Forum: Orice altceva Five o'clock
carmennaoleu...sunt ciudati si daca ii vezi in realitate chiar te apuca frica...:)
14.10.2013, 14:48:29
www.breslo.ro/Product/Set--Neconventional-Participa-la-concurs_790730
uite, mai bine...se pot atasa la diverse sau chiar vopsi...eu am o punga...dar m-am si intepat pe plaja in ei...ca stau ascunsi...
ametist.shopBuna ziua !
14.10.2013, 14:49:35
Daca vreti sa fiti SANATOSI , FERICITI , va recomand :
http://metodasilva.ro/beneficii/
Metoda Silva
O zi frumoasa !
soso07Si pe mine m-a "bantuit" durerea de cap ca m-a trezit din somn ... Si nici acum nu sunt prea "normala".
14.10.2013, 15:43:13
Cred ca ne trebuie un ceai si remedii de la Emese :)
Geisha
Contine: Ceaiuri verzi – Green Sencha, China Bancha si Japanese Kukicha, seminte de susan, muguri de bambus, fructe Schizandra, ghimbir, petale de trandafiri.
soso07SCHIZANDRA
14.10.2013, 15:45:13
Schizandra este o planta originara din China si Japonia, iar la noi in tara, se intalneste doar ca planta de cultura. Schizandra este planta lemnoasa cataratoare, prefera zonele umbroase, iar fructele sale au toate cele cinci arome la un loc: dulce, sarat, acru, amar si iute. De aceea se numeste planta cu 5 arome.
Semintele sunt amare si picante, restul aromelor regasindu-se in fructul in sine. fructele sunt de culoare rosu aprins si cresc in ciorchini. Frunzele sunt ovale si au nervuri bine evidentiate.
In fitoterapie sunt utilizate fructele cu seminte. Acestea sunt bogate in peste 30 de tipuri de lignani (schizandrin, deoxischizandrin, gomisin, pregomisin etc), schizoandroli, fitosteroli, vitaminele c si E, dar si uleiuri volatile. Calitatea sa majora- este un excelent antioxidant, dar are si proprietati astringente si antiseptice. Este o planta adaptogena, adica efectele sale sunt in functie de necesitatile pacientului.
Uz intern:
- afectiuni renale, tonic sexual si afrodisiac, detoxifierea organismului, boli de ficat (hepatita autoimuna), depresii, nevroze, transpitratii nocturne, ajuta la stimularea sistemului imunitar (imunomodulator) si ajuta la refacerea dupa chimioterapie, stimuleaza pofta de mancare, alergii, insomnii, lipsa de concentratie, normalizeaza nivelul glicemiei, colesterolului, tensiunii arteriale, impiedica peroxidarea lipidica, reda supletea pielii, afectiuni gastrointestinale, in ameliorarea simptomelor menopauzei (datorita fitoestrogenilor), amelioreaza vederea si auzul – se foloseste sub forma de infuzii din bobitele uscate sau consumul acestora ca atare, sub forma de pudra, decoct sau tinctura.
FlorinArtBijouxSorina, sper ca nu ti-am dat un puisor de raceala... cu toate ca pe mine nu m-a durut capul ci in gat.... Sper sa nu treca si la cap ca este de rau.
14.10.2013, 16:32:34
carmennaoleu fetelor...ce e cu voi...ati inceput cu raceala,guturaiul,sinuzita sau alte boli de sezon...sper sa nu ma molipsesc...:)
14.10.2013, 17:34:32
cattieSeara buna lume :)
14.10.2013, 18:58:27
George,dracusorii lui Carmen se numesc ciulini de balta(nu o sa va plictisesc cu denumirea stiintifica).Cresc pe lacurile din Delta Dunarii si ceea ce culege Carmen sunt fructele (care sunt si comestibile;spre rusinea mea,in cei 7 ani in care mi-am petrecut vacantele la Sulina,nu am mancat niciodata).Sunt negri si ai naibii de colturosi...oricum ar cadea pe pamant/nisip,au colti indreptati in sus)
cattieah si inca un amanunt ....se pare ca au fost sursa de inspiratie pentru forma minelor marine de contact din al doilea razboi mondial.
14.10.2013, 19:00:40
carmennmultumim vijelica...interesant...deci ciulini de balta se numesc...cum sunt comestibili...nu am spart pana acum niciunul...o sa o fac...insa ce se poate consuma si cand...:)) tare...
14.10.2013, 19:23:33
cattieSe consuma ce este inauntrul carapacei aleia negre si colturoase.Se culeg toamna,dar nu stiu daca cei care ajung la tine mai sunt buni...
14.10.2013, 19:32:45
"Piure de ciulini de baltă. Un piure la fel de bun precum cel de castane sălbatice. În zonele ferite de vânt ale lacurilor curate și în golfurile unor canale limpezi și liniștite plutesc niște plante verzi-roșcate, cu smocuri de frunze late și dințate, la umbra cărora cresc fructe verzi (sau negre când sunt complet coapte). Aceste fructe, de forma romboidală, cu patru ghimpi ascuțiți, de mărimea unor nuci se mai numesc popular și ”fructele dracului” (din cauza formei și a ghimpilor). Ele ar trebui să se numească ”fructele divinității” pentru faptul că în perioadele de foamete sau în situațiile de supraviețuire au salvat multe vieți. Semințele lor sunt căutate insistent nu numai de oameni, ci și de bizami, gâște sălbatice, mistreți și alte viețuitoare, deoarece sunt foarte hrănitoare prin amidonul pe care-l conțin. Pescarii locali, mai nou și unii turiști, au descoperit gustul și aroma lor fină, asemănătoare castanelor sălbatice. Fructele se fierb, se sparge coaja lor dură și li se scot semințele de mărimea unui bob mare de fasole. Semințele se pot mânca ca atare sau se poate prepara din ele un piure delicios dres cu sare, ulei și piper pentru garnitura preparatelor de pește sau cu zahăr și dulceață pentru desert. (AG)"
...cum am spus,nu am gustat niciodata,dar stiu ca in primavera,la Master Chef unul dintre concurenti a gatit ciulini de balta si l-a cam dat pe spate pe chef Sorin Bontea...
soso07Cattie, ai adus lumina asupra subiectului arzator :)) Multumim pentru informatii !!!
14.10.2013, 19:35:48
soso07Ciprian Porumbescu; nascut Ciprian Golembiovski (n. 14 octombrie 1853, Sipotele Sucevei, Bucovina - d. 6 iunie 1883, Stupca, azi Ciprian Porumbescu, judetul Suceava) - compozitor roman.
14.10.2013, 19:39:15
Ciprian Porumbescu - Balada
https://www.youtube.com/watch?v=VzBXJB_otlc
carmennda...frumos...ce ma enerveaza totusi.... de ce isi schimba toti numele...:(
14.10.2013, 19:55:29
soso07Horile romanesti ii faceau o deosebita placere lui Ciprian si aici, prin intermediul surorii sale Marioara, o cunoaste pe Berta, o tanara frumoasa, supla, cu un spirit deosebit, care trezeste in Cirpian o dragoste pura. Era insa posibila o iubire intre fiica unui pastor si fiul unui preot ortodox ?
14.10.2013, 19:59:39
Iubirea lui nu este permisa de parintii fetei, aducand ca pretext nationalitatea si religia. Tanara este trimisa de parinti in Anglia, sperand ca distanta va sterge iubirea nepotrivita din inima tinerei femei si va aduce o alta mai potrivita. Timpul a demonstrat ca nu ...
soso07Se spune ca in ultima perioada de viata, prin ferestrele larg deschise, strunele viorii cantau furibund, cu atata aplomb si maiestrie, cantandu-si iubirea, tristetea si durerea unei vieti prea scurte incat trecatorii ramaneau inmarmuriti, uitand sa mai plece.
14.10.2013, 20:02:46
FlorinArtBijouxCarmen... care toti? :))) Artistii?
14.10.2013, 20:03:38
soso07Vioara este unul din instrumentele muzicale care poate reda cel mai bine complexitatea trairilor umane, insa cine si-ar fi inchipuit vreodata ca dintr-o simpla vioara pot curge cu atata naturalete sunete care te cuceresc, induioseaza si te poarta intr-o alta lume ?
14.10.2013, 20:07:00
Ciprian Porumbescu a compus BALADA in numai 7 zile, numar poate deloc intamplator, sugerand parca, printr-o banala coincidenta, perfectiunea.
DragomirOctaviaFetelor, imi este foarte rau. Ma chinui asa de ieri. Cert este ca raspandesc virusi. Cred ca am un fel de gripa. Dar nu sunt sigura. Oricum o simpla si balana raceala nu este.
14.10.2013, 20:46:06
DragomirOctaviaSunt epuizata. Abia ma tin pe picioare. Pur si simplu ma tarai ca o rama.
14.10.2013, 20:47:16
FlorinArtBijouxEu ma tarai asa de doua saptamani... dar nu ca o rama...poate ca un hipopotam racit si lipsit de vlaga...si de chef...
14.10.2013, 20:54:37
DragomirOctaviaVai Florina. Eu am preconizat ca ma fac bine mai repede de doua saptamani.
14.10.2013, 21:00:02
Of.. imi curge nasul (in cazul cel mai fericit)..ca de ceva timp mi s-a infundat o nara si nu pot sa respir.
Am incercat sa mananc ceva, acum mai pe seara, ca nici de mancat nu am putut si cum sa-ti spun s-a intampat ca acum ma doare si burta.
DragomirOctaviaSi inca ceva imi vina sa si vomit. Asa ca sa fie descrirea completa.
14.10.2013, 21:01:42
DragomirOctaviaFlorina, eu nu cred ca asta este o raceala. Asa se prezinta ca o raceala dar in realitate este ceva mult mai grav.
14.10.2013, 21:03:22
GheorghitzaOctavia, trebuie sa faci inca din seara aceasta INHALATIE (daca ai cumva in casa ceva ceai de Tei, Menta si Musetel. In plus, daca ai avea o cutiuta din aia mititica cu alifie vietnameza ar fi excelent! Ce ai din cele ce ti-am spus?
14.10.2013, 21:46:39
soso07Mai, cred ca trebuie sa va fac o frectie cu Carmol :)
14.10.2013, 23:35:20
Si un ceai bun, un saculet cald de sare cu lavanda ...
Acum, in pat cu voi :)
Noapte buna si sanatate tuturor !!!
Ikuko Kawai - Cobalt Moon
https://www.youtube.com/watch?v=h--3aKqkG9k
FlorinArtBijouxEu precis am luat-o de la o verisoara de a mea...a doua zi dupa ce am vizitat-o am zacut toata ziua, tot cu greturi...de fapt am dormit 24 din 24...nu stiu cum am putut...mi-am zis ca este bine ca in felul acesta organismul lupta singur. Si o saptamana am fost somnolenta...ziceam ca mi-a trecut vinerea asta fiindca ma simteam bine. Dar am stat si am inghetat degeaba la un targ sambata si duminica si acum sunt terminata de tot. Inclusiv cu nervii la pamant.
14.10.2013, 23:37:02
soso07Of, si cu targurile astea ...
14.10.2013, 23:47:16
Si cu greturile ... si eu am avut aseara, de la durerea de cap, dar au trecut. Sper sa treaca si ameteala asta din cap.
FlorinArtBijouxSorina, nu mi-e mie frica de o raceala, chiar daca nu este banala. Am trecut eu prin clipe muuult mai grele, unele gen triller. Cand ma gandesc nici nu imi vine sa cred ca mai fac umbra pamantului... degeaba...
15.10.2013, 00:08:24
carmennvai...ce descrieri faceti ...ca ma ia si pe mine numai gandindu-ma...:) cum spune si G,inhalatii...balsam ,frectie pe frunte...ceai fierbinte cu lamaie si miere,carmol si in plapuma...e sezonul virusilor...pacatosii astia care se agata de noi...
15.10.2013, 02:40:18
soso07Buna dimineata, dragi breslasi :)
15.10.2013, 08:06:38
15 octombrie
CHRIS DE BURGH - Christopher John de Burgh Davison, cantaret si compozitor irlandez, s-a nascut la Buenos Aires, Argentina pe 15 octombrie 1948.
Chris De Burgh - Lady In Red
https://www.youtube.com/watch?v=pQzy6M9QX9E
FlorinArtBijouxFrumos de tot... o melodia reusita si care starneste un val de amintiri frumoase traite "in tinerete":)))
15.10.2013, 08:42:39
Cica rosul este bun la raceli. Al meu barbat are un fularel mic si jerpelit (de cand era mic) cu care se oblojeste cand e racit...ha! mi-am adus aminte ca am si eu unul...si merge asezonat cu alifia pe care ne-a recomandat-o George.
FlorinArtBijouxOctavia, iti este mai bine? Ai putut sa te odihnesti?
15.10.2013, 08:43:20
DragomirOctaviaDa, am dormit chiar mai mult decat de obicei. Sper sa-mi revin repede ca eu nu am timp de zacut.
15.10.2013, 08:47:27
soso07Florina, nici la "batranete" nu ne strica sa avem amintiri frumoase legate de aceasta melodie :))
15.10.2013, 10:56:40
Octavia stie ... setul "Lady in red" ;)
FlorinArtBijouxSorina dragutza, tu cum mai "stai" cu raceala? La cat esti de plina de energie, si pozitiva pe deasupra, cred ca nu mai ai nimic.
15.10.2013, 10:59:25
soso07Nu am avut semne de raceala. Decat durerea de cap. Astazi a plouat, a tunat si fulgerat, deci, daca s-au descarcat norii, atunci dispare si presiunea din capul meu :)
15.10.2013, 11:24:16
soso07Ghicitul în cafea, “varianta științifică”
15.10.2013, 11:25:27
Cafeaua neagră – este preferată de oameni direcți, care “nu au timp de prostii”. Sunt oameni cărora le plac lucrurile simple și pot fi tăcuți, supărăcioși și rigizi. Exprimarea tăioasă și nepăsarea sunt, de asemenea, elemente care îi pot caracteriza.
Cafeaua cu lapte – este preferată de cei ce par a fi dornici să îi mulțumească pe cei din jur. Sunt oameni care îi ajută cu mare drag pe alții, dar nu prea au grijă de propria persoană. Sunt adesea înclinați spre nevroză .
Cafeaua instant – pare a fi preferată de oamenii delăsători și comozi, cărora le place să tot amâne lucrurile.
Cafeaua cu frișcă – este preferată de oamenii cutezători și care au sufletul mereu tânăr (deși unii îi pot considera doar niște copii mai mari care și-au păstrat gusturile din copilărie). Sunt oameni care nu iau întotdeauna cele mai bune decizii şi pot fi nechibzuiți. Cu toate acestea, ei sunt cei care, adesea, “dau tonul” în societate.
Cafeaua decofeinizată – este preferată de oamenii care au tendința de a fi obsesivi, dominanți și foarte atenți la detalii.
soso07Sa fac o cafea sau un ceai ? Mie mi-e cam somn :)
15.10.2013, 18:42:11
Café Procope – cea mai veche cafenea din lume
Deschisa in anul 1686, in orasul luminilor, Paris, Café Procope este cea mai veche cafenea literara din lume, dar si una dintre cele mai elegante locatii unde se poate savura cafeaua.
Are o istorie impresionanta, care ar starni admiratia si curiozitatea oricui. In saloanele sale au calcat multe dintre personalitatile de seama din Franta : actori, scriitori, pictori, personalitati politice. Cateva dintre numele celebre care au trecut pragul cafenelei sunt : Voltaire, Rousseau, Diderot, d`Alembert.
De numele faimoasei cafenele se leaga importante evenimete istorice ale Frantei. Aici se intalneau Robespierre, Danton si Benjamin Franklin pentru a pune la cale Revolutia Franceza, si tot aici se spune ca Napoleon si-a lasat palaria in schimbul notei pe care nu a putut sa o achite pe loc.
Era locul preferat al actorilor de la Comedie Francaise, care veneau in fiecare pauza pentru a se relaxa si, poate, pentru a-si gasi inspiratia, deoarece Montesquieu afirma faptul ca in celebra cafenea se pregatea cafeaua astfel incat sa ii inspire pe cei care o savureaza.
Café Procope este o locatie selecta, unde cafeaua are parfum de istorie, si unde fiecare dintre cei care au ocazia sa viziteze Parisul ar trebui sa intre pentru a se delecta cu o bautura delicioasa, intr-un decor de poveste.
GheorghitzaCafeaaaaaaaaa
15.10.2013, 18:42:36
Gheorghitzacu frisca....
15.10.2013, 18:43:16
soso07Merge si un Irish Coffee ?
15.10.2013, 18:44:08
soso07Irish Coffee – taria din ceasca
15.10.2013, 18:45:03
Whisky-ul este o bautura puternica preparata de un popor la fel de puternic si mandru ce are o istorie frumoasa si plina de legende. Vorbim, bineinteles, de irlandezi. Ei bine, cine altcineva ar fi putut sa dea cafelei aroma de wiskey, daca nu tot irlandezii?
Irish Coffee a fost creata de Joe Sheridan, un renumit bucatar sef din vestul Irlandei, mai exact din portul Foynes. In iarna anului 1940 un grup de americani in vizita prin tara castelelor si a puburilor au fost intampinati de Sheridan cu un mix interesant de cafea cu whisky, pentru a-i mai incalzi pe acestia. Intrebat daca ceea ce servesc este cafea braziliana, Sheridan a raspuns simplu: ‘este cafea irlandeza‘. Si uite asa a luat nastere un nou sortiment de cafea ce poarta numele de Irish Coffee.
Aceasta bautura savuroasa ce poarta emblema Irlandei este un cocktail preparat prin amestecarea cafelei negre fierbinti, a whisky-ului irlandez si a zaharului, peste care se adauga un strop de frisca.
Incet-incet, gustul deosebit al cafelei irlandeze a devenit popular si peste hotare, in Spania fiind extrem de indragita, incat au fost produse aparate speciale care prepara acest tip de cafea.
Irish Coffee a scris o noua pagina din istoria cafelei ocupand, in prezent, un loc fruntas in topul cafelelor aromate, fiind servita in numeroase cafenele din lume.
Gheorghitzaoh, cum merge
15.10.2013, 18:45:09
soso07Stiu locul perfect ...
15.10.2013, 18:46:04
soso07Dupa ce bei asa ceva ... spui tot :))) In whisky veritas ;)
15.10.2013, 18:49:01
DragomirOctaviaBuna seara Soso, buna seara George!
15.10.2013, 19:01:05
carmennvai Sosolica...:)
15.10.2013, 19:08:52
GheorghitzaCum te simti in seara asta, Octavia?
15.10.2013, 19:56:10
GheorghitzaCarmenn, te bagi si tu la o cafea din asta?
15.10.2013, 19:56:41
soso0715 octombrie - continuam cu Chris de Burgh
15.10.2013, 20:04:00
A Woman's Heart
https://www.youtube.com/watch?v=fGfFcMFmqMc