Forum: Orice altceva La o cafea (3)
soso07Sa-mi trimiti si mie lista cu semifinalistele :)))))
11.02.2012, 16:59:01
bijouxdemonange:))))
11.02.2012, 17:12:00
Sorina... nu stii cumva sa faci manusi fara degete dar cu o acoperitoare de-aia de se ridica?:))))
Nu stiu sa ma exprima cum, nu-mi gasesc cuvintele, ma simt cam obosita....
bijouxdemonangeda da
11.02.2012, 18:12:05
am nevoie de manusi de-astea pt targ.... sigur nu va fi atat de cald incat sa rezist fara manusi....
carla69Eu am trecut la invartit sarmalute,nu ca aveam chef,as fi crosetat dar musai sa mancam.
11.02.2012, 18:21:46
bijouxdemonangee bun Carla.... ar trebui sa mai fac si eu niste sarmalute.... am descoperit o reteta delicioasa de Craciun, deja am facut de 2 ori... frate-miu mananca aproape si furrculita...el mi-a cerut sa-i mai fac o data... deci e de bine (lui frate-miu nu prea i se intampla asa ceva :D)
11.02.2012, 18:26:58
carla69Pai sa-mi dai si mie reteta.Mie imi plac mai mult la altii sarmalele,in special la mama sau la o petrecere cand se fac multe,dar din cand in cand fac si eu
11.02.2012, 18:47:30
RonaBijouxDa, da, zi-ne reteta!
11.02.2012, 18:55:17
Si mie imi plac grozav sarmalutele - dar nu ma omor dupa invartit, asa ca (exceptand Craciunul sau mesele speciale) fac asa:
Compozitia o inabus un pic, cu putin sos de rosii, iar orezul il pun fiert aproape de tot. Racesc, si adaug oua (1-2, dupa cantitate).
Apoi in oala (am una de pamant) pun straturi - varza tocata - carne - varza tocata si tot asa, termin cu varza.
Fierb ca pe sarmale, dar la sfarsit bat putina smantana deasupra si las la gratinat.
O tai ca pe musaca.
Se cheama "sarmale dezbracate", si asa am scapat de impachetat!
bijouxdemonangemie-mi place sa impachetez :p
11.02.2012, 19:45:41
imi aminteste de bunica,ea m-a invatat si de multe ori o ajutam la invartit sau chiar faceam eu toata treaba asta ca ea sa se poata ocpa de altceva :P
reteta e foarte simpla, e cu varza dulce... o am de aici:
http://www.lalena.ro/25-reteta-sarmale-in-sos-de-smantana-reteta-ucraineasca.html
E un site de pe care m-am tot "inspirat" si de fiecare data am fost mai mult decat multumita si incantata!
Singurele adaugiri ar fi ca spre exemplu varza alba ce se gaseste acum are frunzele mai groase, deci mai mult ca sigur trebuie mai multa varza decat e specificat in reteta (mie mi-a trebuie mai multa...). Dar asta se ajusteaza dupa caz, din ochi. Eu spre exemplu, am facut de Craciun doar jumatate din compozitie, , restul am bagat la congelator. Intr-adevar, eu gatesc doar pt 2 persoane, dar mi-a ajuns de cateva mese :D
carla69Multumesc de link,cred ca ma voi plimba putin pe acolo.Cam asa fac si eu sarmalele doar ca nu fierb orezul inainte.
11.02.2012, 20:03:50
GheorghitzaVorbeam despre prestigioasa revista Flacara Rebus.
11.02.2012, 20:38:30
N-am sa va insiri ce conditii impune redactia realizatorilor
de careuri de cuvinte incrucisate. Numai stiindu-le,
nu-ti prea mai aarde sa te inscri la un concurs tematic.
Careurile de definitii cu TEMATICA, se realizeaza dupa cum spune cuvantul:
O TEMA. Creatorul de definitii trebuie sa gaseasca o definitie
pentru FIECARE CUVANT inngrilat in asa fel incat sa respecte tematica.
Iata un exemplu:
Titlul Careului:
" Rebus-scrabble"
Asta inseamna ca cel putin 50% dintre cuvintele ingrilate
sant cuvinte provenite dintr-un "amestec" de vocale si consoane
asa cum este la jocul de Scrabble. Din ele, trebuie sa formezi un cuvant nou
dar care sa respecte conditiile generale impuse de redactie
(numai substantive comune, sing. sau pl./ Masc. sau Feminin/;
/// Verbele doar la Infinit, Participiu trecut si Gerunziu///
etc...etc... si numai CUVINTE TITLU gasite intr-unul din Dictionarele
explicative ale limbii romane- sau din dictionarele de Neologisme
si/sau Regionalisme.)
s
GheorghitzaIata cateva exemple de definitii:
11.02.2012, 20:42:27
Scrabble: AACLOTZ ; cuvantul titlu ingrilat: LACTOZA
Scrabble: GIILMNU ; cuvantul titlu ingrilat: LUNGIMI
si tot asa mai departe...
Pentru a usura dezlegarea, s-a dat voie ca 50% dintre cuvinte
sa aiba definitii normale.
GheorghitzaIata un alt tip de definitii tematice:
11.02.2012, 20:50:54
Cuvinte ingrilate provenite din piste false:
Ex:
Definitie: Seful sectorului suflete. Cuvantul de ingrilat: PSIHOLOG
Definitie: Cei care fura, nefiind vinovati pentru asta.
Cuvantul titlu ingrilat: PREDECESORI (Cei ce fura nu se refera la hoti
ci la cei ce "au fost" sau "fusesera" candva)
Definitie: Venit pe cai ocolite
Cuvantul ingrilat, nu se refera la cel ratacit, cel "ce umbla creanga", aiurea
ci se refera la : ILICIT (VENIT insusit ilegal.
Definitie: Se duc cu mare usurinta;
cuvantul ingrilat nu se refera la oameni slabi, usori (in greutate)
ci loa cei ce pot fi pacaliti tare usor, iar acestia sant INCREZATORI
Adica au prea usor incredere...
GheorghitzaSant dsoar cateva exemple...
11.02.2012, 20:56:46
Din 100 careuri trimise spre publicare cca 60% sant respinse din start,
cam 10% se retin spre o verificare mai atenta si eventual,
daca acel careu pare remarcabil, redactia il corecteaza pe ici pe colo...
si doar 30% din cele trimise sant si acceptate.
Asadar, un concurs tematic, ori unde s-ar organiza,
trebuie sa prezinte anumite "dificultati" in realizare, deoarece
nu este un concurs "DE MASA" ci unul de specialitate
iar el (concursul), prin ingradirile impuse chiar din start in Regulament,
deja face o selectie primara: Sant acceptate doar acele lucrari
care corespund tematicii pentru care s-a realizat concursul.
Abea apoi, aceste lucrari sant supuse unei jurizari adevarate.
GheorghitzaBuna seara, tuturor !
11.02.2012, 20:57:48
blanitzaM-am pus repede la curent cu noutatile de pe-aici, dupa ce am fost o harnicuta, si cu liste, si cu topic, si cu mama mamelor, etc...
12.02.2012, 00:09:46
Eeee, si-as avea o intrebare pt mataluta, Gheorghitza puiule - cu ce merge lepidolitul, vis-a-vis de inflente subtile? Si la care zodie se potriveste?
GheorghitzaLepidolitul ar merge la Gemeni, Leu, Balanta...
12.02.2012, 00:50:23
GheorghitzaDespre asocierile pietrelor semipretioase m-am ferit sa aduc informatii.
12.02.2012, 00:53:30
Acolo unde am putut, am facut asocieri si precizari.
GheorghitzaOri il vei asocia cu alte margele fuctie de armonia culorilor
12.02.2012, 01:01:36
(deci doar asociere estetica) ori vei face o bijuterie NUMAI din Lepidolit.
GheorghitzaEste doar o recoamdare.
12.02.2012, 01:02:24
blanitzaDaaa, cam la ce ma gandeam si eu - numai lepido, ca nici de culori - nu vrea, si nu vrea cu altceva, multumesc din inimioara, draga George...
12.02.2012, 13:13:22
bijouxdemonangeGeorge: multumim pentru informatii asupra criteriilor de selectie utilizate de revista Flacara! E Complicat! Dar ai dreptate, la un concurs cu tematica trebuie si ceva dificultate, sa se faca automat selectia prin insasi tema impusa. Si da, asa se ajunge la o perfectionare :)
12.02.2012, 15:08:21
carmennbuna ziua! am si eu o rugaminte...cine imi poate spune ce culori sa folosesc pentru textile...vopsit sau pictat...se gasesc aici...si un adeziv sau intaritor tot pentru textile..(gen aracet) multumesc...
12.02.2012, 16:17:27
cattieEu folosesc culorile de la Pentart...si Tulip3D
12.02.2012, 16:29:18
carmennmultumesc cattie...
12.02.2012, 16:59:47
ametist.shopBuna seara !
12.02.2012, 18:40:26
http://www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7LdU&ob=av2n
cattie:(
12.02.2012, 19:24:51
Una dintre cele mai bune voci feminine...pacat,mare pacat :(
cattieBuna seara luuuuuume :)
13.02.2012, 19:28:09
ametist.shopBuna seara si tie !
13.02.2012, 19:32:08
Cred ca votarea a fost epuizator sau zapada e de vina ?
cattieAmbele!
13.02.2012, 19:35:20
A fost foarte foarte greu sa alegi doar 3 si traisec cu senzatia ca votand doar 3,i-am nedreptatit pe restul :)
Iar despre zapada,ce sa mai spun....NO COMMENT.Primaria sectorului 5 "care este" a fost luata prin surprindere(DIN NOU) de caderile de zapada(ca doar suntem in luna august,si caderile de zapada sunt un miracol...)
ametist.shopCum stai cu Peyote stitch .
13.02.2012, 19:42:03
Ai mai facut ceva ?
cattieDeaocamdata nu,ca am lucra la ceva pentru concursul Primavara (moda si vestimentatie)...acum m-a lovit inspiratia si dau bataie,sa nu fuga ideea :)
13.02.2012, 19:50:01
Ma apuc maine seara de margelute.Si o sa iasa!!!!
ametist.shopSunt sigura ca o sa reusesti . Mult succes .
13.02.2012, 20:08:13
Eu cam de 2 saptamani m-am apucat de margelit ,
deocamdata numai cercei si pandantive am facut
cattieMultumesc mult!
13.02.2012, 20:12:04
O sa iasa,ca nu ma las usor :)
soso07Ce fata harnica ! Hai, poate aduci primavara mai repede, cattie :)
13.02.2012, 22:06:22
Ai avut dreptate cu votarea. Si eu am avut acelasi sentiment.
Eu am dat azi o fuga la serviciu, dar nu m-am refacut, asa ca voi continua sa stau in casa. Dar la serviciu nu am stat degeaba, am "mesterit" ceva pentru concursul "mixed media" (sper sa termin maine) si in seara asta am facut un set pentru concursul cu zodii. Maine sa-l pozez.
JewelswithloveEu,una,sunt fericita ca am putut sa nu votez,fiindca sunt prea multe creatii minunate care ar fi ramas inafara votului...
13.02.2012, 22:15:25
Iar in privinta castigatorilor,o sa vedeti cand publicam clasamentele ce coincidente!!
GheorghitzaSa-i uram multa sanatate lui forHOPE.
13.02.2012, 22:55:06
Tocmai acum a trebuit sa opreasaca la ea un camion de raceala...
Mai ales ca nu prea sant bune astfel de imbolnaviri.
Fa-te repede bine Diana!
bijouxdemonangespor la lucru fetelor!!
13.02.2012, 23:40:59
Cu votarea: eu era cat pe ce sa renunt la a vota, mai ales la concursuld e bijuterie... a trebuit sa tai si sa tai si nu vroiam :(
Diana, sa te faci bine! Maine te sun, sa-ti mai iau din raceala!!
JewelswithloveCand ma bucuram si eu ca nu trebuie sa votez,imi spune Gabi-blanitza ca e cazul sa-mi exprim preferintele...Hmmm....F greu,intr-adevar!Ma bucur ca a fost un concurs cu atatea lucrari exceptionale incat sa nu putem decat cu mare greu sa votam!
13.02.2012, 23:59:52
Diana,insanatosire grabnica!
RonaBijouxSi eu m-am uitat toata ziua, am pus si am taiat, vorba Andrei, si tot mi se pare ca nu-i corect... Dar trebuie, din respect pentru efortul participantilor.
14.02.2012, 00:06:46
carmennSanatate Diana! Si voua tuturor...sa va ocoleasca doamna ,,gripa" sau domnisoara ,,raceala"...
14.02.2012, 00:24:18
forHOPEBuna ziua dragilor,
14.02.2012, 11:19:42
Va multumesc din suflet pentru urari!! Voi cum va simtiti? Mai sunteti bolnaviori/oare?
eu am tot evitat sa merg la medic dar pare-se ca maine merg la ORL...imi curge puroi dintr-o ureche (deci sunt intr-o ureche ;)) )...din amintirile mele din copilarie, medicul orl-ist nu are toate tiglele pe casa...sper sa nu ii treaca prin cap brilianta idee de a-mi scoate vreo amigdala ...ca il omoor!!!!
Va pup dulce.:-*
soso07Nici la mine nu se lasa asa usor raceala asta. Tot mai tusesc. Azi ma duc la control.
14.02.2012, 12:06:23
camelia.handmadeVa doresc insanatosire grabnica, sa scapati cat mai repede de asta... Pe mine deocamdata m-a ocolit, si beau preventiv mult ceai cald, si lamaie. Poate scap anul asta :D
14.02.2012, 12:54:37
Inscrierile la concursul Iarna au fost multe si ... numai una si una, felicitari organizatorilor, si participantilor, iar cu votarea, si mie mi-a fost greu, din punctul meu de vedere, am votat cam ce as fi purtat eu si... si asa am decis greu, era mai usor daca puteam vota cam 5-10 lucrari
La Primavara ma astept sa fie si mai greu
carmennbuna! tiglele pe casa...au cam alunecat cu vremea asta...speram sa nu aiba cumva si dom' doctor cont pe Breslo....
14.02.2012, 13:25:02
forHOPESorinutza scumpa, pai sa te faci bine ca ne certam altfel ;-p
14.02.2012, 14:22:34
camelia, multumim frumos pentru urari :-*
carmenn>cred ca am scapat de acel medic...teoretic, ar fi trebuit sa merg 30 km (in alt oras) la cabinet la dansul insa am aflat ca vine maine un orl-ist la noi in oras si voi merge aici, desigur :D
Stiti ce dilema am eu? Votarea la concurs nu trebuia sa se incheie azi la ora 12?
Gheorghitzacamelia, eu am fost sustinatorul ideii de a nu se limita dreptul la vot.
14.02.2012, 14:25:17
Sant de principiul ca fiecare poate vota ceea ce doreste.
Aceasta idee nu stiu de ce nu este agreata
drept urmare a ramas valabil doar "trei voturi"
Esti singura care sustii aceasta idee alaturi de mine.
Asadar, respectam parerea majoritatii.
bijouxdemonangeCred ca aceia care nu sustin ideea de a fi atat de multe voturi sunt aceia care au mai trecut pe la organizare sau au ajutat sau au urmarit cum stau lucrurile...
14.02.2012, 14:43:06
sunt mai usoare organizarea si moderarea decat verificarea si numaratoarea de la final :)
bijouxdemonangesi apoi.... cel putin in concursul de fata, 3 inseamna aproximativ 10% dintre creatiile inscrise (pe fiecare sectiune) deci este mai mult decat un numar potrivit de produse alese.
14.02.2012, 14:49:16
iar daca s-ar lasa liber la numarul de voturi, ar aparea pe banda rulanta voturi de un singur produs, in general de la prieteni - deci subiectiv, sau conturi fantoma.
Toate acestea reprezinta experienta.
In urma concursurilor trecute si a experientelor avute s-a ajuns la concluzia ca trebuie niste reguli stricte si in privinta voturilor.
camelia.handmadeDa, asta asa e , ar fi mult mai complicat si...de durata mare daca ar fi liber la voturi, deci un timp de numarare masurat in multe ore imi inchipui... Si asa, ca e aceasta regula stricta de 3 vouri, se mai voteaza doar cate una/doua lucrari, oare de ce? Prietenii?
14.02.2012, 14:59:36