Forum: Orice altceva Five o'clock
soso07Va propun o pauza la un ceai, sa uitam pentru cateva momente de monotonia si agitatia cotidiana, sa incercam sa ne bucuram impreuna de micile, dar importantele placeri ale vietii.
30.07.2013, 17:00:00
As dori sa readucem ceasca din cel mai fin portelan pe locul binemeritat, impreuna cu ceainicul si zaharnita, intr-un ambient cat mai relaxant.
Sa ne gandim ca, in trecut (poate chiar si in zilele noastre), destinele marilor familii, corporatii, afaceri, imperii erau "puse la cale" in cadrul unui salon de ceai.
Ritualul CEAIULUI, alaturi de cel al CAFELEI, il regasim in toate marile culturi ale lumii. El a devenit marca unui gen de aristrocatie care nu inseamna neaparat sange albastru, ci mai ales blazonul unei educatii alese si al unei formari in spiritul valorilor importante ale lumii.
Muzica este pregatita, totul este aranjat ! Sa lasam bunul gust sa fie la el acasa ;)
http://www.youtube.com/watch?v=77AS-7_Of2Q
soso07In primul rand as vrea sa va spun ca am mari emotii, poate parea usor ciudat...
30.07.2013, 17:01:57
George a inceput acum doi ani topicul “La o cafea” pe care l-a dezvoltat si l-a dus pe cele mai inalte culmi. Cum as putea eu continua asa ceva ? Ce-ar mai fi de spus ?
M-am framantat in fel si chip, pana mi-am zis : sunt intre prieteni ! Gata cu grijile inutile si la treaba :)
Pentru deschiderea Ceainariei am pregatit un ceai despre care multe persoane stiu deja pentru ca au primit la incheierea concursului “Primavara”. Nu ma gandeam atunci ca ceaiul “1001 de seri” va deveni “vedeta”, dar as dori ca numele lui sa ne inspire si sa ne dea puterea de a ne intalni aici cel putin
tot atat cat am facut-o “La o cafea” ! Eu consider ca acest topic este, de fapt, continuarea “Cafelutei” noastre dragi !!!
Sa va prezint compozitia acest ceai aromat in care mirodeniile Orientului completeaza parfumul fin al petalelor de TRANDAFIR - antic simbol al IUBIRII si FRUMUSETII :
Flori de hibiscus, scortisoara, radacina de cicoare, coji de lamaie, frunze de rooibos,
Petale de trandafiri, vanilie, rizomi de ghimbir, fructe de cardamon, cuisoare,
Ulei esential de mandarine, ulei esential de trandafiri.
Va las sa savurati aceste arome, alaturi de fursecuri cu miere de cimbrisor.
Intre timp voi pregati un scurt articol interesant - despre Rochii din CIOCOLATA !!!
KalimeraSa fie intr-un ceas bun!!! :)
30.07.2013, 17:05:04
bijouxdemonangeAm sa incep sa inchin un pahar de ceai cu gheata :D eu prin a spune La multi ani!!! topicului La o Cafea! La multi ani comunitatii formate cu aceasta ocazie!! Si Mii de multumiri pentru suport, sustinere, informatii, discutii si toata caldura si prietenia oferite din partea tuturor!!! Chiar daca se inchide "La o Cafea" acesta va ramane mereu aici!
30.07.2013, 17:08:08
Iar Soso, mult succes cu Ceainaria!! Sa fie intr-un ceas bun! Ai dreptate, esti intre prieteni si cand este prietenie si bucurie numai lucruri bune se pot intampla, de multe ori chiar adevarate minuni!
aigileCa să-mi tihnească de-o cafea
30.07.2013, 17:19:38
Mai ”pufăiam”, pe ici-colea,
Glumind, cu cin' se nimerea
La ceas târziu în ”CAFENEA”...
Azi, când blazonul s-a-nnoit,
Când ”Five'o Clock” ne e servit,
Să m-adaptez, ce m-am gândit?!... -
În ton cu LOCUL, am... răcit!...
soso07Multumesc, fetelor :) Sa ne fie cu noroc !!!
30.07.2013, 17:23:26
Ligia ... avem si afisul cu epigrame numai bun de pus in cui ;) Frumoasa surpriza ne-ai facut !!!
soso07Articolul "dulce" :
30.07.2013, 17:39:26
O parada de MODA a rochiilor din ciocolata
Salonul Ciocolatei este un eveniment care include în mod tradițional și o paradă de modă a rochiilor din ciocolată. Primul Salon al Ciocolatei a fost organizat în Paris, în 1994, de atunci evenimentul organizându-se în peste 20 de orașe din întreaga lume.
Cum temperatura de topire a ciocolatei este de 33 de grade Celsius, iar cea a corpului uman este de 37 de grade, designerii au trebui să adauge aditivi pentru a-și putea realiza creațiile.
http://www.youtube.com/watch?v=fnd9RTCC6Uw
Diana, o prezentare de moda ... te incumeti sau ti-e teama ca mananci rochita inainte ;)
GheorghitzaIn serile tarzii de iarna purtasem niste discutii "colaterale" Concursului "ANOTIMPURI" cu buna si draga noastra prietena Rona-bijoux. Va mai aduceti aminte de RONA? In acele discutii abordasem tema unei PRAVALII de tip Ceainarie, pe care ea ar fi vrut s-o deschida iar noi, breslasii insomniaci, promiteam ca vom fi prezenti la deschiderea acelei PRAVALII sa savuram cele mai alese ceaiuri, intr-un climat tainic, cu mobilier medieval si portelanuri fine.
30.07.2013, 17:58:30
Rona, n-a mai trecut oe aici dar, uite cum, dorinta de comunicare ne-a adus o alta Pravalie si anume, o CEAINARIRE in inima targului lui Caragiale. Hi, hi, hi, daca ne-am fi lua dupa "nea Mitica"- mioriticul traditionalist, acesta ne-ar ne-ar fi propius altceva : Pe Caldura asta Mare, hai birjar "La o Halba de bere"! ...
Importanta este ideea care de fapt a si prins contur, azi la... Five O'clock
O amica de-a mea ti-ar spune draga Soso, cam asa: "Fii barbata!"
Negresit "Ceainaria" se va umple cat de curand, numai sa i se dea de veste.
LA MULTI ANI " Five O'clock" si bine ai venit in inimile noastre.
GheorghitzaDiana sa faca prezentarea dar sa nu puna aditivi in ciocolata. S-o topeasca temperatura corpului!!!! Hi, hi, hi....
30.07.2013, 18:03:18
aigile:)(...dar eu CHIAR am răcit! Aș râde, dacă nu mi-ar fi așa de rău (pe căldura asta!)...
30.07.2013, 18:18:46
Gheorghitzaaigile,
30.07.2013, 18:23:32
Ăla nu-i om care nu răceste vara!
soso07George, cred ca Ronei i-ar fi priit discutiile la un ceai. Nu mai stiu ce s-a intamplat cu ea, mi-as dori sa fie bine ! A fost pentru mine un suport moral ... primavara trecuta ...
30.07.2013, 18:33:33
Acum, ca ati ajuns pe teritoriul lui Caragiale, va invit sa-mi faceti o "Vizita" ;)
http://www.youtube.com/watch?v=nbdNXbFHFBs
Si s-o gasi si de cateva beri !!! Dar gata ciocnite, ca n-avem vreme :))
Si, daca barbat nu pot fi, macar "barbata" tot voi incerca ! Iar daca Ceaineria se va umple, negresit imi voi lua si ajutoare. Eu zic sa va pregatiti din timp !!!
aigileChiar așa! Dar se pare că am rămas ”datoare” și cu una din iarnă, de m-o pocnit în halul ăsta! Știți reclama cu cactusul?... Parcă aș fi înghițit vreo 10!!!
30.07.2013, 18:34:10
soso07Ligia, in drum spre casa ma tot gandeam ... mai, dar daca fata chiar e racita, cum s-o tratez ? Cu un ceai de cimbrisor, dar si cu o lamaie stoarsa si bauta asa, pe nerasuflate ... Mai am si un saculet cu sare de la Salina Praid in care se mai gaseste si levantica ... face bine la caile respiratorii. Il incalzim putin, il punem pe piept si maine esti ca noua ;)
30.07.2013, 18:37:07
soso07Eu, la durerile in gat, mai am un leac ... un cartof feliat sau dat pe razatoare, stropit cu spirt si pus intr-un tifon sau batista, legat la gat si stat asa o vreme. Face minuni !
30.07.2013, 18:39:31
soso07George, as vrea sa-ti ofer un ceai "mai special" ... "Gentlemen's Tea", fara aditivi :)))
30.07.2013, 18:58:49
Contine urmatoarele : Rooibos (ceai rosu fara cafeina), scortisoara, ghimbir, bucatele de zmeura si de mere, fenicul, musetel, cardamon, cuisoare, coaja de portocala, piper negru si iarba lamaioasa.
Il preferi la ceasca sau vrei sa faci un colier din toate ingredientele ?
Si, pentru ca veni vorba despre coliere mai nastrusnice, as mai vrea sa va prezint inca un articol.
soso07VOCEA ta ... o BIJUTERIE
30.07.2013, 19:06:40
(webcultura.ro)
O declaratie de dragoste care va fi mereu aproape de tine.
Va puteti imagina cum ar fi sa purtati pe post de bratara, colier sau cercei declaratia de dragoste a persoanei iubite? Ei bine, designerul german David Bizer si-a imaginat acest lucru si a creat o serie de bijuterii care reproduc forma sunetelor vocii umane, asa cum este ea redats de instrumentele digitale de inregistrare. Practic, o declaratie de dragoste sau orice alt scurt crampei sonor poate fi transformat intr-o bijuterie de suflet.
David ofera un scurt tuturial pentru realizarea bijteriilor. Potrivit acestuia, puteti folosi un editor audio (Audacity, de pildă este gratuit), un editor de imagini (varianta de testare a Photoshop sau GIMP care este gratuit) si un editor vectorial (puteti folosi varianta de testare a Illustrator sau Inkscape care este gratuit). Apoi va mai trebuie o forma pentru desen si, desigur, materialul, care, de pilda, poate fi o curea din piele sau vinilin pe care nu o mai folositi.
Cateva ponturi: cu cat materialul este mai subtire, cu atat forma rezultata va reproduce mai precis inregistrarea; inregistrarile cu o durata mai mica se potrivesc mai bine realizarii bijuteriilor; inregistrarile unei voci arata mai bine decat muzica (muzica are tipare care se repeta).
David Bizer - http://www.bza.biz/project/wavefrom-necklace/
carmennsa curga ceaiul...e bun si vara cu lamaie si gheata si iarna fierbinte :)
30.07.2013, 19:23:22
soso07Iar vara merge pe o terasa, in curte ... cam ca la tine, Carmen ;)
30.07.2013, 19:27:45
carmennda....acum beau un cocktail din sirop de la compotul de gutui,prune si piersici facut de mine plus putin ghimbir ras si menta...a fost si azi caldura mare...e o parloleala printre flori...vreau sa ploua...
30.07.2013, 20:06:48
carmennar merge si ceai si colier...Sorina...ceaiul tau ,,special"si cred ca este si sanatos :)
30.07.2013, 20:08:26
forHOPEBine v-am gasit dragilor! Desi nu ma impac bine cu ceaiul, sunt convinsa ca aici ma voi simti ca acasa. :)
30.07.2013, 21:15:26
Sorinutza draga, ce primire...parca si vad ceainaria, cu rochii de ciocolata puse pe manechine, de o parte si de cealalta a incaperii :)
George, nu pre pot purta rochii de ciocolata caci...sigur as ramane dezbracata! :))
Sa fie cu noroc ceainaria! Soso, ai pus la intrare o potcoava? :)
soso07Sa stiti ca toate formulele de ceaiuri pe care vi le-am spus si cele pe care le voi prezenta in continuare exista cu adevarat :)
30.07.2013, 21:16:37
Nu stiu daca a observat cineva ora la care s-a deschis Ceaineria "Five o'clock" - 17.00.00. Nici mai devreme, nici mai tarziu ... Eu am ramas uimita, pentru ca "omusorul" ma cam pusese in dificultate, dar stia el mai bine cat trebuie sa alerge ;)
soso07Diana, bine ai venit ! Pentru tine am ceva special ... ceai cu aroma de ciocolata ;) Cat despre rochita, cred ca asta era si interesul lui George, sa se muleze ciocolata cat mai bine pe corp :))
30.07.2013, 21:21:55
Acum ma duc sa bat un cui si sa atarn potcoava de el ! Imi tine cineva scaunul, sa nu o pun prea jos, sa dam cu capul in ea :)))
Mai astept propuneri de amenajare. Cand decorul va fi gata, promit ca voi face un desen !!!
Jewelswithlovecioc-cioc!Am sosit si eu la ceainarie si,obosita de pe drum cum sunt,imi prinde numai bine un ceai!
30.07.2013, 21:31:32
Am adus un buchet de flori,fiindca nu se cadea sa intru pentru prima oara aici avanda mainile goale!Vi-l ofer tuturor,invelit in dragoste si ganduri bune!Sa fie intr-un ceas bun deschiderea ceainariei si sa aiba viata cat mai lunga!
Ligia,sa racesti iarna e cel mai simplu si o poate face oricine!Acela e mai deosebit,care reuseste sa raceasca vara,asa ca...fii mandra:)))
soso07Silvia, te primim cu drag si voie buna ! Am adus si vasul pentru florile de la munte ... echinaceea galbena, o minune !!! Fa-te comoda si bucura-te de toate cate le vei descoperi aici !
30.07.2013, 21:35:57
forHOPESorinutzo, lasa potcoava mai jos, din 2 motive:
30.07.2013, 22:18:38
- cine se da cu capul de ea sigur se va trezi
- o pui in loc de clopotel la intrare; cand se da cineva cu capul, stii ca urmeaza sa ai musafiri :))))
soso07:)))
30.07.2013, 23:19:23
GheorghitzaForHOPE, inteleg ca te dai in vant dupa orez dar n-am stiut ca iubesti atat de mult si ceaiurile...
30.07.2013, 23:26:40
soso07Cred ca trebuie s-o trimitem in China pentru o vreme :)
30.07.2013, 23:28:19
soso07Eu va spun noapte buna si va multumesc tuturor ca sunteti langa mine !!!
31.07.2013, 00:34:13
Inainte de a merge la nani, va propun sa ascultati un cantec :
http://www.youtube.com/watch?v=1UUYjd2rjsE
soso07Buna dimineata breslasi, oriunde v-ati afla !
31.07.2013, 08:08:28
https://www.youtube.com/watch?v=M5IF-JLVqo4
aigile'Morning!
31.07.2013, 08:33:39
Nice...
Appreciating...(așa ar trebui să se numească butonul ”favorite” al Sorinei - știe ea de ce!...:))
GheorghitzaGood Morning!
31.07.2013, 10:40:35
Multumim Soso07!
soso07Ligia, nu-i asa ca te simti mai bine astazi ? As fi bucuroasa sa fie asa !!!
31.07.2013, 11:18:20
George, este o dimineata placuta si la Ploiesti, a plouat, s-a racorit, doar ca mi-a facut o pofta de somn ...
Pentru ca vorbeam ieri de remedii naturiste de tratarea racelii si-i spusesem Ligiei de saculetul cu sare, as vrea sa va prezint cateva produse pe care le-am intalnit la Salina Praid ... o parte chiar am si cumparat.
soso07"Voi sunteti sarea pamantului, dar daca sarea isi pierde gustul, cu ce va fi facuta iarasi sarata ?" Mat. 5:13a
31.07.2013, 11:26:17
Primul produs pe care vreau sa-l prezint este cel amintit ieri "Perna (saculetul) de sare cu levantica"
LAVANDA: proprietatea care situeaza lavanda in fruntea listei este aceea de a calma. Inhalata, relaxeaza nervos, relaxeaza muscular, combate insomnia, isteria, depresia, durerile de cap.
Sare amestecata cu plante de levantica care este un plus benefic in acest produs ambalata in saculeti textili, utilizabila sub forma de compresa calda sau rece.
Pentru reducerea simptomelor de alergie se poate folosi in locul pernei de somn. Folosirea zilnica reduce stranutul si tusea seaca matinala si are efect benefic asupra odihnei in cursul noptii. Perna de sare se incalzeste 30 de min la 50-60 grade C in cuptor sau se pune in congelator 30 min, dupa care perna (rece sau calda) se tine 20 de min. la locul durerii.
Indicatii perna incalzita: ficat si fiere, dureri de oase, dureri de spate, dureri de rinichi, tuse si boli respiratorii, intarirea sistemului imunitar.
Indicatii perna racita: artrite, contuzii, rasucirea gleznelor.
soso07Un alt produs interesant este LAMPA DE SARE Praid
31.07.2013, 11:34:05
Lampile de sare Praid sunt cele mai naturale si sanatoase surse artificiale de lumina. Pot fi utilizate pentru:
- ameliorarea tulburarilor de somn si concentrare (insomnia la bebelusi, copii mici si mari),
- neutralizarea electrosmogului format in apropierea aparatelor electrice (calculator, televizor, etc.)
Lampa de sare Praid are efect benefic asupra imbolnavirilor alergice si astm. Ajuta eficacitatea exercitiilor de relaxare. In afara efectului benefic, cu lumina ei placuta si calda, lampa de sare Praid este un ornament decorativ al caminului nostru.
Lampa de sare Praid reprezinta un tratament natural recomandat pentru urmatoarele afectiuni:
- Astm bronsic
- Infectii respiratorii (angine, faringite, traheo-bronsite, pneumonii, rinoadeuridite)
- Bronsita astmatiforma
- Traheobronsita cronica
- Rinita
- Sinuzita
- Bisinoza
- Silicoza gr I şi gr II
- Amigdalita cronica
- Insuficienta respiratorie restrictiva
- Emfizemul pulmonar
- Diverse tipuri de alergii
- Nevroza
- Stare de oboseala si declin al rezistentei la stres.
GheorghitzaAm vazut multe lucrari hamdmade confectionate din produse naturale cum ar fi seminte, nuci, esente de lemn, ghinde, castane etc... Printre acestea am vazut si cate lucrari de exceptie realizate din...Scortisoara.
31.07.2013, 11:35:17
Fiind adeptul imbinarii placutului cu utilul, fiind si intr-o ceainarie, m-am gandit sa va recomand un ceai cu o aroma extraordinara dar si niste proprierteti vindecatoare pe masura. Este vorba despre ceaiul de SCORTISOARA
GheorghitzaSi asta, ca un comentariu suplimentar la ce ne-a prezentat Soso, deoarece Scortisoara se foloseste si in cazul gripei, racelilor comune si mai ales pentru calmarea tusei.
31.07.2013, 11:36:51
GheorghitzaScortisoara s-a folosit pentru proprietatile sale terapeutice inca din anul 2700 i.e.n. de catre vracii si tamaduitorii chinezi, iar mai apoi, s-a raspandit in intreaga lume.
31.07.2013, 11:41:16
Este atat de lunga lista afectiunilor pentru care se recomanda Scortisoara, incat ar fi bine sa participati si voi cu adaugiri si comentarii. Mai ales, ca Scortisoara, asa dupa cum spuneam poate fi si materie prima pentru podoabe sau bijuterii handmade.
GheorghitzaScortisoara este o importanta sursa de Mangan, Fier, Sodiu, Potasiu, Fosfor (ce interesant, o parte din tonul culorii Scortisoarei este data de Mangan... Va mai aduceti aminte ca atunci cand vorbeam despre pietrelor ROZ spuneam ca aceasta culoare se datoreaza Manganului...) Iata cum Mama Natura pune laolalta regnul vegetal cu cel mineral...
31.07.2013, 11:44:49
GheorghitzaScortisoara:
31.07.2013, 11:56:51
- Intareste si activeaza sistemul IMUNITAR
- Relaxeaza traseele nervoase, facilizand trecerea fluxurilor neurale (ascute mintea, cum spuneau batranii)
- Relaxeaza musculatura (mai ales pe cea striata) din care cauza se recomanda si in cazul crampelor musculare
- Gripa, raceala, tuse
- Indigestie si probleme digestive
- Relaxeaza abdomenul, activeaza tranzitul intestinal si are calitati curative de exptie in cazul cancerului de colon.
- Intarind sistemul imunitar, actioneaza si asupra sistemului de aparare care care cauzeaza alergiile, Scortisoarei, recunoscandui-se inalte calitati antialergice
si ca atare, se recomanda in cazul tuturor bolilor autoimune. (forHOPE, citeste si ia aminte!)
- Intareste si normalizeaza ritmul cardiac
- Excelenta in cazul dezvoltarii bacteriilor patologice si a unor virusi, de unde, i s-a dus vestea Scortisoarei ca se poate folosi cu succes intr-o serie de afectiuni bacteriologice si virale
- Scade colesterolul
- Scade si normalizeaza GLICEMIA fiind recomandata fara rezerve in cazul fazelor primare de DIABET
-Chinezii, au descoperit ca Scortisoara in amestec cu MIEREA de albine, are mari calitati in Geriatrie, fiind recomandata in lupta cu imbatranirea.
Mai mult, mierea potenteaza calitatile terapeutice ale Scortisoarei.
Asadar, dragi Breslasi, nu ezitati sa luati un ceai de SCORTISOARA indulcit cu putina miere.
GheorghitzaDescrierea Scortisoarei, am facut-o si pentru draga noastra Dienuţa (forHOPE) deoarece este un ceai care (pe langa altele) o va ajuta in lupta sa cu boala ei care o hartuieste de atatia ani...
31.07.2013, 11:59:05
GheorghitzaPriviti Scortisoara si ca un potential material penttru podoabe si bijuterii.
31.07.2013, 12:01:22
Cine poarta asemenea bijuterii, nici nu mai trebuie sa foloseasca parfurmuri, ea isăşi emanand un caracteristic miros enigmatic oriental.
GheorghitzaIarta-ma daca te-am intrerupt Sorinuto dar acum am avut si eu un pic de timp liber si mi-am zis sa aduc si eu un aport, cat de mic, la acest nou si interesant subiect deschis mai nou, pe forumul Breslo.
31.07.2013, 12:03:57
soso07In aceasta atmosfera relaxanta parca as servi un ceai care sa contina si LAVANDA :
31.07.2013, 12:12:43
PRINCE CHARMING - ceai rosu (rooibos), muguri de trandafir, zmeura, muguri de LAVANDA, muguri de flori Heather (care infloresc iarna), zmeura.
E prea devreme pentru relaxare ? Poate sunt fete in concediu :) Pentru celelalte, ne mai serveste George cate o cafea ;)
Parca ar merge o cafea GRENADINE - cafea Arabica de cea mai buna calitate cu aroma de rodii, un adevarat "must have" pe piata occidentala si de peste ocean.
soso07George, nu m-ai intrerupt, eu scrisesem mesajul, dupa care am trimis un email si de aceea ceaiul meu a venit cu intarziere :) Multumim pentru aceste informatii ... natura este din ce in ce mai prezenta in creatii, asta am observat si eu. Si este un lucru extraordinar !
31.07.2013, 12:19:51
Vreau sa-ti spun ca scortisoara este preferata mea. Andra ne spunea mai demult, intr-o iarna, despre un ceai cu scortisoara si piper pentru raceli. Am incercat si face minuni !!!
soso07Mai pe seara va voi prezenta si cateva sortimente de SARE de baie.
31.07.2013, 12:23:32
Evident, voi incepe cu Sare de baie botanica PETALE DE TRANDAFIR ;)
carmennbunaciuni ne prezentati voi aici...daca este ceai atunci sa fie si mirodenii...imi place...
31.07.2013, 12:27:28
soso07Carmen, ce mirodenii ne aduci de pe meleagurile tale ? In gradina ce cultivi ? :)
31.07.2013, 12:36:57