Forum: Orice altceva La o Cafea (6)
GheorghitzaNu mi-a aparut un mesaj...
03.03.2013, 22:39:44
Kalimeramesajul cu povestea rubinului?
03.03.2013, 22:41:35
GheorghitzaDespre Rubin s-a scris foarte multe dar eu am gasit de cuvinta sa aleg o istorioara care cred ca este adecvata. Pentru iubire, omul eate in stare sa-si dea si viata. In mai toate legendele lumii, viata (luarea vietii) se asocia cu pierderea sangelui, cu moartea. Unele culturi stravechi, aduceau jertfe umane, anumitor zeitati, pentru a le imbuna. Dintre toate sacrificiile umane cunoscute in traditia culturilor stravechi,
03.03.2013, 22:47:02
exista o cultura care avea drept scop nu doar "viata" luata unor oamenii in semn de orfanda adusa zeului lor, ci, sacrificiul pentru sange! Este vorba despre cultura Indiana
GheorghitzaIn India mileniului III ien, erau cateva zeitati ce au ramas pana astazi in sufletul oamenilor. Dintre acestea, Shiva era la loc de cinste, impreuna cu sotia sa Kali.
03.03.2013, 23:03:52
Ca zeitate, Kali era cea mai respectata deoarece ea era considerata zeita vietii si a mortii. Era Doamna Neagra. Doamna cea Cruda deoarece ea era cea care lua vietile. ca atare, indienii o respectau cu veneratie si multa iubire. De ce oare? Pentruca aceasta Kali, era si cea dreapta, cea perfecta. Ea era resp[onsabila cu ciclurile vietii. Nimeni nu se poate naste daca nu moare... iar dragostea pentru viata, insemnand chiar sacrificiul suprem. Ea era doamna insetata de sange. Nu pot descrie cum este prezentata kali in mitologia indiana dar pot sa va spun ca are patru brate (doua in fata si doua din spate. Important este ca in una din maini tine arma uciderii iar in alta, ofera daruri... Incredibil! Kali cea neagra, setoasa de sange, poate oferi daruri (si nu putine) Asa ca cine intra in gratiile acestei zeitati, era rasplatit cu daruri. datorita importantei acestei Kali, s-au construit temple multe, unde aveau loc sacrificii cu varsare de sange. Omul nu era omorat pur si simplu, ci i se cscoate inima de viu si sangele trebuia sa se scurga pana la ultima picatura. Sa stiti ca aceste sacrificii nu se faceau cu forta. Era o onoare cine era ales sa fie sacrificat pentru setoasa Kali.
Prtactic, i se purifica sufletul. Kali, prin criditatea ei facea totusi marea dreptate. Adica, pedepsea cu viata pe cel vinovat. Sufletele trebuiau sa urce curate si purificate. Armonia Universului nu poate primi suflete patate si vinovate de anumite fapte.
GheorghitzaCel mai mare templu ridicat in slavirea zeitei Kali, s-a construit in Calcuta, capitala Bengalului. Inainte de acest nume, localitatea avea alta denumire si aceea era denumirea corecta: Kalighata, de la zeita Kali.
03.03.2013, 23:09:23
Atata sange s-a scurs prin pamant, incat in anumite zone, in adancuri, unele pietre au primit culoarea sangelui. S-au numit Rubine. Aceste Rubine, erau mai apoi oferite celuilalt zeu, zeul soarelui, stapanul zilei, adica ... sotului lui Kali: Shiva in semn de pretuire, dragoste si iubire vesnica.
MarmotescuMarmota a invelit un pic ciocolata in staniol si a decupat niste masinute pentru gascan :))
03.03.2013, 23:10:50
GheorghitzaToate pietrele de culoare Rosu-sange, erau considerate ca simbol al iubirii, al focului distrugator dar purificator. Pe vremea aceea toate pietrele rosii erau apreciate ca atare asa ca nu se facea deosebire intre Rubine, Sspineli sau granati rosii. Toate erau apreciate la o mare valoare deoarece se stia ca ele au aparut din sangele celor sacrificati ca semn al dragostei pentru Kali
03.03.2013, 23:13:03
GheorghitzaIndia avea sa devina cel mai mare furnizor de Rubine.
03.03.2013, 23:15:15
Daca va iubeste cu adevarat cineva si acela vrea sa va faca un cadou constand dintr-o bijuterie, va va da macar o pietricica de Rubine prin care sa-si arate devotamentul, dragostea si spiritul de sacrificiu in numele iubirii.
soso07Daca ...
03.03.2013, 23:17:02
soso07Am inteles - e bun si focul la ceva ... distruge, dar ce frumos purifica.
03.03.2013, 23:19:28
GheorghitzaNoi, astazi, ne gandim la cata cruzime putea sa existe in acele vremuri dar multe din aceste jertfe, se aduceau din dragoste si preamarire iar sacrificatul, era ales si trebuia sa indeplineasca niste conditii foarte precise. Era o mare onoare sa fi ales. Toti, trebuiau sa fie curati, puri din punct de vedere al trupului si spiritului. Si nDacii practicau un fel de jertfa. Se alegeau doar fii si fiice curate, nepatate. Ei se aruncau singuri in sulite, nu erau aruncati de cineva impotriva vointei lor.
03.03.2013, 23:28:32
Asa s-a intamplat si in istorioara care vi-am spus-o. Oamenii alesi, isi dadeau sangele din ei, de buna voie si cu multa dragoste ca orfanda adusa zeitei Kali.
Cunoscand acest aspect, de aceea Pietrele rosii sangerii se considerra a fi asociate cu iubirea adevarata, care poate merge pana la scarificiul suprem.
Granatii rosii intra in aceeasi categorie si ca atare, cand veti tine in mana un granat rosu sangeriu vioalceu, sa simtiti in tot corpul DRAGOSTE si IUBIRE deoarece acest lucru transmite...
soso07Acum chiar plec la nani. Am avut o zi frumoasa, am fost la plimbare, am citit si povestea rubinului. Multumim, George :*)
03.03.2013, 23:31:11
Va spun noapte buna si va doresc o saptamana insorita si cu "babe" bune !!!
Gheorghitzasoso, nu stiu daca ti-a fost pe plac istorioara asta. Voi incerca sa abordez si alte teme. Cred ca fiecare povestire trebuie sa aiba si un ecou in noi insine. Chair daca uneori, anumite povestiri n-au in ele acel Happy-end, cel putin transmit adevaruri de care de multe ori nu tinem seama iar alteori, chiar nu ne plac.
03.03.2013, 23:33:37
Fiind intre Martisor si ziua Femeii, voi cauta totusi sa gasesc "Povesti Potrivite" (parafrazandu-l pe Arghezi)
soso07E, granat chiar am primit ... de la Emese :*)
03.03.2013, 23:34:07
GheorghitzaNoapte buna dragi breslasi
03.03.2013, 23:34:29
Gheorghitzasoso,
03.03.2013, 23:45:21
da-te bine pe langa Blanitza. Ea are niste granati fatetati deosebiti.
Din pacate acum n-am bani de asa ceva. Chiar sunt deosebiti.
soso07Si Gabitza mi-a dat granat :*)
03.03.2013, 23:59:04
carmennneatza! frumoasa povestioara...multumim G
04.03.2013, 06:52:42
soso07Carmen, n-ai venit la intalnirea de la 3 dimineata :) Eram treaza ...
04.03.2013, 07:59:39
GheorghitzaVenesis, o cunoscuta vanzatoare de pe Breslo, a devenit si ea mamica de o saptamana. Asa ca alaturi de Alina, mai avem o mamicuta fericita in marea nostra familie! Sa le traiasca bebelusii, impreuna cu ele!
04.03.2013, 15:49:19
soso07Ce inceput de primavara rodnic :) Felicitari si dragei Venesis care m-a scos odata din greu ! Sa fie sanatoare tinerele mamici si bulgarasii lor de aur !!!
04.03.2013, 18:22:09
soso07Astazi este 4 martie si cred ca o parte dintre noi ne mai aducem aminte prin ce am trecut la aceasta data ... Din pacate, actorul Toma Caragiu a plecat atunci dintre noi, dar ne-a lasat o mostenire impresionanta. As dori sa va aduc atentiei o sceneta umoristica animata, comentata cu savuroase accente insinuante de Toma. Este vorba de "Conditia Penelopei" in care Ulise si Penelopa traiesc problemele societatii contemporane. Ambitia realizarii profesionale, criza de timp, stresul, rigorile modei, nostalgia dupa manierele "barbatilor de altadata" sunt doar cateva din chestiunile feminine "la zi" enuntate de intamplarile acestui fimulmulet :
04.03.2013, 18:32:14
http://www.youtube.com/watch?v=fOUileSI6J4&playnext=1&list=PLLp8f9EO80b2DyL57TpFm0pKHpvWMLz7m&feature=results_main
soso07La mine nu s-a deschis linkul de mai sus, asa ca mai pun unul, de siguranta, poate acesta merge :
04.03.2013, 18:36:46
http://www.youtube.com/watch?v=fOUileSI6J4&list=PLcF2XhfUNgpZCsVPdJYLdaPpkdPpDznsY
carmennbuna fete si baieti! sa-i traiasca bebelusul si fetei care a devenit mamica,sa fie sanatos si norocos.Soso nu am venit la intalnire ...cred ca in noaptea asta...am ceva de terminat :( si nu am timp...ce sa mai zic in legatura cu 4 martie...nu vedeti ca se cam inmultesc cutremurele...si ne mai sperie si nenea marmureanu ca o sa vina...unul mare...:(
04.03.2013, 19:11:04
soso07Cantecel in dar :
04.03.2013, 20:40:56
http://www.youtube.com/watch?v=zKtJ-b16laU
GheorghitzaCine a urmarit topicul, isi aduce aminte de o istorioara care povestea despre un tip, intr-o camera de hotel, care a aruncat primul pantof dar al doilea l-a asezat lun pe podea...
04.03.2013, 23:18:25
In seara am sa va spun o alta imtamplare, asemanatoare prin tematica dar care poate ne face sa ne punem mai multe intrebari:
GheorghitzaUn mare intelept, avea pe langa el un slujitor.
04.03.2013, 23:41:35
- Dragule, te vad ingandurat si te simt nemultumit. Mie nu-mi place sa am slujitori nemultumiti. Te rog, spune-mi, ce te framanta. Iti voi indeplini orice dorinta.
Slujitorul se lumina la fata:
- Maestre, drept este ca am o problema si ai simtit bine. Te-am slujit peste 20 de ani cu credinta. Ai putea sa ma ajuti sa primesc acele puteri prin care as putea realiza miracole?
- Asta e tot ce-ti doresti?
Atunci, inteleptul lua o bucata de hartie si scrise ceva. Dupa ce scrise, ii intinse hartia si ii spuse:
- Uite aici: ti-am scris o mantra pe care trebuie s-o repeti doar de cinci ori dar in doua conditii. Sa spui Abracabradabra de cinci ori si in timp ce te imbaiezi, sa nu te gandesti cumva la maimute.
- Cum, Maestre! Asta ar fi toata treaba de facut si voi dobandi acele puteri?
- Negresit. Si mai ceva: dupa ce spui a cincea oara mantra, deja poti instantaneu produce ce miracol vrei!
GheorghitzaDupa o luna, vine la intelept un tip abea tragandu-si trupul dupa el, sprijinit intr-un basyon. Numai carne si oase, palid si slabit ca si cum n-ar mai fi mancat si dormit o luna...
04.03.2013, 23:46:23
Intra in curtea inteleptului si ii spune:
- Maestre draga, uite -si ii intinse o hartie mototolita, aceasta este mantra pe care mi-ai dat-o acum o luna.
- Dar ce ti s-a intamplat draga?
- Nu mai conteaza. Te rog insa, sa sti ca nu mai vreau nicio putere...
Cazand in genunchi, slujitorul ii spuse printre suspine si lacrimi:
- Nu mai vreau nimic. Vreau doar sa ma ajuti sa nu ma mai gandesc zi si noapte la nenorocitele alea de maimute!
GheorghitzaSi acum vine intrebarea: cate ganduri nu ni s-au ascuns in minte si nu ne mai dadeau pace? Am fi in stare sa ne controlam mintea in asa fel incat atunci cand dorim sa ramanem doar noi, cu noi insine, sa nu ne mai tulbure nimeni si nimic?
04.03.2013, 23:49:40
Sau patim ca slujitorul acela care dupa ce i s-a inoculat o idee, n-a mai scapat de ea?
GheorghitzaDeoarece in seara aceasta nu am venit cu o poveste, am sa va mai spun o istorioara (am mai spus-o odata dar mi se pare totala si o repet)
04.03.2013, 23:51:12
soso07Cate ganduri ? Multe. Pe cele de care suntem constienti le mai putem controla, dar pe cele ascunse bine in subconstient, nu, si te trezesti cu ele cand ti-e lumea mai draga ...
04.03.2013, 23:59:24
soso07http://www.youtube.com/watch?v=aTY3jeNNlXg
05.03.2013, 00:10:42
soso07Note de primavara :
05.03.2013, 00:23:53
http://www.youtube.com/watch?v=A-o8pCUJK-w
GheorghitzaUn cioban, cand ajunse in preajma unui dispensar, se duse la doctor:
05.03.2013, 00:26:43
- Doctore, io mi-s sanatos. Problema mea este ca in ultima vreme nu ma pot hodini. Nu dorm. Is asa de obosit dimineata, ca abea mai pot mana oile!
- Bade, io leacuri, n-am ce-ti da pentruca toata treaba ta ii la scafarlie. Adica la cap. Cu mintea ai probleme dar eu te pot ajuta. la noapte, cand te intinzi sa dormi, incepe si numara: 1, 2, 3 s.a.m.d... Vei adormi sa sti la ce numar ai ajuns...
Dupa doua nopti, ciobanul se intoarse la doctor, spunandu-i ca reteta lui nu a ajutat la nimic. Era extenuat si abea mai statea pe picioare.
- Bade, incearca altceva: Inainte de a adormi, uitandu-te la cer, incepe sa numeri stelele. Vei adormi fara sa sti cate sunt.
Dupa alte doua nopti, abea tarandu-se, ciobanul reveni la acelasi doctor:
- Nu mai pot. Cred ca asta imi este sfarsitul. Am tot numarat, am tot numarat si la un moment dat, m-am incurcat. Nici cum, n-am stiut de unde am ramas si intotdeauna trebuia s-o iau de la capat numai ca, se facu dimineata. Doctore, cred ca mor...
- Mori pe draqu... Mi-a venit o idee: cand te culci, gandeste-te ca iti numeri propriile oi. Asa voi fi sigur ca poti adormi linistit.
dupa alte doua zile, ciobanul n-a mai venit. "Aha, gandi doctorul, iata ca ideea asta cu numaratul oilor a dat roade" Dar, pentru a fi sigur, dupa ameaza, doctorul trecu pe la stana sa vada ce mai face ciobanul.
La stana mare zarva. Un echipaj al politiei pe acolo si o ambulanta in care tocmai il bagau pe cioban. Vazand doctoru, ciobanul sleit de puteri, ii spuse doctorului:
- In mare necaz am intrat. Toata noaptea mi-am numarat si renumarat oile, pana s-a facut dimineata: lipsea una!
soso07Mie mi-e un somn ca nici pasii nu-i pot numara pana la pat :) Poate totusi dorm in noaptea asta, o las pe Carmen de veghe :))
05.03.2013, 00:31:34
Noapte buna, pe aripi de primavara si vals :
http://www.youtube.com/watch?v=IcMiKulC1rI
Diana, hai ca de data asta a fost Andre Rieu !!!
GheorghitzaBunica mea, m-a invatat o treaba:
05.03.2013, 00:35:25
- Pruncule, seara cand te culci, gandeste-te la ce ai facut toata ziua si vezi si tu daca ai suparat pe cineva, Cere-ti iertare acelora in gang si gandul va oleca spre ei, obtinand iertarea. Roaga-te Domnului si multumeste-i ca dormi intr-un pat, cfa ai avut dupa ce bea apa si lasa inger ingerasul tau sa te pazeasca. Asa vei durmi linistit. Secret mare acest lucru: sa nu ne culcam preocupati, ingandurati si mai ales suparati. Dar, nici sa lasam pe altii suparati...
Gheorghitzasoso, maine vorbim mai multe. Si eu am fost tare ocupat.
05.03.2013, 00:36:13
Noapte odihnitoare!
carmennneatza! hai ca nu este 3 noaptea....nu mai radeti de mine...:) am de terminat ceva si n-am somn...ca trebuie sa-l duc unei doamne in constanta....cat mai repede....sutashitul asta e tare migalos
05.03.2013, 05:30:37
carmennbuna! nu vine nimeni la o cafea azi!?
05.03.2013, 18:58:01
soso07Eu acum am ajuns acasa si mananc in fata calculatorului :) Am avut sedinta la scoala cu comitetul de parinti - am functie importanta ... vicepresedinte :))
05.03.2013, 19:19:43
Gheorghitzablanita este in greva?
05.03.2013, 19:40:34
GheorghitzaO fi emigrat de pe Topic.
05.03.2013, 19:41:03
carmenn:) cunosc...asa ma implicam si eu si imi sareau pe urma in cap cele care nu dadeau pe al scoala cu lunile...
05.03.2013, 19:41:25
GheorghitzaCeva, ceva nu i-a placut eri. O simt...
05.03.2013, 19:41:27
soso07O sun in seara asta sa-i aduc aminte ca mai existam si noi pe aici :)
05.03.2013, 19:41:53
Gheorghitzaei... EI nu i-a placut ceva am vrit sa scriu
05.03.2013, 19:42:04
GheorghitzaDoaman vicepresidinta...
05.03.2013, 19:42:41
Ati hotarat fondul pentru 8 Martie???
soso07Odilia, am gasit un cantecel ce se numeste "Kalimera". Nu stiu ce zice acolo, dar risc :))
05.03.2013, 19:43:17
https://www.youtube.com/watch?v=FwNBGw7v8rA
GheorghitzaDoamna... nu pot scrie. Nu stiu ce am. Mi se impleticesc degetele...
05.03.2013, 19:43:23
GheorghitzaKalimera o fi citit povestea Rubinului????
05.03.2013, 19:43:54