Forum: Orice altceva RAUTATE pe fata! Ce ar trebui sa fac
zuzuflorDA pentru asta e bun sa racolezi clientii altora sa vada ca si tu poti face ce face el....:)))))))))))) Nu e de ras....e lamentabil..
11.05.2011, 16:31:53
In loc sa-mi fac treaba mea...fac pe detectivul....deja stiu 5 ID pe aceeasi persoana...oricum problema devine prea personala, daca cei din echipa breslo nu-mi raspund la cele 2 mesaje trimise.......atunci..mai vedem....
jewelry.suppliesEchipa Breslo raspunde destul de greu. Poate nici nu va raspunde pe mail deloc, ci doar va modifica/schimba/anula feedback-ul. Si eu am fost in situatia in care a trebuit sa cer modificarea unui feedback (dat de mine insa - am dat pozitiv si in ziua urmatoare am primit coletul retur). Feedback-ul a fost modifcat cam dupa 5 zile de la trimiterea mesajului.
11.05.2011, 17:01:29
Se va rezolva si in cazul acesta, sunt sigura, cu atat mai mult cu cat nu exista nici un dubiu asupra a ceea ce s-a intamplat.
Sa auzim numai de bine!
alexabijucred ca sunt evidente intentiile persoanei , chiar este nevoie de alte dovezi ca sa ia cineva masuri ? Echipa Breslo mai poate fi gasita si in alta parte in afara de mesagerie? : nu am primit nici un raspuns legat de solicitarea mea.
11.05.2011, 17:04:05
CinnamonClovesEu sunt in vacanta (adica nu prea, ma mut intr-un alt oras si e foarte mult de organizat) asa ca o sa fiu pe forum mai sporadic.
12.05.2011, 00:05:22
Pe scurt: Zuzuflor, mie mi se pare ca iei prea personal situatia. Personaje dubioase se gasesc mereu, si cu siguranta nu esti prima si nici ultima persoana care ia o teapa de la asemenea indivizi. In continuare sustin plata in avans ca singura modalitate de a reduce astfel de incidente - macar de la clientii noi.
Se pare ca e un bug cu feedbackul si poate fi totusi lasat chiar dupa anularea comenzii. Asadar, la orice colet intors se procedeaza asa:
1. se face o POZA coletului cu inscrisul de retur / chitantei
2. se da negativ cumparatorului
3. se anuleaza comanda (totusi)
4. daca vine totusi un negativ sau un neutru scrieti va rog la [email protected] si atasati poza cu dovada de retur. Stergem noi feedurile abuzive, doar ca nu instantaneu :)
zuzuflorok, asa voi face! Multumesc! Astazi merg sa ridic alte 2 colete retur! Cer plata in avans de ceva timp, dar era Paste si am zis, hai....si am luat cea mai mare teapa din viata mea....si nu au fost putine pana acum....si chiar foarte asemanatoare cu asta! Dar aceasta are volumul foarte mare! E ok, multumesc fetelor pentru sustinere! Mi-a mai trecut un pic, de obicei iert repede...deja incepe procesul :))))))))) asta e..sunt si eu vinovata ca am fost asa credula! Oricum tipa are un comportament lamentabil!
12.05.2011, 09:24:56
MargeluteEu nu inteleg de ce tot insistati cu poza la coletul pe care "scrie" retur. Nu exista asa ceva! Este un colet, fara nici o stampila, pe care sunt scrise adresa expeditorului, a destinatarului, numarul oficiului de la care este trimis, greutatea, valoarea si valoarea rambursului. Cand se intoarce mai capata un X mare facut cu pixul. Deci toate astea sunt lucruri care se pot scrie lejer pe orice plic, care sa fi facut acest parcurs intre expeditor-destinatr-expeditor sau NU, fara sa existe nici cea mai mica diferenta.
12.05.2011, 09:48:42
Chitantele de asemenea nu au nici o informatie de identificare in afara de numele celui care le plateste, expeditorul pagubit in cazul nostru, deci se poate plati ce scrie pe chitantele alea pentru orice colet intors de la oricine.
Pur si simplu nu se poate dovedi nimic cu aceasta poza.
zuzuflorAi dreptate, cam asa este...de multe ori cele de la posta imi iau banii pe retur si nu-mi taie nici chitanta pe moment...daca e aglomerat..si apoi de multe ori uita sa le mai trimita la mine.... PAna acum macar cele de la care mi s-au intors colete au avut bunul simt si nu mi-au dat negativ! Probabil fiindca s-au razgandit intre timp sau numai aveau bani sa ridice...Dar situatia de acum a fost alta si totul a fost facut voit, premeditat dinainte....sunt sigura, nu ma prea insel la chestii din astea, deoarece inainte de a afirma ceva disec totul, nu in 4...ci in zeci :)))) Asta este...daca raman si cu negativ...se mai intampla...clientii mei stiu ca eu nu sunt asa! Iar cei noi daca le plac produsele asa mult, vor trebui de acum sa plateasca in avans si sa aiba incredere in mine!
12.05.2011, 10:01:54
ArtisanBuna, poate exista o lista interna de persoane neserioase, dar problema este alta, s-ar putea ca acea persoana sa se fie trecuta la "asa nu" de catre unii si la " asa da" de catre altii. Atunci cum poti sti daca fatza de tine va avea bun simt sa-si ridice comanda?
12.05.2011, 10:59:43
Cum Este cazul dnei Camelia nu stiu cat, fatza de unii..a fost corecta, fatza de altii nu. Unde se incadreaza?
Ar trebuie facute 3 liste, asa nu, asa da si ..la noroc.
artemiza.design:)) Da.
12.05.2011, 11:14:59
zuzuflor:))))))) oricand poate aparea cineva care a fost fata de tine multa vreme super ok...si dupa sa-ti faca o faza la idigou ca cea de mai sus..si tu sa ai incredere in ea 100%..Personal am trait-o cu 2 cliente...una clienta veche...100% fidelitate...alta mai putin ..dar nu facuse chestii din astea - iar la sfarsit..o poveste din astea...fara nici o scuza sau ceva...as fi acceptat sa trec cu vederea daca zicea macar ceva..in final am dat si eu negativ si atat....si am ramas cu un gust amar! Asa ca..degeaba! Pot exista mii de liste...oameni din acestia sunt si vor fi...unii poate nu o fac intentionat..dar cei mai multi da!
12.05.2011, 11:39:35
bijouxdemonangeeu nu cred ca este ok o lista neagra oricat de interna ar fi. Si oricum, pe ce criterii se trece acolo o persoana?!
12.05.2011, 13:12:38
Apoi, sunt multe persoane care din varii motive nu ridica coletul o data de doua ori....dar nu din rautate ci pur si simplu s-a intamplat ceva si le e rusine sa spuna...ca n-au mai avut bani ca le-a murit psica bla bla Dar apoi fac cumparaturi si e totul ok!
si oricat de puerile, stupide sau ciudate ni s-ar parea noua motivele...chiar se poate intampla! Si pentru o persoana poate avea conotatii diferite fata de noi.
La fel cum vi s-a intamplat cu cliente vechi, fidele care la un moment dat n-au mai ridicat coletul! Probabil nu din rautate ci nu s-a mai putut in acel moment si le era jena sa o spuna...
deci, se intampla! Si nu zic de cazul doamnelor, unde comezile si neridicarea coletului devine problema de ordin patologic... zic de cazul unora, al majoritatii de fapt, care sunt ok dar s-a intamplat ceva si n-au mai putut ridica coletul... si ajung pe lista aiurea ...
Pentru ca, trebuie sa recunoasteam, oamenii in general nu sunt foarte comunicativi! Si nu sunt foarte deschisi! Cu atat mai mult cu persoane care nu le cunosc! Si mai mult, persoane cu care relatia este strict de vanzare-cumparare! Si nu se duc la vanzator cu....stii... a vrut fiu-miu azi nush ce jucarue si pt ca se uita asa frumos la mine nu am rezistat si am luat-o si apoi mi-am dat seama ca nu mai am bani si de comanda.... sau stii.... a venit sora-mea la mine ca vrea sa o imprumut cu niste bani pentru rata si n-am cum sa mai ridic coletul...
Concluzie, pentru a nu o mai lungi aiurea, singura solutie de asigurare este plata in avans!
Si mai e o vorba: pierzi, castigi, negustor te numesti!
alexabijuma scuzati ca intervin dar cred ca de fapt nu s-a inteles esenta : zuzu nu a vrut neaparat sa scoata in evidenta problema clientilor nehotarati , neseriosi , rusinosi ...sau cum vreti sa le mai spuneti , aici este vorba strict de o chestiune personala a unui client care chiar face rau in mod intentionat si eu am priceput exact si despre cine este vorba si ce intentii are : despre astfel de persoane este greu sa te feresti , restul intra in categoria pierderi colaterale :))
12.05.2011, 13:26:55
zuzuflorMultumesc, Alexa pentru sustinere! Asa este! oricum nu m-am asteptat sa fiu sustinuta, pana la urma am vrut sa se stie ce poate sa-ti faca cineva pe breslo, daca vrea asta! Si atat! De judecat intotdeauna este foarte usor si in general suntem asi la asa ceva! In rest nimic nu mai conteaza :) V-am pupat!
12.05.2011, 13:41:56
bijouxdemonangeAlexa...toata lumea a inteles despre ce e vorba...si sustinere este...si solutii s-au dat... Sper sa rezolvati si daca intr-adevar e vorba de aceeasi persoana care se joaca intentionat cu nervii vostri, sa fie banata! Negativele cred ca sunt ultima problema, care si ea se rezolva!
12.05.2011, 14:56:35
isabela200578Ar trebui vorbit cu cei de la breslo si daca are acelasi Ip la toate conturile sa fie sterse si sa nu mai poata face cu Ip-ul ala cont.Nu cred ca se va mai obosi sa intre de la alt calculator decat cel de acasa persoana respectiva.
12.05.2011, 15:05:49
mariacZuzuflor,am ramas sincer cu gura cascata.Nu-mi pot da seama de ce astfel de oameni se bucura sa faca un lucru atat de josnic.Pur si simplu nu-mi dau seama.Staaau ca proasta si ma gandesc ce sentimente o napadesc pe persoana respectiva in momentul in care isi bate joc de munca cuiva,intentionat.
12.05.2011, 16:35:54
Asa cum a spus si Andra(bijouxdemonange),sunt si persoane care nu o fac deloc intentionat,si acelea au o scuza,pentru ca toti uitam,toti avem o perioada cu buget restrans,etc.
Insa in cazul de fata...E pacat,pentru ca fiecare lucru handmade,presupune timp,imaginatie,eventual schite,bani investiti,si cel mai important dupa parerea mea,o parte din sufletul fiecarui artizan.
Ori in cazul de fata,cred ca e o placere diabolica sa calce in picioare munca unui om...
Josnic.Si din pacate astia am devenit,nu ne mai respectam intre noi...
Imi pare rau ca se intampla astfel de lucruri...
CinnamonClovesZuzu, am primit mesajul tau si cu prima ocazie verificqam IPurile.
12.05.2011, 23:49:02
Si in locul listei negre exista feedbackul. Am zis-o de 100 de ori pana acum. Daca vreti 0% risc, cereti plata in avans! Macar la conturile noi fara feedback sau cele cu negative.
Daca sunteti de parere ca plata in avans va "ingroapa" afacerea (btw, cand mai vin si eu prin tara imi pastrez modalitatea de plata si inca nu s-a plans nimeni) atunci va uitati cam care este procentajul de colete neridicate si cat trebuie adaugat pe fiecare comanda la taxe de transport pentru a amortiza pierderile prin retur.
Pana la urma va vindeti munca, deci este vorba de o afacere, oricat de mica ar fi ea si oricat de multa placere va face sa creati. Trebuie cantarit daca riscul redus cu plata in avans compenseaza pierderile cu clientii care ar putea refuza aceasta metoda de plata. Dar orice decizie ati lua, fiti profesionisti si asumati-v-o.
@margelute: la cele 3 colete retur pe care ca le-am primit scria pe pachet "retur" si suma pe care trebuie sa o platesc. Dar poate asta e ceva ce tinea de oficiul meu. In orice caz cand platiti la posta returul vi se da o chitanta (si da, trebuie sa stati pana o luati si sa insistati sa vi se dea!) si atunci o puteti poza pe aceea.
Nu zic ca este o dovata turnata in ciment :)) dar ne trebuie si noua "ceva la mana" ca sa putem sterge feeduri. Altfel e cuvantul vostru impotriva cumparatorului care poate sa sustina ca nu a primit pachetul, sau ca era altceva in el si deasta a dat negativ. Oricum, suntem toti profesionisti si pastram chitantele pentru contabilitate nu ar fi o problema sa dovedim ca am expediat un anume pachet si s-a intors ,nu?
Si gata, ma duc sa ma culc si sper oricum sa ii dam de cap clientului asta cu prea mult timp liber care face comenzi aiurea.
zuzuflorMultumesc!
13.05.2011, 08:28:38
zuzuflorSi ca sa vezi, ieri am ridicat 2 colete retur de la unul din "clientii" cu pricina....si surpriza...am primit pozitive in schimbul negativelor :) :* interesant! In plus peste noapte unul din negativele de la celalalt "client" (clona! :) ) s-a transformat in pozitiv! Foarte interesant...s-a razgandit...Poate se razgandeste si pe celelalte doua!!! Ce zici??? se poate :)? Mai ales ca sunt acordate pe nedrept!!!!
13.05.2011, 08:34:40
bijouxdemonange:)))) scuza-ma ca rad....dar mi se pare hilar ceea ce fac respectivele persoane (sau respectiva :D) ...
13.05.2011, 09:09:35
De inteles, nu e cazul, nici nu-mi bat capul ca oricum n-are rost... Sper sa rezolvi toata situatia!! Si sa nu se mai repete!
MargeluteCinnamon, nici pe chitanta aia nu scrie decat numele meu si suma pe care o platesc. Deci pot sa fac o poza si sa zic ca mi-a venit un colet retur de la tine? admitand ca mi-ai fi plasat o comanda? SI eu de fapt nici sa n-o fi expediat? Mai fac o poza la un colet pe care scriu de mana retur si suma de plata, si X-ul ca sa fiu pe ambele variante si gata :) in cel mai profesionist stil cu putinta.
13.05.2011, 10:40:22
Ma incapatanez sa scriu despre asta pentru ca poza aia nu dovedeste nimic, iar breslo oricat de neimplicat in medierea conflictelor ar vrea sa fie nu se poate sa nu se implice deloc. Si cand spun deloc adica deloc, nici macar in ghid de acordare a feedbackurilor nu exista scris pe nicaieri. Fiecare da asa cum considera el, cum interpreteaza el ca ar trebui sa fie.
Plata in avans nu e acceptata de toata lumea, nu e bai, eu prefer sa aleaga clientul cum ii convine sa plateasca, am metodele descrise in politica magazinului. DAR: cand primesc colet retur dau rosu si ma astept sa nu primesc nici un fel de feedback de la clientul neserios pentru ca in momentul in care nu si-a ridicat comanda consider ca a renuntat de buna voie la acest drept. Iar daca anulez o comanda de comun acord cu clientul, pentru ca transportul ar costa de 20 de ori mai mult, iarasi ma astept sa nu primesc nici un fel de feedback, iar comentarii care lasa sa se inteleaga ca produsul e de rahat nici atat! Nici in caz de feedback negativ, nici in cazul meu dat exemplu aici, nu gasesc normal sa scriu cateva mailuri si mesaje si sa nu primesc nici un raspuns pe indiferent ce motiv. Mai ales cand s-a anuntat ca pentru comenzile anulate nu mai pot da feedback clientii, apoi s-a anuntat de nu stiu cand ca nu functioneaza si asa a ramas :(
CinnamonClovesMargelute, sunt de acord cu tine. Nu stiu de ce inca se pot da feeduri pe comenzi anulate (am primit si eu vreo 2 dupa ce s-a anuntat schimbarea) si sper sa se rezolve cat mai repede.
13.05.2011, 14:37:35
Insa chiar atunci cand sistemul va functiona cum trebuie, eu tot cred ca trebuie pastrate toate chitantele. 1. pentru contabilitate. si 2. pentru rezolvarea disputelor.
Daca eu fac o comanda la tine pe care tu nu o trimiti si imi dai negativ pe motiv de retur, (apoi anulezi ca eu sa nu mai am drept de feed) tu nu va trebui sa dovedesti numai returul, ci si expeditia coletului. Cu chitanta de la posta pe care scrie numele meu si adresa, daca nu ma insel.
Noi presupunem (avand in vedere istoria de colete returnate) ca atunci cand ai o chitanta de la posta si spui ca e retur, totul e ok. Daca un client protesteaza la stergerea feedului si sustine ca nu a primit nici un colet, ne trebuie de la tine in plus dovada de expeditie. Mergem pe ideea ca daca ai expediat ceva, singurul motiv pentru care ai da negativ ca vanzator e returul, nu?
Sigur ca nu e totul foulproof si daca vrei sa inseli pe cineva se poate oricand (sa nu mai zic de cazuri in care oamenii au comandat produse si au primit cartofi), dar din fericire (?) tunuri din astea nu se pot da decat o data, pentru ca evident vom bloca IPul.
zuzuflorMultumesc echipei breslo pentru ca s-ar rezolvat problema cu feedback-ul atat la mine cat si la Alexa! Si sper ca daca cele sesizate de mine sunt adevarate, sa se ia masuri in aceasta directie! V-am pupat! Sa aveti o zi superba!
15.05.2011, 16:41:45
croseta.fermecataSa mor de ras !A aparut ,,lista negra ;;si ,,tepuitoarea'' care are mai multe conturi isi daduse negativ si refuzase sa trimita coletul pe motive de neseriozitate.
15.05.2011, 17:27:47
Cat tupeu! Ce boala psihica poti sa ai ca sa faci asa ceva?!
Doamne unde-i duce mintea pe tampiti?Eu nu inteleg de ce ni-i sterge si magazinul si conturile nerusinatei?!Ce mai cauta pe Breslo?
LiveAm văzut şi eu lista neagră. Mi se pare foarte aiurea! Am văzut că are vânzare în magazin şi lumea a fost mulţumită. Iar treaba cu...calificativ negativ sau neutru dat propriei persoane...n-am cuvinte s-o caracterizez! Că bănuiesc că Luigi s-a bazat pe IP, atunci când a făcut lista, de a ajuns la ideea că toate acele conturi sunt ale unei singure persoane. Da, şi eu aş merge către ştergerea magazinului şi ban pe IP! E păcat de mubca şi de timpul şi de banii oamenilor de aici!:(
15.05.2011, 17:56:45
Croşetă, ce ai decis, până la urmă, cu magazinul?:)
bijouxdemonangeMa prapadesc de ras :)))) Cum naiba sa-ti dai singura neutru si sa refuzi comanda pe motiv de feedback-uri negative?!?! =)))))))))))
15.05.2011, 18:11:43
Trebuie sa-ti lipseasca multe rotite, acuma pe bune :))))))))))))))
Oricum, cata munca, cata imbarligatura pe-acolo...are doua magazine cumpara unul de la altul plus ca mai cumpara si de pe celelalte conturi din magazinele ei :))))) E bine pusa la punct treaba :D
Si nu stiu de ce am impresia ca nu sunt singurele ei conturi.... :)
Oricum, stiam eu ca pana la urma tot se rezolva problema intr-un fel sau altul!! Va pup!
alexabijumultumim echipei Breslo pentru rapiditate si Zuzu are pozitiv pentru perspicacitate : ))
15.05.2011, 19:42:56
zuzuflorDeci, fetelor am avut 100% dreptate! Chestia era personala! Alexa a fost de umplutura si ea pe aici...imi pare rau ca ai fost implicata in asa o chestie... Mie mi s-a tras o teapa de 5 colete, fiecare de 100lei...:))) Nu e de ras...dar mi-a trecut...am pierdut o saptamana in care am facut pe detectivul si am visat si noaptea negativele alea!!! :) Persoanele care fac asa ceva celor care muncesc din greu, li se va intoarce cred eu la un moment dat! La inceput nu am vrut sa scriu pe forum, dar am avut o sclipire care s-a dovedit a fi adevarata! Si totusi aici sunt oameni care merita sa nu pateasca asa ceva, de la cei care nu au altceva de facut! Va multumesc pentru sustinere! V-am pupat!
15.05.2011, 21:20:30
LaliDesignCum pot vizualiza ce e scris in blacklist?
15.05.2011, 21:31:14
atelierbeatrixce minte diabolica si cata pierdere de vreme si energie(pentru un "creator") ca sa inventezi asemenea "intamplari"
15.05.2011, 22:14:52
Lali, faci copy/paste in alta pagina.de aici direct nu se intra
LiveFerească Dumnezeu de astfel de suflete chinuite, căci un suflet fericit şi împlinit nu poate face aşa ceva!:(
15.05.2011, 22:16:58
LaliDesignnu reusesc! :(
15.05.2011, 22:27:21
BuburuzacughetuteCa sa facem haz de necaz, pentru ca va urmaresc si eu si v-am tot citit, o sa va spun ce am observat. Asa cum spuneati si voi acea pers si-a dat feedback-uri neutre dintr-un cont in cealalalt:))
15.05.2011, 22:29:08
buuun...acum va trimit un extras din el:
"Refuz sa trimit comanda din cauza feedbackurilor prea multe negative.Comanda este anulata,iar tu veti primi calificativ neutru....chiar daca ai confirmat eu nu am siguranta ca tu ridici coletul,din cauza multor tepe pe care le-am primit...O zi buna iti doresc!"
nu vi se pare haioasa fraza cu tepele avand in vedere cui este trimis si de catre cine? Cu alte cuvinte..."tepe pe care le-am primit"
LaliDesignam vazut in sfarsit despre cine e vorba
15.05.2011, 23:14:51
ThingsWeLoveTodayE jalnic ce a facut! Mie mi-ar crapa obrazul de rusine sa vand in continuare, in locul ei!
16.05.2011, 04:08:17
simona.florentinaeu nu reusesc sa vad "lista neagra", ce trebuie sa fac mai exact?
17.05.2011, 13:23:57
Buburuzacughetutecopiaza linkul direct in bara de adrese nu in casuta google, adica acolo sus unde iti apare www.breslo.ro/forum...etc
17.05.2011, 13:37:36
simona.florentinainteleg, dar nu cunosc link-ul.
17.05.2011, 14:30:49
Livehttps://spreadsheets1.google.com/a/breslo.ro/spreadsheet/pub?hl=en&hl=en&key=0AstG-c60v7_pdGx0TGVDVEFaTU1qWUlKZHZnTVVMVFE&output=html&ndplr=1
17.05.2011, 15:10:59
simona.florentinamultumesc!
17.05.2011, 15:48:32
LivePentru puţin! Linkul era în subiectul pus de Luigi la prima secţiune. Nu mi-a fost greu să-l iau de acolo şi să ţi-l aduc.:)
17.05.2011, 15:49:59
simona.florentinanumai ca eu nu m-am uitat acolo
17.05.2011, 15:53:51
LiveM-am uitat eu şi ţi-am adus şi ţie.:)
17.05.2011, 16:04:27
zuzuflor"Doamna cu pricina" :) o gasiti accesand linkul de aici: www.breslo.ro/Forum/BLACKLIST_topic_4343
17.05.2011, 19:17:16
stephaniedar sa va spun eu ce-am patit :)) am avut o comanda , tipa a ridicat coletu , a platit au venit banii ramburs a spus ca vrea sa plateasca cu cardul dar ii trebuie neaparat ca este cadou pentru o prietena si nua re timp sa se duca la posta sa depuna banii sa astepte pana a2a zi ca eus a verific...am zis okai daca a ridicat coletu e de incredere (asta se intampal cu 3 zile inainte de pasti) ....nici pana in ziua de azi n-am primit banii si am trimis coletul...fara ramburs :) superb...mirific...mirobolant :D deci aveti grija si la clientii care au mai cumparat pot sa va aduca si ei surprize neasteptate :)
18.05.2011, 02:34:42
stephaniementionez ca tipa o am de pe blog
18.05.2011, 02:35:09
LiveBun, a fost pusă pe listă şi "prietena" care comanda croşetături!:)
18.05.2011, 11:04:02
carla69De ce mai sta doamna pe aici si cum i-au fost trimise atatea colete cand avea numai minusuri?Eu i-as fi anulat comanda de la inceput
19.05.2011, 00:06:16
LiveCare doamnă, Carla?
19.05.2011, 01:25:23
carla69Asta cu crosetatele.Am studiat acum ce lista impresionanta si-a comandat si n-a ridicat coletele
19.05.2011, 08:19:30