Forum: Orice altceva La o cafea (4)
soso07Razbesc ecouri si nu numai ... Unele fete ar putea sa ne spuna ca s-a intors iarna :)
09.04.2012, 20:28:30
Gheorghitzasoso, in calitate de beneficiar al unui premiu oferit de tine
09.04.2012, 20:45:12
(si inca unul special) vreau sa-ti multumesc in fatza tuturor!
Deasemenea, Gabitza-blanitza mi-a trimis un premiu tot special.
Nu aminteam despre aceste premii daca nu voiam sa pun in valoare
aspectul DARUIRII precum si BUNATATEA pe care o avem noi, toti oamenii
dar dovedita si aratata doar de catre unii...
Acest GEST este imbold,
Si acest lucru s-a vazut inca de la inceputul acestei etape: PRIMAVARA
unde premiile par a fi substantial mai numeroase si mai importante.
De aceea este bine sa NU-I UITAM PE CEI CU SUFLET MARE si GENEROS
bijouxdemonangeBuna seara
09.04.2012, 21:33:19
Vreau sa va arat ceva super frumos!
O familie de nemti impodobeste un copac cu oua de Pasti, decorate manual, de peste 40 de ani! Copacul a ajuns anul acesta sa aiba 10000 de oua decorate manual (impresionant!)!
Fotografii si ami multe informatii gasiti aici:
http://gypsyheartandsoul.blogspot.com/2012/04/easter-tree.html
Sau pe site-ul oficial (este in germana)
http://www.eierbaum-saalfeld.de/
Aici povestea in imagini: http://www.eierbaum-saalfeld.de/?seite=bilder&lang=deu
Ce proiect de familie frumos!
soso07Multumesc frumos, George !!! Am considerat ca un om care s-a implicat atat de mult in acest concurs merita sa ramana cu o mica amintire din partea mea :)
09.04.2012, 21:41:36
Vroiam sa spun mai sus ca fetele din nordul tarii ne pot povesti cum s-a intors iarna (si nu pare doar zapada mieilor din ce am vazut la televizor). Asa ca, daca mai vedem si cate un fulg de nea printre florile din creatiile lor, sa le intelegem :)
Cat despre premiile de la aceasta etapa ... sunt magnifice si le multumesc si eu sponsorilor atat de generosi !!!
blanitzaGheorghitza, esti un scump ca-ntotdeauna, ma bucur din suflet ca nu ne uiti pe noi, fetele cucuiete, care ne-am apucat cu-avant de-o lucrare buna spre foarte buna se pare, din moment ce acum o re-editam, cu si mai mare spor!!! Cercul "fetelor cucuiete" s-a imbogatit cu inca 3 - Sorinua, Diana si Ligia, care sunt pe metereze zi de zi, cu o vorba de incurajare si-un cuvant frumos, si le multumesc din suflet pentru efortul lor, bravooo!!!
10.04.2012, 09:39:52
Cat despre sponsori, sunt oameni cu suflet si de inalta calitate morala, sa ni-i tina Dumnezeu sanatosi, si sa ni-i inmulteasca, numai asa va creste si va spori gradina creatiei de bijuterie romaneasca!!!
blanitzaEeee, am zis intai de bijuterie, pentru ca e mai aproape de inima mea, insa Moda si Decoratiunile sunt si ele o lume infinita de frumusete si binecuvantare pentru ochi si suflet, asadar urez concursurilor noastre succes si cat mai multe creatii!!!
10.04.2012, 09:42:57
carmennBuna! Am vrut sa pastrez pana spre sfarsitul concursurilor premiul meu,tabloul cu bufnita pe care vreau sa-l ofer cuiva....tot ,,amintire"...dar va dezvalui acum ca acesta este daruit... lui Gheorghitza...
10.04.2012, 10:57:12
blanitzaCarmen scumpa, esti un suflet ales, draga mea, si-un companion grozav si-n concursuri, si-n topicul nostru traditional, spor si noroc sa ai, dupa inima ta cea buna!!!
10.04.2012, 11:22:21
3cotPentru ca aceasta saptamana este una speciala, va urez sa aveti spor si sa va iasa toate asa cum v-ati propus !
10.04.2012, 16:10:57
cattieBuna seara luuuume!
10.04.2012, 21:46:52
EU sunt in toiul pregatirilor...Joi vine Iulian si am primit comanda de sarmale,supa cu galusti si salata de vinete
+tort
Intrebare...am vazut ca cei de la Dr Otker au scos martipan.Ati incercat vreodata sa decorati ceva cu martipan?
Se lucreaza ca Fimo?
cattieGata,am rezolvat :)
10.04.2012, 22:00:53
Mi-am adus aminte ca am frate maistru bucatar :)))).L-am sunat si a lamurit misterul
bijouxdemonangeSi eu am inceput aprovizionarea
10.04.2012, 22:05:24
Am ceva treaba saptamana asta iara :D
bijouxdemonangehahah ce tare esti cattie :)))))))))
10.04.2012, 22:05:41
carmennbuna! chiar...ca e tare....pai pune-l pe frate sa te ajute...se lucreaza cred la fel ca si fimo...unde ai gasit martipan...vreau si eu sa ,,incerc" un tort....stie cineva de unde sa iau oua din plastic,colorate sa le ,,imbrac".de polistiren am luat....si am vazut unele ,,date" tot printr-un fel de polistiren, dar bilute mici cat bobul de piper sau chair mai mici...se gaseste undeva ,,spuma" sau ce este ...as vrea sa le fac pentru mine si cadouri la rude...
10.04.2012, 22:25:15
carla69Si eu am inceput ceva cumparaturi,carnita,oua primesc de la soacra,vopseaua mi-e preparata,primita si ea,multe nu fac ca vom fi mai mult pe drumuri
10.04.2012, 22:27:09
cattieFratelo este la munca la ora asta si sa lucrezi cu el in bucatarie este crima si pedeapsa...cel mai mare compliment pe care l-am primit de la el a fost "in sfarsit,ai inceput sa inveti sormeo".Este ceva gen Master Chef :))))
10.04.2012, 22:49:47
Carmenn,eu am vazut in seara asta,in Profi.Plic de la Dr.Oetker,maricel,ca cel in care sunt glazurile.Pe el scrie Martipan,pasta de migdale.
Daca este in Profi,trebuie sa fie si in Carrefour,Kaufland,Real si mai stiu eu ce supermarket-uri.
Daca nu gasesti,spune0mi si iti cumpar eu de aici,si ti-l trimit in plic :)
blanitzaMa bucur pentru voi, ca planuiti si v-apucati, si eu as face-o mai consistent daca n-as fi singura-singurica de Paste, eeee, sunt cu ai mei, dar Costin e la sonda, c-asa ne nimerim mai mereu de Paste si de Craciun, sa-l facem prin corespondenta...
11.04.2012, 00:22:10
Sorinuta, rulada ta cu ficatei si ciuperci m-a innebunit de buna seama, la fel si pe mama, asadar joi iau cele de cuviinta, si sigur ne tratam cu o rulada speciala de Pasti, nu spun ca va fi ca a ta, dar eu imi dau silinta, mersi de pont!!!
cockysi eu am vazut martipanul in supermarket, sper sa-l incerc curand :)
11.04.2012, 01:15:56
carmennneatza,neatza! blanitza si sotul meu e in domeniu,sa zic asa,pe platforma petroliera insa in mexic...si conform legilor lui murphy,si de Craciun si de Paste este la tura....
11.04.2012, 05:05:57
ametist.shopBuna ziua !
11.04.2012, 10:40:44
Eu deja sunt la faza de odihna .
Sarbatorile au trecut , sunt un pic obosita ,
dar azi reiau munca .
O zi frumoasa si spor la treaba !
soso07carmenn, oua din plasic am luat de la Kaufland (si mici si mari).
11.04.2012, 12:12:46
Gabitza, daca ai nevoie de reteta, sa-mi spui. La tort nu te incumeti ? :))
Trebuie sa vad si eu martipan, ca nu am avut curaj sa fac eu singura pasta aceea.
ametist, mai serbezi si cu noi inca o data :)
ametist.shopDesigur , dar am un avantaj ,(curatenia , gatitul , aprovizionarea )
11.04.2012, 13:05:14
s-a rezolvat deja . Deci ramane doar distractia .
soso07Esti invitata noastra :) La distractie, bineinteles :)))
11.04.2012, 13:54:50
carla69M-am enervat si mi-am aruncat covorul in cada,acum frec la el si rad guma de mestecat lipita de el!!!Si mai crosetez cate un randulet.Spor la treaba va doresc ca eu mi-am gasit de lucru
11.04.2012, 15:11:29
soso07Vezi, eu nu ma enervez, stau linistita si lucrez :) Hai ca am facut si versuri :)))
11.04.2012, 15:28:40
blanitzaSorinuta, eeeee, tortul e cu dichis, si cum eu sunt posesoarea a 2 maini stangi in bucatarie, o iau mai usurel, vorba Carlei, sa nu-mi fac de lucru, intentionez sa fac o prajitura Krantz, pentru care am luat foi deja...
11.04.2012, 15:51:22
3cotBine v-am gasit ! Pentru ca eu, pe langa cozonac, mai fac si o prajitura, poate va ispiteste reteta urmatoare :
11.04.2012, 17:42:30
3cotEste un desert care se poate prepara chiar cu o luna inainte. Dupa ce puneti compozitia in forme, le acoperiti cu folie si le bagati la congelator. Cand simtiti nevoia de ceva dulce, sau aveti musafiri anuntati in ultima secunda, scoateti 1-2 forme, le bagati direct in cuptor si, in 12 minute, e gata desertul.
11.04.2012, 17:49:07
Ingrediente pt. 8 forme de tarte ( cele din aluminiu care se gasesc la supermarket-uri):
200 gr ciocolata de buna calitate (70% cacao)
200 gr unt
160 gr zahar
40 gr faina
4 oua
1. Pentru inceput tapetati bine, bine, formele cu unt si faina dupa care le bagati in congelator.
2. Topiti la bain marie ciocolata impreuna cu untul taiat bucatele si zaharul.
3. Dupa ce s-au topit, luati craticioara de pe baine marie si adaugati, unul cate unul, cele 4 oua. Ca sa fie mai usor de incorporat, spargeti fiecare ou intr-o farfurie si il bateti usor cu furculita dupa care il adaugati compozitiei de ciocolata si amestecati bine dupa fiecare ou.
4. Adaugati la sfarsit faina si amestecati bine.
5. Scoateti formele din congelator si le umpleti 3/4 cu compozitia de ciocolata.
6. Acoperiti fiecare forma cu folie de aluminiu si le bagati la congelator pentru 1 ora.
7. Preincalziti cuptorul la 220 grade si bagati formele inghetate ( fara folia de aluminiu) in cuptor pentru FIX 12 minute. Atentie foarte mare cu timpul de coacere pentru ca 1 minut in plus poate strica tot desertul ( centrul prajiturii trebuie sa fie lichid) . Pentru ca nu toate cuptoarele coc la fel, am stat langa usa cuptorului sa observ etapele asa ca incerc sa le explic: la inceput se vor coace marginile si apoi treptat , treptat se va coace si centrul. Cand toata suprafata este lucioasa atunci il scoateti.
8. Il lasati cam 2 minute in forma sa se racoreasca putin dupa care il rasturnati pe farfurie.
Va arata ca o briosa din care, atunci cand este taiata, va curge un “rau”de ciocolata calda !
Puteti sa o serviti cu sosuri usor acrisoare sau cu sos de vanilie si cateva frunzulite de menta.
Garantez laude peste laude de la cei pe care ii serviti !
Sfat: coaceti pentru inceput o singura prajitura. Daca a iesit bine, notati timpul de coacere.
carla69Multumim de reteta
11.04.2012, 18:06:57
Eu am terminat covorul de spalat si am facut doua descoperiri:culoarea lui era crem nu maro si guma de mestecat nu facea parte din model,descoperiri care m-au bucurat tare.Acum ma pot intoarce la...oare ce faceam?
bijouxdemonangeDe ce toate bunatatile dulci sunt cu ciocolata multa?!
12.04.2012, 09:55:17
Punem si tartele pe lista... nu pt acum, dar avem si alte ocazii... incepe sezonul :D
soso07Sa vina capsunile, zmeura, sa vedeti atunci ce bogatie de culoare si gust :)
12.04.2012, 11:58:46
carmennbuna fete si baieti! am intrat sa va salut doar...am atata treaba si prin gradina si prin bucatarie...de restul nu ami am timp din pacate...am o comanda dar o sa o onorez dupa 25 apr,cand a intorc de la ,,mosie" care rimeaza cu ,,vie"...sa vezi acolo munca...o sa postez cand ma intorc un mic premiu si pentru sectiunea Bijuterie...o pereche de cercei din bile de lana...
12.04.2012, 12:11:52
soso07Spor la treaba, carmenn !!!
12.04.2012, 14:16:33
bijouxdemonangespor la treaba fetelor!
12.04.2012, 14:30:29
Maine incep si eu cu mancarurile si prajiturile hihihi
blanitzaCarmen, esti o scumpica, vorba reclamei - Si harnica, Si darnica... - iti multumim ca te gandesti la sectiunea Bijuterie, si eu ma gandesc zi de zi, plus ca tare mi-ar placea sa vin cu cate-un premiu pentru clienti si la celelalte doua, avem insa timp...Spor la treaba sa aveti, furnicutelor!!!
12.04.2012, 17:02:15
kitiDesi am parasit de mult aceasta comunitate azi am intrat pe foum sa va urez anticipat celor ramasi , Sarbatori Fericite ! cu sanatate, flori multe si lumina in suflet.Ulterior, inspiratie , imaginatie si vanzari bune.
12.04.2012, 17:58:31
George, in plus o imbratisare si un pupic dulce pentru Maya.
Kiti.
ametist.shopkiti,
12.04.2012, 19:20:29
Multumim frumos , la fel iti dorim si tie .
soso07kiti, Sarbatori cu bine si din partea mea !
12.04.2012, 20:24:07
Gheorghitzakiti,
12.04.2012, 23:23:03
multumesc frumos si maine voi duce la indeplinire dorinta ta.
Drept sa-ti spun, un pic mi-a tresaltat inima cand am vazut ceva despre
o "imbratisare" dar, mai apoi, am vazut ca nu-mi era adresata mie...
Sa ai parte de multa bucurie si pace acasa, langa cei dragi tie.
Sarbatori Fericite!
betty.bijuteriiKiti,
13.04.2012, 14:33:10
te pup si iti doresc si eu sarbatori fericite!
Gheorghitzabetty-bijuterii,
13.04.2012, 14:51:24
I-am spus Ronei ca mare fiind, as fi in stare sa-i scriu "iepurasului"
Cu o seriozitate demna de bagat in seama mi-a raspuns:
- Cum ? Nu i-ai scris inca?!
Te intreb: iti va auce oare iepurasul ceva?/
(Parafrazand-o pe Rona: deoarece nu cred ca nu i-ai scris...)
ametist.shopGheorghitza,
13.04.2012, 15:01:19
Daca nu ai curaj sa scrii la iepuras , scriu eu
si tie iti trimitem numai facura pt. decont .
Paste fericit !
carla69Am reusit si eu sa-mi inscriu iepurasul la concurs,pe ultima suta de metri
13.04.2012, 18:13:05
Gheorghitzaametist,
13.04.2012, 20:54:23
ai putea sa ne dezvaluiesti si noua ce i-ai cere sa-ti aduca???
ametist.shopMai intrebi ?
13.04.2012, 21:21:41
Eu daca am bani cumpar numai pietre (cristale) .
blanitzaCe, ce, ce pietricele, Emese scumpa, ia spune-ne ce-ai cumpara?
13.04.2012, 22:55:46
soso07La Pasti
14.04.2012, 08:54:22
de George Cosbuc
Prin pomi e ciripit si cant,
Vazduhu-i plin de-un rosu soare
Si salciile-n alba floare-
E pace-n cer si pe pamant.
Rasuflul cald al primaverii
Adus-a zilele-nvierii.
Si cat e de frumos in sat!
Crestinii vin tacuti in vale
Si doi de se-ntalnesc in cale
Isi zic:Hristos a inviat!
Si rade-atata sarbatoare
Din chipul lor cel ars de soare.
Pe deal se suie-ncetisor
Nevaste tinere si fete,
Batrani cu iarna vietii-n plete;
Si-ncet, in urma tuturor,
Vezi sovaind cate-o batrana
Cu micul ei nepot de mana.
Sarbatori cu lumina si liniste sufleteasca tuturor !!!
ametist.shopBuna ziua !
14.04.2012, 12:17:00
blanitza ,
Am o lista lunga , dar cele mai importante sunt : larimar , celestit , Emerald stone .
carmennbuna fetelor! am o rugaminte la cele care stiu sa croseteze...urgent...stiu atatea modele si am uitat cum se face modelul ,,ploaie" trebuie sa termin urgent un mic bolerou...pana marti...nu gasesc pe net...doar imagini...eu vreau graficul...va rog spuneti-mi unde gasesc...multumesc
14.04.2012, 13:26:12
BuburuzacughetuteDragilor, m-a batut un gand si se pare ca am facut o prostie. Am inscris un iepuras la concurs si abia apoi am citit regulamentul. Iepurasul meu este o brosa si se pare ca nu se accepta in concurs. Cum pot sa il sterg de acolo?
14.04.2012, 13:48:59