Forum: Orice altceva La o cafea...

• bijouxdemonange
    bijouxdemonange

George: eu am intrat pe fuga un pic sa ma disculp: din partea mea exista interes, doar ca din nefericire momentan nu pot participa la discutii...doar citesc si bag la cap.

De saptamana viitoare voi fi un pic mai libera si voi onora cu prezenta mai mult!

si apropo de jad: nu am stiut ca este atat de bun pentru inspiratie :p

Chiar, ce pietre sunt recomandate pentru inspiratie, originalitate, creativitate?

Si eventual care sunt bune la vanzari, in comert? Parca citrinul este piatra comerciantului? nu mai tin bine minte si nici nu am cum sa imi verific in notite acum! asa ca, daca am gresit...sa ma iertati!

Si te mai stresez un pic cu astfel de intrebari: legat de invatat de studiat - ce pietre ajuta? :)

10.08.2011, 21:15:32
  • Live
    Live

Păi...d-aia am şi pus acel "aproape".:)
    Pe mine mă fascinează pietrele "obişnuite" pe care le culeg, dementă, de prin albii de râuri, margini de drum, creste de munţi (mă rog...crestele acelea pe care se ajunge cu maşina, căci "nu duc" urcat cu propriile picioare). Am astfel de pietre prin toate colţurile casei, prin coşuleţe şi castroane.

Andra, nu cred să fie citrinul piatra comerciantului. Sau...o fi şi d-aia nu pleacă de la mine setul cu citrin: stă pe aproape, ca să-mi poarte noroc. :D :))

10.08.2011, 21:24:07
  • ametist.shop
    ametist.shop

CITRINUL
    -Este o piatra a succesului, a abundentei, a prosperitatii, a regenerarii, a banilor, a afacerilor bune
    -Recomandabil celor care au activitati comerciale (o piatra a comerciantilor: trebuie asezata in portofel, in seiful de bani, in casa de incasari sau in camera in care se tin registrele contabile)

10.08.2011, 21:28:33
  • Live
    Live

Andra, zice că cică tot citrinul e foarte bun pt elevi, studenţi, de unde deduc că ajută la învăţat.

10.08.2011, 21:30:52
  • carla69
    carla69

Stau si citesc,nu ma prea pricep,stiu doar ce-mi place.La zodie scrie de acvamarin,deocamdata nu ma atrage prea mult,poate doar daca il sau o voi purta.Ma atrage mult onixul dar de cand am citi despre el mi-e frica sa-l scot la lumina.Poate intr-o zi voi incerca sa-l vad Alb,e atat de Negru.Mi-am comandat 2 carti de confectionat bijuterii,fiind incepatoare fac doar dupa ochi,abia astept sa le primesc.Mi se invart in cap toate numele si povestile despre pietre,inca nu s-au asezat si nu ma pot opri la cateva favorite

10.08.2011, 21:33:49
  • ametist.shop
    ametist.shop

Dupa harta fengshui e bine sa pui citrin in Zona banilor si bogatiei (SUD EST)
    dupa harta BA -GUA.

10.08.2011, 21:38:18
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Multumesc !!

Nu ma pricep eu la feng shui, dar voi tine cont!

Multumesc mult! :) E bine daca e bun citrinul si la studiu:p

Acuma stiu ce caut: pietre de citrin cat mai multe si mai frumoase :)))

si sa mai vedem ce mai e bune :D

10.08.2011, 22:02:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

carla,
    Cat de incepatoare esti?
    Sant lucruri peste care dam mereu necunoscatori.
    Tot timpul invatam ceva.
    Parca ai intrebat candva despre un colier din Perle. L-ai facut?
    Daca intr-adevar abea ai inceput sa lucrezi, eu ti-as sugera sa nu fi ispitita de ce citesti aici.
    Lucreaza la inceput cu materiale foarte ieftine. Daca strici ceva, sa nu-ti para rau si nici sa nu dai bani prea multi.
    In loc de Perle naturale, lucreaza cu acrilice.
    In loc pietre semipretioase, lucreaza cu margele din sticla, simple.
    Cand cumperi accesorii, nu lua placate cu Aur sau Argint, ci din astea simple "aurii" sau" argintii" (Aceasta este valabil si pentru bilutele de 2,5-4 si de acele cu cal sau bucla si de inchizatoare sau zale.
    Poti sa faci rost de sarma de cupru de 0,2 -1mm si sa te experimentezi facand ochiuri, bucle, impletituri, matisari etc.
    Nu merita sa te oftici dupa lucruri scumpe. Va veni vremea cand iti vei da seama ca mana lucreaza singura...

10.08.2011, 22:08:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

bijouxdemonage,
    Eu ti-as recomanda oricare dintre acestea:
    Sodalit, Azurit, Lapis-Lazuli, Dumortierit,
    Turmalina albastra/mov,

10.08.2011, 22:12:23
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Doamne ce tampenii pot scrie...

2,5-4 mm
    ACE CU CAP nu ace cu cal
    offff imi vine sa musc tastatura

10.08.2011, 22:14:57
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

si eu recomand pentru experimente tot materiale ieftine :D
    Pot iesi lucruri superbe si din materiale ieftine, sa stii :)

cred ca turmalina ma atrage din cele spuse de tine... dar sa vad...

Practic eu as vrea sa-mi fac ceva (bratara, colier, cercei sau nush, vad eu - din mai multe pietre si sa port tot timpul :D ) iar citrinul il bag si la portofel :))) hmmm gata am gasit solutia: il brodez cu citrin hihihihi

10.08.2011, 22:19:10
  • SophiesShine
    SophiesShine

Andra, daca ai putintica rabdare i-ti aduc eu citrine, nici mie nu mi-ar strica:)))

10.08.2011, 22:22:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sofiutzo,
    Aduci Citrin adevarat????

10.08.2011, 22:23:50
  • SophiesShine
    SophiesShine

Buna seara, am uitat sa spun, sunt tare obosita... seara(de fap noatea) m-am culcat tarziu si nici acuma nu pot sa dorm, abea astept sa fiu in concediu

10.08.2011, 22:26:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cred ca Blanitza rade in hohote cand citeste cam cum scriem noi pe aici (mai ales eu)...romaneste si mai ales gramatical.
    Sper sa fie ingaduitoare cu mine cel putin.

10.08.2011, 22:26:49
  • ametist.shop
    ametist.shop

DUMORTIERITUL

Protejeaza nativii zodiei Sagetator, actionand asupra chakrei gatului, centrul vorbirii.
    Spune ca scade febra, alina durerile de cap, problemele cu stomacul, inlatura stresul.
    Are efect de calmare al nervilor, ajutand la marirea puterii de concentrare .

10.08.2011, 22:28:06
  • SophiesShine
    SophiesShine

Gheorghitza, da da:)

10.08.2011, 22:29:20
  • SophiesShine
    SophiesShine

ametist.shop, vorbesti de mine...m-am nascut in zodia sagetatorului

10.08.2011, 22:31:17
  • ametist.shop
    ametist.shop

Daca culoarea asbasta iti place ,de ce nu .
    Dumortieritul e o piatra foarte speciala pt. mine . Pe mine ma atras prima data culoarea.

FACILITEAZA

Acceptarea si intelegerea lucrurilor asa cum sunt
    - Capacitatea de a ierta
    - Capacitatea de a accepta sarcinile dificile, neplacute sau de rutina
    - Capacitatea de a depasi perioadele dificile

REDUCE

- Incapatanarea, agitatia, stresul
    - Frica, panica, dependenta

10.08.2011, 22:36:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

SophiesShine
    M-ar interesa si pe mine un citrin natural...
    Ma poti grai si pe mine daca aduci?

10.08.2011, 22:36:59
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

ahaaa sophie gemenii se inteleg bine cu sagetatorii ;;)

sa-mi spui musai ziua ta de nastere :)

Si am rabdare, sa aduci citrin! Multumesc!!

George: pe mine ma amuza sa va citesc hihihi
    ma destinde :D

Emese (ametistshop): dumorteritul suna tare interesant pentru nervii mei si stresul ce nu-mi da pace :D
    dar sincer, habar n-am cum arata in acest moment! Acuma caut :p

10.08.2011, 22:39:15
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

stiti cum canta Pepe "Cred ca m-am indragostit! Cred ca da, da, da! "

Asa si eu acum vazand niste poze cu acest frumos dumortierit :D

10.08.2011, 22:41:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Live se pare ca este interesata nu numai de mandale ci si de tezaurele romanesti.
    Este un subiect atat de vast incat ar merita sa-i oferim un spatiu mai important, fiind vorba si de cultura si traditia acestei zone carpato-danubiene.
    Find asezati la raspantie de drumuri si culturi, exista un bogat patrimoniu (in parte "externalizat" in parte jefuit, in parte ascuns inca iar o parte foarte mica inca mai exista.
    Poate ar merita sa ne aplecam asupra acestui subiect.

10.08.2011, 22:44:08
  • carla69
    carla69

Gheorghitza,sunt la a doua tura de comenzi de pietre,deci rau de tot incepatoare aici pe Breslo...in suflet insa nu...sau poate-n minte.Cautand prin cutiile cu "bijuterii " din copilarie am gasit cercelusi din margele de nisip(acum am invatat ca se numesc asa) insirate pe sarma si cercei din os,taiat si slefuit de tata si pictat de mine cu oja,inca se pot purta..Am nevoie de timp sa mi se aseze toate in minte,sunt prea multe informatii si nu pot adormi noaptea potrivind pietre in minte.
    Am facut un colier din imitatii de perle din doua alte coliere mai vechi,a iesit bine,place iar acum am comandat perle de Mallorca albe de 3 marimi,astept coletul.Perle de cultura la siraguri tura viitoare

10.08.2011, 22:45:26
  • SophiesShine
    SophiesShine

Andra:)))) 12 decembrie

Gheorghitza, aduc dar nu acuma...peste o luna cred, dar te anunt

ametist.shop, imi place dumortierite, daca stiam ca reduce panica luam mai demult

10.08.2011, 22:55:05
  • ametist.shop
    ametist.shop

Are "PRIETENA MEA " pe Breslo de vanzare .

10.08.2011, 22:58:32
  • SophiesShine
    SophiesShine

te rog sa-mi spui numele magazinului(daca nu se poate aici atunci prin mail)
    Multumesc anticipat.

10.08.2011, 23:01:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Emese ... si care este prietena ta?
    Daca a adus Dumortierit inseamna ca il cunoste...
    si daca il cunoaste si l-a adus spre vanzare, inseamna ca este o tipa interesanta.
    Imi zici ?

10.08.2011, 23:02:10
  • ametist.shop
    ametist.shop

Numai ca sa vada ca nu toata lumea e cum crede ea .

www.breslo.ro/Product/Dumortierite---Natural---Rondele---8-mm---10-bucati_117008

10.08.2011, 23:03:26
  • ametist.shop
    ametist.shop

Eu nu am prietene . Cu Cristina am avut o tranzactie cu cantec , pe care am si uitat.

10.08.2011, 23:04:51
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dumortieritul este o varietate de Quartz.
    Este mai putin cunoscut dar puterile lui sant ascunse intr-un albastru-indigo nedefinit concret. Poate parea chiar foarte inchis la culoare.
    Este si Dumortieritul o piatra subtila
    Orbul cu felinarul in mana... sa tineti minte povestea aia.
    In seara asta, va voi mai spune cateva povestioare.

10.08.2011, 23:06:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ma tare miram daca il gaseam aici deoarece si eu l-am primit din SUA
    Iar in Romania nu prea este cunoscut

10.08.2011, 23:08:07
  • ametist.shop
    ametist.shop

Sa sti ca eu din tara am luat , sunt cateva magazine serioase de unde merita sa cumperi .

10.08.2011, 23:19:03
  • carla69
    carla69

Pai e din S.U.A,nu?Cristina locuieste langa Los Angeles,dupa cum scrie in magazinul ei

10.08.2011, 23:19:12
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Carla: da, da din SUA este!

Emese, multumesc pentru mesaj!!!

Gheorghita: voi tine minte imaginea orbului :)

10.08.2011, 23:28:33
  • carla69
    carla69

E frumos dumortieritul ala dar are un nume!!!

10.08.2011, 23:29:41
  • blanitza
    blanitza

GHEORGHITZA - TU CITESTI GANDURILE????
    Ma lasi masca - exact cand am dat peste mesajul tau, ca "pe Blanitza o umfla rasul"..., sa stii ca era chiar asa - dar nu de ce credeai tu - tocmai citisem faza cu "ace cu cal" - si, cum eu pun la icoana ce spui tu, m-am gandit - mai, cum or fi astea - ace cu cal, da' multe nu stiu!!!... - ca pe urma sa dau de mesajul tau cu erata - ACE CU CAP, NU ACE CU...CAL!!!!....
    Discutia despre efectele binefacatoare ale Jadului imi este foarte folositoare, chiar aveam nevoie sa stiu de ele.

10.08.2011, 23:30:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Un milionar intra intr-un oficiu postal cu ceva treaba.
    La ghiseu stateau un batran si o batrana pentru a ridica probabil o pensie de mizerie.
    Milionarului i se trezi instinctul de compasiune si le-a zis:
    - Nu vreti sa va petreceti o saptamana fara ganduri ? Am o vila care va poate oferii ce n-ati avut nicio data.
    - Cum sa nu, zise batranul.
    Se urcara in Rolls-roys-ul negru si mersera spre vila milionarului.
    Dimineata cand batraneii coborara la micul dejun se intalnira cu milionarul.
    Se salutara dar batranul se apropie discret de el:
    - M-am simtit chiar foarte bine dar te rog frumos, imi spui si mie cine este batranica cu care am venit si am facut toata noaptea dragoste?

10.08.2011, 23:38:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nu tot ce credem noi ca facem bine ... este bine asa cum am crezut noi.

10.08.2011, 23:44:58
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

:))))

cu talc istorioara :)))

ai dreptate!

Uneori, nu tot ceea ce credem ca facem bine celuilalt este bine si pentru celalalt :D

10.08.2011, 23:47:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Asa este.

10.08.2011, 23:50:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Patronul unei hergheli de cai facu rost de un cal salbatic pe care il dadu pe mana unui dresor.
    Dupa trei luni, patronul revini sa vada ce rezolvase dresorul cu calul naravas.
    Acesta tocmai il calarea.
    -Nu-mi vine sa cred! Cum ai putut face asa ceva? Nimeni nu mi l-a putut dresa...
    Cum ai putut sa-l schimbi asa radical in doar trei lumi?

- Nu l-am schimbat... m-am schimbat eu.

10.08.2011, 23:55:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cand apar probleme cu lumea din jur, NU LUMEA TREBUIE SCHIMBATA.

10.08.2011, 23:56:42
  • SophiesShine
    SophiesShine

asta e adevarat... va propun si eu o carta, nu are legatura cu cristale dar dupa mine merita citit...

Erich Fromm: Arta dea a iubi

11.08.2011, 00:06:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Multumindu-va cu mult drag ca ati trecut pe la " o cafea"
    va doresc tuturor o noapte odihnitoare

Si zorii zilei de maine sa ne gaseasca mai buni,
    mai iubitori si mai rabdatori unii cu altii...

11.08.2011, 00:09:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

SophiesShine,
    Mine si asa trec pe la Librarie. Voi intreba de ea.
    Noapte buna.

11.08.2011, 00:11:51
  • SophiesShine
    SophiesShine

Noapte buna!

11.08.2011, 00:14:03
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

noapte buna!

voi cauta si eu cartea respectiva, o trec pe lista :p

11.08.2011, 01:00:07
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Buna dimineata :D

S-a amintit ieri de simbolistica: una din vechile mele pasiuni! Ce-i drept, n-am mai hranit-o cam de mult timp asa cum s-ar cuveni! Dar tare imi place sa studiez si sa gasesc simboluri! A fost un atu la literatura in generala si-n liceu :D
    Si, ma ajuta si acum :p

Jadul...este o piatra deosebita si foarte interesanta!

Sunt cunoscute drept jad, de fapt doua varietati de pietre: Jadeit (silicat de sodiu si aluminiu) si Nefrit(varietate de actinolite; silicat de magneziu si calciu) care, desi au compozitie diferita, cele doua minerale sunt greu de distins intre ele. Nferitul este mai raspandit, drept urmare jadeitul este mai scump.

Culori:
    Nefrit- de la alb-crem la verde
    Jadeit: verde, verde gri, alb, albastru-gri, violet pal; poate fi galben sau roz.

Jadul, pe langa frumusete si simbol, s-a remarcat si pentru duritatea sa, inca din vechime, el fiind folosit la confectionarea de arme, cutite si topoare. De asemenea a fost folosit pentru ornamente si artefacte religioase.

* "Yu" este numele jadului in chineza, "piatra regala" - traducerea exacta este "piatra ornamentala/pretioasa", iar nu "jad"
    * ying yu = jad dur = jadeit
    * ruan yu = jad moale = nefrit
    Acestea sunt cuvintele folosite pentru descrierea jadului. Alte cuvinte puse langa yu, se refera la alte pietre/minerale vandute drept jad sau asemanatoare cu acesta (cuart verde, amazonit, crisopraz, jasp, serpentin, aventurin, granat grosular)
    * "piedra de ijada" (spaniola, piatra flancurilor, a lateralelor), fiind recunoscut de amerindieni ca benefic pentru maladiile rinichilor
    * "lapis nephriticus" (latina, piatra lateralelor, a flancurilor)

de-abia in secolul al XIX -lea mineralogii si gemologii au observat diferentele dintre cele doua pietre.
    Jadul Imperial - culoare verde smarald - provinde din Myanmar si se spune ca ar fi "true jade", avand calitatea cea mai buna (este jadeit).
    Practic, chinezii au observat (neoficial) inca dinainte de descoperirea diferentei celor doua minerale (in 1863), diferenta de calitate intre jadul extras din Myanmar (Burma) si cel extras din orice alt loc. Jadul burmez este mai dur si are un luciu mai intens.
    Cele mai bune specimene de jad imperial valoreaza chiar mai mult decat diamantele de cea mai buna calitate.

Tipuri de jad comercializate:

Grad A: nu a fost tratat in nici un fel, in afara de ceruire
    Grad B: este supus unei impregnari cu o rasina polimerica transparenta, imbunatatindu-i culoarea si transparenta.
    Grad C: colorat sau vopsit in mod artificial, pierzandu-si translucenta
    Grad B+C: atat impregnat cat si vopsit
    Grad D: piatra compozita

:)

11.08.2011, 09:20:19
  • Live
    Live

De când am citit prima dată într-o carte de istorie despre cum au venit civilizatorii romani să-i, desigur, civilizeze pe barbarii daci, am avut "ciudă" pe romani şi m-am simţit alături de daci. Mă consider dacă, în ciuda faptului că...:D numele meu de familie, până să mă mărit, a fost...Roman. Sunt sigură că pământul ăsta pe care locuim noi este deosebit, că românii nu sunt nici pe departe amărâţii şi proştii Europei! Mai degrabă înclin să cred că nu se doreşte ca noi să ştim cine suntem. Şi noi...ne supunem. Ne retezăm şi singuri rădăcinile. Asta-n ciuda faptului că până şi pietrele dacilor vorbesc.:)

11.08.2011, 10:21:14