Forum: Orice altceva La o Cafea (6)

• nicolebijou
    nicolebijou

Nici pe Rona, nici pe Odilia (Kalimera)....

12.01.2013, 15:46:46
  • carmenn
    carmenn

da...nici kali nu a mai venit la o cafea...:(

12.01.2013, 17:31:25
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Eu am mai intrebat de ele...
    Macar sa vina sa ne salute sa stim vca totul este ok.
    Si Blanitza a dat0o cotita !
    Kali a mai dat p-aici dar Rona a disparut total...
    Sper sa le mearga bine si mai ales sa fie sanatoase!

12.01.2013, 18:28:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Gânduri... năvalnice gânduri
    ne dau târcoale şi nu ne lasă...
    Mintea se poate umple cu atât de multe gânduri încat nu mai suntem în stare să raţionăm. Parşivă mintea asta! Ascunde tot şi când îi convine le scoate la suprafaţă ca produsele de pe o tejghea din piaţă. Un adevarat şantaj! Aţi găsit careva dintre voi vreo metoda prin care anumite gânduri să fie şterse pur şi simplu? Gânduri care revin. Gânduri care ne obosesc. Ganduri pe care le-am vrea uitate pur şi simplu... Şi totuşi mintea le scoate când ne este lumea mai dragă. Dar mintea nostră nu este decât un computer. Noi ne folosim de ea sau ea de noi? V-aţi întrebat?
    Iată o poveste foarte frumoasă:

Un individ, cere unui receptioner o camera pentru o noapte.
    - Nu va pot da! Singura camera disponibila este de-asupra unui vechi client, un mare magnat cu multe toane, care daca aude vreun zgomot deasupra lui, este in stare sa scoata pistolul!
    -Domnule draga, este tarziu, aproape miezul noptii. Nu vreau decat pana dimineata. Intru, nici nu fac baie si ma culc...
    - Pe raspunderea ta. Uite cheia si nu uita ce ti-am spus!
    tipul urca in camera lui, aseaza bagajele, isi scoate pijamaua, incepe sa se dezbrace. Scoate primul pantof pe care il arunca cat colo. De indata isi aduce aminte ce i-a spus receptionerul. Tiptil, il scoate si pe al doilea, pe care il aseaza fin pe podea. Nici nu mai face baie si se culca obosit. Pe la patru dimineata, niste batai disperate in usa, il trezesc din somn. Cu ochii mari cat cepele, deschide usa si ce sa vezi? Un tip cu un pistol in mana, rosu ca focu de manie tipa la el:
    - Sa imi spui imediat ce s-a intamplat cu al doilea pantof!!!! L-ai aruncat pe primul si urmatorul??? Cu celalalt ce-ai facut ca doar n-ai doar un pantof! Din cauza ta n-am mai dormit toata noaptea si vreau s-adorm, ca am o zi foarte importanta maine!!!!

12.01.2013, 23:18:56
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Aigile, te-ai suparat pe noi???/

12.01.2013, 23:20:37
  • Kalimera
    Kalimera

m-ati invocat si iata ca am aparut sa va indeplinesc trei dorinte!! :))))))
    la multi ani, dragii mei dragi! sa aveti un an minunat, asa cum vi-l doriti!!!
    cat despre dorinte, daca ar fi dupa mine, nu trei ci nenumarate v-as indeplini, sa mai uitati de rele si necazuri!:)
    va imbratisez pe toti cei care ati fost si sunteti mereu aici, ca o familie adevarata!

13.01.2013, 12:16:31
  • cattie
    cattie

Poti sa imi spui numerele castigatoare la categoria a doua,6/49 pentru extragerea de joi,17 ianuarie? :D

13.01.2013, 12:18:48
  • carmenn
    carmenn

ooooooooo...lume noua...vijelica si ,,dulceata de trandafiri" :) sa aveti un an mai bun cu realizari,fetelor.:0

13.01.2013, 12:48:48
  • cattie
    cattie

Sal'tare lume!
    Multumesc la fel,Carmenn :)

13.01.2013, 12:55:27
  • soso07
    soso07

S-a strigat adunarea :) Bine ati revenit, dragelor !!!
    Odi, eu nici la trecerea dintre ani nu am fost in stare sa-mi pun trei dorinte. Si asa mi-am inceput anul, cam fara sa stiu ce vreau ... Dar as putea sa-mi revin daca as sti ca se mai si implinesc dorinte pe lumea asta :)

George, gandurile rele revin atunci cand suntem suparati, parca dau navala. Eu cred ca ar trebui sa ne umplem mintea cu ganduri bune si asa cele rele nu ar mai avea loc. Depinde de noi (din pacate, si de cei din jurul nostru).

13.01.2013, 13:20:01
  • Kalimera
    Kalimera

cattie, imi pare rau, le-am zis altcuiva:))))) altceva? nu le vrei pe cele de la loteria SUA?:))))

13.01.2013, 13:36:43
  • Kalimera
    Kalimera

bine v-am regasit, soso! la cat esti tu de preocupata de binele celorlalti, nici nu ma mir ca pentru tine nu ai timp..
    am citit noul thread 'la o cafea' si am vazut ca ati inceput anul intr-un ton cam necajit...
    rise and shine, people!:)) merita!!:)

13.01.2013, 13:45:37
  • Kalimera
    Kalimera

carmen, multumesc din suflet! si eu iti doresc sa ai parte numai de lucruri bune si frumoase, pe langa cele pe care ti le doresti tu!:)

13.01.2013, 13:47:22
  • ametist.shop
    ametist.shop

Fetelor , nu e bine va va neglijati ( spun din propria experienta ).
    Daca nu TE iubesti cum vrei ca altii sa TE iubeasca ?

Despre ganduri bune , de noi depide ce lasam sa ajunga la noi , in mintea noastra .

Robi ( baiatul meu ) avea 3 ani , si sotul i-a spus ceva .
    Fiindca copilul nu a reactionat , sotul a repetat intrebarea ,
    la care Robi ia raspuns :
    "- Tata , ma prefac ca nu aud ce spus ."

Noi de ce nu ne prefacem ca nu auzim anumite remarci ?

O zi frumoasa si UN AN cu tot ce doriti cu adevarat !

13.01.2013, 14:05:19
  • Kalimera
    Kalimera

emese:) de prefacut, cred ca ne putem preface ca nu au ajuns la noi, la urechile noastre, lucrurile care ne afecteaza. dar nu cred ca, in realitate, ele nu ne ating.
    ne prefacem ca nu le auzim, ne prefacem ca nu ne-au afectat, dar ar trebui sa construim un zid de care sa se izbeasca toate, astfel incat chiar sa nu ne atinga, sa nu suferim...:)

13.01.2013, 14:34:45
  • Kalimera
    Kalimera

emese, iti doresc din inima un an linistit, plin de lucruri frumoase si luminoase. sa lasi in 2012 toate lucrurile, toate gandurile, care te-au necajit pana acum, iar cele care vor vrea sa te necajeasca, lasa-le sa se izbeasca de un zid, sa nu ajunga la tine si la sufletelul tau!:)

13.01.2013, 14:37:47
  • ametist.shop
    ametist.shop

Noi nu suntem copii , nu trebuie sa ne prefacem , ci sa nu lasam ca ALTII (binevoitorii ) sa ne strice viata sau buna dispozitie .
    Nu e usor , dar ne putem reprograma , sa nu ne afecteze anumite evenimente , vorbe sau provocari .
    Totul depinde de noi .Noi decidem pe cine iubim , pe cine ajutam , pe cine ascultam.
    In ultima vreme incerc sa fac cum cred eu ca-i bine , nu cum am invatat sau ce vor altii de la mine .

13.01.2013, 14:49:44
  • Kalimera
    Kalimera

e foarte greu ce ti-ai propus si-ti doresc din toata inima sa te desprinzi de 'ceea ce vor altii'. stiu ce spui, te inteleg perfect...

13.01.2013, 14:55:45
  • ametist.shop
    ametist.shop

Nu spun ca e usor , nu spun ca stiu , invat din greseli si progresez.
    Daca nu invatam din greseli cum vrem sa progresam .

13.01.2013, 15:04:22
  • Kalimera
    Kalimera

asa este.. si ar fi grozav daca am reusi sa invatam si din greselile celorlalti, sa nu le repetam..:)

13.01.2013, 16:31:31
  • soso07
    soso07

Si eu lucrez la asta ! Cu pasi mici, dar hotarati :)

13.01.2013, 16:54:35
  • blanitza
    blanitza

Eeee, ce subiect spinos discutati, fetelor, c-asa-i Gheorghitza, ne-arunca provocarea, si pe urma fuge:)
    Zilele-astea vorbeam cu o prietena chiar despre asa ceva, si tot secretam eu la venin pe o tema cunoscuta si voua - aspecte familiale fel de fel, si ea mi-a spus un lucru atat de plin de bun-simt incat am ramas traznita ca nu mi-a dat prin cap solutia respectiva : Gabi draga, IGNORA!!! Ideea este chiar mai tare decat sa ne prefacem ca n-am auzit, ca e valabil ce spuneati mai devreme - te prefaci, dar in tine tot ai auzit, si-ai reactionat, si picatura cu picatura, se strange... Eeeee, ca sa ignori un lucru sau o vorba trantita "tronc", ca closca cand face "clonc" - vorba lui Anton Pann, asta se poate face daca ti-este mult mai draga armonia, decat zavera, si per ansamblu esti in avantaj, adica iti permiti luxul de a nu-ti pasa, altfel nu-ti inchizi total urechile.

13.01.2013, 19:07:19
  • aigile
    aigile

Buna seara, dragilor - sau cum s-o mai spune la ora asta!...
    Gheorghitza drag, de ce sa ma fi suparat, si pe cine?!... Dar daca te uiti la ora postarii mele, vezi cam cand mai ajung... la o cafea! Nu stiu cum se-mbulzesc cate-odata toate, dar le-oi descalci cumva, candva... Nu am mai apucat sa scriu urari si ganduri de pe la Plugusor - si acolo, printre 'picaturile' oficiilor de gazda!...Da' citesc cu constiinciozitate, ca sa nu ma dezic de 'familia' mea breslasa!... Cu scrisul... mai des pe la Concurs, unde va invitam cu drag pe toti!
    Si pentru ca eu chiar la o cafea sunt acum, nu un banc am a va zice, ci o intamplare adevarata, traita sambata seara la IKEA (unde era plin de viitoare mamici, venite dupa patuturi cu 2 ore inainte de a naste, sau de proaspete mamici - probabil nu apucasera patuturi - cu prunci de o zi in brate, intr-un curent vajaitor, ca deh! niciodata nu-i prea devreme sa incepi calirea unui pui de om!...) Un cuplu iesea din magazin, fiecare cu cate o mogaldeata agatata de mana. Unul dintre copilasi era tare agitat si, aproape tavalindu-se, striga:"Mami, daca nu imi iei inghetata, MA IMPUSC, SA STII CA MA IMPUSC CHIAR ACUM!!!" Frate, nu era din 'specia'... "dus la gradi", era mai mic!... No comment (desi atunci am ras! - cam amar, ca ne omoara precocitatea astora "mici"...) No, somn usor!

14.01.2013, 00:47:09
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna dimineata!
    Sa aveti o saptamana cat mai frumoasa!

Aigile, precocitatea nu tine cont de varsta, nu? Amuzanta intamplarea, zambim, dar parca nu-i zambetul nostru. Trist ca picii nu mai stiu povesti cu Alba ca Zapada sau cei trei purcelusi, dar in schimb stiu de arme si omoruri. Eu am un magazin cu produse de copii in care nu vreau sa aduc pustii si cutite. O gramada de parinti ma cearta ca nu aduc asa ceva.

14.01.2013, 08:11:42
  • soso07
    soso07

Asa e, nici sa nu aduci. Dar ce e mai rau ca acesti copii ii deformeaza si pe cei care mai stiu si de altceva pe lumea asta ... animale, insecte, pesti, chiar si pietre semipretioase :)

14.01.2013, 10:10:49
  • aigile
    aigile

Lasati pusca (si cureaua lata!...), da' santaju' de unde l-o fi invatat, mama mea?!?!?!? Noi ne luptam acum cu anime-urile japoneze, si ale lor teme suicidale, ca deh! 'traditiile' exotice-s mai cu lipici, da' la 4 ani parca nu era chiar "scoala criminalitatii" in desenele animate!...

14.01.2013, 13:15:43
  • carmenn
    carmenn

Mihai Eminescu
    Dorinţa

Vino-n codru la izvorul
    Care tremură pe prund,
    Unde prispa cea de brazde
    Crengi plecate o ascund.

Şi în braţele-mi întinse
    Să alergi, pe piept să-mi cazi,
    Să-ţi desprind din creştet vălul,
    Să-l ridic de pe obraz.

Pe genunchii mei şedea-vei,
    Vom fi singuri-singurei,
    Iar în păr înfiorate
    Or să-ţi cadă flori de tei.

Fruntea albă-n părul galben
    Pe-al meu braţ încet s-o culci,
    Lăsând pradă gurii mele
    Ale tale buze dulci...

Vom visa un vis ferice,
    Îngâna-ne-vor c-un cânt
    Singuratece izvoare,
    Blânda batere de vânt;

Adormind de armonia
    Codrului bătut de gânduri,
    Flori de tei deasupra noastră
    Or să cadă rânduri-rânduri.

15.01.2013, 09:20:33
  • soso07
    soso07

Mihai Eminescu
    Iubind în taină...

Iubind în taină am păstrat tăcere,
    Gândind că astfel o să-ţi placă ţie,
    Căci în priviri citeam o vecinicie
    De-ucigătoare visuri de plăcere.

Dar nu mai pot. A dorului tărie
    Cuvinte dă duioaselor mistere;
    Vreau să mă-nec de dulcea-nvăpăiere
    A celui suflet ce pe al meu ştie.

Nu vezi că gura-mi arsă e de sete
    Şi-n ochii mei se vede-n friguri chinu-mi.
    Copila mea cu lungi şi blonde plete?

Cu o suflare răcoreşti suspinu-mi,
    C-un zâmbet faci gândirea-mi să se-mbete.
    Fă un sfârşit durerii... vin' la sânu-mi.

15.01.2013, 09:55:02
  • aigile
    aigile

LA STEAUA

La steaua care-a răsărit
    E-o cale-atât de lungă,
    Că mii de ani i-au trebuit
    Luminii să ne-ajungă.

Poate de mult s-a stins în drum
    În depărtări albastre,
    Iar raza ei abia acum
    Luci vederii noastre.

Icoana stelei ce-a murit
    Încet pe cer se suie;
    Era pe când nu s-a zărit,
    Azi o vedem, și nu e.

Tot astfel când al nostru dor
    Pieri în noapte-adâncă,
    Lumina stinsului amor
    Ne urmărește încă...

(1886, 1 decembrie)

Mă uit la dată și mă cutremur... nu tu Einstein, nu tu Asimov, nu tu ... Goagăl...
    Chapeau, MAESTRE DEMIURG!...

15.01.2013, 11:27:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

15 Ianuarie...
    multumim fetelor!

15.01.2013, 17:44:37
  • carmenn
    carmenn

mai asteptam poezii...sau impresii...:)

15.01.2013, 18:05:59
  • raven
    raven

La capitolul impresii..... eu am participat in liceu la un recital de poezie, inclusiv poezii de Eminescu...Cel mai frumos se aud poeziile lui acompaniate de pian!

15.01.2013, 19:49:03
  • carmenn
    carmenn

da...

15.01.2013, 19:59:56
  • nicolebijou
    nicolebijou

Suntem sub influenta lui Eminescu si nu mai bem cafea?

17.01.2013, 11:40:10
  • soso07
    soso07

E greu ca dupa atmosfera lirica sa venim cu cine stie ce trasnaie. Dar sa incercam :) Azi am vazut paste fainoase in forma de floricica, numai bune sa facem niste coliere frumos rumenite la cuptor :)

17.01.2013, 15:47:11
  • forHOPE
    forHOPE

In clasa a 8-a,fosta mea profesoara de lb. franceza (scriiitoarea Anthonia Amatti daca ati auzit de dansa) imi remarcase vocea ( dintr-un cantec francez pe care il cantasem in cadrul orei) si imi propusese sa invat in franceza ultimele 4 strofe din "Luceafarul" pentru a participa la un concurs de recitare. Am acceptat. Si asta mi-a adus locul 1 si totodata debutul meu in televiziunea locala. Si acum stiu acele strofe in franceza...

17.01.2013, 19:19:31
  • carmenn
    carmenn

:)

17.01.2013, 19:44:42
  • forHOPE
    forHOPE

si ca un paradox, nu pot spune ca iubesc franceza...de fapt nu imi place deloc...

17.01.2013, 19:50:33
  • soso07
    soso07

Mie imi place :) In facultate am ales ca limba straina franceza si am participat la un atelier cu un profesor din Belgia (vorbeam in franceza). Am facut atunci o casuta care avea in ea un acvariu pe toata inaltimea cu o scara in jurul lui. Dar mai draguta a fost macheta in care am pus un mic acvariu facut pe comanda cu pestisori adevarati. Au ramas toti cu gurile cascate atunci cand am prezentat.

17.01.2013, 20:16:39
  • carmenn
    carmenn

fain proiect...:)

17.01.2013, 20:28:32
  • soso07
    soso07

Da :) Era iarna, pana la facultate am dus pestii intr-un borcan pe care l-am tinut in haina, la cald.
    Am ramas cu amintirile, ca acum, cu vremurile astea ... Crosetez visuri.

17.01.2013, 21:13:15
  • nicolebijou
    nicolebijou

Bune si visurile. Daca nu le-am mai avea nici pe ele probabil am luao razna.

17.01.2013, 21:36:40
  • carla69
    carla69

Sigur s-a scris despre Crysocolla,dar cum imi dau seama ca e naturala sau nu?Ca e vopsita stiu dar naturala,cum sa-mi dau seama?

17.01.2013, 21:56:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iti voi scrie cateva lucruri care te pote ajuta Carla.

18.01.2013, 15:52:02
  • carla69
    carla69

ok,astept.Multumesc.

18.01.2013, 18:03:24
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ceea ce trebuie retinut din descrierea pietrei numita Crisocol (Crissocola sau Chrysocolla) este ca are doar o singura culoare standard si este foarte usor de remarcat: verde-albastrui aprins. Deci, aceasta piatra o gasesti doar verde amestecata cu albastru iar insulitele de albastru sunt clare si contrastante. Are o structura mai ciudata. desi face parte dintre silicati, nu are o o structura cristalina. adica nu se disting dristale ci o masa amorfa. (pamantoasa) din care cauza are si duritate foarte mica (2-4) Si asta deoarece mai poate avea amestecata prin structura sa si diverse minerale care contin Cupru. de asemenea, Criscola are o mare afinitate de a se atasa de Cuart, din care cauza este si dificila slefuirea.
    Un amestec din Crisocola si mai multe minerale de cupru, a primit in Israel denumirea de Eliat. (acolo s-a identificat si folosit pe scara larga ca piatra decoretaviva excelenta). Dar si aceasta este tot verde-albastruie si tot Crisocola este... De obicei, acel albastru stralucitor poate chiar Azurit.
    Este o piatra foarte frumoasa si mai ales benefica pentru organism.

18.01.2013, 18:44:48
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna dimineata !!!!! Un sfarsit de saptamana cat mai relaxant!!!

19.01.2013, 10:36:43
  • Kalimera
    Kalimera

buna ziua tuturor!! chiar ca e weekend de relaxare! in afara de ceva prestatii culinare, azi NU FAC NIMIC!! :)))) voi ce faceti?:)

19.01.2013, 16:29:04
  • Marmotescu
    Marmotescu

floricele :)...ghiocei, flori de ciresi, narcise....si poate mai pe seara incep un coif de viking =))

19.01.2013, 17:01:00
  • soso07
    soso07

Numai eu tricotez lanturi ... :))) Dupa vreo doua caciuli cu panda. Mancarea maine, cand nu se lucreaza.

19.01.2013, 17:25:11