Forum: Orice altceva La o cafea (3)
GheorghitzaSoso e "Sorinutza" de la care Blanitza a baut "tzuica" de Ardeal????????
12.01.2012, 00:51:34
blanitzaEeee, ti-o placea tie sarea, da' nu-i buna prea multa, mai bine mujdei de usturoi... Sincera sa fiu, o sunculita fiarta in zeama de varza si pusa-n mujdei de usturoi face toti banii, mananci de dai cu caciula-n caini...
12.01.2012, 00:51:36
carmenndoamneeeeeee...iar vorbiti de mancare...de peste...mujdei...eu ma chinui cu dieta si voi....numai in pofte o tineti...numai Gheorghitza e de vina....cu muraturile...castravetii si alte ,,bunuri"...
12.01.2012, 05:19:24
soso07Da, eu sunt cu "Palinca de Maramures". I-am facut si eticheta la sticla :)
12.01.2012, 10:50:59
Vai, cate bunatati mi-au vazut ochii in ce ati scris aici. Si sunculita de care spunea Gabitza e buna. Am gustat-o cand am serbat impreuna doi ani de BRESLO :))) Am avut si tort !
ametist.shopVad ca ati baut bine , ati mancat bine .
12.01.2012, 10:51:01
Numai tortul lipsea din meniu .
Asa ca azi fac un tort .
ametist.shopsoso07,
12.01.2012, 10:52:00
Parca ne-am inteles.
soso07ametist, iar suntem pe aceeasi lungime de unda. Cred ca de la setul cu granate si cristale pe care l-am purtat de Revelion ni se trage :))
12.01.2012, 10:52:34
ametist.shopPoate , sau ca ne plac si noua bunatatile .
12.01.2012, 10:55:07
soso07Tocmai ce m-am intors de la analize si mi-e o foame :)
12.01.2012, 10:58:10
JewelswithloveBine ca nu citeste sotul meu ce scrie pe aici,ca la cat de pofticios e,nu mai ies din bucatarie o saptamana:))))
12.01.2012, 11:23:23
ametist.shopParca vorbesti de sotul meu.
12.01.2012, 11:36:11
Mai ales cand e vorba de dulciuri si carne de porc (sunculita afumata ).
Jewelswithlove:)))))Si al meu la fel!!!!
12.01.2012, 11:43:40
Cand fac prajituri si am crema pregatita,daca n-o ascund ,in mod sigur n-o sa mai am cu ce termina prajitura:)))Acum m-am obisnuit si dublez cantitatile la creme,ca sa fiu sigura ca reusesc sa termin ce-am inceput:)))
ametist.shopOare toti sunt asa , sau vorbim de aceeasi persoana ?
12.01.2012, 12:09:34
blanitzaScumpa Emese, NU SUNT TOTI ASA, uneori moooor si-mi vine sa pun farfuria in cap cuiva...la propriu...
12.01.2012, 12:19:06
RonaBijouxCorect, Gabi - de aia eu nu fac dulciuri, ca sa nu fiu tentata sa-i stric freza!
12.01.2012, 12:49:51
JewelswithloveSotul meu imi spune,indiferent de mancarea sau dulciurile pregatite ,ca sunt nemaipomenite,dar,eu am obiceiul sa-i spun ca ar spune ca e bun si daca as gati un picior de scaun:(( Banuiesc ca ii plac toate din cauza ca e atat de pofticios.Dar,nu pot spune ca nu-mi creste inima cand vad cu cata pofta mananca....Asta spre deosebire de fiul nostru caruia,vorba voastra,imi vine de multe ori sa-i pun farfuria cu mancare in freza,el fiind opusul tatalui,adica mai nimic nu e destul de bun:)))Una peste alta,procentul e de 50%...
12.01.2012, 13:14:44
ametist.shopCand fac prajituri si sotul si baiatul se comporta la fel .
12.01.2012, 13:29:23
Fac concurs cine mananca mai mult .
Despre mancarea gatita prefer sa nu vorbesc .
In mare daca ii place la sotul , nu maninca baiatul.
RonaBijouxOho-ho, daaa, minunatii nostri copii!
12.01.2012, 13:33:51
Fiu-meu mananca de ani de zile numai trei feluri: gratar de pui, salata cu orice iarba sau leguma si (rar) ceva paste mai sofisticate. Atat, nimic altceva gatit.
blanitzaEeee, una peste alta, eu nu mai supar deloc, pentru ca, mai intai - faci riduri, si-al doilea, dat fiind faza cu mofturile inimaginabile, eu sunt editie absolut speciala si limitata prin bucatarie, si-atunci.... fac fel de fel de felurite, insa nu-n bucatarie, acolo devine locul de joaca aproape in exclusivitate al lui Costin!!! Da' spal vase frumos si pe muzica!!!
12.01.2012, 13:40:07
carmennBuna!acum vorbiti de dulciuri.........vine indata si Diana,cu ciocolata calda...pe vremea asta e chiar buna...
12.01.2012, 14:07:07
soso07La mine cel mic e mai mofturos. Felul preferat este unt pe paine (doar un singur fel de unt). Si tot ce contine ciocolata :) Dar mananca ciorbite si cam tot ce este de culoare verde (salata, broccoli, marar, patrunjel, telina etc - toate crude). Morcovi si mere - tot crude.
12.01.2012, 14:07:13
JewelswithloveExact,Emese,la dulciuri sunt amandoi la fel,ar manca pana ar pocni!La mancare gatita,fiul meu ar manca non-stop salata de vinete cu maioneza,mancarica de ardei grasi copti,salata de boeuf ,snitele si friptura:))Problema lui cea mare e ca eu sunt adepta moderatiei,si daca le fac ceva ce are maioneza sau grasime,pe urma trec la regim hipocaloric:))) Si,fiindca stie acum cum merg treburile,ma intreaba dimineata:Äzi e ziua de pascut iarba??":)))
12.01.2012, 14:11:10
soso07Lasa ca fi-miu mananca direct de pe taraba mararul si patrunjelul. Chiar ca e la pascut. Si am uitat ... nicio masa fara praz :))
12.01.2012, 14:16:40
ametist.shopblanitza ,
12.01.2012, 14:57:14
Daca iti place sa spali vasele facem o echipa buna ,ca mie imi place sa gatesc ,
dar cand e vorba de spalatul vaselor amin cat pot .
Chiar azi am poropus sotului sa faca macar atata ,
dar deocamdata nu mi-a raspuns .
JewelswithloveApropo de spalat vase....Marei scriitoare de romane politiste Agatha Christie i s-a luat la un moment dat un interviu...Si,normal,a fost intrebata de unde ii vin ideile pt romane...A raspuns ca ,de cate ori are de spalat vase,ii vine sa omoare pe cineva!:)))))
12.01.2012, 15:09:53
soso07Cred ca ma apuc de scris romane politiste :)))
12.01.2012, 15:55:39
blanitzaMama, Silvia, ai fost chiar la pont cu Agatha Christie, ceea ce dovedeste o data-n plus ca nimic nu-i nou pe lumea asta, mai ales in zona sentimentelor, hi, hi, hi...
12.01.2012, 15:57:45
JewelswithloveEh,multumesc,Gabi,fac parte din categoria celor carora o vorba,o imagine,un sunet,le deschid sertarasele memoriei si asa a fost si acum cu spalatul vaselor:)))
12.01.2012, 16:07:42
Si,daca vorbim noi de mancare,de pofticiosi,de vase iar eu sunt O impatimita a informatiilor fel de fel,aduc si aici cate ceva din "Stiati ca....:
...sofranul este cel mai scump condiment din lume? Pretul unui kilogram de sofran este de aproximativ 4000 de dolari, insa poate creste in functie de calitate. Totusi, fiind un condiment foarte puternic, cantitatea mica de sofran care trebuie folosita pentru gatit compenseaza pretul.
...condimentele au stat la baza primelor forme de comert? Piperul si scortisoara au fost initial condimentele cele mai comercializate in Orientul Mijlociu, chiar de acum 4000 de ani.
...ghimbirul, scortiosoara, piperul negru sau cuisoarele era considerate produse de lux in Europa Evului Mediu? Fiind importate tocmai din locuri indepartate, ca Asia si Africa, costurile erau foarte mari si de aici caracterul exclusivist al acestor condimente.
...comertul cu condimentele a stat la baza prosperitatii unor state ca Venetia sau Portugalia, in perioada Evului Mediu? Venetia a detinut la inceput monopolul pe rutele de comert cu Orientul Mijlociu, fapt care a dus la o prosperitate remarcabila a acestui mic stat in acea perioada. Controlul asupra rutelor de comert cu condimente a fost si motivul principal al celebrei expeditii a lui Vasco da Gama din 1499.
carmennFoarte bine ca mananca verdeturi...felicitari..copiii se cam sperie de ele...Sorina...
12.01.2012, 17:42:59
cockyce bine ca vorbiti si de mancare :D :)) incerc sa fac niste cipsuri de casa, are cineva un sfat? ;;)
12.01.2012, 19:41:23
betty.bijuteriiReteta simpla dar deosebit de gustoasa(mult mai buna decat in patiserii) de saleuri.
12.01.2012, 20:01:47
250g faina:
250g branza mai tare(daca este prea moale branza, se flescaiesc);
un pachet margarina Unirea
Se amesteca cele trei ingrediente(puteti sa mai puneti faina daca vi se pare aluatul prea moale). Se pune la frigider(cel mai bine, faceti aluatul dimineata si il coaceti seara, cu cat sta mai mult la frigider, cu atat mai bine). Cand l-ati scos, intindeti-l astfel incat sa aiba o grosime de 1cm si taiati-l fasii late de 1cmm si lungi de 5/7 cm, puneti-le in tava(eu folosesc hartie de copt, nu ung tava cu nimic), bateti un galbenus de ou cu care le ungeti, folosind o pensula, si presarati deasupra lor chimen. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil. Cand introduceti tava, micsorati flacara cuptorului, la foc mic. Puneti tava in partea cea mai de sus a cuptorului. In vreo 20 minute sunt gata. Eu fac mereu si ies foarte bune. Imposibil sa nu va ramana branza prin frigider pe care o puteti folosi. Ies cam doua tavi.
Pofta buna!
RonaBijouxFacea mama mea, si stiu ca maestria era sa aiba cartofi rosii (aia de salata, nu din cei fainosi) lunguieti, iar feliile taiate foarte, foarte subtire. Apoi ii prajea rapid, in mai mult ulei, si ii amesteca tot timpul. Ii scotea pe servetele si ii condimenta cu sare/piper/ierburi aromate/boia, dupa gust si inspiratie.
12.01.2012, 20:03:53
(Nu uita berea - ca degeaba cipsuri!)
betty.bijuteriiPentru cipsuri, folosesti cutit pentru decojit legumele. Vor iesi fasii, fasii pe care, intr-un bol, le amesteci cu ce condimente vrei tu(poti sa pui si boia dulce ca sa le dai culoare) si le arunci in tigaie. Dar trebuie sa fie ulei mai mult. Daca ai friteuza, cu atat mai bine. Oricum, uleiul de la cartofi nu prea se arde. Si sa nu fie inghesuiti in tigaie. Trebuie sa stai cu ochii pe tigaie pentru ca, fiind foarte subtiri, se prajesc foarte repede. Si, asa cum a spus Rona, cartofi rosii. Cand ii scoti, ii pui la scurs pe servetel(prosop de hartie)
12.01.2012, 20:10:23
RonaBijouxDaca tot suntem la bucatarie:
12.01.2012, 20:20:23
Am invatat sa fac niste cartofi grozav de gustosi, simpli si rapizi.
Cartofi rosii, fierti in coaja. Se racesc, se cojesc si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari - apoi se adauga un strop de ulei de masline, sare/piper dupa gust. Se adauga cubulete de branza telemea (eu am facut cu felii de mozarella, ca asta aveam) - si baga pentru cateva minute la incalzit la microunde. Merge si rece, pe felii calde de paine prajita sau ca garnitura la mancare cu sos cald.
Este grozava!!
betty.bijuteriiPai, draga Rona, cred ca ies mai buni cu mozarella. Ce-mi plac si mie combinatiile astea!
12.01.2012, 20:29:58
blanitzaAoleo, ma enervati!!! Ma ia o foame de lup, si mai ca v-as manca si pe voi!!!
12.01.2012, 20:38:35
betty.bijuteriiMi-a adus o nepoata o rata imensa! Cred ca e ratoi... Fac in weekend o rata pe varza de-ti bati copii cu cureaua de la ceas!
12.01.2012, 20:45:05
RonaBijouxBuna zburatoare!
12.01.2012, 20:47:58
Eu am ratat-o de Anul nou - am vrut sa fac cu portocale, dar a iesit groaznic de tare. Ori era animalu' batran, ori am gresit eu - dupa aia am citit ca trebuia s-o fierb intai, eu am tinut-o doar in bait o noapte.
Da' sosu' a fost bun!
betty.bijuteriiA facut maica-mea o data rata cu portocale. Dar, sa-mi fie cu iertare, mi s-a parut groaznica! Sotul meu a mancat tot si a tot laudat-o dar, cand am ajuns acasa a zis ca-n viata lui n-a mancat ceva mai nashpa!
12.01.2012, 20:55:08
betty.bijuteriiImi plac pasarile de curte. Dar, cea mai buna carne de zburatoare domestica, este, dupa parerea mea, carnea de bibilica.
12.01.2012, 20:59:37
RonaBijouxBibilica e ceva ruda cu curcanul?
12.01.2012, 21:01:46
betty.bijuteriiDa, alea mai mici. dar sunt date naibii! Sunt greu de crescut.
12.01.2012, 21:04:45
RonaBijouxCred ca n-am mancat niciodata.
12.01.2012, 21:08:13
In schimb, pe ce nu pot pune gura - porumbei! Ne tot poftesc niste amici sadici care cresc si-i fac in jar, si umpluti cu nu-stiu-ce...
Brrrrr!
blanitzaNasii mei cresc la o ferma, la Fieni, tot felul de zburatoare, cum ar fi : bibilici, care se tot vaita prin curte, pauni, care tipa aproape lugubru - eu nu stiam, si m-am si speriat de ei, apoi niste curcani imensi, rate, gaste, gaini, sunt de-ale casei, porumbei cu suta, si niste gainuse pitice si flenduroase, de zici ca au pantalonii-n vine, le-am facut si poza, sa le vada si mama, ca ea-i moarta dupa gainuse!!!
12.01.2012, 23:38:48
betty.bijuteriiDa, si mie-mi plac gainusele alea, zici c-au budugai(in traducere libera chiloti de babe sau "gogosari") pe ele. Curcanii sunt periculosi, iti sar in cap. Maica-mea a crescut intr-un an curcani si, unul dintre ei, a cantarit 24kg. Ditamai haidamacu!
12.01.2012, 23:48:47
betty.bijuteriiBudigai, pardon!
12.01.2012, 23:49:13
RonaBijouxJumuleste un paun si fa-ti cercei!
12.01.2012, 23:50:03
La banchetul de absolvire, acum 100 de ani, am avut pene de strut pe langa decolteu - dadeau rochiei (altfel simple) un aer provocator!
betty.bijuteriiCica nu e bine sa ai pene de paun in casa ca "aduc singuratate"
12.01.2012, 23:51:14
betty.bijuteriiDaca aveai rochie cu pene de strut inseamna ca erati bogatani. Chiaburilor!
12.01.2012, 23:52:21
RonaBijouxNoua ne-a zburat un curcan de pe balcon - era inainte de '89, il luase tata cu mari eforturi de tara, l-a lasat pe terasa deschisa si a plecat sa caute pe cineva curajos sa-i ia gatul. Cand a venit calaul, plecase curcanul!
12.01.2012, 23:53:31