Forum: Orice altceva Five o'clock
carmennasteptam sa il pregateasca atunci...sa venim si noi la un piscotel cu ceai cald...
09.09.2013, 19:55:04
soso07La "minunatul" fel in care ma simt, am zis sa nu incurc "ierburile" :)))
09.09.2013, 19:58:08
Mai bine sa servesc un ceai de fructe :
Rosy Love
Contine: bucatele de mar, ananas, fructe de soc, petale de trandafir, boboci de trandafir, petale de hibiscus, capsuni, bucatele de morcov negru, visine, merisor.
soso07Si, ca sa mearga ceaiul mai bine :
09.09.2013, 20:02:42
http://www.youtube.com/watch?v=LHTT3hd5OQQ
soso07SPIRIT LIBER
09.09.2013, 20:50:44
"Spiritul liber e ca si apa, bland prin prezenta, destoinic prin rabdare, puternic prin forta interioara, tacut in marea-i trecere.
Spiritul liber e precum gandul, nu sta o clipa locului …
Spiritul liber e precum timpul, trebuie sa pretuiesti fiecare clipa petrecuta cu el pentru ca fiecare clipa este deopotriva intensa si valoroasa.
Spiritul liber este cea mai mai avere a unui om. Unii dintre noi nu pretuim libertatea cand o avem, nu-i stim valoarea … adevarata valoare.
Spiritul liber poate fi esenta FERICIRII."
http://www.youtube.com/watch?v=_Qlx3_CFn88
GheorghitzaSoso,
09.09.2013, 21:04:52
Cred ca treci printr-o melancolie tomnateca...
O fi vremea? O fi nerevinirea de pe plaiurile ardelene? O fi altceva?
soso07N-as putea sa raspund ... in orice caz sunt multi factori implicati in starea mea, dar numai eu pot s-o rezolv, asta e tot ce stiu.
09.09.2013, 21:18:23
GheorghitzaNoi, te sustimem virtual...
09.09.2013, 22:08:29
Sa nu uiti ca te asteapta aici o mare, mare si frumoasa familie!
soso07Nu-i problema mare, ma regenerez repede :) Doar ca nu am energia de care as avea nevoie. Si nici cu capul nu stau prea bine ... uit de la mana pana la gura, nu ma pot concentra de niciun fel. Dar trece, nu-i prima data :))
09.09.2013, 23:33:08
soso07Toate femeile. De Lucian Avramescu.
09.09.2013, 23:41:17
Toate femeile tinere sunt frumoase.
Toate femeile care au fost tinere
au fost frumoase.
Femeile,
in general,
au o clipa cand trec
ca un tren accelerat
prin gara frumusetii fara batraneae.
In rest
halte,
triaje,
bariere,
interstatiile amagirii
si asa mai departe.
soso07Noapte buna frumoasei mele familii :)
10.09.2013, 00:08:19
http://www.youtube.com/watch?v=91SHnEVOYjQ
GheorghitzaEste un descantec batranesc ce se spune atunci cand te doare capul (si nu sti de ce)
10.09.2013, 00:19:38
"Capule, capule,
Nu mai durea pe OM
Că Omul te ţine pe tine;
De-i-ar draqu-n tine
Şi în stâlpul care te ţine!"
GheorghitzaNoapte buna!
10.09.2013, 00:20:06
soso07Buna dimineata, breslasi, oriunde v-ati afla :)
10.09.2013, 07:15:52
George, capul nu ma doare, simt doar ca-l tin degeaba pe umeri :)) Nu prea ma ajuta. Dar va trece.
Ludovico Einaudi - I Giorni
http://www.youtube.com/watch?v=rmj3iU36Mmw
soso07”In arta, ca si in razboi, trebuie sa mergi pe drumul tau ca sa invingi.” Grigore Vieru
10.09.2013, 18:02:17
soso07"E greu sa iti imaginezi ca dincolo de curcubeu lumea e mai frumoasa cand in lumea ta totul isi pierde pe zi ce trece culoarea. Rareori mai vezi oameni care zambesc pe strada. Zambetul a devenit ceva pe cale de disparitie. Vezi numai oameni incrancenati in jurul tau.
10.09.2013, 18:12:29
Incepi sa te simti vinovat cand zambesti ... In curand, zambetul va fi considerat o contraventie si va fi penalizat conform legii in vigoare.
Si totusi, exista undeva un loc unde fericirea se vinde la colt de strada, un loc in care oamenii tristi sunt pedepsiti. Sa fie oare acel loc dincolo de curcubeu?"
soso07Judy Garland - Over The Rainbow
10.09.2013, 18:15:54
http://www.youtube.com/watch?v=PSZxmZmBfnU
GheorghitzaMultumim, Soso!
10.09.2013, 18:25:01
soso07Cu mare drag, George :)
10.09.2013, 20:30:08
In aceasta seara as bea cu voi un ceai mai deosebit ... din gradina bunicului.
Grandpa’s Garden
Ceai de fructe cu aroma de capsuni. Contine: bucatele de mar, flori de soc, bucatele de sfecla, hibiscus, mure, coacaze negre, zmeura, frunze de mure, bucatele de capsuni, coacaze rosii.
Si va invit sa si ascultam ceva .... deosebit :
http://www.youtube.com/watch?v=LuwOFh3HOI0
soso07Mi-am facut un ceai pe care l-am primit de la Laura - NaturaArt. Este incredibil de bun ! Musetel, miere si vanilie.
10.09.2013, 22:51:17
In seara aceasta va spun noapte buna mai devreme. Ma sacaie o durere in gat si ma bag in pat dupa ce beau tot ceaiul.
Ceva pentru memorie stie cineva - ceva ... ca tare mi-ar mai trebui :))) Am venit cu celalalt pliculet de ceai ca sa scriu ce contine (ca de la bucatarie si pana la computer imi era greu sa tin minte), am pus apa la foc sa-i fac si fi-mii ceai si cand m-am dus inapoi sa pun apa in cana am cautat pliculetul ... si m-am gandit ca poate am baut alta data, dar de fapt era langa computer ...
Sa fiti ingaduitori cu mine o perioada, pana imi revin :)))
Noapte buna !
http://www.youtube.com/watch?v=axtKhQj_-5o
11.09.2013, 07:56:49
O melodie in deschiderea ceinariei - imi umbla de ieri prin cap si nu-mi dadea pace :))
Mireille Mathieu et Patrick Duffy - Together we're strong
https://www.youtube.com/watch?v=5qTgjgkS10k
carmennneatza! Sosolica...ce ai...uiti prea usor...:) grijile...stresul...si eu am uneori astfel de faze...cu uitatul...plec dupa ceva si pe parcurs intervine altceva....si uit pentru ce m-am dus...:))) dar imi revin...
11.09.2013, 08:07:51
soso07Da, Carmen :) Important e ca trece. Sunt genul care le tine pe toate in cap, le rezolv tot acolo. Dar acum nu ma pot concentra nici macar la o singura treaba. Imi revin, usor ... usor.
11.09.2013, 10:44:18
soso07Stefan Octavian Iosif (n. 11 septembrie 1875, Brasov - d. 22 iunie 1913, Bucuresti) a fost un poet si traducător roman, membru fondator al Societatii Scriitorilor Romani.
11.09.2013, 14:33:05
Stefan Octavian Iosif - Mi-e dor de-un vis
Mi-e dor de-un vis asa curat
Si alb ca albul de hermina,
Sa rad ca florile-n lumina,
Sa uit ca ros e de vermina
Copacul vie ii scuturat…
Mi-e dor de tine, cea de ieri,
Si iar visez ca sunt cu tine…
Si-atat de bine si senin e
Cand visul vine sa m-aline
Cu dulci si line mangaieri!…
Visez ca zambetu-ti divin
In cale iarasi lumineaza-mi,
Ca iar la pieptu-mi vii sa-ti razami
Capsorul scump, si-adormi in paza-mi
Ca-n vremile ce nu mai vin…
Visez… dar visurile pier
Curand, ca flori de bruma-atinse,
Iar visul meu din urma stins e…
Cu brate-ntinse-n gol si-nvinse,
Drag vis de ieri, in van te cer!
Si fara tine, viata mi-i
Desarta ca un tarm de mare,
Pe care eu te chem din zare
Si caut dus de se nazare
Vreun semn pe apele pustii…
Te chem si zi, si noapte, dar
Tu nu-mi auzi in veci chemarea…
Si nu-i mai fioroasa marea
In zbuciumarea ei ca marea
Mea jale, chinul meu amar!
soso07Epigrama - St. O. Iosif
11.09.2013, 15:05:21
Sfat
Traind vremelnic pe pamant,
Esti prea indepartat de stele,
Dar, suflete, nu-i un cuvant
Sa nu te-nalti pana la ele.
carmennfrumos...
11.09.2013, 15:14:56
carmennstie cineva daca se mai organizeaza si ,,Coana Toamna"...sa stiu ce fac...:)
11.09.2013, 18:11:16
soso07Sa zambim cu o gluma :
11.09.2013, 18:12:28
Intr-o zi un batran a luat un cos si s-a dus sa culeaga niste fructe din livada de langa lac.
Cand a ajuns acolo a observat niste fetiscane care se scaldau.
Fetele, cand l-au vazut, au intrat repede in apa pana la gat si au strigat la el :
- Nu iesim din apa pana nu pleci, bosorog pervers!
- Stati linistite, zise batranul, nu sunt aici ca sa va vad dezbracate. Am venit doar sa dau de mancare la crocodil.
Morala: Indiferent de varsta, cand vine vorba de femei dezbracate, barbatii se orienteaza rapid.
soso07Daca ti se pare ca intelegi o femeie, ai dreptate… ti se pare.
11.09.2013, 18:21:41
Daca femeia nu s-ar fi opus, Kamasutra ar fi avut o singura pagina.
Data viitoare, cand iti mai vine sa razi de alegerile nevestei, aminteste-ti ca si tu esti una dintre ele !
Din curiozitatile lumii: stiai ca ardelenii se reflecta in oglinda cu o intarziere de 5 minute ?
- Dragule, ce sa-mi cumpar ca atunci cand voi aparea pe plaja sa intoarca toti capul dupa mine ?
- Schiuri.
Ursul, flamand ca un... lup, se apuca sa fuga dupa un iepure cu gandul sa-l
prinda si sa-l manance. Obosi insa repede, asa ca se aseza, sa-si revina pe
un bustean, si zise :
- Iepurele asta e dracu' gol! Ce ma faceam daca ma alerga el pe mine ?
- Ce mai e nou, Vasile?
- Sunt suparat. Am aflat ca nevasta-mea ma insala.
- Ba, eu te-am intrebat ce mai e nou !
Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca sunt englezi. :))))
carmennvai....:))
11.09.2013, 18:24:49
soso07Anunt :
11.09.2013, 18:30:52
Tanara draguta, blonda, sexy, fara obligatii, 90-60-90, patimasa, misterioasa, amatoare de senzatii tari, vand camion. :)))
Sotul isi uita telefonul acasa. Cand se intoarce seara de la serviciu, gaseste doua mesaje :
Primul, de la amanta : "Dragul meu, iubitul meu, mi-e dor. Pup dulce. A ta Marie".
Al doilea, de la sotie : "nu te deranja s-o mai suni, am sunat-o eu".
soso07Un ceai bun si o muzica adecvata la ceas de seara :
11.09.2013, 19:25:40
Earl Grey - ceai verde, aroma de bergamota (preferatul meu)
Leonard Bernstein performs Gershwin Rhapsody in Blue
https://www.youtube.com/watch?v=NMCquldAWL0
GheorghitzaCeaiul Earl Grey (unul dintre craiurile mele preferate) are in spate o intreaga poveste si are legatura cu una dintre cele mai influente familii englezesti in ce priveste patentarea ceaiurilor englezesti. Lordul Grey, amesteca un ceai original chinezesc cu flori din Bergamota oarenge. Un intreg scandal s-a iscat din aceasta afacere (pe vremea aceea -la inceputurile anilor 1900, se considera ca Bergamota era toxica). Pana la urma, cu uajutorul unei corporatii englezesti, Lordul Gray patenteaza ceaiul. Drept urmare, ceaiul primeste numele lui (Grey)
11.09.2013, 20:23:20
GheorghitzaCeaiul Earl Grey, s-a facut repede cunoscut in lume, mai ales dupa ce "Doamna Grey" a "inventat" o alta varietate ceai in care pe langa Bergamota a mai adaugat si lavanda. Ceaiul, dupa cum banuiti, poarta numele de "Lady Grey"
11.09.2013, 20:32:32
GheorghitzaIn scurt timp, lumea s-a adaptat rapid dupa celebrul ceai si asa au aparut urmatoarele varietati de Earl Grey:
11.09.2013, 20:39:12
- "London Fogg" ( Earl Grey+lapte+vanilie)
- "French Earl Grey" (Earl Grey + Iasomie)
- "Russian Earl Grey (Earl Grey + Lamaie)
- "Roobs Earl Grey (Earl Grey + ceai negru) Marca inregistrata in Malaysia
- "Earl Green" (Earl Grey + Ceai verde chinezesc)
GheorghitzaReferitor la dedicatia ta, Soso, mi-am adus aminte ca prin anii '80, am primit un cadou superb: Un disc cu celebra compozitie "Povestiri din Cartierul de West" (West side story) pe o parte iar pe cealalta parte era chiar Rapsodia Albastra de Gershwin. Piesele erau interpretate de cele celebra orchestra amercana condusa de insusi Leonard Bernstein. Mare bucurie...
11.09.2013, 20:46:41
Si pentru ca sunt tot la depanat6ul amintirilor, sa nu uitam ca in acei ani, la Televiziunea Romana, in fiecare Dumineca la orele 11, era o emisiune de educatie muzicala prezentata de marele compozitor si dirijor Leonard Bernstein!
Multumim, Soso!
GheorghitzaTrebuie totusi mentionate unele recomandari care fac referire la Ceaiul Earl Grey.
11.09.2013, 20:57:02
S-au intalnit cazuri in care persoane care au baut in exces ceai Earl Grey, sa resimta dureri musculare iar in unele cazuri, au aparut sensibilitati ale pielii, in sensul ca piele devine mai sensibila la radiatiile ultraviolete.
Recomandarea generala este aceea ca nu trebuie baut mai mult de un litru de ceai Earl Grey pe zi...
soso07Desi este preferatul meu, nu beau foarte des. Si nu mai mult de o cana pe zi :)
11.09.2013, 21:01:28
GheorghitzaDe regula, era ceaiul de dimineata cand eram prin delegatii.
11.09.2013, 21:08:41
Dar este deosebit...
soso07Eu am baut la o Conferinta de Urbanism la Poiana Brasov.
11.09.2013, 21:12:54
Mi s-a parut senzational si atunci am baut numai asa ceva. Mi-a ajuns imediat in suflet :) Aroma, parfumul se potriveau perfect cu mine.
cattieSeara buna lume!
11.09.2013, 22:20:31
Am incercat ambele variante de Grey,aduse de fratele meu pe cand lucra in Anglia.Earl Grey mi s-a parut putin cam tare,Lady Grey mi-a placut mult mai mult.
Un alt sortiment pe care fratelo l-a adus de acolo a fost Twinings,in diverse combinatii(vreo 15),toate absolut DELICIOASE!
Gheorghitzacattie, din pacate n-am voie sa-ti spun "vijelica" deoarece am inteles ca este deja Marca Inregistrata! Da, "Lady Grey" este mai "bland" (mai "subtil", sa fiu in tematica) dar trebuie sa recunoastem ca Earl Grey, are o aroma aparte si inconfundabila...
11.09.2013, 22:37:48
soso07Cattie, ce ma bucur sa te vad pe aici, vijelica, vijelica, vijelica :)))
11.09.2013, 23:01:36
N-are voie omu' sa glumeasca ... marca inregistrata ... am zis si eu ceva si acum mi se tot aminteste. Si era vorba de Sosolica, atat :))
George, eu zic sa nu provoci intelectul meu cu mult sub "0" :))) Ca nu raspund ...
Eu am un pliculet de ceai "Grunewald" - Earl Grey IMPERIAL. Este ceai negru.
Ar merge cu asa ceva :
"The IMPERIAL March" by the Vienna Philharmonic Orchestra
https://www.youtube.com/watch?v=4wvpdBnfiZo
soso07Am citit acum un banc si m-a apucat rasul de una singura :)))
11.09.2013, 23:07:13
Draga Gheorghita,
Nu am putut sa mai inchid un ochi de cand ne-am desparit.
Nu ai putea sa ma ierti si sa uiti tot ce s-antamplat ?
Absenta ta imi frange inima. Am gresit, nimeni nu te poate inlocui.
Te iubesc ! Cu toata dragostea, Mariuca !!
PS : Felicitari pentru premiul castigat la LOTO !
GheorghitzaHmmm, n-am eu norocul sa castig la Loto...
11.09.2013, 23:15:06
soso07Pai trebuie mai intai sa te paraseasca Mariuca si e ca si castigat premiul cel mare la Loto :))
11.09.2013, 23:18:36
soso07Va mai servesc un ceai si ... un concert pe sufletul meu ;)
11.09.2013, 23:18:59
soso07Tea of Emperors
11.09.2013, 23:21:22
Contine: Ceaiuri verzi – Sweet Flower, Yunnan Green, Formosa Gunpowder si Phoenix Eyes, Ceai alb Snow Buds, seminţe de cardamom, santal, curcuma, crizantema, flori de iasomie si osmanthus, frunze de curry.
LUDWIG VAN BEETHOVEN - CONCERTO N. 5
https://www.youtube.com/watch?v=UtXmdZTgiS4
soso07Eu va spun noapte buna !
11.09.2013, 23:29:50
Sa aveti o noapte linistita !
GheorghitzaNoapte buna!
11.09.2013, 23:44:45
12.09.2013, 07:58:02
Mircea Baniciu - Daca ai ghici
http://www.youtube.com/watch?v=tPbCPBRe6ik
Si un ceai rar :
East of Eden
Contine: Ceaiuri albe – Shou Mei, Pai Mu Tan, China Snow Buds, Ceai verde Bancha, papaya, bucatele de mar, petale de floarea soarelui, lavanda.