Forum: Orice altceva Five o'clock
JewelswithloveAbia astept,Sorina!Nu de alta,dar imi prinde bine o pre-documentare.
29.08.2013, 21:25:29
Kalimerace bine ... chiar vreau sa stiu mai multe despre asta. sunt numai ochi si urechi :)
29.08.2013, 21:32:12
soso07MODERNISM - totalitatea curentelor artistice care si-au propus interpretarea, alaturarea, secundarea efortului progresiv, econimic si tehnologic al civilizatiilor industriale.
29.08.2013, 21:42:47
Modernismul este o combinatie ades confuza, un amalgam de motive spirituale si tehnico - stiintifice, alegorico - poetice si unitaro - sociale.
Spre 1900, cand entuziasmului pentru procesul industrial ii succede constiinta transformarii, in interiorul modernismului se formeaza miscarile de avangarda artistica, avand ca scop schimbarea modalitatilor de expresie si in esenta a finalitatii artei.
Toate tendintele moderniste au in comun manifesta renuntare la modelele antice, micsorarea distantelor dintre artele "minore si majore", marcarea unei functionalitati decorative, aspiratia spre un stil (sau limbaj) international.
soso07Va vorbesc putin si despre Arhitectura :
29.08.2013, 22:03:48
In incercarea de a da notiunii de viata urbana moderna un nou semnificat, se apeleaza la ARTA ca la un PANACEU UNIVERSAL si aceasta va duce la aparitia aproape simultana a unui nou stil, indiferent daca se numeste :
- in Franta - "ART NOUVEAU" sau "Style Guimard"
- in Belgia - "Syle coup de fouet" sau "Ligne belge"
- in Germania - "Jugendstil" sau "Neustil"
- in Italia - "Stile Floreale" sau "Stile Liberty"
- in Anglia - "Modern Style"
- in Scotia - "Glasgaw Style"
- in Spania - "Modernismo"
- in Catalonia - "Arte Joven",
demonstreaza o "fazare" a intregului fenomen european de creatie.
carmennam spart eu gheata...ca de obicei grabita ..insa m-a inspirat o sticluta de parfum...si o lucrare de-a lui Lalique...sper ca am prins un pic ideea...am vazut ca foloseste sticla si insecte si animalute din metal si pietre...:)
29.08.2013, 22:10:27
soso07Arhitectul Van de Velde, unul dintre cei mai importanti sustinatori teoretici ai Art Nouveau-lui afirma : "LINIA este forta care actioneaza in mod similar fortelor naturale elementare; cu cat mai multe linii forta sunt in reciproca prezenta, actionand in sens contrar si in conditii similare, ele provoaca aceleasi rezultate ca si fortele naturale in reciproca opozitie ... actionand la fel cu acele forte care sunt prezente in natura : in AER, in FOC, in VANT".
29.08.2013, 22:24:25
Cu aceste observatii, Van de Velde da si o explicatie gustului pentru linia SINUOASA , asa - zisa "coup de fouet", linie tipica pentru Art Npuveau, generata de mersul dinamografic al fortelor naturale.
De o importanta majora este ca "LINIA sa-si traga forta din energia celui ce a trasat-o". Un punct de vedere apropiat de cel al arhitectului Victor Horta care afirma : "Je laisse la fleur et la feuille et je prende la tige", ceea ce reconfirma inspiratia de natura organica, dar nu naturalista !!!
soso07Bravo, Carmen !!! Ai prins ideea :)
29.08.2013, 22:25:48
Kalimerafurnicutza de ea... ce repede-i vin ideile si ce repede le materializeaza! bravo, carmenn! :*
29.08.2013, 22:30:04
soso07As dori sa va exemplific ceea ce am scris pana acum :
29.08.2013, 22:31:38
Victor Horta, Architect & Designer
https://www.youtube.com/watch?v=ZVgpksxhxB8
GheorghitzaDeci Cattie este vijelica si Carmenn este furnicuta...
29.08.2013, 22:31:58
soso07Antoni Gaudi si Victor Horta sunt preferatii mei in materie de arhitectura organica.
29.08.2013, 22:33:38
carmennce-mi place...:) chiar ...vijelica nu a mai venit pe la noi...
29.08.2013, 22:35:38
soso07Din videoclipul cu Victor Horta s-ar putea sa va inspirati :) Voi ajunge si la Gaudi.
29.08.2013, 22:35:40
Kalimerace frumos... ce linii, cata gratie.. imi place ce am vazut la horta
29.08.2013, 22:41:24
Kalimerada, gheorghitza, ai retinut corect :)
29.08.2013, 22:41:45
soso07Locul de nastere al Art Nouveau-ului este Belgia, desi operele arhitectului roman Ion Mincu au, cu un deceniu inainte, caracteristici similare noului stil.
29.08.2013, 22:43:21
Horta poate fi considerat "parinte" al noului stil, operele sale cele mai reprezentative le-ati putut urmari in videoclip.
carmennda...frumos...insa eu am ramas cu gandul la sticla...mi-ar fi placut sa fiu mester sticlar...sa modelez eu sticla....sa-i dau forme si sa-i aplic tot felul de intortocheli si culori...sau intr-o fabricuta de globuri ..sa le pictez...
29.08.2013, 22:45:43
soso07Una dintre operele cele mai importante ale lui Horta este casa inginerului Tassel din rue de Tourin - Bruxelle, realizata intre 1892 - 1893. Casa este rezultatul unor profunde meditatii intru realizarea unei noi arhitecturi, cu o puternica forta de convingere, libera de orice forma de istoricism, dar stapanita perfect pana in ultimul detaliu.
29.08.2013, 22:49:53
soso07Carmen, chiar cand ne-am intors din concediu ne-am oprit la Alba Iulia si am vizitat Cetatea. Acolo era un targ al mesterilor populari. Am vazut si un maestru sticlar care ne-a facut o demonstratie de cum se lucreaza sticla :)
29.08.2013, 22:52:06
soso07Daca aveti putin timp, merita vizionate si urmatoarele videoclipuri cu arhitectura Art Nouveau :
29.08.2013, 22:56:08
https://www.youtube.com/watch?v=YsB6D5gEXnM
https://www.youtube.com/watch?v=hyAQ5RyybUI
https://www.youtube.com/watch?v=rH_DfXsCS4I
Va veti convinge de "spiritul" acestui minunat stil !!!
soso07Cred ca este suficient pentru aceasta seara :) Sa nu ne incarcam prea mult memoria, ca este inca vacanta :)))
29.08.2013, 22:57:34
JewelswithloveNoapte-buna si multumim,Sorina.
29.08.2013, 23:07:28
soso07Cu mare placere, mai ales ca mi-a ridicat mingea la fileu Cristina cu acest concurs ;)
29.08.2013, 23:09:04
FlorinArtBijouxSuperbe videoclipuri Sorina, multumim mult. eu m-am documentat toata ziua sa intru in "Atmosfera Art Nouveau". Si am aflat ca si noi, aici in Romania noastra avem multe cladiri in spiritul atat de elegant si rafinat al acestui curent. Palatul SUTU, unde se tin targurile "I love Handamade" si Cazinoul de la Constanta plus multe alte cladiri in tr-un stil Art Nouveau oriental initiat de Ion Mincu.
29.08.2013, 23:31:30
soso07Da, vom ajunge si la ele :) Este mult de spus. Si este foarte frumos !
29.08.2013, 23:32:26
soso07Va spun si eu noapte buna pe acorduri de pian :
29.08.2013, 23:34:22
FREDERIC DELARUE - I Am Free
https://www.youtube.com/watch?v=jI5V4Z2UR-o
GheorghitzaCarmenn, cumpara de la Tehnico Medicale cateva eprubete (nu sunt scumpe) iar acasa, la Aragaz, poti experimenta modelarea sticlei daca iei cateva masuri de protectie. Poti tine buza eprubetei cu o penseta mai mare si incet, incet, incepand de la fundul ei, dupa ce o duci la o temperatura potrivita (rosietic-galben-auriu) ea va incepe sa curga incet incet... Cu un cleste potrivit, poti incepe sa rasucesti usor sticla. Dar trebuie sa te misti in asa fel incat atunci cand se schimba culoarea, trebuie din nou s-o pui la foc... Incearca si fii precauta sa nu te arzi. Sa ai langa tine o oala mare cu apa fierbinte. In caz in care se intampla ceva, o vei arunca in apa. Daca vrei si ai curajul, iti va reusi cateva spirale simple la inceput. Pe urma... inveti singura.
29.08.2013, 23:58:59
GheorghitzaNoapte buna fetelor si multa inspiratie pentru concurs!
29.08.2013, 23:59:42
carmennneatza! pai sa stii ca incerc...numai sa ma protejez cu manusi si cum spui sa am apa la indemana...m-as bucura daca as putea sa fac ceva...ma fascineaza sticla si de cate ori trec pe langa Fondul Plastic din Constanta stau si ma uit la ce este expus acolo...
30.08.2013, 07:49:02
G,dar nu crapa sticla la foc...
soso07Buna dimineata, breslasi, oriunde v-ati afla :)
30.08.2013, 07:52:28
La noi ploua ca toamna. Tare as mai fi lenevit ...
https://www.youtube.com/watch?v=4AuHibzE0aY
soso07La multi ani celor cu nume de Alexandru, Alexandra !!!
30.08.2013, 07:58:30
soso07Diminetile ...
30.08.2013, 08:33:50
http://www.youtube.com/watch?v=6y2z4ptYC1M
JewelswithloveFemeile si lumea
30.08.2013, 10:27:48
(o "scurta istorie" a umanitatii care m-a amuzat dar a carei morala mi s-a parut interesanta)
Femeia nu mai accepta sa locuiasca in copac. Si plange. Barbatul descopera pestera. In pestera e frig. Femeia plange. Barbatul descopera focul. Copiii tipa de foame. Femeia plange. Barbatul descopera toporul, arcul si bata si pleaca la vanatoare. De la atata carne, copilul se imbolnaveste de scorbut si beri-beri. Femeia plange. Barbatul descopera agricultura. Deoarece mamutul se lasa cu greu ucis, Barbatul lipseste prea mult de acasa. Femeia plange. Barbatul incepe sa creasca animale domestice: vaca, oaie, porc, gaina, etc. Femeia s-a saturat de friptura facuta la tepusa cu garnitura de boabe verzi fierte mancata de pe o frunza. Si plange. Barbatul descopera olaritul.
In pestera e curent si umezeala si din cauza asta copiii racesc, fac pneumonie si mor. Femeia plange. Barbatul construieste mai intai un bordei apoi o casa din lemn si piatra. A venit iarna si e frig. Femeia plange. Barbatul descopera ca pielea si blana animalelor moarte se poate prelucra si confectioneaza haine. Hainele din piele si din blana miros urat. Femeia plange. Barbatul descopera pe rand hainele din lana (care sunt aspre si zgarie - Femeia plange), hainele din in (care tot aspre sunt - Femeia suspina) si intr-un final hainele de matase (care par a fi multumitoare – Femeia
zambeste).
Diverse treburi lipsite de importanta cum ar fi protectia turmelor de animale si starpirea potentialilor pradatori tin Barbatul departe de casa. Femeia plange. Barbatul domesticeste cainele si pisica. Femeia observa ca seamana prea mult cu semenele ei. Si incepe sa planga. Barbatul inventeaza fardurile si bijuteriile. Femeia se plictiseste de atata stat in casa si vrea sa-si largeasca
orizontul. Normal, incepe sa planga. Barbatul inventeaza roata, domesticeste calul si descopera barca pentru ca femeia e fragila si oboseste repede. In plus de asta nimeni n-ar vrea sa o auda iar plangand… peste ani… Femeia simte nevoia de a “evada” din cotidian. Nu are timp, bani sau
dispozitia pentru excursii in strainatate, cu prietenele s-ar plictisi, la TV nu e nimic de vazut, afara e vreme urata. Capac peste toate, ca de obicei, Barbatul nu e acasa si oricum nici el n-ar intelege mare lucru. Femeia ar avea chef de a scrie ceva care sa-i aduca complimentele unor necunoscuti si sa fie o chestie care sa pastreze anonimatul si absolut totul trebuie sa fie sub control si… Pentru a nu stiu cata oara in istorie, Femeia incepe sa planga. Barbatul inventeaza blog-ul.
Morala: Cand femeile plang, umanitatea evolueaza.
Alta morala: Fara femei am trai si acum in copac.
soso07Tot femeia ...:))
30.08.2013, 10:58:47
soso07“Dragostea este o alchimie care se savarseste in timp indelungat”
30.08.2013, 11:12:12
Scriitor, eseist, critic literar, diplomat. Si unul dintre marii oameni de bun-simt ai Romaniei. Intr-un cuvant, Alexandru Paleologu.
“Don Juanii si oamenii cu multe aventuri nu stiu ce este femeia si nu stiu ce se poate obtine cu o femeie. Dragostea este o alchimie, o opera, care se savarseste in durata, in timp indelungat. Marea iubire este pentru toata viata. Sigur ca orice om are in viata lui mai multe iubiri, dar de un anumit tip. Lungile cupluri care au o indelungata convietuire fericita, chiar daca se cearta, chiar daca sunt drame, reusesc asta pentru ca exista o fuziune efectiva intre ei si sufleteasca si fizica. Numai ca aceste cupluri sunt cazuri foarte rare...”
JewelswithloveClar!
30.08.2013, 11:13:43
Femeia te ridica/Femeia te coboara/Femeia iti da viata/Femeia te omoara.:))))
soso07Asa ca, mare atentie pe ce puneti mana ... sa nu va frigeti prea tare :)))
30.08.2013, 12:32:14
carmennSa traiti cu numele si sa aveti parte de tot ce e mai frumos!
30.08.2013, 14:32:50
La multi ani,Alexandra si Alexandru!
soso07Sa ne traiasca !!!
30.08.2013, 15:27:03
GheorghitzaLa Multi Ani celor ce-si sarbatoresc onomastica!
30.08.2013, 18:59:09
carmennMultumim...si eu am doi sarbatoriti in familie...plus socrela...:) sa ne traiasca tuturor sarbatoritii .
30.08.2013, 19:07:53
Kalimerasa ne traiasca toti Alexandrii si Alexandrele!! sa fie sanatosi si sa aiba numai bucurii!
30.08.2013, 19:57:05
soso07Vara se duce lasand amintiri ...
30.08.2013, 20:45:17
http://www.youtube.com/watch?v=Eo-yBdZfQ1s
Kalimeratic...tac... deja simt toamna cum se insinueaza.. ma dor toate oasele :))
30.08.2013, 20:56:29
soso07O sa fie frumoasa toamna :) Gandeste-te numai la ce culori ne ofera ...
30.08.2013, 20:57:39
Kalimeraimi place toamna.. mai ales pentru culori.. si apoi pentru temperaturi:)
30.08.2013, 20:59:39
soso07Da, 20 de grade :) Numai bine !
30.08.2013, 21:25:30
carmennbrrrrrrrrrrr....pentru culori si peisaje ador toamna...este anotimpul meu ...dar sa nu ploua...acum la noi sunt 17 grade...chiar a venit toamna....
30.08.2013, 22:49:10
Emotie de toamnă
de Nichita Stanescu
A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva,
cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.
Mă tem ca n-am să te mai vad, uneori,
ca or să-mi creasca aripi ascutite pana la nori,
ca ai să te ascunzi intr-un ochi strain,
si el o să se-nchida cu o frunza de pelin.
Si-atunci mă apropii de pietre si tac,
iau cuvintele si le-nec în mare.
Suier luna si o rasar si o prefac
intr-o dragoste mare.
soso07Cristian Vasile - Nu-i usor frumoasa Doamna
30.08.2013, 23:17:24
https://www.youtube.com/watch?v=taqMDBb_30U
Noapte buna va doresc !
carmennmultumim ,la fel....
30.08.2013, 23:31:42