Forum: Orice altceva La o Cafea (7)
GheorghitzaInainte de a vorbi despre pietrele de culoare violet, iata care sunt cele mai cunoscute:
06.07.2013, 19:22:31
- Ambligonit
- Ametist
- Andaluzit
- Apatit
- Benitonit
- Charoit
- Cordierit
- Fluorina
- Kunzit
- Lepidolit
- Safir
- Scapolit
- Sugilit
- Tanzanit
- Topaz
- Violan (Varietate de Diopsid)
GheorghitzaPietrele de culoare violet, dirijaza fluxurile lor de energie inspre nmivelul mental superior si SPIRITUAL
06.07.2013, 19:24:45
Gheorghitza- Favorizeaza perceptiile subtile
06.07.2013, 19:30:09
- Confera fiintei experiente misticr si trairi religioase profunde
- Descchide poarta RECEPTARII marilor influxuri energetice de origine DIVINA
- Purifica toate nivelurile energetice (6)
- Favorizeaza perceptia lumilor subtile
- Ajuta si indruma fiinta pentru explorarea subconstientului
- ADUCE PACE, VINDECA SI OCROTESTE SANATATEA
carmennbuna! frumoase si pietrele violet-indigo...
06.07.2013, 19:30:28
GheorghitzaAcum, dupa ce vi-am prezentat pietrele celor sapte culori, pot sa va spun ca exista o formula sacra de asociere intre patru pietre si patru culori.
06.07.2013, 19:47:05
Este o formula experimentata, recunoscuta si dovedita ca fiind deosebit de benefica pentru fiinta umana. Aceasta formula este folosita ca metoda de baza ijn toate tratamentele efectuate de cristaloterapeuti. Iata care este aceasta asociere miraculoasa, care poate fi fo;osita cu mult succes si in realizarea bijuteriilor handmade:
AVENTURIN + CUART ROZ + LAPIS-LAZULI + AMETIST
soso07Interesant ! Ar trebui incercata aceasta formula.
06.07.2013, 19:58:18
carmennmultumim G...:)
06.07.2013, 20:05:50
am gasit o broscuta testoasa....:) cred ca este pui cam 10 cm diametru...are codita...refac un gard si au adus mesterii nisip de Dunare...sau eu stiu de unde...ei spun ca ar fi putut sa iasa din nisip...sau poate a iesit din pietrele de la gard pe care le-au dat jos...dar parca nu avea pamant pe ea...are carapacea mai plata si este neagra cu bulinute galbene...cine cunoaste ....cum sa o hranesc si unde sa o tin...am pus-o pana luni cand merg la un magazin pet intr-o cadita de plastic cu apa si o piatra in ea...cica exista mancare de broaste testoase la pet...numai eu pot sa gasesc animalute pe care sa ma chinui sa le salvez...:)...
GheorghitzaAVENTURINUL este un cristal recunoscut ca panaceu tamaduitor general dar in mod special, vindeca corpul FIZIC.
06.07.2013, 20:19:36
CUARTUL ROZ este cristalul cu cel mai mare efect benefic asupra planului AFECTIV
LAPIS-LAZULI este cel mai puternic cristal care armonizeaza planul MENTAL
AMETISTUL este incontestabil cel mai puternic cristal tamaduitor dar si cristalul care armonizeaza planul SPIRITUAL
Prin aceasta combinatie, se asigura protectia celor patru planuri si implicit, pastrarea denerala a sanatatii
Daca veti face set de bijuterii in aceasta cofiguratie, veti simti cu adevarat puterea magica a cristalelor
soso07Chiar voi incerca.
06.07.2013, 20:27:54
soso07Pana sa incerc eu sa fac asa ceva, George m-a rugat sa va arat un prototip de pandantiv cu aceasta combinatie unica. Cele doua poze - cu AVERSUL si REVERSUL pandantivului - le puteti vedea aici, pe pozitiile 3 si 4. Am preferat sa nu le pun ca produs separat, ca sa iscam discutii ...
06.07.2013, 21:43:14
www.breslo.ro/Product/Cerculete-naturale---Set-colier-si-cercei_746712
GheorghitzaMultumesc din suflet Soso.
06.07.2013, 21:55:40
Pe Avers, observati va rog cele patru culori, desfasurate perechi pe un octogon.
Central, se observa opt cristale de Cuart, formand un cerc in jurul unui Cuart Herkimer (cuart cu doua varfuri.
Pe Revers, Pe circumferinta exterioara sunt opt cristale de Aventurin iar central, observati cealalta parte a cuartului Herkimer.
Elicea pe care o observati, indica sensul fluxurilor de bioenergie.
este doar un exemplu prin care s-a folosit tehnica celor patru culori, despre care vi-am vorbit inainte. Se poate purta si ca pandantiv daca i se alatura un colier.
carmennfrumos...
06.07.2013, 22:20:49
soso07Cu multa placere, George ! Si multumim pentru aceasta exemplificare deosebita !!!
06.07.2013, 23:15:45
GheorghitzaCalatoria noastra cromatica se apropie de sfarsit.
06.07.2013, 23:17:44
Cu toate ca nu sunt culori, Albul si Negru exista din abundenta printre pietrele cu care lucram noi. Vom vorbi mai intai despre pietrele INCOLORE care in domeniul cristalelor, le putem asocia si cu pietrele Albe, Veti vedea de ce.
soso07Gata cu treaba la bucatarie. Azi m-am cam intrebuintat ... acum am scos si totul de mere cu crama de zahar ars din cuptor si pot sta linistita sa admir cristalele - mai ales cel de stanca.
06.07.2013, 23:20:51
soso07Crema de zahar ars - unde-mi zboara gandul ... la crama :)))
06.07.2013, 23:21:32
GheorghitzaCand am discutat aici La o Cafea despre oportunitatea de a incerca sa realizam un concurs de durata, numit de noi, ANUAL, am facut cateva clasificari ale pietrelor fine, functie de zodiac dar si functie de o serie de curente internationale.
06.07.2013, 23:26:57
Spuneam atunci ca putem folosi Cristalul de Stanca la toate zodiile. (Mai ales cand la o anumita zodie se cerea Diamanyul) Acum, va spun ceva similar:
Pietrele transparente si cele albe, ascund in ele calitatea LUMINII in integralitatea ei, deoarece, acestea, ascund in vibratiile lor, vibratiile TUTUROR CULORILOR
GheorghitzaCitez din Dr. Dorin Dragos:
06.07.2013, 23:33:46
" Continand toate culorile, albul (si transparentul) poate fi folosit ca substitut pentru oricare dintre ele, functie de incarcarea lor energetica"
In universul materialelor noastre, folosite la bijuteriile handmade, pietrele ne confera un spatiu de creativitate practic infinit iar in calitatea lor de pietre tamaduitoare, albul si incolorul inseamna de fapt lipsa unei preferinte, lipsa unei culori anume (si implicit, insumarea tuturor culorilor)
soso07Am lucrat cu Cristal de Stanca si-mi place mult ! Cred ca Diamantul m-ar intimida :)
06.07.2013, 23:34:19
GheorghitzaTotusi, lucrurile nu stau chiar asa de simplu deoarece avem de a face cu niste vibratii ale luminii si ca atare, aceste vibratii isi au un anume loc in spectrul vizibil.
06.07.2013, 23:43:43
Pietrele ALBE si cele INCOLORE, rezoneaza cu aspectul FEMENIN si sunt guvernate de LUNA. Polaritate: (-) si deci, aspect RECEPTIV
GheorghitzaIata care sunt cateva dintre efectele subtile ale pietrelor Albe si Incolore (transparente):
06.07.2013, 23:45:17
Gheorghitza- Asigura un somn linistit, cu vise frumoase si uneori iluminatoare (se releva niste realitati)
07.07.2013, 00:09:52
- Amplifica aptitudinile parapsihice
- Aduce (si poarta) noroc, sansa si dezvolta actiuni favorabile directiei dorite
- Stimuleaza lactatia mamelor care alapteaza
- Protejaza de emergiile tenebroase (specifice intunericului)
- Ajuta la inlaturarea durerilor de cap (iar persoanele care au aceasta predilectie, sunt protejate de neinstalarea acestor dureri
Albul si Incolorul sunt recomandate pentru armonizarea Chakrei Sahasrara, Chakra deasupra crestetului (Chakra Coroanei)
soso07Cred ca ma retrag, desi as fi vrut sa mai stau ...
07.07.2013, 00:11:43
Noapte buna, George !
Enya...Paint the Sky with Stars
http://www.youtube.com/watch?v=GdZ2JXCCSOI
soso07Pietre albe, Luna, numai bune de visat :)
07.07.2013, 00:15:29
Gheorghitza- Adular
07.07.2013, 00:17:20
- Agalmatolit
- Agat Alb
- Ambligonit
- Andaluzit Alb
- Benitonit
- Beril Alb
- Calcedonie Alba
- Calcit Alb
- Coral alb
- Cordierit
- Corindon
- Cuart
- Danburit
- Diamant
- Euclaz
- Fenacit
- Fluorina
- Howlit
- Jad (Albit)
- Kornerupin
- Magnezit
- Marmura
- Mica
- Natrolit
- Opal
- Perla
- Prehnit
- Safir
- Selenit
- Spat de Islanda
- Spodumen
- Turmalina
- Variscit
- Zircon
Acestea sunt cateva pietre din aceasta categorie.
GheorghitzaNoapte buna Soso.
07.07.2013, 00:17:48
GheorghitzaPietrele NEGRE, sunt guvernate de Saturn si semnifica
07.07.2013, 13:48:40
Restrangere
Retinere
Autocontrol
Cumpatare
Pragmatism
Rezistenta
Sporeste controlul asupra realitatilor fizice
Induce aptitudinea de a actiona eficient si de a nu te irosi
Insufla fiintei un SIMT PRACTIC
Stabilitate (te aduce cu picioarele pe Pamant
GheorghitzaNEGRUL reprezinta cromatica vidului, mai precis starea de nonculoare.
07.07.2013, 13:53:44
Asigura discretie (persoanele care nu vor sa se afiseze, care nu vor sa fie vazute, nu doresc popularitate prin actiunile lor. Mai precis, pietrele negre se recomanda persoanelor discrete, care vor sa treaca prin multime fara sa fie vazute.
In magie, pietrele negre se folosesc pentru a atiunge starea de invizibilitate (persoane care stau de multe ori in umbra unor evenimente, le provoaca, le conduc, dar lumea habar n-are cine este in spatele acestor actiuni)
GheorghitzaPietrele de culoare neagra, isi dirijeaza fluxurile energetice catre planul subconstientului (Planul mental subconstient)
07.07.2013, 13:55:43
GheorghitzaDintre pietrele cu aspect METALIC, ne vom opri doar asupra Hematitului, Bronzitului, Piritei si Marcasitei.
07.07.2013, 14:05:22
GheorghitzaBronzitul, inlatura comoditatea, plictiseala si lenea. Induce fiintei calitatea de a fi perseverent in lupta pentru a te mentine la un standard ridicat profesional. (mai ales dupa ce ai luptat mult sa dobandesti un anumit loc, o anumita pozitie sociala sau o anumita functie)
07.07.2013, 14:07:57
GheorghitzaHematitul, inlatura iluziile create de ideea ca daca bunicii sau parintii au fost cineva, inseamna ca si acea persoana trebuie sa fie de drept cineva. Hematitul te invita la munca sarguincioasa, corecta (nedepasind bunul simt si violenta in actiuni) pentru a-ti dabandi faima doar prin propriul tau efort.
07.07.2013, 14:12:25
GheorghitzaMagnetitul, taie din egoism, din parerea prea buna despre sine (si din a carei cauza persoana nu prea vrea sa tina cont de parerile altora, crezand ca parerile sale sunt cele mai bune)
07.07.2013, 14:14:47
GheorghitzaPirita (si Marcasita) ajuta fiinta sa se debaraseze de atasamente, ii da vector in actiuni (directie, sens) elimina superficialitatea, dispretul fata de anumite persoane sau lucruri, inlatura aroganta, autosupraevaluarea si induce modestia inteleapta.
07.07.2013, 14:18:01
GheorghitzaDespre pietrele multicolore, am vorbit cu Emese, mai la inceputul acestui subiect si nu vom relua aceste discutii.
07.07.2013, 14:19:03
GheorghitzaDespre pietrele cenusii, putem spune ca asa cum in viata trebuie sa fim hotarati, fermi si traind dupa cum ne invata mama natura, ferindu-ne pe cat se poate de o viata GRI, asa ar trebui sa ne ferim si de pietrele gri, cenusii.
07.07.2013, 14:24:55
Aceste pietre trebuie folosite doar cand combinatiile dintre niste culori la o anumita bijuterie hand made , impun o separatie neutra, gri, pentru a nu produce discromatii neplacute ochiului. Deci, pietrele gri pot fi folosite doar ca punti de legatura cromatica intr-un ansamblu.
GheorghitzaAm ajuns la capatul drumului.
07.07.2013, 14:27:55
Nu nstiu daca vor fi bresalsi interesati de ceea ce am scris eu aici dar am considerat ca niste cunostinte generale legate de cromatica pietrelor semipretioase ar fi uitile. Alegerea este a voastra.
Am incheiat acest subiect si va doresc mai departe mult succes in tot ceea ce faceti.
ametist.shopGheorghitza ,
07.07.2013, 16:57:36
Stii bine ca TE urmarim cu multa atentia .
Am invatat foarte mult de la tine , dar
stu ca inca mai ai multe de oferit .
Azi sarbatorim 23 de ani de casnicie .
Asa ca am activat in alte zone .
O seara frumoasa si linistita !
GheorghitzaSa va dea Dumnezeu multa Pace, iubire si LA MULTI ANI impreuna!
07.07.2013, 17:09:27
ametist.shopMai ales rabdare . Multumesc frumos !
07.07.2013, 17:14:44
aigileAmetist, LA (ȘI MAI) MULȚI ANI!!!
07.07.2013, 22:00:15
Profesore G, cu ”copy-paste” au ieșit câteva pagini de Word, mai sintetice decât... DeAgostini!... La chackre voi fi mereu corigentă!... poate la culori să ”mă scot”...
ametist.shopMultumesc frumos !
07.07.2013, 22:12:12
La chakre inceputul e mai greu ,
dupa ce-l intelegi e mai usor .
Poate daca vezi , o sa retii mai usor .
chakre.felicitari-virtuale.ro/
GheorghitzaFiind pe o platforma de site comercial (handmade) nu cred ca putem dezvolta comentarii care n-au legatura cu obiectul de activitate al acestuia.
07.07.2013, 22:36:55
Discutia despre chakre, o putem face doar informal dar fara sa intram in amanunte. (si cateva lucruri ar trebui spuse, deoarece s-au facut dese legaturi la acest subiect, atunci cand s-a discutst despre efectele subtile ale pietrelor semipretioase)
soso07Am sosit si eu, cu intarziere.
07.07.2013, 22:39:59
Emese, mai sunt doi ani pana la nunta de argint :) Sa fiti sanatosi si, da, rabdare si intelegere !!!
Dintre pietrele negre mi-e mai greu sa aleg ... Nu ma atrage negrul.
Iar dintre cele cu aspect metalic - pirita.
aigileDacă nu e prea târziu, solicit si eu o transcriere fonetică pentru charoit. Mulțam' fain!
07.07.2013, 23:34:59
soso07Noapte buna !
07.07.2013, 23:58:03
ELDAR MANSUROV - Night Bells
http://www.youtube.com/watch?v=U14jQRygK58
GheorghitzaEu, l-am auzit pronuntat asa:
08.07.2013, 00:00:02
Kharoit
(cuvantul provine din limba rusa unde pentru grupul ch din alte limbi au litera separata Ş)
Sigur ca da, francezii ii vor spune Şaruat iar englezii, Cearoit...
GheorghitzaDar Charoitul se scrie in limba rusa la inceput cu litera Ci (n-o pot transcrie)
08.07.2013, 00:06:35
Daca ar trebui sa respectam fonetica rusa ar trebui sa-i spunem
CIAROIT
ametist.shopBuna ziua !
08.07.2013, 10:10:12
O saptamana minunata cu bucurii !
soso07Buna, Emese !
08.07.2013, 10:47:10
Ce bine ar fi, dar sunt atat de lipsita de energie ... Cred ca din cauza cerului acoperit de nori :) De unde s-o iau, ca am o saptamana tare plina si nu stiu daca ii fac fata.