Forum: Orice altceva "La o cafea" (2)
betty.bijuteriiAm vazut reportajul in dimineata asta pe pro tv
01.12.2011, 23:50:28
kiti1 Corinteni 13
01.12.2011, 23:50:44
1. Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.
2. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.
3. Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
4. Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,
5. nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau,
6. nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,
7. acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.
8. Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit.
9. Caci cunoastem in parte si prorocim in parte;
10. dar, cand va veni ce este desavarsit, acest "in parte" se va sfarsi.
11. Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc.
12. Acum, vedem ca intr-o oglinda, in chip intunecos; dar atunci, vom vedea fata in fata. Acum, cunosc in parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin.
13. Acum, dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.
betty.bijuterii"Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc"
01.12.2011, 23:58:04
Aha! Asta vazusei tu, George!
Gheorghitzada, kiti,
01.12.2011, 23:59:30
melodia propusa de betty-bijuterii,
avea un mesaj. O melodie "simbolistica" sa zic asa.
Dar intreg capitol 13 de la 1 Corinteni,
merita sa fie reprodus deoarece contine
cea mai corecta definitie a DRAGOSTEI.
Multumesc ca ai facut-o tu.
kitiBetty George a scris 1 Corinteni 13-1 deci
01.12.2011, 23:59:55
1. Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.
betty.bijuteriiDa
02.12.2011, 00:01:59
Gheorghitzabetty-bijuterii,
02.12.2011, 00:02:42
nu ma provoca te rog, deoarece citatul tau
ar trebui discutat si cantarit taare bine.
Este esenta suferintelor noastre...
Maturi fiind, am alungat copilul din noi...
si ne miram ca traim in atata suferintza?!
betty.bijuteriiObserv ca voi sunteti niste oameni foarte sensibili. Eu sunt...mai "din topor"
02.12.2011, 00:03:00
bijouxdemonangeKiti: este un om intr-adevar deosebit! Plin de lumina :)
02.12.2011, 00:03:12
betty.bijuteriiAsta pentru ca sunteti artisti
02.12.2011, 00:04:27
betty.bijuteriiIn ce "suferinta" traim, George?
02.12.2011, 00:07:35
GheorghitzaBetty-bijuterii,
02.12.2011, 00:11:51
m-am dumurit:
Citatul scris in genericul melodiei lui Justin Timberlake,
a fost scris eronat.
La 1 ORINTENI 13-1, nu este scris ceea ce scrie pe videoclip.
O eroare a producatorilor.
Eu, m-am referit strict citatul biblic si nu la continutul
textului scris pe videoclip.
02.12.2011, 00:14:31
Santem toti la fel.
Daca n-am fi, nu ne-am scrie acum unul altuia.
Va mai spun odata:
Sant bucuros ca intrand pe Breslo,
am cunoscut asa oameni extraordinari.
Santeti toate, minunate!
kitiSuferim atunci cand nu mai simtim copilul din noi, atunci cand pierdem de tot inocenta copilariei, cand ne reprimam dreptul de a visa.Betty eu personal nu ma consider un artist dar o visatoare da.De copil cand ceva ma supara, ma bagam in pat si visam reversul medaliei unde totul era minunat iar acel cava care ma necajise disparea.Si acum cand ma culc ma gandesc la ceva frumos care sa-mi incante sufletul ca o urare de noapte buna.
02.12.2011, 00:16:03
Gheorghitzabijouxdemonage,
02.12.2011, 00:16:33
imi plac foarte mult povestile.
Minuanta poveste ne-ai dat.
Multumesc.
02.12.2011, 00:19:24
ma intrebi retoric????
Esti tu, cumva, primul om pe care il intalnesc
in viata asta si imi spune ca este FERICIT?
si NU CUNOATE SUFERINTA?
Cred ca as face un drum pana acolo sa vad
si eu cum arata un asemenea om...
betty.bijuteriiKITI,
02.12.2011, 00:20:50
Intr-un fel sau altul, toti suntem niste visatori. Dar viata asta nu prea-ti da ragazul de a visa. Daca traiesti rupt de realitate, iti vei face rau singur. E mult mai bine sa fi cu picioarele pe pamant. Daca vrei sa supravietuiesti.
GheorghitzaBa, mai este un om fericit:
02.12.2011, 00:21:16
amestist,shop
hmmm cum era sa gresesc!
betty.bijuteriiGeorge,
02.12.2011, 00:24:15
Eu sunt multumita de viata mea. Atata timp cat am familia langa mine, suntem toti sanatosi, nu vad de ce nu as fi fericita. Problemele de zi cu zi sunt insignifiante. Am vazut, acum cateva luni, soarta copiilor si starea lor deplorabila din Cornul Africii. De ce n-as fi multumita?!
kitiDin pacate copii noii generatii isi cam pierd inocenta mult prea devreme, din motive bine stiute.Multi nici nu apuca macar sa viseze si cresc in tensiune,intrigi, rautate si violenta care nu au nimic de-a face cu dragostea.Ajung la maturitate deja batrani nestiind ce sa faca cu viata lor.Dar cazul prezentat mai sus de Andra si reportajul pe care l-am vazut azi pe un post tv cu voluntarii sanitari de 16 ani imi dau speranta ca inca nu-i totul pierdut.
02.12.2011, 00:25:42
betty.bijuteriiNu pot sa ma plang aiurea in conditile in care, anumiti oameni, au cu adevarat probleme
02.12.2011, 00:26:43
betty.bijuteriiKITI, astea sunt cazuri razlete.
02.12.2011, 00:28:56
GheorghitzaCineva mi-a scris un mesaj foarte frumos
02.12.2011, 00:33:21
despe puterea iertarii. Si Doamne, ce mare dreptate avea!
In acest capitol pe care Kiti l-a citat in intregime,
este cea mai frumoasa definitie a dragostei.
Poti sa ai de toate. Daca dragoste nu ai, nimic nu ai.
Si daca nu ai dragoste, nu poti ierta.
Secretul iertarii adevarate sta chiar in DRAGOSTE.
Eu pot spune ca am iertat pe cineva, dar daca aceasta iertare
nu este rodul DRAGOSTEI, este doar vorba in vand.
Poate ca melodia propusa de betty-bijuterii,
n-a aparut intamplator.
Si nu pot decat sa-i multumesc inca odata pentru ca
a avut ideea asta. Fara acea melodie, noi n-am fi discutat
aceste lucruri cu adevarat minunate.
bijouxdemonangeEu cred, Bety, ca e o chestiune mult mai profunda decat a privi in ograda celuilalt si a-ti zice in sinea ta: ah, pai eu sunt bine, deci n-am nimic :)
02.12.2011, 00:35:36
Visele noastre pierdute si suferinta in care traim, la nivel personal, din cauza pierderii inocentei, nu au nici o legatura cu faptul ca sunt altii care o duc mai rau...
Chiar poti foarte bine sa fii cu capul in nori si cu picioarele pe pamant :) (caz concret: Iulian)
oricare din extreme, nu este buna daca e singura,.... sa fii doar visator inseamna sa fii doar un copil... iar sa fii doar cu picioarele pe pamant inseamna sa fii doar un adult... :)
Ideea este ca, atata vreme cat mai sunt oameni cu picioarele pe pamant dar si cu capul in nori, lumea aceasta mai are o sansa! Si inca una mare! :)
02.12.2011, 00:36:43
tu ai atat de multa dreptate!
Ar trebui sa fim fericiti, in fiecare dimineata
cand ne trezim si vedem lumina zilei. Iata o minune!
Mergem pe strada si umblam... Iata o minune...
Ar trebui sa fim fericiti pentru orice lucru pe care
noi il avem si altii duc lipsa!
Ne-am obosnuit sa ne tot vaicarim. Din mai ori si ce...
Dar pentru ceea ce ni s-a dat uitam sa multumim si sa fim fericiti.
bijouxdemonangeBetty: te asigur eu ca sunt mult mai multe cazuri dintr-acestea , nu sunt deloc doar razlete!
02.12.2011, 00:37:43
GheorghitzaProblema este insa alta.
02.12.2011, 00:39:55
Maturizandu-ne, inlocuim incet, incet
copilul din noi. Incetand a mai fi copil
lasam loc iluziilor, dorintelor, atasamentelor
care au un singur drum: SUFERINTA
kitiBetty nu sunt deloc rupta de realitate dar am reusit sa le impletesc foarte bine.Si George mai pune la numaratoare un om fericit.Fericirea este in noi trebuie doar s-o recunoastem.Poate ca necazurile prin care am trecut in viata m-au intarit si m-au facut sa inteleg ca in viata nu ai nevoie de bogatii ca sa fii fericit.Fericirea o poti gasi intr-o floare, o zi insorita, un peisaj minunat, o vorba buna, in zambetul celui de langa tine, un ras sanatos de copil, in lucrul de mana, intr-o muzica buna.Trebuie doar sa gandesti pozitiv si orice necaz se rezolva.
02.12.2011, 00:40:42
GheorghitzaBetty,
02.12.2011, 00:44:34
ametist,
kiti,
... daca mai stau mult si ma gandesc,
am dat peste tot mai multi oameni fericiti.
Inseamna ca eu am o problema.
bijouxdemonangeGeorge, eu te stiam mai pozitiv...
02.12.2011, 00:51:21
dar da, ai dreptate: foarte bine ai spus! Maturizandu-ne INLOCUIM copilul! In loc sa-l TRANSFORMAM, sa-l CRESTEM....
Gandindu-ma la ce a spus Bety despre Iulian, ca este caz razlet: intr-adevar, liderii nu se nasc la tot pasul! Dar nu trebuie sa uitam de cei din spatele lui, care il sustin direct sau indirect! Si bineinteles nu trebuie uitati cei ce nu sunt lideri si nici nu sustin un lider (om), dar fac lumina in jurul lor prin insasi viata lor... fara a demara proiecte de salvare a oamenilor sau a orasului... ci pur si simplu, prin simplul lor trai...
In orice caz, un lucru au in comun: puterea exemplului! Si lumina nu are cum sa stea ascunsa ...
betty.bijuteriiHaideti sa lasam discutiile astea profunde... Sa spuna cineva un banc, inainte de culcare
02.12.2011, 00:52:12
kitiSi da George, ai mare dreptate ca pt a fi fericit trebuie sa ierti dar nu poti ierta daca nu ai dragostea in tine, si pacea in suflet.Veti spune ca nu poti sa-ti ierti dusmnul, acea persoana care ti-a facut rau la un moment dat si eu va spun ca se poate.Pt mine a fost o revelatie in momentul in care mi-am dat seama ca nu-i port ranchiuna, ura, resentimente,... persoanei care mi-a facut cel mai mare rau in viata asta , din cauza careia am trait 4 ani de cosmar zi de zi. Eu am iertat-o dar s-ar parea ca Dumnezeu nu.
02.12.2011, 00:52:44
bijouxdemonangebineinteles ca se poate sa ierti, Kiti! Chiar se poate!!
02.12.2011, 00:53:51
betty.bijuteriiKiti, iti spun din experienta proprie: mai devreme sau mai tarziu, cine greseste, plateste. Dumnezeu are grija de tot. Cea mai mare calitate a unui om este rabdarea.
02.12.2011, 00:55:45
kitiGeorge vezi ce probleme nerezolvate ai lasat in urma care nu te lasa sa -ti gasesti linistea si in ultima instanta fericirea.
02.12.2011, 00:57:48
betty.bijuteriiEu va spun tuturor noapte buna, maine este o zi de munca obisnuita. S-aveti o noapte linistita!
02.12.2011, 00:58:30
02.12.2011, 00:58:55
Sotul se reintoarce acasa deoarece uitase ceva.
Intra in dormitor, nevasta inca in pat.
Alearga la dulap:
-Mi-am uitat actele in costumul de ieri.
cand sa deschida usa, ce sa vezi? fratele lui,
in pielea goala, in dulap.
-Dar ce-ai patit de ai ramas fara haine?
-Nevasto! ce stai ca o bleaga acolo?
Hai de-i cauta niste haine bietului de el,
ca eu ma grabesc la servici...
Uneori, putem fi atat de orbi, incat nu putem
vedea realitatea de langa noi.
Si da, sant barbati, care au suflet de femeie langa ei
fara macar sa stie...
GheorghitzaVa multumesc dragelor pentru frumosul dialog din seara asta.
02.12.2011, 01:00:45
Noapte buna!
kitiAsa este Betty deaceea nu inteleg oamenii care traiesc doar pentru razbunare.
02.12.2011, 01:04:44
Andra sigur ca se poate dar nu pentru oricine.Iertarea nu o declari ci o simti. Poate ca multi spun "bine te-am iertat" dar in sufletul lor sa pastreze totusi un resentiment care in timp va creste si va antrena consecintele de rigoare.Tu, eu, si in mod sigur multi altii care au descoperit calea catre linistea sufleteasca pot ierta dar sunt mult mai multi cei care n-o pot face.
kitiNoapte buna.
02.12.2011, 01:06:41
kitiVa spun buna dimineata inainte sa plec la servici
02.12.2011, 08:07:06
http://www.youtube.com/watch?v=z1638VqvDe8&feature=share
si va mai trimit un cantec pt cei care inca nu si-au pierdut copilul din ei
http://www.youtube.com/watch?v=1_qo5A_9bYY&feature=related
forHOPEBuna ziua, dragii mei!
02.12.2011, 12:20:49
Se pare ca am pierdut discutii interesante aseara...ce sa fac...a fost musai sa merg la nani...(stati ca mi-a intrat o geana in ochi..) Asa. Citind acum subiectul dezbatut de voi, dupa mine, este adevarat ce ati spus fiecare din voi.
Se spune ca atunci cand iertam pe cineva, ne putem chiar vindeca de boli grave; dar ce faci cand acea persoana e langa tine zi de zi, si zi de zi, din motive bine intemeiate, simti cum ura ta fata de ea creste. O ierti o data, de 2, de 3, de 9 ori...dar pana cand...uneori o urasti din toata inima si nu vrei sa o mai vezi niciodata, iar alteori o iubesti (nu din toata inima dar o mica farama acolo de iubire este)...Ce facem cand in jur este atat de multa rautate cum crezi ca nu mai exista in alta parte, si tensiuni care parca nu se mai sfarsesc...unde e dragostea? Poate nu a existat niciodata...sau daca exista, poate e doar de fatada...
Mie de exemplu, imi este greu sa uit; iert, dar nu uit niciodata! Si recunosc faptul ca am momente cand vreau sa ma razbun si abia apoi ma simt libera sufleteste.
Revenind la lucruri ne-spirituale, am reusit sa ingauresc ciocolata :D (cu un ac)
*Caty scumpa, nu-i nimic daca al tau "aproape sot" sforaie...fa-i si tu o pipa din hartie si pune-i-o intre buze :))))) altii sustin adevarate concerte din muzica de Bach ;)))
ametist.shopkiti ,
02.12.2011, 12:39:43
Ai perfecta dreptate .Nu poti ierta daca nu ai dragostea in tine, si pacea in suflet.
In schimb pana nu ierti ,ramai blocat , atragi suferinta , manie .
Dupa iertare TE eliberezi .
forHOPE,
A ierta nu este egal cu LOVE .
Daca cineva ti-a facut un rau , poti sa-l urasti ( si TE autodistrugi) ,
sau poti sa-l ignori , sa nu-l bagi in seama .
Stiu ca e greu la inceput , dar va da roade .
Ai vazut filmuletul cu Legea rezonantei ?
Despre asta e vorba si acolo.
forHOPE*Ametist, nu ai cum sa il ignori, sa nu il bagi in seama cand stai cu persoana respectiva 24 din 24. Chiar nu poti...o iei razna, te urci pe pereti...
02.12.2011, 12:58:07
kitiDiana am scris si mai sus ca iertarea nu o declari ci o simti si daca tu spui ca ai iertat persoana respectiva o data de doua ori etc... inseamna ca nu ai iertat-o niciodata.In momentul in care ierti pe cineva inseamna ca intelegi comportamentul acestuia si-l accepti asa cum este chiar daca nu esti de acord cu el iar in momentul in care ierti iti regasesti linistea sufleteasca.Ca sa poti ierta trebuie sa vezi in primul rand ce anume te deranjaza din comportamentul celuilalt, sa intelegi motivul pt care se comporta asa si sa pui in balanta cauza si efectul.De multe ori trebuie sa te ierti pe tine ca sa-i poti ierta pe ceilalti. Zilele trecute am citit o povestioara care m-a impresionat: un copil cu tatal sau au coborat la masina sa plece undeva In timp ce tatal mesterea la masina copilul s-a apucat sa zgarie masina.Tatal furios fara sa-si dea seama ca are cheile de la masina in mana s-a apucat sa-l loveasca peste maini pedepsindu-l pt ce a facut.L-a lovit asa tare incat a trebuit sa-l duca la spital si acolo i s-a spus ca degetele sunt compromise si trebuiesc amputate.Cu lacrimi in ochi tatal a plecat spre casa si cand a ajuns la masina s-a uitat sa vada pt ce facuse asta si atunci a vazut ca de fapt copilul scrisese pe masina " tati te iubesc"
02.12.2011, 13:36:10
Ce vreau de fapt sa-ti spun cu asta: de multe ori efectul ne infurie asa tare incat nu mai vedem cauza care l-a determinat si poate ca daca reusim s-o vedem altul va fi si comportamentul nostru, si sentimentele noastre, vom putea ierta cu adevarat si ne vom gasi linistea interioara.
blanitzaDoamneeee, ati discutat cu totii lucruri atat de interesante si eu n-am contribuit cu nimic, daca nu mor de nervi, nu mai am un strop de timp sa ma relaxez aici, am incercat aseara sa mai recuperez din pierdere, si-am ajuns abia la pagina 73, mama, si daca nu va incinseserati la vorba despre neveste si barbati, offff, de ma manca limba sa ma exprim, da' mi-am zis s-ajung la zi... Ce s-ajung, ca acuma v-ati dus la pagina 90, da-s pe urmele voastre, nu va scap din ochi!!!!
02.12.2011, 15:25:27
Vis-a-vis de subiectul de prin paginile la care-am ajuns eu, vreau sa va spun ca stiu si cum e RAUL intr-o relatie maritala, si de vreun an doar, stiu si cum e BINELE, si-am ajuns la concluzia ca in mare, esentiale sunt intelegerea celuilalt, subiecte comune de discutie, comuniune de idei si placeri, cam asta as avea de spus pan-acu, urmeaza sa ma pun la curent si cu alte subiecte...
soso07Este foarte adevarat ce spuneti, ametist si Kiti.
02.12.2011, 15:26:59
Dar nu e frumos cand unul este mai egal decat celalalt intr-o relatie.
soso07Asa e si ce zici tu, Gabi, dar cand ai si doi copii care depind de tine si simti ca te sufoci la un moment dat, iar celalalt isi vede doar de el ... Ma simt ca un berbec in lanturi.
02.12.2011, 15:30:12
ametist.shopsoso07 ,
02.12.2011, 16:28:41
Sa stii ca si eu am facut orice pt. altii ,
toti erau mai importanti decat persoana mea,
pana am ramas fara putere .
Atunci mi-am dat seama ca trebuie sa fac niste schimbari .
Pana atunci lozinca tuturor persoanelor din famile (parinti , frati , soti)
ca Emese poate .
Cand nu am mai putut am ramas singura .
Mi-am dat seama ca m-am neglijat , am fost prea neimportanta pt. mine .
Am schimbat prioritatile , si am inceput sa ma recladesc (fizic , psihic)
LiveImpresia că eşti într-o situaţie fără ieşire e tare urâtă, Sorina! M-a lovit, parcă, strigătul tău de disperare...:( Te-aş îndemna să-ţi iei, pur-şi-simplu, bucata ta de libertate. Anunţi că pleci...a doua zi, să faci...cutare lucru. Şi pa! Nu vor fi lăsaţi să moară de foame copiii, mai ales că fata ţi-e măricuţă. N-am copii, dar ştiu ce înseamnă să te simţi legat şi să nu suporţi asta. Slavă Domnului, nu este ceea ce trăiesc alături de al meu soţ!
02.12.2011, 16:29:37