Cordierit (cod - 303)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Cordierit (iolit/Brazilia)

Vikingii îl foloseau în navigație, deoarece –datorită pleocroismului său, puteau localiza soarele chiar și vreme înnorată. (Vikingi compass; “Safir de apă”, “Dichroit”; “iolite”)
Este un mineral comun dar varietatea albastru, albastru verzui, violet, numită și” iolit”, intră déjà în categoria pietrelor prețioase, așa cum este cazul iolitului prezentat aici sub forma unui set compus dintr-un colier lung de 49 cm (numai 15 grame greutate); o brățară la doua spire cu memorie (cu intercalări de Ametist de foarte bună calitate) și o pereche de cercei simpli de 2 cm ( numai 0,45 grame)
Petele de altă culoare care se văd în unele margele, sânt și reperul că piatra este naturală – netratat, “neâmbunătățit” artificial (iolitul poate fi și gălbui, maroniu roscat etc…). Fiind însă de regulă un cristal violet, lumea îl recunoaște mai repede după aceasta culoare (numele de iolit vine din greacă: “ios” , insemnând chiar “violet”
Iolitul este déjà o piatră prețioasă și ca atare este și scumpă. Varietatea prezentata de mine, are o calitate mai inferioară, in acest fel, putând fi achiziționată la un prêț mai “potrivit” pentru unii dintre noi. Calitățile sale subtile nu sânt afectate însă sub nicio formă, din care cauză, produsul este încadrat în tematica “Cristaloterapie”
Produsul este disponibil imediat.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii placate cu Argint, Argint 925, Pietre semipretioase

Dimensiuni: Colier: 49 cm (15 grame greutate)
Bratara: doua spire cu memorie la diametru 5,5 cm
Cercei: 2 cm (0,45 gr.)

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023