Carneol (255)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Carneolul de calitate poate fi irezistibil chiar dacă este o calcedonie încadrată doar în randul pietrelor semiprețioase. Istoria îl pune la loc de cinste în mai toate culturile lumii iar legendele și istorioarele pe care îl leaga pe acesta de oameni, lăsate în scris în urmă cu mii și mii de ani, îl pot pune in fruntea celor mai importante și vechi cristale din lume.
(ca Lapis Lazuli de altfel)
Primele mărgele din Carneol fațetate (16+16 fețe pe fiecare parte a mărgelei) au fost descrise la Varna din mijlocul mileniului V î.e.n. (!)
A fost folosit în arta decorativă din epoca bronzului în Knossos pe Insula Creta (1800 i.e,n)
Asirienii și Fenicienii îl foloseau pentru sigiliile imperiale,
Arabii numeau Carneolul "Piatra Regilor" iar Mohammed insuși purta o pecete din Carneol pe degetul mic al mâinii drepte.
Egiptenii îl adorau ca piatră protectoare împotriva "Ochiului rau" (deochi, blesteme...) și îi atribuiau înalte calități pacifiste.
Se prea poate ca denumirea comuna, cunoscuta azi, de "Carneol" sa fie un derivat din latinescul "cornum" însemnând "cireșul cornel", a cărui fructe roșii translucide semănu cu piatra dar a putut fi și o pervertire a cuvântului "cornelian" prin analogie cu lat. carnis (carne)
In general simbolismul cornalian îi atribuie acestei pietre propietati subtile legate de noroc și mai ales sănătate (legată locul, rolul și de importanța sângelui în organismul nostr


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii placate cu aur, Carneol 4mm fatetat, Carneol ovale plate, snur multifir roscat

Dimensiuni: Colier: 45 cm/ 18 grame
Pandantiv: 15x13x5mm/3 grame
Cercei: 3 cm / 2+2 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023