Forum: Orice altceva Pe BRESLO se vinde orice?!
ramonaignatIntr-adevar e frustrant. Si pe mine ma deranjeaza atitudinea de sfidare.
08.09.2013, 16:29:58
user71947Buna, imi cer scuze. Am postat asa pentru ca am vazut la alte magazine si nu am stiut ca nu e voie. Nu mi l-a scos nimeni si apoi l-am introdus din nou.
08.09.2013, 17:27:41
L-am scos eu ,acum.
Cand mi-ai trimis mesajul, te-am intrebat ,daisy-furnituri ,daca pot posta un produs si pe al sa pun anuntul. Am vazut ca multe magazine procedeaza asa, nu vreau sa dau exemple aici, vreau doar sa stiu daca asa e corect, pentru a ma conforma.
Mai exista si varianta sa-mi trimiti mesajul,iar eu sa nu intru astazi pe net,asta nu insemna ca e rea vointa.
Multumesc si astept raspuns.
user71947Ce le mai place unora sa fie rai chiar si intr-o zi in care se sarbatoreste o asa mare sarbatoare!
08.09.2013, 17:37:41
Dar, de romanul nu se poate dezice niciodata de la proverbul cu capra vecinului.
Va urez tuturor celor care-si serbeaza ziua onomastica La multi ani!.
Va urez tuturor "Fiti mai buni, ca nu va costa nimic!"
user61482Miculprintz, acest topic s-a deschis dintr-un anumit motiv si dureaza si e de actualitate si acum dupa ceva vreme... Din cate vezi, 223 de persoane discuta pe acest subiect, si numarul va creste, fii sigur/a. Nu cred ca este vorba despre rea vointa din partea nimanui, nu cred nici ca este vorba nici despre verze, nici despre capre... Este vorba despre a citi regulile Breslo si a le respecta. Poate ca s-a intamplat ca tu sa nu stii ca nu este voie sa postezi in asa fel reducerile si ca "ai vazut si ai facut si tu". Dar sunt multi care stiu si continua sa o faca, indiferent de cate mustrari si atentionari au primit. Cum ai vrea sa stim sa facem diferenta inte unul care stie dar nu vrea si altul care face dar nu stie? Degeaba te superi, clienti sunt pentru absolut toata lumea, nu asta este motivul pentru care ai fost mentrionat/a aici. Motivul pentru care ai fost mentionat/a este ca ai incalcat o regula. Breslo cere ajutorul tuturor utilizatorilor , inclusiv tie,pentru a impiedica transformarea Breslo intr-un bazar. E greu. De aceea exista topicul asta ...
09.09.2013, 15:57:55
mielenaEu sunt de acord cu MiculPrint: noi, Oamenii Mari, ar trebui sa fim mai toleranti si sa lasam loc prezumtiei de nevinovatie. Sa dam ragazul atentionarilor private sa fie citite si sa reactionam doar dupa un "interval de gratie"! Nimeni nu e infailibil si eu stiu asta din proprie experienta! :-)
10.09.2013, 12:45:55
Am tinut sa fac acest comentariul tocmai pentru ca onomastica magazinului mi-a reamintit cu drag despre o carte a tuturor varstelor, o carte care reitereaza importanta valorilor umane: responsabilitate, empatie, toleranta si spirit ludic...e o poveste despre singuratate si prietenie...povestea noastra...
user21apreciez intentia din spatele ambelor postari. BUT.
10.09.2013, 14:46:19
www.breslo.ro/Product/Cum-facem-gentile_1000055
www.breslo.ro/Product/GIVEAWAYCADOU--Inel-Primordial-Earth_1006854
mielenaTrădare, trădare dar s-o ştim şi noi!! :)
10.09.2013, 16:21:34
Oare n-ar trebui remaniate rubrica "Cum arată atelierul lui xy..?" şi
politica de concursuri promoţionale de pe Breslog? - sunt sigură că o abordare mai generoasă a administratorilor ar descuraja atitudini individuale de promovare...;)
user61482Ei, nu mai bine imi vedeam de treaba mea si ma concentram mai degraba asupra lucrurilor cu adevarat importante pentru mine, asa cum intentionam? Imi cer scuze de la cei pe care i-am suparat cu interventiile mele, nu se va mai repeta. Promit!
10.09.2013, 17:33:33
bijouxdemonangeWell... oameni buni... chiar nu e nevoie sa aveti astfel de discutii si remarci!
11.09.2013, 06:08:47
Problema incalcarilor de reglamente este foarte mare si daca nu s-ar pierde ore intregi sa rezolvam problema, am fi inghititi de tot felul de produse ce chiar nu au ce cauta aici...
De aceea, Cristina, nu ai de ce sa te superi din cauza ca se mai supara cineva pe-aici! Unii se supara fiindca sunt in culpa fara sa stie, unii se supara ca sunt in culpa desi stiau, altii se supara asa, sa treaca vremea!
Daca vrei sa continui sa ma ajuti, eu iti sunt recunoscatoare! Fara voi site-ul ar lua-o razna!
Am mai facut curatenie. In mare, a ramasun magazin de care ma voi ocupa in detaliu.
mielenaFoarte profesional si "politically correct" iata un extras din "Termeni si Conditii de utilizare" ale site-ului Breslo. Ramane la alegerea noastra, simpli utilizatori daca luarea de atitudine e constructiva sau ne transformam in Felix sau Ivanescu...
11.09.2013, 08:40:21
Citez:
7. Controlul Informatiei
Breslo nu controleaza Continutul publicat de utilizatori care este pus la dispozitie pe Breslo. Puteti gasi o parte din Continut ca fiind ofensator, daunator, inexact, sau inselator. (...)Va rugam sa folositi cu prudenta, bun simt si in conditii de siguranta practicile de cumparare si de vanzare Breslo.
8. Reuniuni
Utilizatorii pot aranja si pot participa la intalniri virtuale online, sau intalniri "in persoana" ("Intalniri") cu una sau mai multe persoane fizice. Utilizatorii sunt singurii responsabili pentru interactiunile cu ceilalti. Utilizatorii trebuie sa fie in conformitate cu politicile Breslo si sa recunoasca si sa fie de acord sa respecte legile din oras, judet si din tara in care are loc Intalnirea. Conditiile de eligibilitate aditionale pentru un anumit grup sau Intalnire pot fi stabilite de persoana desemnata de contact a grupului. Breslo nu este implicat in grupurile utilizatorilor, cerintele si conditiile grupurilor sau in Intalnirile acestora.
Breslo nu supravegheaza sau controleaza Intalnirile fizice sau virtuale initiate de utilizatori, sau interactiunile intre utilizatori si alte persoane sau companii. Utilizatorii sunt singurii responsabili pentru interactiunile cu ceilalti. Utilizatorii inteleg ca sub nicio forma Breslo nu isi cerceteaza si verifica utilizatorii. Toti utilizatorii de acord sa manifeste prudenta si o buna judecata in toate interactiunile cu ceilalti, in special in intalnirile fizice si la cele "in persoana".
Inchei prin a aduce doua citate din Tolstoi, asa cum au fost ele prezentate de un alt topic de pe forumul Breslo, mult mai solar:
"Arta nu este, asa cum cred filosofii, o manifestare a ideii de frumusete sau divinitate, nici expresia emotiilor individuale sau producerea unor obiecte care sa provoace placere, ci un mijloc de a-i uni pe oameni intr-o comunitate a ideilor si sentimentelor"
"Oamenii supravietuiesc nu prin grija pe care si-o poarta fata de ei insisi, ci prin iubirea celorlalti fata de ei."
user21mielena, din cate stiu eu, concursurile gen giveaway nu se anunta pe breslog - parca vazusem ocazional pe forum, la rubrica "diverse".
11.09.2013, 10:24:06
in ceea ce priveste rubrica "atelierul tau", raportez fericita ca nu ma ocup eu de ea :)
dar lasand gluma la o parte, te minunezi de-a binelea cand rasfoiesti breslo mai des si mai indelungat - si eu o fac de cateva ori pe saptamana. si pentru o lista parcurg muuuulte pagini :)
mielenaMă bucur că ai intuit gluma şi că ai continuat în acelaşi registru, BWE!
11.09.2013, 17:03:28
Nici nu se putea altfel, căci umorul este una din notele distinctive şi de mare savoare ale articolelor tale. :)
Sigur ai dreptate în ceea ce remarci ulterior, dar ştii şi tu că sita valorii cerne neîncetat, cu mişcător tremur ce are forţă mai ales de la ipostazele pozitive, pline de inspiraţie artistică.
Hai să nu ne mai incruntam la mici "rătăciri" ci să glumim, să zâmbim sau să trecem cu vedea prima dată. Eu cred că "recidiva" în speţa de care vorbim e oricum sancţionată de administratorii breslo special însărcinaţi.
bijouxdemonangeMihaela,n-am vazut concursuri promotionale pe Blog. Iar cu Atelierele... fiecare-si face curatenie in atelierul propriu, nu?
11.09.2013, 18:27:17
Citatele tale nu au o relevanta reala pe subiect si chiar si off-topic, legat de celelalte chestiuni aduse in discutie.
Pe Breslo nu exista grupuri de utilizatori iar in intalnirile reale si virtuale ale utilizatorilor nu se baga nimeni, nu urmareste nimeni pe nimeni pe unde e si ce face.
Breslo nu controleaza informatia si nici nu-si asuma responsabilitatea pentru ce publica fiecare (fiecare o face pe propria raspundere in fata Breslo si a legilor, asadar Breslo nu va fi tras la raspundere pentru ce face x sau y).
_____
Cu toate acestea, Breslo are reguli cu privire la continutul si comportamentul acceptate pe Breslo si este specificat, nu o data, faptul ca fiecare utilizator si continutul acestuia trebuie sa fie in conformitate cu poiliticile Breslo si legile in vigoare.
Aceste politici, care se refera in special la Continut si Activitate, precum si urmarile si sanctiunile ulterioare - subiectul topicului- nu ar trebui scapate din vedere (voit sau nu):
Expune si vinde: www.breslo.ro/Sell
Ce poti si nu poti vinde
Termeni si Conditii: www.breslo.ro/Help/terms
4. Listarea si vanzarea
5. Produse si Activitati Interzise, Contestabile si Ilicite
12. Incalcare
_____
Lamuriri:
Pentru a fi politcally correct, poate ar trebui intr-adevar sa renuntam la unele comentarii personale asociate sesizarilor, asta pentru a evita incretirea fruntilor proprii sau ale celorlalti. Bineinteles ca putem discuta, ne putem consulta, dar astfel incat sa nu lezam pe cineva, sunt si persoane mai sensibile (nu prea s-a intamplat pana acum, ziceam doar asa, sa fiu completa in exprimare).
Aici nimeni nu discuta pe nimeni si nici nu se joaca nimeni de-a politia, este un loc pentru sesizari (asa cum pe alte site-uri gasim butoane de raportare), la vedere. Fiecare utilizator, inclusiv eu, in navigarea pe Breslo, mai des sau mai rar, se loveste de anumite nereguli, mai mari sau mai mici, voite sau nu. Nu este fair play si nici in conformitate cu regulamentul sa fie ignorate sau tolerate. Plus ca, rapim astfel din timpul tuturor ("dar daca pierd eu timp, macar sa nu fiu singur!")
In momentul in care cineva relisteaza un produs deja sesizat aici si pe privat, este foarte de inteles sa crezi ca nu vrea sa respecte, chiar daca sustine si poate chiar este adevarat ca n-a citit mesajele. Toti suntem oameni, chiar daca ne ascundem in spatele unui utilizator virtual.
______
O alta chestiune, de care ma tot lovesc si chiar nu stiu cum s-o scot la capat:
*Unii utlizatori au incalcat si incalca regulamentul cu buna stiinta sau nu. Toti utilizatorii ar trebui sa aiba un minim de cunostinta cu ce e permis si ce nu e permis pe Breslo (exact ce e scris concis in rubrica Expune si vinde, prin care trece fiecare la deschiderea magazinului, asadar, scuza cu "nu am stiut" nu prea sta in picioare din punctul de vedere al regulamentului, chiar daca sunt constienta ca suntem oameni si mai trecem peste multe lucruri in graba- oricum, personal, din discutii, imi este usor sa fac diferenta intre graba si buna stiinta).
*In momentul in care utilizatorul de buna credinta vede ca utilizatorul-vecin face ceva ce el stia sau avea o banuiala ca nu se face, reactia nu ar trebui sa fie aceea de a face conform vecinului (intrucat a citit si el regulile minime), ci in cel mai rau caz sesizarea vecinului.
*Faptul ca foarte multi utilizatori de buna credinta si inocenti incalca regulamentul fiindca asa au vazut la utilizatorul-vecin nu face altceva decat sa ingreuneze munca celor ce incearca sa "curete" locul de activitati si continut care nu este in regula!
*Rezultatul este ca ajung sa fie neglijate chiar activitatile utilizatorului-vecin, fiindca activitatile noi, ale utilizatorului nostru de buna credinta si inocent sunt sesizate mult mai devreme, fiind ultimele pe liniile temporale si spatiale.
*Mai pe scurt: nu ma pot ocupa de magazinele care au incalcat regulamentul acum o saptamana, o luna, un an fiindca sunt blocata (uneori cu orele- deci chiar si cateva zile de lucru- pentru un singur magazin) in utilizatorii noi in incalcarea regulilor (nu neaparat pe Breslo) care au vazut la altii, desi stiau sau banuiau ca nu e in regula (dovada stand chiar faptul scuzei "am vazut si la altii"), categorie de utilizatori care se inmulteste foarte repede.
Chiar imi doresc ca intr-o zi s-o scot la capat, pentru ca imi doresc ca Breslo sa fie un loc frumos pentru tot in care sa ne relaxam nu sa ne-apuce nervi cu "iar cerceii astia?:-o Si cand te gandesti ca-i am si eu si imi placeau si acum m-am plictisit de ei si va trebui sa-i arunc!"
S-aveti o zi faina!
mielenaCred că ai pus punctul pe "i" Andra: poate breslo implementează pe viitor un buton de raportare direct la administratori, fără risc de "executie publică" sau "vânătoare de vrăjitoare".
11.09.2013, 19:04:32
Sper că aţi prins metafora izvorîtă din dispreţul pe care eu îl am faţă de pârâciosi. Iar "paraciosii" nu sunt cei care critică fiind cunoscători ai domeniului sau care iau atitudine pertinentă, ci cei cărora le lipseşte empatia.
Şi mai sper că nu mi-am aprins şi mai multe paie pe cap indemnand la toleranţă. Eu nu am îndemnat nicio clipă la ignoranţa totală sau nerespectarea regulilor.
Jewel.iaNu văd de ce un punct de vedere luminat s-ar lăsa cu văpăi. Am convingerea că, pe întreg teritoriul breslo-ului, nici un utilizator nu jubilează la gândul că un astfel de subiect, cu atât de multe persoane angrenate în discuție, există. "Pe BRESLO se vinde orice?!" este într-adevăr un loc sinistru și sulfuros. Și acum, când cineva a venit în sfârșit cu o soluție, un buton!, mă tot întreb de ce e uneori atât de simplu să te complici. Poate pentru că încă nu am ajuns (eu) la vârsta la care să înțeleg cu adevărat ce înseamnă ideea de libertate tolstoiana sau ieșirea din minorat (kantiană, ca să avem și un filosof :D).
12.09.2013, 01:32:43
Pe scurt, susțin ideea cu butonul, pentru simplul motiv, cât se poate de personal că de fiecare dată când, așa cum zice BWE (îmi place cum sună!), mă enervez căutând pentru liste, mă enervează că m-am enervat, îl pârăsc pe ăla rău și apoi mă supără gândul că-s mai rău decât răul. Cine mă împuternicește să pun la zid? Dacă Breslo o face, foarte urât din partea lui. E ca pe vremea când eram mică și mă păruim cu soră-mea ... (dar asta-i altă poveste)
Lăsând gluma la o parte, sunt de părere că problema cu acest topic este cât se poate de sinuosă, că noi ne pierdem vremea alegând grâul de neghină, semănând negină, de ce nu, culegând neghină. Poate, poate butonul ne va scăpa de celebrarea celei de-a 100-a pagină de astfel de munci agricole prejudicioase.
Nu sunt tolerantă, nici măcar cu intoleranța, dar am speranța că problema semanalată de mielena nu va fi trecută cu vederea. Pentru că, dacă va fi, greu îmi pot imagina acel loc frumos pe care îl invocăm. Pentru că, ieșirea din minorat este posibilă doar dacă este înțeleasă, nici într-un caz cu forța (sau efortul copleșitor, ca cel pe care Andra îl depune și sunt sigură că, de cele mai multe ori, îl consideră în van).
bijouxdemonangeIn van nu-l consider, ca altfel nu faceam voluntariat pe-aici :)))) Doar ca ma apuca toate alea uneori... Si nu din vina greselilor... ci din vina...unor lipsuri de simturi...
12.09.2013, 07:05:09
In fine, un buton de raportare a existat la un moment dat. Intre timp a disparut, nu stiu cand si nu stiu de ce... Era de mult oricum...
Am sa trimit o intrebare legat de chestiunea in cauza, sa vedem. Nu stiu insa in ce masura se poate rezolva fara sa fie necesar un angajat permanent pentru asta...
user21cred ca topicul acesta a aparut din cauza ca nu se prea misca nimic si repede in urma utilizarii cu spor a butonului de raportare - daca nu ma inseala memoria.
12.09.2013, 13:30:34
si in alta ordine de idei, eu incerc sa mentin magazinul propriu si personal la un nivel al apelor dunarii cat se poate de satisfacator - si pretind acelasi lucru si colegilor de breslo. nu cred ca etichetarea corecta, incadrarea in categorii corespunzatore, postari singulare, postari la obiect sunt niste cerinte atat de extravagante.
si daca m-as ocupa de vanat vrajitoare, cred ca ar ramane prea putine. asa vrajitoarele pot spune merci ca nu dau de ele decat cand fac cautari pentru liste samd. - adica cam rar.
Jewel.iaUmorul tău este debordant şi tăios, Leti. Parcă te şi văd, un veritabil Vampire Hunter D, că la cât de iscusită eşti în modelat şi patinat floricele şi-alte cele, miram-aş să nu fi făcut vreun pact cu magia sau alchimia :).
12.09.2013, 15:07:00
Cât despre magazinul bijuteriiwhatelse este mult peste cotele apelor Dunării şi ale Someşului la un loc, nu-ncape îndoiala.
Întrebarea mea este (of course, nu ţie îţi e adresată) de ce nu se prea misca nimic si repede in urma utilizarii cu spor a butonului de raportare?
O fi probabil vina angajatului permanent lipsă la care face Andra referire mai sus.
Cert e faptul că pentru a exista mai mult de o lună pe platformă, achităm lunar o oarecare chirie. Nu s-ar putea oare aloca o parte din aceasta, eventual o mărire insignifiantă a ei, 1 bresleu în plus în minus (deschid o nouă polemică şi nu asta e intenţia mea), pentru angajarea unui administrator de bloc menit să ne scutească de coborârea atât de frecventă în subsolurile insalubre ale breslo-ului? La urma urmei e vorba de timpul (poate şi nervii) nostru(i) preţios(i) aici.
user21nu vanez vrajitoare pentru ca-s una dintre ele. phi hi hi :P
12.09.2013, 15:23:34
mielenaEu zic că amândouă, şi Leti şi Iulia, sunteţi "vrăjitoare"!..cu sensul 4 dat de dictionarul de sinonime ediţia '98...adică "fermecătoare"- că să evităm confuziile de care parcă nu duc lipsă ;)
12.09.2013, 15:48:51
Jewel.iaEi da, eu am lăsat loc de confuzii, neînsoţită de dicţionar, cum m-am prezentat. Leti, susţin în continuare că numai "a kind of magic" poate fi acolo, în atelierul tău. Ciocanul trebuie să aibă o inimă a lui. Şi-i place şi frumosul, pe deasupra.
12.09.2013, 16:12:39
Baiu-i că am ocupat frontul şi am deviat discuţia. Eu una mă retrag în spatele liniilor. Zi faină şi insipraţie câtă apă pe Someş să aveţi!
AlexidaHandmadeWell, cu riscul de a fi considerata "paracioasa" de unele persoane, eu voi continua sa raportez produsele care "imi sar in ochi" chiar de pe prima pagina
14.09.2013, 20:56:43
www.breslo.ro/Product/rochie-DKNY_1004483
mielenaCum a zis Andra, o simpla raportare, fara comentarii personale tendentioase e "politically corect". Eu nu am vrut sa jignesc pe nimeni caci topicul acesta a inceput, cred, dintr-o intentie buna si atatea nume pe care le respect au fost semnatare ale unor sesizari corecte de-a lungul timpului.
14.09.2013, 22:46:56
Ma intreb insa daca nu ar fi mai civilizat sa avem un buton de raportare si sa nu facem publica balacareala- atunci cand, poate pe buna dreptate ne da ghes...
Depinde de fiecare dintre noi (- stiati ca sunt unii care cred ca informatorii erau cronicari istorici??!! :)) daca facem topicul acesta sa traiasca in acest format sau tacem in speranta instalarii unui buton de raportare dem de un site cu reprezentare internationala.
Oricum vad ca produsul e deja scos. Asta da operativitate!
Si mai propun ca daca se ajunge la pagina 100 si devine greu de rasfoit, sa deschidem un nou topic pe care sa-l botezam "Rusinica!!!...." :)
AlexidaHandmadeSincera sa fiu nu am vrut decat sa glumesc pe seama discutiei care devenise oarecum apasatoare, cel putin petnru mine si mai mult pentru ca am observat ca nimeni nu a mai indraznit sa raporteze nici un produs dupa acel comment in care ti-ai exprimat deschis dispretul impotriva "paraciosilor". Nu ma consider paracioasa, asa cum am spus a fost o gluma, daca vrei sa ma pui la zid pentru asta nu ai decat, astept ploaia cu pietre, dar sa sti ca am armura. :D
15.09.2013, 01:06:26
Iar daca tot e liber la pareri personale, eu apreciez acest topic, numai pentru faptul ca verificand produsele, poti observa ca ele dispar relativ repede, acesta fiind efortul Andrei evident si al celor care se ocupa de acest lucru si atunci ma simt oarecum responsabila si sper sa fi fost si ajutorul meu care sa fi contat intr-un foarte mic procent. Nu sunt detectiv pe Breslo, acest topic l-am gasit aici, nu l-am creat eu, insa cel mai multe produse iti sar pur si simplu in ochi, iar pana la aparitia "butonului magic" acest topic va exista cu siguranta. Daca nu ar fi fost in ordine probabil ca administratorii l-ar fi inchis de mult. Dorinta ta de a se inchide topicul nu este si dorinta altora si toti suntem liberi sa avem o parere personala, pe care eu mi-o asum cu sinceritate.
Nu vreau ca aceasta discutie sa se transforme intr-o disputa personala intre noi doua, cu tot respectul chiar am vrut sa fac o gluma si nu a fost un comentariu referitor la produsul raportat ci la o discutie oarecum off topic si ea.
Mai mult de atat sa sti ca il voi sustine si pe "Rusinica" pana la pagina 100, fara sa am mustrari de constiinta.
Si acum fara suparare si cu multa dragoste in suflet eu va pup si va spun ca va iubesc pe toti si toate si haideti sa fim un pic mai buni, sa ne descretim fruntile si sa ne bucuram de lucrurile frumoase!!!
mielenaMai am un titlu la fel de bun pentru noul topic: "Paraciosu' roade osu'!!!..." :)
15.09.2013, 07:32:28
Pentru a evita confuziile si intrepretarile personale, propun ca fiecare sa raporteze cu o formula standard, gen:
"Tanti mama lu' Bresloooo! Tanti mama lu' Breslo, uite ce produs avem aici:www.................." :-P
AlexidaHandmade15.09.2013, 11:48:10
AlexidaHandmadeNu stiu ce probleme ai, insa te voi ruga frumos sa incetezi cu atacurile tale filozofice, incluzand aici si remarcile trimise mie personal prin mesageria Breslo.
15.09.2013, 13:26:46
Cea care a pornit off topic ai fost chiar tu, intervenit cu pareri personale despre un topic in care, daca nu iti face placere poti alege sa nu te implici. Mai mult de atat daca ai sugestii impotriva topicului te rog frumos sa scrii la rubrica Reclamatii si sugestii sau sa trimiti un mail pe adresa celor care se ocupa de administrarea siteului si sa nu mai imi trimiti mesaje cu citate din opere celebre. Daca vrei sa arati ca ai cultura literara sunt convinsa ca exista si forumuri specializate in asa ceva.
Sunt un utilizator ca oricare altul si atata timp cat nu am jignit pe nimeni si m-am straduit sa respect regulile siteului nu iti voi permite jigniri pe care le maschezi in exprimari simandicoase.
Si acum citez pentru toata lumea mesajul primis de la citita noastra colega:
Ce crezi?
De la: mielena
Data: 15.09.2013 (13:03:23)
Sau- daca tot raportam mizerii- sa numim topicul nou "Mizerabilii" dupa celebrul roman al lui Hugo si care sa aiba urmatorul motto calauzitor, extras din romanul omonim:
"Spăimîntător, Javert n-avea nimic mîrşav într-însul.
Cinstea, sinceritatea, nevinovăţia, convingerea, simţul datoriei sînt lucruri care, cînd se înşală, pot deveni hidoase, dar care, deşi hidoase, rămîn mari. Măreţia lor, proprie conştiinţei omeneşti, stăruie pînă şi în oroare. Sînt virtuţi care au un viciu : greşeala. Bucuria nemiloasă şi curată a unui fanatic stăpînit de cruzime păstrează nu ştiu ce strălucire cernită, vrednică de respect. Fără să-şi dea seama, Javert, în bucuria sa nemăsurată, era de plîns, ca orice ignorant care triumfă. Nimic mai sfîşietor şi mai groaznic decît această figură pe care se oglindea ceea ce s-ar putea numi toată partea rea a binelui"
Si acum incheind cu remarcile off topic imi cer scuze administratorilor pentru interventia mea, dar am considerat-o necesara si sper ca toata vapaia asta sa se stinga asa cum a si inceput.
O zi buna tuturor!
mielenaAdevarul e ca am vrut sa fac public mesajul dar in ultima instanta am trimis pe mesageria breslo. Iata si varianta motto-ului in original:
15.09.2013, 13:43:18
"Javert, effroyable, n'avait rien d'ignoble.
La probité, la sincérité, la candeur, la conviction, l'idée du devoir, sont des choses qui, en se trompant, peuvent devenir hideuses, mais qui, même hideuses, restent grandes; leur majesté, propre à la conscience humaine, persiste dans l'horreur. Ce sont des vertus qui ont un vice, l'erreur. L'impitoyable joie honnête d'un fanatique en pleine atrocité conserve on ne sait quel rayonnement lugubrement vénérable. Sans qu'il s'en doutât, Javert, dans son bonheur formidable, était à plaindre comme tout ignorant qui triomphe. Rien n'était poignant et terrible comme cette figure où se montrait ce qu'on pourrait appeler tout le mauvais du bon."
Chiar nu-mi place sa ne dam in gat unii pe altii in acest mod. Istoricul acestui topic arata parati care au devenit paraciosi la randul lor precum si "amenzi "care s-au dovedit nefondate. Ceea ce se impune este doar modernizarea site-ului, pentru a asigura fiecarui utilizator dreptul civilizat de a-si corecta greselile, fara vanatoare publica. O fi chiar atat de greu?...
mielena• Pe langa faptul ca, asa cum s-a semnalat (si) aici, abaterile se inmultesc, eu indraznesc sa mai zic ceva ce mi se pare in neregula cu gestionarea acestui topic- pe care, recunosc ca in forma lui de exprimare actuala, l-as dori trecut in arhiva.
15.09.2013, 14:59:11
Uitati-va de exemplu la pag. 90, 91, 92... Acolo unde utilizatorul a adus informatii despre un produs neconform, un administrator (fara atac la persoana, jur!) a intrat si a editat REZOLVAT, NOTIFICAT etc. Stiu ca intentia este una buna- tocmai pentru a evidentia ca lucrurile "se misca" intr-o directie de purificare...Dar mi se pare riscanta o astfel de practica pentru ca in caz extrem(o manevra gresita, o stocare incorecta in clipboard etc) ti se pot asocia interventii care iti sunt straine. Conservarea intacta a istoricului este una din bunele practici ale oricarui site si care nu trebuie incalcata. Asa cum, revin, instalarea unui buton de raportare direct si exclusiv la administrator(i), dincolo de ochii si “deliciul” largului public, este o buna practica recomandata care arata respect al gazdei fata de utilizatori.
daisy.furnituriNu sunt complect de acord cu tine!
15.09.2013, 15:53:59
Am invatat multe lucruri din acest topic. Ce e voie si ce nu e voie. Am dat multe mesaje private prin care am atentionat ca sunt contrar politicii breslo. Am patit-o pe piele mea de cateva ori si as vrea sa nu pateasca si altii...
E drept cateodata ma apuca pandalicul si raportez fara mesaje private.
Concluzia mea este ca un astfel de topic (sau unul similar) in care sa se discute ce este permis si ce nu este foarte oportun. Sa fim seriosi nu citeste nimini regulamentul ala stufos!
bijouxdemonangeMihaela, asa cum ti-am spus si in mesajele anterioare, fiecare se ocupa de atelierul lui, iar tu incurci borcanele! Pentru sesizari, nemultumiri si propuneri de orice fel ai o adresa de email si o sectiune in forum care se numeste foarte clar si concis "Idei si Sugestii"! Te indemn sa le folosesti cu incredere!
15.09.2013, 15:54:39
De altfel, am spus foarte clar ca parerile personale asociate sesizarilor (de orice fel de altfel! ;) ) ar trebui tinute pentru sine! Se intampla exact contrariul prin interventii impertinente, cu afirmatii total pe langa subiect si/sau cu tendinta de instigare, jigniri si atacuri la persoana! Lucruri care, dupa cum se stie foarte clar, nu sunt tolerate pe Breslo! Se pot (re)citi oricand regulamentele site-ului, pentru lamuriri suplimentare! Nu imi voi pierde timpul disecand regulamentele Breslo (in special cel al forumului, care este specific in aceasta situatie), sunt convinsa ca nici nu este necesar, de altfel!
Asadar aceasta discutie se va opri in acest moment! Orice interventie ulterioara cu acelasi ton si expresii jignitoare si provocatoare sau pe langa subiectul in cauza si avand ca unica intentie agitarea apelor, instigarea la un comportament neadecvat si raspandirea unei proaste dispozitii , incalcand in mod constient, voit si repetat regulamentele Breslo, scrise sau nescrise, netinand cont de drepturile si opiniile celorlalti utilizatori, de apelul la bunul simt si de avertismentul de fata, va atrage dupa sine avertismentele (suplimentare) si sanctiunile impuse de situatie!
Personal opinion: nu reusesc sa imi dau seama care este publicul care il considera un "deliciu"! ;)
mielenaq.e.d.
15.09.2013, 16:12:23
Jewel.iaDiscuția aceasta a devenit anostă și belicoasă, nici măcar nu am citit-o cuvânt cu cuvânt, nu-mi face plăcere, am vrut să nu mai iau parte la așa ceva, înțeleg acum valoarea unui sfat pe care l-am primit cu nici măcar două zile în urmă. Pe care, prin faptul că dau curs acestui comentariu, se pare că încă nu-l ascult.
15.09.2013, 17:55:21
Adevărul e că așa cum a zis un nene oarecare, despre lucrurile despre care nu se poate discuta e mai bine să se tacă. Unele lucruri, se pare, sunt de trecut, și aici, sub tăcere, sunt de acoperit cu o muncă sisifică, sinuoasă, efort fără finalitate. Din partea tuturor. Regulamentul este totuși o lectură nemediată și obligatorie, exprimările simandicoase nu trebuie citite imediat ca pe un afront (am speranța că intenția din spatele lor nu este de a jigni), bineînțeles, nu utilizatorilor breslo de bună credință le revine datoria de a face inutil acest topic. El va fi necesar de alimentat atâta vreme cât un subsistul eficient al lui nu va fi posibil.
Așadar, dacă esența acestui topic este una constructivă, formele pe care le ia uneori sunt primitive. Putem totuși avea pretenția un design senzual, modern? Sunt sigură că preferăm cu toatele un aspirator drăgalaș, roșu, rotund (al meu e glaben și arată ca r2d2 din star wars) măturii de nuiele. Yep, să-i dăm o șansă ideii. Susțin în continuare că o altă abordare a problemei trebuie avută în vedere. De ce să lăudăm efortul, când putem testa, până la a admira mai e cale de bătut, ideea. Mda, continui să nu ascult sfatu cela bun :(.
user2116.09.2013, 16:17:15
Fine.Thingssunt multe magazine ce fac comert pur, adica REvand bijuterii gata facute, cumparate de afara (in general) si nu vb de 1-2-3 produse ocazionale, ci de zeci de produse listate si asupra carora nu incape nici o indoiala ca n-au nimic handmade de catre vanzator - asta se vede imediat, oricat de neavizat ai fi.
17.09.2013, 00:38:17
sunt magazine care afiseaza astfel de produse in mod curent, de multa vreme, asa ca daca nu ar fi permis, mai mult sau mai putin voalat, eu cred ca nu s-ar putea intampla atat de mult in conditiile unui site supravegheat continuu.
@FierForArt : jos palaria !! lectura mesajului tau a fost o adevarata placere si, te rog, permite-mi sa subscriu parerilor tale.
felicitari ! o spun sincer si fara nici o periuta - ai f. multe cuvinte la tine (cum ar zice unii glumeti) si stii ce sa faci cu ele ... heheee.... mai rar asa ceva !
numai bine,
Otilia
bijouxdemonangeWell, Fine.things, ai punctat bine, "in conditiile unui site supravegheat incontinuu"!
17.09.2013, 06:53:13
@mielena, acele insemnari au avut cu totul alt scop decat cel presupus de tine, nefiind necesar sa dovedesc cuiva astfel ca lucrurile se misca, intrucat daca un produs este sters, nu mai este vizibil pt utilizatorul obisnuit, deci se poate vedea cu usurinta daca a fost o interventie sau nu. Scopul real este ca, datorita faptului ca in acea perioada s-au strans foarte multe nereguli de care nu ma puteam ocupa neavand timpul necesar, o faceam intr-o ordine aleatoare sau in functie de efortul cerut, in limita timpului personal disponibil si pentru a tine evidenta stadiului de rezolvare mi-am permis sa fac acele insemnari pentru o perioada scurta. Eu ca administrator am acces la aceste listari sterse, care raman stocate pe server, chiar daca nu mai apar pe site, dar nu aveam nici un avertismet de vreun fel (cum exista acum de cateva zile ) si mi s-a intamplat sa sterg produse sterse in prealabil de catre alt admin sau chiar de mine si am dorit sa evit acest lucru. Le poti lua drept niste bifari pe nista bucati de hartie.
Dar ai fi putut intreba... Fara alte remarci personale, daca ai fi fost intr-adevar interesata/curioasa! ;)
Optiunea de modificare si stergere a mesajelor utilizatorilor de catre administratori exista pe toate forumurile, iar acest lucru nu este o noutate sau ceva nelalocul lui, fiind chiar necesara, la fel cum este necesara si optiunea de stergere a produselor pe o platforma de vanzare, iar ambele implica acelasi nivel de incredere si responsabilitate. Insinuarea de a-i fi asociate cuiva interventii straine (cazurile extreme de care vorbesti ies din discutie, intrucat o modificare de mesaj n-are nici o legatura cu ce este stocat in clipboard, iar manevre gresite - nu stiu la ce te-ai putea referi care sa se si poata aplica in cazul de fata ) , este cel putin deplasata si nefondata. Iar daca prin asta incerci sa pui la indoiala integritatea si discernamantul nostru ca administratori (de orice nivel am fi), imi pare rau, dar le avem, iar pentru mine personal, pot garanta si chiar am dovedit-o in nenumarate randuri, inclusiv in situatii delicate, ca am coloana vertebrala si nu incurajez, nici nu apelez la tertipuri (de orice fel), indiferent pe ce pozitie ma aflu eu sau se afla cei in cauza!
Sunt constienta ca lucrurile sunt departe de perfectiune, dar, ne descurcam cu ce avem si nu cred ca este necesar sa se faca din tantar armasar pentru lucruri cat se poate de simple. Cu putina intelegere si colaborare lucrurile ar fi infinit mai bune!
Sa faci revolta pentru un buton de raportare in conditiile in care am spus cu 3 zile inainte ca voi vorbi mai departe despre acest aspect, este chiar in contradictie cu ceea ce sustii si recomanzi de o saptamana incoace, si anume ca reactiile poate ar trebui sa vina dupa un interval in care sa fie lasat timp ca lucrurile sa se poata intampla efectiv. Dar, cum nimeni nu este perfect, poate fi de inteles si acest lucru!
In alta ordine de idei, multumesc Alexida si Leti pentru continuarea sesizarilor in ciuda agitatiei, e o contributie considerabila la nivelul meu de operativitate actual! ;)
user2117.09.2013, 20:17:25
fimobvCum e pana la urma ? Sunt ingaduite postarile / reclamele de genul ?
18.09.2013, 16:28:44
www.breslo.ro/Product/Calsilica-8-mm_1016717
www.breslo.ro/Product/Agate-crab-fire-102-mm_1016559
www.breslo.ro/Product/Agate-crab-fire-8-mm_1016377
www.breslo.ro/Product/CCB-disc_1015819...si mai sunt si altele in acelasi magazin.
bijouxdemonangePai... postarile enumerate de tine sunt listari normalde produse. Ele sunt la reducere momentan (conform atat descrierii cat si imaginii), asadar nimic nelalocul lui. Nu despre acest gen de semnalari a reducerii este vorba ca nu sunt acceptate, ci este vorba de acele listari goale, care nu contin nici un produs, doar o reducere, promotie, un anunt, un giveaway, o...ceva care n-are nici o treaba cu un produs in stoc sau executabil la comanda.
19.09.2013, 06:08:29
fimobvIdeea este ca un utilizator nu are voie sa posteze o reclama decat o data pe saptamana la sectiunea OFERTE si PROMOTII , dar daca postam astfel produsele noi listate cu tot felul de reduceri, ne facem reclama de cate ori vrem , ceea ce mi se pare incorect fata de utilizatorii care isi fac reclama la sectiuea mai sus mentionata, doar o data pe saptamana.
20.09.2013, 09:53:45
Atunci ce rost mai are sectiunea OFERTE si PROMOTII ?
Nu am produse la vanzare, dar ...I"m wondering
:) :)
AlexidaHandmadewww.breslo.ro/Product/Geanta-noua_1016688
20.09.2013, 14:45:09
www.breslo.ro/Product/Curea-Madonna_1018177 - "noua cu eticheta"
handmadeCouturenu este singurul magazin in care se vand produse vintage, dar noi. Sau trecute la handmade, dar sunt luate din second hand-uri si vandute ulterior drept "unicat."
20.09.2013, 16:55:57
AlexidaHandmadeAprob cele spuse de tine handmadecouture. Am constat si eu aceasta practica.
20.09.2013, 18:04:45
Ethno.BeadDaca produsul are mai mult de 20 de ani poate fi listat la categoria vintage chiar daca e nou (in sensul de nepurtat), nu? Poate e curea din anii 80, cand s-a lansat Madonna :)
20.09.2013, 20:11:46
CyrusTheVirus* Acest mesaj a fost sters
20.09.2013, 20:19:57
Pe Forumul Breslo nu sunt permise:
· Raspandirea unei proaste dispozitii
Comportamentul uracios, ursuz sau carcotas precum si remarcile agresive nu amuza pe nimeni prin urmare nu sunt binevenite pe Breslo.
· Iesirile necontrolate
Insulte, injurii sau atacuri la adresa altor persoane si orice comportament daunator nu este tolerat.
handmadeCoutureIrelevant.
20.09.2013, 21:53:24
AlexidaHandmade21.09.2013, 23:12:29
handmadeCouturenu am nimic cu nimeni, dar produsele din magazinul acesta ar trebui incadrate corect, la "vintage": www.breslo.ro/Shop/MadalinnaB
28.09.2013, 19:58:21
ChocoDivawww.breslo.ro/Shop/farcas.diana este din categoria: sa mai vindem ce mai avem prin casa...not really handmade sau vintage
02.10.2013, 14:10:19