Forum: Orice altceva La o Cafea (6)
GheorghitzaLA MULTI ANI !
01.01.2013, 12:27:22
Noua ediţie "La o Cafea" să vă găsească sănatoşi şi plini de bucurie !
JewelswithloveLa multi ani!
01.01.2013, 12:32:08
ametist.shopGheorghitza ,
01.01.2013, 12:41:54
Asta e provocare sau o gluma ?
La mulţi ani cu sănătate si implinirea tuturor dorintelor!
gemsgemsLa multi ani! :D
01.01.2013, 12:56:46
GheorghitzaAmetist,
01.01.2013, 13:25:28
Nu este nici glumă nici provocare.
Chiar dacă este "criza" şi lumea nu prea mai bea cafea, ar fi păcat sa desfiinţăm... cafeneaua.
Poate vor veni si vremuri mai bune!
ametist.shopSigur vor veni vremuri mai bune , totul depinde de NOI.
01.01.2013, 13:42:04
forHOPELa Multi ANi dragilor! Bine v-am regasit in 2013!!!!!!
01.01.2013, 14:23:32
GheorghitzaForHOPE !
01.01.2013, 14:39:05
Multa, multa... SANATATE!!!!!!!!
ravenLa multi ani! Si intr-adevar sanatate....si ciocolata :P
01.01.2013, 14:47:39
carmennFain...bem cafea si in 2013 !
01.01.2013, 15:41:54
aigileLa mulți ani! - era gata-gata să încep cu sorcovitu'!... Da' nu se face la cafenea...
01.01.2013, 16:38:36
carmennatunci cu ghicitul...:)
01.01.2013, 19:22:21
kitiLa multi ani cu sanatate si visuri implinite!!! Tuturor iubitorilor de handmade un 2013 plin de realizari, liniste sufleteasca, inspiratie, putere de munca si muuuuulte vanzari. Cu drag, Kiti.
01.01.2013, 21:09:07
Gheorghitzakiti,
01.01.2013, 21:49:33
eşti întotdeauna binevenită printre noi.
Iti dorim un Nou An în care gândul cu bucurie şi inspiraţia să nu te parasească niciodată!
" Suntem ceea ce gândim.
Tot ceea ce spunem apare prin gândurile noastre,
Cu ajutorul cărora cream arta şi lumea.
Pentru cel ce vorbeşte sau acţionează printr-o minte pură,
Fericirea il va urma asemenea unei umbre: nu il va părăsi niciodata! "
(Dhammapada)
GheorghitzaDoi bătrani stăteau de vorbă:
02.01.2013, 18:54:42
- Acum, că ai ieşit la pensie, cum îţi omori timpul?
- O! nu-mi ajunge timpul... Am un hobby.
- Ce hobby ai?
- Colectionez porumbei.
- Porumbei?? Dar unde naiba îi ţii că, din câte ştiu, stai intr-o garsonieră...
- Acolo stau. îi ţin intr-un... Dulap.
- In dulap???? Doamne! Si cum stau ei acolo printre hainele tale?
- Stai linistit. Ii ţin intr-o cutie specială.
- Ma uimeşti tot mai tare. Si cum respiră ei acolo, intr-o cutie dintr-un dulap!!!
- Păi de ce sa respire? Sunt morţi. Păi nu ti-am spus că doar îi colecţionez... E doar un hobby !
Si eu, am adunat toate numerele revistei Rebus, am colecţionat timbre şi mai apoi, pietre (semi)pretioase... Ce folos???
Poate si printre voi, sunt fete care colecţioneaza ceva... Haine, pantofi... te miri ce! Problema este una foarte sensibila: ce facem cu o colectie? La ce ne ajută ea? Uite ce spun unele persoane care au păşit pe calea spiritualităţii: Hobby, este forma prin care hrănim MINTEA, care este in permanenţă cautare. Nu-ţi lasa nicio clipă liberă.
Un spirit nu poate fi liber decât dacă MINTEA este golită de continut.
Asa si batranul nostru colectionar de porumbei: isi hranea mintea. Dar atat.
GheorghitzaMulte dintre voi aţi auzit expresia "pătrunde în interior" sau: "coboară în tine însăţi", ceea ce ar vrea să insemene un moment de retrospecţie. Un fel de a te vedea doar pe tine insăţi. Secretul nu stă în modalitatea în care realizăm acest lucru. Ci felul în care reuşim să ne rupem de viaţa "de afară" Când odată renunţăm la contactul cu exteriorul, SUNTEM deja în noi înşine! Când debarasăm "exteriorul", interiorul se relevează singur. Iată o frumoasă întâmplare care ne arată ce înseamnă să ne ancorăm viaţă doar pe ceea ce este la "exterior":
02.01.2013, 23:26:22
O doamna, aflata intr-o gara in asteptarea unui tren, se tot invartea pe peronul garii. Vazu un cantar automat si se hotari sa se cantareasca. Dupa un timp, aparatul scoase un bon (ca la bancomate) pe care citi:
-Aveti 80 Kg si peste 6 minute veti râgâi.
Ruşinată, doamna arunca hartia si merse spre un chiosc. isi luase o napolitana si tocmai dupa 6 minute, nemaiputandu-se stapani, a ragait prelung. Contrariata, femeia se intoarse iar la cantar. Aparu si bonul:
- Aveti tot 80 kg iar peste alte 5 minute veti fi violata.
Era prea de tot ! Iesi de pe peron si se duse la un chiosc de ziare din coltul garii.
Se uita la ziare si reviste dar vanzatorul nu era acolo. Dupa ceva vreme, vanzatorul a aparut nervos, a descuiat usa chioscului si trase tipa dupa el, dupa care o violase bine. Femeia buimaca, fara un pantof, cu hainele dezordonate si parul ciufulit, pleca nervoasa spre cantar:
- Aveti tot 80 Kg dar acum, ati pierdut trenul !
carmennDoamneeeeeeeeee...n-as vrea sa stiu atunci ce mi se rezerva dinainte...:)
03.01.2013, 08:51:48
nicolebijouLa multi ani!!! 2013 sa va fie un an cat mai bun, sa fiti sanatoase, iubite, fericite, creative si cum mai doriti voi sa fiti!
03.01.2013, 11:11:01
GheorghitzaSi tie, la fel!
03.01.2013, 11:56:03
Doamne ajuta, tuturor sa ne fie mai bine!
soso07Azi m-am intors din mini-vacanta. Si va gasesc la o cafeluta proaspat macinata :) Imi doresc pentru acest an ca acest "coltisor de rai" sa ramana neschimbat, sa ne intalnim cu drag !!! Pentru mine este un refugiu extraordinar. Si, cum spunea George, sa ne fie mai bine !
03.01.2013, 17:03:29
Gheorghitzasoso,
03.01.2013, 19:40:01
acesta este si motivul pentru care ne intalnim aici. Viata este atat de zdruncinata, incat greu mai auzi o vorba buna... O PUTEM GASI ACI. Asa cum putem gasi si un ajutor reciproc la nevoie... Nu numai virtual, deoarece s-a dovedit in acest rastimp de cand functioneaza Cafeneaua, ca ne putem ajuta si fizic. Fiecare dupa cum poate.
MagicHandbyVDLa Multi Ani!!! Doamne ajuta :)
03.01.2013, 22:06:47
GheorghitzaMagicHandbyVD
03.01.2013, 23:15:31
Bine ai venit in Cafeneaua noastra si sper sa ii respiri aerul prietenesc!
nicolebijouGheorghitza, ce stii de rolul de protector inpotriva atacurilor energetice ale cuprului?
04.01.2013, 16:04:06
Gheorghitzanicolebijou,
04.01.2013, 21:57:09
Cuprul este metalul care are printre cele mai bune actiuni subtile asupra corpului .
nostru. Asa stand lucrurile, mai trebuie spus ca toate mineralele care contin Cupru au calitati esentiale in cristaloterapie. Si nu sunt putine.(Azurit, Malachit, Turqoaza fiind doar caterva dintre acestea si toate acestea au si un puternic rol protector)
Cuprul este un metal venusian, fiind asociat cu planeta Venus, zeita iubirii si armoniei. De-a lungul timpului, Cuprului i s-au atribuit reale virtuti tamaduitoare, protectoare si mai ales de ARMONIZARE a tuturor planurilor noastre existentiale: Fizic, Energetic, Emotional si Mental. Mai mult, poate avea un excdelent rol in PREVENTIE.
Este metalul care echilibreaza energetic Yin si Yang din care cauza poate fi purtat atat pe partea dreapta cat si pe partea stanga. Estompeaza excesul unui tip de energie si amplifica energia deficitara.
Pastrand nivelul energetic echilibrat (dupa cum spuneam mai sus) orice atac energetic este SUBLIMAT, dispersat, pentru a mentine echilibrul energetic.
Este un vector pentru energiile eterica si subtila, din care cauza se foloseste ca materie prima pentru confectionarea dispozitivelor care pot directiona fluxurile de energie. Cuprul, (folosit ca baze pentru cabachoane, accesorii pentru bijuterii hamndmade) asociat intelept cu diferite pietre semipretioase, poate deveni un adevarat partener protector intim si un bun "impaciutor" cu cei din jur. Aici, pe Breslo de exeplu, exista o tipa care realizeaza asemenea bijuterii care au drept baza CUPRUL iar asocierile cu pietrele semipretiose sunt bine gandite. Tipa asta, ne-a cam abandonat dar merita toata aprecierea noastra.
Ai putea sa te consulti si cu ea in aceasta privinta. O gasesti cu pseudonimul SIMINA. Ar fi bine sa va cunoasteti intre voi, toate cele care iubiti si confectionati bijuterii pe baza de Cupru.
Gheorghitzanicolebijou,
04.01.2013, 22:28:47
Daca tot ai dus vorba despre Cupru, el are mult mai multe calitati care nu cred ca pot fi prezentate aici. Pot in schimb sa spun cateva lucruri care s-ar putea sa fie interesante. Mai intai, Cuprul fiind considerat un metal Venusian (deci prezinta un aspect femenin) are legatura extraordinara cu starile noastre sufletesti legate de planul afectiv, emotional care are sediul in zona INIMII.
Cand erai tu indragostita lulea, simtei fluturi in stomac (se activa de fapt centrul Manipura care este sediul Focului Sacru din noi, soarele nostru sa zic asa) dar, mai simtei si ceva in inima. Cum spun indragostitii:
"Te iubesc din toata INIMA"
Si aceasta fraza se spune inconstient, deoarece chiar este adevarat: INIMA este centrul Dragostei si Iubirii. Ei bine, metalul care rezoneaza cel mai bine cu acest centru energetic este chiar CUPRUL (si NUMAI el)
Cand intervin mari esecuri in dragoste, inima se "pietrifica" Asa apare celebra expresie "Inima de piatra" Da, cand inima cuiva devine ca o piatra, nu prea mai sunt multe lucruri de facut. Dar, mai exista o expresie populara, frecvent intalnita: "Mi-a "COCLIT" inima. Cocleala este stratul de la suprafata Cuprului care se formeaza in contact cu agentii corosivi externi. Cocleala este forma prin care Cuprul se AUTOPROTEJEAZA fata de atacurile externe. Acest aspect protector rezoneaza si cu corpul nostru. INIMA COCLITA este o inima dezamagita, intristata si inchisa in sinea ei, pentru a nu mai trai experiente dezamagitoare in dragoste. Dar o inima COCLITA nu este impietrita. Daca cel ce doreste sa intre intr-o inima "coclita", trebuie sa cunoasca acele calitati ale cuprului. Sa fie maleabil, sa fie tandru (moale ca Cuprul), sa fie bun conducator de caldura sufleteasca (si trupeasca). In afara de toate aceste calitati, tipul care vrea sa cucereasca o inima "coclita" trebuie sa stie sa prelucreze tare bine Cuprul deoarece, daca sti sa-l prelucrezi, sa-i dai forme si vei sti sa-l slefuiesti, ii vei reda acel luciu incredibil, mai fascinant ca luciul Aurului. Deci, tipul care va sti toate aceste aspecte legate de Cupru, va avea acces la acea inima "coclita" care va straluci in jurul ei ca o mie de sori, dogorand dragoste si iubire. Numai sa faca fata acelei iubiri dogoratoare...
Ai avut si tu inima "coclita" vreodata????
nicolebijouInima coclita, din fericire nu. Te-am intrebat de cupru deoarece am citit cu ceva vreme in urma o carte in care amintea despre rolul cuprului de a contracara atacurile energetice negative. Pentru ca ma deochi usor ( eu chiar cred in deochi) si am cateodata stari de slabiciune fara nici o explicatie, mi-am facut o bratara de cupru continua pe care am purtat-o permanent vreo doua luni, timp in care m-am simtit foarte bine. Cand m-am intors din vacanta, am reusit sa rup bratara si n-am mai purtat-o doua-trei zile. Am revenit la starile de slabiciune si deochi.
05.01.2013, 09:23:29
forHOPEDeci si impotriva vampirilor energetici e bun tot cuprul?
05.01.2013, 09:50:10
nicolebijouEu cred ca da.
05.01.2013, 10:07:17
ametist.shopSunt si pietre care au asemenea calitati , despre care a mai vorbit Gheorghitza .
05.01.2013, 10:27:36
Cred ca combinind efectul e si mai puternic .
soso07Si pe mine ma atrage cuprul. Am incercat sa fac ceva cu acest material, dar trebuie sa mai insist :)
05.01.2013, 13:33:11
George, ai mai scris cum se prelucreaza (mai demult). Trebuie sa caut. Deosebita descrierea cu inima "coclita". Si e bine ... atata timp cat nu e "impietrita".
forHOPEReferitor la ce spunea George despre "Te iubesc din toata inima", mi-am amintit un banc:
05.01.2013, 17:55:05
- Domnule profesor, de ce i se zice la inima asa, ca doar ea este o pompa?
- Mai baiatule, i-ar placea prietenei tale sa-i spui: "Te iubesc din toata pompa"?
ravenSi pe mine m-a tentat cuprul, dar nu am reusit inca sa fac rost de LOS....mi se pare cel mai ok ca patina. Daca nu e patinat, cuprul pare a nu avea "profunzime" - si este pacat, caci detaliile nu se observa atat de clar cand nu e patinat.
05.01.2013, 19:19:06
GheorghitzaforHOPE,
05.01.2013, 19:26:31
Doi soti, se iubeau asa cum numai in vis poti gandi. Toti vecinii ii invidiau.
Intr-o noapte, se face ca sotia lui, viseaza o scena erotica cu amantul ei si ca in astfel de cazuri, se pomeni strigand, ridicandu-se in fund:
- Fugi, a venit barbatu-meu!
Barbatul auzind strigayil femeii, se ridica beznetic in fund, sari din pat, cu o mana lua pantalonii, cu cealalta, pantofii si sari rapid pe geam...
Mare iubire intre cei doi, nu?
Gheorghitzaraven,
05.01.2013, 19:31:37
acesta este farmecul Cuprului. Pentru a straluci trebuie sa fi atent cu el precum cum un bargat, trebuie sa fie atent cu femeia. Daca barbatul nu-i da atentie femeii, ea se va cocli langa el precum Cuprul.
Cocleala Cuprului este tocmai autoprotectia sa. Asa cum femeia daca este nebagata in seama, indelunga vreme, se va retrage in ea insasi, tot ca o masura de protectie.
Gheorghitza... ca forma de a proteja familia, nu barbatul...
05.01.2013, 19:32:45
ravenFoarte reala paralela...imi place. Voi cerceta mai multe despre cupru...multumesc! :)
05.01.2013, 23:56:16
forHOPEDa George..."MARE" iubire intre cei 2 soti :))))))))
06.01.2013, 11:01:31
Acum sa va intreb altceva...as vrea sa vopsesc niste perle cu ceva vopsea neagra...dar sa fie rezistenta vopseaua la "factori de mediu"...ce mi-ati recomanda?
GheorghitzaMergi la un magazin Auto si cumpara un tub de vopsea spray, in culoarea pe care o dorsti. Pretul, depinde de marimea tubului si firma dar variaza intre 15 si 25 lei. Este o vopsea de inalta calitate si are incorporat si emailul pentru luciu. In plus, se usuca foarte repede. Va trebui sa insiri perlele pe un fir,. Un capat il atarni de un cui iar perlele vor trebui sa atarne ca carnatii in camara. Scuturi foarte mult si bine tubul, iar de la o distanta cam de 10 cm pulverizezi uniform vopseaua de sus in jos si miscat tubul permanent de la stanga la treapta, pentru a acoperi uniform vopseaua. Acest lucru trebuie sa il faci in spatiu deschis si fara surse de foc. Dupa ce a iesti vopsitul ok, duci snurul in casa si il usuci cu feonul ca si cum te-ai usca pe par. Daca esti smekera (si sunt convins ca esti -prea, poti cumpara si un tub auriu si un tub argintiu. Cat vopseaua este cruda, mai de departe, poti adauga irizatii prelelor...
06.01.2013, 12:46:52
Gheorghitzafor HOPE,
06.01.2013, 13:08:10
traim intr-o lume atat de agitata incat de multe ori, chiar nu vedem realitatea din fata noastra. Iata un exemplu:
Sotia, pentru a-si imbuna barbatul, a fost invatata de o prietena ce trebuie sa faca. Atunci cand sotul a venit de la servici, nu i-a spus sa se mai descalte si nici sa-si schimbe hainele. l-a servit in fotoliu cu o cafea, ducandu-i si ziarul favorit. Imbracata sumar, s-a pus pe un picior de-al barbatului si lingusindu-se ia spus:
- N-ar vrea sufletelul tau sa mergem in dormitor sa ne dezmierdam nitel???
La care sotul, privind in gol, ii spuse:
- Da' bine zici, draga! Pentruca daca ajung acasa, gasesc un calvar...
soso07Un cuplu care celebra 50 de ani de casnicie nu avea nici un secret, cu exceptia unei cutii de pantofi pe care sotia o pastrase mereu sub pat. La aniversare, ea a fost de acord ca sotul sa se uite inauntru. Cand se uita, acesta gasi doua papusi crosetate si 25.000 de lire bani gheata.
06.01.2013, 18:43:58
"Cu multi ani in urma", explica ea, "mama mi-a spus ca secretul unei casnicii fericite este sa nu ne certam niciodata. Si cand ma voi infuria sa tac si sa crosetez o papusa".
Sotul ei a fost incantat; se infuriase pe el doar de doua ori in 50 de ani! "Draga" spuse el, "asta explica papusile, dar cum e cu cele 25.000 de lire?"
"O, raspunse ea zambind, "astia sunt din vanzarea papusilor!"
soso07Eu am crosetat un bolerou la inceput de an. Aseara l-am terminat :)
06.01.2013, 18:47:10
George, mai vrei o papusa crosetata ?
GheorghitzaDar bani? Bani, cati ai in cutie??????
06.01.2013, 19:16:01
nicolebijouSi eu mi-am terminat un pulover la inceput de an. Oare din cauza asta?
06.01.2013, 19:52:39
forHOPEMultumesc frumos pentru sfaturi draga George :-*
06.01.2013, 20:04:41
GheorghitzaSati fie de folos, draga Diana!
06.01.2013, 20:54:51
Gheorghitzanicolebijou, la tine cum facem? Numaram ochiurile de la pluover???
06.01.2013, 20:55:54
nicolebijouDaca ar fi fost sa fac un rand pentru de cate ori m-am suparat, cred ca imi faceam o cuvertura de pat. Dar cum ma supar, asa imi si trece si ma gandesc ca sigur maine o o noua zi cu mult mai frumoasa. Ce sa faci cand in aceeasi casa se nimeresc doua pietre tari? Ies scantei , nu?
06.01.2013, 21:26:21
soso07George, nu am strans banii pentru ca i-am investit in fire, ca sa am cu ce-mi potoli furia ...
06.01.2013, 22:44:52
nicolebijouBuna dimineata!!!
07.01.2013, 08:22:20
Sa aveti o saptamana frumoasa!!!