Forum: Orice altceva La o cafea(5)

• blanitza
    blanitza

Dragii si dragele mele,
    Va invit in casuta noua, avem atat de multe sa ne spunem in topicul nostru drag - La o cafea - incat una, doua, ne umplem traista de povesti, si se cere imperios spatiu sa ne desfasuram pe indelete, asadar e momentul pentru un nou topic!!! Va urez din toata inima subiecte interesante si informatii pretioase pe care sa ni le impartasiti, eu personal sunt avida de tot ce aflu in acest locsor, in fapt, este chiar esenta forumului pentru mine, as putea spune!!!
    Ia sa vedem, astazi este 24 iulie, s-a intamplat ceva special astazi?
    Incep eu, prin a ura "La Multi Ani!" tuturor celor care poarta frumosul si sfantul nume Cristina sau Cristian, pentru ca astazi in calendarul ortodox este ziua Sfintei Mucenita Hristina(Cristina)!!!
    Daaa, e bine sa incepem acest nou topic sub semnul cuvantului divin, sanatate, spor si noroc va urez!!!

24.07.2012, 11:15:33
  • gemsgems
    gemsgems

S-au intamplat cateva lucruri interesante la data asta. :P

http://ro.wikipedia.org/wiki/24_iulie

Ar trebui scrisa acolo si "2012: Pe forumul Breslo se deschide al cincilea topic 'La o cafea' ". :))

24.07.2012, 11:32:11
  • soso07
    soso07

O zi mai racoroasa in plina luna a lui cuptor ... merge o cafeluta calda. Pentru zilele calduroase trebuia sa pui si varianta "La un iced-coffee" :))

24.07.2012, 11:46:48
  • gemsgems
    gemsgems

Intr-adevar! Tare m-au bucurat tunetele pe care le-am auzit in somn. :))

24.07.2012, 11:58:31
  • raven
    raven

Multumesc pentru urari! Eu port frumosul nume Cristina, si pe deasupra sunt si rac....combinatie fatala :))

24.07.2012, 13:18:32
  • blanitza
    blanitza

Wow, Cristina, La Multi Ani cu bucurie, cat despre cadouri, iti urez jdemii, si la ele sa se adauge si cel care-ti vine azi, maine de la mine!!!
    Sa fii sanatoasa si inspirata, mai ales ca ne-ai spus la concursul Movie Star ca ai deja o idee, chiar ma gandeam ca esti Rac, noi stam super-bine la capitolul amintiri...

24.07.2012, 13:39:14
  • Kalimera
    Kalimera

Doamne, cat imi e de somn... as pune capul pe birou...:)
    de ce-oi fi asa molesita, ca de dormit, zic ca am dormit bine si suficient..

24.07.2012, 15:16:00
  • gemsgems
    gemsgems

Iar ai mancat cereale? :))

Rau e sa ti se faca somn si sa trebuiasca sa stai treaz... n-am fost niciodata buna la asta. :P Si daca rezist, e vai de oricine imi e prin preajma. Sunt tare cranky cand mi-e somn sau foame. :P

Eu am facut acum o "arogantza" si mi-am luat o punguta de migdale crude. Ce bune sunt! :D

24.07.2012, 15:37:27
  • Kalimera
    Kalimera

hahaha!! gems, sa stii ca da!! :)) ca niciodata, am mancat putin de dimineata, inainte sa plec. doua linguri de cereale cu lapte...

si eu sunt la fel, rea de somn... ma transform intr-o diva cand sunt obosita:)) de foame rezist si 2 zile nemancata si fara sa-mi schimb dispozitia.. dar lipsa de somn ma pune pe butuci.. iar nervii celor de langa mine - pe moatze:)))

24.07.2012, 16:14:58
  • gemsgems
    gemsgems

Eu nu rezist psihic la nemancare. :)) Intru in panica. Si fara mancare gatita n-am probleme, dar daca a trecut o zi si n-am mancat fructe, vai de cine e pe langa mine si-mi aude vaicarelile. :)) Devin ipohondra pana la urmatorul mar. :P

24.07.2012, 17:01:39
  • camelia.handmade
    camelia.handmade

Ce bine ca mi-am amintit, ca mi foame, si eu sunt rea de foame, adica irascibila la culme, dureri de cap etc:)

Bine v-am gasit in noua casa La cafea 5!

24.07.2012, 18:43:55
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Sa fie intr-un ceas bun acest La o cafea 5! Nu am uitasem azi in calendar, e ziua fetitei mele, Ana Cristina :). La multi ani, Cristina/raven!
    Apropo de foame, e mancarica pe foc, initial am vrut sa spun ce, dar ma abtin de dragul Alinei/gemgems ;).

24.07.2012, 18:52:04
  • gemsgems
    gemsgems

Iti multumesc, Gaby, dar nu te abtine! :P Acum sunt curioasa. :D

24.07.2012, 20:07:38
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Ok, Alina... Mancare de varza cu afumatura si mamaliguta :)!

24.07.2012, 20:16:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Varza cu ratza...

24.07.2012, 20:28:37
  • blanitza
    blanitza

Pofta buna, fetele, si La multi ani, sa-ti traiasca fetita si sa fie-o bucurie mereu pentru tine, draga mea Gabi!!!

24.07.2012, 21:22:26
  • soso07
    soso07

La multi ani !!! Imi place ca gasim mereu motive de sarbartoare :)
    Si de fiecare data suntem tratati cu bunataturi :)))

24.07.2012, 21:36:48
  • gemsgems
    gemsgems

Chiar am facut zilele trecute varza cu mamaliguta si ce buna fu! :D Nu mai facusem eu insami mamaliga de ani de zile! Si din ziua aia am mai facut de cateva ori ca m-a innebunit lumea cu mamaliguta cu smantana. :P

Zic si eu la multi ani celor care s-au serbat azi! :D Sa fie sanatosi si ei si cei dragi lor!

24.07.2012, 22:30:50
  • Kalimera
    Kalimera

moama ce pofta de mamaligutza mi-ati facut...
    e tarziu acum, da' maine fac si eu... :))

24.07.2012, 22:41:53
  • raven
    raven

Multumesc pentru urari!! Ca bine ziceti de o mamaliga....eu stiu sa fac tochitura de pui, e mai light ca cea de porc, si e delicioasa cu mamaliguta :D

24.07.2012, 23:21:53
  • soso07
    soso07

M-ati convins. Fac si eu un bulz :)

25.07.2012, 09:40:30
  • blanitza
    blanitza

Si eu, si eu, perfecta idee!!! Eee, adica nu eu, propriu-zis, Costin iubitul, sa-mi traiasca, el e cu papa, si la propriu, si la figurat, eu sunt decorativa, ca o garofita-n glastra, da' spal vase, cand si cand:)

25.07.2012, 12:47:40
  • blanitza
    blanitza

Gheorghitza draga, la un momet dat, poate ne spui ceva despre variscit, am intalnit in ultimul timp aceasta denumire de piatra semipretioasa, si-am realizat ca nu stiu nimic despre el, please, help!!!

25.07.2012, 14:03:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

VARISCIT

Este un Calciu-Aluminiu-Fosfat (face parte din familia fosfatilor, alaturi de Apatit, Limonit). Denumirea provine de la numele latinesc al localitatii Volgthland "VARISCIA". Mineralul a fost descris prima data in anul 1837

25.07.2012, 17:48:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Culoare: de la verde deschis la verde smarald (Germania, Utah, SUA); Brun roscat, roscat, galben (Australia); Rosu-cireasa (Brazilia) dar poate fi si Albastr,
    Albastru-Verzui. Aceasta ultima varietate se confunda adeseori cu Turqoaza.

25.07.2012, 17:51:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Luciu sticlos, translucid si duritate sub medie: 3,5-4; clivaj destul de bun, spartura concoidala. culoarea se datoreaza urmelor de Crom si Fier. Se mai poate confunda si cu Jadeitul si Chrysoprazul. (varietatile verzi)
    Variscitul se foloseste de mult timp pentru bijuterii ca piatra semipretioasa.

25.07.2012, 17:54:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am sa prezint doar cateva calitati generale (si nu pentru fiecare culoare in parte) recunoscute ale cristalului de Variscit

25.07.2012, 17:56:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Fiind un Fosfat, VARISCITUL (de altfel, ca si Apatitul) ajuta fiinta sa-si regleze si sa-si imbunatateasca relatiile cu "exteriorul" Ne ajuta sa acceptam diversitatea fiintei umane, cu bunele si relele fiecarui individ, chiar daca nu corespund aprecierilor noastre. Ne ajuta sa ne infranam ego-ul si dorinta de dominare pe care am dori uneori s-o impunem asupra celorlalti.

25.07.2012, 18:12:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ne dezvolta spiritul de neutralitate (mai ales cand suntem tentati sa ne bagam in treaba altora, de ex. cu niste sfaturi)
    Induce un echilibru atotcuprinzator in relatiile cu terti.
    Dezvolta discernamantul si mareste puterea de concntre.
    Ne ajuta sa realizam ca explorarea "exterioara" este totusi limitata, in timp ce "investigatiile" interioare (trairile profunde ale sufletului) sunt mult mai importante.
    Avem de multe ori tendinta de a incerca sa ne impunem dorinta noastra, asupra altora dar nu suntem in stare sa ne "strunim" pe noi, insine. Asta face Variscitul: ne ajuta sa ne mai aducem aminte din cand in cand ca mai existam si noi iar lumea exterioara nu este decat ceva iluzoriu (si DOAR EU si NUMAI EU sunt cel adevarat pentru care merita sa lupt...)

25.07.2012, 18:19:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si Variscitul (mai ales varietatea verde-albastruie) este o piatra esoterica. Ne ajuta sa patrundem in liniste in comuniune cu Dumnezeu.

25.07.2012, 18:20:28
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Multumesc frumos pentru urari, fetelor :)! Daca ieri am sarbatorit cu mancare gatita, azi e o caldura ingrozitoare, iar vantul parca sufla dinspre desert si nu vreau decat iaurt si fructe!
    Am cautat si eu, incitata de informatiile oferite de Gheorghitza, sa vad cum arata variscitul. E o piatra superba, mai ales ca in vara asta am facut pasiune pentru turcoaz, si culoarea, si piatra! Am vazut ca uneori e prezentat ca sinonim cu jaspul imperial sau regalitul. Asa e, Gheorghitza, sau e doar o confuzie?

25.07.2012, 19:02:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Jaspul Imperial pe care il vezi aici pe Breslo.. nu prea este "imperial"
    Iar Regalitul nu este nici minereu, nici 'piatra" ... este un material de sinteza.

25.07.2012, 19:32:30
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

M-am lamurit, banuiam eu ca regalitul e de sinteza, la culorile alea... Multumesc, Gheorghitza!

25.07.2012, 19:34:58
  • forHOPE
    forHOPE

Bine v-am gasit...iar am ratat deschiderea cafenelei...:(((((( ce sa fac daca sunt adormita?....

25.07.2012, 21:41:38
  • carla69
    carla69

Bine v-am regasit,revin cu trei zile mai bronzata...ca sa nu-mi contrazic cumva zodia,n-am mai rezistat si am fugit putin la plaja,la baie,la soare,am revenit cu forte proaspete

25.07.2012, 22:20:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Carla,
    ai urma pe picior de la jartiera?

25.07.2012, 22:29:50
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Si eu am ratat deschiderea cafenelei:(
    Da'sigur n-ati dat tigai gratis,asa-i?:))))
    Sa fie si acest loc ceainarie-cafenea-bistro cu noroc si povesti multe ca si celelalte!

25.07.2012, 22:39:54
  • carla69
    carla69

Aoleu,jartiera?Oare pe unde am pierdut-o?

25.07.2012, 22:46:43
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Intrebarea este:
    -Cine-a ridicat-o?

25.07.2012, 23:10:23
  • carmenn
    carmenn

mama...mai bine s-ar numi ,,la un pahar cu apa rece", cafelutza noastra...ca eu ma sfarsesc pe mine aici...sunt eu si greierii...pe terasa...ca nu se mai poate in casa...

25.07.2012, 23:44:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

carmenn, si eu is tare rau la caldura. Ma simt ca naiba si nici inima nu se simte prea bine...

25.07.2012, 23:58:57
  • carmenn
    carmenn

Romante - Inima , de ce nu vrei sa-mbatranesti?

Inima , de ce nu vrei sa-mbatranesti?
    Nu ti-i de-ajuns cvat ai iubit
    Si cat ai suferit?
    Inima, te-mbeti cu-aceleasi vechi povesti
    Cu care vesnic te-ai mintit!
    De ce nu-mbatranesti?
    Nu-ntelegi? De-atata vreme dragostea
    Isi bate joc de viata ta,
    Si tu mai crezi in ea!
    Nu intelegi ca fiecare juramant
    E-o vorba goala pe pamant?
    De ce mereu sa-ti cant?
    Inima, de ce nu vrei sa-mbatranesti?
    Tu nu vezi cat de prosta esti?
    Mereu iubesti!
    Trec anii, si in parul tau
    S-astern mereu fulgii de nea.
    Te uiti la anii ce s-au dus
    Si vezi c-a apus dragostea...
    Dar intr-o zi incepi s-ascunzi
    Parul carunt, dar in zadar...
    Si rade dragostea de tine iar.

Versuri de Puiu Maximilian
    Muzica de Nicolae Kirculescu

26.07.2012, 00:19:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

of, carmen...

26.07.2012, 00:24:22
  • carmenn
    carmenn

da........asa e......

26.07.2012, 00:30:48
  • blanitza
    blanitza

...Si-o romanta de suflet a inegalabilei Ioana Radu!!! Ce surpriza ne-ai facut, Carmen draga, ia uite ce ne canti tu!!! Mai bine...

La casuta alba
    Sunt atatea flori la feresti
    Dar cea mai frumoasa floare
    Ce-mi apare
    Tu esti.
    Cat imi esti de draga
    Stie numai inima mea
    Cine sa-nteleaga dorul
    Si fiorul
    Din ea...

26.07.2012, 09:55:42
  • carmenn
    carmenn

da........frumoase versuri...de fapt toate romantele macar pentru versuri sa le asculti, daca nu-ti place muzica sau ti se pare ca-s prea melancolice.

26.07.2012, 10:54:10
  • nicolebijou
    nicolebijou

De la caldura ati cazut in butoiul cu melancolie? Hai sa vedem partea plina a paharului: vacanta, plaja, picioare bronzate, rochite flu-flu, bijuterii supercolorate.... La iarna o sa ne vaitam destul de cate cojoace o sa punem pe noi, de ternele pluovere pe gat, calduroase ce-i drept, dar care nu se compara cu o rochita cu volanase sau crosetata ca a Carlei. Sa ne bucuram acum de soare si sa consideram ca fiecare zi ne aduce ceva minunat, chiar daca afara sunt 40 de grade.

26.07.2012, 12:36:53
  • carmenn
    carmenn

da chiar...nu mai vreau calduraaaaaaaaa.....vreau zapada........

26.07.2012, 13:06:20
  • nicolebijou
    nicolebijou

La ce inspiratie ai avut cu palaria lui Scarlett cred ca totusi iti prieste caldura. :))

26.07.2012, 13:49:02
  • soso07
    soso07

La o rochita flu-flu lucrez eu, Nicole :))) A inceput sa capete contur si abia astept sa o vad gata !

26.07.2012, 14:28:39