Forum: Orice altceva La o cafea (4)
gemsgemsLimbajul 2: Timpul acordat
25.06.2012, 14:52:14
Prin timp acordat se intelege a-ti canaliza intreaga atentie asupra unei anumite persoane. Asta nu inseamna sa stai cu ea pe canapea si sa te uiti la TV. :P
"Aspectul central in ceea ce priveste timpul acordat este ca acesta sa fie petrecut impreuna. Si nu este suficient sa fim alaturi de cealalta persoana... Impreuna inseamna ca nimic sa nu ne distraga atentia."
Dialecte:
- adevarata conversatie - "dialog plin de intelegere, in cadrul caruia doi indivizi isi impartasesc experientele, gandurile, sentimentele si dorintele intr-un context echilibrat si intr-o atmosfera prieteneasca. Majoritatea celor care se plang ca partenerii lor nu le vorbesc nu se refera la faptul ca acestia n-ar scoate nici un cuvant, ci la acela ca doar rareori participa la un dialog deschis."
- activitati comune - "Unul dintre rezultatele secundare ale activitatilor comune este faptul ca furnizeaza o banca de amintiri din care poti scoate foloase in anii ce vin.
Principalele componente ale unei activitati comune sunt: 1. cel putin unul vrea sa faca acest lucru 2. si celalalt e dispus sa o faca 3. ambii stiti de ce o faceti - pentru a va exprima iubirea prin a fi impreuna."
gemsgemsLimbajul 3: Primirea de daruri
25.06.2012, 15:00:51
"Daca principalul limbaj al iubirii partenerului consta in primirea de daruri, poti deveni un adevarat expert in a le oferi. De fapt, este unul dintre cele mai simple limbaje si, deci, este usor de invatat."
Dialecte:
- Daruri si bani - "daca esti cheltuitor, iti va fi usor sa cumperi daruri pentru partenera ta. Daca esti un econom, vei avea o rezistenta fata de a cheltui bani in semn de iubire. Nu-ti cumperi tie diverse lucruri. De ce i-ai cumpara partenerei? Aceasta abordare este insa, de fapt, refuzul de a recunoaste ca tie iti cumperi diverse lucruri. Economisind si investind, iti cumperi siguranta zilei de maine. Ai grija de nevoile tale afective prin felul in care manevrezi banii. Dar astfel nu satisfaci si nevoile afective ale partenerei."
- daruirea sinelui - exista si un alt dar - care nu este palpabil, dar acre uneori este mai elocvent decat unul care poate fi pipait. Daruirea sinelui sau darul prezentei de sine. Sa fii acolo cand partenerul are nevoie de tine este extrem de important pentru cel al carui principal limbaj de iubire este primirea de daruri.
Darurile nu trebuie sa fie costisitoare si nici facute saptamanal. Dar pentru unii valoarea lor nu are nici o legatura cu cea financiara, ci doar cu cea afectiva.
gemsgemsLimbajul 4: Serviciile
25.06.2012, 15:10:23
"Cererile directioneaza iubirea, iar poruncile o stavilesc."
Treburile din gospodarie, cumparaturile, schimbatul apei pentru pisica etc. sunt lucruri care presupun grija, planificare, timp, efort si energie. Daca sunt facute in spirit pozitiv, ele devin o expresie reala a iubirii.
Reprosurile legate de comportament ale partenerului sunt un indiciu clar despre limbajul principal al iubirii. Oamenii au tendinta sa-si critice partenerul din pricina avelor lucruri de care au cea mai mare nevoie afectiva. Reprosurile sunt o modalitate ineficienta de a cere iubirea. Daca vom intelege asta vom putea analiza reprosurile intr-o maniera mai eficienta.
Trebuie sa avem grija sa nu il transformam pe celalalt intr-un "pres" si sa depasim stereotipurile. Atitudinea de genul "asta e treaba de femeie/barbat" nu va duce la nimic bun.
gemsgemsLimbajul 5: Mangaierile fizice
25.06.2012, 15:14:32
"Mangaierea fizica poate crea sau distruge o relatie. Poate comunica ura sau iubire."
"Daca principalul limbaj al iubirii unuia dintre soti este mangaierea fizica, nimic nu este mai important decat sa-l strangi in brate cand plange."
"O mangaiere a parului, o bataie pe spate, tinutul de mana, imbratisatul, relatia sexuala - toate acestea sunt "mangaieri pline de iubire", respectiv liniile calauzitoare ale acelora pentru care atingerea fizica este limbajul principal de iubire."
gemsgems"Satisfacerea nevoii de iubire a persoanei iubite este o alegere zilnica. Daca i-as cunoaste limbajul principal de iubire si m-as hotari sa-l vorbesc, nevoile sale afective cele mai profunde ar fi satisfacute si s-ar simti in siguranta in iubirea mea."
25.06.2012, 15:24:02
"Cand o actiune nu-ti sta in fire, ea constituie cea mai mare dovada de iubire."
"Cand rezervorul afectiv este la nivel foarte scazut... inseamna ca nu mai avem sentimente fata de partener, ci doar traim acea senzatie de vid si suferinta."
Mai sunt in carte capitole despre "Cum sa-l iubesti pe cel ce nu merita dragostea" si "Copiii si limbajele iubirii".
Tema pentru acasa: ganditi-va, puneti pe foaie ce dorinte aveti si ce va lipseste, daca e mai usor, si dati-va seama care este limbajul vostru de iubire. :D Nu e obligatoriu sa fie doar 1. Importante sunt toate, dar fiecare dintre noi are 1-2 care primeaza. Dupa ce va dati seama care e al vostru, ganditi-va la fel care este al partenerului. :D
Cartea este ieftina si o gasiti si aici, daca vreti sa cititi mai mult: http://www.librarie.net/carti/5209/Cele-cinci-limbaje-iubirii-Cum-exprimi-fata-partener-implicarea-trup
Sper sa va fie si voua de folos cum mi-a fost mie. De fapt, cred ca o sa o mai citesc o data. :))
ametist.shopgemsgems,
25.06.2012, 15:36:41
Multumesc pt. informatii . Sunt foarte utile , pe unele am invatat pe pielea nostra .
Asa suntem noi , daca vrea sa evoluam invatam din greseli .
Cum avem un rezervor de iubire , asa avem un revervor de enegrie cu care ne nastem . Si daca le risipim ramanem fara ele .
Kalimerape unele le stiam, pe unele le intuiam si mi le-am confirmat acum, pe altele acum le-am cristalizat citind ce-ai scris tu, gems...
25.06.2012, 16:17:40
foarte util, multumesc! :)
GheorghitzaIn civilizatia asiro-babiloniana, zeul marilor, adancurilor si intelepciunii era EA.
25.06.2012, 20:46:24
Acest zeu, era identificat cu un personaj de legenda numit OANNES.
Un ilustru preot asiro-babilonian, care a trait undeva in secolul al II-lea i.e.n.
ne-a transmis o multime de legende babiloniene, mprintre care si Legenda lui Oannes.
GheorghitzaIata legenda:
25.06.2012, 20:59:36
" In primul an, a iesit din mare (Marea Rosie, Golful Persic) o fiinta rationala al cvarei nume era Oannes, al carui corp era ca cde peste, dar care avea capul sau de peste, in chip de cap de om si avea picioare care ieseau din coada lui de peste.
El, avea grai de om si infatatisarea sa apare si astazi pe multe lespezi.
Aceasta fiinta, se intalnea cu oamenii ziua (fara sa aiba nevoie de mancare) iar noapotea se retragea pe fundul marii.
Acesta, cu ocazia intalnirilor cu oamenii de la suprafata, ii invata pe oameni cum sa-si cladeasca orasele, casele, templele, cum sa cultive si sa lucreze pamantul, cum sa-si calauzeasca viata dupa niste reguli clare (LEGI). El este cel care a invatat pe oameni MESTESUGURILE (impartindu-le pe BRESLE) si artele, inclusiv arta tesatoriei, prelucrarea pietrei, lemnului, metalelui. tesutului dar mai ales arta olaritului, aratandu-le cum trebuie sa arate roata olarului si cum sa prelucreze lutul.
Odata cu apusul soarelui, Oannes se reintorcea in mare, deoarece era p faptura amfibie. El i-a invatat pe oameni, cele mai insemnate descoperiri"
GheorghitzaAsadar, Oannes este INVENTATORUL MESTESUGURILOR sub diferite denumiri, el fiind recunoscut inca din timpul civilizatiei asiro-babiloniene ca PROTECTOR al acestora. Din aceasta cauza, inca din acele vremuri, MESTESUGARII, ARTIZANII erau considerati fiinte superioare, practicand activitati de NATURA DIVINA.
25.06.2012, 21:03:55
GheorghitzaCat privesc acele reguli despre care vorbeste legenda, acestea aveau sa fie prinse in celebrul cod, cunoscut sub denumirea de CODUL LUI HAMMURABI, unde sunt incluse pentru prima data in lume denumirile mestesugarilor, artizanilor precum si LOCUL SI ROLUL LOR in societate, inclusiv care trebuia sa fie salariul zilnic !!!!!
25.06.2012, 21:07:32
GheorghitzaVoiam sa va vorbesc despre Brese si breslasi, precum si despre istoria si vietile lor. Cred ca este important sa cunoasteti toate aceste lucruri, pentru a va face sa intelegeti de ce activitatea noastra TREBUIE respectata mai inatai de toate, de catre noi insine, pentru a putea impune celoralti mai apoi, sa ne respecte munca, creatia si inspiratia care ESTE DE NATURA DIVINA !!!!
25.06.2012, 21:12:19
GheorghitzaVorbim de timpuri stravechi, care trec de 4-5000 ani
25.06.2012, 21:13:29
GheorghitzaAcele civilatii, au stiut sa-si pretuiasca artizanii, mestesugarii...
25.06.2012, 21:14:25
Gheorghitzasorry, "civilizatii"
25.06.2012, 21:14:45
cattieBuna seara lume :)
25.06.2012, 21:23:52
GheorghitzaM-a intrebat cineva, ce ma determina sa ma implic pe Brelo.
25.06.2012, 21:31:01
Cand am intrat acum un an pe Breslo, in calitate de client, mi-a trebuit ceva timp sa ma adaptez, sa inteleg ce se intampla, sa vizitez magazine. Apoi, am intrat pe Forum. Aici am gasit urmatoarele cuvinte:
" COMUNITATEA BRESLO" .
"Breslo este Comunitatea Artizanilor Handmade din Romania. Comunitatea este inima si motorul lucrurilor extraordinare care se intampla pe Breslo"
Am crescut si am fost educat in acest spirit. Aceste cuvinte m-au indemnat sa intru pe FORUM. Dar nu ca simplu cititor ci ca un membru activ, care iubeste COMUNITATEA BRESLO.
Poate din aceasta cauza, am gasit de cuviinta sa incep a va vorbi despe importanta Breslelor si despre vietile breslasilor. De fapt, despre vietile noastre... Asa a aparut topicul "La o Cafea" Sa incepem sa vorbim intre noi, sa ne cunoastem, sa ne respectam, sa ne ajutam reciproc si mai laes sa ne iubim !
ametist.shopCe interesant , mult vorbesc de educatie , de cum am fost crescut .
25.06.2012, 21:51:16
Eu de un timp am luat o hotarire , sa fac ce-mi spune inima ,
sa acctionez dupa cumcredeu ca este bine .
Azi dupa ce am citit postarile anterioare mi-am dat seama ca unele nu se potrivesc
cu logica mea . Cuvintele in ziua de azi de foatre multe ori nu reflecta ce gandesc oamenii . .Daca am auzi gandurile oamenilor foarte des am ramane socatii .
Daca am face ce ne place , am fi mult mai echilibrati si sanatosi .
bijouxdemonangeAlina, ce frumos ca ai impartasit rezumatul cartii!
25.06.2012, 22:23:15
Este o carte minunata si odata ce a-i citit-o, nu ai cum sa mai privesti lucrurile in alt mod! Are atata logica si regasesti toate aceste idei in viata de zi cu zi, la tine, la familie, la prieteni incat nu ai cum sa nu realizezi cat adevar ciontine! Poti bara doar..inainte de a o citi....
Ceea ce poate fi greu este sa pui in practica, mai ales daca celalalt (ceilalti) refuza sa primeasca ... Dar se poate si efectele pe termen lung sunt extraordinare! Iarasi greu este sa inveti sa primesti, la capitolul acesta multi dintre noi avem un handicap major, pentru ca de multe ori viata ne-a obligat sa blocam (partial sau chiar complet) intrarile (si chiar iesirile uneori) ale acestui rezervor!
Am prieteni care si-au salvat relatia/casnicia datorita acestei carti! Si ma bucura enorm ca au reusit in sfarsit sa isi arate unul altuia ceea ce simt cu adevarat si ceea ce isi doresc!
Cred ca noi toti avem dreptul la a fi fericiti si iubiti si daca tot mai multi ne-am schimba modul de gandire si am aplica constant cateva principii de baza, am vedea schimbari majore in jurul nostru! Adica, daca chiar vrei, chiar poti schimba lumea!
Recomand si eu cu mare drag aceasta carte, am citit-o prima data in urma cu vreo 7-8 ani cred si mi-a schimbat definitiv modul de gandire! De fiecare data cand am avut ocazia, am facut-o cadou, mi se pare unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care i le poti face unui cuplu, mai ales daca se afla in impas!
Chiar merita citita si recitita! Si nu ar trebui sa lipseasca din nici o biblioteca!
Si Emese, da, este foarte important sa-ti asculti inima! Nu intotdeauna ceea ce-ti spune ratiunea este cea mai buna alegere, chiar daca poate parea asa...
Gheorghitzagemsgems,
25.06.2012, 22:42:57
te rog sa ma scuzi ca am intercalat postarile mele despre breslasi, intre minunatele tale ganduri si frunoasele comentarii pe marginea subiectului dezbatut.
Va doresc o seara minunata mai departe.
gemsgemsLasa ca stiu cum e sa ai ceva de zis si vrei sa zici repede pana nu uiti. :))
25.06.2012, 23:11:57
Andra, esti prima persoana, dintre cei carora le-am vorbit despre carte, care stia deja despre ea. :D E o idee buna sa fie facuta cadou. Si cum chiar eu am spus ca nu e scumpa, poate imi fac un stoc de 2-3 ca sa am sa le dau cadou. :)) Ca nu cunosc om care sa nu aiba nevoie sa o citeasca. :D
Si mie mi-a fost greu sa aplic invataturile din ea si inca imi e cateodata, mai ales ca, din nou, eu si Mugur ne dovedim a fi opusi. :)) Avem limbaje principale total diferite. :D Sagetator cu Scorpion, nah. :P E bine ca a citit-o si el si stim amandoi ce si de ce facem. :D
raresuculSi eu am citit cu ani in urma cartea si mi-a facut bine o aducere aminte!Multe persoane ar trebui s-o citeasca si poate s-ar schimba ceva,griul ar avea tenta de roz....
25.06.2012, 23:54:30
Domnule Gheorghita ,am citit pe nerasuflate,am lasat si croseta,in ignoranta mea ,marturisesc,pentru prima oara citesc legenda mestesugarilor!
bijouxdemonangeDa, da, clar toti avem nevoie de ea!
26.06.2012, 00:07:22
E bine ca a citit si Mugur cartea, chiar aspect foarte important!
DAca nu citesc si receptorii cartea s-ar putea sa ai probleme cu perceperea celor transmise de tine :D Si clar, cu ceea ce ai tu nevoie de a primi...
Eu am patit-o...cu mama si cu frate-miu si chiar si cu prietenul...
Si cu prietenul e chiar amuzant: noi vorbim aceleasi limbaje, cu toate astea ies scantei deseori :D Si asta pt ca desi limbajul este acelasi, dialectele sunt total diferite. Plus ca mai intervine si ceva egoism pe undeva :D
Noi avem cuvintele de incurajare si timpul acordat.
Si nici unul nu este obisnuit sa aiba parte de ele, sa se deschida. Si de cele mai multe ori facem exact contrariul a ceea ce simtim si vrem sau avem nevoie... (acesta fiind simptom de rezervor ce are putine resurse).
Si e tare greu :D
Mai ales ca nici nu vrea sa citeasca cartea, zice ca-s prostii si el n-are timp de de-astea :)))
Adevarul e ca mi-ar usura mult munca daca ar citi-o si el :P
Dar, na, toate la timpul lor ;)
ametist.shopAveti perfecta dreptate - teoria e teorie , da practiva ...
26.06.2012, 09:46:24
Dar sa nu uitam ca fiecare dintre noi decide pt. el , desi poate afecteaza si pe altii .
Cand am aflat despre "puterea " cristaleor , am crezut ca toata lumea va vedea lucrurile ca si mine . Spre uimirea mea unii ma considerau ca pe o persoana care are probleme la etaj . Am daruit la multa lume cristale , si ma bucur ca unii le si poarta .Am fost foarte dezamagita cand mama mea a spus ca ametistul "l-a sufocat " . Atunci am realizat ca nu e bine sa fortam lucrurile .
Daca ea vrea medicamente este alegerea ei , daca noi invatam din catri si reusim sa-l si aplicam e foarte bine .
gemsgemsEmese, ce am scris eu acolo e un rezumat foarte mic, pentru ca cine n-a citit-o sa-si dea seama despre ce e vorba. Cartea de fapt nu e un sir de liniute si de teorie (eu am scris asa, pentru ca asa sunt eu, la subiect :P). E plina de exemple si incearca sa iti arate CUM sa pui acea teorie in practica. Nu iti spune doar ce ar fi ideal sa faci ci si CUM sa faci. ;)
26.06.2012, 10:07:30
Bineinteles ca fiecare decide pentru el. Dar cred ca inainte sa decizi e bine sa cunosti cat mai multe variante de actiune. :D Nu o sa ma opresc niciodata din a incerca sa cunosc tot ce e de cunoscut si din a incerca tot ce e de incercat. Am facut o data greseala de a-mi pune ochelarii de cal, si cand i-am dat jos m-am simtit ridicol. :P
Si mai cred si ca nimic pe lumea asta nu functioneaza singur. Poti sa te imbraci in pietre din cap pana in picioare. Nu se schimba nimic daca nu actionezi, daca nu faci tu tot ce poti sa schimbi ce vrei sa se schimbe. :)
Cand cineva iti vorbeste cu credinta si cu pasiune despre un lucru in privinta caruia tu esti ignorant, normal ca il consideri pe omul ala nebun, pentru ca nu il intelegi si ti se pare ca exagereaza. :)) Cred ca am fost cu totii in ambele perechi de papuci. :P
ametist.shopgemsgems ,
26.06.2012, 15:25:16
Cred ca m-am exprimat gresit .
E bine sa ne informam si sa stim si cum gandesc altii .
Sunt convinsa ca e o carte buna si avem ce invata
din exemplele resective .
O zi frumoasa !
gemsgemsSau se poate sa fi inteles eu gresit... am "darul" asta, din pacate. :P Si daca e cazul, imi pare rau.
26.06.2012, 17:12:26
ametist.shopSunt de parere ca putem invata de la copii , animale , cunostinte , din carti - daca vrem .
26.06.2012, 17:57:47
Din pacate de obicei foarte greu punem in aplicare teoriile .
Acum un an m-am intalnit cu o persoana deosebita , care mi-a spus ca treuie sa invat detasarea .Stiu ca as suferi mai putin daca as invata , dar inca nu am reusit .
Kalimeramai incearca, emese... vei suferi mai putin..
26.06.2012, 18:42:11
ametist.shopSunt pe drumul cel bun .
26.06.2012, 19:09:13
cattieBuna seara lume!!!
26.06.2012, 19:12:34
Vreau sa ma laud.Am invatat sa fac peyote tubular si spirala Cellini.Mi-au iesit din prima!!!!
Si sa imbrac cabochon in margelute,Sa va tineti bine,ca atunci cand ma loveste insipiratia....mwuahahahahahaha!
Kalimerahahaha, cattie!!! esti ca o tornada cand apari:))) debordezi de bunadispozitie:)))
26.06.2012, 19:22:57
o sa caut si eu pe net, sa ma dumiresc si eu despre ce vorbesti tu acolo :)))
cattiePrietenul meu cel mai bun,un olandez ma alinta Donderwolkje...in traducere libera-norulet de furtuna :))))
26.06.2012, 19:26:29
gemsgemsFelicitari, Cattie! :D
26.06.2012, 19:26:51
cattieMultumesc :)
26.06.2012, 19:28:51
Sunt foarte mandra de mine :)
Kalimeram-a apucat filosofia, recitind ultimele postari... ma gandeam acum ca detasarea nu este echivalentul indiferentei... ne poate preocupa o problema a cuiva, putem sa sprijinim, sa ajutam pe ceilalti, dar nu ar trebui sa ne mai implicam dincolo de limita dincolo de care ne afecteaza evident, pentru propria protectie... tu esti o sufletista, emese, tot ce faci treci prin sufletelul tau bun... o sa ramai cu multe cicatrici daca nu perseverezi.. si sa vezi ce dor cicatricile pe vreme rea, cand ai la randul tau nevoie de sprijin si nu-l gasesti cu propriile resurse...
26.06.2012, 19:34:51
dar sa revenim la bunadispozitie!!! cattie, ia uimeste-ne cu realizarile tale!! :)) m-ai facut curioasa :)
Kalimeramai... dar am un talent sa va nimeresc:))) pe carmenn am alintat-o furnicutza, si asa e, o furnicutza harnica si modesta... pe tine te-am nimerit cu furtuna :)) dar o furtuna minunata, care ne mai scoate din reverie si filosofie :))
26.06.2012, 19:37:25
cattieO sa va uimesc la urmatoarele concursuri....sper :)
26.06.2012, 19:37:27
Kalimeraabia astept sa vad si sa ma uimesc! :))
26.06.2012, 19:51:15
carla69Am mai cicit cate ceva din ce ati scris,nu chiar tot,sunt de acord acum cu a face ceea ce simti si nu atat ceea ce gandesti,contrar cu ce am crezut atata amar de vreme.Eu lupt inca cu judecata logica in relatiile personale,cu care am dat gres aproape intotdeauna si incer sa simt si sa fac ceea ce simt.Pentru ca vorbele fara fapte nu inseamna nimic.Mi-a trebuit mult sa invat sa simt si sa reactionez,gemenii fiind guvernati de logica
26.06.2012, 20:34:24
ametist.shopKalimera,
26.06.2012, 21:17:22
Nu am glumit cand am spus ca am invatat lectia .
Poate nu iau nota 10 , dar am nota de trecere .
Acum 5 ani am fost in faza cand am ramas fara energie .
cattie,
Felicitari , abia astept sa vad ce ai facut .
Eu peyote tubular fac ,imbrac cabochon in margelute , dar spirala Cellini nu stiu .
carmennva salut din Tara Barsei,de la Zarnesti...am mers azi 10 km,din Zarnesti la Bran si inapoi...am febra musculara....sunt terminata....ce inseamna sa nu ai antrenament...am cules sanziene,menta,sunatoare,cimbrisor iar maine merg la Rasnov,la rude...ooofff pierd timp pretios,de lucru...nu stiu daca reusesc dupa ce ma intorc sa mesteresc ceva...:(
26.06.2012, 21:18:30
Kalimeraametist, nimeni nu cred ca a luat vreodata 10... poate doar marii initiati ... noi, astia mai mici macar ne straduim sa incercam, sa tindem spre 10 :)) stii tu cum, asimptotic :)))
26.06.2012, 21:46:35
Kalimeracarmenn, ce pofta-mi faci de munte si de aer cu ozon... si de brazi si de creste stancoase... lasa ca pana ajungi acasa o sa-ti treaca si febra musculara si, dupa cat oxigen ai introdus in sistem, sa vezi ce inspiratie o sa ai! :)
26.06.2012, 21:49:21
cattieKalimera,te invit la mine.
26.06.2012, 22:48:04
Stau la etajul 2,deci jos...blocurile din jur sunt un gri-albastrui si cu putina imaginatie,le poti lua drept creste....Brad este in spatele blocului,unde am eu vedere...
Ozonul tre' sa-l aduci de acasa,la borcan ca tocmai ce l-am terminat pe al meu :)))
cattie...si daca ai chef de hiking and climbing,stiu niste strazi in jur unde se sapa si lucreaza pentru cablurile electrice...
26.06.2012, 22:54:40
Kalimerabwahahahaha!! super tare, cattie!!! las' ca fac catarari asidue chiar la mine acasa! de vreo 2 zile nu-mi merge liftul si stau la 8 :)) brazi n-am, dar vad casa poporului si intercontinentalul de la mine... zic si eu ca-s pe varful Omu' ... daca n-ar fi constructiile astea, as vedea si dunarea :))
26.06.2012, 23:01:35
blanitzaEu nu prea stiu exact ce inseamna detasarea, imi imaginez ca are legatura cu a lasa, insa nu balta pur si simplu, recunosc cinstit ca daca as fi detasata in munca mea - prof de romana - nu stiu ce rezultate as avea...
27.06.2012, 01:38:29
Sa fii detasat de ceva, asta inseamna sa nu mai fii implicat in acel ceva, or sunt meserii unde exact implicarea, personalizarea efortului, face sa merite acel efort, altfel, la ce bun??
carla69Detasarea de problemele altora nu inseamna sa nu te intereseze ci sa nu ajunga sa devina problema ta,te poti implica,dar sa ramana problema lor,sa n-o rezolvi tu ci sa-i ajuti s-o rezolve ei.Ajung parintii de multe ori sa spuna"Copiii sunt viata mea!"NU.Copiii au viata lor,mamele a lor,asta nu inseamna ca nu se implica sau nu-i intereseaza.Ca si la un examen,ii poti ajuta sa-l treaca cat mai bine dar nu-l poti da in locul lor
27.06.2012, 07:01:28
gemsgemsCred ca e asa cum zice Carla. Pana la urma am invatat sa fac si eu asta in relatia cu prietenele mele. Am cateva prietene care imi mai cereau sfaturi, dar rareori ascultau de ele. :)) Si se intorceau mereu cu aceleasi probleme. Si eu ma suparam si ma enervam odata cu ele si pe ele. :P Pana la urma mi-am dat seama ca ma enervez degeaba. Ca nu trebuie sa le mai spun eu ce sa faca si nici sa ma astept sa faca asa cum le sfatuiesc eu. Eu doar trebuie sa fiu acolo pentru ele, sa le ascult si sa le fac sa simta ca e cineva care incearca sa le inteleaga. Cum a zis Carla, am invatat sa nu mai fac din problemele lor problemele mele. Acum, odata ce discutia lor cu mine s-a terminat, problemele lor raman in arhiva mess-ului. :)) Si e bine asa si pt mine si pt ele. :D
27.06.2012, 08:44:32