Forum: Orice altceva La o Cafea (7)
GheorghitzaCristalele se incarca cu electricitate, o inmagazineaza si o cedeaza.
09.07.2013, 20:49:05
Amintesc aici doar Chihlimbarul, despre care am invatat toti la scoala *Dar si o vergea din sticla, deoarece are in compozitia sa atomi de siliciu...)
Anumite cristale, aflate in camp magnetic, se magnetizeaza, inmagazineaza magnetismul si pot la randul lor, magnetiza (Magnetitul de ex)
Anumite cristale pot absorbi lumina, o pot inmagazina si o pot ceda, devenind LUMINISCENTE.
Raza LASER s-a inventat pe baza unor proprietati ale cristalelor.
GheorghitzaCoralul, Scoica, Melcii si-au dovedit calitatile tamaduitoare, Sunt pietre, dar la origini au fost organisme vii, cum spune Aigile. Cea mai de calitate sursa de Calciu se obtine din... Corali.
09.07.2013, 20:56:57
Fie si numai pentru aceste calitati interesante, merita sa privim cu respect Cristalele, chiar daca mintea noastra nu ne ajuta sa trecem dincolo de barierele paranormale. (si poate, nu ne este dat sa privim "DINCOLO")
Traim cu supozitii si pareri. Chiar daca nu credem in calitatile lor paranormale, merita sa le admiram frumusetea si sa ne intrebam uneori (macar din curiozitate) cum de doar unele "ne fac cu ochiul"? Incercati; De cate ori va apropiati de niste cristale, DOAR UNELE va incita ochiul si ne provoaca atentie. DOAR UNELE. DE CE?
GheorghitzaDar, cred ca s-au spus destul de multe lucruri despre pietre si ce-i prea mult strica.
09.07.2013, 20:59:36
7 culori, 7 chakre, 7 Corpuri, 7 Cafele...
soso077 secunde
09.07.2013, 21:15:12
https://www.youtube.com/watch?v=KYN4kmrHoHk
Gheorghitza" Muntii si dealurile par atat de solide incat greu si-ar imagina cineva ca acestea au propria lor viata si sufera permanente transformari. Intreaga planeta traiieste dar la o alta densitate. In cea mai mare parte a timpului, relieful este modelat si remodelat lent, in timp, dar implacabil. (...) Noi forme de relief se creeaza din cele vechi. Pamantul, aceasta planeta VIE"
09.07.2013, 21:38:37
(John FARNADON - Enciclopedia rocilor si mineralelor)
Gheorghitza" Fiecare mineral se formeaza in urma unor lungi procese transformatoare, care constituie CICLUL CONTINUU AL ROCILOR IN NATURA."
09.07.2013, 21:49:54
N.N.
Din MAGMA apar rocile VULCANICE
Acestea, sufera transformari odate ajunse la suprafata si asa apar rocile METAMORTFICE
La randul lor, ca urmare a vietii la suprafata pamantului, sunt erodate, transportate si sedimentate pe albiile raurilor, care le poarta in mare. Asa apar rocile sedimentare.
MAGMA>>>Eruptie vulcanica>>>> Metamorfoza>>>>> Eroziune>>>> Sediimentare
Fiecare etapa din viata mineralelor ne daruieste pe rand, tipuri diferite de cristale.
" Geologii impart rocile in trei tipuri de grupuri, in functie de modul in care s-au NASCUT:
- Vulcanice
- Metamorfice
- Sedimentare
Aceasta continuua transformare a primit numele de CICLUL ROCILOR IN NATURA"
( Judith CROWE - Ghidul pietrelor pretioase)
GheorghitzaVa dati seama acum, ca fiecare grupa din cele prezentate, ne daruieste cristale incredibil de frumoase si mai mult, fiecare grupa in parte, are proprietatile sale distincte (si au efecte subtile diferite asupra noastra).
09.07.2013, 21:54:07
Ma simteam dator sa mai fac aceste precizari.
soso07Cu mult timp in urma, chiar in momentul Creatiei, a avut loc o adunare a ingerilor de rang inalt. Arhanghelul suprem primise un imens cristal de cuart, cel mai PUR din toata Creatia. Toata lumea era cucerita si uimita de puritatea si lumina aurie pe care o emana acest cristal.
09.07.2013, 22:20:45
Arhanghelul a explicat atunci ingerilor ca acest cristal era ultima creatie pe care Dumnezeu o terminase inainte de a se odihni. "Toate secretele Creatiei si Energiei Unice care au servit pentru a construi lumea se afla in interiorul acestui cristal. Dumnezeu mi-a cerut sa aleg un inger care va avea ca misiune sa aseze acest cristal pe Pamant, pentru ca omul care se va naste mai tarziu sa poata, datorita acestui cristal, sa cunoasca Energia Unica si secretele Universului si ale originii sale !"
Un inger tanar se ridica atunci foarte entuziast si spuse : "Vreau sa indeplinesc eu aceasta misiune. Va rog, dati-mi acest cristal, vreau sa va dovedesc ca pot s-o fac", spuse el foarte agitat.
Arhanghelul il fixa cu privirea si paru sa ezite vazand cat era de tanar. Ii spuse : "Sa stii ca aceasta misiune este foarte importanta si pana acum n-ai mai indeplinit nicio alta misiune". Ingerul ii raspunse : "Este adevarat, nu mi-ati mai dat vreo misiune. Dar va rog, faceti asta pentru mine". Ingerul ii privea pe cei din jur cu un aer rugator. Arhanghelul, in fata unei cereri atat de insistente, ii acorda increderea sa si-l insarcina sa duca acel cristal pe Pamant.
Tanarul inger lua repede cristalul si alerga sa indeplineasca prima sa misiune.
Nevazand unde pune piciorul, aluneca pe un nor si scapa cristalul, care cazu din inaltul cerului pe Pamant. In cadere se sparse in mii de bucati, care se imprastiara pea toata suprafata Terrei.
De atunci, orice individ care gaseste o bucatica de cristal crede ca este singurul in stare sa arate drumul oamenilor. Orbiti de razele sale, acestia nu pot vedea lumina UNICA, originala. Daca fiecare persoana ar cauta sa se acordeze la aceasta lumina adevarata, atunci ar veni si iluminarea.
"Cristalul si puterile sale" - Gaetan Sauve
GheorghitzaMultumim Soso!
09.07.2013, 22:22:13
soso07Daca priviti o piatra, ati putea crede ca nu are viata pentru ca nu se misca. In realitate, in ea se misca atomi, iar acesta piatra are vibratia ei proprie, ca si voi.
09.07.2013, 22:35:44
Daca voi credeti, ca majoritatea oamenilor, ca regnul mineral este singurul dintre cele patru regnuri (mineral, vegetal, animal si uman) care nu este animat, creati de fapt o dogma. Daca va indoiti de ceea ce spun, sunteti sceptici. Aceste doua atitudini blocheaza complet cunoasterea. Trebuie sa aveti spiritul deschis pentru noi cunostinte si sa decideti apoi daca vi le insusiti.
Nu negati si nu acceptati un lucru fara sa va puneti intrebari si nu respingeti un lucru doar pentru ca nu il intelegeti. Analizati-l, apoi nu va mai ganditi la el; o parte din voi se va ocupa sa gaseasca raspunsul si sa va lamureasca. De asemenea, va trebui sa acceptati ca ceea ce e fals pentru voi poate fi adevarat pentru altii si ca ceea ce este de neinteles astazi va putea fi inteles maine.
...
Motivul este simplu : subconstientul vostru a lucrat fara sa va preocupati de asta si a gasit raspunsul.
"Cristalul si puterile sale" - Gaetan Sauve
GheorghitzaNoapte buna!
09.07.2013, 23:10:52
soso07Noapte buna !
09.07.2013, 23:17:48
carmennnoapte buna! v-am citit printre batiste si somn...sunt racita in plina vara...:(
09.07.2013, 23:45:00
ametist.shopBuna ziua !
11.07.2013, 10:45:24
nicolebijou ,
Cum a fost la BAC ? Cand veniti la Cluj ?
O zi frumoasa !
ametist.shop"Fiecare om este autorul propriei sale sanatati" – Buddha
11.07.2013, 12:00:10
soso07Adevarat ! Dar tot mai cred ca si "ceilalti" contribuie intr-o oarecare masura ...
11.07.2013, 12:27:59
soso07Tot nu reusesc sa ma"detasez", poate doar sa ma mut intr-o alta camera, in liniste si pace. Sau sa-mi pun dopuri in urechi.
11.07.2013, 12:29:39
soso07Da, am citit acum si un "mesaj" - concluzia : sa incetez sa ma mai consider "victima" :))
11.07.2013, 12:36:24
Bine, trag aer in piept si-mi continui treaba cu drag si spor.
ametist.shopDin pacate sau din fericire fiecare cuvant spus de Buddha e adevarat .
11.07.2013, 12:39:48
Cand negam inseamna ca nu recunoastem ca am gresit .
Nimic nu e intimplator in viata noastra , dar rareori intelegem "mesajele "
vietii si ne consideram victime .
soso07Da, Emese ! "Lucrez" si la asta ...
11.07.2013, 12:56:44
ametist.shop“Indiferent dacă suntem de acord sau nu, tot ceea ce ni se întâmplă în acest moment este rezultatul unei alegeri făcute în trecut. “
11.07.2013, 13:37:08
soso07E normal ...
11.07.2013, 13:42:30
soso07ENERGIA SOLARĂ
11.07.2013, 14:06:17
SOARELE ne luminează cu frumuseţea lui, învăţându-ne să oferim totul în mod altruist și să trăim fericiţi. El este pentru sistemul nostru solar ceea ce este inima pentru fiinţa umană. Mai mult, ca centru al universului nostru, el este totodată şi centru al fiinţei noastre. În cadrul iniţiatic tradiţional, el îşi găseşte corespondenţa ca simbol al Sinelui.
Soarele fiind sursa principală din care se „hrăneşte” tot ceea ce ia naştere şi se dezvoltă în natură, este necesar să realizăm că această lumină ne poate furniza o tainică putere extraordinară de regenerare stringent necesară pentru a ne recâştiga sau menţine într-o foarte bună formă energetică. Mai mult, lumina solară ne dăruieşte extraordinar de mult din imensa putere vindecătoare a lui Dumnezeu. Energiile sale subtile, benefice dătătoare de viaţă, de polaritate pozitivă, vitalizează şi regenerează profund structura eterică a fiinţei. Aceste energii pot fi absorbite şi acumulate în mod direct de fiinţa umană prin expunerea corpului la soare sau ele sunt acumulate în anumite substanţe din regnul mineral, vegetal şi animal pe care apoi omul le poate folosi în mod înţelept.
nicolebijouEmese, multumesc frumos ca te-ai gandit la mine, am terminat si cu BAC-ul . La Cluj trebuie sa mergem saptamana viitoare sa-si faca inscrierea si atat, caci examen nu mai da. Nu stiu daca mergem noi cu el sau se duce impreuna cu un prieten. Probabil o sa merg mai des in august-septembrie sa-i gasesc un apartament de inchiriat.
11.07.2013, 17:27:17
nicolebijouCand eram elev in liceu, am vazut un copil din scoala mea, mergand acasa. Numele sau era Kyle. Parea ca si cum ar fi carat toate cartile cu el.
11.07.2013, 18:13:52
M-am gandit “De ce si-ar aduce un elev toate cartile, intr-o vineri?! Trebuie sa fie un tocilar. ”Aveam un weekend bine planificat dinainte (petreceri si un joc de fotbal cu prietenii), asadar mi-am incordat muschii si am mers mai departe.
Cum mergeam, am vazut cativa copii mergand pe langa el. Ei au fugit prin el, lovindu-l in asa fel incat toate cartile sale i-au zburat din brate. Ochelarii sai i-au zburat aproape in impact si i-am vazut in iarba, cam la 10 centimetri de el. M-a privit si i-am vazut toata tristetea din ochii sai. Inima mea a fost alaturi de el. Deci, am mers spre el si am incercat sa-l ajut in timp ce incerca sa isi gaseasca ochelarii, cu o lacrima in ochi. I-am inmnanat ochelarii si am spus ”Acei baieti sunt idioti. Ar trebui sa-si gaseasca ceva mai bun de facut.” M-a privit si a spus ,”Hey, multumesc!”.
Avea un zambet larg pe fata.
Era unul din acele zambete ce arata o recunostinta adevarata. L-am ajutat sa isi ridice cartile de jos, si l-am intrebat unde locuieste. S-a dovedit ca locuia chiar langa mine,, asadar l-am intrebat de ce nu il mai vazusem. A spus ca a mers la o scoala privata inainte. Atunci am realizat ca nu mai iesisem cu un copil ce fusese la o scoala privata.Am vorbit pana am ajuns acasa, eu l-am ajutat sa care ceva carti. S-a dovedit a fi un copil foarte bun.L-am invitat sa se joace fotbal cu prietenii mei si a fost de acord.
Am iesit in tot weekendul si cum ajungeam sa il cunosc mai bine pe Kyle, cu atat mai mult il placeam.Era la fel de popular ca si prietenii mei. Cand a venit luni dimineata din nou, l-am vazut pe iarasi Kyle, cu o stiva de carti.
L-am oprit si i-am zis, ”Baiatule,vei pune ceva muschi pe tine, cu stiva asta de carti in fiecare zi!”. A ras pur si simplu si mi-a inmanat jumatate din carti. In urmatorii patru ani, Kyle si cu mine am devenit buni prieteni. Cand am fost in ultimul an am inceput sa ne gandim la facultate. Kyle s-a decis sa mearga la Georgetown si eu la Duke.
Am stiut ca vom fi prieteni pentru totdeauna si kilometri ce ne separau nu aveau sa fie niciodata o problema. El avea sa fie doctor si eu voiam s-a prind o bursa scolara in fotbal. Kyle a fost premiantul clasei. L-am necajit mai tot timpul de faptul ca era un tocilar. El a trebuit sa pregateasca un discurs pentru absolvire. Eram bucuros ca nu eu eram cel ce trebuia sa tina discursul. L-am vazut pe Kyle in ziua absolvirii si arata perfect. Era unul dintre baietii care s-au regasit cu adevarat in timpul liceului. S-a mai ingrasat si chiar arata bine in ochelari. Avea mai multe iubite decat aveam eu, si toate erau indragostite de el.
Vai, eram gelos cateodata.
Astazi este una dintre acele zile. Am putut observa ca era emotionat.
Asadar, l-am batut pe spate si i-am spus, ”Hei, baiatule, vei fi bine!”
M-a privit cu o privire recunoscatoare si a zambit.
“Multumesc”. A zis.
“Absolvirea este un moment special de a le multumi celor care ne ajuta sa trecem peste anii grei. Sunt cativa colegi, care le vor multumi parintilor lor, profesorilor, rudelor sau poate antrenorului lor. Oricum, multi colegi le vor multumi prietenilor. Sunt aici sa va spun tuturora ca a fi un prieten unei persoane este cel mai frumos dar ce il poti oferi. O sa va spun o poveste.”
L-am privit pe prietenul meu cu neincredere, cand a spus povestea zilei cand ne-am intalnit. Isi planuise sa se omoare in timpul weekendului. A povestit cum si-a curatat dulapul ca mama lui sa nu curete mai tarziu si ca isi cara toate lucrurile acasa cand m-a intalnit. S-a uitat la mine si mi-a zambit.
“Din fericire, am fost salvat. Prietenul meu m-a salvat la greu.”
Am auzit cum barfa a circulat prin multime, cum acest tanar frumos si un baiat popular ne-au spus despre un moment slab. I-am zarit pe parintii lui Kyle, privindu-ma si zambindu-mi. Nu am realizat profunzimea faptelor mele, pana in acel moment.
Niciodata sa nu subestimezi puterea actiunilor tale. Cu un gest mic poti schimba viata unei persoane. In bine sau in rau.
“Prietenii sunt ingeri care ne ridica pe picioare, in timp ce aripile noastre au probleme in a-si aminti cum sa zboare”.
soso07Ce ne-am face fara prieteni ?
11.07.2013, 18:36:19
soso0711 iulie, ziua internaţională a ciocolatei
11.07.2013, 18:37:26
Ciocolata este cel mai îndrăgit desert, iar azi toată lumea o sărbătoreşte!
Neagră, albă, amăruie, cu lapte, alune, fructe, îngheţată sau biscuiţi, ciocolata este binevenită oricând şi rămâne desertul favorit al oamenilor. De aceea i se cuvine o zi specială, iar azi este sărbătorită în toată lumea, fiindu-i dedicate diverse festivaluri şi evenimente inedite.
Primele însemnări despre ciocolată trimit către anii 1400 – 500 î.Hr. când populaţia Olmec, concentrată în regiunea în care astăzi se află oraşele Veracruz şi Tabasco din Mexic, ar fi consumat băuturi pe bază de cacao. Cu circa 2.000 de ani în urmă arborele de cacao era descoperit în America de Sud. Exploratorul Cristofor Columb a fost primul care s-a bucurat de beneficiile boabelor de cacao.
Ciocolata a ajuns în Europa în secolul al 16-lea, după ce spaniolii i-au cucerit pe azteci. Conchistadorul Hernando Cortez obişnuia să bea un preparat din boabe de cacao, iar cu timpul spaniolii i-au adăugat trestie de zahăr, vanilie şi scorţişoară.
Gustul a fost îmbunătăţit , fascinaţia pentru cacao şi ciocolată a crescut rapid, iar pe masură ce a devenit cunoscută pe continentul european ciocolata era considerată aliment de lux şi cumpărată de cei bogaţi. Prima ciocolaterie a fost deschisă în 1657, în Londra.
Dacă multe femei consideră că ciocolata este inamicul siluetei, cercetările ştiinţifice au arătat de-a lungul vremii că oamenii care consumă ciocolată au mai puţin ţesut adipos decât cei care nu mănânca. De asemenea, din punct de vedere caloric, ciocolata este neutră, deci permisă în diete, deoarece accelerează metabolismul, reduce riscul de infarct, atac cerebral, hipertensiune şi diabet.
GheorghitzafotHOPE stie?
11.07.2013, 20:14:15
soso07Am scris peste tot, o sa afle :)
11.07.2013, 20:16:23
Dar a fost la spital, la Bucuresti, iar la sfarsitul saptamanii are o nunta. Plus ca este foarte ocupata cu diverse pregatiri - prajituri, floricele etc.
GheorghitzaSi nu orice feluri de treburi...
11.07.2013, 21:06:17
I s-a "reantregit" familia: a sosit MAMA sa...
Iti dai seama ce bucurie pe ea...
Sa-i dea Dumnezeu sanatate!
Cam in aceasta perioada trebuia sa ne hotaram si noi sa ne intalnim...
soso07Eu mi-am cam pierdut speranta ... Dar, daca e nevoie, o recapat imediat :))
11.07.2013, 22:32:03
soso07Noapte buna !
11.07.2013, 23:39:32
Nicu Alifantis - Am zarit lumina
https://www.youtube.com/watch?v=heXpd_fCq9Q
soso07Mâna omului
12.07.2013, 10:31:46
A fost odată, într-un sat modest de munte, o școală mică și frumoasă.
Într-o zi, doamna învățătoare de la clasa I le-a cerut elevilor să deseneze ceva, pentru care simțeau că trebuie sa Îi mulțumească lui Dumnezeu.
În gândul ei și-a spus că acești copii, care proveneau din mai multe cătune sărăcăcioase, nu prea aveau multe lucruri pentru care să mulțumească și să fie recunoscători. Și știa că aproape toți vor desena cozonaci tradiționali, bucăți de ciocolată și mese îmbelșugate. După ce fiecare și-a terminat desenul, învățătoarea a fost surprinsă de desenul lui Ionuț, copilul cel mai mic din clasă: acesta reprezenta o simplă mână, schițată stângaci și copilărește.
Mâna cui să fi fost oare? Ceilalți elevi au devenit și ei curioși.
“Este mâna Lui Dumnezeu, care ne dă de mâncare!”, a spus unul dintre ei.
“Este mâna unui țăran. Pentru că țăranii cultivă cartofii, îi scot din pământ și apoi noi îi putem mânca!”, și-a dat cu părerea un altul.
În timp ce elevii își priveau propriile desene, învățătoarea s-a aplecat asupra lui Ionuț și l-a întrebat a cui era mâna.
“Este mâna dumneavoastră, doamna învățătoare!”, a răspuns el sfios. Iar ea, doamna învățătoare, și-a amintit că în fiecare dimineață, îl ajuta să urce treptele înalte de la intrarea în școală, luându-l de mână. Făcea acest lucru și cu alți elevi, dar pentru el era un lucru important și pentru care merita să Îi fie recunoscător lui Dumnezeu.
Viața pe care o trăim și care ne modelează este formată din milioanele de experiențe minuscule, pe care le creăm zi de zi, zi de zi, zi de zi… Nu experiențele mari, colosale, care ne taie răsuflarea sunt cele care dau sensul vieții noastre – acest lucru se întampla numai în filme. Iar cei care sunt cei mai îndreptățiți să facă acest lucru – adica să creeze din gesturi mici, efecte trainice – suntem noi. Pentru că în fiecare dintre noi se află puterea de a visa, voința de a crea și motivația de a face.
Daca cineva i-ar fi recunoscător mâinii tale, pentru ce anume i-ar fi?
nicolebijou50 de sfaturi educative de la un copac
12.07.2013, 13:40:51
1. Nu depinde de tine cum te nasti. Si noi, copacii, suntem de mai multe feluri. Salciile par triste, stejarul puternic, artarul mandru, insa fiecare are acelasi potential si e unic in felul lui. Foloseste-ti propriile abilitati si invata altele noi.
2. Gaseste-ti energia si puterea interioara. Noi ne folosim de asta iarna, cand e frig si zapada ne apasa crengile.
3. Fii flexibil. Daca un copac ar ramane rigid, crengile s-ar rupeş; tocmai de aceea, noi ne miscam odata cu bataia vantului, apoi revenim in pozitia initiala, inca si mai puternici.
4. Bucura-te de vremurile ploioase. Nu numai ca vei aprecia mai mult soarele, insa vei creste frumos.
5. Nu exista copac urat, doar ochi care privesc fara sa vada.
6. Evolueaza in ritmul tau si bucura-te de drumul cresterii tale. Noi copacii nu ne uitam invidiosi la altii, care sunt mai mari sau mai puternici. Doar ne bucuram de fiecare zi, odata cu fiecare frunza inverzita.
7. Ia o parte din grijile si pesimismul altora si transforma-o in energie pozitiva, apoi daruieste-o, ca o gura buna de oxigen.
8. Nimic nu dureaza si noua mereu ne cresc alte crengi si frunze, insa nu stam sa plangem dupa fiecare frunza ingalbenita de timp, ci ne bucuram de ce avem.
9. Radacinile puternice te ajuta de fiecare data. Nu uita de unde ai plecat si ce lectii ai invatat pe parcursul cresterii tale.
10. Cateodata, viata poate sa-ti para grea sau trista. Nu renunta, atunci! Oricat de mare ti-ar parea furtuna de afara, radacinile raman puternice si, curand, vei vedea cum iese soarele.
11. Fii recunoscator in fiecare zi! Un copac nu uita asta. Cand rasare soarele, cand copiii se joaca langa el, cand pasarile isi gasesc refugiu si canta de pe crengile de sus, noi copacii, in semn de multumire, inflorim.
12. Renunta la frica! Daca s-ar teme, copacii ar ramane cu frunze vechi si putrezite – insa ei au curajul sa le dea drumul si sa accepte altele noi.
13. Dupa o iarna grea si apasatoare, vine primavara. Intotdeauna. Asa ca nu-ti mai face atatea griji.
14. Iubeste! Pentru noi nu exista copac demn de iubit, sau nu. Oricare are ceva aparte ce-l face unic si nu ne lasam blocati de soi, culoare sau radacini, asa ca-l iubim pe fiecare si formam impreuna frumoasele paduri, parcuri si atatea alte zone pe care nu le-ai vazut inflorite, din cauza ochelarilor pusi de grijile tale.
15. Realitatea ta nu e singura existenta, asa ca asculta si adevarul celorlalti. Un copac nu spune „Toate frunzele trebuie sa fie verzi.” Daca ar face asta, ar ignora toate celelalte soiuri minunate, cu frunze rosii, portocalii si atatea alte diferente importante si superbe.
16. Universul inseamna abundenta. Un copac niciodata nu se intreaba daca va mai veni caldura, daca va reusi sa supravietuiasca frigului si cum ii vor creste inapoi frunzele. El stie ca lucrurile astea vor veni natural.
17. Tot ce ai e clipa prezenta. Nu conteaza cat de frumoasa sau dureroasa e. Alege sa o savurezi, caci nu va mai veni inapoi.
18. Inceteaza sa consideri ca lucrurile sunt grele. Un copac nu spune Nu pot sa infloresc. Anul asta nu vreau sa fiu roditor! E prea greu, dureros si inconfortabil! Pur si simplu o face, cu incredere si usurinta.
19. Nu astepta fericirea, alege-o ! Ai auzit vreun copac sa spuna Daca as fi cu 5 metri mai la dreapta si mai inalt cu 20 cm, as fi mai fericit? Noi nu spunem asta, pentru ca am inteles ca putem alege fericirea in momentul prezent, din locul in care suntem, cu resursele pe care le avem.
20. Tinde spre inaltimi, bucurandu-te de ceea ce faci acum. Tot timpul vei mai avea ce sa inveti si ce sa realizezi pentru a ajunge mai mare, mai puternic, mai frumos.
21. Compara-te cu tine insuti. Nu conteaza ca unii copaci au frunzele rosii, iar anumiti oameni ii prefera. Eu sunt un alt soi, insa anul asta am cele mai frumoase frunze de pana acum, de un verde crud.
22. Lasa-te imbratisat. Asa poti primi o bucatica de energie si iubire, daruind in schimb acelasi lucru sau orice iti doresti.2
3. Puterea adevarata inseamna vulnerabilitate. Desi nu se vede intotdeauna, niciun copac nu e perfect. Cateodata oamenii ne fac rau, iar alte ori ne simtim obositi dupa atata zapada cazuta pe crengile noastre sau, pur si simplu, suntem usor indoiti pe alocuri, insa nu ascundem asta. Ne permitem sa ne aratam si vulnerabili si goi.
24. Adu valoare in vietile oamenilor, prin ceea ce esti. Eu ca si copac, ma bucur cand oamenii se adapostesc in umbra mea si am o prietena salcie, care admira indragostitii care privesc melancolic spre crengile ei.
25. Observa cum fiecare frunza are alta nuanta de verde. Aplica asta in viata ta si se va schimba radical.
26. Admira ce este in jurul tau. Pana si noi, copacii, ne dregem frunzele de admiratie, cand vedem oameni frumosi, fericiti si indrazneti.
27. Ai incredere! Daca natura poate fi atat de perfecta si abundenta, cum iti si trece prin cap ca tu ai putea fi altfel?
28. Iarta. Desi cateodata ma supar cand vad oameni care distrug natura sau arunca gunoaie pe jos, stiu ca e in puterea mea sa devin mai puternic si ca ei nu stiu mai mult de atat. Totusi tu, fiind om, poti face o schimbare in acest aspect. Iarta , apoi decide cum vrei sa actionezi tu insuti. In toate aspectele vietii tale.
29. Fii responsabil! Daca am da vina pe verile toride si gerul iernii, ce am rezolva? Ne concentram doar pe ceea ce putem face noi.
30. Timpul cel mai potrivit e acum! Nu asteptam anotimpul potrivit, ci cream noi momentul oportun. Pentru a creste. Aplica asta in viata ta si renunta la amanare. Tu, ca om, ai si mai multe posibilitati.
31. Renunta la trecut. Mi se pare absurd ca un copac sa se gandeasca la iarna grea din 2008, in loc sa se bucure de primavara placuta din 2013. La fel e si la oameni.
32. Fii tu insuti, intotdeauna. Renunta la masti. Ai vazut tu vreun copac care sa minta ca e de alt soi, doar pentru a fi placut? Nici nu e nevoie de asta. Atragem langa noi oamenii care rezoneaza cu ceea ce suntem cu adevarat.
33. Fii putin egoist, pana-ti gasesti forta de a darui. Toamna, datorita dansului nostru, vantul pare mai puternic si oamenii evita sa stea langa noi. Daca e furtuna, se tem sa nu cadem pe ei. Insa daca am ramane drepti doar de dragul lor, ne-am rupe. Asa ca, intelege ca uneori e nevoie sa va alungam putin, pentru a va putea darui mai mult, mai tarziu
34. Nu te supara pe defectele observate la ceilalti, caci ei sunt oglinda ta. Am un prieten copac, ce sta langa un lac. Are multe imperfectiuni. E stramb, frunzele sunt mai putine, iar crengile mici si neregulate. Toate astea se reflecta in lacul din fata lui, insa niciodata nu l-am auzit suparandu-se pe apa, ca-i arata calitatile si defectele.
35. Uita-te in interior. Ma amuza cum voi oamenii vreti sa deschideti porti ce se deschid doar din interior. Daca viata ta nu arata cum ai vrea, uita-te la radacini, la interiorul si credintele tale. Am vazut o femeie suparata ca merele din pom nu erau bune si voia sa schimbe merele, nu sa ingrijeasca mai bine radacinile pomului.
36. Nu stiu daca ti-a mai spus cineva, insa noi copacii, in perioadele senine, ne pastram o rezerva de energie in interiorul nostru, pe care o folosim iarna. Poate ar fi o idee sa te gandesti si tu sa iei decizii pe termen lung.
37. Indrazneste sa stralucesti la valoarea ta. In momentul cand ne cresc frunzele, nu doare,ci e sarbatoare.
38. Oricat de intuneric ti-ar parea ca e, uita-te in sus. Intotdeuna vor fi stele care sa-ti lumineze drumul. Si nu, nu esti singur.
39. Infrumuseteaza vietile altora, fara sa astepti nimic in schimb. Ai auzit vreun copac care sa spuna „Mi-esti dator”?
40. Bucura-te de soare, insa nu ramane in zona de confort, in perioadele calde. Nu astepta vantul sa te puna in miscare. Tu continua sa cresti singur, oricum.
41. Indrazneste sa tintesti sus. De multe ori cand vedem luna pe cer, ne intindem spre ea. Poate nu vom ajunge acolo niciodata – sau poate ca da. Orice ar fi, ceva frumos ne asteapta. La fel e si pentru voi. Viata recompenseaza oamenii indrazneti.
42. Nu conteaza cati ani ai, ci viata din anii tai. De asemenea, experienta nu consta in varsta inaintata, ci in lectiile invatate. Poti inflori, indiferent de cifra pe care o sarbatoresti an de an.
43. Inceteaza sa te intrebi daca exista viata dincolo de moarte. E mai important cata viata exista inaintea mortii. Noi, copacii, facem tot ce ne sta in putinta pentru a trai si oferi valoare, cat timp suntem aici.
44. Copacii nu au nevoie de confirmari si aprecieri. Ar fi culmea sa ne certam intre noi si sa le cerem altor copaci sa ne spuna ca suntem frumosi, iar frunzele si tulpina ne sunt perfecte. Priveste-te singur in oglinda (sau in lac, cum preferi) si gaseste singur acele parti pe care le iubesti la tine. Inceteaza sa te mai judeci. Esti minunat!
45. Asculta muzica. Si copacii iubesc muzica. Iar cand pare prea liniste, ne dezmierdam frunzele cu sunetele naturii. Asta ne aduce bucurie si liniste. Deschide geamul dimineata devreme si vei intelege ce vreau sa spun.
46. Orice s-ar intampla, oricat te-ar lovi, distruge sau dezamagi viata, nu uita ca ai aceeasi valoare si sta in puterea ta sa continui sa cresti. Sau, ce? Vrei sa spui ca daca vantul de anul trecut m-a indoit putin, nu mai sunt perfect si puternic?
47. Intr-o zi, s-a oprit o tanara sa se sprijine de tulpina mea si citea o carte. Mi-a atras atentia o fraza.Pentru fiecare frunza dintr-un copac, exista un inger care-i spune Cresti! Cresti! Ce norocos sunt! Iti dai seama ce ingeri ai tu in viata ta?
48. Ai rabdare. Cateodata poate dura ani, pana sa ajungi la inaltimea propusa – insa te asigur ca merita.
49. Da mai departe. Nu trebuie sa pari arogant, drept si de neclintit. Stejarul e atat de puternic, pentru ca imparte energia lui. Asa ca, ajuta si tu oamenii ce apar in calea ta.
50. Iubeste viata. Iar viata iti va oferi cele mai frumoase cadouri. Chiar si in mijlocul furtunii, poate sa apara o pasare, un om sau… o stea cazatoare
carmennda....interesant
12.07.2013, 18:45:55
aigile:)))))...
12.07.2013, 22:55:42
soso07Noapte buna !
13.07.2013, 01:05:07
https://www.youtube.com/watch?v=smAk6habMag
soso07Bună dimineața!
13.07.2013, 10:14:22
"Am inteles ca un om poate avea totul neavand nimic si nimic avand totul." - Mihai Eminescu
O zi împlinită!
soso07La o cafea ... 10 curiozitati despre cafea
13.07.2013, 10:26:45
1. A fost descoperita de... capre? Se pare ca pastorul Kaldi (Etiopia) observase cum caprele sale sunt mai energice si insomniace dupa ce mancau boabe de... cafea!
2. Este un puternic antioxidant? O ceasca de cafea pe zi are rolul de a neutraliza radicalii liberi, avand efecte anticancerigene.
3. Prezinta efecte de intinerire? Cafeaua, prin continutul sau bogat in substante active are rolul de a accelera metabolismul si de a detoxifia organismul. La nivelul pielii mastile si impachetarile cu cafea au efect anticelulitic si de intinerire.
4. Stimuleaza memoria? Cafeaua imbunatateste functiile creierului, stimuleaza SRAA-ul – „trezire corticala” – si prelungeste starea de veghe.
5. Alunga somnul de dupa masa? Ca sa va mentineti tonusul puteti bea o ceasca de cafea dupa o masa copioasa.
6. Poate ucide? Da, cafeaua poate ucide, daca este consumata in doza prea mare!
7. Previne diabetul zaharat? Institutului American Impotriva Cancerului sustine in urma unor cercetari ca diabetul zaharat de tip II ar putea fi prevenit prin consumul zilnic a unei cesti de cafea.
8. Se poate picta cu cafea? O puteti considera un pigment natural. Cafeaua poate fi folosita si pentru vopsirea naturala a parului!
9. A fost inclusa in ratia de mancare primita de soldati in timpul Razboiului Civil? Soldatii au fost atat de incantati de gustul cafelei incat au integrat o rasnita de cafea in armele pe care le purtau.
10. Cafeaua neagra simpla, fara zahar, frisca sau alte ingrediente aditionale, contine 0 calorii?
nicolebijouNeata!!!! Sa aveti un sfarsit de saptamana asa cum vi-l doriti!!!!
13.07.2013, 11:44:24
Ginecologul o intreaba pe sotia unui politician:
- Doamna, de cand spuneti ca sunteti casatorita?
- De 10 ani, domnule doctor.
- Si cum de sunteti inca virgina?
- Apai, domnule doctor, stiti cum sunt politicienii... promisiuni... promisiuni!
Un sofer, vrand sa-si protejeze masina impotriva hotilor si neavand bani pentru o alarma, lasa un bilet pe parbrizul masinii:
'Radioul - defect, benzina - nu are, motorul - componente lipsa'. Dimineata isi gaseste masina pe butuci si un alt bilet pe care scria:
'DECI, de roti nu mai are nevoie!'
soso07– Bunico, cum te tratezi matale, cand esti bolnava?
13.07.2013, 13:15:30
– Pai, la raceala, cu un paharel de tuica, daca imi creste tensiunea, cu un paharel de coniac, cand imi scade tensiunea, cu un pahar de vin rosu, lipsa poftei de mancare, cu un un pahar de vin alb, iar pentru o digestie mai buna, un pahar de bere.
– Bine, bunico, dar pentru care boala bei apa?
– Draga, asa boala grava ... inca n-am avut !
carmennbuna! aici e vreme de margelit...ploua de rupe...
13.07.2013, 13:41:17
soso07Buna dimineata !
14.07.2013, 10:15:03
"Nu există o cale pentru iubire. Iubirea este calea"
Proverb chinezesc
Sa aveti o duminica placuta !
GheorghitzaAvand in vedere realitatea circuitului pietrelor (semi)pretioase in natura, precum si datorita modului, locului unde se nasc acestea (si cum vin ele in lumea noastra), se poate face o interesanta asociere intre tipologia caracterului uman si cea a cristalelor. Omul, prin felul in care isi etaleaza comportamentul, poate fi Sangvinic, Melancolic, Coleric...
14.07.2013, 19:37:03
Prin efectele lor subtile si pietrele se pot clasifica in acelas mod.
Aceste "caractere" sunt imprimate pietrelor inca de cand se formeaza in "pantecul" pamantului si pana ni se arata "vederii" noastre.
De aceea este important sa stim cum si unde se nasc pietrele...
Iata de ce am adus in discutie circuitul pietrelor in natura, precum si clasificarea lor.. (vulcanice, metamorfice, sedimentare...)
soso07O noua abordare ... si cum ar putea pietricelele sa ne mai domoleasca sau sa ne stimuleze.
14.07.2013, 21:37:42
Cand a inceput Stefan scoala, chiar am avut o discutie pe aceasta tema. Mi-ai recomandat atunci cateva cristale care sa-l ajute sa depaseasca emotiile.
GheorghitzaAm spus doar ca pietrele se pot clasifica si dupa locul, modul in care iau nastere,
14.07.2013, 22:24:33
deoarece si omul, vine pe lume cu o "zestre data" dar isi poate modela caracterul functie de mediu in care se naste, creste, de educatia de care are parte, etc... etc... Oricare dintre cele patru tipuri comportamentale, pot fi "slefuite" ...
Asa cum multe dintre pietrele gasite pe malurile raurilor, prin slefuire, pot deveni nestemate. (Cine stie care pietre din apele raurilor nu le-am aruncat in joaca, nestiind ce "ascund" ele?)
Dupa cum am mai spus, un alt subiect nu voi mai deschide aici "La o Cafea"
soso07"Şi dacă cerul e până la urmă
15.07.2013, 00:14:26
nemărginita mare?
Şi dacă luna nu-i decât pământul însuşi
Obrazul nostru pământesc privit în apă?"
Octavian Paler
Noapte buna !
soso0710 curiozităti legate de CURCUBEU
15.07.2013, 16:49:50
1. Curcubeul poate fi văzut doar atunci când stai cu spatele la soare (iar picăturile de apă care refractă lumina soarelui – pentru că astfel se formează fenomenul optic pe care îl numim “curcubeu” – se află în fata ta).
2. Centrul unui curcubeu este întotdeauna indicat de chiar umbra ta (explicatia este simplă și derivă din prima afirmatie).
3. În zilele de vară, nu vei vedea niciodată un curcubeu după ora 9.00 și înainte de ora 16:00. Și aceasta pentru că un curcubeu poate fi văzut doar dacă soarele se află pe bolta cerească la un unghi mai mic de 42 de grade fată de privitor (altfel spus, ceva mai jos de “jumătatea cerului”).
4. Fiecare persoană vede propriul curcubeu. Sau, dacă vreti, chiar dacă stau una lângă alta, două persoane nu vor vedea niciodată același curcubeu. Și aceasta nu numai pentru că fiecare dintre noi percepem altfel culorile, ci și pentru că fiecare persoană va vedea lumina refractată în alte picături de apă.
5. Nu vei putea niciodată ajunge la capătul curcubeului. Pentru că așa cum aflăm încă din copilărie, curcubeul se îndepărtează pe măsură ce noi încercăm să ne apropiem de el.
6. Curcubeul nu are forma unui arc de cerc: fiecare curcubeu are forma unui cerc întreg. Vedem arce de cerc pentru că suntem cu “piciorele pe pământ”, iar Pământul nu ne lasă să vedem întregul cerc. Din aer însă, lucrurile se schimbă.
7. Cerul de deasupra curcubeului are întotdeauna o nuantă mult mai închisă decât cerul din interiorul curcubeului.
8. În conditii de vizibilitate bună uneori se poate observa și un curcubeu mai slab, concentric cu primul, ceva mai mare și cu ordinea culorilor inversată.
9. Zeita curcubeului este Iris, cea care, în fiecare seară, dă la o parte perdeaua ce acoperă bolta cerească, lăsând să apară stelele.
10. Pluralul de la curcubeu este curcubeie.
Kalimerafoarte interesant... unele lucruri chiar nu le-am constientizat...
15.07.2013, 19:26:56
anul acesta este prima data cand am vazut curcubeie duble :) nu-mi aduc aminte sa fi vazut asa ceva in copilarie...
carmennsuper...
15.07.2013, 20:53:44