Forum: Orice altceva La o Cafea (6)
ametist.shopMultumesc frumos .
01.03.2013, 20:02:22
Dar hortensia ?
cattieChestia cu solul bine drenat este valabila cam pentru toate speciile,ca inca nu am intalnit planta de apartament sau de curte care sa iubeasca apa care balteste.La hortensie stiu ca trebuie sol mai nisipos si asta o stiu din experienta pentru ca hortensia de la mosie pe care mama a dat 45 lei (un pui) nu a rezistat pentru ca solul era gras
01.03.2013, 20:13:51
forHOPELa Multi Ani si o primavara frumoasa cu multe bucurii si din partea mea, si mult Soare!
01.03.2013, 20:51:51
Azi am iesit cu buni sa vindem martisoare si la finalul zilei, cand am numarat banii, am vazut ceva tare interesant. pe o bancnota de 1 leu scria (de fapt scrie): "te plac mult"...faza e ca nu am idee de la cine e bancnota :)))))
Sorinutza, iti multumesc mult pentru dulcele martisor!!! :-*
forHOPEAm vrut sa va intreb 2 chestii diametral opuse:
01.03.2013, 21:20:29
1. unde as putea obtine o diploma atestata de designer de bijuterii? Ce scoala ar trebui sa fac si unde?
2. mi-ar placea tare mult sa ma apuc de vioara...pe unde as gasi o vioara mai ...accesibila? stiti cumva?
Multumesc.
Gheorghitza1) Trebuie sa urmezi un curs de calificare si nu este simplu...(si daca n-ai calificare, nu poti sa iti faci firma (nici macar P.F - cred)
01.03.2013, 21:43:28
2) Langa tine, este fabrica de viori (Reghin) La magazinele Muzica se vand viori. (poti gasi una noua, la aprox 500 lei). La un Liceu de Muzica, sunt multi elevi care isi vand viorile pentru a-si cumpara unele mai performante. La magazinele de Consignatie de cele mai multe ori, se gasesc viori. Da sfoara in tara si iti vei gasi o vioara. Eu pot cauta si daca voi gasi, te anunt
soso07Diana, cu placere ;) Vrei sa transformi buburuza in greieras cu vioara ? Felicitari pentru "bancnota", va reveni cu siguranta !
01.03.2013, 21:57:57
Am tras un pui de somn de vreo ... doua ore :) Acum imi revin, parca as fi dupa o predare la facultate :)))
aigileDiana, Sorina, va multumesc frumos pentru martisoare si pentru urari! Va doresc sa va bucurati de toate primaverile sufletului, indiferent de anotimpul vremelnic de pe-afara...
01.03.2013, 22:14:13
Pentru voi si pentru toti cei pe care ii pastrez in inima, chiar daca nu apuc sa cuprind in vorbe sau fapte pretuirea pe care v-o port:
www.breslo.ro/Product/Martisoare-pentru-breslasii-mei-dragi_853621
Gheorghitzaaigile, eu pe unde ma aflu?
01.03.2013, 22:32:18
Bine ca mai dai si tu un semn de viata! Sper ca toate iti sunt ok!
soso07Multumim mult, Ligia !!! Cine are talent ...
01.03.2013, 22:47:35
soso07Cattie, tu te-ai uitat pe e-mail azi ? Trebuia sa-i pun snurulet lui Tarzan :)))
01.03.2013, 22:51:08
Emese, dar tu ai primit floricele de primavara ?
aigileGheorghiță, ești la loc sigur, în inima mea - și mărțișorul e și pentru tine, că așa m-a învățat tata, din Sibiu! Iertare cer tuturor de absențele ”nemotivate” - așa un vârtej tinde să devină uneori viața! - dar nu vă spun nimica nou... Sper să mă întorc și eu prin cafenea, dar mai am puțin de... vâslit!XOXOXO
01.03.2013, 23:09:01
soso07TALISMANELE PRIMAVERII
02.03.2013, 00:00:24
TRIFOI
Trifoiul cu patru foi este simbolul norocului. Legenda spune ca aceasta planta este singurul lucru pe care Eva l-a luat din Paradis. Trifoiul purtat zilnic te va feri de ghinioane, barfe si accidente.
COSAR
Cosarul este un simbol vechi al norocului si al prosperitatii, aducand purtatorului fericire si bani. Cand primesti un cosar, pune-ti o dorinta - exista sanse mari sa ti se indeplineasca, mai ales daca porti talismanul la mana sau la gat.
POTCOAVA
Potcoava este unul dintre cele mai cunoscute obiecte aducatoare de noroc. Din strabuni se spune ca potcoavele ocrotesc gospodariile, oamenii si animalele de duhurile rele. Pentru a avea protectie in camin, agata talismanul undeva in casa.
GHIOCEL
Ghiocelul simbolizeaza viata, un nou inceput, dar si curaj si fidelitate. Se mai spune ca este floarea care te ajuta sa gandesti limpede si fara ranchiuna. Poarta cu tine acest talisman atunci cand trebuie sa iei o decizie importanta.
aigileTrebuie să-mi cer scuze - nu m-am ”priceput” să respect ”termenii și condițiile”, așa că poezia mea a fost stearsă din magazin - dar, pentru cei care mai primesc mărțisoare, am transcris-o într-un alt topic, cum am fost ”îndrumată”. Cum spuneam ”diriguitorilor”, tocmai hălăduiam prin topicul ”pe breslo se vinde orice?!”, mirându-mă câââââte s-au strâns în 1535 de postari!... - timp în care făcusem exact același păcat! - puneam la vânzare o poezie de/cu 10 bani - produs nemanufacturat, nereal și care nu poate fi comandat!!! Aș face bine să fiu mai atentă... N-or dispărea ei pantofii pip-toe, dar pentru mine... nu bag mâna in foc!
02.03.2013, 00:02:40
soso07BROASCA TESTOASA
02.03.2013, 00:05:29
Broasca testoasa este simbolul longevitatii si al sanatatii. Pune-o in locul unde stai cel mai mult, pe birou de exemplu, si-ti va aduce sanatate.
GARGARITA
Gargarita - sau buburuza - este un alt simbol al norocului si al protectiei. Se spune ca vei avea atatea luni norocoase cate puncte negre numeri pe aripile gargaritei.
ANCORA
Ancora are o semnificatie aparte, ea fiind simbolul sperantei, al credintei. Daca ai primit o ancora, pastreaz-o pentru a te proteja atunci cand pleci la drum. Pune-o undeva in masina sau in geanta de voiaj.
cattieNeatza lume!!!!!!!
02.03.2013, 08:09:43
Soso multam faaaaaaaaaaaaaaaain de martisor!!!
Sa-i pui snurulet zici tu?....sa-i pui NUMAI snurulet :)))))
carmennneatza,fete,baieti si vijelica! Diana ,G are dreptate incearca pe la un liceu de muzica sau magazin de profil insa nu o cumpara tu singura,ia pe cineva cunoscator care chiar canta la vioara sa le incerce.altfel o sa ai surpriza sa iei ceva care nu suna uneori cum trebuie.si la varsta ta e cam greu sa te apuci de vioara.dar trebuie sa fii testata de un profesor si daca ai ureche si prinzi repede poate reusesti.fiica mea a incepu de la 5 ani cu muzica si mai are un an si face 25 de ani...si inca parca nu e multumita mereu ,in fiecare zi trebuie sa studieze macar 4 sau 5 ore altfel pierde amtrenamentul degetelor si multe altele.e grea muzica insa daca o intelegi este hrana sufletului.la Reghin este si fabrica aceea particulara Gliga si cred ca si Hora mai face.insa ti-am spus trebuie sa ti-a cumpere un profesor sau cineva care canta la vioara.
02.03.2013, 10:00:02
aigileMai degraba chitara sau pian (electric...) - nu ca n-ar necesita acelasi enooorm volum de exercitiu, dar...s-au mai vazut cazuri!
02.03.2013, 10:24:10
soso07Cattie, ii pun ce vrei tu, numai sa-l iei macar pentru o saptamana :)))
02.03.2013, 12:35:26
Kalimerasoso, cattie, ce? ce? :))))
02.03.2013, 13:11:31
soso07Sa-l trimit pe Tarzan la Bucuresti de 8 Martie :)))
02.03.2013, 14:28:18
Kalimeramoama.. numai cu un snurulet... cattie, nu-i asa ca tu lucrezi de 8 martie si nu ai timp sa-i faci conversatie lui tarzan?:))))))
02.03.2013, 14:48:26
GheorghitzaTarzan?????
02.03.2013, 14:48:39
GheorghitzaHalterofila se apuca de vioara!
02.03.2013, 14:55:17
Pai trebuie sa ia ore multe... Nu stie ea de ce vrea sa se apuce!
Ce putem noi face in afara de a-i dori multa bafta!
Ce trebuie totusi sa stie Printesa noastra de Ciocolata ca asa cum Iarna nu-i ca Vara, nici Vioara nu-i ca Chitara!
Dar, facand o anumita abstractie, putem spune ca ramane totusi in domeniul Handmade, nu??? Doar, Maestria arcusului e data de tehnica mainii drepte iar trilurile si tremolo, fara dexteritatea degetelor mainii stangi, nu se pot scoate!
Handmade 100% Garantat!!!!!
ametist.shopGheorghitza,
02.03.2013, 15:33:28
"Borhotul" meu de afine seamana mai mult cu o dulceata .
Oare ce nu am facut bine ( in afara de faptul ca nu mai suntem in decembrie )?
soso07De copii nu are nevoie nimeni pentru o saptamana, ca pe sot (Tarzan) l-am aranjat - il trimit la Bucuresti :)))
02.03.2013, 15:50:45
George, Cattie a "inceput" cu Tarzan :))) Vezi ce fata intelegatoare sunt !
GheorghitzaAmetist, inainte de Craciun, trebuia deja sa ai acel "lichid" separat in borcan. Secretul ear ca trebuia inchis ermetic si nu mai trebuia umblat la el.
02.03.2013, 16:28:51
Nu stiu cum ai facut...
GheorghitzaIn borcanul cu pricina, trebuia sa ai o parte licid pur sange iar pe fundul borcanului trebuia sa ai acel "borhot" destul de intarit. Cu un furtun de vin trebuia sa scoti Mirtylina si abea apoi luai "borhotul"
02.03.2013, 16:31:33
Acum, sa vedem ce ai acolo in borcan si iti spun ce sa faci mai departe. Dar ai sigilat bine borcanul cu mai multe randuri de celofan??? Sper ca nu l-ai pus intr-un borcan cu capac.
GheorghitzaApoi, trebuia sa ai 30% liber in borcan, nu era voie sa il umpli.
02.03.2013, 16:34:01
Fac de peste 15 ani aceasta licoare si niciodata nu mi s-antamplat sa nu iasa...
Dar si asa, daca in borcan nu ai numai "borhot" si acela il poti strecura cumva, sau sa il treci printr-un storcator de fructe sa separi lichidul.
ametist.shopPoate nu era etans , am pus 7 straturi de celoran .
02.03.2013, 16:47:36
Acum am dulceata de afine .
carmennWow...vorbiti de licori ...eu am si baut vinul meu cu migdale...sau cum i-ai spus tu G,nu mai tin minte...si mi-a ramas si migdalele insiropate cu vin si alcool....le-am rontait si pe alea...precum visinele din visinata...:) acum m-am delectat cu o peltea de gutui gasita prin dulap...uitasem de ea...mama ce parfum de gutui mi-a ramas ...vreau si eu reteta cu afine...si in legatura cu tremolo...e greu mama...si la chitara si la mandolina...:)
02.03.2013, 16:51:48
Gheorghitzaametist,
02.03.2013, 17:02:58
N-are cum sa fie dulceata!
Spune-mi te rog cate afine si cat zahar ai pus???
cattieSeara buna luuuuuuuuuuuuuume!
02.03.2013, 17:04:51
Odilia,lucrez de 8 martie DAR Tarzan vine cu mine sa imi tina companie!!!!
CE-I AL MEU E AL MEU SI NUMAI AL MEU,my precious si nu-l dau la nimenea!
HA!
Dai o cafea maine?:D
ametist.shopNu mai tin minte , dar sotul a gustat si ii place .
02.03.2013, 17:19:10
GheorghitzaAmetist, n-are cum sa nu-i placa. Din asa ceva se fac niste cornulete incredibile (mai ales daca amesteci si putina nuca macinata)
02.03.2013, 17:29:15
GheorghitzaOdata cu reanoirea de Primavara, voi face schimb de mame?? (...la tati)
02.03.2013, 17:30:30
Kalimeracattie, cat egoism!!... ce zgarcenie!!! frate, n-am mai vazut asa ceva!:))))) si tot eu sa dau cafeaua! asta e culmea! macar asa, de consolare, da-o tu! :)))))))))))
02.03.2013, 18:12:27
soso07Nu vreau altceva la schimb :)
02.03.2013, 18:22:34
George, nu ne mai spui si noua o poveste ? Ar trebui cate una in fiecare seara, pana de 8 Martie ...
soso07Uimeste-ne :))
02.03.2013, 18:27:47
cattieSoso,intrebare de baraj!
02.03.2013, 18:51:33
Sforaie?
GheorghitzaAm sa va spun cate o poveste in fiecare seara pana pe 8 Martie.
02.03.2013, 19:00:44
Fie cadoul meu pentru voi!
ametist.shopEu vin cu muzica .
02.03.2013, 19:14:52
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=McdMwOV0y6c#!
Josh Groban - Brave
carmenneu cu dulceata...sau cu suberekul...miami...nu din carne de cal...cu toate ca e buna...am mancat fara sa stiu...cand eram mai mica de la vecinii mei turci...era ghiudem de casa picant tarsa la tigaie...doamne si acum ii simt gustul...cu oaie si cal erau...acum...mi-e mila sa tai si o gaina...cred ca o sa vina vremea cand nu o sa mai mananc ...nu-s o carnivora insa uneori merge...
02.03.2013, 19:33:57
asteptam povestile lui G!
soso07Cattie, pai tu vrei sa doarma ? :))
02.03.2013, 19:45:45
George, iti multumesc !!! Si imi cer scuze ca n-am spus "te rog" :*)
Adaug si eu ceva la partea muzicala :
http://www.youtube.com/watch?v=_iceLcQTRyo
Les valses de Vienne - Francois Feldman
cattieDeci sforaie :)))))
02.03.2013, 19:51:27
GheorghitzaScurta intamplare pe care am sa vi-o povestesc in seara aceasta, se refera la un lucru esential in viata noastra de zi cu zi. De multe ori ne vedem pusi in fata unei situati inexplicabile, cauzate de o anumita actiune, vorba sau fapta de-a noastra. Stam mirati si ne gandim in sinea noastra:
02.03.2013, 21:54:28
- Am putut spune eu asa ceva?
- Am facut eu asta?
- Am fost eu in stare de asa ceva?
Nici macar nu gasim un raspuns potrivit sau multumitor. Cert este ca odata vorba rostita s-a dus, isi face efectul asupra acelei persoane careia ii era destinata. Fapta savarsita, deja si-a atins scopul si cu nimic nu mai putem intoarce timpul inapoi sa reparam ceva.
Timpul are doar un sens. Actiunea savarsita a avut loc in acest timp si odata curs, fapta ramane in urma ca o amprenta sau gravura pe metal.
Gandurile, actiunile sau faptele noastre, sunt uneori rezultatul incostientei. Multe lucruri le facem manati de un instinct primar. Daca am putea fi proprii nostri spectatori, sigur nu am mai ajunge in situatia de a regreta anumite vorbe sau fapte. Iertarea este tardiva. Poate fi acceptata dar fapta s-a produs si cauzat efecte. Aceste efecte se reantorc spre noi - in timp, cauzandu-ne o suferinta egala cu suferinta simtita de persoana asupra careia am actionat mai demult.
Iertarea nu este suficienta. Este doar o forma de a astampara egoul ranit.
- Hai, te rog iarta-ma" ... zicem noi, in cele din urma.
Probabil persoana iiubita va zice :
- "Bine, te iert!"
Dar in adancul sufletului ranit, iertarea nu va putea repara nimic. Poate doar sincera noastra cainta si durere ca am pricinuit un rau persoanei iubite.
Iata istorioara:
forHOPEMultumesc frumos pentru informatii :) carmenn, cred ca nu e tarziu niciodata pentru a incepe ceva. stiu ca aceste lucruri trebuiesc facute din frageda pruncie insa eu ce sa fac daca ai mei nu au avut posibilitati sa ma dea de mica la muzica, tenis, inot, canto, karate, pictura sau mai stiu eu ce indeletniciri...
02.03.2013, 22:07:33
GheorghitzaDoi tineri logoditi de curand, hotarara sa meraga la o piesa de teatru mai deosebita, care punea in evidenta realele calitati actoricesti dar si cele de regie si in special de scenografie: "Adam si Eva". Un decor scenic de exceptie, asigura un climat de transpunere in realitate a spectatorilor.
02.03.2013, 22:12:30
Dupa unj timp, tanarul s-a cam plictisit si ii spune iubitei sale ca pleaca pentru cateva clipe. In timp ce spectacolul se desfasura, tanarul incepu sa inspecteze cladirea teatrului, arhitectura si ce mai era interesant de vazut pe acolo. Prin alambicul camerelor si coridoarelor de acolo, nu gasi nicaieri o toaleta. Pana la urma, dupa ce deschise o usa, se vazu in curtea teatrului. Luminata slab, plina de vegetatie, i-a permis acestuia sa-si gaseasca un loc unde sa urineze. Se uita in stanga, se uita in dreapta si dand la o parte o floare mai mare, tipul se usura cu mare satisfactie. Dupa un timp, se intoarse satisfacut la locul lui.
- " Ce s-a mai intamplat?"
- "Ce sa se intample. Ar trebui sa sti..."
- "Cunosc povestea dar ma refeream la ce s-a mai intamplat pe scena".
- "Pai ce sa se intample. In timpul spectacolului, a intrat un tampit pe scena, a cautat o floare mai mare si a urinat in fata noastra. Mi-ar fi si rusine! Inca te-ai mai si uitat in stanga si in dreapta daca te vede cineva si ti-ai mai si scuturat-o sa nu cada ultima picatura in pantalon..."
- "Sa-ti fie riusine! Uite cu cine urma sa ma casatoresc!!!"
GheorghitzaforHOPE, eu chiar iti voi cauta o vioara...
02.03.2013, 22:22:22
soso07Sa fie invatata gata :)
02.03.2013, 22:24:42
soso07George, maine seara sa fie o poveste mai duioasa :) De ce rasucesti si tu cutitul ...
02.03.2013, 23:43:37