Agate indiene (224)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


În Europa, numele de Agate a fost dat de Folozoful și naturalistul grec Theophrastus, undeva între secolele IV și II î.Hr. care a descoperit aceasta piatră de-alungul râului Achates(Dirillo de azi) și i-a dat pietrei numele acestui râu.
Agatele se regăsesc însă de-a lungul multor culturi și civilizatii dar avand denumiri specifice acelor areale geografice
Mondializarea numelui de Agate se datoreaza însa centrului Idar-Oberstein când, după anii 1850-1900, prin utilaje noi, mijloace și procese chimice proprii au început să producă pe scară larga mărgele din Agate pe care le-a exportat în toată lumea.
Partea amuzantă este alta.
Toate transporturile maritime aveau nevoie pentru navele lor de balast (pietriș pentru echilibrarea navelor) Din această cauza, Idar-Oberstein (important centru economic din Renania/Germania) făceau importuri masive de Agate mai ales din Brazilia.
Cum navele pe ape se legănau, și balastul (piertrișul) era supus unor frecări interne iar după mai multe manipulari, acest pietriș a început să arate ca pietrele rulate de astăzi. (pietrele de pe nave se autofrecau și implicit se autofinisau, lăsând să se vadă în cele din urmă acel aspect multicolor, deosebit de frumos pe care îl au Agatele).
Văzând frumusețea acestor pietre din balastul deja folosit, cuiva i-a venit ideea unei afaceri colosale: să transforme acest pietriș (care oricum era considerat balast) ...în mărgele pe care să le exportate in toata lumea sub numele de Agate.
Deci, înainte de secolul XX s-au pus bazele popularizării Agatelor ca mărgele pentru podoabe și bijuterii în lumea intreaga.
Așa se explică de ce acum, în toată lumea, aceste pietre se numesc Agate


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii inox, Agate de 12 10 8 si 6mm

Dimensiuni: Colier lung: 72-80 cm/ 55 grame
Cercei: 4 cm / 2,5 + 2,5 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023