Jasp roșu (188)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


În 1415, înaite să-i fie mistuit trupul de flăcarile rugului, reformatorul Jan Hus, privind o bătrânică naivă care habar n-avea ce se întâmplă acolo, a mai adus și ea niște vreascuri să le pună pe foc, a exclamat celebra frază:
"O, sancta simplicitas"
care ascunde în ea de fapt constatarea unui act de ignoranță inconștientă. Până la urmă, sfânta naivitate este la un pas de "Sfânta prostie" deoarece ignoranța merge mână în mână cu prostia iar această temă mi-a venit în minte lucrând la acest set cu mărgele din Jasp Rosu pe care îl expun acum pe Breslo.

Văd multe lucrari în care unii designeri amestecă pietrele semiprețioase (și mai grav, chiar prețioase) cu fel de fel de mărgele din sticla, ceramice sau acrilice, separate prin zorzoane metalice strălucitoare!
De ce nu lasă în pace pietrele semiprețioase, așa cum sunt ele în toată simplitatea lor naturală, chiar daca unele pietre nu sunt atât de spectaculoase la o primă vedere?
Așa este și cazul Jaspului roșu, care nici măcar nu este roșu precum coralul și nici strălucitor ca labradoritul dar natura i-a dat farmecul lui aparte, așa cum i l-a dat oricarei pietre naturale!

Juddy Hall și Melody scriau despre această piatră în acești termeni:
"Din punct de vedere istoric, Jasperul Roșu era cunoscut ca o piatră de vitalitate și rezistență, un talisman al războinicilor și un promotor al dreptății, protecției și vieții. A oprit sângele rănilor, a agitat pulsul și a crescut fertilitatea. Conform legendei vikingilor și unor triburi germanice, mânerul sabiei magice a lui Siegfried, ucigașul de dragoni, a fost încrustat cu Jasp Roșu pentru ai aduce curaj. Vechii egipteni legau Jaspul Roșu de sângele fertilizator al Mamei Isis și îl sculptau adesea în amulete de protecție pentru a fi puse pe gâtul decedatului, gravat ( vezi capitolul 156 al Cărții Morților). Pe baza pietrelor cunoscute și folosite în timpul exodului evreiesc, se crede că Jaspul Roșu era probabil Rubinul enumerat în Biblie Odem, sau prima piatră din pieptarul lui Aaron, Marele Preot, gravată cu numele tribal al lui Ruben."

Iar Eason, Ahsian si Simmons, concluzionau:
"Astăzi, Jaspul Roșu este încă cunoscut drept Piatra Rezistenței, un stimulator blând, dar vital, al energiei Chi , sau Forța Vieții, aducând forță fizică și energie, rezistență, concentrare și determinare. Frecvența constantă pe care o emenă Jaspul, calmează corpul emoțional creând o energie durabilă, stabilă pentru a crea sănătății sau depășirea bolii, stabilitatea și îndeplinirea obiectivelor propuse, înfruntând sarcinile neplăcute și primind curajul de a recunoaște și îndrepta greșelile. Jaspul Roșu activează Chakra de bază și stimulează activarea și ascensiunea energiei Kundalini Shakti, în toate chakrele, curățând și întărind aura. Este o piatră a pasiunii, utilă pentru refacerea și întinerirea libidoului, precum și în manifestarea ideilor creative. Oferă reamintirea vie a viselor și este o piatră puternică pentru cei care lucrează cu energia Pământului pentru a face o conexiune profundă cu spiritele Pământului și gardienii locurilor sacre."


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii placate cu aur, Jasp rosu de 10 8 si n6mm, Snur multifir maro roscat

Dimensiuni: Colier: 48 cm/ 40 grame
Bratara: 19-20 cm/ 10 grame
Cerceii: 4 cm/ 3,5+3,5 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023