Forum: Orice altceva La o Cafea (7)

• Kalimera
    Kalimera

ahahaaaa, ce tareeeee!! ay, mi amor!!! :)))))))))

21.06.2013, 13:53:56
  • Kalimera
    Kalimera

ar fi minunat sa ni se implineasca dorintele... macar cateva din toate :)

21.06.2013, 13:57:16
  • ametist.shop
    ametist.shop

Trebuie sa crezi si tot ce-ti doresti o sa se intimple .

21.06.2013, 13:59:25
  • Kalimera
    Kalimera

cel mai mult imi doresc sa fim sanatosi...

21.06.2013, 14:04:28
  • soso07
    soso07

Sanatate pe toate planurile - fizica si mentala.

21.06.2013, 14:11:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Emese, spuneai ca tu mai adaugi niste Ametiste la ce am sugerat eu.
    Tu, poti pune ce vrei dar, atunci, efectele subtile nu mai sunt cele mentionate de mine. Daca reti ce ce am scris, eu vorbeam despre o TRIADA... triada nu inseamana nici macar una in plus sau minus fata de TREI si, acestea, in cazul prezentat, sunt doar: Kunzit, Cuart Roz si Turmalina Roz.
    In schimb, poti obtine o bijuterie foarte frumoasa adaugand si Ametist.
    Dar, vei avea doar o superba bijuterie...

21.06.2013, 14:35:46
  • soso07
    soso07

Swamiananda si discipolul sau, Ranga, se plimbau pe plaja. Era o zi racoroasa si vantul batea tare, iar valuri mari se ridicau. Dupa ceva timp de plimbare, Swamiananda se opri, privi catre discipolul sau si il intreba:

- De ce iti aduce aminte acest ocean agitat?

- Imi aduce aminte de mintea mea. De gandruile mele rapide si nelinistitite, ii raspunse Ranga.

- Da, oceanul agitat este mintea ta, iar valurile sunt gandurile. Mintea este neutra, la fel ca si apa. Nu este nici buna, nici rea. Vantul este cel ce cauzeaza valurile, asa cum dorintele si fricile produc ganduri, spuse Swamiananda.

- Nu as vrea sa fiu o barca in mijlocul unui ocean agitat ca acesta, zise Ranga.

- Esti acolo tot timpul! raspunse Swamiananda. Cei mai multi oameni sunt intr-o barca fara carma intr-un ocean agitat, chiar daca ei nu realizeaza acest lucru. Mintea majoritatii oamenilor este foarte agitata.

- Da, asa este, l-a intrerupt Ranga. Nu trebuie sa imi spui mie aceasta. Din acest motiv sunt astazi cu tine. As vrea sa imi calmez valurile mintii mele.

Swamiananda il privi pe Ranga pentru o clipa, apoi zambi si spuse:
    - Nu calmezi oceanul tinand apa, nelasand-o sa se miste. Ceea ce este necesar sa opresti este vantul. Vantul este constituit din gandurile, dorintele si fricile tale. Nu le lasa sa iti guverneze viata. Invata sa le controlezi prin focusarea atentiei, si apoi oceanul mintii tale va deveni calm.

- Si cum pot face asta?

- Sa presupunem ca este posibil pentru ocean sa se distraga vantului, ce s-ar intampla? intreba Swamiananda.

- Valurile s-ar opri. Oricum nimeni nu poate opri vantul.

Swamiananda se uita la el, ii zambi misterios si ii spuse:
    - De ce nu? Vantul, oceanul, gandurile, toate sunt in mintea ta. Atunci cand controlezi mintea, poti controla totul in interiorul ei. Dar mai intai trebuie sa iti controlezi mintea, ceea ce inseamna ca trebuie sa iti focusezi atentia.

- Da, maestrule. Este ceea ce incerc sa fac. Deci, oricine isi controleaza mintea stapaneste si vantul. Cum se poate face aceasta? spuse Ranga.

- Mai intai invata cum sa potolesti oceanul din mintea ta, si apoi afla daca poti calma cu totul oceanul. Este mai bine sa inveti sa iti controlezi mintea decat sa incerci tot felul de trucuri mentale. Atunci cand poti sa iti calmezi mintea, poti calma orice in interiorul tau.

21.06.2013, 14:43:58
  • ametist.shop
    ametist.shop

Adevaru e ca la mine
    - IUBIREA SI COMPASIUNEA sunt in exces .
    Acum invat DETASAREA .
    Asta e !

21.06.2013, 15:07:33
  • Kalimera
    Kalimera

In scrierea de tipar, cifra sapte arata astfel: 7. Cand o scriem insa de mana, o taiem cu o linie orizontala. V-ati intrebat vreodata de ce?
    Se spune ca dupa ce Dumnezeu l-a chemat pe Moise pe munte sa-i dicteze cele zece porunci, acesta i-a adunat pe oameni sa le vorbeasca despre ele. Cand a ajuns la a saptea porunca, “Sa nu ravnesti la nevasta aproapelui tau”, cei mai multi dintre barbati au inceput sa strige:
    - Taiati saptele, taiati saptele, taiati saptele!!!

21.06.2013, 16:20:55
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Multumesc mult,George,pentru aprecieri;pe langa tine,care ne inveti zilnic cate ceva,ce am scris eu e extrem de putin.
    Eu sunt A1 si,inafara de partea cu indragostitul de multe ori,ma regasesc foarte bine in tot ce scrie acolo...:))Si,ca si George,am AB IV.
    Fiul meu e A2 si,la fel,i se potriveste:e foc si visuri si,desi eu sunt apa,sunt una dintre singurele doua persoane din lume in care are incredere totala,cealalta fiind sora-sa.Sotul e E5 si,desi nu a fost niciodata in stare sa faca o declaratie de dragoste iar florile sunt pt el doar niste buruieni:)),face alte lucruei care imi arata ca,intr-adevar,pentru el sunt unica.Si tot E5 e si ginerele si,spre fericirea mea,soarele apune si rasare,pentru el,o data cu fiica-mea.Iar ea e C3 .Nu suntem doi la fel in familie:)))

Emese,maaare dreptate ai,am incercat si eu sa ma detasez,dar nu-mi iese.

21.06.2013, 16:30:48
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Odilia:))))))

21.06.2013, 16:31:56
  • carmenn
    carmenn

multumesccccccccccc...Sorina...simpatice lucrusoare mi-ai trimis...diploma e super frumoasa...o sa ma mandresc cu ea...chiar daca nu am castigat vreun premiu....principalul este ca am participat...si casuta vrabiutei e tare delicata... si dovleceii...chiar acum ies sa-i plantez, poate ies...oricum am seminte si pentru la anul...in sticlutele alea mici ce este...nu-mi dau seama la ce se utilizeaza...multumesc din suflet si raman datoare...:)

21.06.2013, 18:41:38
  • soso07
    soso07

Tare faza cu 7-le :)))

Carmen, ma bucur ca ti-au placut lucrusoarele ! Si mai ales Diploma !!!
    Continutul sticlutelor mai putin conteaza. Eu ma gandeam ca-ti folosesc sticlutele, ca spuneai tu mai demult ca ti-ar trebui :)

21.06.2013, 20:48:00
  • forHOPE
    forHOPE

Interesanta trebusoara cu tipologiile...eu intru in E5 si mi se potriveste :D

21.06.2013, 21:22:22
  • soso07
    soso07

Apropo de intrat - calcule matematice :)))

Sotia care intelege ...

Un om de afaceri ii trimite un fax sotiei sale:
    "Draga mea sotie, o sa intelegi ca acum cand tu ai 54 de ani, eu am anumite nevoi pe care tu nu mi le mai poti satisface. Sunt foarte fericit alaturi de tine, te consider o sotie minunata si, sincer, sper ca nu te vei simti ranita sau jignita cand vei afla ca in momentul in care tu primesti acest fax, eu fac sex in hotelul Camino Real cu Nicole, secretara mea, care are 18 ani. Totusi, voi ajunge acasa inainte de miezul noptii."
    Cand se intoarce tipul acasa, gaseste pe masa din sufragerie un biletel in care scria: "Dragul meu sot, am primit faxul tau si nu pot decat sa-ti multumesc ca m-ai anuntat. Profit de aceasta ocazie sa iti reamintesc ca si tu ai tot 54 de ani. In acelasi timp, te anunt ca atunci cand vei citi acest mesaj, eu voi fi in mijlocul unei partide de sex la Grand Hotel cu John, profesorul meu de tenis, care la fel ca si secretara ta, are tot 18 ani.
    Si cum, pe langa faptul ca esti un om de afaceri de succes esti si licentiat in matematica, vei intelege cu usurinta ca ne aflam in aceleasi imprejurari, dar cu o mica diferenta: 18 intra de mai multe ori in 54 decat 54 in 18.
    Deci nu ma astepta in aceasta seara, ma voi intoarce maine .
    Te saruta sotia ta, care te intelege cu adevarat."

21.06.2013, 21:25:38
  • carmenn
    carmenn

hai ma Silvia....eu sunt E5 ...nu-i chiar asa....nu ma mai joc...da Sorina caut si acum...o sa le studiez si le gasesc eu o intrebuintare pana gasesc micute insa din sticla...imi pregatesc farfuriile pentru maine...si canile sa le decorez cu niste cirese si visine...si cateva flori de tei legate de coada canii...pentru impartit....

21.06.2013, 21:41:29
  • soso07
    soso07

Harnicuta Carmen :)

21.06.2013, 21:47:43
  • carmenn
    carmenn

sa nu veniti cu vreo poveste stranie de Sanziene...ca-s singura si parca m-a luat putin frica...ca tot s-a vorbit de frica mai inainte...:)...mai latra si cainii astia si ai mei si prin vecini...doar nu vine vreo zgaltaiala...:(

21.06.2013, 21:56:57
  • soso07
    soso07

Pai si tu ce faci acum ...

21.06.2013, 21:58:09
  • carmenn
    carmenn

:)

21.06.2013, 22:03:12
  • carmenn
    carmenn

ma retrag incet sa nu trezesc animalutele...vad ca s-au potolit si ele...sa aveti zile frumoase si sa va odihniti daca sunteti obosite si sa va plimbati daca aveti energie si rost de drumetii...ce as vrea si eu sa fiu pe la zarnesti sa culeg sanziene...si alte plante medicinale...parca le si simt mirosul...

21.06.2013, 22:22:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Emese ne scria ca iubire si compasiune are in exces si ca acuma invata DETESAREA. Ar fi tare multe de spus referitor la acest subiect.
    Triada de care vorbeam eu, rezolva o alta treaba. si anume, deblocarea nodurilor energetice din zona plexului solar, ceeea ce conduce la eliberarea fluxurilor energetice din zona inferioara a corpului, spre Chakra inimii si de acolo, mai sus, spre chakrele superioare. Iubirea, compasiunea detasata este o alta tema importanta si tine tot de niste blocaje dar, de data aceasta, blocajele nu se datoreaza FRICII, TEMERII, ci unui element nu numai pagubos dar si pervers:
    A T A S A M E N T U L

21.06.2013, 22:26:32
  • soso07
    soso07

Multumim, la fel, Carmen !!! Odihna placuta !

21.06.2013, 22:27:11
  • soso07
    soso07

E, cu atasamentul chiar ca e de lupta ...

21.06.2013, 22:28:26
  • ametist.shop
    ametist.shop

Acum 2 ani am facut initierea REIKI , atunci mi-a spus meitrul ca
    nu putem vindeca pana nu invatam detasarea ,
    Din povestile mele a inteles , ca am cateva probleme de rezolvat .
    De atunci ma straduiesc , dar fac pasi mici .

21.06.2013, 22:32:58
  • soso07
    soso07

Chiar sunt curioasa ce ar putea rezolva acet lucru.

21.06.2013, 22:33:24
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Prin atasament intelegand o starea de existenta si dorinta de a o mentine cu orice pret, prin orice mijloace, evitand schimbarea (inertie, pastrare, acumulare)

Atasamentul, se poate manifesta
    -la nivel fizic (atasamente fata de bunuri materiale)
    -la nivel energetic (lene, pasivitate, indifertenta)
    -la nivel afectiv si emotional (acum imi place, mi-e bine, etc...)
    -la nivel mental (atasamentul fata de unele teori, dogme, religi, conceptii, doctrine)

21.06.2013, 22:34:50
  • soso07
    soso07

La mine a inceput sa functioneze detasarea pe unele planuri ... Dar, ca si in cazul viciilor, pe o parte te detasezi, pe alta te atasezi de altceva :)

21.06.2013, 22:35:36
  • soso07
    soso07

Era o vorba - ca numarul viciilor ramane constant :)

21.06.2013, 22:40:07
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Toate aceste atasamente (idiferent din ce zona ar veni) elimina din start, orice discutie despre DETASARE, care este INVERSUL atasamantului.

Putem avea exces de iubire si compasiune, daca suntem legati de macar un singur ATASAMENT din cele enumerate, nu putem experimenta DETASAREA si nici nu o putem invata. Asta ar veni cam asa:

Vreau sa sa invat sa citesc.
    Implicit, aceasta presupune ca nu poti fi analfabet!

21.06.2013, 22:40:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Trista treaba, nu-i asa?
    Si foarte grea pe de-asupra...

21.06.2013, 22:40:50
  • soso07
    soso07

George, suntem oameni. Cum sa ne putem detasa de tot ? Iar alfabetul l-as putea compara cu cel chinezesc ...

21.06.2013, 22:42:25
  • soso07
    soso07

Cum spuneam ...

21.06.2013, 22:42:51
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si inca ceva: DETASAREA, nu este o stare. LIPSA ATASAMENTULUI conduce automat la DETASARE! Aceasta stare nu se poate invata.

Adica, in momentul in care apare lumina, cu intunericul nu mai ai nimic de facut. El pur si simplu este inlocuit de lumina!

21.06.2013, 22:44:16
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am sa va dau cateva exemple:
    Barbatul fiecareia dintre voi, este AL VOSTRU si cu nici un chip, nu l-ati vrea al alteia.
    Copilul nostru, este al nostru si daca nu ne asculta il ia mama draqului. Noi ii hotaram scoala, noi ii hotaram viitorul, noi i-am hotara si cine sa-i fie nevasta, etc..etc...

Extremismul, sovinismul, antisemitismul, sunt atasamente de rasa, natie, religie etc...

Politica (Partidele politice), o serie de organizatii civile, militare, ezoterice etc, toate creaza atasamente

21.06.2013, 22:55:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ATASAMENTUL iata unul dintre lucrurile care ne blocheaza evolutia spirituala.
    ATASAMENTUL este de fapt un blocaj energetic. Din cauza lui, unele fluxuri energetice devin deficitare sau se blocheaza. In plan fizic inseamna BOALA.

21.06.2013, 22:59:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Eu, va pot ajuta doar in ce priveste pietrele care prin rezonanta lor, ar putea ajuta fiinta sa inteleaga realitatea in asa fel incat sa depinda de foarte putine lucruri. (lucruri care sa creeze atasamente)

21.06.2013, 23:01:35
  • ametist.shop
    ametist.shop

Nu in acest sens am probleme .Nu -mi place sa-mi sufoc familia .
    De ex. daca sufar o pierdere ( floare , Rex , rude ),
    foarte greu trec peste acele momente .
    Stiu ca totul are si o parte pozitiva , de care ar trebui sa-mi amintesc .

21.06.2013, 23:02:22
  • soso07
    soso07

A, pai eu as putea ca stau totusi bine la treaba cu atasamentul ...

21.06.2013, 23:03:27
  • soso07
    soso07

La fel cu ce a spus Emese.

21.06.2013, 23:04:08
  • soso07
    soso07

Am un exemplu : astazi cineva mi-a promis ca ma suna, dar, ori a uitat, ori a avut alta treaba, ori m-a lasat pe mine sa-mi rezolv problema, sau poate ca s-a gandit ca ar fi mai bine sa nu ma sperie cu ce ar fi avut sa-mi spuna.
    De ce sa depind de acel telefon ?

21.06.2013, 23:12:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cea mai importanta masura care trebuie luata in aceste cazuri, este incercarea de a sublima trairile interioare amintite si de a le rafina in stari elevate. Din puctul nostru de vedere, sunt cateva pietre care ne pot ajuta:
    - Azurit-malachit (disciplina mentala si inlaturarea dezordinii mentale)_
    - Sodalit (exces de atasament in iubire si dragoste)
    - Olivina, Aventurin (vreau acum, vreau repede si implicit actiunile nerabdarii dar si excesul de rabdare (am timp, nu e nicio graba, cat timp am asta, nu ma grabesc...)
    - Jasp Heliotrop si Crisopraz (atat de mult tin la un lucru, incat iau masuri excesive de siguranta pentru a nu-l pierde sau ramane fara el)

21.06.2013, 23:13:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si iata acum cateva recomandari referitoare la atasamentele diferitelor planuri:

-Atasamentele din planul fizic: Rubin, Sardonix, Crisopraz
    -Atasamente din planul energetic: Diferite forme de BERIL si fragmente de
    meteoriti.
    -Atasamentele planului afectiv-emotional: Sodalit, Citrin, (despre Charoit si Cuart Roz am vorbit)
    -Atasamente planului mental: Olivina (Peridot) in accesorii de ARGINT.

21.06.2013, 23:18:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Acum, fata de TRIADA discutata anterior, s-ar mai putea "alipi" si una-doua pietre din cele prezentate mai sus, dar, alegerea acestora se va face tinand cont ce fel de atasament este mai pregnant la fiecare dintre voi.

AMETISTUL este o piatra spirituala si ea ne ajuta si ne invata cum sa ne detasam de aceasta lume fizica, pentru a urma calea spirituala, cea a apropierii de Domnul.
    Adica, este recomandata calugarilor, preotilor, celor ce doresc sa duca o viata de sacerdot, o viata rupta de viata de zi cu zi pe care o stim.

Dar ca sa ajungem sa dorim Ametist, din pacate trebuie sa recem peste aceste cexamene cat se poate de terestre: Viata noastra pamnteasca cu toate pacatele ei. Se spune ca de atatea ori ne vom reaincarna, pana vom intelege corect ceea ce trebuie inteles si invatat.

Deci, sa incercam pas cu pas sa invatam sa nu mai depindem de atatea persoane si lucruri...

21.06.2013, 23:25:31
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va doresc tuturor o seara excelenta.

21.06.2013, 23:31:20
  • soso07
    soso07

Multumim, asemenea !
    O noapte magica ...

21.06.2013, 23:35:05
  • soso07
    soso07

Buna dimineata :)

22.06.2013, 09:04:08
  • soso07
    soso07

Este Har…
    - să iubeşti fără să fii iubit…
    - să slujeşti fără să fii preţuit…
    - să dăruieşti fără să ţi se mulţumească…
    - să te jertfeşti şi fără să ţi se recunoască…
    - să ierţi fără să fii iertat…
    - să-l susţii pe cel care te-a lepădat…
    - să rămâi liniştit, deşi eşti nedreptăţit…
    - să crezi deşi nu vezi faţă în faţă…
    - să crezi deşi nu eşti deplin lămurit…
    - să investeşti clădind fără speranţe…
    - să taci pentru a nu face rau aproapelui…
    - să vorbeşti de dragul adevărului…
    - să înduri fără să murmuri, fără să cârteşti….
    - totul să-ţi aparţină, dar tu de toate bucuros sa te lipseşti… Luptă-te, suflete, ca să primeşti acest har!

Parintele Justin Parvu

22.06.2013, 09:12:21
  • ametist.shop
    ametist.shop

Buna ziua !

"Pentru ca a inceput weekend-ul, iata decalogul starii de bine:

1. Incearca sa nu faci niciodata ceea ce ti-a facut rau candva (fapte, atitudini, ganduri, excese de orice fel etc).
    2. Fa haz de necaz - este o metoda care nu da gres niciodata.
    3. Nu lasa sa treaca nici o zi din viata ta fara sa faci cel putin doua fapte bune - una tie si una altei persoane.
    4. Deprinde curajul de a stii sa fii tu insuti/insati.
    5. Niciodata sa nu pretuiesti pe altcineva mai mult decat pe tine.
    6. Invata sa simti bucuria.
    7. Daca te respecti, ai grija de tine. Fa asta din toate punctele de vedere - fizic, psihic, moral, comportamental, atitudinal si... tot ceea ce tine de tine.
    8. "Sa ai mereu la tine" o vorba buna pentru celalalt.
    9. Nu uita sa fii bun!
    10. Analizeaza rezultatul si constata ca te simti deja mai bine! "

Va doresc un sfarsit de saptamana minunat!

soso07 - Tu le-ai gasit ,nimic nu e intimplator .

22.06.2013, 11:01:00
  • soso07
    soso07

Am fost ajutata, Emese, si pentru asta sunt recunoscatoare unor oameni !
    Dar mai am de luptat cu mine ...

22.06.2013, 11:07:17