Perle (cod 1099)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Epoca Victoriană
In 1837, fiica prințului Edward, prințesa Victoria, este încoranată ca regină a Angliei. (Victoria Alexandrina: 1819-1901)
Cei aproape 64 de ani de domnie vor deveni mai târziu celerbra epoca Victoriană, epocă în care regina Victoria se va implica atât de mult în viața politică și socială a Angliei încât va schimba în profuzime intregul sistem englez de valori. A influențat tot ce putea: politica, moda, mobilierul, bucătăria, arta în general, știinta, bijuteriile și chiar moravurile timpurilor ei.
Este și epoca marilor transformari in lume, inventii răsunătoare: automobilul, electricitatea, instalațiile sanitare interioare, apariția fotografiei. (si de aici, marele avânt din mass media)
Bijuteriile au fost extrem de importante în viața Reginei. De tânără fată era copleșită cu bijuterii și accesorii în dar. Aceste piese și accesorii deși erau la modă, nu erau deosebit de remarcabile, dar aveau o mare valoare sentimentală. Așa au început să apară curente noi în arta bijuteriilor: coliere cu lănțisoare și pandantive ciudate sau atipice față de ce se purtase pâna atunci (acum au aparut celebrele pandantive tip locket cu pozele iubiților ascunse vederilor, aliajee metalice noi, înlocuitoare de aur și argint, sticlă colorata șlefuită în locul diamantelor, pentru a se realiza bijuterii și pentru femeile de rând (nota bene!); broșe și brelocuri, ace speciale pentru păr și haine, alte accesorii pentru vestimentație, poșete etc
Gândiți-vă că o sumedenie de artizani bijutieri au început să lucreze doar pentru coroană. Baluri, bancheturi, nunți si botezuri (câte petreceri nu s-au dat numai în cinstea celor nouă copii născuti de regină și mai apoi serbarea zilelor lor de naștere)
Ce mai, s-a creat o adevărată industrie a bijuteriilor încât, pe bună dreptate, bijuteriile din această epocă au intrat în istorie sub numele de Bijuteriile victoriene
In cinstea celor 180 de ani de la încoronarea Reginei Victoria, am încercat să realizez acest modest set cu perle care să ne reaminteasca de apariția bijuteriilor victoriene si de vremea când, pentru prima dată, cineva s-a gândit și la emanciparea femeii în general, nu negresit doar la femeile de rang inalt.
Si atunci, de ce să nu poată purta și femeile noastre bijuterii totuși accesibile, realizate si cu Perle?


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii metalice din alama S, Accesorii metalice din aliaj i, Cristale Swarovski tip Aurora, Perle de cultura Japonia, Sarma placata cu argint, Scoica electroplacata, Tortite cercei din aliaj chiru

Dimensiuni: Colier : 80 cm / 58 grame
Pandantiv, scoica electroplacata cu simbolul celor5 trei principii fundamentale ale Universului: 5 cm / 16 grame
Cereceii cu candeller si tortite: 9 cm / 16 grame (8+8gr)

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023