Forum: Orice altceva La o Cafea (6)

• cattie
    cattie

Trece,trece :)
    Acum ma duc sa imi fac somnul de frumusete si va urez seara placuta in continuare si somn usor,atunci cand o veni.

21.03.2013, 22:38:08
  • Kalimera
    Kalimera

somn usor, vijelica mea :) maine sa ai o zi senina si frumoasa ca sufletelul tau :*

21.03.2013, 22:42:20
  • soso07
    soso07

Noapte buna va doresc si eu !!! Cu vise din cele mai frumoase :*)

21.03.2013, 22:48:43
  • Kalimera
    Kalimera

somn usor, soso :* la fel si pentru tine :)

21.03.2013, 23:00:16
  • soso07
    soso07

Buna ziua ! A inceput weekend-ul :) Mergem la ski, la sanius ? Sau ne plimbam cu barca ?
    Pe noi ne-a ocolit "iarna". N-avem nici zapada, nici vant. Ba chiar am vazut soarele pentru vreo trei minute :)

22.03.2013, 15:53:51
  • ametist.shop
    ametist.shop

Foarte bine , mergem sa ne plimbam in parc .

22.03.2013, 16:03:20
  • soso07
    soso07

Si, daca ne concentram putin, poate reusim sa facem sa infloreasca si copacii.

22.03.2013, 16:39:30
  • cattie
    cattie

In Bucuresti ploua de rupe...ploaie de-aia deasa,sa te patrunda bine,pana la oase :)

22.03.2013, 18:45:13
  • cattie
    cattie

si Buna seara luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuume!

22.03.2013, 18:45:35
  • carmenn
    carmenn

buna ...sau rea...sau vijelioasa si ploioasa...vad...si la noi a plouat e vant, frig, 3 grade...nu-mi place deloc...azi am vazut la geam intr-un smochin o ciocanitoare...chiar la 1 m de mine...era asa simpatica cu pata aceea rosie pe cap si pene alb negre...

22.03.2013, 19:34:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am urmarit cu multa dragoste filmulete postate de Tonycat.
    Mi se pare un eveniment atat de important incat nu putem sa-l lasam trecut cu vederea. Va aduceti aminte cate nemulturi mi-am atras din partea multora, cand comentam simplitatea cu care concursurile pe Berslo tratau Sectiunea BIJUTERIE ???. Inclusiv cand incercam sa modific tiparele dupa care se desfasurau aceste concursuri. Tonycat, prin prezentarea postata, ne-a facut intr-adevar sa fim mai circumspecti cand numim o lucrare BIJUTERIE HANDMADE.
    Multumim Tonycat.
    Prezenta unui bijutier in mijlocul nostru, poate va revigora activitatea artistica a celor care manufactureaza bijuterii.
    Sa-i uram BUN VENIT cu tot respectul si dragostea cuvenita.

22.03.2013, 19:47:38
  • cattie
    cattie

Nu toti au talentul si dotarile necesare sa lucreze la acel nivel,Gheorghitza.

22.03.2013, 20:06:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Discutam doar despre ceea ce numim noi Bijuterii Handmade...
    Mare parte din lucrarile aparute in concursurile Breslo, facea parte din categoria ACCESORII de vestimentatie, nu Bijuterii. Sugur ca da, mestesugarilor amatori nu li se pot cere asemenea performante. Dar alaturi de asemenea oameni, se poate invata. Ai vazut ca pregateste si o solutie de instruire. Vorbea despre posibilitatea de a urma cursuri. Important este ca niciodata sa nu credem ca santem desavarsiti. Automultumirea este cea care ne blocheaza. Spuneam doar ca asemenea evenimente, pot aduce schimbare. Daca exista dorinta si iubire fata de acest mestesug, drumul este deja deschis. drumul spre confectionarea manuala a Bijuteriilor.

22.03.2013, 21:22:13
  • soso07
    soso07

Asta este deja ARTA !!! Si chiar trebuie calificare in asa ceva. Este genul de bijuterie pe care as purta-o fara nicio retinere. Dar nu cred ca as fi in stare sa fac asa ceva :) Si mai cred ca asemenea bijuterii nu se fac doar ca hobby, este o meserie careia trebuie sa-i dedici mult timp, nu doar cateva ore dupa-amiaza. Dar ce mi-ar placea ...

22.03.2013, 21:45:53
  • Ethno.Bead
    Ethno.Bead

Este o meseria careia trebuie sa ii dedici suta la suta din timpul tau de lucru, la fel ca orice alta meserie. Cred ca persoanele care au ales sa-si dedice o parte din timp bijuteriilor handmade care de fapt nu sunt bijuterii in adevaratul sens al cuvantului, o fac mai mult din pasiune si, de ce sa nu recunoastem, pentru o suplimentare a veniturilor, si putine se gandesc sa renunte la meseria pe care o au pentru a deveni bijutieri.
    Si chiar daca nu creaza bijuterii in adevaratul sens al cuvantului ci doar asambleaza niste componente facute de altii, cred ca si in aceste conditii se poate recunoaste talentul. Pentru ca una e sa insiri niste margele "pe sfoara", cum zicea cineva la un moment dat sau sa pui alaturi doua bile agatate de-o tortita si gata cerceii, si alta e sa stii sa combini cu imaginatie si talent materialele pe care le ai la dispozitie, iar o piesa iti poate lua zile intregi de lucru, chiar daca nu te poti lauda ca ai confectionat bijuteria de la zero :)

22.03.2013, 21:59:14
  • soso07
    soso07

Da, ai dreptate :) Eu chiar ma intrebam daca m-as fi apucat de bijuterii (asa cum doreau ai mei), oare as fi reusit sa fac ceva cat de cat in spiritul celor vazute in filmuletele discutate sau facultatea pe care am facut-o m-a ajutat sa privesc cu alti ochi aceasta "indeletnicire". Cred ca varianta a doua e cea valabila. Parca suna tentant niste cursuri de bijuterie :))

22.03.2013, 22:06:04
  • Kalimera
    Kalimera

frate, ce talent pe omuletul acesta... eu cred ca un astfel de talent e by default, din nastere.. se slefuieste cu un curs de bijuterie si in final iese un om din mana caruia ies minunatiile acelea...
    nu toti suntem inclinati spre aceleasi lucruri, chiar daca le iubim si le admiram..
    iar tu, soso, cred ca e musai sa faciun astfel de curs.. zace in tine un munte de talent si creativitate, e pacat sa nu-l pui in valoare si in directia asta...

22.03.2013, 22:11:54
  • soso07
    soso07

Am stat si m-am gandit ... asa ceva poate iesi doar din mainile unui barbat. Toata admiratia mea !!!
    Odi, sa nu exageram :)) Poate o colina ar fi mai potrivita :))) Si as face lucruri mai ... abstracte (ma vezi pe mine modeland asa ceva ... nu-s barbat si chiar nu am asa indemanare, sincer).

22.03.2013, 23:12:12
  • soso07
    soso07

Eu va spun noapte buna, ca nu mai am energie nici sa ajung pana in pat. Ce-nseamna lipsa de soare ... mi s-au descarcat bateriile :))

22.03.2013, 23:20:47
  • ametist.shop
    ametist.shop

Buna ziua !

Daca vrem ceva cu adevarat , vor reusi sa-l si facem .
    Important e sa aflam ce vrem NOI , si nu ce asteapta actii de la noi .

O zi frumoasa cu soare !

23.03.2013, 09:31:29
  • soso07
    soso07

Avem SOAREEEE !!! Si ceva vointa :)

23.03.2013, 10:03:16
  • Marmotescu
    Marmotescu

daa...soare sa mergem la mitingul biciclistilor :)))

23.03.2013, 13:23:45
  • soso07
    soso07

Eu m-am apucat sa scormonesc prin dulapuri si, ce credeti ... am gasit cadoul pe care trebuia sa-l dau de Craciun fetei mele :)))

23.03.2013, 14:18:25
  • ametist.shop
    ametist.shop

Asta da surpriza !

23.03.2013, 14:21:13
  • soso07
    soso07

Si erau aproximativ la vedere ...

23.03.2013, 15:34:08
  • Kalimera
    Kalimera

soso, ziceai zilele trecute ca la horoscoape zice ca o 'berbeaca' e in stare sa faca tot ce face si un barbat :))) soooo..... what's the problem?:)))
    ..am incercat sa imi amintesc despre bijutierii cu care am colaborat de-a lungul vremii... frate, toti sunt barbati, si nici o femeie:)) oare sa fie chiar o meserie de barbat?:))
    cat despre 'colina', esti tu prea modesta...

23.03.2013, 16:31:51
  • Kalimera
    Kalimera

eu gatesc de zor.. imi vine baiatul acasa..:)

23.03.2013, 16:32:40
  • soso07
    soso07

Odi, ce motiv placut ca sa gatesti :)
    Sa stii ca avem pasaportul cu pricina :) Acum asteptam sa treaca cele doua saptamani pana la plimbare.

23.03.2013, 16:46:48
  • Kalimera
    Kalimera

am niste emotii... in 5 minute decoleaza din dublin...:))
    ce bine ca ati reusit cu pasaportul!! eu m-am setat deja pe weekendul ala, abia astept sa vina!!
    si ma bucur si ca o s-o cotropim pe carmenn, s-o cunosc si eu, ca de multa vreme mi-am propus asta:))

23.03.2013, 16:53:44
  • Kalimera
    Kalimera

plecam sambata si ne intoarcem duminica? nu?? :)))
    sa avem timp sa bantuim peste tot... sa va arat si dalboka.. si balcicul..

23.03.2013, 16:56:29
  • Kalimera
    Kalimera

weekendul care vine o sa plecam la veliko.. si vom cauta si OZN-ul ala bulgaresc:)) ca am vazut o emisiune despre el si sunt curioasa sa-l vad de aproape:)

23.03.2013, 16:57:45
  • ametist.shop
    ametist.shop

Kalimera ,

Sunt sigura ca e o zi speciala cand vine baiatul acasa .
    Eu simt la fel cand vine baiatul meu , poate un pic mai des decat a ta ,
    dar e sarbatoare si bucurie si pt. mine .

23.03.2013, 17:05:40
  • Kalimera
    Kalimera

of, Emese, cum sa nu fie o bucurie... suntem asa departe.. noroc cu internetul si skype-ul, ca mai scurteaza putin distantele...:)
    oricand se intoarce un pui la cuib e o mare bucurie pentru parinti.. si sunt convinsa ca iti simti sufletul plin si te simti implinita cand il vezi in pragul usii:)

23.03.2013, 17:12:43
  • carmenn
    carmenn

buna fete si baieti! ce fericita esti Kali...iti vine baiatul...Alex a mea nu vine decat la sfarsitul lui iunie...:(((...

23.03.2013, 17:25:51
  • Kalimera
    Kalimera

carmenn, cand a plecat asta iarna, asa ne gandisem: sa vina in iunie acasa.. dar e vacanta de Paste la ei si au 3 saptamani liber.. si ne-am razgandit.. ar fi fost destul de deprimant sa stea singur in tot caminul, trei saptamani..

23.03.2013, 17:33:14
  • Kalimera
    Kalimera

pe langa faptul ca acolo ploua intr-una si n-ar iesi din casa decat pentru cumparaturi.

23.03.2013, 17:35:17
  • soso07
    soso07

Odilia, ramane cum am vorbit, sambata si duminica (6 si 7 aprilie). Inseamna ca mergeti cu familia reintregita in excursie :)

23.03.2013, 17:37:47
  • soso07
    soso07

Carmen s-a prins ca trecem si pe la ea ? :))

23.03.2013, 17:38:28
  • Kalimera
    Kalimera

te inteleg, carmenn, mai e ceva pana in iunie... uite, venim noi pe la tine... o gramada de fete si baieti:))))))) sa mai uiti de dorul fetei si al sotului :))))

23.03.2013, 17:38:42
  • Kalimera
    Kalimera

pai asta era ideea, soso.. sa mergem cu totii.. sa se cunoasca si copiii, si baietii astia ai nostri, cei mai mari dintre ei:)) iar faptul ca e si matei in tara atunci, e o bucurie pentru toata lumea:)

23.03.2013, 17:42:30
  • Kalimera
    Kalimera

nu stiu daca s-a prins carmenn ca trecem si pe la ea:)) hihihi...o sa-i facem o surpriza:)))

23.03.2013, 17:43:05
  • carmenn
    carmenn

ce spuneti voi acolo...chiar nu m-am prins...faceti Pastele la mare...:) daca ajungeti pe aici sa ma anuntati din timp...sa fac o placinta cu branza...miami...va las tel pe mesaj...:)

23.03.2013, 17:47:09
  • Kalimera
    Kalimera

nu facem Pastele la mare, ci o sarbatorim pe soso! e ziua ei pe 7 aprilie! :)
    asa ca ... pazea, furnicutzo!! vin dumitrestii si mistretii!! :))

23.03.2013, 17:55:22
  • carmenn
    carmenn

offfffff...eu pe 1 sau 2 apr plec cu mama la tara in jud buzau...:( facem o pomana pt bunica mea...ma intorc pe 15 sau 16 apr...:( poate veniti in vacanta ,la mare...si atunci ma gasiti...sper...:)

23.03.2013, 19:09:53
  • Kalimera
    Kalimera

nu-i nimic, furnicutzo... nu au intrat zilele in sac, te gasim noi, odata si odata :)))

23.03.2013, 19:35:47
  • carmenn
    carmenn

daaaaaaaaaa...

23.03.2013, 19:37:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

De cand am deschis ultima editie a topicului " La o Cafea ", Blanitza nici n-a mai vrut sa auda de noi. Daca am suparat-o cu ceva, ar fi bine sa lamurim lucrurile...

23.03.2013, 21:44:23
  • soso07
    soso07

Cand m-am intalnit cu ea mi-a promis ca bea o cafea aici, cu noi. Mai mult de atat nu stiu ce sa zic ... Doar ca este foarte ocupata. Mai sunt si perioade din astea.

23.03.2013, 22:14:30
  • soso07
    soso07

Maine este zi de sarbatoare : Buna Vestire. Reprezinta momentul in care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Sfintei fecioare ca a fost aleasa sa devina Mama Mantuitorului Iisus.

Este numita in popor si Ziua Cucului.
    In preajma echinoctiului de primavara, moment de rascruce al naturii, cand se intorc pasarile calatoare, se pot face predictii cu privire la starea vremii ce va sa vina. Pe la tara este obligatoriu sa ai bani in buzunar in aceasta zi. Caci orice cantat al cucului trebuie platit, ca sa aduca noroc, sanatate, belsug si spor in toate.
    Prin urmare, daca auzi cucul, arunca un banut in directia din care se aude.
    Iar daca pasarea magica iti canta undeva, drept in fata, e semn bun.

24.03.2013, 16:53:08
  • soso07
    soso07

De Blagovestenie (cum i se mai spune in popor acestei zile), se spune ca nu avem voie sa iesim din casa flamanzi. In acesta zi e obligatoriu sa se manance bine, sa nu se simta deloc senzatia de foame. Pestele este vedeta meniului de sarbatoare.
    De Buna Vestire e strict interzisa cearta. Tot in aceasta zi se purifica stupii, trecandu-se pe deasupra unui foc, se afuma si se stropesc cu agheasma.

24.03.2013, 16:56:55