Forum: Orice altceva La o cafea (4)
GheorghitzaVa citesc din memorie: " Femeia trebuie iubita, nu inteleasa!" Tradus mai pe romaneste (dupa o invatatura straveche romaneasca) ar suna cam asa:
27.05.2012, 20:29:09
"Nu cauta sa patrunzi taina femeii ca vei pati ca cel care numarand din cate foi ii facut aluatul, ramane cu placinta nemancata"
Cam asta ne invata cartea: cum sa pricepem femeia in asa fel incat, nu tot cautand s-o intelegem, sa ramana pana la urma ...neiubita. (si tot n-am descoperi din cate foi ii facut aluatul unei femei)
GheorghitzaCam asa sta treaba si cu PIATRA LUNII despre care, Blanitzo, am scris destul de mult la vremea potrivita. ("privind in urma fara manie...")
27.05.2012, 20:31:31
Piatra Lunii este o piatra esential femenina dar ar fi bine sa o poarte ... barbatul.
GheorghitzaAsa cum Piatra Soarelui este esential MASCULINA dar ar trebui purtata de ... femei
27.05.2012, 20:32:40
GheorghitzaCunoasateti celebrul semn (cercul in care sunt doua semispirale: una colorata NEGRU cu un ochi ALB ist cealalta ALBA cu un ochi NEGRU si care reprezinta Yin si Yang) La nastere, fiecare dintre noi primim cele doua energii echilibrate. Pe parcursul vietii apar transformari, deviatii, descentrari si ABATERI de la echilibrul inascut. Unii barbatii devin excesiv de masculini (fiind mult mai orgoliosi, egoisti si brutali) iar altii, pot deveni excesiv de feminini de le zice lumea: "papa-lapte, "parca ai fi o fata", etc...etc
27.05.2012, 20:41:50
La fel se intampla si cu femeile: unele pot deveni excesiv de feminine (asa zisul curent al "FEMINISTELOR") iar altele, excesiv de masculine (baietoase... "barbate" etc...)
Aceste dezechilibre sunt corectate de cele doua pietre: Piatra Lunii si Piatra Soarelui.
GheorghitzaVa doresc tuturor, o seara minunata!
27.05.2012, 20:43:02
soso07Iar am aflat lucruri interesante :) Asadar, daca vreau ca baiatul meu sa fie mai putin "dupa fustele mamei" sa-i dau sa poarte PIATRA SOARELUI ? El are oricum o fire "de artist", dar nu i-ar strica si ceva incredere in el.
27.05.2012, 20:57:21
ametist.shopDaca vreti mai mult despre OSHO
27.05.2012, 21:00:50
youtuwww.be.com/watch?v=apMtC6nzqJI
soso07Tocmai m-am uitat dupa cartile lui si am vazut mai multe titluri. Le voi lua pentru inceput pe cele doua (DESPRE FEMEI si DESPRE BARBATI).
27.05.2012, 21:07:29
blanitzaSorinuta, daca-ti apar in cale cele 2 carticele, nu ma uita, I'm in!!! Deosebita pietricica asta, si-ntr-o culoare delicioasa...
27.05.2012, 21:32:33
ametist.shopblanitza ,
27.05.2012, 21:54:17
Sunt multe filmulete pe youtube .
youtube.com/watch?v=apMtC6nzqJI
soso07Le caut si dau de veste.
27.05.2012, 21:56:03
GheorghitzaPiatra Lunii este un feldspat potasic, numit si ORTOCLAZ datorita clivajului DREP.
28.05.2012, 01:05:58
Este un aluminiu silicat de potasiu, de culoare ALBASTRA dar si ALB/LAPTOS sau CENUSIU. Feldspatii de culoare VERDE sunt AMAZONITI iar cei de culoare galben-rosietici se numesc PIATRA SOARELUI. Duritate 6-6,5; luciu sticlos, sidefos.
PIATRA LUNII si PIATRA SOARELUI prezinta IRIZATII, chetoianta si asterism !
Potasiul, reprezinta ratiunea rece, nemaleabila iar clivajul ORTOCLAZ adica DREPT, confera cristalului rezonanta cu VERTICALITATEA, Corectitudinea exagerata, inflexibila. Asa stand lucrurile, am putea spune ca PIATRA LUNII armonizeaza tocmai aceste aspecte de caracter si conduita. Este bine sa fi vertical, corect, disciplinat dar nu este de dorit ca verticalitatea sa te faca sa nu mai sti sa te apleci asupra unor lucruri aflate sub inaltimea ta. Nu este de dorit ca asa zisa CORECTITUDENE sa fie excentrica si intransigenta. Disciplina, nu inseamana DICTATURA...
PIATRA LUNII "feminizeaza", "armonizeaza" relatiile. Aduna, cerne si clarifica gandurile. Ne cizeleaza bland, asa cum isi cizeleaza o Mama, fiul.
Este o piatra LUNARA si ca atare ne face sa rezonam cu aspectele lunare, femenine si anume: blandete, intelelegere, compasiune, iubire, tandrete...
Confera RECEPTTIVITATE. Pe barbat, il face sa-si descopere latura sa femenina care la randul ei, il va ajuta sa poata patrunde macar putin in enigmaticul univers femenin.
Noaptea este un sfetnic bun (iar Luna ne vegheaza). Asa este si Piatra Lunii,
care ne poate ajuta sa avem un somn odihnitor si linistit, mangaiat de razele Lunii. Piatra Lunii ne indruma spre meditatie: doar noi si Dumnezeu.
Ne indruma spre contemplarea lucrurilor deasupra noastra...
Tinuta in mana, prin anumite tehnici de meditatie, ne poate conecta prin CLARVIZIUNE la vizualizarea unor scene din viata noastra (trecute sau viitoare)
Este o piatra mistica si puternica.
Nu uitati ca Piatra Lunii de buna calitate este TRANSPARENTA sau TRANSLUCIDA cu aspect albastru opalescent (irizatii albastrui) asemanatoare
Lunii nocturne.
GheorghitzaNu confundati Piatra Lunii (care este un feldspat) cu OPALITUL care este o sticla speciala, obtinuta artificial prin procedee tehnologice complexe (numita corect: STICLA OPTICA)
28.05.2012, 01:18:06
Nu confundati Piatra Lunii (Feldspat) cu SELENITUL caruia i se mai spune tot Piatra Lunii (Selenitul - daca vreti, seamana mai repede cu Luna decat Piatra Lunii) SELENITUL (care este de fapt un Gips) nu prezinta irizatiile acelea de un albastru fermecator, cum il prezinta Piatra Lunii feldspat ortoclaz.
carla69Am intrebat si dincolo la "Tehnici si materiale" dar sigur aici intrati mai multi.ce lipesc in spate la un cabochon?ma refer la ce material?Vreau sa incerc unul sa fac un pandativ
28.05.2012, 09:33:58
carmennneatza! pai sa asteptam sa ne spuna cine lucreaza cu ele...si pe mine ma intereseaza...te referi cu ce il lipesti pe pandantiv ?
28.05.2012, 11:19:55
Kalimerace m-am saturat!!... nu se mai termina ploaia asta?... pe la voi cum e?
28.05.2012, 13:34:11
gemsgemsAici nu prea ploua, dar e innorat de cateva zile. De obicei nu prea ma afecteaza vremea, pentru ca oricum nu prea ies din casa :)) dar acum ma simt cam vlaguita. :| Camera in care lucrez, care si asa nu e luminata nici cand e senin, e ca la apus acum. :))
28.05.2012, 13:48:32
gemsgemsSi peretii blocului tocmai ce au fost vopsiti in portocaliu si de fiecare data cand imi arunc privirea pe geam si vad bucata de perete de langa fereastra, mi se pare ca soarele sta sa rasara, pentru ca se vede peretele fix cum s-ar vedea dimineata daca ar fi alb si luminat de soare. Si apoi ma uit la cer si e de cel mai dezamagitor gri. :))
28.05.2012, 13:50:23
Kalimeracred ca sunt meteosensibila... am dormit saptamana asta cat pentru tot anul :))
28.05.2012, 13:58:00
ce sa mai zic de chef de una-alta... pentru bilanturi trebuia sa ma mobilizez, ca n-aveam incotro, dar in rest... pfff... :))
GheorghitzaCarla,
28.05.2012, 14:07:59
iata adezivii folositi de mine (functie de materiale din care sunt facute margelele sau suprafetele de contact pe care vin lipite):
- the Original Super Glue
- Loctite (deosebit de bun adeziv)
- E-6000 (universal)
- Ko-Kleber C12
- Hasulith
Adezivul E-6000 parca il avea la comanda si Blanitza. Vorbeste cu ea...
carla69Multumesc Gheorghita,am sa lipesc cu ce am deocamdata ,dar nu stiam pe ce,am obtinut cateva raspunsuri,multumesc din suflet tuturor!!!
28.05.2012, 16:55:29
GheorghitzaCarla, tu nu esti hotarata PE CE sa lipesti? Deci, nu de adezivi duci lipsa...
28.05.2012, 18:24:39
Eu ti-as recomanda pe piele naturala si mai apoi, bucata de piele o poti ansambla usor, pe ce vrei tu. Poti taia conturul de piele mai mare ca caboshonul (si apoi il vei putea si coase...)
carla69Gheorghita,eu am scris mai sus,pe ce material sa lipesc,poate nu m-am facut inteleasa,peste tot am gasit scris "backing material',si apoi "under backing material",special pentru cabochoane,si nu stiam ce sa aleg,in timp voi invata,iar la adezivi sigur imi voi lua ce ai scris tu .Am lipit deocamdata cu "Picatura" pe fetru,altceva nu am.dar mi-era mila de bietul cabochon care sta de mult si asteapta sa-i vina randul
28.05.2012, 19:04:54
SiminaBuna seara la toata lumea! :)
28.05.2012, 19:25:35
Carla, da cautare dupa Lacy's Stiff Stuff, e un fel de fetru special pentru lucrul cu margelute de sticla si cabochoane. In sfarsit a aparut si in Romania, il gasesti sigur! :)
carla69Multumesc,am gasit dar nu la noi,sigur am sa gasesc in curand daca spui ca este
28.05.2012, 19:39:47
SiminaTi-am scris pe privat unde gasesti, nu stiu daca putem face reclama! :)
28.05.2012, 19:48:16
carla69Am citit si ca e buna "synthetic suede",seamana cu pielea intoarsa dar se coase mai usor pe ea,incet,incet le descopar pe toate impreuna cu voi
28.05.2012, 19:55:03
Bristena10buna ziua ! ce se discuta mai exact aici ?
28.05.2012, 19:57:21
blanitzaGheorghitza drag, multumesc frumos pentru informatii, cum te-am citit, am si sarit sa ma uit la ele intr-amanunt. Cea aproape transparenta, cu irizatii albastrui si translucenta este spre mia de $ siragul, nene!!! A mea nu este din cea super-scumpa, prezinta chatoaianta(ca sideful), apoi are nuante dulci de bez-roze-gri, maaama, e un vis!! Maine poze, poate m-ajuta si vremea, ca la cat e de frumoasa, pastelata asa, poate iese fratele ei - Soarele, s-o vada!!!
28.05.2012, 19:58:05
GheorghitzaBristena10,
28.05.2012, 20:01:16
stam de vorba la o cafea virtuala, despre munca noastra, bucuriile sau dezamagirile noastre, invatam unii de la altii, una-alta,
Intr-un cuivant, comunitatea BRESLO
Fii, binevenita printre noi!
Bristena10@Gheorghitza
28.05.2012, 20:11:41
am inteles , multumesc mult .
pentru cei care fac handmade ( pentru toti dintre voi , am uitat :) )
de unde va cumparati tortitele/cadrele pentru inele ?
de preferat un magazin la care pot sa iau comanda de la vanzator personal
multumesc
Gheorghitzablanitza, voiam sa spun ca sunt pietre un pic mai scumpe...
28.05.2012, 20:15:27
Astea care vin pe la noi -sau pe alte platforme comerciale, sunt subclasa dar printre ele, se pot selecta si cateva mai bunicele. Si pana la urma, e bine, deoarece acestea, au preturi acceptabile pentru buzunarul romanului.
GheorghitzaBristena10,
28.05.2012, 20:20:04
chiar in mijlocul paginii, sus (ca un titlu) gasesti "CAUTARE"
Selecteaza in stanga "materiale" si in dreapta scrie "tortite" sau "baza inele"
(sau orice fel de materiale doresti: pietre emipretioase, margele etc...) dupa care apasa pe lupa din dreapta si da-i cautare. Ti se vor expune toate magazinele carte vand tortite, baze inele sau bratara etc...
Bafta...
GheorghitzaAcesta este un site comerial, cu reglementari clare in ce priveste activitatea comerciala atat pentru vanzatori cat si pentru cumparatori. Nu exista alta cale.
28.05.2012, 20:27:07
Daca esti noua, te vei invata sa cauti, sa faci comenzi si sa fii corecta cu ridicarea coletului si confirmarea feedbak-ului.
Nu este greu. Mai mult, pe prima pagina a fiecarui magazin, gasesti butonul "Contact" acolo, vei putea sa-i trimiti direct vanzatorului un mesaj privat.
Important este ca la inceput, sa citesti cu atentie Regulamentul Breslo si politicile comerciale ale fiecarui magazin in parte. Asa, vei fi scutita de multe neplaceri.
Oricand, aici, vei gasi pe cineva care te va indruma cu mult drag daca vei avea neclaritati.
Mult succes!!!!!
cattieBuna seara lume :)
28.05.2012, 20:33:44
gemsgemsBristena10, cel mai bine e sa cauti tu si sa vezi de unde iti convine sa cumperi. Astazi, sunt multi vanzatori de furnituri cu politici diferite si preturi la fel de diferite. Cauta, incearca-i pe cei ai caror magazine iti fac cu ochiul si vezi cui si daca ramai fidela. :P Bafta!
28.05.2012, 20:42:29
Buna seara, lumea, zic si eu! :D
cattieAm o veste care o sa va surprinda....
28.05.2012, 20:54:45
In Bucuresti...PLOUA :)))))
gemsgemsMai e metroul inundat? :))
28.05.2012, 21:09:13
cattieEu stau foarte aproape de serviciu,numai 10 min cu un singur tramvai asa ca nu stiu,dar la cat ii da de sus....se poate :))
28.05.2012, 21:16:36
Astazi nu am mai avut gheizere :)))
carla69Eu am avut azi parte de aventura.M-am hotarat sa urc pe bicicleta dupa vreo 6 ani de repaus.Dar...prin bunavointa politiei din Baia-Mare nu mai avem numere la masina si e necesar sa ne facem revizia tehnica in 30 zile(asta daca vom avea bani s-o scoatem de la atelier).Deci am luat bicicleta ,ploua bine si eu trebuia sa ajung la o scoala pe deal,dupa Iza,pe unde nu circula autobuzele.Am facut ce n-am mai facut niciodata,adica mi-am dat drumul in jos pe deal,pe pietris,in viteza,manata de ploaie si vant,...va dati seama cum am ajuns la scoala,..apoi inapoi,uscator de par,alte haine si du-te la scoala din oras.a fost superb,am luat o doza de andrenalina,asta daca n-am luat si o raceala zdravana
28.05.2012, 21:36:30
carmennfain...
28.05.2012, 22:16:19
gemsgemsBlanitza, am primit si coletul de la tine. :D Acum numai inspiratie imi mai trebuie! :D Preferatele mele sunt pietrele de matostat. Nu imi inchipuiam ca or sa-mi placa atat de mult! :D Iar fulgii de fluorit sunt superbi! Multumesc! :*
29.05.2012, 16:10:50
gemsgemsLe-am zis gresit fulgi... stii tu despre ce vorbesc. :))
29.05.2012, 16:11:56
soso07“Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare.Copilaria se termina atunci cand lucrurile inceteaza sa ne mai mire.” Eugene Ionesco
30.05.2012, 12:22:32
“Copilăria e taina dezvăluirii viitorului.” Grigore Vieru
“Un copil poate sa invete oricand un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stai locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste.” Paulo Coelho
“Copiii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot.” Giacomo Leopardi
“Copilului poţi să-i spui tot, tot; întotdeauna m-a uimit cât de puţin cei mari, taţii şi chiar mamele, îşi cunosc copiii. Copiilor nu trebuie să le ascunzi nimic sub pretextul că sunt încă mici şi e prea devreme pentru ei să ştie ceva. Ce idee tristă şi nefericită! Şi ce bine îşi dau seama copiii că părinţii lor îi cred prea mici şi prea neştiutori, când ei, în realitate, înţeleg totul. Adultul nu ştie că, până şi în chestiunea cea mai dificilă, copilul îi poate da un sfat util.” Dostoievski
Gheorghitzasoso,
30.05.2012, 15:52:52
multumim pentru frumoasele cuvinte alese... Sa nu uitam ca am fost si noi copii!
carmennbuna! asa este...mi-e dor de copilarie...
30.05.2012, 16:31:10
soso07Ideea este ca avem de invatat de la copii, ne putem sfatui cu ei. Eu ii intreb mereu ce parere au despre ce mai mesteresc eu si de multe ori am primit sfaturi utile de care am tinut cont.
30.05.2012, 17:19:33
carla69Azi plimbari cu bicicleta si carat scanduri la etaj!Mi-a prins bine dar am putina febra musculara
30.05.2012, 21:00:04
Colierul meu cu inchizatoare magnetica e la a treia incercare.La prima am intins firul si era prea largit,l-am pus deoparte,la a doua s-a rupt firul,nu reusesc sa fac ultimul nod,sa stea fix,asa e nevoie la colier,n-are voie nici un pic de joc.Turbez!!!Noroc ca stau bine cu rabdarea,dar vreau sa-l fac!!!
GheorghitzaCarla,
30.05.2012, 22:23:38
Folosesti crimp tubular sau pur si simplu "nod" ?
GheorghitzaPentru a conduce "nodul" in tubuletul magnetic si pentru a-l putea "inoda" cat mai aproape de baza, trebuie sa-l conduci cu un ac pana la intrare iar mai departe (inauntrul tubului) iti trebuie o penseta subtire care impinsa pe fir, va conduce nodul pana la reazam unde se va consolida definitiv. Bine ar fi sa faci doua noduri
30.05.2012, 22:53:22