Forum: Orice altceva Taxa magazin
CinnamonClovesBadaboom, va exista optiunea vacation mode. Esti in vacation mode, magazinul e inactiv si nu platesti. Ca sa devii iar activ, iesi din vacation mode si se iau iarasi 0.5 breslei pe zi.
22.11.2011, 00:11:36
Bibi, sigur ca asta se putea si inainte, dar trebuia sa te decizi cu min. 1 luna inainte (ca sa stii sa nu platesti decat 1 luna sa zicem, pentru ca luna a 2a sa fie "inactiva"). Acum e mai precis si mai usor de gestionat. Nu neaga nimeni ca e o marire de taxa si ca e neplacuta, incercam doar sa scot in evidenta cateva aspecte mai pozitive. Sutn o fire optimista de felul meu :)
De Craciun vin in tara si o sa trec si pe la Breslo headquarters ;) si sper sa aflumai amanuntit ce se pregateste pentru Breslo in 2012. Eu sper ca vor fi si niste imbunatatiri (cel putin modului Finantare si vacation mode ma fac sa sper asta).
Hertha65 de lei pe luna ar veni taxa. Toata viata n-am sa vand de banii astia. Puteati scrie asta in conditiile preliminare inscrierii.Daca tot monitorizati vanzarile, de ce nu stabiliti o taxa direct proportionala cu veniturile?
22.11.2011, 08:58:33
issaSi eu consider un lucru bun plata /zi ! Si inainte imi plateam in asa fel incat in perioada concediului sa fie inchis ...nu pt. a salva neaparat banutii pt. ca oricum taxa era mica ci pt. ca era stresant sa merg sa tot caut wireless(eram chiar comica cu laptopul pe plaja...cautand semnal) sa nu par neserioasa si sa nu raspund la mesaje.
22.11.2011, 09:28:12
Acum este mult mai bine cu ''vacation mode'' .Nu comentez marirea taxei...nici faptul ca nu am vanzari...asta-i situatia, cand nu o sa-mi mai permit sa platesc taxe o sa-mi incetez activitatea. Nu ma intretin din handmade asa ca nu are importanta daca banii din aceasta activitate sunt putini sau multi(normal ca imi doresc sa fie mai multi) ...trebuie sa fie doar cat sa-mi dea mie satisfactie(sunt cam greu de multumit) si sa platesc taxe....am decis sa nu aduc din banii personali nici cel putin un singur leu. Am investit la inceput si gata...vand ma dezvolt , nu vand stau pe loc sau renunt.
Probabil sunt persoane care se intretin din asta si atunci le inteleg supararea ! :(
issaAm mancat cateva virgulite, dar cam asta-i parerea mea !
22.11.2011, 09:30:12
atelierbeatrixce tristete mi/a provocat mesajul asta....era unul dintre magazinele mele preferate de pe Breslo
22.11.2011, 11:26:48
http://www.facebook.com/pages/Domnitza/112152625536946?sk=photos#!/pages/Domnitza/112152625536946?sk=wall
badaboom@cinnamon: multumesc, am inteles asta cu vacation de prima data - stiu ca par stresanta dar vreau sa ma lamuresc :)
22.11.2011, 11:35:14
eu intrebam daca spre ex vreau sa imi iau dintr-o data 10 breslei (pt ca nu am timp si chef sa abuzez de pay-pal zilnic), dar nu vreau sa ii folosesc pe toti o data - sa zicem azi ii cumpar, dar maine vreau vacanta - si poimaine iar vreau sa vand.....pot sa aleg din timp cand fac "pauza"? CARE E PROCEDURA pt gestionarea zilelor de vanzare? imi aleg pana la ora 0.00 daca maine vreau sa deschid magazinul sau nu? sau pot face program saptamanal prestabilit repetitiv (precum alarma de la telefon)?
ca sa scurtez, nu ma opun noului sistem, astept insa unele LAMURIRI SUPLIMENTARE din partea adminilor - si astfel nu am mai bate campii pe forumuri! si eventual o serie de pagini print screen care sa exemplifice cum va functiona...
multumesc!
iris07buna , ma bag si eu in vorba, am cumparat breslei dar sunt convinsa ca multe magazine se vor inchide, nu ati luat in calcul sistemul romanesc de scumpire prin rostogolire, furnizorii vor mari preturile sa acopere costurile, piticii fara vanzari vor cumpara mai putin si tot asa, v-ati lacomit sunt sigura ca o sa iesti in pierdere , eu una inchid magazinul dupa ce se consuma bresleii, bafta !
22.11.2011, 12:32:40
magazinuldefrumusetisi eu am aceeasi parere ca si iris07... cred ca magazinele se vor imputina considerabil... si eu am de gand sa inchid pravalia in conditiile astea...
22.11.2011, 13:04:40
as dori sa aflu si eu pana la urma cate zile sunt in 6 luni, aprox 61 sau aprox 91?
magazinuldefrumusetiscuze...cate zile sunt in 3 luni?
22.11.2011, 13:05:25
ElvenRosedepinde de marja de aproximare :))
22.11.2011, 13:07:59
magazinuldefrumuseti:)
22.11.2011, 14:20:00
gemsgemsCand am vazut prima data postul despre schimbare si eu am fost suparata. Pentru ca si eu sunt printre cei care nu prea vand aici pe Breslo. Dar am zis sa nu sar din prima cu gura mare cum fac de obicei in viata reala. :P Nu duce niciodata la ceva bun.
22.11.2011, 14:35:21
Si acum, dupa ce am stat si am citit, si am citit, ma bag si eu in seama.
Eu vand handmade, asa ca o sa vorbesc mai mult din punctul meu de vedere.
In primul rand, eu am incredere ca banii astia nu se vor duce aiurea si ca Breslo chiar va deveni mai bun. De cand a aparut si pana acum a tot evoluat. Nu stiu cate dintre voi au idee cat de greu e sa intretii un site, de cata munca e nevoie. Ma intreb cati chiar s-au pus in locul celor care se ocupa de Breslo inainte sa arunce cu vorbe. Multi aveti joburi. Si atunci cand munciti mai mult, asteptati mai multi bani, nu? Cand sunt angajati oameni noi, nu vi se ia voua din salariu ca sa li se dea si lor, ci firma face in asa fel incat toti salariatii sa primeasca salariul intreg. Am vazut ca aici se cauta oameni pentru posturi full time. Asta inseamna salarii fixe.
Si am mai vazut oameni care spun ca in vremuri grele ca astea ar trebui sa se micsoreze taxa. Din nou, cine a zis asta, nu s-a gandit si la ei, cei care fac treaba din spatele magazinelor. :) In vremuri grele, tuturor le e greu, nu doar vanzatorilor. Si e cu atat mai greu e sa faci ceva sa mearga mai bine.
Eu una mi-am facut din nou blog de curand si deja blogul mi se pare foarte naspa pentru a vinde bijuterii. Ca aspect nu se compara cu Breslo. Mi-am prins urechile cand am vrut sa il personalizez, desi am invatat ceva web design la un moment dat. :)) Am renuntat pentru ca pur si simplu n-am chef sa pierd timp cu asta cand pot face niste bijuuri in loc. Chiar e greu sa le faci pe toate. Mie Breslo imi ia niste griji de pe cap si niste ore pierdute.
Dupa cum ziceau mai multi, din cauza noilor taxe, se va face o selectie a magazinelor. Ca la cei mai multi de aici si la mine a inceput ca un hobby. Si multi care au magazin inca fac asta doar ca pe un hobby. Si pe unii ii doare in cot daca vand o pereche de cercei cu 50 de lei sau cu 5. Normal ca atunci cand majoritatea cerceilor si bratarilor sunt la 10 lei, iti e aproape imposibil ca tu sa vinzi cu mai mult. Eu una, din asta imi platesc facturile. Si degeaba mie mi se pare ca niste cercei din semipretioase ar trebui vanduti mai scump daca 50 de alte magazine le vand de zici ca sunt furnituri. :)
Sunt de acord ca schimbarile au fost anuntate prea brusc si inainte sa fie complet implementate. Dar sper ca o sa le fie invatare de minte celor de la conducere si data viitoare vor fi anunturi neplacute pregatitoare,cu cateva luni inainte de implementare, si nu surprize neplacute cu doua saptamani inainte. :)
Acm cateva zile era un topic despre persoane care au mai multe magazine de furnituri in care posteaza aceleasi produse. Banuiesc ca macar problema asta va fi rezolvata de noua taxa.
E usor sa gasesti nod in papura unui lucru atunci cand il cauti. Implementarile fiind la inceput, e normal sa nu mearga totul perfect. Dar vorbind despre ele cu rautate si in posturi de genul asta ma indoiesc ca se vor rezolva mai repede, nu de alta, dar nu le cauta nimeni AICI. Pe forum exista locuri speciale unde se cere ajutor si se raporteaza buguri. Poate s-ar primi raspunsuri mai rapide acolo, unde nu trebuie strecurate problemele dintre zeci de posturi. Banuiesc ca d-aia s-a si facut departajarea, pentru ca fiecare om care are in grija o parte a site-ului sa mearga sa citeasca ce il intereseaza, nu sa stea sa caute buguri printre "La multi ani!"-uri si posturi cu pisicute si despre pietre pretioase sau ce mai scriem noi pe aici. Zic si eu si sper. :)
Nu am vrut sa fiu "aia neutra care nu are nici o parere", asa ca am zis-o si eu pe a mea. Buna, proasta, asta e. :D
Gem (de dude :P)
ElvenRoseMotivul pentru care se inchid anumite magazine (ma refer la magazinele care vand handmade) nu e atat marirea taxei cat atitudinea. S-a tot discutat pe tema asta de cand s-a anuntat schimbarea politicii de taxe. Iar dresul busuiocului nu tine intotdeauna...
22.11.2011, 15:00:58
Si eu vorbesc din punctul de vedere al unui om care stie "cu ce se mananca" un site, un magazin virtual, cat de mult se munceste pentru ele. Insa toti cei de aici ne asteptam sa fim tratati cu respect. Pe de alta parte... la 1 vanzare pe luna... nu simt justificata marirea taxei. Asta strict din punctul meu de vedere. Pentru cei care chiar vand aici, mult succes in continuare :)
tonycat@gemsgems:Esti simpatica! cred ca ai facturi mici, nu e cazul sa se justifice marirea de taxa cu strategii de marketing pentru ca acestea sunt de partea proprietarilor nu a vanzatorilor de pe Breslo.
22.11.2011, 15:31:08
BresloNe-am mutat aici: www.breslo.ro/Forum/Continuare_topic_6028
22.11.2011, 16:23:37
Va multumim,
Echipa Breslo