Set cu Marcasite (102)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Iată încă o lucrare din colecția "Vintage" dar, de data aceasta, va prezint o lucrare restaurată.
Setul original cuprindea numai in colier, 12 baze cu monturi de Marcasite si Sticla rosie polisata. Unele baze au fost rupte iar la altele liseau fie 2-3 cristale de Marcasita, fie cabochoanele din sticla colorata. Cercei nefolosibili.
Am dizlocat de la unele baze Marcasitele, de la altele cabochoanele, in asa fel incat am putut reintregi aceste bazele cu care am realizat setul: atat colierul, pandantivul si cerceii. Am folosit lantul original dar am inlocuit zalele (nu se puteau refolosi cele vechi) si tortitele de cercei (setul nu mai avea decat o baza pentru un cercel si aceea deteriorata.
Toate bazele au fost curatite, slefuite din nou iar la ora actuala arata ca un set nou de bijuterii dar care poarta patina celor peste 50 de ani, de cand a fost purtat probabil ultima data.
Pentru vizitatoarele magazinului meu:
Zamacul este un aliaj compus din Zinc (pur), Aluminiu (4%) Magneziu si Cupru (cca 2-3%) foarte des folosit in fabricarea acccesoriilor pentru bijuteriile handmade, mai ales in cazul bazelor pentru cercei, pandantive sau brose, deoarece nu este un aliaj alergen, nu este scump si nu se oxideaza.
Inlocuieste accesoriile din argint si cele argintate, mai ales ca față de ultimele, nu exista situatia ca pelicula argintata sa se subtieze si sa apara metalul de baza care in scurta vreme se va innegri (oxida).
De fapt, majoritatea bazelor metalice albe sau colorate (si ieftine) sunt din Zamac (eventual acoperit galvanic cu alama, cupru dar si acoperit cu aur si argint (un pic mai scumpe). Numele vine din acronimul german pentru acest aliaj: Z(inc)A(luminiu)MA(gneziuK(upfer)=Zamak


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Baze cu monturi, Monturi din Zamac, Tortite placate cu Argint, Zale inox

Dimensiuni: Colier: 42+8cm/ 34 grame
Cercei: 4 cm / 2 + 2 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023