Forum: Concursuri PRELUNGIRE CONCURS ZODIACUL BRESLO 2 septembrie 2011 - 20 martie 2012

  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Ziua buna dragii mei

    Ne bucura enorm piesele realizate pana acum, va multumim pentru interes si pentru timpul investit in acest concurs!
    Intrucat am primit numeroase feedback-uri, am decis sa tinem cont de ele intrutotul!

    Am inteles ca participarea slaba s-a datorat in principal timpului, motivul acesta regasindu-se in mai toate opiniile! Drept pentru care am luat decizia de a prelungi perioada de inscriere cu inca 3 luni, astfel incat acest concurs se va incheia in ultima zi a Zodiei Pestilor, ultima conform anului zodiacal! Sper sa fie o veste buna si sa vina ca un cadou pentru sarbatorile care urmeaza!

    Mi-ar placea foarte mult ca impreuna sa construim un concurs frumos, o colectie de bijuterii pentru zodii exceptionala si unica! Iar eu cred ca vom reusi, impreuna,sa infaptuim acest lucru!

    Daca aveti orice fel de sugestii si propuneri, eu le astept cu drag si vedem cum si daca le putem realiza!

    Sa va spun despre schimbari/lamuriri, deci:

    _____ 1. PRELUNGIM CU 3 (TREI) LUNI datele limita; voi afisa mai jos fiecare termen in parte! INSCRIERILE SE PRIMESC PANA IN DATA DE 28 FEBRUARIE 2012 INCLUSIV!

    _____2. repet: NU ESTE OBLIGATORIU INSCRIEREA CU TOATA COLECTIA, INSA ESTE SINGURA SANSA DE A INTRA IN COMPETITIA PENTRU PREMIILE "ZODIACUL BRESLO", DIFERITE DE CELE PE FIECARE CATEGORIE/ZODIE IN PARTE!
    Premiile pe categorii se stabilesc individual pe lucrare, cele pe tot concursul se stabilesc in functie de toata colectia, in functie de rezultatele obtinute la fiecare lucrare in parte.

    _____3. va fi necesar UN PROCENT DE 30% PIETRE AFERENTE zodiilor! Acestea vor ramane in numar de minim 2 pietre naturale specifice zodiei!

    _____4. puteti folosi ORICE TIP DE MATERIALE doriti, pentru restul lucrarii adresandu-va nisei dumneavoastra si folosindu-va de creativitatea dumneavoastra dupa plac! ATENTIE LA FOLOSIREA PIETRELOR SPECIFICE ZODIEI: acestea trebuie sa fie naturale, pentru a avea efectul scontat!

    Daca pretul sau autenticitatea unor pietre este problema, atunci poate este mai bine sa va axati pe ceea ce va permiteti sau cunoasteti! Puteti oricand intreba despre pietre si surse ale acestora, si in masura in care putem, va ajutam!

    Spre exemplu: turcoazul stabilizat - sunt putine sanse sa contina intr-adevar turcoaz- sau de sinteza sau howlit/magnesit vopsit(acestea fiind cele mai frecvente inlocuiri) mai bine il folositi doar de decor si alegeti alte doua pietre ca baza a proiectului!
    Alt exemplu: opalitul, nu este nici opal, nici piatra lunii! Ci doar o sticla optica!
    La fel si ochi de pisica in toate culorile, este doar sticla optica!
    De asemenea, puteti cauta imagini ale pietrelor pe google images ca sa vedeti cum ar arata pietrele autentice si sa intrebati/cautati in topicurile "La o cafea (I si II)"


    _____5. RENUNTAM LA EXCLUSIVITATE, avand in vedere timpul mult mai lung de desfasurare a concursului; drept urmare puteti posta lucrarule in orice mediu doriti! Si sper ca nu am pricinuit neajunsuri celor ce deja s-au inscris!

    _____6. PASTRAM ANONIMATUL FOTOGRAFIILOR, IMPLICIT AL LUCRARILOR IN CONCURS: Fotografiile nu trebuie semnate cu nimic care ar putea sugera autorul; este valabil si pentru numele cu care salvati imaginea! Numele lucrarii este permis! Jurizarea si votarea le dorim cat mai obiective cu putinta!

    _____7. Chiar DACA INSTRAINATI INTRE TIMP LUCRARILE (vanzarea este si unul din scopuri), trebuie doar sa ma anuntati iar in expozitie/promovare va fi specificat acest lucru, sugerandu-se o contactare a autorului pentru realizarea a ceva similar!

    _____8. TOPICUL ESTE DESCHIS DISCUTIILOR! Cu toate acestea, nu va indepartati de la subiect (prea mult) si fiti constructivi!
    Intrebari despre pietrele ce doriti sa le folositi, zic eu, este bine sa fie facute pe privat, pentru a va asigura si in acest fel unicitatea! In masura in care lamurim aceste intrebari, voi afisa public concluziile despre pietrele in cauza, pentru a face disponibile tuturor informatiile!

    _____9. Inscrierea se va face in continuare pe adresa de email:

    [email protected]

    Nu este indicat sa va inscrieti postand in topicul concursului, aceste inscrieri nu vor fi luate in considerare! Este vorba despre o gestiune mai buna a lucrarilor inscrise!



    Orice alte sugestii si propuneri de sponsorizari si jurizare, le discutam pe privat!

    Va multumesc!

    Andra Marasteanu


    LINK CATRE TOPICUL PRECEDENT:

    www.breslo.ro/Forum/MEGA---CONCURS--ZODIACUL-BRESLO-2-septembrie---15-decembrie-2011_topic_5264

    23.11.2011, 16:10:57
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    ____________________TEMA: ZODIACUL

    Am ales o tema usor de abordat si foarte la indemana pentru a cladi un concurs motivant, interesant, care sa stimuleze imaginatia, sa dezvolte anumite abilitati tehnice, dar si artistice, sa indemne la munca, perseverenta, dar si la corectitudine! Si bineinteles sa cream colectii de bijuterii cu specific Zodiac, mai ales ca sunt multe persoane care isi doresc sa poarte asemenea bijuterii!

    ____________________PERIOADA DE DESFASURARE:

    2 septembrie 2011 – 20 martie 2012


    * concursul incepe pe data de 2 septembrie 2011
    * lucrarile pot fi inscrise intre 5 septembrie 2011 si 28 februarie 2012
    * validarea lucrarilor se va face pe parcursul inscrierilor si pana pe 03 martie 2012
    * evaluarea lucrarilor de catre juriu se va face in perioada 4-13 martie 2012
    * votare publica dintre finalisti (primele 5 lucrari din fiecare categorie) 15-16 martie 2012
    * expozitie lucrari in magazin virtual: incepand cu 15 martie 2012
    * anuntarea castigatorilor si decernarea premiilor: 20 martie 2012

    ____________________PARTICIPARE:

    * La acest concurs poate participa orice persoana ce are magazin deschis pe Breslo inainte de 14 februarie 2012
    * Participarea se face pe persoana, iar nu pe magazin (deci, chiar daca aveti mai multe magazine, doar cu unul singur va puteti inscrie)
    * este permisa inscrierea a maxim o lucrare pe categorie de persoana pentru un total de maxim 12 lucrari.
    * lucrarea trebuie sa fie realizata manual si originala; atat lucrarea cat si fotografiile trebuie sa va apartina d drept.

    ____________________INSCRIERE:

    * Inscrierile se vor realiza prin email, la adresa [email protected]
    * fotografiile vor fi atasate mail-ului
    * corpul mail-ului va curpinde urmatoarele informatii (in mod obligatoriu):
    * numele, prenumele si varsta autorului (sau a autorilor, dupa caz);
    * numele si link catre magazinul participant;
    * adresa de email;
    * categoria la care se inscrie lucrarea;
    * descrierea lucrarii: numele si pretul lucrarii; materialele si tehnicile utilizate; elementele ce compun lucrarea, dimensiuni; descrierea in cateva cuvinte a compozitiei si a motivului alegerii pietrelor, culorilor.

    * Nota1: datele personale sunt confidentiale si vor fi utilizate strict in cadrul concursului si conform cu legile in vigoare;
    ** Nota 2: Atentie la completarea tuturor cerintelor!

    23.11.2011, 16:11:32
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    ____________________CERINTE LUCRARI:

    * lucrarea trebuie sa cuprinda cel putin 2 pietre din cele specifice zodiei alese; pietrele trebuie sa fie veritabile, nu imitatii;
    Daca pretul sau autenticitatea unor pietre este problema, atunci poate este mai bine sa va axati pe ceea ce va permiteti sau cunoasteti! Puteti oricand intreba despre pietre si surse ale acestora, si in masura in care putem, va ajutam!
    * in cazul in care pietrele folosite apartin si altei categorii (zodii), lucrarea va participa la o singura categorie;
    * lucrarea va fi compusa din cel putin 3 dintre urmatoarele elemente: colier, bratara, cercei, inel, brosa
    * lucrarea trebuie sa fie noua, realizata dupa 1 septembrie 2011.
    * lucrarea trebuie sa fie originala si personala, creata de persoana care o inscrie in concurs;
    * lucrarea poate fi realizata in orice tehnica astfel incat sa contina un minim de 30% din pietrele specifice zodiei;
    * puteti folosi ORICE TIP DE MATERIALE doriti, pentru restul lucrarii adresandu-va nisei dumneavoastra si folosindu-va de creativitatea dumneavoastra dupa plac! ATENTIE LA FOLOSIREA PIETRELOR SPECIFICE ZODIEI: acestea trebuie sa fie naturale, pentru a avea efectul scontat!
    * lucrarea trebuie sa aiba o descriere ce va cuprinde: nume lucrare, elementele ce compun lucrarea, dimensiuni, tehnici si materiale folosite; descrierea in cateva cuvinte a compozitiei si a motivului alegerii.

    ____________________FOTOGRAFIE:

    * fotografiile trebuie sa fie in format jpg, cu dimensiunea de cel putin 1000 pixeli pe fiecare latura, maxim 2 Mb
    * fotografiile trebuie sa fie anonime: nesemnate in nici un fel (cu sigla, numele magazinului sau autorului), nedatate, iar numele fotografieii nu trebuie sa contina cuvinte ce pot sugera autorul si/sau magazinul;
    * fotografiile trimise vor fi in numar de 4 (nici mai mult nici mai putin)
    * una dintre fotografii, cea considerata principala*, trebuie sa aiba in mod obligatoriu urmatoarele caracteristici: fotografie de produs, pe fundal neutru (alb, gri - de preferinta-; negru, bej); setul complet, fara alte elemente ce ar putea distrage atentia si nu fac parte din lucrare (flori, decoratiuni, etc); pot fi utilizate suporturi pentru bijuterii, pentru prezentare;
    * pentru aceasta fotografie * incercati sa lasati in fotografie cat mai putin spatiu gol, neocupat de ansamblu; aveti grija ca lucrarea sa fie cuprinsa integral in fotografie (fara portiuni taiate)
    * celelalte fotografii pot fi realizate dupa preferinta: de produs, pe model, artistice, pot contine anumite detalii sau elemente; pot fi si colaje;

    23.11.2011, 16:11:53
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    ____________________VALIDARE:

    * validarea va fi realizata in functie de criteriile prezentate in rubricile:

    _ inscriere
    _ participare
    _ categorii
    _ cerinte lucrari
    _ fotografie

    * in cazul in care cerintele nu sunt urmate in totalitate, lucrarile VOR fi descalificate, nefiind prezentate juriului spre evaluare;

    ____________________EVALUARE:

    * evaluarea va fi realizata de catre juriu, pe baza fotografiilor si a descrierilor;
    * evaluarea va fi realizata in mod anonim, juriul nu va avea acces la datele de identificare ale autorilor;
    * fiecare membru al juriului va evalua lucrarile in functie de:
    _ utilizarea culorilor, compozitie, originalitate;
    _ utilizarea materialelor si a tehnicilor;
    _ prezentare : fotografie si descriere;
    _ impresie generala.
    * in urma evaluarii juriului, primele 5 lucrari din fiecare categorie vor fi supuse votului public.

    23.11.2011, 16:12:13
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    ____________________PREMII:

    Premiile constau in vouchere de cumparaturi in magazinele partenere, acordate dupa cum urmeaza:


    *** persoanele cu lucrari inscrise la toate cele 12 categorii vor intra in competitie pentru premiile generale astfel: vor fi adunate punctele de la fiecare lucrare in parte si primii 3 clasati vor castiga premiile absolute.
    Premiul I: 200 ron
    Premiul II: 150 ron
    Premiul III: 100 ron

    castigatorii acestor premii vor avea parte de publicitate gratuita timp de 3 zile fiecare, alternativ, astfel:

    Locul I: timp de 3 zile (ziua 1, 4 si 7), publicitate in toate cele 3 spatii publicitare oferite de Breslo (prima pagina, cautare si forum)
    Locul II: timp de 3 zile (ziua 2, 5 si 8), publicitate in doua spatii publicitare oferite de Breslo: prima pagina si cautare
    Locul III: timp de 3 zile (ziua 3,6 si 9), publicitate pe prima pagina

    Produsele ce vor fi afisate in spatiile publicitare vor fi alese impreuna cu castigatorii, la decizia acestora.

    ***pentru fiecare categorie vor fi premiati primii clasati in functie de evaluarea juriului; in caz de egalitate se va face o reevaluare a intrarilor aflate la egalitate, de catre juriu.

    Premiul I :100 ron
    Premiul II: 50 ron

    *** premii si mentiuni speciale in valoare fiecare de 50 de ron, acordate dupa preferintele sponsorilor;

    *** premiul publicului in valoare de 100 ron;

    *** fiecare participant ( cu lucrare validata) va beneficia de un voucher de 20% in cadrul magazinului unuia din sponsori (Adalee).





    ____________________EXPOZITIE:

    * toate lucrarile validate vor fi expuse intr-un magazin special creat pentru acest concurs, cu preturile de vanzare comunicate;
    * lucrarile castigatoare vor avea specificat acest lucru;
    * dupa anuntarea castigatorilor toate lucrarile vor avea in descriere numele autorului si link catre magazin;
    * scopul expozitiei este acela al vanzarii lucrarilor; lucrarile este de preferat a fi disponibile! In caz contrar , va trebui anuntat acest lucru din timp, pentru a fi specificat acest lucru in magazin in timp util!

    23.11.2011, 16:13:05
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    ____________________MEMBRII JURIULUI:

    Andreea Giuros - membru al echipei Breslo si artist handmade (Cinnamon Cloves : www.breslo.ro/Profile/CinnamonCloves)
    Catalina Ionita – arhitect –urbanist ; profesor asistent la Urbanism, Facultatea de Arhitectura
    ro.linkedin.com/pub/catalina-ionita/1a/575/b23
    Maria Zaporojan: designer (master in design de produs) mariazaporojan.blogspot.com/
    Gabriela si Tiberiu: artisti plastici (Punct G: www.breslo.ro/Profile/punctG))
    Mihaela Ion : critic de arta, fondator Asociatia Atelierul de Creatie, din partea Revistei Atelierul (www.revista-atelierul.ro/)


    ____________________MAGAZINE PARTENERE:

    Adalee: www.breslo.ro/Profile/Adalee
    Artlubiju: www.breslo.ro/Profile/ARTLUBIJU
    Blanitza: www.breslo.ro/Profile/blanitza
    Bijouxdemonange: www.breslo.ro/Profile/bijouxdemonange
    Cecil.shop: www.breslo.ro/Profile/cecil.shop
    Geodecor: www.breslo.ro/Profile/geodecor
    GoodChoice: www.breslo.ro/Profile/goodchoice
    Hobby.shop: www.breslo.ro/Profile/hobby.shop
    jewelry.supplies: www.breslo.ro/Profile/jewelry.supplies
    Made.in.Brasov : www.breslo.ro/Profile/Made.in.Brasov
    margele.accesorii: www.breslo.ro/Profile/margele.accesorii
    SophiesShine: www.breslo.ro/Profile/SophiesShine

    ____________________ORGANIZATOR:

    Marasteanu Andra (Bijouxdemonange: www.breslo.ro/Profile/bijouxdemonange)

    23.11.2011, 16:13:20
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    ____________________CATEGORII:

    Concursul cuprinde 12 categorii, cate una pentru fiecare zodie. Pentru a fi incadrate intr-o categorie, lucrarile trebuie sa cuprinda cel putin 2 (doua) pietre specifice zodiei alese, conform listelor urmatoare (puteti merge doar pe una din liste sau pe amandoua! - vezi notele de la sfarsitul regulamentului!!!) :



    BERBEC

    Lista 1: Diamant sau Cristal de stanca, Safir, Smarald, (Granat, Ametist, Aventurin, Disten (Kyanit, Cianit), Magnezit,

    Lista 2: -Agat Aripa de Inger -Agat de Foc -Agat Snur Mexican -Andradit -Acvamarin -Aventurin -Citrin -Cristal de Stanca -Diamant -Disten(Kyanit, Cianit) -Dolomit -Hematit -Hessonit (varietate de Granat) -Jasp Heliotrop (Piatra Sangelui) -Jasp Piatra Fermecata -Magnezit -Magnetit -Obsidian Lacrima de Apas -Ochi de Pisica (Quartzul, deoarece celalalt nu-i la indemana) -Periclaz -Sardonix -Smarald -Spinel oranj -Turmalina Bruna (Dravit)

    ________________________________________

    TAUR


    Lista 1: Diamant sau Cristal de stanca, Smarald, Chrysopraz,( Ametist, Obsidian, Chrysocolla, Calcedonie (deci si orice tip de Agat)

    Lista 2: -Agat Portocaliu -Ambligonit -Bazalt -Carneol -Chrysocolla -Cristal de Stanca -Diamant -Hypersten -Iolit -Jad -Piatra Crizantemei -Piatra Meteorica ( se poate inlocui cu Labradorit) -Kunzit -Lava (Vulcanica) -Moldavit -Opal albastru -Rhodonit -Turmalina Albastra (Indicolit) -Variscit

    ________________________________________

    GEMENI


    Lista 1: Diamant sau Cristal de stanca, Smarald, Aqvamarin, Alexandrit ( Jasp, Perla, Citrin, Jad)

    Lista 2: -Agat simplu -Agat Dendritic -Agat Laguna -Apatit -Acvamarin -Celestit (Angelit) -Chrysocolla -Citrin -CIMOFAN -Cristal de Stanca -Epidot (Unakit) -Hematit magnetic -Hornblenda (Quartz, Ochi de Pisica) -Howlit -Jad -Jasp bruneau -Lazulit -Moldavit -Obsidian Verde -Oligoclaz simlu -Opal Dendritic -Perla -Rutil (Quartz Rutilat) -Safir Albastru -Serpentin -Turmalina pepene verde -Zoisit
    ________________________________________

    RAC


    Lista 1: Diamant sau Cristal de stanca, Rubin, (Onix, Carneol, Calcedonie, Coral Roz, Opal)

    Lista 2: -Adamit -Adular -Agat Turittellia -Bazalt -Bornit (Piatra Paunului) -Calcit -Carneol -Calcedonie -Cuart Roz -Granat -Halit (Sare de Hymalaia) -Marmura -Moldavit -Opal de Foc -Opal de Apa -Piatra Lunii -Perla -Rubin -Tectita (sticla...)

    ________________________________________

    LEU


    Lista 1: Diamant sau Cristal de stanca, Smarald, Rubin (Peridot -Olivina, Granat, Agat, Piatra Soarelui, Onix)

    Lista 2: -Agat Ellensburg (albastru) -Agat Lacul Superior -Chrysoberil -Cinabru -CITRIN -Cristal de Stanca -Danburit -Diamant -Granat simplu -Jasp Heliodor -Jasp ilustrat (pictat) -Jasp simplu -Jasp Pana Regala -Kunzit -Labradorit (Spectrolit) -Onix -Ochi de Tigru -Peridot (Chrysolit, Olivina) -Safir Verde, Galben, -Piatra soarelui (Oligoclaz) -Turmalina Galbena (Peridot de Ceylon) -Zircon -Lava

    ________________________________________

    FECIOARA


    Lista 1: Diamant sau Cristal de stanca, P E R L A , S A F I R (Saardonix, Chrysolit, Ametist, Purpurit , Charoit)

    Lista 2: -Agat Albastru Rai -Agat Muschi (Mossagat) -Ametist -Amazonit -Andaluzit -Benitoit -Chrysocolla -Cristal de Stanca -Diamant -Diopsid -Euclaz -Granat simplu -Jasp Pana Regala -Limonit (Lemonsthone) -Magnet natural (se poate si Hematit magnetic)- Magnetit -Obsidian Fulg de Nea -Opal Alb -Opal Roz -Purpurit (se poate si Purpresthone si chiar Chaorit) -Safir simplu -Spinel -Topaz -Turmalina -Zircon

    ________________________________________

    BALANTA


    Lista 1: Diamant sau Cristal de stanca, Rubin, Aqvamarin, (Carneol, Opal, Turmalina, Quartz Roz, Ametist)

    Lista 2: -Agat orbicular -Ametrin -Apofilit -Chrysopraz -Coral Rosu -Cuart Roz -Disten -Granit -Hemimorfit -Hornblenda (Cuartz Ochi de Pisica) -Hypersten -Iolit -Lepidolit -Piatra Lunii -Piatra Soarelui (Oligoclaz) -Obsidian Curcubeu -Obsidian Mahon -Opal comun -Prehnit -Safir simplu -Turmalina simpla

    ________________________________________

    SCORPION


    Lista 1: Diamant sau Cristal de stanca, Topaz, Beril, (Ochi de Tigru, Chrysolit, Chrysopraz, Citrin, Agat -Botswana)

    Lista 2: -Actinot -Agat Negru (Botrioidal) -Agat Botswana -Agat Montana (Peisaj) -Agat Pana-Pryday -Agat Piele de Sarpe (Dragon) -Alexandrit -Astrofilit -Chaoroit Chec-de-Ciocolata -Coral Negru -Cremene -Dioptaz - Hiddenit -Kornerupin -Kunzit -Labradorit (Spectrolit) -Malachit -Meteorit -Moldavit -Opal Negru -Peridot (Chrysolit, Olivina) -Peruzea (Turqoaza) -Piatra Lunii (Feldspat) -Rhodocrozit -Rubin -Spinel Rosu -Topaz Rutilat -Turmalina (Rosie, Roz, Violet) -Variscit -Turmalina (Rubelit, varietati roz, rosii)

    ________________________________________

    SAGETATOR


    Lista 1: Diamant sau Cristal de stanca, Safir, Beril, Rubin, (Zircon, Turqoaza, Agat de Foc, Opal de Foc, Turmalina (rosie,roz)

    Lista 2: -Agat Negru Botroidal -Agat Flacara (De FOC) -Agat IRIS -Agat Pana Padurarului -Alabastru -AZURIT -Calcedonie -Charoit -Coral Albastru -Corindon simplu -Dioptaz -Diamant Herkinen (Diamant de Maramures)- -Euclaz -Fildes -Hypersten -IOLIT -Jasp Bat Cave -Labradorit (Spectrolit) -Lapis=Lazuli -Lazulit -Obsidian simplu -Obsidian Rosu si Negru -Obsidian Argintiu -Obsidian Electric-blue -Opal de Foc -Opal Roz - Opal Negru -Peridot (Chrysolit, Olivina) -Peruzea (Turquaza) -Rubin -Rhyolit -Safir Negru -Topaz Simplu -Topaz Auriu -Topaz Albastru -TURMALINA (Rubelit) –Zircon

    ________________________________________


    CAPRICORN


    Lista 1: Diamant sau Cristal de stanca, Safir, Opal, Granat, Topaz, (Fluorit, Malachit, Ochi de Pisica, Turmalina )

    Lista 2: -Agat Cap-Uscat -Ametist -Aragonit -Azurit-Malachit -Brazilianit -Cimofan -Coral Negru -Cristal de Stanca -Chrystobalit -Cuart Fumuriu -Diamant -FLUORIT -Granat -Jasp Orbicular -Magnetit -Turmalina (se recomanda Verde si Neagra) -Moldavit

    ________________________________________

    VARSATOR


    Lista 1: Diamant sau Cristal de stanca, Safir, Topaz, Aqvamarin, Chrysopraz, (Ametist, Onix, Hematit, Turmalina)

    Lista 2: - Agat Turittella -Albit -Ambra (Chihlimbar) -Ametist -Angelit (Celestit, Celestina, Piatra Ingerilor) -Chrysantemesthon (Piatra Crizantemei) -CITRIN -Coral Albastru -Feldspat ( Amazonit) -Granat -Grafit -Hematit -Magnetit -Piatra Meteorica (poate fi: Spectrolit, Hypersten, Labradorit) -Mica -Muscovit -Moldavit -Spessartin -Turmalina (Acroit=Turmalina incolora) -Uvarovit

    ________________________________________

    PESTI


    Lista 1: Diamant sau Cristal de stanca, Aqvamarin, Turcoaz (Jasp, Turmalina, Angelit (Celestit), Scoica, Melci (PawaSchell)

    Lista 2: -Agat Snur-albastru -Aqvamarin -Caledonit -Coral simplu -Coral Alb -Fluorit -Ghioc -Halit (Sare de Hymalaia) -Lazurit (poate fi Lapis-Lazuli) -Melci -Moldavit -Opal (Simplu, de Foc) -Perle -Topaz auriu -Scoici -Moldavit

    23.11.2011, 16:13:36
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Note sectiunea categorii:


    --->
    Rubinul poate fi inlocuit cu granat rosu
    Diamantul poate fi inlocuit cu diamant de Maramures

    --->Lista 1:

    * La fiecare zodie, va apare una sau doua pietre reprezentative iar in paranteze sunt inca cateva pietre, pentru situatia in care prima piatra de exemplu chiar nu va fi usor de procurat.
    Trebuie tinut cont si de posibilitati.

    *Istoria multimilenara a pietrelor semipretioase, ne obliga sa tinem cont de cateva lucruri.
    Fiecare etapa istorica se remarca printr-o civilizatie a vremurilor respective.
    Daca vorbim acum despre pietrele semipretioase din Brazilia, Mexic sau Peru, nu putem face abstractie de civilizatia Inca, Maya, Azteci.
    Este una Egiptul de azi si cu altceva era pe vremea marilor faraoni.
    Toate civilizatiile au iubit nestematele si toate au cautat sa faca fel de fel de legaturi intre cristale si om, intre om si cosmos...
    Astfel, ar trebui sa respectam si traditiile stramosilor nostri dar si traditiile mai noi, aparute dupa atat de multe descoperiri senzationale.
    Iata aceste curente:
    1)Egipteni,
    2)Greci,
    3)Bizantini,
    4)Evrei,
    5)Astrologi medievali
    6)Astrologi moderni

    *Toate acestea nu rezolva disputele dintre Zodii dar rezolva altceva: Sigur nu veti gresi purtand aceste pietre.

    * Surse:
    1) Lista oficiala a Asociatiei Bijutierilor Americani si a Societatii Americane de Pietre Pretioase

    2)Dan SERACU " Cristaloterapie"

    3) Rudolf Dud'a & Lubos Rejl " Pietre Pretioase"

    4) DaEl Walker " Cristaloterapie"



    --->Lista 2:

    * Moldavitul este compatibil tuturor zodiilor!

    * Recomandarile vin partea unuia dintre cei mai recunoscuti specialisti in Cristaloterapie: DaEl WALKER, Presedinte al" Crystal Awareness Institut", U.S.A.


    ---> alte informatiie:

    www.colored-stone.com/archives.cfm

    www.cst.cmich.edu/users/dietr1rv

    www.faceters.com

    www.ganoksin.com

    www.gemsociety.org

    www.geocities.com/mineralsgems

    www.gia.edu/gemsandgemology

    23.11.2011, 16:13:51
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    NOTE:

    Turcoazul stabilizat - sunt putine sanse sa contina intr-adevar turcoaz- sau de sinteza sau howlit/magnesit vopsit(acestea fiind cele mai frecvente inlocuiri) mai bine il folositi doar de decor si alegeti alte doua pietre ca baza a proiectului!

    Alt exemplu: opalitul, nu este nici opal, nici piatra lunii! Ci doar o sticla optica!

    La fel si ochi de pisica in toate culorile, este doar sticla optica!

    De asemenea, puteti cauta imagini ale pietrelor pe google images ca sa vedeti cum ar arata pietrele autentice si sa intrebati/cautati in topicurile "La o cafea (I si II)"

    23.11.2011, 16:15:00
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Note suplimentare:

    Urmatoarele sectiuni ale prezentului regulament sunt deschise:

    Membrii Juriului
    Magazine Partenere
    Premii
    Expozitie

    Acestea pot surveni modificari si adaugiri pe perioada desfasurarii concursului (dar nu mai tarziu de 3 martie 2012)!


    Mult succes si spor la lucru si inspiratie!


    Cu drag,


    Andra Marasteanu

    23.11.2011, 16:16:44
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Pagina evenimentului pe facebook: dati attend, share si invite va rugam!!


    https://www.facebook.com/events/259528344088996/

    23.11.2011, 16:17:25
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Ceea ce va rog este ca, daca observati greseli sau omiteri sa ma anuntati, pentru a le modifica!

    Multumesc frumos!!

    23.11.2011, 16:18:41
  • Laruca
    Laruca

    Doamne, Andra ce bucurie mi-ai facut cu prelungrea acestui concurs. Iti multumesc din suflet pentru intelegere. Mi-ai dat aripi.
    Personal, chiar tin musai sa realizez cate un set pentru fiecare zodie, astfel onorez toate zodiile. E o chestie de ambitie si nu te pui cu un varsator la capitolul asta. Sau mai bine, sa-i spunem...incapatanare.
    Si faptul ca le putem posta e un lucru bine venit. Doar e perioada sarbatorilor!
    Pupici.
    P.S. Sper ca ai primit si setul al doilea, cel pt. PESTI.

    23.11.2011, 18:37:04
  • soso07
    soso07

    Asa mai merge :)

    23.11.2011, 18:56:29
  • mssdelilah
    mssdelilah

    Ma bucur pentru decizia luata! La asta nu ma asteptam! O surpriza foarte placuta :D
    Sper numai....sa mai fiu pe aici..

    23.11.2011, 20:08:22
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Primit tot Raluca, n-am mai spus nimic, eram preocupata cu ce fac cu concursul, cum il prleungesc, ce schimb :))

    La aproape 7 luni chiar n-aveam cum sa le tin ascunse, si-asa era mult...


    Sorina, te astept si pe tine :D


    Va pup! In seara asta trebuie sa mai schimb evenimentul pe facebook si sa trimit mail-uri, sa fiu sigura ca stie toata lumea interesata! :D


    Si chiar va rog, din nou, daca am omis sa schimb ceva, sau e ceva in plus...sau in neregula, sa-mi dati de stire!
    Voi mai verifica si eu, dar maine de acum, azi nu mai vreau regulamente :D :))

    23.11.2011, 20:10:29
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Ei, te aducem noi inapoi, Luminita!

    Pentru concurs e musai :D


    Deci, spor la lucru tuturor!!

    24.11.2011, 20:26:25
  • soso07
    soso07

    Am luat azi de la targul de carte "Ghidul pietrelor pretioase - Judith Crowe", ed. RAO. O incantare ! Asa ca am si documentare :)

    24.11.2011, 20:29:22
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Stiam eu ca am uitat ceva :D


    De fapt, am incurcat borcanele :))

    Am uitat de la inceput sa postez link catre vechiul topic, si dupa ce am postat tot regulamentul am inceput sa sterg, inclusiv primul! Apoi, textul... nu stiu de unde l-am luat, ca nu e cel definitiv :D

    Mai lipseste un punct, punctul 6, cele de mai sus decalandu-se cu o unitate!


    Asadar:


    _____6. PASTRAM ANONIMATUL FOTOGRAFIILOR, IMPLICIT AL LUCRARILOR IN CONCURS: Fotografiile nu trebuie semnate cu nimic care ar putea sugera autorul; este valabil si pentru numele cu care salvati imaginea! Numele lucrarii este permis! Jurizarea si votarea le dorim cat mai obiective cu putinta!




    Sorina: foarte bine, ma bucur! Sa o folosesti cu placere si sa-ti fie mai mult decat utila!!

    24.11.2011, 20:43:37
  • Laruca
    Laruca

    Andra, chiar vroiam sa te intreb, in ce masura se mai poate vorbi despre anonimat, din moment ce creatiile pot fi postate. Eu le-am postat deja, aici e Brelo. Sper ca n-am facut o greseala....
    Iar pozele au in denumire, numele magazinului. Le schimb si vi le trimit din nou?

    26.11.2011, 20:10:43
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Anonimat la votare va exista. Pentru ca cei din juriu nu urmaresc magazinele de bijuterii sau in cel mai rau caz intr-o mai mica masura. Si astfel reusim sa pastram o obiectivitate a votului cat mai mare.

    Cele ce le-ai trimis, le voi schimba eu denumirea. De acum incolo trimiti fara nume si e ok.


    Le poti posta unde vrei, inclusiv pe Breslo, asta nu e problema. Dar pentru concurs incerc sa elimin posibilele influente :)

    Pupici :)

    26.11.2011, 21:14:35
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Dragii mei,

    Sper ca inca mai mesteriti la colectia de bijuterii pentru cele 12 zodii!

    Judecand dupa piesele inscrise pana acum, va fi concurenta serioasa!

    Eu va astept, dupa sarbatori, cu noi inscrieri! Nu uitati, pana pe 28 februarie puteti sa va inscrieti, mai sunt exact 2 luni pana atunci!

    Mult succes si inspiratie!

    Si sper ca noul an sa fie mai bogat si sa va aduca si viziuni noi!

    Cu drag,

    Andra

    28.12.2011, 22:41:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

    bijoxdemonage,
    si eu sper ca lumea sa nu uite ca acest concurs
    s-a amanat chiar la cererea mai multor breslasi.
    Si eu sper, ca lumea lucreaza la piesele pentru acest concurs.
    Mult succes tutruror!

    28.12.2011, 22:47:58
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    mie-mi pare rau ca nu pot participa :)))

    dar extra-concurs, pergatesc si eu colectia :)

    28.12.2011, 23:00:53
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

    Ma bucur,Andra ca e concurenta serioasa!Fac si eu tot posibilul ca in ianuarie sa-mi cumpar niste pietre si sa fac ceva frumos macar pt cateva zodii!

    28.12.2011, 23:14:05
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Te asteptam cu drag, iubita Silvia!

    28.12.2011, 23:29:52
  • Laruca
    Laruca

    Salut tuturor!
    La multi ani in noul an!

    Dupa o perioada indelungata de "hibernare", inscriu setul nr. 3, pentru zodia Berbec.

    05.01.2012, 19:28:39
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Yuhuuu ce vesel am inceput anul!!!
    Felicitari, Raluca! Spor tuturor in noul an!!

    06.01.2012, 20:18:14
  • Laruca
    Laruca

    Buna ziua!
    Am inscris azi produsul nr. 4 la Concursul Zodiac, categoria: TAUR

    25.01.2012, 12:44:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

    Laruca,
    Ma bucur ca lumea nu a uitat de acest concurs.
    Felicitari si mult succes !

    25.01.2012, 12:47:15
  • soso07
    soso07

    Am facut si eu un pas. Am materialele (pentru o zodie - evident ... berbec). Cred ca o sa-mi dedic mie setul :))

    25.01.2012, 13:06:32
  • carla69
    carla69

    N-am uitat de concurs,doar mi-a iesit din minte.Am sa incep si eu sa scormonesc

    25.01.2012, 15:01:33
  • Laruca
    Laruca

    Buna ziua!
    Pentru ca am fost crescuta de parinti din zodia Gemeni si datorita compatibilitatii excelente cu aceasta zodie, cea de a cincea inscriere, cea pentru zodia Gemeni, este cu totul speciala pentru mine, emana iubire si recunostinta.

    Multumesc George. Cum spuneam, mi-a placut foarte mult ideea acestui concurs si nu ma las pana nu termin toate cele 12 zodii. Sper sa ma si incadrez in limita de timp. Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu incapatanarea specifica Varsatorului, voi termina.

    27.01.2012, 12:54:31
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Si eu sper, Raluca, sa reusesti sa termini toate cele 12 zodii in timp util!

    Munca asidua va fi rasplatita :P



    M-am gandit sa va dau situatia inscrierilor de pana acum:

    Zodia Numar creatii inscrise

    BERBEC 2
    TAUR 3
    GEMENI 1
    RAC 1
    LEU 1
    FECIOARA -
    BALANTA 1
    SCORPION -
    SAGETATOR 3
    CAPRICORN 1
    VARSATOR 1
    PESTI 3


    Avem 2 creatoare active, ce au sanse mari pentru premiile cele mari, cu 5, si respectiv 6 creatii inscrise pana in acest moment.


    Va asteptam cu drag cu creatiile voastre, pana in data de 28 februarie 2012 (mai sunt 32 de zile intregi)!

    27.01.2012, 14:26:45
  • Laruca
    Laruca

    Buna ziua, tuturor!
    Inscriu azi inca 3 produse la categoriile: RAC, LEU, FECIOARA.
    Un week-end frumos si o noua saptamana pe masura!

    05.02.2012, 14:04:23
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Raluca: super!!

    Ce harnicuta esti!!!

    Vreau sa mai vad si alte harnicute!! :P

    05.02.2012, 14:36:26
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Presupun ca lasati inscrierile pe ultimul moment :) Si ca lucrati de zor macar cu o creatie sa va inscrieti in concurs :)
    Eu va astept cu drag!

    Situatia pana acum:

    BERBEC 2
    TAUR 4
    GEMENI 1
    RAC 2
    LEU 2
    FECIOARA 2
    BALANTA 1
    SCORPION 1
    SAGETATOR 3
    CAPRICORN 1
    VARSATOR 2
    PESTI 3



    Mai sunt 18 zile si jumatate, dintre care 3 weekend-uri, timp suficient pentru a crea ceva deosebit si frumos! :)

    10.02.2012, 15:30:24
  • carla69
    carla69

    Am inceput si eu azi ceva,acum am citit ca e musai si bratara,cercei,uinel sau brosa,deci maine sper ca voi finisa primul,pentru zodia mea.Nu stiu daca voi mai face,nu prea am materiale,poate inca una,doua

    17.02.2012, 21:12:52
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    E musai 3 piese dintre acestea, Carla: colier, bratara, cercei, inel, brosa!
    Le poti combina cum vrei!
    Spor la lucru!

    18.02.2012, 16:36:58
  • carla69
    carla69

    Multumesc,m-am luat cu altele ca nu era in capul meu decat colier,fac si bratara si inel

    18.02.2012, 16:52:56
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Spor la lucru!

    18.02.2012, 18:45:26
  • forHOPE
    forHOPE

    Ce pacat ca nu ma pot inscrie...nu am timp...bine era daca ar mai fi tinut concursul o saptamana...:((

    18.02.2012, 18:55:42
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Mai ai timp Diana!
    Spor la lucru!!

    18.02.2012, 21:32:43
  • carla69
    carla69

    Am reusit sa inscriu un set,potrivit zodiei mele,gemeni,sper sa fie totul in regula

    19.02.2012, 15:08:58
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Ce ma bucur, Carla! Bine-ai venit si tu!

    19.02.2012, 16:06:56
  • soso07
    soso07

    Maine ajung la serviciu si inscriu si eu setul pentru femeia berbec :)

    19.02.2012, 17:59:49
  • carla69
    carla69

    Astept cuminte Sorina.Ma mai gandesc la zodia leu,nu stiu daca am destule materiale sa fac ce vreau.Nu stiu spus daca e bine primul set inscris,daca am satisfacut toate cerintele,...

    19.02.2012, 18:05:57
  • soso07
    soso07

    Eu l-am pus in magazin. Vezi ce am scris si eu pe acolo (ca inspiratie). Am incercat sa urmaresc cerintele si cred ca am scris suficient. Cand trimit e-mailul scriu si alte date si pun si descrierea asta.

    19.02.2012, 18:26:28
  • carla69
    carla69

    Acum am vazut,e foarte frumos,eu n-am descris femeia gemeni doar setul,mi-ai dat idei,multumesc

    19.02.2012, 18:32:42
  • soso07
    soso07

    Cu mare placere, Carla!

    19.02.2012, 18:40:50