua care incepe.

Te poti trezi – in inima- cu un cantec de bucurie si recunostinta pentru noua zi, pentru fericirea de a fi pe lume, pentru simplul miracol de a trai si pentru faptul de a fi in acord si armonie cu ritmul vietii, cu sensul vietii si cu evenimentele vietii.

Cheia fericirii si a multumirii tale este inchisa in tine si ea depinde de ai in inima ta si de ceea ce pui in mintea ta.

Esti responsabil de ceea ce-ti aduce ziua de azi iar faptul ca o stii iti confera accesul la un potential mai mare decat sufletelor care nu sunt constiente.
    Asa cum astepti si asa cum incepi ziua asa o vei aduce la tine.
    Nu poti invinui pe nimeni pentru starea sufleteasca. Totul,in aceasta lume, depinde de tine, se intampla prin acordul tau.

Deci, nu uita, in fiecare dimineata sa deschizi usa noii zile cu cheia potrivita pentru Binele tau.

03.04.2014, 09:00:00
  • soso07
    soso07

Voi lipsi pana duminica seara. Pana ne vom reintalni va las sa valsati pe acorduri de PRIMAVARA :)
    https://www.youtube.com/watch?v=dTAx9tJQcaY

Si sa visati in culoarea ALBASTRA :
    https://www.youtube.com/watch?v=RJeydFSmQlI

03.04.2014, 18:44:08
  • soso07
    soso07

Noapte buna si un weekend placut !

03.04.2014, 23:17:11