Forum: Orice altceva La o cafea (4)
GheorghitzaDupa curatirea cristalului, nu mai lasati pe nimeni sa-l atinga.
17.04.2012, 20:40:13
Este al vostru. Tratati-l cu caldura si prietenie.
GheorghitzaUrmeaza sapte zile in care acel cristal trebuie sa fie tot timpul alaturi de corpul vostru. Este vorba de o perioada in care are loc ACORDAREA reciproca a energiilor. Mai practic spus, in aceasta perioada cele doua energii, se "cauta una pe alta" pana ajung la oscilatie armonizata cu energiile naturale si firesti
17.04.2012, 20:46:59
ale universului in care traim. ( se aseamana - daca am putea spune asa-
cu "cautarea" unui anumit post la radio, pana vom obtine cea mai curata auditie.
In Radiotehnica aceasta etapa se numeste C.A.F. :
Cautarea Automata a Frecventei (unui anumit post)
GheorghitzaDeoarece restul procedeelor: Purificarea, Contopirea, Activarea, Incarcarea
17.04.2012, 20:53:47
sau PROGRAMAREA (reprogramarea) unui CRISTAL, sant operatii care se pot face doar de catre persoane avizate si instruite, nu le voi prezenta aici.
Aici, santem pe un SITE de handmade si nu specializat pe Cristaloterapie,
ca atare, am incercat sa va prezint doar cateva lucruri practice care ar fi benefice
celor care confectioneaza bijuterii din pietre (semi)pretioase
GheorghitzaVoi incheia:
17.04.2012, 21:35:48
Pamantul, este o sfera aplatisata, care are magnetism propriu
(relevat prin gravitatie). Campul magnetic al pamantului se poate
prezenta grafic, (fluxurile geo-magnetice) prin niste linii de camp care ies din Polul Nord, se curbeaza dupa forma lui si intra pe la Polul Sud.
Luna, care este un corp "strain", prin rotatia ei in jurul Pamantului, in dreptul pe unde trece, MODIFICA liniile camp magnetic, DEFORMANDU-LE.
Datorita acestor "anomalii" apar de fapt si mareele.
Cam asa stau lucrurile si cu Omul, care are si el un camp magnetic,
linii de camp magnetic (meridiane) si un flux de biomagnetism (aura).
Orice corp care interactioneaza cu acest camp, il poate DEFORMA sau CORECTA
Pe acest lucru se bazeaza si actiunea cristalelor asupra corpului uman.
Cristalele, care au o oscilatie STABILA si EXACTA, pot corecta anumite
"anomali" bioenergetice umane, care sunt cauzatoare de boli.
De aceea este esential ca o piatra (semi)pretioasa (cristal) sa aiba
doar oscilatia ei naturala, nemodificata energetic de alte "corpuri" straine
Nu am starea prea buna acum, din pacate, pentru a explica mai coerent aceste lucruri dar, in mare, gemsgems, sper ca iti va fi de folos ceea ce am scris despre CURATAREA cristalelor.
GheorghitzaCURATIREA, sorry
17.04.2012, 21:36:15
gemsgemsImi e foarte de folos! :D Iti multumesc mult pentru timpul pe care il petreci incercand sa ma/ne luminezi in aceste privinte.
18.04.2012, 08:56:32
Ma gandesc sa le fac cadouri mamei si surorilor mele niste bijuterele cu semipretioase care sa le ajute un pic, pentru ca toate trec prin niste schimbari si nici un ajutor nu e de ignorat. :D Si stiu ca probabil nu or sa creada prea mult in ele, dar de dragul meu or sa le poarte si ma gandeam ca daca le implic intr-un fel de ritual o sa le "ajut" sa simta pietrele mai aproape de ele. :D
ametist.shopgemsgems,
18.04.2012, 10:39:36
Daca nu stii ce pietre sa alegi ,Gheorghitza poate sa-ti faca
recomandari in functie de afectiuni .
Sunt si cateva siteuri si carti , dar experienta unui om e mult mai valoros .
O zi frumoasa !
gemsgemsAsa cred si eu. :) Nu mi-a venit sa cer asta, dar acum daca Gheorghita e de acord, ar fi de ajutor. :D Ce ar trebui sa iti zic despre ei? Si ar fi mai bine sa fac asta intr-un mesaj sau scriu tot aici? :P
18.04.2012, 12:26:17
ametist.shopDaca poti sa scri pe forum , poate si altii pot sa se inspire din
18.04.2012, 13:05:46
recomandarile respecitve .Desigur daca e posibil .
3cotHristos A-nviat ! Sper ca ati avut un Paste asa cum v-ati dorit !
18.04.2012, 13:37:03
De un real folos informatiile ! Mii de multumiri !
Am si eu o rugaminte, in sensul de a ma ajuta in alegerea unei pietre pentru o viitoare mireasa.
ametist.shopPoti alege pt. cadou in funtia de data de nastere sau ce culori prefera .
18.04.2012, 14:31:05
Eu pt. cadouri ma orientez dupa culorile , sau la persoane mai in varsta ,
ce afectiuni au ( boli ).
gemsgemsDe ce nu, pana la urma?
18.04.2012, 14:55:30
Nu e vorba de afectiuni neaparat, sunt sanatosi toti, din fericire. :D
Sora mea cea mai mica e insarcinata! :D Ziua ei e pe 8 iunie. A avut o sarcina greuta pana a inceput sa miste copilul, dar acum zice ca se simte bine. :D Din ce stiu eu, copilul o sa vina pe lume pe la sfarsitul verii. Si as fi vrut sa ii dau ceva care sa aiba un efect pozitiv asupra ei, care trece prin schimbari majore acum (fizice, emotionale etc.), si asupra copilasului. Sunt asa fericita pentru ea! :D Si-a dorit mult copilasul asta.
Sora mea mijlocie tocmai a inceput o afacere cu barbatul ei (un baruletz) si are si serviciu. Munceste pe rupte, saracuta, de multa vreme. Ea e leoaica (9 august). I-as da ceva care sa o ajute sa faca fatza stresului si oboselii si poate ceva care sa-i poarte noroc in noua afacere (daca exista asa ceva). :D
Iar mamica mea trece printr-o perioada ceva mai grea. Ea si tati au trebuit sa inchida afacerea pe care o aveau de cand eram eu copil, iar tati a plecat in strainatate la munca (saptamana asta). Ea o ajuta pe sora mijlocie la bar, ca vanzatoare. E o femeie minunata, pe care o iubeste toata lumea. E in gemeni, pe 6 iunie. As vrea sa ii dau ceva care sa o ajute sa ramana puternica si optimista.
Voiam sa ii dau ceva si lui tati, dar a plecat mai repede decat ne asteptam. :P O sa ii dau cand vine acasa. :D El e varianta mea masculina si mai in varsta. :)) Si e capricorn (7 ianuarie).
Cam astea ar fi detaliile. :D Dar mi-ar placea sa stiu si un site unde sa citesc cate ceva, unul de incredere. Daca stau sa va intreb pe voi pentru fiecare ruda, o sa va plictisiti de mine, ca am neam mare. :))
blanitzaIubita, pentru stress si oboseala, si fizica, si psihica, eu am si port in astfel de perioade un set de fluorit natural pietre nugget neslefuite, aproape neprelucrate, si-ti voi trimite cadou 3 bucati(2 mici de cercei si una mare - pandantiv), da' asta numai daca te-apuci si creezi pentru Primavara, si ma uimesti, cum ai mai facut-o tu si prin alte concursuri!!!! Fii atenta, ca vorbesc serios, si maine fac poza pieselor si le prezint premiu pentru tine, da' nu uita conditia!!! Aaaa, ce ma bucur ca te pun la treaba!!!
18.04.2012, 18:14:53
gemsgemsEsti prea draguta, blanitza! Multumesc din suflet! :)
18.04.2012, 18:25:17
Tocmai bine s-a nimerit. Ca maine va aparea in concurs si setul meu de bijuterii. :P Doar nu lipsea miercuri din post. :)) Sper sa iti placa!
camelia.handmadeAbia asteptam a vedem setul de bijuterii...
18.04.2012, 18:39:13
Gheorghitzagemsgems,
18.04.2012, 21:24:42
Surioara mica:
-AMETIST TOT TIMPUL, PLUS:
-Piatra Sangelui (Matostat, Bloodstone)*
-JAD (attn! NATURAL)
-Agat Verde
-MALAHIT*
* aceste doua pietre se recomanda a fi purtate si in perioada de lauzie!
Cea mijlocie:
-OLIVINA (Peridot)
-OCHI DE TIGRU
-PIRITA
-PERLE
-SCOICA (Pawa daca se poate)
-Cuartz Rutilat (ce in care se vad clar niste ace aurii ...)
Poti sa-i faci un set de bijuterii cu toate aceste pietre IMPREUNA
pentru a potenta efectul.
Ii va merge grozav dar va trebui sa-mi dea un pupic dupa ce isi va reveni.
MAMA:
-CITRIN
-Ochi de SOIM
- Lepidolit
-CHAROIT ( ai grije, sa fie doar din Rusia...)
TATA:
GRANAT ROSU
gemsgemsMultumesc mult, Gheorghitza! :D Acum trebuie sa ma apuc sa caut argint si pietre. :P Si sa fac bani ca sa le cumpar. :))
18.04.2012, 23:11:21
GheorghitzaEu, ti-am ofertit acele variante pe care le gasesti chiar pe Breslo
19.04.2012, 00:04:14
si nu costa mult.
Daca incepeam cu Rubinele pentru Tatal tau, Continuam cu Safirele
ai Smaraldele... te incuiam. (dat tatal tau ar merita un inel din Rubin
iar mama ta unul de Smarald.
gemsgemsMerita, ce-i drept, dar ei nici verighete nu poarta! Cine stie, poate ii fac eu sa poarte inele. :P
19.04.2012, 08:17:03
Daca ne unim toti gandurile credeti ca putem face soare afara? :))
nicolebijouPoate nu chiar soare, dar macar ploaia sa inceteze. Oricum putem face o zi mai frumoasa cu toate gandurile noastre bune.
19.04.2012, 10:36:18
3cotgemsgems, am scris in rubrica "Tehnici si materiale" cate ceva despre tipuri de sarma folosite in realizarea bijuteriilor.
19.04.2012, 11:18:04
nicolebijouGheorghita, te rog frumos, daca poti sa-mi spui si mie ce pietre s-ar potrivi pentru sotul meu, tinand cont ca este un berbec nascut astazi (ma rog, acum 41 de ani :))
19.04.2012, 11:26:13
gemsgemsLa multi ani sotului tau! :D
19.04.2012, 12:32:01
La mine a incetat ploaia si vad si niste albastru printre nori. Merge! :P
gemsgemsNah, nu stiu cati dintre voi sunt iubitori de jocuri video. :D Eu una sunt, dar nu ma joc, pentru ca daca m-as apuca DIN NOU nu as mai iesi din lumile cele fantastice.
19.04.2012, 15:03:23
Cu toate astea, nici nu pot sta departe de ele de tot, pentru ca sunt foarte inspirationale dpdv artistic.
Ultima senzatie in materie este Skyrim. Si il joaca si barbatul meu. Si mi-a dat azi un link legat de joc. Cu o melodie din joc, dupa care s-a facut cover. E atat de frumoasa ca am vrut sa v-o dau si voua:
http://www.youtube.com/watch?v=BSLPH9d-jsI
Sper sa va placa si melodia si punerea in scena! :D Ambii artisti sunt foarte talentati!
ametist.shopBaiatul meu a fost pasionat de jocuri video . El a preferat cursele de masini .
19.04.2012, 15:32:39
A cumarat din Belgia playstation 1 si 2 desigur are si multe jocuri .
Eu am WII cu tenis si snooker , dar ma joc foarte rar .
Muzica a fost plin de energie , cum erau si oamenii pe vremea aceea.
nicolebijou,
La multi ani sotului tau !
Dacai plac piertrele poti sa-i faci bratari din: ametist , acvamarin , carneol , citrin , hematit , granat , jasp , heliotrop , obsidian .
Am scis mai multe sa ai de unde alege . Poti combina max. 3 pietre .
ametist.shopMai multe despre Zodiac - Pietre
19.04.2012, 15:34:04
www.breslo.ro/Forum/MEGA---CONCURS--ZODIACUL-BRESLO-2-septembrie---15-decembrie-2011_topic_5264
Gheorghitzanicolebijou,
19.04.2012, 16:35:19
LA MULTI ANI sotului tau si multa dragoste sa fie intre voi!
Iata cateva pietre:
- Agat de Foc
- Ametist
- Citrin
- Cuartz Ochi de Pisica
- Disten (Kianit, Cianit)
- GRANAT Pirop (rosu
- GRANAT Hessonit (maro-galbui, numit si Piatra de Scortisoara in Africa)
- Jasp Heliotrop
- Lava Vulcanica
- Piatra de Meteorit
- Moldavit
Sant mai multe dar ti-am extras doar cele care amplifica aspectul
solar (+) masculin, deoarece vor fi purtate de un Barbat.
Avand in vedere ca el ar trebui sa poarte Diamant, fara nicio problema
acesta se poate inlocui cu Cristal de Stanca... (acesta se poate asocia cu oricare dintre pietrele de mai sus (si le va pontenta actiunile.
Recomandarea mea:
- Agat de Foc (Inel)
- GRANAT ROSU -inchis la culoare (Bratara insirata pe Guta elastica 0.8mm)
- Kianit (Disten, Cianit) Colier din margele discrete (4-6 mm)
Toate acestea le gasesti pe Breslo (inclusiv baza pentru inel)
nicolebijouMultumesc frumos de urari. De fapt m-am gandit sa-i fac un breloc pentru cheia de masina pentru ca aceea sta cel mai mult cu el ( cheia, nu masina)
19.04.2012, 16:35:28
GheorghitzaIn cazul in care sotul tau, are un exces de masculinitate,
19.04.2012, 16:38:13
si ai dori sa fie un pic mai tandru, mai calm si mai linistit,
atunci colierul ar trebui sa-l confectionezi din AMETIST.
GheorghitzaDaca nu va purta bijuterii,
19.04.2012, 16:39:39
merita sa gasesti o piatra rulata frumoasa de CIANIT (Kianit, Disten)
GheorghitzaARTLUBIJU avea niste "gherute" foarte frumoase de Cianit...
19.04.2012, 16:40:56
GheorghitzaDaca te hotaresti la Cianit, am sa-ti trimit pe privat cateva dintre descrierile
19.04.2012, 16:43:54
cele mai importante ale Cianitului (ii dai cadoul impreuna cu "descrierea" lui
ametist.shopGheorghitza,
19.04.2012, 17:21:54
Nu toti barbatii au exces de masculinitate ?
Dupa mine Kyanitul nu merge pt. barbati , acela e pt. femei .
de cand am kyanit (cianit) ,port la fel de des ca si ametistul .
Tu ce cristale porti Gheorghitza ?
gemsgemsMie imi pare rau ca in ziua de azi barbatii nu mai poarta bijuterii. :D Poate pentru ca a fost o vreme cand anumite feluri de persoane faceau exces de ele si au inceput a fi considerate de prost gust.
19.04.2012, 18:00:02
Am hotarat insa, ca oricare ar fi moda cand o sa devin silversmith, sa ii fac barbatului meu un inel. :D
Si eu sunt curioasa cam cum am putea integra pietrele in bijuterii pentru barbatii din ziua de azi.
ametist.shopSotul meu poarta bratari din pietre pe guta elastica .
19.04.2012, 18:39:27
Este comod si usor de purtat .
Gheorghitzaametist,
19.04.2012, 19:52:53
eu port colier si bratara de Acvamarin
(si inca cateva cristale mai speciale)
Gheorghitzaametist.shop,
19.04.2012, 19:56:15
Nici vorba. Cine ti-a spus ca TOTI barbatii au exces de masculinitate?
N-ai observat ca sant barbati care se poarta ca niste domnisoare?
Dar femei care pot deveni agresive, orgolioase ca niste barbati, n-ai intalnit?
GheorghitzaEu de exemplu, nu am exces de masculinitate dar am ceva lipsa de feminitate....
19.04.2012, 19:57:53
(ca sa vezi...)
ametist.shopColier nu am reusit sa fac sotului meu , dar de bratari e mandru .
19.04.2012, 20:01:07
Are incredere in puterea lor vandecatoare si de aceea-l poarta .
ametist.shopBarbatii care sunt mai creduli ( naivi), ce sa poatre ?
19.04.2012, 20:02:21
GheorghitzaAgat NEgru
19.04.2012, 20:38:05
ONIX mai ales...
GheorghitzaOnixul este cel mai indicat
19.04.2012, 20:38:25
ametist.shopAre intr-o bratara , dar cred ca trebuie sa-i fac un colier .
19.04.2012, 20:58:39
nicolebijouMultumesc frumos, Gheorghita, trimite-mi te rog descrierea cianitului, daca nu iti este prea greu.
19.04.2012, 22:15:01
carla69onix negru,bun,al meu ar trebui sa poarte,dar unde?Inel nu poarta,colier nici atat,poate o bratara.
19.04.2012, 23:26:26
Stiti ce e rau la topicul asta?Daca vreau sa gasesc descrierea unei pietre,nu prea am sanse,sunt prea multe pagini de rasfoit.Ar fi fost minunat ca fiecare piatra sau fiecare grupa sa aiba topic separat,asa le-am fi gasit mai usor.Cum eu stau prost cu memoria...,le-am citit atunci cand au fost postate,acum nu-mi amintesc
gemsgemsSunt atat de multe pietre! Ar fi fost tare sa avem o rubrica pe blog despre pietre, unde sa fie luate pe rand. :D Sau chiar si despre alte materiale. Cum e rubrica de tutoriale. Asa poate ar citi si mai multi clienti, nu doar noi, cei care vizitam forumul des. :D
20.04.2012, 00:12:17
Gheorghitzagemsgems,
20.04.2012, 01:08:28
a pune informatia intr-un spatiu public, inseamna o raspundere
(si enorm de multa munca).
Eu, am facut-o cu drag si fara vreun imteres.
Cu toate acestea am fost inteles gresit iar uneori chiar hartuit.
Au fost situatii in care n-am mai vrut sa postez nimic.
Ca titlu informativ, in aceasta noua editie a topiculiui "La o Cafea"
am vrut sa nici nu mai apar cu vreun mesaj.
M-a zapacit blanita... ca incepe concursul Primavara... ca dau bir cu fugitii tocmai acum...
In fine. M-a pacalit sentimental si iata-ma din nou aici.
Sant oameni rautaciosi, invidiosi si intoleranti.
Am si eu probleme si nu vreau sa mai adaug alte necazuri.
Cand ai timp, citeste pe indelete La o cafea (1), (2), (3)....
Vreau sa-ti spun ca nu merita efortul...
Pacat, pentruca aici pe Breslo am gasit si oameni cu inima cat tot cuprinsul cerului...
gemsgemsTe inteleg, sa stii! Poate acum ceva vreme as fi fost chiar eu unul din oamenii aia rautaciosi. :P Asta e, bine ca avem acest topic. :D
20.04.2012, 08:21:39
Am avut ieri o zi foarte buna! :D In afara de faptul ca am primit feedback pozitiv pentru setul meu de primavara, a fost si prima oara dupa multa vreme cand ambele feluri de mancare mi-au iesit perfect! :))
ametist.shopgemsgems ,
20.04.2012, 10:49:11
Felicitari pt. -Set "Bucuria Naturii" , este foarte frumos .
Asa ne schimam starea de spirit , cu pasi marunti , cu satisfactii nici .
carla69,
Poti face breloc pt. mabil , pt. chei .
Eu mai fac si dau semn de carte , persoanelor care nu poarta bijuterii .
Informatii despre pietre gasiti acum pe multe situri , si sunt si carti cu aceaste informatii , dar sper ca Gheorghitza o sa ne mai ajute cu sfaturi practice .
Sa nu va spertiati daca unii recomanda o piatra , altii o alta piatra .
Fiecare cristal (piatra ) e bun pt. mai multe afectiuni sau probleme ,
de aceea e mai bine sa lasam intuitia noastra sa ne ghideze pt .
alegerea cristalului potrivit .
nicolebijou@gemsgems, si eu am admirat setul " Bucuria Naturii", mai ales ca eu sunt fan bijuterii din fimo. Cum l-ai realizat tu, m-ai facut sa simt ca eu am doua maini stangi. Cat despre mancare, se spune ca trebuie sa avem o atitudine pozitiva cand o gatim, ca starea noastra de spirit se transmite mancarii si o influenteaza.
20.04.2012, 11:33:46
@Gheorghita, oriunde si oricand poti intalni oameni rai sau invidiosi, dar nu trebuie sa-i bagi in seama. Ceea ce faci tu aici cu explicatiile si sfaturile tale este foarte frumos si imi place sa cred ca cei ce le apreciaza sunt mult mai multi decat cei ce le considera inoportune sau deplasate. Mie personal, mi-ar parea rau sa ne lipsesti de prezenta ta aici, pe forum. Toti avem necazuri si probleme, dar pentru mine rasfoirea acestui forum a devenit o clipa de relaxare.