Set cu Lapis Lazuli (028)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


O legenda frumoasa ne spune ca inteleptul rege Solomon a primit un inel de la niste ingeri in a carui montura era prinsa o piatra de Lapis Lazuli si ca acest inel i-ar fi permis regelui sa controleze o armata de demoni care i-ar fi construit marele Templu.
O alta legenda, babiloniana, povesteste ca zeii ar fi sadit un copac misterios in care cresteau pietre pretioase iar in varfului lui a incoltit o superba piatra de Lapis Lazuli.
Sumerienii au in mitologia lor o legenda despre zeita Inanna care, purta asupra ei o tije din Lapis lazuli pe care frecand-o putea afla durata vietii unei persoane
In Cartea Egipteanii a Mortilor, se descrie cu lux de amanunte importanta si folosirea Lapis Lazuli pentru ritualurile funerare (de fapt piatra era folosita si pentru indrumarea sufletelor plecate)
Tot la egipteni, Marele Preot purta la gat un pandantiv din Lapis Lazuli pe care era incrustata imaginea Adevarului... (simbolul Maat)
In "Enciclopedia cristalelor, gemelor si metalelor magice" Scott Cunningham, scria in capitolul "Batranul Sumer" ca Lapis Lazuli era considerata Piatra Timpului (cea care poate controla timpul)
In anatomia enertgetica umana, se stie ca chakra Vishuddha este chakra responsabila de caracteristica Spatiului (teleportare, calatorie in spatiu) iar chakra Ajna (chakra celui de-al treilea ochi) este responsabila cu notiunea Timpului (aici ar merita amintita si Kali zeita care controleaza timpul)
Este si firesc sa fie atatea legende in jurul acestei mistice pietre, deoarece exista documente ca Lapis Lazuli s-ar fi extras cu peste 3000 de ani inainte de Hristos. (din ce stim noi Lapis Lazuli trece ca vechime atestata de 6000 de ani dar adevarul este ca piatra era cunoscuta si folosita inca de pe vremea Atlantidei, adica de peste 12.000 de ani!


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii argintate, Snur multiplu ultramarin, lapis Lazuli de 8 6 si 4mm

Dimensiuni: Colier: 46 cm/ 46 grame
Pandantiv: 30x30x12mm/12 grame
Cerceii: 5 cm / 4+4 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023