Forum: Orice altceva Pe BRESLO se vinde orice?!

• lavinexclusive
    lavinexclusive

Am facut 2000 de plicuri in 2 ani,niciodata nu am reusit sa pun magnetul in acelasi loc :))))))))

06.12.2012, 18:00:30
  • handmadeCouture
    handmadeCouture

daca ai un tipar standard, decupat pe o bucata de carton, e simplu sa pui magnetul de fiecare data in acelasi loc. dai o gaura acolo unde ar trebui sa vina magnetul, si dupa aceea insemnezi pielea. uite, pe .com sunt foarte multi artisti handmade care fac genti. de exemplu: http://www..com/listing/113756378/duffle-large-pampa-zipper-camelzipper . acelasi model, in diferite culori. si crede-ma, sunt handmade. totul tine de experienta, si evident, de sculele pe care le ai :)

06.12.2012, 18:04:37
  • handmadeCouture
    handmadeCouture

.com/listing/113756378/duffle-large-pampa-zipper-camelzipper , sa imi fie cu rusine daca nu am voie sa postez site-uri

06.12.2012, 18:06:09
  • lavinexclusive
    lavinexclusive

Eu nu lucrez dupa tipare, in creatiile mele nu exista cuvantul acesta,este scos definitiv din vocabular, eu lucrez handmade....

06.12.2012, 18:07:05
  • handmadeCouture
    handmadeCouture

nu intelege gresit un tipar. eu imi fac singura tiparele. aleg modelul, si dupa multe calcule matematice, insemnari si taieturi, rezulta tiparul. plicurile tale sunt foarte frumoase, unele cu marginile neregulate. insa daca vrei sa faci o geanta din mai multe parti, care trebuie sa se imbine perfect, iti trebuie un tipar ca totul sa iasa asa cum trebuie.

06.12.2012, 18:19:15
  • lavinexclusive
    lavinexclusive

:)))) nici tipar, nici calcule minutioase, nimic,nimic :))) cum imi vine in cap modelul asa fac , cu o rigla, un echer, o foarfeca si mai nou un cleste de perforat ptr magneti, modelul si marimea plicului in functie de textura si marimea bucatii de piele , la mine totul este pe moment ,bucata de piele sau de material imi dicteaza modelul

06.12.2012, 18:32:37
  • gemsgems
    gemsgems

Eu ma gandesc ca doar pentru ca cineva foloseste un tipar nu inseamna ca nu face handmade. :) Eu lucrez cu FIMO si niciodata nu folosesc matrite. Nici macar cuttere preformate nu folosesc, desi mi-ar face treaba mult mai usoara, fara sa observe nimeni diferenta. Dar sunt eu "nebuna" si-mi place calea grea. :P Asta nu inseamna ca cei care folosesc matrite sau cuttere preformate nu fac handmade, nu? :) In obiectul final e mult mai multa munca decat cea facuta cu ajutorul tiparului. Cati oameni, atatea moduri de lucru. :)

06.12.2012, 18:39:21
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

Asta nu inseamna ca daca lucrezi pe tipar sau daca le faci perfecte, nu se mai incadreaza la handmade... handmade nu inseamna urme lasate de mana :D daca mie nu mi se vad atele, lipiciurile, capetele sarmei, etc la biju-uri sau daca au dimensiuni, finisaje si forme perfecte, nu inseamna ca-s facute in fabrica :)))

Probabil ca posetele sunt sau nu handmade... trebuie o imagine cu astfeld e genti in alte locuri (io stiu, magazin, dragon, internet, etc) pt a demonstra ca nu sunt handmade... e destul de complicat...

handmadecouture, nu ai voie sa postezi link-uri catre site-uri de acelasi profil, deci concurente, de aceea nu iti apare link-ul complet. dar s-a inteles ideea. :)

06.12.2012, 18:40:15
  • gemsgems
    gemsgems

Unii prefera ca fiecare obiect sa fie unic, ca mine si ca tine. Pentru ca, sa fim sincere, noua ne e mai usor sa facem mereu ceva diferit decat sa facem acelasi lucru de doua ori. :P Altii doresc sa POATA reproduce aproape identic un lucru, pentru ca asta cer clientii lor si pentru ca asa le e lor mai usor. Nu inseamna ca unii sau altii fac ceva gresit sau mai putin handmade.

06.12.2012, 18:42:23
  • handmadeCouture
    handmadeCouture

eu inteleg ce spui tu. uite, sunt multe fete aici pe breslo care fac haine. crede-ma, nu poti face un sacou fara un tipar, doar din cap. e incredibil de greu, si asta ar insemna mult material irosit. daca croiesti dupa un tipar, asta nu inseamna ca nu faci un produs handmade. pana la urma, handmade inseamna creatie proprie, lucru facut de tine ci nu executat pe banda rulanta in fabrica. tiparul inseamna sa decupezi materialul dupa o anumita forma si te ajuta sa fi precisa, atata tot.

06.12.2012, 18:43:09
  • lavinexclusive
    lavinexclusive

:)) Eu ma refeream stric la gentute-posetute :))) nu la alte creatii handmade sau la imbracaminte unde musai trebuie tiparul-rege..

06.12.2012, 18:45:07
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

pai si tot acolo ajungi, daca tu nu folosesti tipar, nu inseamna ca a folosi tipar la genti, posete este un lucru rau si non-handmade. finisajele se aplica la toate creatiile, fie ca-s genti sau nu, nu e musai sa fie cu acel look "hand touched" pentru a fi handmade ;) din contra!

06.12.2012, 18:48:57
  • lavinexclusive
    lavinexclusive

Nu, nu am zis asta, doar ca eu nu folosesc tipare la ale mele gentute, binenteles ca se lucreaza dupa anumite tipare , dar eu nu le agreez

06.12.2012, 18:54:41
  • handmadeCouture
    handmadeCouture

chiar si pentru genti. daca faci o poseta ce presupune imbinarea a 5-6, 20 de piese, iti trebuie, crede-ma, calcule matematice si tipare.

06.12.2012, 18:58:59
  • carinasirbu
    carinasirbu

off topic:
    "Noua ne e mai usor sa facem mereu ceva diferit decat sa facem acelasi lucru de doua ori."

gemsgems, cata dreptate ai. Asa nu-mi place cand mi se cere sa refac ceva, parca nici nu-mi vine sa ma apuc de lucru.

06.12.2012, 19:42:50
  • short.and.to.the.point
    short.and.to.the.point

Se pare ca ne pierdem timpul cu acest topic. Am incercat sa atrag atentia si eu in felul meu asupra "imprumutului" de fotografii (imi cer scuze administratorilor ca le-am rapit din timpul pretios), dar se pare ca nu s-a prins nimic de persoana vizata.

Iata un exemplu:

www.breslo.ro/Product/Girly-Attitude_772276.

www.craftsy.com/project/view/crochet-baby-dress-camille/55395

Si ca fapt divers:

asta a comandat clientul: www.breslo.ro/Sold/NatalyDesign/Urban-Green_1383634

si asta a primit: www.breslo.ro/Product/Urban-Green_773126

Nici nu se observa diferenta nu?

Si o inca ceva: mie mi s-a transmis prin mail ca daca mai continui sa postez fotografii ce nu imi apartin mi se va inchide contul. Acest lucru nu este valabil pentru toata lumea?

08.12.2012, 19:57:24
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

Pe mine chiar m-a amuzat situatia, in felul tau ai facut foarte bine. Felicitari pentru curaj! De altfel, ai pierdut si tu o gramada de timp pretios incercand sa atragi atentia, la fel ca si altii aici pe forum, insa nu stiu cat de important este pentru cei ce administreaza siteul. Eu sunt un pic dezamagita de reactiile administratorilor atunci cand apare o problema de genul asta. Din ce urmaresc eu pe forum, se raspunde greu din partea siteului, iar masuri se iau si mai greu. O mai multa implicare a siteului in probleme utilizatorilor ar fi un lucru minunat! Nu judec pe nimeni in mod special, ci doar vreau sa atrag atentia ca siteul exista datorita celor care il utilizeaza, o mai mare atentie asupra problemelor acestora ar atrage de la sine respectul utilizatorilor si scaderea incidentelor asemanatoare celor de mai sus!

08.12.2012, 21:13:34
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Din ce vad eu, toate produsele din magazinul nataly design care aveau poze copiate au fost sterse.

Eu as prefera ca pe viitor sa postati repetat aici daca ne-a scapat vre-un produs decat sa deschideti magazine false ca sa dovediti nu stiu exact ce.

08.12.2012, 23:57:06
  • handmadeCouture
    handmadeCouture

Cred ca una dintre cele mai simple metode de a preveni furtul de poze este ca cel care isi posteaza produsele, sa adauge watermark pe fiecare poza in parte. Cu atat mai bine ar fi daca acel watermark este transparent, pozitionat central in fotografie. Parerea mea :)

09.12.2012, 00:08:13
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

Cinnamon, la ora la care a postat short-and-to-the-point linkul catre acel produs din magazinul NatalyDesign, produsul exista. Probabil s-a nimerit sa intre pe forum, a vazut discutia aici si l-a sters la timp sa nu fie prinsa iar. "Hotul neprins este un negustor cinstit", asta este.
    Iar, referitor la ce ai zis tu ca ar trebui sa spunem pe forum inainte sa ai cineva nu stiu ce actiune, ei bine, acest lucru s-a facut. Daca vei citi paginile anterioare, vei vedea ca s-a discutat destul pe subiectul acestui magazin si nimeni din administratie nu a intervenit cu nici un comentariu, ba mai mult, pe Breslog a aparut si un articol in care acest magazin este promovat. Asta este o dovada a ceea ce am spus eu, ca administratia siteului nu se implica destul in rezolvarea problemelor membrilor utilizatori. Cea care a scris articolul nu are nici o vina, ci cei care au permis publicarea lui. Forumul este citit prea putin sau ii este data o prea putina importanta, altfel avand in vedere discutia pe acest subiect aici, daca cineva ar fi vazut-o, articolul nu ar mai fi trebuit sa apara. Ba mai mult am fost si apostrofati prin comentarii la articolul de pe blog. Blogul si forumul apartin aceleiasi platforme, drept pentru care cred ca ar trebui sa aiba amandoua aceeasi importanta. Probabil nu ar fi trebuit sa ne spunem parerea, ci sa trecem cu vederea aceste lucruri ca sa nu deranjam pe nimeni si sa nu rapim "timp pretios" nimanui.

09.12.2012, 12:44:17
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Prima oara s-a postat aici magazinul pe 26.11, iar de sters am sters majoritatea produselelor cred pe 5.12. 8 zile lucratoare nu mi se pare personal un timp nerezonabil de lung pentru a sterge produse non-conforme. Dar o sa incerc sa intru mai des aici ca sa verific ultimele postari/raportari.

Desigur, e un caz nefericit ca magazinul a fost publicat pe Breslog. Autorii articolelor isi publica singuri articolele, nu trebuie aprobate inainte de nimeni. Dupa cum a scris si BohemianSin, e dificil sa gasesti in fiecare saptamana subiecte si cuvinte pentru articolele de pe Breslog si din pacate nu putem verifica fiecare poza din magazinele despre care scriem.

PS: Eu am sters ultimul articol noncorform postat de short-and-to-the-point. Liunkul respectiv nu a fost postat prima oara cand s-a raportat magazinul si poza nu era suspicios de buna asa ca nu am testat-o. Dar tinand cont ca la 8 zile de cand s-a postat prima referinta majoritatea pozelor copiata au fost sterse, nu mi se pare chiar ca "ne pierdem timpul" aici.

Eu in orice caz va sunt recunoscatoare pentru orice linkuri+surse ale pozelor copiate pe care le postati aici.

09.12.2012, 22:36:19
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

Multumim frumos Cinnamon!...:)

12.12.2012, 10:18:45
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

www.breslo.ro/Shop/iuliaalina25/?p=2

pe una dintre fotografii este vizibil un watermark ce trimite aici: www.sevensins.ro/livco/pagina3/

17.12.2012, 14:12:21
  • gemsgems
    gemsgems

Wow, cat tupeu! :))

17.12.2012, 14:12:45
  • user61482
    user61482

Si de pe ultimele nu s-a mai obosit sa scoata watermarkul de la .ro. N-am vazut topicul asta pana acum, nu pot sa cred :)

17.12.2012, 14:19:02
  • carmenn
    carmenn

pai ce sa mai spunem...:) mai mult decat tupeu...

17.12.2012, 14:24:34
  • handmadeCouture
    handmadeCouture

starshiners.ro :)

17.12.2012, 14:28:02
  • handmadeCouture
    handmadeCouture

de obicei nu imi sta in fire sa "parasc" o persoana, dar avem inca un caz de produse importate, nonhandmade, desi sunt postate in categoria handmade: www.breslo.ro/Product/Husa-pentru-telefon-Hello-Kitty-cu-bilute-pufoase_751705

17.12.2012, 14:31:16
  • PersonalitySupplier
    PersonalitySupplier

Am uitat sa precizez ca si titlul si textul sunt copy - paste , nu doar imaginile - asta in caz ca nu e evident ^_^

14.01.2013, 22:05:03
  • gemsgems
    gemsgems

LOL le ia chiar din ograda noastra. :P

M-am uitat sa vad ce alte produse mai are. Si pozele si textele pentru snururi cerate sunt luate de la altcineva. Chiar am facut eu comanda de ele weekendul asta si d-aia mi-au sarit in ochi. :))

www.breslo.ro/Product/Snur-bumbac-rosu-cerat-1mm_796180
    www.breslo.ro/Product/1-metru-Snur-bumbac-cerat-rosu-1mm_695004

Si asa e la toate 3.

14.01.2013, 22:23:57
  • Discover.the.magic
    Discover.the.magic

Hai ca astea ultimele sunt chiar tari! Depasesc orice limita. Si mie imi pareau cunoscute pozele, mai ales lanturile alea, dar nu stiam de unde sa o iau. Probabil ca nu o sa se intample nimic, zic asta pentru ca si eu am atras atentia de doua ori asupra unui produs despre care stiu clar ca nu e lucrat de mana www.breslo.ro/Product/brau_667461 pentru ca eu personal l-am cumparat dintr-un magazin (Zara) si plus ca daca cineva ar lucra asa ceva banuiesc ca nu l-ar da cu 120 lei, pentru ca ar fi intr-adevar mult de munca.

Sper ca macar in cazul asta sa se sesizeze. :D

15.01.2013, 20:13:20
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

In legatura cu b.black, am sters produsele care erau copiate de altundeva. Daca gesiti o sursa pentur bratarile cu charm postati aici va rog.

15.01.2013, 22:44:47
  • choice4all
    choice4all

Daca gresesc imi cer scuze, dar lenjeria din magazinul asta: www.breslo.ro/Shop/BORGA mie nu prea imi pare handmade

17.01.2013, 22:10:32
  • Jewel.ia
    Jewel.ia

Eu sustin ca este handmade, am avut o comanda personalizat in magazinul respectiv si am fost multumita de rezultat

28.01.2013, 14:19:18
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

Poate mai vizitati din cand in cand si sectiunea asta...e necesar!
    www.breslo.ro/Product/Fundite-Black_820821
    sursa:
    http://www.wholesale-dress.net/graceful-rhinestone-bowknot-shaped-earring-black-g1958390.html

www.breslo.ro/Product/Cercelusi-Fundite_820844
    sursa:
    http://www.wholesale-dress.net/lovely-colorful-beads-embellished-bowknot-earrings-g1392702.html

Si mai sunt:
    www.breslo.ro/Product/Cercelusi-Boem_820871
    www.breslo.ro/Product/Cercelusi-Pestisorii_820836
    Dar nu am mai stat sa rasfoiesc site-ul in cautarea lor.

02.02.2013, 15:12:17
  • gemsgems
    gemsgems

La prima vedere, nici nu sunt toate pozele proprii. :)

07.02.2013, 10:46:09
  • tiny.treasures
    tiny.treasures

Asta cu pozele copiate am uitat sa mai scriu :)

07.02.2013, 10:54:54
  • user71947
    user71947

De aceste produse ce parere aveti? Apropo de corectitudine...

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p4712.m570.l1313&_nkw=+Hot+Selling+New+Fashion+Gray+Crystal+Big+Collar+Bib+Necklace+Jewelry+A1079-2&_sacat=0&_from=R40
    si ce sa vezi?
    www.breslo.ro/Product/Colier-guler-cu-cristale-gri-metalic_797918
    si multe altele asemenea, adica 80% dintre produsele "handmade" made in China.

09.02.2013, 22:03:13
  • user71947
    user71947

Acest magazin ma gandesc ca i-ar putea da doamnei in cauza chiar un bonus pentru client fidel, iar administratorilor comision pentru ca ofera piata de desfacere.

www.breslo.ro/Product/Colier-guler-cu-cristale-albe_791184
    http://www..com/listing/120444003/sparkling-crystal-beads-peter-pan-collar

09.02.2013, 22:14:43
  • user71947
    user71947

si exemplele pot continua
    http://www.ebay.com/itm/Hot-Selling-Fashion-Crystal-Big-Collar-Bib-necklace-Jewelry-3colour-U-pick-/300796212898?pt=US_Women_s_Accessories&var=&hash=item4608d9f6a2

www.breslo.ro/Sold/coquettedame/Colier-guler-cu-cristale-negre_1501374
    Dar asta este, unii chiar au bafta si chiar pot vinde orice, pe cand altii nici macar handmade veritabil.

09.02.2013, 22:41:51
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade

Am inteles in unele discutii ca se poarta si "achizitionarea", virtuala evident, propriilor produse de de pe conturi fictive, de dragul feedbackului bineinteles. Astfel clientul vede ce multumiti au fost si alti clienti si se incumeta sa create ca este chiar handmade.
    Cer scuze adminilor daca am deviat de la subiect, dar cred ca este o practica ce trebuie stopata la fel ca si cea discutata aici.

10.02.2013, 20:09:56
  • user21
    user21

www.breslo.ro/Shop/hainutedinbudoire

in ce categorie intra acest magazin?

11.02.2013, 09:15:29
  • gemsgems
    gemsgems

Categoria DAFUQ... ;))

11.02.2013, 09:25:40
  • AlexidaHandmade
    AlexidaHandmade