Forum: Orice altceva Five o'clock

• soso07
    soso07

Este gata pentru servit si ceaiul acestei dimineti :

Good Morning Sunshine

Contine: ceai verde Sencha, boboci de trandafir galben, santal, petale de floarea soarelui, galbenele, lemongrass provenind din culturi organice.

Sa-l savurati cu drag !

17.09.2013, 08:10:48
  • soso07
    soso07

Parca as mai avea nevoie de un ceai ...

Amaretto
    Ceai de fructe cu aroma de migdale.
    Contine: hibiscus, macese, bucatele de mar, coacaze negre, petale de albastrele.

Acompaniat de o chitara ...
    https://www.youtube.com/watch?v=y4r8CBY2f74

17.09.2013, 14:20:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si o discutie...

17.09.2013, 16:06:56
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Imi vine in minte invatatura prin care iubirea trebuie sa inceapa cu ... dusmanul tau. Adica, importanta nu este iubirea de aproapele tau ci, sa ai taria sa-ti iubesti dusmanul! Cum era invatatura? Daca cineva iti da o palma peste obraz, intoarce si celalalt obraz... Oare chiar am fi in stare sa invatam a iubi cu adevarat? Cred ca cel mai bun raspuns ni-l da NATURA prin puterea exemplului. Despre acest exemplu as dori sa vorbesc putin, mai ales ca are legatura cu indeletnicirea noastra, manufacturarea bijuteriilor.

17.09.2013, 16:12:20
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Atunci cand luati niste PERLE in mana pentru a realiza o lucrare, nu va vine sa le miscati in palma cu dragoste si gingasie? Nu va simtiti fermecate? PERLA, este unul dintre exemplele prin care NATURA ne invata cum sa iubim.
    Scoica, nu actioneaza asupra intrusului care ii creaza iritatie (grauntelul de nisip). Nu vrea nici macar sa il scoata afara si mai mult, ii ofera chiar locuinta sa... Scoica nu se lupta cu grauntele de nisip, nu se indarjeste si nici nu se razbuna pe el, cu toate ca ar avea motive. O raneste, ii face rau, o irita dar ea, Scoica, nu actioneaza impotriva lui cu nimic. Dimpotriva: ii da valoare. Il imbraca in Sidef, in asa fel incat asperitatile lui sa nu o mai deranjeze. Nisipul devine colacatar. Si inca ce colocatar! Acel graunte va deveni o nestemata: PERLA.

17.09.2013, 16:20:25
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Puterea exemplului insa continua. Scoica ii da valoare grauntelui de nisip si coabiteaza cu el pana la moarte. Dar, pentru ca exista un dar, uneori, scoica este omorata pentru acest gest nobil. Vine OMUL, o sparge de vie si ii ia intrusul numit de acum PERLA. Sa fie oare acest lucru si puterea exemplului de sacrificiu suprem?
    Cred ca si daca ar sti (scoica) ca ar urma sa fie omorata pentru acea PERLA, ea tot asa ar proceda. Suntem noi in stare sa urmam acest exemplu? Nu cred dar, ca mestesugari de lucruri frumoase, am putea macar sa ne gandim la acest exemplu atunci cand luam o PERLA in mana...

17.09.2013, 16:25:32
  • soso07
    soso07

Si cand esti propriul tau dusman si-ti vine sa-ti dai palme singur ... Ca doar nu e bine sa dai vina pe altcineva :))

17.09.2013, 16:36:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Soso, atunci intervine altceva: IERTAREA. Trebuie sa invatam sa ne iertam pe noi insine mai intai...

17.09.2013, 16:38:11
  • soso07
    soso07

Iertarea de sine este dificila, dar este pasul corect pentru a merge mai departe. Si, daca mai si inveti ceva din lectiile acestea, e de bine :)

17.09.2013, 18:08:45
  • soso07
    soso07

Da, dar nu orice graunte de nisip are sansa de a deveni ... Perla.
    Imi vine iar in minte afirmatia lui Stefan de acum trei ani cand imi spunea, strangandu-ma in brate : "Eu sunt scoica ta si tu esti perla mea" ... Incepe sa capete sens, mai ales ca m-a mai "pregatit" cu ceva zilele trecute, spunandu-mi ca, daca as fi pasare, atunci as fi pasarea Phoenix.
    Nu-mi ramane acum decat sa astept transformarea :) Cred ca toamna imi este benefica acestei "activitati". De doi ani incoace tot primesc "palme" de sezon, cred ca este un fel de imunizare pentru mine :)))

17.09.2013, 18:54:54
  • soso07
    soso07

Ce puteti spune despre aceste acorduri ?

https://www.youtube.com/watch?v=lS2gus37mV4

17.09.2013, 19:31:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Patru tipe gratioase si multa melancolie...
    Te-a atins si pe tine Soso?

17.09.2013, 20:51:38
  • soso07
    soso07

Eu nu mai simt nimic acum ... cred ca daca tai o bucatica din mine nu curge sange :)

17.09.2013, 20:58:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cum adica?

17.09.2013, 21:39:57
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Soso, spune-mi te rog, unde au disparut fetele noastre?

17.09.2013, 21:42:36
  • soso07
    soso07

Pai inca ma adun cu farasul si cu maturica :)) De unde sa renasca biata pasare Phoenix ... Am ars cu totul, astept etapa urmatoare :)))

17.09.2013, 21:44:14
  • soso07
    soso07

La cules de vie ;)

17.09.2013, 21:46:10
  • soso07
    soso07

Daca tot a venit vorba, Carmen va fi plecata de ziua ei si as vrea sa-i urez de acum "LA MULTI ANI", cu sanatate, spor si aceeasi putere de munca !!!

17.09.2013, 21:49:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

E ziua lui Carmenn? Cand?

17.09.2013, 21:53:10
  • soso07
    soso07

Vineri, raspunse agenda ;)

17.09.2013, 21:54:53
  • carmenn
    carmenn

seara buna! asa este...eu sunt aia grabita...doar am venit pe lume la 7 luni...da mi-s ,,fecioara" la toate...parca a fost special inventata zodia asta...:))) si vineri o sa fiu prin vie...abia astept...sa aud pasarile si sa simt mirosul strugurilor copti..fosnetul frunzelor si sa pap nuci proaspete...o sa beau must si o sa ma gandesc la voi...

17.09.2013, 22:37:24
  • soso07
    soso07

Noapte buna si vise placute va doresc ! Sa aveti grija de voi :)

Sweet Dreams (Goodnight Song)
    https://www.youtube.com/watch?v=OKbpLQp509Y

Ce bine era ...

17.09.2013, 22:54:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Noapte buna!

17.09.2013, 23:31:34
  • soso07
    soso07

Buna dimineata, breslasi, oriunde v-ati afla !

18 septembrie
    Anna Netrebko - n. 18 sept. 1971, Krasnodar, Rusia, cantareata de opera(soprana)

Dvorak.Rusalka.Canción de la Luna.Netrebko
    https://www.youtube.com/watch?v=96iaZreNPCY

18.09.2013, 08:00:48
  • soso07
    soso07

Imediat pun si de ceai ... s-a cam racit vremea, ploi ... ca doar e toamna.

Feel Good

Contine: anason, bucatele de scortisoara de Ceylon, flori de limewood, melisa, mate verde, lemn-dulce, flori de iarba-neagra, ghimbir, cuisoare, cardamom, vanilie.

18.09.2013, 08:03:48
  • soso07
    soso07

Cred ca astazi ar merge si ceva dulce ...
    - Tarta cu struguri (struguri negri, nappage, creme patissiere, pate a sucre-desert, creme d’amandes desert)

18.09.2013, 08:06:46
  • soso07
    soso07

Un trandafir visa zi si noapte la albine … dar nicio albina nu poposea vreodata pe petalele lui. Dar el continua sa viseze … in timpul noptilor lungi, isi imagina un cer plin de albine care coborau in zbor sa-i dea sarutari afectuoase....
    Astfel, el reusea sa reziste pana in ziua urmatoare cand se deschidea iar sub lumina Soarelui …
    Intr-o noapte, Luna, care vedea singuratatea trandafirului, il intreba :
    - N-ai obosit sa astepti?
    - Poate …dar trebuie sa incerc in continuare …
    - De ce ?
    - Pentru ca daca nu voi ramane deschis … ma voi ofili pur si simplu …
    Uneori, cand singuratatea pare sa striveasca orice frumusete, singura cale de a rezista este sa ramai deschis !

18.09.2013, 08:39:26
  • NicoleCeaMov
    NicoleCeaMov

Ma bag si eu in seama aici si ma scuzati :) Vroiam sa intreb daca se mai organizeaza concursul Toamna. Eu ma ofer sa moderez sectiunea de Decoratiuni daca se poate, pentru ca la celelalte as vrea sa particip (in cazul in care va fi).

18.09.2013, 11:50:29
  • NicoleCeaMov
    NicoleCeaMov

Va aduc si niste pandispan cu prune, pentru intampinare.

18.09.2013, 11:51:02
  • soso07
    soso07

Nicole, bine ai venit !!! Si cu ce minune de pandispan :) Parca as bea un pahar de sampanie, asa, fara motiv.
    Sau sa pastram sticla pentru cand vom avea toata echipa de TOAMNA formata ;)

Asadar : - prima inscriere la modererea acestui concurs - etapa de Toamna este NicoleCeMov - DECORATIUNI.
    Mai sunt doua locuri ce asteapta fete inimoase - Bijuterie si Moda.
    Asteptam cu nerabdare sa vedem cine va duce Toamna, "Zana melopeelor" pe culme ...

Toamna
    http://www.youtube.com/watch?v=DLr1oWjIC44

18.09.2013, 13:16:53
  • soso07
    soso07

"Nu poti sa vezi zane daca nu esti zanatic."
    Nichita Stanescu

18.09.2013, 17:21:51
  • aigile
    aigile

Salutare, dragilor? Ati strigat cumva catalogul?...Iata-ma-s!
    1.Sa aveti un an(scolar...)bun, sa va fie ocrotiti si binecuvantati copiii, sa treceti cu brio de ORICE test si sa va delectati de fiecare clipa de vacanta/respiro, ca sa promovati cu totii 'CUM LAUDAE' Scoala Vietii!...
    2.Asta nu e inca toamna, mai lasati melancolia la 'camara', pentru mai tarziu!(vorba butadei comuniste 'cat e iarba pe camp, pastrati fanul pentru la iarna'...)
    3.Voi chiar beti TOATE acele ceaiuri?!?

18.09.2013, 17:40:53
  • carmenn
    carmenn

salutare! ne luam notite...si le cautam macar...eu sunt cu ale mele ierburi autohtone, insa as incerca si ceva mai exotic...daca sunt ceea ce scrie pe pachet...

18.09.2013, 17:44:25
  • soso07
    soso07

Ligia, ai cam intarziat la ore, dar daca ai avut invoire, acceptam ;)
    Ceaiurile ... eu le servesc, mai departe voi stiti daca le beti :)) In orice caz va spun ca ele exista cu adevarat, nu sunt din imaginatia mea. Nu e chiar atat de bogata :))) Dar am baut din cateva ... destul de putine.

18.09.2013, 18:10:58
  • carmenn
    carmenn

mie imi aducea fata din bucuresti...ea este consumatoare de ceaiuri...sunt parfumate...:)

18.09.2013, 18:22:53
  • aigile
    aigile

Invoire... "Buna-nvoire", nu?!
    Cand am plecat inca era vacanta...(chiar am fost conjurata sa nu pomenesc vreun cuvant in legatura cu... ceea ce urma sa se intample de luni!...) De-acum am sa raspund 'prezent'! Desiiiiii... mi-am luat un set de voiaj tocmai bun pentru cat ma tin puterile sa stau departe de casa, si nu bag mana-n foc ca n-o sa mai indraznesc cateva raite prin tara - asa, ca Mahomed la munti...

18.09.2013, 18:31:45
  • soso07
    soso07

Ligia, parca si eu m-as mai incumeta la o mini-aventura de trei zile prin octombrie, cand se coloreaza frunzele. Am vazut Apusenii verzi, e musai sa-i vad si multicolori ;)

18.09.2013, 18:40:12
  • aigile
    aigile

E drum asaaaaa de lung pana acolo!... Stiu ca merita, da' nu mai e de mine... (in plus, la cate vacante am facut pe-acolo...)

18.09.2013, 19:32:25
  • soso07
    soso07

Da, Ligia, dar stii cum sta treaba ... tot ce e frumos si bun, e departe :)

18.09.2013, 20:32:54
  • soso07
    soso07

In seara aceasta as dori sa va aduc in atentie ceva despre care nu-mi amintesc sa se fi vorbit "La o cafea".

Mai prepar un ceai si ne punem de-o sezatoare la lumina lunii.

18.09.2013, 20:35:07
  • soso07
    soso07

Ceai cu aroma de mere coapte. Contine: rooibos, bucatele de mar, scortisoara.

Iar subiectul de discutie propus :

"Obiecte de podoaba, gateli si bijuterii in portul popular femeiesc"

Dintotdeauna podoabele au depasit frontierele si stilurile de viata separate de diferentele etnice, pentru a da ansamblurilor vestimentare femeiesti un aspect splendid si fastuos.

SALBELE, facute din monede de aur si argint, sunt cele mai importante bijuterii taranesti. Ele erau valori prin ele insele, deopotriva mentionate prin acte de dota.

PARURA CU MONEDE, purtata pe cap, in jurul gatului ori sub forma de cingatoare, fixata pe un fir de metal, pe un lantisor, pe un ceapraz (din matase, aur sau argint), pe o panglica de catifea groasa ori de matase sau un suport de piele colorata, este raspandita in portul popular de pe tot cuprinsul romanesc. Aceste bijuterii, realizate din monede, adeseori asociate altor categorii de podoabe, indeplinesc o functie in ceremonialul de nunta, fiind purtate de mirese.

18.09.2013, 20:45:42
  • soso07
    soso07

SIRAGUL DE MARGELE, numit in termeni locali "sirag de pret", adus din Boemia si Austria, era la indemana tinerelor fete si femei instarite. Constand din 20-30 de randuri de margele facute original din margean, ele erau fixate intr-o montura de arama galbena sau din cositor. Adesea se combinau colierele de margean cu margelele de Venetia, cu trandafirasi si cruci turnate in bronz, bogat decorate sau chiar si cu monede de argint.

O importanta deosebita aveau, de asemenea, margelele de Venetia din sticla sau ceramica, originale sau imitand pe cele de Murano, pe care negustorii le aduceau din Iralia sau Boemia, sau cele create in atelierele de sticla din Bihor (asa-zisele HUTE) de catre colonistii cehi si slovaci stabiliti aici. Pe margele se incizau motive geometrice (cercuri, puncte) ori fitomorfe, adesea le fixau intr-o montura metalica.

18.09.2013, 20:52:54
  • soso07
    soso07

Unul dintre cele mai raspandite siraguri populare, format din margele fine, policrome, avand forme geometrice si zalute, este "speraclul". Elementele care intra in compozitia motivelor ornamentale des intalnite sunt : furca, sapa, coarnele berbecului, painea binecuvantata, roata, fruntea boului etc.
    Prelucrarea artistica a metalelor semipretioase (arama, arama galbena, cositorul, bronzul etc.) era bine raspandita in mediul rural.
    Finetea si frumusetea podoabelor taranesti vadeste capacitatea creatoare si arta mesterilor populari, care au luat intotdeauna in consideratie traditiile si gustul populatiei locale, ca si formele ornamentale dominante in epoca si in comunitatea lor.

18.09.2013, 21:00:02
  • NicoleCeaMov
    NicoleCeaMov

eu iau 2 cani de ceai, ca-s racita cobza si ma asez sa ascult cu goblenul in brate

18.09.2013, 21:09:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nu uita de Lamaie...

18.09.2013, 21:20:31
  • soso07
    soso07

Lamaie stoarsa si bauta zeama dintr-o suflare ... asa am scapat si eu acum cateva zile de durerea in gat.
    Nu prea mai pot sa spun povesti in seara asta, doar daca vreti sa aflati cum e cu radicalii si cu fractiile ...

18.09.2013, 22:13:59
  • soso07
    soso07

Sau cu ridicarea la putere ;)

18.09.2013, 22:14:18
  • NicoleCeaMov
    NicoleCeaMov

lamaie nu am, doar miere si ceai de musetel, maine vine randul ei:)

18.09.2013, 22:16:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Paine prajita , frecata cu mult usturoi apoi umezita cu ulei si o ceasca de ceai caldut

18.09.2013, 22:22:18
  • soso07
    soso07

Un remediu impotriva matematicii aveti ? Ca s-a luat de la fi-mea la mine ...
    Zice draga de ea ca "matematica e boala grea" :)))

18.09.2013, 22:25:42