Forum: Orice altceva La o cafea(5)

• nicolebijou
    nicolebijou

Cred ca si eu vreau s-o vad! :) Eu de o saptamana nu m-am mai atins de nimic din lipsa de timp si deja ma enervez. Udatul gradinii imi mananca sufletul in fiecare seara ( asta in timp ce tantarii ma mananca si ei ), asa incat cand termin mi-e mult prea lene sa mai fac ceva.

26.07.2012, 14:35:24
  • nicolebijou
    nicolebijou

Noroc ca in timpul zilei ma mai relaxez uitandu-ma la ce minunatii faceti voi.

26.07.2012, 14:36:21
  • Kalimera
    Kalimera

nicole:)) pune-ti baietii la treaba, sa ude si ei!!:))) pai, frumos le sade, sa lase unica fata din casa - prada tantarilor?!:)))

26.07.2012, 14:41:30
  • nicolebijou
    nicolebijou

Numai unu e acasa, si acela isi face de lucru pana pe la noua seara, sau la dentist, sau la parinti, sau are mult de lucru la munca.... sau pur si simplu ii e rau de la caldura ca este hipertensiv. HA! HA! HA! Cand or sa inceapa ploile, la 5-6 va fii acasa si nu va mai fii nimic de lucru peste program.

26.07.2012, 14:52:17
  • carmenn
    carmenn

sau poate caldura ma inspira! cine stie...dar a fost ceva pe moment si am incropit-o repede...mi-a placut ideea concursului...si chiar mi-ar fi placut sa traiesc in epoca aceea...eu si dantelele mele,palarii si volonase,matase si multa politete masculina...

26.07.2012, 15:09:32
  • forHOPE
    forHOPE

I-am promis Odiliei ca voi scrie despre aniversarile casatoriei. Fiecare aniversare a casatoriei are o denumire si, in functie de asta, puteti stii ce cadouri sunt potrivite sau cum ar trebui sa petreceti fiecare an din viata de cuplu. Asadar...

26.07.2012, 18:39:13
  • Kalimera
    Kalimera

nicole... sa ne rugam, deci, sa vina ploile :)) atunci nici tu nu vei mai sta la cheremul tantarilor, si tot atunci si domnul va sta mai mult pe acasa, neavand ce face dupa 5-6 :)))

26.07.2012, 18:54:17
  • Kalimera
    Kalimera

carmenn, e bestiala palaria lui scarlett :)) mi te si imginez purtand-o printre floricelele tale, furnicutzo!

26.07.2012, 18:55:11
  • Kalimera
    Kalimera

asa, dienutza, te ascultam:) sunt tare curioasa!:)
    stiam de aniversarile de argint, de aur, de diamant, dar cele intermediare habar n-aveam ca poarta si ele niste nume si mai au atasate si obiceiuri...

26.07.2012, 18:56:43
  • forHOPE
    forHOPE

1 an = Nunta de hârtie
    Primul an de căsătorie e unul de...rodaj. Dacă sărbătoriţi acest prim an înseamnă că amândoi puneţi preţ pe legătura voastră, că vă iubiţi.
    Cadouri: hârtie (bilete la un eveniment, jurnale, calendare, puzzle-uri), ceasuri
    Flori: de culoare portocalie sau panseluţe
    Cum petreci: poţi face un picnic folosind pahare şi farfurii de hârtie; fă rost de bilete la un eveniment agreat de amândoi

Al 2-lea an = Nunta de Bumbac
    Deja v-aţi obişnuit unul cu celălalt.
    Cadouri: o pereche de mănuşi din bumbac (moale, dar şi durabil, calităţi foarte importante într-un mariaj), prosoape ori halate de baie, un serviciu de masă
    Flori: flori de câmp
    Cum petreci: ascultaţi muzică în doi, apoi vizionaţi filmul nunţii

Al 3-lea an = Nunta de Piele
    Cuplul e conştient deja de trăinicia relaţiei. De aceea, cel mai potrivit simbol este pielea – durabilă, călduroasă şi flexibilă.
    Cadouri: cristalul – foarte durabil şi frumos. Un set de pahare de cristal ori sfeşnice.
    Flori: fuchsia.
    Cum petreci: în aer liber, cu muzică bună.

Al 4-lea an = Nunta de Flori
    Reprezintă înflorirea relaţiei dintre voi, de aceea simolul acestei aniversări este floarea.
    Cadouri: flori, ghivece şi seminţe de flori, unelte de grădinărit.
    Flori: muşcate. Simbolizează rafinament.
    Cum petreci: faceţi o baie folosind lumânarile primite, sau aţi putea grădinări împreună.

Al 5-lea an = Nunta de lemn
    Lemnul e un material rezistent, aşa cum este şi relaţia voastră după 5 ani.
    Cadouri: o ramă din lemn în care să strecuraţi pozele voastre; un set de piese de şah, ori un set de castroane de salată, tot din lemn.
    Flori: margarete. Simbolizează inocenţă, dragoste pură, fără sfârşit.
    Cum petreci: plantaţi un copac.

Al 6-lea an = Nunta de Zahăr
    E timpul să oferiţi din dulceaţa relaţiei voastre şi celor din jur.
    Cadouri: bomboane ori torturi de ciocolată, o carte de reţete de dulciuri
    Flori: bambusul spune că aduce alţi 6 ani de dragoste dulce.
    Cum petreci: gătiţi împreună un tort pe care să-l mâncaţi cu cei dragi.

Al 7-lea an = Nunta de Lână
    Simbolul acestei aniversări este lâna, un material rezistent şi foarte călduros.
    Cadouri: pulovere identice, dar în cromatică diferită.
    Flori: crini imperiali. Pe limba lor, mesajul e simplu, arătând caracterul nobil al femeii care a ştiut să devină regină.
    Cum petreci: mergeţi la munte!

Al 8-lea an = Nunta de Bronz
    E timpul să sărbătoriţi nunta de bronz, primul pas spre...lucruri preţioase.
    Cadouri: bijuterii din bronz, statuete, obiecte de decor pentru locuinţă.
    Flori: trandafirul japonez
    Cum petreci: dacă poţi, chemi toată familia, toţi prietenii şi cunoscuţii la petrecere.

Al 9-lea an = Nunta de răchită
    Răchita e un lemn uşor de lucrat, dar foarte rezistent.
    Cadouri: scaune de grădină din răchită, mobilier ori coşuri pentru depozitare.
    Flori: plante lemnoase decorative, care simbolizează veşnicia.
    Cum petreci: ia un pahar de vin vechi, privind pozele de familie.

Al 10-lea an = Nunta de Aluminiu
    E timpul nunţii de aluminiu, un metal uşor, dar imposibil de rupt, aşa cum e şi relaţia voastră.
    Cadouri: obiecte de aluminiu. Pentru soţ – un tirbuşon pentru sticlele de vin, iar pentru soţie o grădinuţă feng-shui.
    Flori: trandafirii albi.
    Cum petreci: treceţi pe la biserică ca să vă reînnoiţi jurămintele în faţa unui preot.

11 ani – Nunta de Oţel
    12 ani – Nunta de Mătase
    13 ani – Nunta de Dantelă
    14 ani – Nunta de Fildeş
    15 ani – Nunta de Cristal

Al 20-lea an = Nunta de Porţelan
    Sărbătoriţi nunta de porţelan, simbolul unei trăinicii frumoase.
    Cadouri: de la păpuşi din porţelan la servicii de cafea, toate sunt potivite.
    Flori: crizanteme
    Cum petreci: cu multă gălăgie, alături de cei dragi – rude şi prieteni.

Al 30-lea an = Nunta de Perlă
    E o aniversare mistică, simbolul ei fiind perla, o minunăţie ascunsă privirilor grăbite.
    Cadouri: bijuteriile cu perle, celebra casetă muzicală cu balerină.
    Flori: orhideea
    Cum petreci: redescoperindu-vă unul pe altul.

Al 40-lea an = Nunta de Rubin
    Rubinul e o piatră la fel de preţioasă ca şi anii petrecuţi împreună.
    Cadouri: un CD cu muzică de pe vremea voastră, un vin la fel de vechi
    Flori: trandafiri rubinii
    Cum petreci: sărbătoarea trebuie udată cu un vin bun, rubiniu.

Al 50-lea an = Nunta de Aur
    Să petreci o jumătate de secol iubind aceeaşi persoană e deja o declaraţie incontestabilă de iubire.
    Cadouri: o cină într-un restaurant, o excursie în locuri ce au conotaţii deosebite.
    Flori: violete, pentru că simbolizează optimism şi delicateţe.
    Cum petreci: o petrecere cu toţi copiii şi nepoţii alături.

26.07.2012, 20:26:07
  • soso07
    soso07

Foarte frumos, Diana ! Si in anii care nu sunt scrisi, putem inventa noi ceva ? :))

26.07.2012, 20:32:05
  • forHOPE
    forHOPE

Hmmm...cred ca ii transformam in ani personalizati :)))) fiecare dupa posibilitati si dupa idei ;)

26.07.2012, 20:51:40
  • cattie
    cattie

Buna seara luuuuuuuuuume!!!!

26.07.2012, 20:52:16
  • forHOPE
    forHOPE

Buna scumpa Caty :-*

26.07.2012, 21:41:21
  • Kalimera
    Kalimera

foarte tare, n-am stiut de chestiile astea... hartie, aluminiu... nice! :)
    o sa-mi salvez informatiile astea, sa le am la indemana :))

26.07.2012, 21:58:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

blanitzo, tu ai vazut ca ti-am scris despre Variscit?

26.07.2012, 23:22:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

soso,
    seara aceasta ti-o dedic tie si lucrarii tale "solare"

26.07.2012, 23:30:55
  • carmenn
    carmenn

:)

26.07.2012, 23:34:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Comentam in sectiunea unde ai expus lucrarea ta, ca puteai s-o numesti:
    TATAL NOSTRU SOARELE
    si am reprodus un motto dintr-o lucrare de exceptie numita INGERUL SOARELUI

Spuneam ca aici, La o Cafea, voi incerca sa reproduc acel poem dar, inainte de a face acest lucru, pentru intelege corect sensurile acelor versuri, am sa incerc sa mai spun cateva cuvinte legate de ESENIENI

26.07.2012, 23:37:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In textele lor, (descoperite relativ recent la Marea Moarta sub denumirea de "Manuscrise eseniene de la Marea Moarta) exista o parte ezoterica a invataturii lor numita
    ARBORELE VIETII
    Tot invataturi secrete gasim si in "Comuniunile eseniene cu ingerii" si " Cele sapte cai ale pacii"
    Cle mai importante invataturi se gasesc in "Cartea intai" a EVANGHELIEI ESENIENE

26.07.2012, 23:43:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Acerste invataturi secrete ale esenienilor au stat la baza invataturii Zed-Avesta
    (Zarathustra), in conceptele fundamentale ale brahmanismului, in Vedele si Upanisadele, in intreaga scoala Yoga si pana in incitantul Tibet in care aceasta invatatura se regaseste in "Roata tibetana a vietii"

26.07.2012, 23:47:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dar cel mai frumos si mai aproape de adevarul pe care putem sa-l intelegem noi, putem gasi aceste invataturi in "Predica de pe munte" tinuta de Iisus Hristos (instruit aproape 30 de ani de catre esenieni) si anume, acolo unde vorbeste despre despre cele SAPTE FERICIRI. pe care eu, am sa le reproduc mai jos, deoarece merita sa ni le reamintim!

26.07.2012, 23:50:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

"Fericirile":
    - Fericiti bcei saraci in duh, pentru ca a lor estye imparatia cerurilor
    - Fericiti cei care plang, pentru ca ei vor fi consolati
    - Fericiti cei blanzi, pentru ca ei vor mosteni pamantul
    - Fericiti cei carora le este foame si sete de dreptate, pentru ca ei vor fi saturati
    - Fericiti cei milostivi, pentru ca ei vor afla milostivire
    - Fericiti cei cu inima curata, pentru ca ei il vor vedea pe Dumnezeu
    (Matei 5, 1-12)

26.07.2012, 23:58:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Esenienii credeau in ingeri, pe care ii si respectau.
    Iata cei mai importanti INGERI:
    -Ingerul Soarelui
    -Ingerul Apei
    -Ingerul Aerului
    -Ingerul Pamantului
    -Ingerul Vietii
    -Ingerul Bucuriei
    -Ingerul Puterii
    -Ingerul Iubirii
    -Ingerul Intelepciunii
    -Ingerul Vietii eterne
    -Ingerul creatiei
    -Ingerul Pacii

27.07.2012, 00:04:07
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Poemul "Ingerul Soarelui" este destul de lung si cred ca iti voi reproduce doar cateva versuri esentiale.

In romaeste, Evanghelia ESENIANA (patru carti) traducerea din englrza apartine lui Radu Ilie Manecutza.
    Deoarece "La o Cafea" am discutat cu ametist.shop putin despre un minunat OM pe numele lui Edmond Bordeaux SZEKELY, ma vad obligat sa va spun ca fara traducerea textelor din aramaica si ebraica acestui ilustru OM, azi, nu ne-ar fi parvenit INVATATURILE ESENIENE...

27.07.2012, 00:11:56
  • carmenn
    carmenn

citim...

27.07.2012, 00:14:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

INGERUL SOARELUI
    ("Evamghelia eseniana"; pagina 172; Editura ORFEU 2000/Bucuresti)

Inger al Soarelui, tu esti IZVORUL LUMINII,
    Tu destrami intunericul.
    Deschizi portile Orizontului!
    (...)
    Inger al Soarelui, lumineaza drumul nostru
    Cu razele splendorii tale.
    Inger al Soarelui,
    Trimite-mi razele tale!
    Fie ca ele sa ma atinga si sa ma patrunda!
    Eu ma abandonez tie si imbratisarii tale
    Binecuvantata de focul vietii!
    Un flux de bucurie sacra
    Se scurge catre mine
    In fata ta, Inger al Soarelui"

>>>>>>

27.07.2012, 00:22:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

>>>>>>>
    " Nimeni nu poate fixa Soarele cu ochii liberi
    Dupa cum nimeni nu iL poate privi pe Dumnezeu in fata
    Fara a fi mistuit de flacarile
    Care protejaza ARBORELE VIETII.
    Studiaza, deci, LEGEA SFANTA,
    Caci fata soarelui si FATA LUI DUMNEZEU
    POT FI VAZUTE NUMAI DE ACELA
    CARUIA I S-A RELEVAT LEGEA."

>>>>>>>>

27.07.2012, 00:26:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

(...)
    "Eu, voi aduce orfande acestei prietenii
    Cea mai puternica dintre toate,
    Cea care domneste intre Ingerul Soarelui
    si Fiii Maici Pamantesti.
    Eu, binecuvantez Gloria si Lumina,
    Puterea si Taria
    Ingerului Soarelui nemuritor, stralucitor armasar!"

End

27.07.2012, 00:31:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

soso,
    cand ti-am vazut lucrarea, primul gand m-a dus la aceste versuri si mi-am zis in gand:
    "Fata aceasta a adus deja ORFANDA Ingerului Soarelui !"

27.07.2012, 00:32:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sper ca nu v-am plictisit.

27.07.2012, 00:33:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

N-aveam cum... ati adormit deja!
    Noapte buna dragi breslasi!

27.07.2012, 00:59:19
  • carmenn
    carmenn

neatza! pai nu stii ca atunci cand ni se spun povesti frumoase uneori adormim cu gandul aiurea...

27.07.2012, 08:18:40
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna dimineata!!!
    Gheorghita, tu nu poti sa ne plictisesti niciodata cu povestile tale.

27.07.2012, 08:39:12
  • soso07
    soso07

George, multumesc mult pentru seara dedicata mie si "soarelui" meu !!! Informatii pretioase si de suflet ! Voi schimba numele bijuteriei - soare :)
    Am lipsit de la intalnire aseara, dar motivat - am mai terminat o lucrarica - bijuterie :)

27.07.2012, 10:29:00
  • forHOPE
    forHOPE

Dar un inger al sanatatii nu exista?

27.07.2012, 10:36:43
  • soso07
    soso07

Il creem noi !

27.07.2012, 10:46:40
  • blanitza
    blanitza

Foarte frumoase versuri, si pline de sens, Gheorghitza drag, am o rugaminte - ai vorbit despre cele 7 fericiri, dar ne-ai scris doar 6...
    Multumesc infinit pentru informatiile legate de Variscit, m-ai luminat, tu esti Ingerul Luminii pentru mine:)

27.07.2012, 11:01:22
  • ametist.shop
    ametist.shop

Buna ziua !
    Dupa parerea mea "Inger al Sanatatii " suntem noi (sau ar trebui sa fim ) .
    Daca am constientiza acest lucru , am fi mai sanatosi si echilibrati .

27.07.2012, 11:29:34
  • forHOPE
    forHOPE

Eu stiu cateva lucruri despre anumiti ingeri. acum nu stiu cat de adevarat este:

1. Rafail este "vindecatorul divin". El te invata ca sanatatea perfecta o ai atunci cand dragostea iti inunda inima, mintea si corpul. Dupa cercetarile mele, mi-a aparut ca el ar fi ingerul meu pazitor.

2. Mihaiil este "Acela care este ca Dumnezeu". El este luptatorul care face ca lumina sa triumfe si te ajuta sa alungi gandirea negativa.

3. Iehudiil sau "mila divina" este purtatorul iubirii divine si te ajuta sa-ti depistezi si sa-ti folosesti harurile si sa creezi.

4. Uriil sau "lumina divina" este ingerul care l-a prevenit pe Noe asupra Potopului si iti aduce cunoasterea si intelegerea divinului.

5. Selafiil sau "mijlocitorul divin" l-a oprit pe Abrahaam de la uciderea fiului sau si te invata importanta rugaciunii.

27.07.2012, 12:14:20
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

blanita, eu n-am citat tot capitolul. Dar pentru tine, voi continua azi de vacolo de unde am ramas (Jos, intre paranteze, am trecut unde poate fi citit intreg textul, pentru cei ce au o Biblie acasa)
    Daca nu ai o Biblie, spune-mi si iti trimit una cu mult drag.

27.07.2012, 12:18:56
  • aigile
    aigile

(Matei, capitolul 5, vers. 9-11) - continuarea 'fericirilor':
    -ferice de cei impaciuitori, caci ei vor fi chemati fii al lui Dumnezeu;
    -ferice de cei prigoniti din pricina neprihanirii, caci a lor este Imparatia Cerurilor.
    "Ferice va fi de voi cand, din pricina Mea, oamenii va vor ocari, va vor prigoni, si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevarate impotriva voastra"...
    Ies mai mult de 7 la socoteala, dar, HEI! - daca sunt 'fericiri', sa fie cat mai multe! Sau nu?...Nu azi...

27.07.2012, 12:23:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

- Fericiti facatorii de pace, pentru ca vor fi numityi FII lui Dumnezeu
    - Fericiti cei persecutati de dreptate, pentru ca a lor va fi imparatia cerurilor

27.07.2012, 12:23:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Esti o dulce Aigile si multumesc pentru ajutor (si pentru ca ai reaparut printre noi)

27.07.2012, 12:26:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

forHOPE intreaga Evanghelie eseniana a Pacii, este un omagiu adus sanatatii.
    Caut-o si vei gasi acolo chiar tratamente pentru boala ta.

27.07.2012, 12:27:27
  • blanitza
    blanitza

Ce frumos, ce CUVANT, daca nu ma infiorati cu vorbele-astea... Gheorghitza drag, am Biblie, se pare c-ar fi timpul s-o deschid, ca tare-mi plac pasajele pe care le-ati scris, tu si scumpa Ligia...

27.07.2012, 12:29:09
  • aigile
    aigile

Gabriel - "Dumnezeu este puterea mea" - Ingerul Bunei Vestiri, 'eroul lui Dumnezeu'...

27.07.2012, 12:31:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

COMUNIUNILE esenienilor erau in numar de 14:
    - Comuniunea cu Ingerii Tatalui Ceresc (7)
    - Comuniunile cu Ingerii Maici Pamantesti (tot 7)
    iar Arborele Sfant al Vietii este descris cam asa:
    "(>>>) Dupa cum radacinile pomului
    se afunda in pamant si sunt hranite,
    iar ramurile lor
    se intind ca niste brate spre ceruri,
    Tot asa OMUL, asemenea trunchiului copacului,
    se afunda in sanul Maici Pamantesti,
    iar sufletul sau se inalta
    catre stelele stralucitoare ale Tatalui Ceresc
    Iar radacinile arborelui
    sant INGERII MAICII PAMANTESTI
    iar ramurile lui,
    INGERII TATALUI CERESC
    Si acesta este Arborele Sfant al Vietii
    Care se inalta in MAREA ETERNITATII"

27.07.2012, 12:39:18
  • aigile
    aigile

EU iti multumesc, Gheorghitza!- azi ai fost prilejul sa-mi mai trag sufletul pe-aici!Doar sufletul, ca restul... Si cand sa ma plang mai de zor, vii tu sa-mi amintesti de cata fericire am parte... Sa nu-ti multumesc, atunci?...
    Revenind la 'fericiri', poate isi vor recunoaste 'filonul' cei care se revendica a fi intemeietorii 'gandirii pozitive'! Ce ar putea fi de 'bun augur' in cazatura zdravana a unui copil, de exemplu?!... Pai... mangaierea mamei, poate, care sa aline plansul... Cand cauti partea 'buna' a celor intalnite, 'scoala vietii' nu are vacanta, dar 'diplomele' se scriu cu fiecare 'devenire' a sufletului...

27.07.2012, 12:44:31
  • soso07
    soso07

Pentru ca fata mea isi serbeaza astazi ziua de nastere si pentru ca Diana ne-a amintit de "ingerul sanatatii" vroiam sa va amintesc ce zi este astazi : Sf. Pantelimon.
    Sfantul Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti sfinti ai Bisericii lui Hristos. Pomenit in data de 27 iulie, acest sfant este adesea numit "doctor fara de arginti", aratandu-se prin aceasta cum ca el n-a umblat dupa averi si s-a multumit cu ceea ce putea avea din rosturile lui si nu cerea de la nimeni sa-i plateasca pentru binefacerile facute. Sfantul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor si tamaduitor al bolnavilor, el este un model de doctor, slujitor si crestin urmator lui Hristos.

27.07.2012, 12:48:47